Bäst i test: Bästa massagekudden 2022

Hitta den bästa massagekudden för rehabilitering eller avkoppling
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad oktober 2021

Massage är för många av oss en av de mest avslappnande aktiviteter man kan utsätta sig för. Tyvärr är det ju ganska dyrt att boka tid hos en massagesalong. Genom att skaffa dig en massagekudde kan du åtminstone få någon form av massage, och det bästa av allt är att denna massör är tillgänglig under dygnets alla timmar och aldrig kommer att klaga på att de fått värk i händerna.

Vi har testat ett tjugotal olika massagekuddar och bäst överlag blev Flowlife Flowpillow heat. Det är en prisvärd produkt som ger en riktigt bra massage. Dessutom är den batteridriven vilket gör den betydligt smidigare att använda än de nätanslutna varianterna.

Testvinnare - Bästa massagekudden

 • Bäst i test massagekudde: Flowlife Flowpillow heat
 • Bästa värmegivande massagekudden: Beurer Shiatsu MG147
 • Bästa premium: Swedish Posture Massagekudde
 • Bäst designade massagekudden: Beurer Shiatsu MG 135
 • Bästa billiga massagekudden: Medisana MC840
 1. 1. Bäst i test massagekudde: Flowlife Flowpillow heat

  9,5/10
  Högkvalitativ massagekudde med 2 års garanti och 100 dagars nöjdkundgaranti
  Flowlife Flowpillow Heat
  Bäst i test
  Sladdlös
  Ja
  Program
  3 st
  Massagehuvuden
  4 st
  Område
  Nacke
  1290 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Mycket populär produkt
  • Med värme och flera massagehuvuden
  • 5/5 betyg på Trustpilot
  Nackdelar
  • Priset

  En av de populäraste kuddarna på marknaden som både värmer och masserar och som därför fungerar i ett flertal olika syften. Ett utmärkt alternativ både för den som bara vill stressa ner lite grann och personer som tränar hårt och vill motverka träningsvärk och muskelknutor. Med tre inställningar kan du välja mellan

  • Lugnt tempo. För avkoppling och en lätt cirkulationsstimulerande effekt.
  • Medelhastighet. För spänningar i nacke och axlar, lättare träningsvärk.
  • Snabb rytm. För stora muskelgrupper. Atleter använder den för muskelknutor.

  Tack vare kuddens infraröda värme förhöjs känslan och effekten och en reglator ser till att det inte blir för varmt. En av de största fördelarna med den här kudden är att den är trådlös och därmed tillåter användaren att sitta eller ligga var som helst, när som helst. En fullt laddad kudde varar i cirka två timmar, beroende på vilket läge den används i. Kudden väger 1.6 kg och har dimensionerna 32x11x20, vilket gör den till en av de mest lättmanövrerade produkterna på marknaden.

  Kunder som använder den här kudden uppskattar särskilt dess trådlöshet och värme, och många använder den över hela kroppen i olika syften. Det finns många sätt att använda den på men ett typiskt användningsområde är är knän och vader för joggare som både har den till uppvärmning och återhämtning. Står du mycket i jobbet kan det vara bättre att använda kudden för trötta fötter och vid skrivbordsarbete och sysselsättningar som innebär ständiga upprepningsrörelser kan kudden användas för rygg- och nackmassage i sängen om kvällarna. Ytterligare exempel är återhämtning efter tunga styrketräningspass när olika muskelgrupper känns utarbetade. Då kudden är slitstark och tålig går det bra att ligga på den, även om man är tung, och med det får kroppsdelarna ett skönt motstånd samtidigt som massagen i sig är mjuk.

  Läs mer
 2. 2. Bästa värmegivande massagekudden: Beurer Shiatsu MG147

  9,1/10
  Massagekudde från välkända Beurer som levererar värmande avslappningsmassage
  Beurer Shiatsu Massagekudde MG147
  Sladdlös
  Nej
  Program
  1 st
  Massagehuvuden
  4 st
  Område
  Nacke
  699 kr
  Till Butik
  699 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Med värme
  • Justerbar rotation
  • Liten och smidig
  Nackdelar
  • Kan va svårt att få den i rätt position för nackmassagen

  Kudde med tvättbart överdrag som kan användas för bland annat rygg, nacke, armar och ben. Ger ökad blodcirkulation och sköna behandlingar för stela leder och trötta muskler. Utrustad med fyra massagehuvuden som kan justeras att rotera i motsatt riktning och ger en ganska hård behandling. Den här kudden kan värma upp sig om du föredrar, men det går lika bra att använda den sval. Produkten fungerar med ström och har en enkel fjärrkontroll som kan hållas i handen. Denna gör det lätt att ändra på inställningarna medan massagen pågår. Massagekuddens storlek är 40x27x12 cm. 

