Bästa meditationskudden - Bäst i test 2022 - Köpguide

Meditation en ofta väl behövlig paus som låter oss fokusera på det väsentliga i livet. Här är årets bästa meditationskuddar för dig som vill göra meditation till en enklare del av din vardag.

Som företeelse sträcker sig meditation ända tillbaka till förhistorisk tid. Trots att det numera är vanligt förekommande i samtliga delar av världen är det fortfarande tätt förknippat med dess asiatiska anor.

Regelbunden meditation har visat sig kunna göra oerhört mycket för såväl fysisk som mental allmänhälsa. Genom att minska kroppens stressmarkörer och möjliggöra att man fokusera på såväl sig själv som allt ifrån ens sociala roll till plats i världen har meditation blivit populärt på bred front.

Oavsett om du har spirituella ambitioner eller helt enkelt vill främja avslappning så är det viktigt med rätt val av meditationskudde. Vi har tagit en titt på utbudet och plockat fram några av årets allra bästa alternativ.

Fortsätt läs för att ta reda på mer om hur vi testade kuddarna och vilka vi ansåg levererade mest kvalitet och värde för pengarna.

Så hittar du bästa Meditationskudde

Viktigt att tänka på vid köp av meditationskudde

Det finns en del saker att tänka på när man väljer meditationskudde. Särskilt då bekvämlighet och möjligheten att spendera lång tid i samma position blir avgörande för meditationsupplevelsen. I många fall är det även ätt att luras av meditationskuddarnas visuella utförande, då många framstår som mer ändamålsenliga än de faktiskt är. Därför är det viktigt att vara lite extra noggrann när man väljer kudde. Särskilt då det är en bra idé att välja meditationskudde utifrån dina egna önskemål. Extra mjuk eller tunn? Avtagbart hölje för enklare rengöringsmöjligheter? Här är några saker att ha i åtanke när du väljer meditationskudde.

 • Stabilitet

  I många fall så delas meditationskuddar in i de två kategorierna fasta och formbara. Detta sammanfaller även med kuddarnas tjocklek. Vilket som är bäst lämpat är på det stora hela en personlig fråga. Vissa föredrar platta kuddar för en mer jordnära upplevelse, medan andra uppskattar bekvämligheten från en mjuk kudde.
 • Tvättråd

  Att man förr eller senare kommer att behöva rengöra eller tvätta kudden är en självklarhet. Men när det gäller tvättmöjligheter så är inte alla kuddar stöpta i samma mall. Även om de flesta kuddar åtminstone tål tvätt i trettio grader så är det endast ett fåtal som klarar mer genomgripande tvättning. Svettas du mycket eller bor på en varm plats är det en bra idé att se till att kudden kan tvättas snabbt och enkelt.
 • Värmeledning

  Det är sällan en bekväm upplevelse att inse att ens meditationskudde resulterar i att man blir oväntat varm. Då vissa kuddar är tillverkade av naturmaterial så som ull kan de även vara riktigt värmande i sin egen rätt. Om du vet att du är varm av dig bör du därför välja en tunn meditationskudde.
 • Transportmöjligheter

  Att alla kuddar går att transporteras behöver nog inte poängteras. Men vissa är mer lämpade än andra när det kommer till att ta dem med sig. Om du gillar att meditera ute eller i grupp så kan du vara en bra idé att kontrollera om kudden har bärhandtag eller går att fälla ihop och förvaras i en bärkasse.
 • Allmän skötsel

  Det är oundvikligt att meditationskudden förr eller senare kommer att behöva tvättas av. Även om samtliga kuddar klarar av ytlig tvätt med trasa så kan det vara en bra idé att välja en kudde vars hölje är borttagbart och tål maskintvätt. Detta kan vara särskilt viktigt för dig som mediterar längre stunder eller som mediterar i ett varmt klimat. Genom att välja en kudde som är enkel att tvätta maximerar du livslängden och nyttan.

