Bäst i test: Bästa boxningshandskarna 2021

Se vår stora genomgång av boxningshandskar för träning och tävling
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad september 2021

Om du är intresserad av boxning är det viktigt att satsa på ett par riktigt bra boxningshandskar. Pålitliga boxningshandskar av hög kvalitet gör att du kan njuta av träning, sparring och tävling på bästa sätt. Dessutom är bra boxningshandskar viktiga så att du kan träna rätt, inte minst för att skydda dina händer. I artikeln nedan går vi igenom det du behöver ha koll på inför ditt köp. Dessutom jämför vi några av de mer populära boxningshandskarna. Läs mer om testet nedan och se vilka som utsågs till bäst i test 2021.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

 

Om vårt test av boxningshandskar

Boxningshandskar kommer i många olika utföranden och är anpassade för olika typer av användning. Det är till exempel svårt att jämföra ett par sparringhandskar med en säckhandske. Därför har vi utsett bästa boxningshandskarna i fem olika kategorier. I varje kategori har minst fem handskar från olika märken testats.

För att utse vilka boxningshandskar som är bäst i respektive kategori har vi låtit såväl amatörer som riktiga boxare testa handskarna och betygsätta dem efter följande kriterier:

 • Material på utsidan: Vad är utsidan på handskarna gjorda av? Är det äkta eller konstläder? Hur slitstarkt är materialet? Hur starka är stygnen som håller ihop handsken? Hur utnött har handsken blivit efter lång tuff användning?
 • Material på insidan: Vad är det för material på insidan av boxningshandskarna? Är det mjukt och skönt eller skaver det någonstans? Har insidan blivit märkbart sliten efter rejäl användning?
 • Dämpning: Vad har handksarna för dämpning? Är det skum, gel eller något annat? Hur bra dämpar handskarna vid lätta, medel respektive hårda slag?
 • Andningsförmåga: Hur bra andas handskarna vid låg-, medel- och högintensitetsträning? Fastnar svett och börjar lukta i handskarna? Blir hanskarna obekväma i slutet av ett långt pass på grund av svettbildning?
 • Komfort: Hur är den övergripande känslan av att använda handskarna? Märks de knappt eller är det jobbigt att ha de på sig?
 • Handledsstöd: Hur bra stödjer handskarna handleden vid olika typer av slag? Är det enkelt att dra åt snörningen eller knäppet?
 • Knäppning: Vad har handsken för knäppning? Är det enkelt att ta på sig handskarna själv? Sitter knäppningen fast bra eller finns det risk att den går upp?
 • Pris: Hur mycket kostar handskarna? Är de prisvärda i förhållande till komfort och kvalitet? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa handskarna?
 • Design: Vad tycker du om handskarnas design? Vad tycker du om färgen? Finns det flera olika färger att välja på?

Vilka boxningshandskar är bäst?

Vi har testat många boxningshandskar. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive boxningshandskar samt en recension av varje produkt.

Filtrera
Typ
Stäng
 1. 1. Bästa allroundhandskar: Gorilla Wear Montello Boxing Gloves

  9,7/10
  Slitstarka boxningshandskar med bra stötdämpning och lufthål som kyler dina händer
  Gorilla Wear Montello Boxing Gloves
  Bäst i test
  Storlek
  10-16 oz
  Typ
  Allroundträning
  Varumärke
  Gorilla Wear
  599 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Både för proffs och nybörjare
  • Anatomiskt böjda
  • Maximalt handledsstöd
  Nackdelar
  • Finns endast i svart färg

  Gorilla Wear Montello Boxing Gloves är ett givet val för dig som vill utvecklas till en bättre och skickligare boxare. För att du ska få allra bäst kraft i dina slag samtidigt som handskarna sitter bekvämt är dessa handskar anatomiskt böjda. Eftersom tummen dessutom är fäst intill handsken skyddar det dig mot att vrida den. Utöver det ger dessa handskar ett optimalt stöd åt din handled eftersom de är utrustade med kardborrestängning runt handleden.

  Handskarna är tillverkade i ett slitstarkt PU-material med en unik skumfyllning som ger extra bra stötdämpning. De är även designade för att skydda händerna mot överhettning som annars är lätt hänt. Det finns nämligen lufthål och meshpartier på handflatan som hjälper handskarna att andas och ser på så sätt till att händerna inte blir för varma.