  Användare tycker att den här kudden ger en mycket bra massage men att den ibland upplevs vara lite klumpig. Det tar då lite längre tid att hitta en bra och bekväm position för kudden. Det går inte att ligga på kudden men däremot är den mycket uppskattad i stolen, fåtöljen eller soffan då man kan luta sig skönt mot den. Passar utomordentligt för den som vill ha en härlig vardagsmassage och som motionerar måttligt, men däremot inte riktigt tillräckligt tuff för dem som tränar mycket hårt.

  Läs mer
 3. 3. Bästa premium: Swedish Posture Massagekudde

  9,0/10
  Högkvalitativ masserande kudde i premiumsegmentet.
  Swedish Posture Massagekudde
  Sladdlös
  Ja
  Program
  1 st
  Massagehuvuden
  4 st
  Område
  Helkropp
  1299 kr
  Till Butik
  1299 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Värmeterapi
  • Kan användas över hela kroppen
  Nackdelar
  • Dyr

  En elektrisk massagekudde som kan användas både hemma, på  kontoret eller varför inte direkt efter träningen? Du kan exempelvis luta dig mot den och låta ländryggen behandlas skönt, eller sätta den högre upp på bilsätet för att få massage av nacken medan du kör.

   

  Läs mer
 4. 4. Bäst designade massagekudden: Beurer Shiatsu MG 135

  9,0/10
  Skön massagekudde som är designad som en vanlig kudde
  Beurer Massagekudde Shiatsu MG 135
  Sladdlös
  Nej
  Program
  1 st
  Massagehuvuden
  4 st
  Område
  Nacke
  799 kr
  Till Butik
  799 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Enkel och snygg design
  • Lätt att använda varsomhelst
  • Extra lång sladd
  Nackdelar
  • Finns produkter med starkare motor

  En klassisk, ekonomisk massagekudde som lämpar sig för dig som behöver koppla av eller få igång blodcirkulationen. Med sin enkla, rektangulära design i måtten 40x40, precis som en typisk soffkudde, är den här produkten perfekt att luta sig mot i soffan, fåtöljen eller sängen. Du kan dessutom lägga den i ett eget kuddfodral om du vill att den ska passa in bättre in din övriga inredning och slippa lägga undan den mellan varven. Enkelt och bekvämt!

  Kudden kan värmas upp och har fyra roterande massagehuvuden som bland annat kan användas mot ryggen, nacken eller stela och värkande leder efter träningen eller en kall promenad. Känslan är skön och avkopplande och kudden stängs av med automatik, vilket gör att den inte kan bli överhettad. En perfekt behandling för att motverka stress och att mjuka upp kroppen sakta men säkert.

  Det här är inte en kudde som gör den hårda och intensiva genomköraren som många träningsfantaster ofta föredrar, men den gör ett bra jobb med sina mjuka och sköna behandlingar. Användare uppskattar att den ger en så härlig känsla, men vissa tycker att det är jobbigt att den måste vara kopplad med en sladd för att fungera. En annan kritik är att massagehuvudena endast går åt ett håll och därmed ger lite ensidig massage. Över lag en uppskattad kudde för enkla och avkopplande massagesessioner.

  Läs mer
 5. 5. Bästa billiga massagekudden: Medisana MC840

  8,9/10
  En av testets billigaste massagekuddar men som ändå lyckas leverera bra kvalitet
  Medisana MC840 Massagekudde
  Sladdlös
  Nej
  Program
  0 st
  Massagehuvuden
  4 st
  Område
  Nacke
  499 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Praktisk fjärrkontroll för styrning
  • Skönt material
  • Ger en genomgående massageupplevelse
  Nackdelar
  • Kardborrebandet var lite klent

  Massagekudden Medisana MC840 är tunn, skön och lätt att tvätta. Du kan använda massagekudden efter en tuff dag på jobbet eller när du sitter och försöker få lite ro i hemmet. Medisana MC840 ger en behaglig Shiatsu-massage för rygg, ben, nacke och liknande samt en trivsam värme. Något annat utmärkande med massagekudden är funktionen red light som arbetar mot att frigöra muskelspänningar. De fyra massagehuvudena på Medisana MC840 går att ställa in i ett flertal olika riktningar och detta styrs med en lätthanterlig fjärrkontroll. Kudden väger 1,2 kg.