Våra 5 bästa meditationskuddar (oktober 2022)

 1. Bäst i test meditationskudde: YogiRAJ Midnight Black
 2. Bästa premium meditationskudde: Chattra Zafu
 3. Bästa billiga meditationskudden: Nyttadesign Half Moon
 4. Bästa månformade meditationskudden: Casall Meditation Pillow Halfmoon
 5. Mest prisvärda meditationskudden: YogiRAJ Blueberry Blue

1. YogiRAJ Midnight Black - Bäst i test meditationskudde

YogiRAJ Midnight Black
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Yogia
Sammanfattning: Kudde i runt format som ger stabilt stöd och avlastning.
Vikt
2.5 kg
Mått
40 x 17 cm
Fyllning
Boveteskal
Yttre material
Bomull
Fördelar
 • Ekologiskt hölje och innandöme.
 • Väldigt tempererad.
 • Mjuk med bra stadga.
Nackdelar
 • Stoppningen är inte tvättbar.

Från YogiRAJ kommer en helt ekologisk meditationskudde som säkerställer jämn temperatur. Med ett ytterhölje av bomull och stoppning bestående av boveteskal får kudden en väldigt speciell känsla och temperaturhållning. Den har otroligt bra stadga trots att den är mjuk, och bovetes naturliga värmereflekterade egenskaper gör att kudden aldrig blir för varm. Då höljet är tillverkat av bomull tål det även att tvättas med högre gradantal.

På sidan av kudden sitter en bärrem som gör att den är enkel att plocka med sig. Om du vill ha en meditationskudde som gör vad den ska och lever upp till riktigt höga förväntningar så är denna kudde från YogiRAJ ett riktigt bra val.

Jämfört med samtliga kuddar på marknaden är det är ett alternativ som ger väldigt mycket värde för pengarna.

Var kan jag köpa produkten?

2. Chattra Zafu - Bästa premium meditationskudde

Chattra Zafu
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Köp nu
köp
på Yogia
Sammanfattning: Unikt robust kudde som vittnar om ett anrikt traditionellt hantverk.
Vikt
2 kg
Mått
38x8cm
Fyllning
Bovetesskal
Yttre material
Bomull
Fördelar
 • Oerhört hög nivå av hantverk.
 • Väldigt robust ytterhölje.
 • Fast och tålig
Nackdelar
 • Något tyngre än andra kuddar.

Denna kudde har ett ekologiskt ytterhölje av bomull och ett foder av boveteskal. Denna kombination har blivit väldigt populär då den säkerställer bra tvättmöjligheter och jämn temperaturfördelning. Något som får denna meditationskudde att sticka ut ur mängden är att den är tillverkad för hand med särskilt teknik som säkerställer unik kvalitet. Det gör att denna kudde håller formen avsevärt mycket bättre än andra alternativ.

Något som är talande för denna kudde är att den håller lika hög nivå i ett estetiskt som i ett funktionellt hänseende. Därför är den ett givet val för dig som uppskattar meditationskuddar som även fungerar som riktigt snygga inredningsdetaljer.

Absolut en av de bästa meditationskuddarna som finns att köpa. Med hög kvalitet och lång hållbarhet blir den ett val för dig som verkligen tar meditation på allvar.

Var kan jag köpa produkten?

3. Nyttadesign Half Moon - Bästa billiga meditationskudden

Nyttadesign Half Moon
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på Yogia
Sammanfattning: Prisvärt alternativ i halvmåneformat som anpassar sig efter din anatomi.
Vikt
2.8 kg
Mått
50 x 37 cm
Fyllning
Boveteskal
Yttre material
Bomull
Fördelar
 • Väldigt prisvärd.
 • Sval och stabil.
 • Halvmåneformad
Nackdelar
 • Något problematisk form för den ovane.

Prisvärd kudde från Nyttadesign som fokuserar på det väsentliga. En stabil halvmåneformad kudde som ger stadga och är väl tempererad. Perfekt för dig som vill ha en kudde som inte kostar mer än nödvändigt.