  För boxaren som vill bli skickligare och bättre i sporten rekommenderar vi dessa handskar. De ger ett optimalt skydd med ett hållbart material som dessutom andas och ökar således chanserna att få in riktigt bra slag.

  Läs mer
 2. 2. Bästa sparringhandskar: Reebok Retail Boxing Gloves

  9,5/10
  Högkvalitativa boxnings- och thaihandskar optimalt framtagna för sparring
  Reebok Retail Boxing Gloves
  Storlek
  12-16 oz
  Typ
  Sparring
  Varumärke
  Reebok
  570 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Gel-stödabsorbering
  • Förstärkta handledsskyddet
  • Nerkylningseffekt i handsken
  Nackdelar
  • storlek 10 oz finns inte

  Reebok Retail Boxing Gloves är ett givet val för en effektiv träning med största möjliga komfort. Handskarna har en 5 millimeters gel-stödabsorbering. Detta medför skydd och bekvämlighet för handen samt full slageffekt. Boxningshandskarna kommer även med ett handledsskydd som kan minska risken för skador. Dessutom ger skyddet ett utmärkt stöd för dina handleder. En annan intressant funktion är skumfyllningen. Den bidrar till att ge en bättre passform och gör det enkelt för dig att inrikta dig på slag mot boxningssäck, sparringpartner eller pad. Slutligen är ytan på handskarna difussionsöppen. Du kan få tag på Reebok Retail Boxing Gloves i storlekarna 12 OZ–16 OZ. Tack vare träningshandskarnas nerkylningseffekt blir också risken för svettdoft efter dina träningspass betydligt lägre.

  Dessa handskar anser vi ger en hög komfort och är mycket säkra att använda. Vi rekommenderar varmt att inhandla Reebok Retail Boxing Gloves om du är ute efter ett par givande och prisvärda boxningshandskar.

   

  Läs mer
 3. 3. Bästa billiga boxningshandskar: Gorilla Wear Mosby Boxing Gloves

  9,3/10
  Gorilla Wear Mosby Boxing Gloves
  Storlek
  10-16 oz
  Typ
  Allroundträning
  Varumärke
  Gorilla Wear
  399 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Prispressade
  • Extra brett band runt handleden
  • Stabila handleder
  Nackdelar
  • Händerna blir lätt varma

  Gorilla Wear Mosby Boxing Gloves är ett självklart val för den mångsidiga fightern. Handskarna passar nämligen bra för flera olika typer av kampsporter - boxning, kickboxning och muay thai. De är bekväma och motståndskraftiga med hjälp av den mjuka skumfyllningen vilket skyddar både händerna och möjliggör hårda slag.

  Handskarna har dessutom ett brett handledsband för att inge stabilitet och extra support till handleden. På så vis motverkar det skador. Alla som någon gång har boxats vet hur viktigt det är att handleden är stabil för att inte bryta handleden vid hårda slag. Därför är det en otroligt viktig egenskap hos ett par boxningshandskar att de ger ett bra stöd åt handleden.

  För den mångsidiga fightern som söker ett par billiga och allsidiga handskar rekommenderar vi därför dessa boxningshandskar som ger ett bra skydd och håller handleden stabil oavsett vilken kampsport du håller på med. Dessutom till ett riktigt bra pris.

  Läs mer
 4. 4. Bästa säckhandskar: Master Slaghandske läder

  9,3/10
  Snygga boxningshandskar i äkta läder lämpade både för säck- och mittsträning
  Master Slaghandske läder
  Storlek
  S-XL
  Typ
  Säckträning
  Varumärke
  Master Fitness
  475 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Förböjda fingrar
  • Stadig i handleden
  • Öppen tumme för bättre ventilering
  Nackdelar
  • Storleken står ej i oz

  Master Slaghandske Läder är i premiumsegmentet och har förböjda fingrar så att komforten ska bli maximal. Boxningshandskarna har en kraftig dämpning i latex. Trots detta blir inte handskarna för tunga utan sitter komfortabelt på dina händer. Dina handleder kommer att skyddas av ett rejält handledsstöd som du låser med hjälp av en kardborre. Handskarna är tillverkade av läder av hög kvalitet. Produktens tummar är öppna vilket skapar en god ventilering i insidorna. Du kan handla Master Slaghandske läder i storlekarna small, medium, large och extra large.

