Bäst i test: Bästa massagepistolen 2022

Vinn över såväl ömma muskler som ryggont med någon av de bästa massagepistolerna
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad november 2021

Massagepistoler har tagit träningsvärlden med storm. Dessa fantastiska små maskiner riktar in sig mot ömma muskler med snabba pulserande slag och kan nästan jämställas med en egen massör hemma. Men det finns väldigt många olika typer att välja på och kvaliteten skiljer sig avsevärt mellan olika märken. Så vilken massagepistol är egentligen bäst?

Vi har testat ett tjugotal olika alternativ och bäst av alla blev Flowlife Flowgun GO 2.0. Det är en mycket prisvärd massagepistol med flera olika massagehuvuden. Den är också tystgående så den stör inte de andra där hemma eller på gymmet. Resultatet efter en massage med Flowlife Flowgun GO 2.0 är överväldigande positivt.

Testvinnare - Bästa massagepistolen

 • Bäst i test: Flowlife Flowgun GO 2.0
 • Bästa premium: Flowlife Flowgun PRO 2.0
 • Bästa mini massagepistol: Flowlife Flowgun Pocket
 • Bästa massagepistolen på resan: Hyperice Hypervolt GO
 • Bäst slaglängd: Theragun Massager Elite
 • Bäst motor: Hyperice HyperVolt Plus
 • Bäst batteritid: Titan LIFE Titan Life Trigger Gun Black
 1. 1. Bäst i test: Flowlife Flowgun GO 2.0

  9,7/10
  Flowlifes massagepistol i mellanklassen som levererar upp till 2800 slag per minut
  Flowlife Flowgun GO 2.0
  Bäst i test
  Slaglängd
  10 mm
  Batteritid
  5 tim
  Ljudnivå
  50-60 db
  Massagehuvuden
  6 st
  2490 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Mest prisvärd
  • Bäst batteritid
  • 4,8/5 på Trustpilot
  Nackdelar
  • Vissa vill ha ett starkare tryck än vad Go kan leverera. Välj då hellre Flowlife Pro

  Flowgun Go, som är en uppföljare till den omtalade massagepistolen Flowgun, är precis som förra modellen väldigt tystgående.

  När du köper Flowgun Go ingår sex olika munstycken och en väska som är lätt att bära med sig. Det finns fem vibrationsnivåer att välja mellan. Vikten på den är inte särksilt stor vilket gör att du enkelt kan ta den med dig. Samtliga Flowgun-modeller gör ifrån sig ytterst lite ljud, vilket vi uppskattade när vi testade dem. Flowgun Go har en ljudnivå på 50-60 db. Den hörs alltså en aning tydligare än pro-modellen. Flowgun GO har även en lång batteritid på ca 5 timmar. Därmed har du tillgång till flera långa och effektiv massage innan det är dags att ladda om.

  Flowgun Go passar sig för dig som vill ha daglig avspänning men inte är så träningsinriktad. Du som är detta kommer njuta mer av den föregående versionen, då originalversionen Flowgun är något mera dynamisk och mer kraftfull. Flowgun Go är kanske den produkt som passar för de flesta. Det är ett bra alternativ för dig som aldrig testat på en massagepistol innan. Detta eftersom denna modell är billigare men har ändå riktigt bra funktionalitet.

  När du köper Flowgun Go får du, precis som med den tidigare modellen, 2 års garanti. Flowlife säkerställer att du som kund ska få garanti och fria fraktkostnader. Konsumenter har varit mycket nöjda med Flowlifes kvalitativa produkter. Enligt oss är det ett företag att ha förtroende för eftersom Flowlife konstant ser till att du som kund ska känna dig trygg.

   

  Läs mer
 2. 2. Bästa premium: Flowlife Flowgun PRO 2.0

  9,5/10
  Den kompletta massagepistolen med stark motor, lång batteritid och flera munstycken att välja mellan
  Flowlife Flowgun PRO 2.0
  Bästa premiumvalet
  Slaglängd
  10 mm
  Batteritid
  5 tim
  Ljudnivå
  30-60 dB
  Massagehuvuden
  6 st
  3990 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Bästa massagepistolen
  • Kraftfull motor
  • 4,9/5 på Trustpilot
  Nackdelar
  • För dig som inte kommer använda massagepistolen allt för ofta eller som inte behöver hög massagestyrka rekommenderar vi Flowgun Go

  Flowgun från Flowlife är en tyst och kraftfull massagepistol som hjälper till att lösgöra spänningar och underlätta återhämtning, designad för både elitatleter och vardagsmotionärer.

