Bäst i test: Bästa padelbollarna 2022

Förhöj padelupplevelsen med de bästa padelbollarna.
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad maj 2022

Padelsporten har växt explosionsartat i Sverige - och i takt med att efterfrågan ökat så har det tillkommit flera nya typer av padelbollar på marknaden. Även om padelbollar ser nästintill identiska ut som en tennisboll, så finns stora skillnader i bland annat dess tryck, studs, effekt och hållbarhet. Således är det viktigt att du har den rätta utrustningen och köper den padelbollen som passar för dina behov.

I vårt test satte vi några av de främsta padelbollarna från olika märken på test. Läs mer om vårt test nedan och ta reda på varför vi anser att Tretorn Serie + Padel är bäst i test.

Testvinnare - Bästa padelbollarna

 1. Bäst i test padelboll: Tretorn Serie + Padel
 2. Bästa padelbollen för snabbt spel: Wilson Performance Speed X3
 3. Bästa premium padelboll: Bullpadel Premium Pro
 4. Bästa padelbollen för nybörjare: Wilson Performance X3
 5. Bästa padelbollen för tävlingsspel: RS Champions Choice
 1. Bäst i test padelboll: Tretorn Serie + Padel

  9,7/10
  En billigare padelboll med lägre studs, perfekt för nybörjare.
  Tretorn Serie + Padel
  Bäst i test
  Antal bollar
  3 st
  Pris / boll
  26,33 kr
  Till Butik
  79 kr
  Fördelar
  • Perfekt budgetalternativ
  • Väldigt lätthanterlig
  Nackdelar
  • Sämre studsförmåga
  • Långsammare hastigheter

  Den här prisvärda padelbollen kommer även den från den svenska tillverkaren Tretorn. I överlag består hela Trektorn serie+ av högkvalitativa tävlingsinriktade bollar. Vilket även gäller den här relativt billiga bollen.

  Bollen har en lättare vävd filt och är utrustad med TRI-TEC™-teknologi som bekant ger en extra lång hållbarhet. I vårt test hade den bra tryck under hela spelets gång (ca 2 timmar). Vi anser att detta tillhör kategorin av "vanliga padelbollar" eftersom den har en längre filt och ett lite lägre tryck jämför mot Wilson Performance Speed Padel Ball X3. Vilket gör att den lämpar sig mer åt nybörjare.

  En klar nackdel är att bollen kan kännas alltför mjukt. Av detta skäl är det svårt att komma upp i hög fart vid smasharna och studsen känns något svagt. Vilket kan vara viktigt att tänka på om du gillar ett fartfyllt spel eller är om du är en erfaren spelare.

  Läs mer
 2. Bästa padelbollen för snabbt spel: Wilson Performance Speed X3

  9,5/10
  En padelboll perfekt för spel i ett högt tempo.
  Wilson Performance Speed Padel Ball X3
  Antal bollar
  3 st
  Pris / boll
  20,67 kr
  Till Butik
  62 kr
  Fördelar
  • Genomgående hög kvalité
  • Bra studs
  • För supersnabbt spel
  Nackdelar
  • Lite svårhanterlig för nybörjare
  • Något sämre hållbarhet

  Vinnaren i vårt test var den nyutvecklade padelbollen, Wilson Performance Speed Padel Ball X3. Vi tycker bland annat att det här är en snabb padelboll utav den högsta kvalitén med hög premiumkänsla. Som namnet antyder är detta en boll särskilt framtagen för spelare som önskar fartfyllda och intensiva matchdueller.

  Skillnaden mellan den här bollen och andra Wilson padelbollar är påtaglig. Vi tycker att studsen svarar alldeles utmärkt, samtidigt som det är enkelt att komma i ett högt tempo under spelet.

  Wilson är allmänt känd för sina kvalitetsprodukter och har fått ett stadigt grepp om padelvärlden. För den som inte redan vet det så är Wilson även en officiell samarbetspartner med det Svenska Padelförbundet. Varav denna boll används på både SM- tävlingar och på SPT - Om inte något ger detta en indikation på att denna bollen är väl värd ett köp.

  Även om bollen går snabbt på långsammare underlag och ger ett bra fart i slagen kan den kännas något svårhanterlig för nybörjare. I tillägg är hållbarheten något sämre än övriga märken i vårt test och redan efter 2 timmar av intensivt spelande förlorar den mycket tryck.

