Bäst i test: Bästa massagefåtöljen 2021

johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad oktober 2021

Det finns lika många olika massagestolar som det finns funktioner till dem. Därför kan det vara svårt att veta vilken man ska köpa. Vi har jämfört 5 populära massagestolar för att se vilken som ger bäst massage och är mest prisvärd. Läs vidare för att se varför Finnspa Massagefåtölj blev utsedd till bäst i test.

 

Testvinnare - Bästa massagefåtöljen

 • Bästa massagefåtöljen: Finnspa Massagefåtölj
 • Bästa massagefåtöljen i mellanklassen: Massagefåtölj svart konstläder
 • Bästa billiga massagefåtöljen: vidaXL Massagefåtölj svart konstläder
 • Bästa budgetvalet: vidaXL Massagefåtölj
 • Bästa Deluxe-massagefåtöljen: Tamashi, Massagefåtölj
 1. 1. Bästa massagefåtöljen: Finnspa Massagefåtölj

  9,7/10
  Den kanske mest prispressade premiumfåtöljen på marknaden.
  FinnSpaMassage Chairs Premion - Black, Massagestol
  Bäst i test
  Massageprogram
  5 st
  Tillbakalutning
  117 - 157 grader
  Värme
  Ja
  Mått (B x D x H)
  78 x 112 x 135 cm
  17824 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Prispressad utan att tumma på kvalitet
  • Flera massageprogram
  • Valbar zonterapi
  • 6 massagetyper
  Nackdelar
  • Tar en del plats

  Denna massagestol från Finnspa är ett måste för dig som är i behov av massage för stela muskler. Med dess breda register av funktioner och sensorer får du en massagestol som löser upp spänningar och ger dig en välbehaglig upplevelse.

  Det positiva med denna stol är dess förmåga till punktbehandling och personifiering. Innan varje session skannas kroppen av och stolen kartlägger samtliga områden. På så vis masseras varje kroppsdel med extrem precision, precis som under en klassisk massage. Zero Gravity-funktionen ger en härlig tyngdlös upplevelse tack vare de luftkuddar som stolen är utrustad med.

  Fjärrkontrollen är tydlig och lättmanövrerad. Dessutom är mjukvaran responsiv och välutvecklad, precis som hårdvaran. Klädseln känns slitstark och tidlös i sin finish.

  Värmefunktionen är även ett lyxigt tillägg som tar upplevelsen till en helt ny nivå och det är omöjligt att inte njuta. Efter en lång arbetsdag eller ruskig höstpromenad är det här en produkt som verkligen ger en varm, ordentlig massage.

  Läs mer
 2. 2. Bästa massagefåtöljen i mellanklassen: Massagefåtölj svart konstläder

  9,5/10
  Massagefåtölj svart konstläder
  Massageprogram
  1 st
  Tillbakalutning
  110-170 grader
  Värme
  Nej
  Mått (B x D x H)
  78 x 175 x 76 cm
  12599 kr
  Till Butik

  Från SumoDeal kommer denna prisvärda och komfortabla massagefåtölj som ger dig en god kontroll över din massage, tack vare den smidiga kontrollpanelen. Den är försedd med 12 luftkuddar och kommer i färgen svart. Vid behov kan du korrigera både rygg- och fotstöd efter egna preferenser. Via fjärrkontrollen kan du ställa in nivån på massagen samt justera fåtöljens ställning och läge. Stolen är dessutom enkel att rengöra.

  Det här är en skön massagefåtölj med mängder av lägen, program och massageinställningar. När vi testade den var det inga problem att snabbt slappna av - komforten är hög. Fjärrkontrollen är lätt att navigera, du ser snabbt hur du ska göra och det är inga direkta oklarheter kring inställningarna. Vi valde en kortare tid för massagen, 20 minuter, i vårt test, och uppfattade att denna period räckte för att vi skulle känna en effekt efteråt. 