  Flowfun stimulerar muskler genom starka vibrationer och exakta slag. Dessa hjälper till att lösgöra spänningar i musklerna. Med upp till 3200 slag per minut är detta ett kraftfullt och effektivt redskap för motionärer och idrottare på alla nivåer, som underlättar återhämtning snabbare och hjälper dig att prestera bättre. Genom att använda den på olika punkter på kroppen stimuleras bindväv och blodcirkulationen i musklerna ökar. Den frigör dessutom triggerpunkter så att du lättare och fortare kan identifiera var spänningarna sitter.

  Flowgun är en massagepistol utöver det vanliga, som ger dig friheten att anpassa behandlingen efter vad just du och din kropp behöver. Detta kan du bland annat göra med hjälp av sex utbytbara massagehuvuden och fem olika vibrationsnivåer. Med 6 timmars batteritid kan du enkelt ta med dig den när du är på språng. Trots den kraftfulla motorn är Flowgun en tyst och diskret maskin med en ljudnivå på 30-50 dB som du kan använda både på gymmet och hemma, oavsett tid på dygnet. Detta var även den främsta anledningen till att vi valde ut produkten till bäst i test. Vi anser också att produkten känts som en av de bättre när det kommer till att reducera spänningar.

  Flowlife är ett märke som står för kvalitet, proffsighet och trygghet. När du köper Flowgun från Flowlife får du 2 års garanti samt nöjd kundgaranti, fri frakt och retur. Med en mängd tillfredsställda kunder som ofta ger deras produkter höga betyg, och efter att själva fått en förstklassig massageupplevelse, konstaterar vi att Flowlife är ett märke inom fitness och hälsa att lita på. 

  Läs mer
 3. 3. Bästa mini massagepistol: Flowlife Flowgun Pocket

  9,5/10
  Kraftfull massagepistol i miniformat.
  Flowlife Flowgun Pocket
  Slaglängd
  8 mm
  Batteritid
  4 tim
  Ljudnivå
  60 db
  Massagehuvuden
  4 st
  2290 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Liten och smidig massagepistol
  • Låter inte särskilt mycket
  • Förvånansvärt kraftfull
  Nackdelar
  • Kunde varit lite bättre batteritid

  Flowgun Pocket är en klassisk massagepistol, fast i miniformat. Den är faktiskt så liten att den passar i fickan. Men kan en sådan liten grej göra skillnad? Med en motorstyrka motsvarande dryga 100W tål den att jämföra med avsevärt mycket större alternativ.

  Detta bör vara ett förstahandsval att överväga för dig som alltid vill ha tillgång till ett riktigt starkt massageverktyg. Med en drifttid på fyra timmar så är den lämplig även för mer omfattande massage. Men gör den verkligen den skillnad som utlovas?

  Färsk forskning har visat att massagepistoler ökar musklernas rörelseutslag. Därför blir det en given del av såväl uppvärmning som återhämtning. Med Flowgun Pocket kan du ha ett riktigt bra verktyg tillgängligt oavsett om du är hemma, på gymmet eller ute på språng. Att den är så stark och samtidigt oerhört liten är verkligen ett enormt plus i kanten.

  Läs mer
 4. 4. Bästa massagepistolen på resan: Hyperice Hypervolt GO

  9,3/10
  Liten och smidig massagepistol som enkelt rymmer i träningsväskan
  Hyperice Hypervolt Massagepistol GO
  Slaglängd
  10 mm
  Batteritid
  2.5 tim
  Ljudnivå
  55-60 dB
  Massagehuvuden
  2 st
  1749 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • En av de bästa
  • Kraftfull motor
  • 4,3/5 på Trustpilot
  Nackdelar
  • Dålig batteritid

  Massagepistolen vars namn låter som en actionhjälte är det utmärkta redskapet för massage. Massagetillbehöret har fem utbytbara massagehuvuden, allt för att främja variation. Dessutom klarar redskapet av tre olika nivåer av tryck. Det högsta trycket ger så mycket som 3200 stötar (2000, 2600 slag i nivåerna innan) i minuten. Det här faktumet ska man inte låta sig avskräckas av, det är en behaglig upplevelse och för att man enklare ska slippa känna obehag är det bra att följa bruksanvisningen.