Med ett hölje av ekologisk bomull och innandöme fyllt med bovete råder ingen tvekan om att den följer den tillverkningsnorm som numera präglar meditationskuddar. Det gör att du får samma värmeutjämnande och formhållande egenskaper som med dyrare kuddar. Ytterhöljet av bomull går att tvätta i upp till sextio grader, vilket gör denna meditationskudde väldigt lättskött. Ett perfekt val för dig som vill vara säker på att kunna upprätthålla högsta möjliga hygien.

Som något mindre men praktisk kudde är den ett perfekt val för dig som behöver en meditationskudde för att pröva på, eller som vill ha en extra lite mer smidig kudde. Bra stabilitet och god utjämning av värme gör den till ett pålitligt alternativ.

Var kan jag köpa produkten?

4. Casall Meditation Pillow Halfmoon - Bästa månformade meditationskudden

Casall Meditation Pillow Halfmoon Shape
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Bomullstillverkad kudde fylld av boveteskal samt med avtagbart fodral.
Vikt
1.70 kg
Mått
40 x 24 cm
Fyllning
Boveteskal
Yttre material
Bomull
Fördelar
 • Tar väldigt lite plats.
 • Avtagbart fodral för enkel tvättning.
 • Väger mindre än övriga alternativ.
Nackdelar
 • Är inte ekologisk.

En enkel och prisvärd meditationskudde från Casall i halvmåne-form. Tack vare ett innehåll av bovete ger den bra stadga och effektiv värmefördelning. Den låga vikten gör att den är praktiskt att ta med sig för användning där den gör mest nytta för tillfället.

Denna meditationskudde har den stora fördelen att den väger mindre än i stort sett samtliga andra kuddar. Därför är den oerhört enkel att ta med sig eller plocka fram vid behov. Samtidigt säkerställer höljet av bomull att den är enkel att sköta och hålla ren. Tack vare pålitlig bovete har den en fyllning som ger både form och stadga samtidigt som den håller bra temperatur.

Det här är en väldigt praktisk kudde för dig som gillar meditationskuddar formade som halvmånar. På det stora hela ett smidigt, enkelt och väldigt prisvärt val. Värt att poängtera är att den inte är ekologisk.

Var kan jag köpa produkten?

5. YogiRAJ Blueberry Blue - Mest prisvärda meditationskudden

YogiRAJ Blueberry Blue
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Köp nu
köp
på Yogia
Sammanfattning: Prispressat alternativ i snygg design tillverkad i ekologisk bomull.
Vikt
2.2 kg
Mått
42 cm x 17 cm
Fyllning
Boveteskal
Yttre material
Bomull
Fördelar
 • Billigaste ekologiska kudden.
 • Väldigt låg vikt.
 • Tvättbart fodral som går att ta av
Nackdelar
 • Något sämre stadga än övriga YogiRAJ.

YogiRAJ tillverkar några av våra favoriter när det kommer till meditationskuddar. Denna halvmåneformade kudde är deras billigaste alternativ som samtidigt bjuder på alla de fördelar som numera förknippas med varumärket.

Denna meditationskudde är helt ekologisk. Detta gäller såväl höljet av bomull som bovetestoppningen. Ett väldigt bra val för dig som värdesätter stabilitet, värmeutjämning och ekologiska material. Även fast denna kudde har väldigt låg vikt så säkerställer den oerhört bra form och stabilitet. Väldigt pålitlig som både standardkudde i hemmet och som ett alternativ för meditation på resor.

Vill du ta del av den kvalitet som kommer med YogiRAJ utan att behöva betala extra mycket pengar så blir detta det givna valet. Trots att formen gör kuddens yta något mindre så är den väl värd pengarna.

Var kan jag köpa produkten?
Så valde vi ut de bästa meditationskuddarna

Så gjorde vi testet

När vi tittade närmare på meditationskuddar så tillämpade vi ett helhetsperspektiv. Detta innebär att vi tittade på allt ifrån bekvämlighet till ren och skär användbarhet.