  Sammanfattningsvis anser vi att denna modell håller en hög kvalitet och prisvärdhet. Den är bekväm och går lätt att justera så att massagen anpassas efter ens önskemål. Dyrare massagefåtöljer kan givetvis hålla en ännu högre komfort, men sett till det rimliga priset för denna modell, väljer vi att utse den till den bästa massagefåtöljen i mellanklassen. De enda egentliga nackdelarna är att konstläder kan slitas fortare än "äkta" material och att vi skulle vilja haft fler förinställda program.  

  Läs mer
 3. 3. Bästa billiga massagefåtöljen: vidaXL Massagefåtölj svart konstläder

  9,3/10
  vidaXL Massagefåtölj svart konstläder
  Massageprogram
  1 st
  Tillbakalutning
  160 grader
  Värme
  Nej
  Mått (B x D x H)
  75 x 174 x 73 cm
  7719 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Mycket prisvärd
  • Automatisk justering
  • God komfort

  För dig som är ute efter en massagefåtölj med mycket hög prisvärdhet kan VidaXL Massagefåtölj i svart konstläder vara ett bra alternativ. Modellen har en liknande design och utformning som massagestolar i de högre prisklasserna, men kommer som sagt till ett lägre pris. Det du får genom att betala för denna modell är en ergonomisk och bekväm fåtölj som anpassar sig automatiskt till din kropp. Detta görs genom att stolen använder sig av små mikrojusteringar. De områden som täcks in av massagen är fötter, ben, rumpa, rygg mfl. 

  I vårt test av denna modell uppskattade vi särskilt att vadderingen är väl tilltagen. Den känns inte hård att sitta i, men heller inte för mjuk. En nackdel med den är att fjärrkontrollen kan kännas mindre påkostad än massagefåtöljen i övrigt. Det är inga större problem att navigera med kontrollen, men den kunde ha varit smidigare. En av de större fördelarna med modellen är dock luftkuddarna vid fotstödet. Enklare modeller saknar många gånger dessa, vilket är synd eftersom de bidrar till helhetsupplevelsen av massagen.

  Läs mer
 4. 4. Bästa budgetvalet: vidaXL Massagefåtölj

  9,1/10
  vidaXL Massagefåtölj
  Massageprogram
  1 st
  Tillbakalutning
  150 grader
  Värme
  Ja
  Mått (B x D x H)
  71 x 90,5 x 96 cm
  2359 kr
  Till Butik

  Söker du en billigare massagefåtölj som samtidigt klarar av enklare masserande uppgifter, men kanske framför allt skön avslappning, är den här massagefåtöljen från vidaXL det bästa valet för dig. 

  Massagefåtöljen går att få i fyra olika färger i tyg, samt i konstläder om du kan tänka dig att betala lite extra. Med en värmefunktion, 5 justerbara lägen, 3 intensitetsnivåer och 8 massagepunkter är det enkelt att justera fåtöljen för att uppnå maximal komfort. Stolen passar lika bra för tv-tittande som avslappning eller läsning. 

  Massagefåtöljen har fått höga kundbetyg av andra som köpt den och vi anser att det är det bästa alternativet för dig som söker en billig massagestol.

   

  Läs mer
 5. 5. Bästa Deluxe-massagefåtöljen: Tamashi, Massagefåtölj

  9,1/10
  SantéTamashi, Massagestol
  Massageprogram
  6 st
  Tillbakalutning
  100-150 grader
  Värme
  Ja
  Mått (B x D x H)
  145 x 76 x 110 cm
  26910 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Högsta komfort
  • Massageupplevelse som motsvarar priset
  • Välanpassad helkroppsmassage

  Massagefåtöljen Santé Tamashi tillhör en av premiummodellerna. Priset du betalar är relativt högt, men samtidigt inte det högsta bland liknande modeller på marknaden. Vi anser att fåtöljen är väl värd sitt pris, eftersom den ger en minst lika bra och anpassningsbar massage som modeller som är både 10 och 20 tusen kronor dyrare. Det du får när du köper Santé Tamashi är:

  • En snygg massagefåtölj av mycket hög kvalitet som ger bästa möjliga avkoppling och högsta bekvämlighet.
  • En massagefåtölj som använder sig av Zero Space-teknik, vilket innebär att den endast behöver 5 cm i utrymme mot väggen bakom för att kunna lutas.