  Genom att använda Hyperice Hypervolt får man lättare tid för annat. Det är enkelt att titta på tv medan man använder den, och det uppladdningsbara batteriet ger så mycket som 3 timmars användning. Quiet Glide-tekniken gör att redskapet väsnas mindre, vilket är ypperligt för dig som störs av lågfrekventa ljud. Motorn är på 60 W och den väger drygt 1,1 kg.

  Den kan användas både innan träning för att mjuka upp musklerna och efter för att förebygga värk. För att ytterligare förbättra användningen så är apparaten utrustad med trycksensorer som ger visuell återkoppling om hur du nyttjar produkten. På så sätt kan du använda apparaten på bästa möjliga sätt. Du kan också fråga en kompis som använder Hyperice Hypervolt om råd!

  Det amerikanska företaget Hyperice är skapat för att ge atleter en bättre grund att stå på. Företaget har utvecklat en produktserie vars målsättning är att göra atleterna bättre på allt. Flexibilitet, rörlighet, avslappning, återhämtning med mera. Det spelar ingen roll om du heter Zlatan Ibrahimovic och ska spela för AC Milan mot Juventus FC eller om du är Sarah Sjöström och vill vinna guld. Alla kan använda Hyperice produkter, oavsett om man är toppatlet eller bara vardagsmotionär. I Sverige så har Hyperice introducerats via samarbetspartnern RLVNT Distribution AB. Grundaren heter Martin Liljegren och enligt honom har marknaden exploderat på sistone, något som han ser stor marknadspotential för i Sverige.

  Läs mer
 5. 5. Bäst slaglängd: Theragun Massager Elite

  9,2/10
  Kraftfull och tystlåten massagepistol med hela 16 mm i slaglängd.
  Theragun Massager Elite
  Slaglängd
  16 mm
  Batteritid
  2 tim
  Ljudnivå
  55 - 65 dB
  Massagehuvuden
  5 st
  3824 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Hög kvalitet
  • Mycket kraftfull
  • Innovativ design
  Nackdelar
  • Ganska dyr i förhållande till många andra alternativ

  Theragun Massager Elite är en lättviktig, knappt hörbar och högkvalitativt designad massagepistol med makalös kraft. 

  Det finns ett antal olika massageprodukter från Theragun att välja mellan, men vi har valt att ranka Elite som det bästa premiumalternativet. Detta eftersom modellen ger en snabbare och effektivare massage än resten vi provat - en massage du sent kommer att glömma. Theragun Massager Elite hjälper dig att bli av med både enklare och djupare muskelspänningar. Det kan till en början verka lite invecklat att begripa hur du ska börja använda den, men det är inte så svårt som det ser ut.

  Massagen kan anpassas utefter dina behov med hjälp av appen Smart Percussive Therapy som ska kopplas via Bluetooth. Du får med dig fem olika munstycken och maximalt antal slag per minut för produkten ligger på 3300. Sedan har Elite en amplitud, det vill säga ett slaglängd, på 16 mm. Det gör Theragun Elite till den kraftfullaste produkten vi testat. Massageproduktens laddning är dessutom trådlös vilket kan vara riktigt smidigt. Batteriet har en förbrukningstid på 120 minuter, vilket är ganska mycket sämre än . En annan faktor värd att nämna är att den har en riktigt snygg OLED-belysning.

  Theragun Massager Elite lämpar sig såväl på arbetsplatsen som hemma eller efter ett träningspass. Massagehuvudet på Theragun Massager Elite går att vrida i ett flertal vinklar. Den triangulära designen är helt enkelt ensam i sitt slag och lockar till sig flera köpare. Dock anser vi att designen kan uppfattas som komplicerad, vilket skulle kunna leda till att du väljer en annan modell.

  Garantiperioden för den här produkten är 2 år.