  När vi personligen provade Master Slaghandske Läder uppfattade vi att handskarna gav ett mycket bra stöd och var bekväma att använda. Vi ansåg även att de öppna tummarna gjorde användningen desto mer behaglig. Därmed konstaterar vi att Master Slaghandske Läder är rätt alternativ för dig som söker efter de bästa säckhandskarna.

  Läs mer
 5. 5. Bästa matchhandskar: Fighter Boxhandske Pro-Laces

  9,3/10
  Stabila boxningshandskar lämpade för matcher & godkända av SPBK "Swedish Pro Boxing Commission"
  Fighter Boxhandske Pro-Laces
  Storlek
  12-14 oz
  Typ
  Boxning
  Varumärke
  Fighter
  850 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Godkända av SPBK "Swedish Pro Boxing Commission"
  • Injektionsgjuten säkerhetsskum
  • Skydd för fingertopparna
  Nackdelar
  • Går du inga matcher finns det bättre alternativ

  Fighter Pro-Laces kommer med en mycket gammal teknik, närmare bestämt från rymdåldern, som kallas Injection Moulded Technology. Säkerhetsskummet i handskarna är injektionsgjutet med hjälp av denna teknik. Du som köper dessa boxningshandskar får även ett brett och hållbart tummnät. Handskarna är i läder och det ingår ett dubbelt fingertoppsskydd. Du kan handla produkten i storlekarna 12 OZ14 OZ.

  Boxningshandskarna har en perfekt passform, vilket vi kan bekräfta efter att ha provat dem. Fighter Pro-Laces har blivit godkända av Swedish Pro Boxing Commission för svensk matchning i världsklass. Dessa kommer att behaga dig som är ute efter det bästa valet av slitstarka, njutbara matchningshandskar.

  Läs mer
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Köpguide: Så hittar du bästa boxningshandskarna

Boxning kan utövas inte bara i tävlingssammanhang utan även som ren träning på ett gym eller i egen lokal. Oavsett på vilket sätt du boxas behöver du bra boxningshandskar.

Här är några tips för hur du hittar de bästa boxningshandskarna för dig:

 • läderMaterial - Du kan välja boxningshandskar av olika material. De flesta erfarna boxare anser att handskar i riktigt läder är att föredra. Det finns även andra billigare varianter i syntetiska material eller konstläder. Boxningshandskar i tyg finns också, men de är inte lika slitstarka utan kan spricka efter en kort tids användning.
 • boxningshandskarUtformning - Boxningshandskar kan ha lite olika utformning. Vissa handskar för träning har förböjda fingrar. Du skall välja en handske så att handlederna skyddas och har stöd. Du låser ofta handsken med kardborreknäppning. Tävlingshandskar finns med klassisk snörning för att få perfekt passform. Bra boxningshandskar skall ha tumskydd och ventilation.
 • viktStorlek och vikt - Storleken på en boxningshandske anges, märkligt nog, oftast som vikt eller ounce (oz). De flesta boxningshandskar är inuti ungefär lika stora. Det som gör skillnad är hur de är stoppade. Vilken vaddering du skall välja beror på om du ska boxa mot en motståndare eller mot boxsäck och mitsar.
 • boxningssackBoxning mot boxsäck och mitsar - Denna typ av träning går ut på att träna kondition och snabbhet, men också styrka och precision i slagen. Du skall välja en typ av boxningshandskar som kallas säckhandske. Du rekommenderas då att välja storlek 12 oz. Dessa handskar använder du i första hand för att skydda dina egna handleder, knogar och händer.
 • sparringBoxning mot sparringpartner - Om du tänker boxa mot en sparringpartner kan du inte använda säckhandskar. De är för tunna och du riskerar att skada din motståndare eller dina egna knogar i onödan. Du skall därför välja boxningshandskar som är utformade för sparring. De har mer vaddering. Vilken storlek på handskar du skall välja för sparring beror på din egen vikt. Om du väger under 75 kilo skall du välja storleken 14 oz, annars rekommenderas 16 oz.
 • boxningsmatchTävlingsboxning - I detta fall ska du välja tunna och lätta boxningshandskar. Du vill träffa motståndaren hårt och med kraft och gärna med precision. Handskarna har en hårdare vaddering. För denna typ av boxning gäller boxningshandskar i storlek mellan 8 oz till 10 oz.
 • kostnadPris -Har du precis börjat med träning med boxsäck kan du välja handskar i en lägre prisklass. Ju mer avancerad boxning du kommer att ägna dig åt desto viktigare blir det att välja hållbara och bra boxningshandskar. Priset vid inköp blir högre, men handskarna håller längre.

