Bäst i test: Bästa massagestolen 2021

johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad augusti 2021

Det finns lika många olika massagestolar som det finns funktioner till dem. Därför kan det vara svårt att veta vilken man ska köpa. Vi har jämfört 4 populära massagestolar för att se vilken som ger bäst massage och är mest prisvärd. Läs vidare för att se varför Massagefåtölj med superskärm svart konstläder blev utsedd till bäst i test.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Om vårt test av massagestolar

När du ska jämföra massagestolar finns det mängder av olika aspekter att fundera över för att hitta den stol som passar just dig bäst. Värme, styrka, komfort och positionering är bara några av dessa. Vi har kommit fram till att följande är viktigast:

 • Är massagestolen prisvärd?
 • Är massagen behaglig?
 • Är massagen givande?
 • Finns det extra funktioner som värme och lufttrycksmassage?
 • Är stolen tillverkad av kvalitetsmaterial?
 • Masserar stolen hela kroppen eller bara vissa delar?

Därefter har vi satt ett betyg 1-10 för varje punkt och slutligen summerat dessa till ett helhetsbetyg

Vilken massagestol är bäst?

Vi har testat många massagestolar. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive massagestol samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bästa massagestolen: Massagefåtölj med superskärm svart konstläder

  9,6/10
  Massagefåtölj med superskärm svart konstläder
  Bäst i test
  Massageprogram
  1 st
  Tillbakalutning
  110-170 grader
  Värme
  Nej
  Mått (B x D x H)
  78 x 175 x 76 cm
  10319 kr
  Till Butik
  15652 kr
  Till Butik

  Från VidaXL kommer denna prisvärda och komfortabla massagestol som ger dig en god kontroll över din massage, tack vare den smidiga kontrollpanelen. Massagestolen är försedd med 12 luftkuddar och kommer i färgerna svart och silver. Vid behov kan du korrigera både rygg- och fotstöd efter egna preferenser. Via skärmen kan du ställa in nivån på massagen samt justera fåtöljens ställning och läge. Stolen är dessutom enkel att rengöra.

  Enligt tillverkaren passar denna massagestol perfekt för den som studerar eller vill koppla av och ha en lite mysigare kväll framför TV:n. När vi testade stolen var det inga problem att snabbt slappna av, komforten är som sagt hög. Skärmen är lätt att navigera, du ser snabbt hur du ska göra och det är inga direkta oklarheter kring inställningarna. Vi valde en kortare tid för massagen, 20 minuter, i vårt test, och uppfattade att denna period räckte för att vi skulle känna en effekt efteråt. 

  Sammanfattningsvis anser vi att denna modell håller en hög kvalitet och prisvärdhet. Den är bekväm och går lätt att justera så att massagen anpassas efter ens önskemål. Dyrare massagestolar kan givetvis hålla en ännu högre komfort, men sett till det rimliga priset för denna modell, väljer vi att utse den till "bästa massagestolen". De enda egentliga nackdelarna är att konstläder kan slitas fortare än "äkta" material och att vi skulle vilja haft fler förinställda program.  

  Läs mer
 2. 2. Bästa billiga massagestolen: vidaXL Massagefåtölj svart konstläder

  9,3/10
  vidaXL Massagefåtölj svart konstläder
  Massageprogram
  1 st
  Tillbakalutning
  160 grader
  Värme
  Nej
  Mått (B x D x H)
  75 x 174 x 73 cm
  7719 kr
  Till Butik
  7719 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Mycket prisvärd
  • Automatisk justering
  • God komfort

  För dig som är ute efter en massagestol med mycket hög prisvärdhet kan VidaXL Massagefåtölj i svart konstläder vara ett bra alternativ. Modellen har en liknande design och utformning som massagestolar i de högre prisklasserna, men kommer som sagt till ett lägre pris. Det du får genom att betala för denna modell är en ergonomisk och bekväm massagestol som anpassar sig automatiskt till din kropp. Detta görs genom att stolen använder sig av små mikrojusteringar. De områden som täcks in av massagen är fötter, ben, rumpa, rygg mfl. 

  I vårt test av denna modell uppskattade vi särskilt att vadderingen är väl tilltagen. Den känns inte hård att sitta i, men heller inte för mjuk. En nackdel med stolen är att fjärrkontrollen kan kännas mindre påkostad än massagestolen i övrigt. Det är inga större problem att navigera med kontrollen, men den kunde ha varit smidigare. En av de större fördelarna med modellen är dock luftkuddarna vid fotstödet. Enklare modeller saknar många gånger dessa, vilket är synd eftersom de bidrar till helhetsupplevelsen av massagen.