   

  Läs mer
 6. 6. Bäst motor: Hyperice HyperVolt Plus

  8,8/10
  Premiumpistolen från Hyperice med 13 mm slaglängd, låg ljudnivå och 5 munstycken att välja mellan.
  Hyperice HyperVolt Plus
  Slaglängd
  13 mm
  Batteritid
  2,5 tim
  Ljudnivå
  55 - 65 dB
  Massagehuvuden
  5 st
  4990 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Uppgraderad motor
  • Extra kraftfull effekt
  Nackdelar
  • Kort batteritid

  Hypervolt Plus från Hyperice är en terapeutisk massagepistol, speciellt anpassad för att ge dig en snabbare och mer effektiv återhämtning mellan träningspassen. Hypervolt Plus är en mer kraftfull och innovativ version av Hypervolt, och inkluderar samma inbyggda teknologi för trycksensorer.

  Hypervolt Plus är både kraftfull och tyst och går bra att använda över hela kroppen. Hyperice använder sig av en teknologi för trycksensor som ger visuell feedback genom hela massageprocessen, så att du får en mer exakt och effektiv stimulering. Den kraftfulla motorn levererar 30 % mer styrka, och kan användas till att både aktivera, lugna och lösgöra spända muskler. Hypervolt Plus används med fördel på underarmar, vader, kappmuskler, bröst, lår och fötter, och anpassas enkelt med hjälp av de olika massagehuvudena och hastigheterna som går att välja mellan.

  Det här är en effektiv maskin med många fördelar och funktioner. Den kan bland annat hjälpa till att avlasta och lösgöra spända muskler och stelhet i kroppen, öka cirkulationen och förbättra rörelseförmågan, så att du kan få ut så mycket som möjligt av din träning. Den kan dessutom användas för att påskynda uppvärmning och återhämtning före och efter aktivitet. Hypervolt Plus kommer med fem utbytbara massagehuvuden som är designade för specifika behandlingar. Huvudena man kan välja mellan heter Bullet, Cushion, Fork, Round och Flat.

  Hypervolt Plus har en snygg, stilren och diskret design, och kommer i en mattsvart finish. Den är dessutom lätt och smidig att bära med sig, och har en ergonomisk design. Hyperice använder sig av sin patenterade Quiet Glide™-teknologi, som ger en tyst och diskret upplevelse som inte upplevs som störande av omgivningen eller användaren. På så sätt kan du smidigt använda den både på gymmet och i hemmet, både innan och efter träningspasset. Detta är en prisvärd och innovativ massagepistol som garanterat kommer att förhöja din träning och hjälpa dig prestera bättre.

  Läs mer
 7. 7. Bäst batteritid: Titan LIFE Titan Life Trigger Gun Black

  8,5/10
  Billig massagepistol med en batteritid upp emot 6 timmar
  Titan LIFE Titan Life Trigger Gun Black
  Slaglängd
  11 mm
  Batteritid
  6 tim
  Ljudnivå
  70-80 dB
  Massagehuvuden
  4 st
  1990 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Bra pris
  • 4 hastighetsnivåer
  • Upp till 3300 slag per minut
  Nackdelar
  • Ganska klen motor

  Efter ett hårt träningspass är det viktigt att låta musklerna återhämta sig. Det kan man göra genom bland annat vila eller exempelvis massage. Ett av de allt mer populära och trendiga sätten för just återhämtning är vibrationsmassage. Titan Life Trigger Gun är ett redskap som med hjälp av olika hastigheter och massagehuvuden klarar av att massera olika muskelgrupper och ökar cirkulationen i bindväven. I traditionell massage kan bindväven vara svår att nå, men med fyra olika hastighetsnivåer och upp till 3300 stötar per minut når den här massagepistolen riktigt djupt. Pistolen är utvecklad och tillverkad för att ta hand om och motverka stela och ömma muskler och den är enkel att använda både på sig själv och på andra.

  Massagepistolen Titan Life Trigger Gun kan användas både före och efter träningspasset. Den kan nämligen hjälpa till att förbereda musklerna inför ett tufft pass precis lika bra som den mjukar upp och bidrar till återhämtning efter passet. Det finns flera fördelar med att använda den här typen av redskap. Förutom att mjuka upp musklerna bidrar massagen även till ökad blodcirkulation och musklerna får en snabbare återhämtning.