  Massagefåtöljen är utrustad med en luftkuddemassage för armar, axlar, vader och fötter. Med reglerbar rullmassage under fotsulorna, stämningsbelysning i armstöden, 6 automatiska massageprogram och 3 intensitetsnivåer kan du utan svårigheter justera fåtöljen efter behov. Fjärrkontrollen är lätt att hantera, och de olika funktionerna ger en nästan "privat massage". Det är i synnerhet de 6 automatiska programmen som bidrar till en bättre upplevelse än vad billigare modeller kan ge. Även "helhetskänslan" av massagestolen ger ett lyxigt intryck, men skönt konstläder och bra vaddering i dynorna. Den enda nackdelen är egentligen priset. Sett till vad du får och i och med det faktum att du är ute efter en premiumprodukt, är detta inget större problem.

   

  Läs mer

Massagefåtölj köpguide

När du ska jämföra massagestolar finns det mängder av olika aspekter att fundera över för att hitta den stol som passar just dig bäst. Värme, styrka, komfort och positionering är bara några av dessa. Vi har kommit fram till att följande är viktigast:

 • Priset: Det går inte riktigt att undkomma - priset kommer att vara en viktig faktor. Massagestolar kan kosta alltifrån någon tusenlapp till 100 000 kr. Du måste fundera över hur mycket du är redo att spendera och vad du vill få ut av massagestolen. Tänk även på att ytterligare kostnader kan tillkomma såsom frakt och installation.
 • Program: De flesta massagestolar har ett antal förinstallerade program. De kan dock skilja sig åt markant. Från att bara variera i tid och styrka till att massera olika kroppsdelar samt variera mellan olika typer av massage. Med många program blir aldrig massagen repetitiv eller tråkig. 
 • Inställningar: Några funktioner att ha i åtanke när du ska köpa en massagestol är följande. Kan du luta dig tillbaka i massagestolen? På somliga massagestolar kan både fot- och ryggstöd justeras och detta kan vara en stor förmån för de som vill ha en riktigt avkopplande massage. Förutom detta är även styrkan och hastigheten på massagen faktorer att beakta.
 • Effekt: Effekten av massagen är en av de viktigaste faktorerna att titta på när du ska köpa en massagestol. Känns massagen bra? Behandlar den dig utifrån dina behov eller är den inte tillräckligt djupgående? En massagestol som inte tillfredsställer dig kommer långsiktigt sätt att bli ointressant att använda.
 • Material: Det finns flera sorters material på massagestolar. Några av de vanligaste är tyg och konstläder. Kvaliteten på massagestolar skiljer sig också avsevärt beroende på vilken stol du kollar på. För att vara nöjd med din komfort bör du välja en stol som du vet att du kan känna dig bekväm i.
 • Funktioner: En del massagestolar kommer med ett flertal användbara funktioner som kan vara bra att ha koll på om du vill ha en massagestol med lite fler tillämpningar. Bland annat finns det funktioner som reducerar utrymmet där massagestolen står så stolen lutar framåt istället för bakåt när du inte sitter i den. Ett annat exempel är en funktion där du automatiskt sjunker ner till den mest avspända ställningen i massagestolen.
 • Massagetekniker: De olika massagestolarna använder sig av varierade typer av massagetekniker. Vissa har endast en teknik medan de mer avancerade stolarna kan ha en mängd olika. Den vanligaste tekniken är knådmassagen som, precis som det låter, knådar ut musklerna. Ett antal andra tekniker värda att nämna är rullmassageen gua sha som lämpar sig om du vill ha massage för fotsulorna, handkantsmassagen tappning, shiatsumassage, knackmassage och luftkuddemassage som behandlar flera olika kroppsdelar.

Så gjorde vi testet

När det väl är dags att välja massagestol är det lätt att bli lite förvirrad av alla olika alternativ. För att göra det lättare för dig att välja rätt massagestol har vi därför testat ett tjugotal olika massagestolar och presenterar här vinnarna i olika kategorier.