  Vi tyckte särskilt mycket om red light-funktionen på Medisana MC840 när vi provade kudden. Denna funktion gjorde massagen desto skönare. Även värmen var, som väntat, en välbehaglig detalj. Dock ansåg vi att det var lite mindre smidigt att massagekudden behövde användas med sladd.

  Läs mer

Massagekudde köpguide

De flesta massagekuddarna kommer med sina egna specifika egenskaper och funktioner. Vissa är bra medan andra är överflödiga. Men hur vet man vilka parametrar man ska titta efter och hur avgör man om de är bra?

Vi går här igenom de viktigaste egenskaperna du bör titta på:

 • noder

  Antal noder

  I regel kan man säga att ju fler massagenoder en produkt har desto bättre kommer massagen att kännas. Vissa modeller har bara två, medan andra har så mycket som åtta.
 • rörelse

  Nodernas rörelse

  Det är inte bara antalet noder som spelar roll utan även hur de rör sig. Vissa rör sig bara inåt och utåt medan andra rör sig medurs eller moturs. Ju mer avancerad rörelse desto bättre.
 • värme

  Värme

  Alla varianter har inte en värmefunktion. Värmen gör att massagen känns ännu bättre, framförallt här i Sverige där det är lite kallare.
 • kontroller

  Intensitet och hastighet

  Ju fler val det finns av intensitet och hastighet desto bättre. Olika delar av kroppen kräver ofta andra inställningar för att det ska kännas bra.
 • komfort

  Komfort

  En massagekudde måste givetvis vara skön att använda, annars kommer den bara bli liggande. Ett mjukt yttertyg gör att massagen känns bättre. Det får inte heller vara några sömmar som skaver och noderna måste träffa rätt för att det ska kännas skönt.
 • batteri

  Batteri eller nätansluten

  Många massagekuddar är nätanslutna men det finns också batteridrivna. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen men de flesta i vår testpanel gillade batteridrivna kuddar bättre. En nätansluten är dock oftast billigare och har fördelen att aldrig vara urladdad, men den är å andra sidan jobbigare att bära omkring på. Sladden kan också lätt hamna i vägen under användning

Så gjorde vi testet

Det finns många olika sorters massagekuddar med olika syften. Därför blir det kanske inte helt rättvist att jämföra alla mot varandra. I vårt test har vi istället grupperat in dem i fem kategorier och utsett en vinnare i varje kategori.

För att avgöra vilken produkt som är bäst i varje kategori har vi låtit vår testpanel testa dem i en månads tid. De har därefter fått betygsätta dem på en rad olika punkter. Vinnaren i varje kategori är den massagekudde som fått högst genomsnittsbetyg av testpanelen. Till sin hjälp med bedömningarna hade panelen följande frågor:

 • Kvalitet: Känns produkten som om den är kvalitativ och robust eller känns den mera plastig? Har den blivit sämre eller syns något märkbart slitage efter en månads användning?
 • Effekt: Hur bra fungerar den? Hjälper den att lindra smärta? Har den en avslappnande effekt? Har du märkt av några bieffekter sedan du började använda kudden?
 • Komfort: Är den skön att använda? Är den för mjuk eller för hård? Är tyget mjukt och lent eller skaver den?
 • Batteri: Hur länge räcker batteriet? Hur lång tid tar den att ladda? Om nätansluten, Är sladden tillräckligt lång? Är sladden i vägen vid användning?
 • Noder: Hur många olika massagenoder har kudden? Vilket eller vilka rörelsemönster har dessa? 
 • Funktioner: Hur stark är motorn? Hur många program och funktioner har kudden? Finns det en värmefunktion?
 • Pris: Vad kostar produkten? Känns den prisvärd i förhållande till antalet funktioner och kvaliteten på massagen? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här massagekudden?
 • Kundbetyg: Vad säger tidigare kunder som använt produkten? Vad är bra och dåligt? Vilket snittbetyg har den fått hos återförsäljare?

Frågor och svar om massagekuddar

Nedan följer de vanligaste frågorna och svaren vi fått inskickade till oss

Kan det vara skadligt att använda massagekudde?

Har du aldrig använt en massagekudde förut så kanske det kan verka lite onaturligt att använda en icke-mänsklig massör, men då bör du inte glömma att det är du själv som kontrollerar kudden. Ibland kan det ta ett litet tag att vänja sig vid känslan, och du får räkna med att experimentera med olika kroppspositioner för att få den perfekta massagen.

Viktigast av allt är att du lyssnar på din kropp! Du känner själv om det är frågan om en "normal" värk som en del av behandlingen av träningsvärk eller stelhet, eller om det är en skarp, obehaglig smärta. Ibland kan det hela lindras genom att du sänker på takten eller byter kroppsläge, men ibland kan det vara bättre att avsluta sessionen helt.