  Läs mer
 3. Bästa premium padelboll: Bullpadel Premium Pro

  9,3/10
  Prisvärd padelboll med hög premiumkänsla.
  Bullpadel Premium Pro
  Antal bollar
  3 st
  Pris / boll
  28,33 kr
  Till Butik
  85 kr
  Fördelar
  • Prisvärd
  • Perfekt tränings- och tävlingsboll
  • TRI-TEC™-teknologin
  Nackdelar
  • Lite svårhanterlig
  • För hög studs

  Bullpadel Premium Pro är en otroligt bra premiumboll från den svenska tillverkaren Tretorn. Tretorn, som har en relativt lång historia av att producera bollar för andra racketsportar, har under de senare åren lanserat några väldigt bra padelbollar. I synnerhet är Bullpadel Premium Pro inget undantag.

  Padelbollarna håller en hög kvalité och är något hållbarare än andra traditionella bollar som vi testat. Vilket vi kan tacka dess TRI-TEC™-teknologi som bidrar till en otroligt bra studs och ger en bra spelkänsla. Men bollen kan vara något svårkontrollerad, speciellt vid början av spelet tills du har vant dig med den eftersom den har en hög studs och kommer fort upp i en snabb fart. Men med tanke på vad du får för priset, är detta i överlag även en prisvärd boll.

  Läs mer
 4. Bästa padelbollen för nybörjare: Wilson Performance X3

  8,9/10
  Stabil padelboll med lite mindre tryck för ett lugnare speltempo.
  Wilson Performance Padel Ball X3
  Antal bollar
  3st
  Pris / boll
  28,33 kr
  Till Butik
  85 kr
  Fördelar
  • Bra pris
  • Medium studs
  Nackdelar
  • Mindre tryck
  • Hållbarheten

  Den andra bollen från tillverkaren Wilson i vårt test, Wilson Performance Padel Ball X3 är av en god kvalité och ger i överlag bra spelkänsla. Under spelets gång gav den bland annat en bra och stadig spelkänsla. Trots det lägre trycket går det relativt fort att komma upp i en snabb fart. Men vi gillade att den hade en bra studs, men ändå något som inte var alltför svårhanterligt. I överlag känns materialvalet bra och något du kan förvänta dig inom den här prisklassen.

  Det som vi saknade är vi testade bollen var framförallt att hållbarheten är sämre än andra bollar i vårt test. Sammanfattningsvis känns det som en stabil boll med mindre tryck än exempelvis Wilson Performance Speed Padel Ball X3. Av detta skäl lämpar den sig mer för nybörjare.

  Läs mer
 5. Bästa padelbollen för tävlingsspel: RS Champions Choice

  8,7/10
  Fartfylld padelboll för dem som vill uppleva spel i världsklass med en uppdaterad teknologi i gummit.
  RS Champions Choice Padel Ball
  Antal bollar
  3 st
  Pris / boll
  33,00 kr
  Till Butik
  99 kr
  Fördelar
  • Skön träffkänsla
  • Ultimata tävlingsbollen
  Nackdelar
  • Väldigt snabb
  • Svårhanterlig studs
  • Något dyrare

  Sist men inte minst har vi Rs Champions Choice Padel Ball som vi anser är ett bra val för erfarna spelare. För den som är bekant med padel, är detta Robin Söderlings egna padelboll. Den här nya modellen skiljer sig från föregående genom att den har en uppdaterad teknologi i gummit. Sålunda kände vi att detta gav oss både en skön och mjuk träffkänsla, utan att negativt inverka farten på bollen.

  Som en följd av att bollen var speciellt framtagen för att vara den ultimata tävlingsbollen, är bollen vara något snabbare med något svårhanterlig studs jämfört mot andra bollar. Av detta skäl lämpar den sig bättre för mer erfarna spelare.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa padelbollarna

Köpguide: Så hittar du bästa padelbollarna

Först och främst är det viktigt att veta skillnaderna mellan en padelboll och tennisboll eftersom många personer förväxlar dem med varandra. Trots att de till utseendet ser identiska ut ligger skillnaden främst i padelbollens tryck. Ju mer tryck du har i padelbollen - desto bättre studsar bollen och desto snabbare blir den.

 • Trycklösa eller gasfyllda padelbollar

  I synnerhet finns det två typer av padelbollar, de vanligaste är gasfyllda (som har en kärna bestående av kväve eller luft under tryck) och de mindre vanligare är trycklösa padelbollar (med en tjockare gummikärna). De trycklösa padelbollarna har en bland annat en bättre hållbarhet och en sämre studsförmåga än de gasfyllda. Medan de gasfyllda padelbollar väger mindre och är bekvämare att spela med. Gasfyllda bollar tappar sin förmåga över tid även om de inte används. De blir med andra ord lite mera kostsamma för dig som inte spelar så ofta. De gasfyllda kan sedan kategoriseras in ytterligare i "snabba padelbollar" och "vanliga padelbollar".
 • Snabba padelbollar