  Sammanfattningsvis utser vi VidaXL Massagefåtölj svart konstläder till "bästa billiga massagestolen". Priset är förmånligt och funktionaliteten och komforten hög.

  Läs mer
 3. 3. Bästa premium-massagestolen: Tamashi, Massagestol

  9,1/10
  Tamashi, Massagestol
  Massageprogram
  6 st
  Tillbakalutning
  100-150 grader
  Värme
  Ja
  Mått (B x D x H)
  145 x 76 x 110 cm
  23900 kr
  Till Butik
  23900 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Högsta komfort
  • Massageupplevelse som motsvarar priset
  • Välanpassad helkroppsmassage

  Massagefåtöljen Santé Tamashi tillhör premiummodellerna när det gäller massagestolar. Priset du betalar är relativt högt, men samtidigt inte det högsta bland liknande modeller på marknaden. Vi anser att fåtöljen är väl värd sitt pris, eftersom den ger en minst lika bra och anpassningsbar massage som modeller som är både 10 och 20 tusen kronor dyrare. Det du får när du köper Santé Tamashi är:

  • En snygg massagefåtölj av mycket hög kvalitet som ger bästa möjliga avkoppling och högsta bekvämlighet.
  • En massagefåtölj som använder sig av Zero Space-teknik, vilket innebär att den endast behöver 5 cm i utrymme mot väggen bakom för att kunna lutas.

  Massagestolen är utrustad med en luftkuddemassage för armar, axlar, vader och fötter. Med reglerbar rullmassage under fotsulorna, stämningsbelysning i armstöden, 6 automatiska massageprogram och 3 intensitetsnivåer kan du utan svårigheter justera fåtöljen efter behov. Fjärrkontrollen är lätt att hantera, och de olika funktionerna ger en nästan "privat massage". Det är i synnerhet de 6 automatiska programmen som bidrar till en bättre upplevelse än vad billigare modeller kan ge. Även "helhetskänslan" av massagestolen ger ett premiumintryck, men skönt konstläder och bra vaddering i dynorna. Den enda nackdelen är egentligen priset. Sett till vad du får och i och med det faktum att du är ute efter en premiumprodukt, är detta inget större problem.

  Vi väljer att utse Santé Tamashi massagefåtölj till "bästa premium-massagestolen".

   

  Läs mer
 4. 4. vidaXL Massagefåtölj

  8,8/10
  vidaXL Massagefåtölj
  Massageprogram
  1 st
  Tillbakalutning
  150 grader
  Värme
  Ja
  Mått (B x D x H)
  71 x 90,5 x 96 cm
  4139 kr
  Till Butik

  Söker du en billigare massagestol som samtidigt klarar av enklare masserande uppgifter, men kanske framför allt skön avslappning, är den här massagefåtöljen från vidaXL det bästa valet för dig. 

  Massagefåtöljen går att få i fyra olika färger i tyg, samt i konstläder om du kan tänka dig att betala lite extra. Med en värmefunktion, 5 justerbara lägen, 3 intensitetsnivåer och 8 massagepunkter är det enkelt att justera stolen för att uppnå maximal komfort. Stolen passar lika bra för tv-tittande som avslappning eller läsning. 

  Massagestolen har fått höga kundbetyg av andra som köpt den och vi anser att det är det bästa alternativet för dig som söker en billig massagestol.

   

  Läs mer
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

massage chair

Köpguide: Så hittar du bästa massagestolen

När det väl är dags att välja massagestol är det lätt att bli lite förvirrad av alla olika alternativ. För att göra det lättare för dig att välja rätt massagestol har vi därför satt ihop denna köpguide.

Här listar vi de 7 viktigaste punkterna att se över innan du köper en massagestol:

 • Priset: Det går inte riktigt att undkomma - priset kommer att vara en viktig faktor. Massagestolar kan kosta alltifrån någon tusenlapp till 100 000 kr. Du måste fundera över hur mycket du är redo att spendera och vad du vill få ut av massagestolen. Tänk även på att ytterligare kostnader kan tillkomma såsom frakt och installation.
 • Program: De flesta massagestolar har ett antal förinstallerade program. De kan dock skilja sig åt markant. Från att bara variera i tid och styrka till att massera olika kroppsdelar samt variera mellan olika typer av massage. Med många program blir aldrig massagen repetitiv eller tråkig. 
 • Inställningar: Några funktioner att ha i åtanke när du ska köpa en massagestol är följande. Kan du luta dig tillbaka i massagestolen? På somliga massagestolar kan både fot- och ryggstöd justeras och detta kan vara en stor förmån för de som vill ha en riktigt avkopplande massage. Förutom detta är även styrkan och hastigheten på massagen faktorer att beakta.
 • Effekt: Effekten av massagen är en av de viktigaste faktorerna att titta på när du ska köpa en massagestol. Känns massagen bra? Behandlar den dig utifrån dina behov eller är den inte tillräckligt djupgående? En massagestol som inte tillfredsställer dig kommer långsiktigt sätt att bli ointressant att använda.
 • Material: Det finns flera sorters material på massagestolar. Några av de vanligaste är tyg och konstläder. Kvaliteten på massagestolar skiljer sig också avsevärt beroende på vilken stol du kollar på. För att vara nöjd med din komfort bör du välja en stol som du vet att du kan känna dig bekväm i.
 • Funktioner: En del massagestolar kommer med ett flertal användbara funktioner som kan vara bra att ha koll på om du vill ha en massagestol med lite fler tillämpningar. Bland annat finns det funktioner som reducerar utrymmet där massagestolen står så stolen lutar framåt istället för bakåt när du inte sitter i den. Ett annat exempel är en funktion där du automatiskt sjunker ner till den mest avspända ställningen i massagestolen.
 • Massagetekniker: De olika massagestolarna använder sig av varierade typer av massagetekniker. Vissa har endast en teknik medan de mer avancerade stolarna kan ha en mängd olika. Den vanligaste tekniken är knådmassagen som, precis som det låter, knådar ut musklerna. Ett antal andra tekniker värda att nämna är rullmassageen gua sha som lämpar sig om du vill ha massage för fotsulorna, handkantsmassagen tappning, shiatsumassage, knackmassage och luftkuddemassage som behandlar flera olika kroppsdelar.

Hur använder jag en massagestol?

När du har skaffat en massagestol är det viktigt att veta hur du kommer igång med din massage. Du vill följa några enkla steg som ger dig den bästa och mest avkopplande massageupplevelsen.

 • Sätt dig till rätta och välj sedan det program som passar dig bäst.
 • Du kan med fördel välja "värme", om du har en sådan stol. Det kan göra det lättare att koppla av.
 • Vissa massagestolar har förinställda programtider, medan andra låter dig bestämma själv.
 • Försök att slappna av medan programmet kör. Det kan vara bra att sätta en sluttid för din massage om det inte är inställt.
 • Efter massagen bör du ta det lugnt och dricka vätska/vatten. Detta kan du behöva göra för att du ska återhämta dig och för att massagen ska få en så bra effekt som möjligt. 

Kom ihåg att om du använder massagestolen ofta och mycket, är det viktigare att satsa på kvalitet. Det kommer att gynna dig i längden.

Fördelar med att använda en massagestol

Det finns många klara fördelar med att använda en massagestol. Vi kommer här att gå igenom några av de viktigaste och bevisade positiva effekterna som massagen kan ha på dig.

Massagen från en massagestol kan:

 • Frigöra hormoner i kroppen och på så vis öka välbefinnandet.
 • Ge ett ökat lugn och minska stresspåslaget.
 • Stärka immunförsvaret och öka koncentrationsförmågan.
 • Frigör spänningar som finns i kroppen, bland annat i ländryggen - ett område många har problem med.
 • På ett kostnadseffektivt sätt hjälpa dig på liknande sätt som en massör gör. Dessutom blir det billigare i längden. 
 • Vara ett bra alternativ om du tränar mycket. Det ger förutsättningar för bättre återhämtning och kan även lindra träningsvärk.

Finns det några nackdelar med att använda en massagestol?

Det finns egentligen inga uppenbara nackdelar med att använda en massagestol. Detta förutsätter dock att du använder den med med förnuft. Om du har vissa problem med till exempel värk som kan bli värre av massage, bör du givetvis inte använda en massagestol. Använd den heller inte alltför ofta, eller för länge, om du upplever några obehag eller problem av massagen.

En billig och lågkvalitativ massagestol kan ge en sämre massage än en dyrare variant. Välj kvalitet i först hand om du ska använda stolen dagligen och under en längre tid. Om du har ett stillasittande arbete kan det vara extra viktigt att tänka på den dagliga massagen.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
116 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5
Senaste tester