  Titan Life Trigger Gun levereras med fyra utbytbara massagehuvuden i en låda. De olika massagehuvudena är formade för att komma åt specifika muskler eller åstadkomma en viss typ av massage och gör det möjligt att variera användandet efter behov. Den väger omkring ett kilo, har en ergonomisk design och laddas med hjälp av den medföljande laddaren. En laddning räcker i fyra till sex timmar. Massagepistolen finns att köpa i två färger, svart och vit.

  Titan Life, som har många fler träningsredskap och träningsprodukter i sitt utbud, kombinerar funktionalitet med design och kvalitet och passar såväl fritidsmotionären som elitidrottaren. Produkterna är prisvärda och många av redskapen är bästsäljare hos flera återförsäljare.

  Läs mer
Se alla produkter

Massagepistol köpguide

För ett par år sen hade knappast någon hört talas om massagepistoler och nu har snart alla provat på behandlingen. Men med det ökade intresset har också antalet produkter ökat enormt och skillnaden mellan dem är stor. Vissa har som fokus att vara smidiga att ta med sig överallt, andra är rejäla maskiner som ska ge en massage på djupet och vissa är istället anpassade för ge en mer avslappnande massage. 

När man ska köpa en massagepistol är det vissa egenskaper och prestanda man bör kolla lite närmare på. Framförallt handlar det om slag per minut, hur lätt den är att använda, batteritiden och hur många tillbehör som ingår. Nedan följer en närmare genomgång av allt man bör tänka på:

 • öra

  Ljudnivå

  När man använder massagepistolen så vill man ofta titta eller lyssna på något samtidigt. Om den låter väldigt mycket är det svårt att njuta av underhållningen och den stör även personer i din närhet. I vårt test har vi utgått från en ljudmätare 30 cm från apparaten och mätt ljudnivån på högsta respektive lägsta nivån. Om ljudnivån är viktig för dig bör du köpa en med mindre än 60 dB.

 • massagepistol

  Styrka

  Värt att titta närmare på när man köper massagepistol är såklart vilken kraft den har. Här inkluderas både slag/minut, slaglängden och hur många olika hastigheter det finns att välja på. Oftast känns det bättre med olika hastigheter på olika delar av kroppen. Slaglängden är ofta synonymt med hur hård massagen känns och hur djupt ner i musklerna den går, men även effekten på motorn spelar roll.

 • kg

  Vikt

  En för tung massagepistol kommer bli jobbig att använda en längre tid. Det kan då också bli besvärlig att hålla i vissa ställningar. Tänk på att alltid kolla upp vad pistolen väger. Vi rekommenderar att inte välja en som väger mer än 1 kg.
 • batteri

  Batteri

  Du vill såklart inte att massagepistolen ska dö under tiden du håller på att använda den. Inte heller att den ofta ligger urladdad när du glömt att ladda den. En lång batteritid säkerställer att den går att använda flera sessioner mellan varje laddning. Utbytbara batterier kan även vara bra att kolla efter som en backup. Vi rekommenderar att man hittar en produkt med minst 3 timmars batteritid.

 • väska

  Tillbehör

  Om du inte bara ska använda massagepistolen hemma utan även ta den med dig så bör du se till att det ingår en väska. Olika massagehuvuden är anpassade för olika delar av kroppen och för bästa resultat vill du ha minst fyra olika munstycken: en kula,  ett platt, en gaffel och en rund boll.

Olika munstycken till massagepistoler

 • Kula:

   Genom att använda det kulformade munstycket kommer du åt olika punkter mycket exakt, och det tillåter även att du når små partier som till exempel fötter och händer. Särskilt effektivt mot envisa muskelknutor!
 • Platt munstycke:

   Känns ungefär som när en massör tar i med handen mellan handleden och tummen och bara pressar på. Går inte lika djupt som kulan, utan ger istället en skön, värmande känsla i hela det parti som behandlas vilket är alldeles strålande för de muskler som sitter i täta grupper, till exempel runt skuldrorna, bröstet och rumpan. Värmer också skönt mot värkande knän och skenben.
 • Gaffel:

   Det här munstycket ser ut som en liten skiftnyckel eller en stor gaffel där man tagit bort de två mellanspetsarna, och det fungerar ungefär som två tummar som masserar din grupp. Här kan du låta massagepistolen löpa utmed olika muskelgrupper, utmed vader, armar och fötter osv.
 • Rund boll:

   En större variant av kulan som täcker större yta och känns skön mot stora partier som ryggen, benmusklerna och axlar/nacke. Värmer underbart som en snabbgående handflata och är ett av de bästa munstyckena att använda som en allmän uppvärmare.