  De snabbare bollarna har både kortare filt och ett högre tryck. Vilket framförallt ger bra med fart och studs och gillas av mer erfarna spelare. Tyvärr blir det svårare att kontrollera de här bollarna och farten gör det svårare att hinna med vilket inte lämpar sig särskilt bra för dig som nybörjare.
 • Vanliga padelbollar

  De vanliga bollarna har ett lägre tryck och längre filt. Ett lågt tryck gör att bollen inte får lika mycket fart när man slår till den och längre filt gör att den bromsar upp mer när den träffar marken. Det gör att de vanliga padelbollarna passar väldigt bra för dig som nybörjare.
 • Pris

  När det kommer till priset på padelbollarna är det inte bara prislappen på paketet eller priset per boll du ska hålla koll på. En boll som håller längre och du kan spela flera gånger med gör såklart att den blir billigare i längden även om priset per boll är något högre. Självklart väger även känslan in och de flesta kan tänka sig att betala några kronor extra för att få en bra boll som det är roligare att spela med.
 • Hållbarhet

  Trycket i padelbollen minskar efter cirka 2-3 timmars spel. Förlorar den för mycket tryck medför det till att studsen blir sämre och slagen sämre. Även om bollen tappar lite i tryck går det i de flesta fallen att fortsätta spela, även om det inte är riktigt samma känsla som en ny. Man brukar här prata om hur lång tid det tar innan bollen har tappat så mycket att det inte längre går att spela med den.
 • Tryckbehållare

  En tryckbehållare hjälper dig att återskapa det ursprungliga trycket i dina padelbollar så att de får bättre studs. Spelar du mycket kan en tryckbehållare betala tillbaka sig ganska snabbt då bollarna får längre hållbarhet och priset per boll därmed sjunker. En bonus är att bollarna håller högre kvalitet och spelet blir bättre ända fram tills de blir uttjänta.
Så valde vi ut de bästa padelbollarna

Hur vi utsåg bästa padelbollarna

Många amatörspelare tänker att vilka bollar man har inte spelar någon större roll. Men faktum är att det är minst lika viktigt för amatörer som för proffs att välja rätt bollar. Genom att välja en boll som är anpassad för din förmåga kommer du få ett roligare spel. Vi har här valt att utse bästa alternativet i flera olika kategorier - allt för att det ska bli enklare för dig att hitta rätt.

För att hitta de bästa bollarna i varje kategori började vi med att beställa hem ett 20-tal produkter från olika tillverkare. De har sedan testats grundligt av flera personer och därefter betygsatts enligt följande kriterier:

 • Studs: Hur hög är studsen? Är studsen lagom hög för den målgrupp bollarna inriktar sig mot? Hur mycket har studsen påverkats efter en tids användning?
 • Fart: Hur fort går det att komma upp i snabb fart? Måste man slå riktigt hårt eller hjälper bollen till? Har farten försämrats efter några timmars spel? 
 • Hållbarhet: Hur länge kan man spela med bollarna innan de blir dåliga? Blir de snabbt sämre än som nya? Blir de sämre även om de förvaras en tid utan att användas?
 • Användning: Hur är den övergripande känslan när du spelar med bollarna? Skulle du rekommendera den här produkten till en vän?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per boll? Tycker du att de känns prisvärda i förhållande till känslan och hållbarheten?

Betygen har sammanställts och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt produkten med det högsta genomsnittsbetyget.

Vanliga frågor om bästa padelbollarna

Vanliga frågor om padelbollar

Vilka padelbollar är bäst?

Det är en inte alldeles enkel fråga att svara på. Svaret kommer skilja sig från person till person då ett proffs inte har samma preferenser som en nybörjare på en bra bolls egenskaper. I vårt test har Tretorn Serie + Padel blivit utsedd till bäst i test då de fungerar bra för de allra flesta. Den är dessutom mycket prisvärd.

Vad är det för skillnad på en tennisboll och en padelboll?

Tennisbollar och padelbollar är väldigt snarlika och får man en i handen är det inte alldeles enkelt att avgöra vilken som är vilken. Den stora skillnaden är att tennisbollar har ett högre tryck, vilket gör att bollen blir något större, eventuellt studsar lite högre samt får en högre hastighet vid slag.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
105 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5

Bäst i test - Bästa Padelbollar enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test padelboll: Tretorn Serie + Padel
 2. Bästa padelbollen för snabbt spel: Wilson Performance Speed X3
 3. Bästa premium padelboll: Bullpadel Premium Pro
 4. Bästa padelbollen för nybörjare: Wilson Performance X3
 5. Bästa padelbollen för tävlingsspel: RS Champions Choice

Padelbollar finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är och Racketspecialisten .