För att komma fram till vilken stol som är bäst i varje kategori har vi låtit vår testpanel bedöma massagestolarna efter ett antal punkter. Vinnaren i varje kategori är den stol som fått det högsta snittbetyget av panelen. Till sin hjälp med betygsättningen hade testpanelen följande frågor:

 • Pris: Vad kostar massagestolen? Känns den prisvärd i förhållande till kvalitet, funktioner och effekt? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här massagestolen?
 • Komfort: Är stolen skön att sitta i? Är massagen behaglig? Gör det ont någonstans under massagen? Något som klämmer åt för mycket eller för lite?
 • Effekt: Är massagen givande? Känns det bättre eller sämre efteråt eller ingen skillnad?
 • Funktioner: Finns det extra funktioner som värme och lufttrycksmassage? Hur många olika ställen masserar stolen på?
 • Program: Hur många olika massageprogram finns det? Är det varierande eller märks det knappt någon skillnad mellan dem? Vilka olika massagetekniker använder sig stolen av?
 • Kvalitet: Är stolen tillverkad av kvalitetsmaterial? Har stolen blivit sämre eller syns någon märkbart slitage efter användning?
 • Design: Masserar stolen hela kroppen eller bara vissa delar? Är stolen snygg?

Därefter har vi satt ett betyg 1-10 för varje punkt och slutligen summerat dessa till ett helhetsbetyg

Vanliga frågor om massagestolar

Hur använder jag en massagestol?

När du har skaffat en massagestol är det viktigt att veta hur du kommer igång med din massage. Du vill följa några enkla steg som ger dig den bästa och mest avkopplande massageupplevelsen.

 • Sätt dig till rätta och välj sedan det program som passar dig bäst.
 • Du kan med fördel välja "värme", om du har en sådan stol. Det kan göra det lättare att koppla av.
 • Vissa massagestolar har förinställda programtider, medan andra låter dig bestämma själv.
 • Försök att slappna av medan programmet kör. Det kan vara bra att sätta en sluttid för din massage om det inte är inställt.
 • Efter massagen bör du ta det lugnt och dricka vätska/vatten. Detta kan du behöva göra för att du ska återhämta dig och för att massagen ska få en så bra effekt som möjligt. 

Kom ihåg att om du använder massagestolen ofta och mycket, är det viktigare att satsa på kvalitet. Det kommer att gynna dig i längden.

Varför ska man använda en massagestol?

Det finns många klara fördelar med att använda en massagestol. Vi kommer här att gå igenom några av de viktigaste och bevisade positiva effekterna som massagen kan ha på dig.

Massagen från en massagestol kan:

 • Frigöra hormoner i kroppen och på så vis öka välbefinnandet.
 • Ge ett ökat lugn och minska stresspåslaget.
 • Stärka immunförsvaret och öka koncentrationsförmågan.
 • Frigör spänningar som finns i kroppen, bland annat i ländryggen - ett område många har problem med.
 • På ett kostnadseffektivt sätt hjälpa dig på liknande sätt som en massör gör. Dessutom blir det billigare i längden. 
 • Vara ett bra alternativ om du tränar mycket. Det ger förutsättningar för bättre återhämtning och kan även lindra träningsvärk.

Finns det några nackdelar med att använda en massagestol?

Det finns egentligen inga uppenbara nackdelar med att använda en massagestol. Detta förutsätter dock att du använder den med med förnuft. Om du har vissa problem med till exempel värk som kan bli värre av massage, bör du givetvis inte använda en massagestol. Använd den heller inte alltför ofta, eller för länge, om du upplever några obehag eller problem av massagen.

En billig och lågkvalitativ massagestol kan ge en sämre massage än en dyrare variant. Välj kvalitet i först hand om du ska använda stolen dagligen och under en längre tid. Om du har ett stillasittande arbete kan det vara extra viktigt att tänka på den dagliga massagen.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
137 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5
Senaste tester