Så gjorde vi testet

Vi har testat många massagepistoler i olika prisklasser. För att kunna utvärdera massagepistoler började vi med att göra en research om hur en massagepistol ska användas och vilka egenskaper som är viktiga. Vi kom fram till att följande punkter är viktiga att ta hänsyn till för att kunna urskilja vilken som är den bästa massagepistolen:

 • Funktioner: Hur många vibrationsnivåer/hastigheter finns det? Går den att vinkla i olika lägen?  
 • Användning: Är det enkelt att komma igång? Kan du enkelt komma åt överallt du vill massera?'
 • Effekt: Fungerar massagepistolen bra? Känns det bättre efter att du har använt den? Gör det ont när du använder den? Har du märkt av några bieffekter?
 • Kvalitet: Är konstruktionen robust eller känns den plastig? Har några fel eller förslitningar upptäckts efter lång tids användande? Finns det någon garanti?
 • Ljudnivå: Är den tystgående eller låter den mycket? Hur mycket låter den vid minsta respektive högsta effekt? Stör den andra i närheten?
 • Batteri: Hur länge räcker batteriet? Hur lång tid tar den att ladda? Har batteriet försämrats sedan du började använda produkten?
 • Vikt: Hur mycket väger produkten? Blir den jobbig att använda efter ett tag på grund av tyngden? Är den tung att använda i vissa ställningar?
 • Tillbehör: Hur många olika massagehuvuden medföljer? Går det att köpa till extra? Medföljer förvaringsväska?
 • Styrka: Vilken slaglängd eller amplitud har den? Hur många slag/minut? Hur stort tryck klarar den av innan motorn stannar eller saktar ner?
 • Pris: Vad kostar massagepistolen? Känns den prisvärd i förhållande till kvalitet och funktioner? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?

Därefter sammanställde vi alla punkter till ett totalbetyg och kom på så vis fram till vilken massagepistol som är den bästa i sin klass.

Vanliga frågor om massagepistoler

Hur fungerar en massagepistol?

En massagepistol ökar blodtillförseln till området som behandlas, vilket gör att muskler, leder och vävnad i just det partiet får hjälp att läka, återhämta och stärka sig. Det här är en av anledningarna till att redskapet blivit särskilt populärt bland personer som styrketränar mycket, då det är just under återhämtningsfasen som musklerna blir starkare och större. 

Hur ofta måste jag ladda min massagepistol?

Beroende på vilken modell du köper så kan graden av styrka och vibrationer variera, men de flesta massagepistoler brukar ligga på ungefär 2000 - 3200 slag per minut. Batterierna är i de allra flesta fallen laddningsbara och varar oftast i 1-6 timmar, beroende på hastighet och hur hårt du använder den.

Vad är en massagepistol bra för?