Vilken färg, material och storlek ska man välja?

Valet av material för boxningshandskarna är viktigt. Vilken färg man ska välja är mer en smaksak.

Om du är ute efter riktigt bra boxningshandskar bör du alltid leta efter läder — eller ett material som liknar läder. Billigare tyger kommer snabbt att spricka och flagna, vilket så småningom gör dina boxningshandskar värdelösa. Vissa proffs kör enligt "treveckorsprovet." Enligt detta test är en boxningshandske bra om den håller i tre veckor med tung användning.

Du bör också kontrollera att dina boxningshandskar väger vad de ska väga. Varje boxningshandske har en bestämd vikt i uns (eng: ounce) mätt. Det förkortas som ”oz”. En uns motsvarar runt 28,35 gram. En vanlig indelning av boxningshandskarnas vikt är:

 • 8-10 oz: Tävlingshandskar. Lätta handskar ger snabbare och mer precisa rörelser.
 • 12 oz: Mits- och säckträning eller lätt sparrning
 • 14 oz: Sparrningshandskar
 • 16 oz: Tung sparrning

Vissa mindre seriösa företag säljer underviktiga handskar för att spara pengar. Du kan väga din handske för att försäkra dig om att dess vikt är vad som utannonserats. I allmänhet är tyngre boxningshandskar bättre för träning eftersom du på så sätt minskar skaderisken.

Färger är mer av en fråga om preferens än något annat. Röd, blå och svart är den "normala" boxningshandskens färger. Svart är särskilt populär för träning. Om du vill sticka ut bland mängden, kör på och välj en unik stil. Riktigt bra handskar kan köpas i alla slags färger.

Visste du att
Tänk på ...
... att välja boxningshandskar utifrån din handstorlek. Storlekarna är ofta något små. Om du är osäker när det gäller storlek, bör du förmodligen välja en större storlek.

Frågor och svar om boxningshandskar

Borde jag linda in mina händer?

Förmodligen inte. Boxningsproffs lindar sina händer före tävling och vid tung sparring. Men de allra flesta boxare gör det inte under vanliga träningspass. Använd istället en tyngre boxningshandske, som ger ett bättre handskydd.

 

Borde jag boxas utan boxningshandskar?

Nej. Det är lätt för boxare att bryta handen om de inte skyddar dem med boxningshandskar. Även bareknuckle-boxare bär handskar under träning. I Sverige finns det dessutom inga förbund som arrangerar tävling utan handskar.

 

MMA-handskar eller boxningshandskar?

MMA-handskar används bara om du tävlar i MMA. Dagens ledande MMA-fighters bär faktiskt vanliga boxningshandskar under boxningsträning och inte MMA-handskar. Det är inte utan anledning.

 

Hur tränar man med boxningshandskar?

Det finns flera olika träningsalternativ du kan använda dina boxningshandskar till. Några av de vanligaste är följande: 

 • Boxningslektioner: Det förmodligen bästa sättet att börja träna boxning är genom att ta boxningslektioner. Här får du lära dig sportens tips och tricks från kvalificerade proffs. Du kommer också att kunna skaffa nya vänner. Boxningslektioner gör att du snabbare kan utvecklas och optimera träningen. Du får även lära dig hur du undviker skador.
 • Träning med sandsäck: Om du vill öva och träna på egen hand är sandsäcken ett bra val. Du kommer lätt igång med hjälp av onlineguider eller en kort vägledning av någon som kan boxning. Träning med sandsäck är ett bra sätt att bränna kalorier och bli av med stress.
 • Boxercise-lektioner: Påminner om boxningslektioner men här prioriteras motion framför boxning. Med triggande musik i bakgrunden kör du på under uppmuntran av en instruktör. Detta är ett perfekt val om du vill få motion – inte teknisk boxningskunskap.

Även när det gäller professionell boxningsträning tränar de flesta boxare med kombinationer av säck och sparring. Korrekt form är allt, men jabbar, raka slag och krokar måste tränas in. På så sätt tränar nybörjarboxare och proffs till stora delar på samma sätt. När du lär dig grunderna, handlar allt om att ge träningen den tid den behöver för att du ska utvecklas som boxare.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
77 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Senaste tester