Kuddar med infravärme är utrustade med en regulator för att de inte ska bli för varma, men tänk ändå på att inte ladda trådlösa varianter när du inte är hemma. Det gäller för övrigt alla former av laddning, inklusive datorer och mobiltelefoner. De flesta modeller stänger av sig själva efter en viss tid.

 

Hur rengör man en massagekudde?

Eftersom massagekuddar är tillverkade för att vara i konstant kontakt med din kropp är det gjorda av material som både är tåliga och enkla att rengöra. När kudden är i off-läge och inte sitter i en väggkontakt kan du torka av den med en lätt fuktad duk och de flesta kuddar brukar också ha ett borttagbar ytterhölje som tvättas enkelt.

Hur länge ska massagekudden användas?

Du kan använda kudden hur länge du vill och tycker att det är skönt, men det är också bra att använda den regelbundet - särskilt om du har specifika problem. Om du till exempel är stel i nacken är det bättre att använda massagekudden tio minuter om dagen än en timme en gång i veckan. En av de många fördelarna med att ha en egen massör hemma är just att du har tillgång till massage precis när du vill, och du kan till och med använda kudden när du arbetar, kör bil eller tittar på film.

Vem har användning av en massagekudde?

Alla människor kan använda en massagekudde med stor behållning så länge de faktiskt uppskattar massage i allmänhet. Det spelar ingen roll om man är ung eller gammal, storväxt eller spinkig, sportig eller stillasittande - en mjukgörande massage fungerar för de allra flesta. Några typiska skäl till att personer väljer att använda en massagekudde är:

 • De känner sig stressade och vill ha lättare till att komma till ro.
 • De har svårt att somna.
 • De vill värma upp muskler inför ett träningspass.
 • De vill motverka samt underlätta vid träningsvärk.
 • De är stela i vissa delar av kroppen
 • Blodcirkulationen är dålig vid vissa delar av kroppen. 
 • Trötta fötter

Vad är en massagekudde bra för?

 • Vid stress och sömnlöshet 

  Lider du av stress och oro kan en massagekudde verka avslappnande. Det hjälper också att ha en atmosfär runt omkring dig som fungerar avkopplande. Med den rätta stämningen kan du njuta av massagen till max och få en välförtjänt paus.Ett perfekt tillfälle att ta en massage är innan du går och lägger dig så att din hjärna och kropp kommer in i den rätta känslan för en kvalitativ sömn.
 • Uppvärmning 

  Att värma upp inför träningspasset är viktigt för att kunna utföra övningarna lättare och att undvika skador. Det spelar ingen roll om du tränar högintensivt eller i sakta gemak; en session med kudden innan du kör igång kan hjälpa leder och muskler att bli mjuka och varma.
 • Vid träningsvärk 

  En massagekudde kan lindra träningsvärk då den kan komma åt olika triggerpunkter där det sitter muskelknutor och lösa upp dem. Du kan växla behandlingen mellan långsam och snabbare takt, och antingen placera kudden ovanpå det värkande stället eller luta det onda partiet mot kudden.
 • Vid stelhet 

  När du är stel så kan det dels bli svårt att röra på sig, dels orsaka spänningar i olika delar av kroppen vilket i sin tur kan ge smärtor i olika partier. När du är stel kan det vara svårt att ligga och sitta i vissa positioner och därför kan stelhet påverka din nattsömn. Lider av sömnsvårigheter på grund av en stel kropp kan massage vara en bra lösning. Placera nacken på kudden och låt den göra jobbet, helst i lugn takt och med värme. 
 • Vid dålig blodcirkulation 

  Dålig blodcirkulation brukar visa sig genom att de yttre lemmarna som händer och fötter känns lite kalla och blir svullna, men det finns också andra symptom som dålig matsmältning och en benägenhet att bli förkyld ofta. Om du misstänker att du inte har en riktigt bra blodcirkulation är det först och främst viktigt att ta reda på den underliggande orsaken, men med en massagekudde kan du åtminstone hjälpa kroppen att komma igång.

Tänk på att även om det är helt naturligt om det gör lite ont att massera de värkande partierna så ska det absolut inte handla om skarp smärta. 

Vilken är den bästa massagekudden?

Den bästa massagekudden kommer att vara olika för olika människor. Vill du behandla ett specifikt område är det bäst att hitta en produkt som är specialiserad på det området. Bland de produkter som lämpar sig för flera områden har vi utsett Flowlife Flowpillow heat till bäst i test. Det är en batteridriven massagekudde med flera olika massagenoder och program - och den är väl värd sina pengar.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
108 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senaste tester