Även om det visuella sällan är avgörande när det kommer till meditation så ägnade vi ändå en viss fokus på kuddarnas estetiska utförande. Vad som vägde tyngst var däremot huruvida kuddarna främjade bra meditation.

 • Material: Vad är kudden tillverkad av? Ekologiskt naturmaterial eller en kombination av natur- och syntetmaterial?
 • Skötselråd: Hur enkel är meditationskudden att tvätta? Har den borttagbart hölje?
 • Portabilitet: Är kudden smidig att ta med sig?
 • Mjukhet: Är det en hård eller mjuk kudde? Formar den sig efter kroppen?
 • Storlek: Är meditationskudden liten eller stor till utförandet?
 • Värme: Är kudden varm eller tempererad? Vilket klimat passar den bäst i?

För att säkerställa ett så rättvisande testresultat som möjligt så lät vi vår panel bestå av en blandning av erfarna och mindre erfarna personer. På så sätt säkerställde vi att vi plockade fram alternativ som passade alla personer.

Vanliga frågor om bästa meditationskudden

FAQ: Frågor om meditationskuddar

För att du ska kunna ta ett välgrundat beslut när du väljer meditationskudde har vi samlat några av de frågor som vi upplever är vanligt förekommande.
Spelar det någon roll vilket material kudden är tillverkad av?

Numera finns det meditationskuddar i ett stort antal olika material. Allt ifrån ekologisk bomull till syntetisk polyester. Vilket som är det bästa valet för dig kommer i stor utsträckning att bero på vilka tvättmöjligheter du vill ha och om du föredrar naturmaterial.

Är det bäst med en fast eller mjuk meditationskudde?

Medan vissa kuddar formar sig efter kroppen så håller andra kuddar en ständigt fast och rigid form. Detta är på många sätt en bekvämlighetsfråga, och vilket alternativ som är bäst för dig kommer att bero på hur du är van att meditera. Många nybörjare föredrar mjuka och formbara kuddar.

Går alla meditationskuddar att tvätta?

Huruvida meditationskudden är att anses som tvättbar beror på huruvida man ser till ytterhöljet eller själva kudden. Mjuka kuddar med stoppning och kuddar som formar sig efter kroppen går sällan att tvätta över trettio grader. I vissa fall går däremot ytterhöljet att tvätta i högre temperaturer.

Är det viktigt att kudden är enkel att ta med sig?

På senare tid har det blivit alltmer populärt att meditera ute i naturen. Om detta är något som lockar dig så är det en bra idé att välja en kudde som är smidig att ta med sig. Många kuddar har enkla handtag och ibland följer det även med förvaringspåsar.

Jämför meditationskuddar

Meditationskudde Vikt Mått Fyllning Yttre material Totalbetyg Pris
YogiRAJ Midnight Black 2.5 kg 40 x 17 cm Boveteskal Bomull Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
499 kr
Chattra Zafu 2 kg 38x8cm Bovetesskal Bomull Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
850 kr
Nyttadesign Half Moon 2.8 kg 50 x 37 cm Boveteskal Bomull Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
495 kr
Casall Meditation Pillow Halfmoon Shape 1.70 kg 40 x 24 cm Boveteskal Bomull Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
599 kr
YogiRAJ Blueberry Blue 2.2 kg 42 cm x 17 cm Boveteskal Bomull Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
449 kr

Testvinnare - Bästa meditationskudden

 • YogiRAJ Midnight Black - Bäst i test meditationskudde
 • Chattra Zafu - Bästa premium meditationskudde
 • Nyttadesign Half Moon - Bästa billiga meditationskudden
 • Casall Meditation Pillow Halfmoon - Bästa månformade meditationskudden
 • YogiRAJ Blueberry Blue - Mest prisvärda meditationskudden
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 11 maj 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5