 1. vibreramusklerPrestanda, skadeförebyggande och återhämtning: En massagepistol stärker musklerna genom att framkalla muskelsammandragningar. Detta har en lugnande effekt på nervsystemet som hjälper till att förhindra överträning. Men huvudsyftet med en massage är ändå att slappna av i musklerna och minska spänningen i kroppen, vilket också leder till att återhämtningstiden förkortas mellan träningspassen då slaggprodukter rensas bort kontinuerligt. Även musklernas prestanda ökar då musklerna blir mer flexibla och effektiva.
 2. muskelsmärtaVibrationshelande och smärtlindrande: Vibrationshelande är en form läkning baserad på vibrationer och subtila energier. Det baserar sig på varje persons unika energifält och är känt för att vara mycket effektivt. En massagepistol ger samma effekt då massagehuvudena tränger djupt ner i musklerna. Vibrationerna hjälper till att förbättra blodcirkulationen och lymfsystemet i kroppen. Det leder till att öka syresättningen och näringsämnen i musklerna. Resultatet blir en snabb återhämtning med mindre smärta, ömhet och muskeltrötthet.
 3. rehabiliteringRehabilitering: Massage är känt för att vara en av de mest effektiva metoderna för rehabilitering. Det påskyndar inte bara återhämtningsprocessen utan minskar även risken för att skada sig på nytt. En massagepistol förbättrad cirkulationen i musklerna och hjälper de skadade områdena att bli mer flexibla och läka snabbare.
 4. ärrvävnadLäker ärrvävnad: Ärrvävnad består av kollagenfibrer som hjälper till att laga skadade muskelfibrer i kroppen. Men dessa fibrer kan tyvärr inte mäta sig med våra vanliga muskelfibrer. Massagepistoler ger massage på djupet som hjälper till att bryta ner dessa ärrvävnader och minskar på så sätt smärta och begränsad rörlighet. Det är inte bara vid sportskador och träningsvärk som en massagepistol kan hjälpa till utan den kan faktiskt snabba på läkningstiden efter en operation.
 5. häslaHälsofördelar: Det finns många andra fördelar med en massagepistol än att bara slappna av i musklerna och att lindra smärta. Detta inkluderar ökad rörlighet, förbättrad sömn och ett starkare immunförsvar. Den kan även hjälpa mot depression och ångest, fibromyalgi och matsmältningsstörningar.
 6. stressStresslindring: Vi blir alla stressade då och då och att inte hantera denna stress korrekt kan skada hälsan över tid. En massagepistol kan vara ett lifehack för att hantera stress så snabbt och smidigt som möjligt.

Hur använder jag en massagepistol?

Om du är ny användare av en massagepistol så är det viktigt att du börjar lite mjukt och försiktigt så att du lär känna både redskapet och din kropps respons på pistolen. Börja gärna med det runda eller platta munstycket och sätt igång pistolen på den lägsta vibrationsnivån. Många upplever den första gången att det känns lite märkligt med en så pass snabb vibration, inte olikt den första eltandborsten, men man vänjer sig snart och kan då dra upp styrkan och använda de mer specifika punktmunstyckena. Veteraner gillar att köra ganska hårt, men man bör hela tiden vara noga med att smärtan inte blir skarp.

Kan det vara farligt att använda en massagepistol?

Precis som med alla andra verktyg så är säkerheten direkt beroende av dig som användare. Använder du den som den är tänkt är det ingen fara, men gör du inte det finns det risker för allvarliga komplikationer. Följ alltid tillverkarens instruktioner!

Det finns även tillfällen då man ska akta sig för att använda en massagepistol:

 • muskelbristningMuskelsträckning: Har du dragit på dig en muskelbristning eller sträckning bör du inte använda en massagepistol. De kraftiga slagen kan orsaka ytterligare skador på området och det tar längre tid för muskeln att läka. 
 • stukad fotStukningar/vrickningar: Till skillnad från sträckningar så är en vrickning en skada på ligamentet i muskeln. I det här fallet kan massagepistolen hjälpa till senare i läkningsprocessen, men använd den inte när du nyligen skadat dig.
 • inflammationInflammationer: Massage innebär i grunden en stimulation i ett område. En inflammation innebär att området är överstimulerat. Den kombinationen går inte så bra ihop.
 • åderbråckÅderbråck: Blodådrorna i åderbråck är väldigt sköra. Det upprepande hamrandet från massagepistolen kan få dem att brista eller koagulera och bilda klumpar.
 • feberFeber: Massage kan leda till att temperaturen i kroppen ökar. Har du mer än 1 grad från din normala kroppstemperatur bör du avstå från att använda massagepistolen.
 • ödemÖdem: Ödem innebär att man har överflödig vätska i vävnaderna. Även om vissa former av massage kan förbättra ödem är det inget man bör experimentera med hemma med sin massagepistol.
 • gravidGraviditet: Även om massage kan vara väldigt positivt för gravida så måste man veta exakt vad man gör och det är lätt att göra fel.
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
169 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senaste tester