Bäst i test: Bästa padelbollarna 2021

Slösa inte bort din tid genom att spela med dåliga bollar
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad september 2021

Padelsporten har växt explosionsartat i Sverige - och i takt med att efterfrågan ökat så har det tillkommit flera nya typer av padelbollar på marknaden. Även om padelbollar ser nästintill identiska ut som en tennisboll, så finns stora skillnader i bland annat dess tryck, studs, effekt och hållbarhet. Således är det viktigt att du har den rätta utrustningen och köper den padelbollen som passar för dina behov.

I vårt test satte vi några av de främsta padelbollarna från olika märken på test. Läs mer om vårt test nedan och ta reda på varför vi anser att Wilson Performance Speed Padel Ball X3 är bäst i test.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Såhär gjorde vi testet av padelbollar

Vi tänker alltid på slutkonsumenten när vi utför testen. För det första finns det många faktorer att tänka på när du köper padelbollar, bland annat dess studsförmågasnabbhet och hållbarheten. Vad mera är att din kunskap och erfarenhet inom padel påverkar valet av vilken boll som passar bäst för dig.

Vi läste igenom kommentarer av padelbollar från andra användare och kom fram till att många vill veta om bland annat:

 • Hur är spelkänslan?
 • Är studsen hög?
 • Hur fort går det att komma upp i snabb fart?
 • Har den en bra hållbarhet?
 • Till vilken spelare lämpar sig bollen?
 • Vad är priset?

På så sätt har vi testat bollarna och utvärderat dem med dessa frågor i tanke från en skala mellan 1-10 för varje punkt. Avslutningsvis satte vi ett helhetsbetyg på vardera produkt och sammantaget är testvinnaren den produkten med det högsta betyget.

Testvinnare - Bästa padelbollarna

 • Wilson Performance Speed Padel Ball X3 - Bäst i test
 • Bullpadel Premium Pro - Bästa premiumvalet
 • Tretorn Serie + Padel - Bästa billiga
 • Wilson Performance Padel Ball X3 - Bra val
 • RS Champions Choice Padel Ball - Bra val

Vilka padelbollar är bäst?

Vi har testat många padelbollar. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive padelbollar samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Wilson Performance Speed Padel Ball X3- Bäst i test

  9,5/10
  En padelboll perfekt för spel i ett högt tempo
  Wilson Performance Speed Padel Ball X3
  Bäst i test
  Antal bollar
  3 st
  Pris / boll
  21,67 kr
  Till Butik
  65 kr
  Fördelar
  • Genomgående hög kvalité
  • Bra studs
  • För supersnabbt spel
  Nackdelar
  • Lite svårhanterlig för nybörjare
  • Något sämre hållbarhet

  Vinnaren i vårt test var den nyutvecklade padelbollen, Wilson Performance Speed Padel Ball X3. Vi tycker bland annat att det här är en snabb padelboll utav den högsta kvalitén med hög premiumkänsla. Som namnet antyder är detta en boll särskilt framtagen för spelare som önskar fartfyllda och intensiva matchdueller.

  Skillnaden mellan den här bollen och andra Wilson padelbollar är påtaglig. Vi tycker att studsen svarar alldeles utmärkt, samtidigt som det är enkelt att komma i ett högt tempo under spelet.

  Wilson är allmänt känd för sina kvalitetsprodukter och har fått ett stadigt grepp om padelvärlden. För den som inte redan vet det så är Wilson även en officiell samarbetspartner med det Svenska Padelförbundet. Varav denna boll används på både SM- tävlingar och på SPT - Om inte något ger detta en indikation på att denna bollen är väl värd ett köp.

  Även om bollen går snabbt på långsammare underlag och ger ett bra fart i slagen kan den kännas något svårhanterlig för nybörjare. I tillägg är hållbarheten något sämre än övriga märken i vårt test och redan efter 2 timmar av intensivt spelande förlorar den mycket tryck.

  Läs mer
 2. 2. Bullpadel Premium Pro- Bästa premiumvalet

  9,3/10
  Prisvärd padelboll med hög premiumkänsla
  Bullpadel Premium Pro
  Antal bollar
  3 st
  Pris / boll
  28,33 kr
  Till Butik
  85 kr
  Fördelar
  • Prisvärd
  • Perfekt tränings- och tävlingsboll
  • TRI-TEC™-teknologin
  Nackdelar
  • Lite svårhanterlig
  • För hög studs

  Bullpadel Premium Pro är en otroligt bra premiumboll från den svenska tillverkaren Tretorn. Tretorn, som har en relativt lång historia av att producera bollar för andra racketsportar, har under de senare åren lanserat några väldigt bra padelbollar. I synnerhet är Bullpadel Premium Pro inget undantag.

  Padelbollarna håller en hög kvalité och är något hållbarare än andra traditionella bollar som vi testat. Vilket vi kan tacka dess TRI-TEC™-teknologi som bidrar till en otroligt bra studs och ger en bra spelkänsla. Men bollen kan vara något svårkontrollerad, speciellt vid början av spelet tills du har vant dig med den eftersom den har en hög studs och kommer fort upp i en snabb fart. Men med tanke på vad du får för priset, är detta i överlag även en prisvärd boll.

  Läs mer
 3. 3. Tretorn Serie + Padel- Bästa billiga

  9,1/10
  En billigare padelboll med lägre studs, perfekt för nybörjare
  Tretorn Serie + Padel
  Antal bollar
  3 st
  Pris / boll
  26,33 kr
  Till Butik
  79 kr
  Fördelar
  • Perfekt budgetalternativ
  • Väldigt lätthanterlig
  Nackdelar
  • Sämre studsförmåga
  • Långsammare hastigheter

  Den här prisvärda padelbollen kommer även den från den svenska tillverkaren Tretorn. I överlag består hela Trektorn serie+ av högkvalitativa tävlingsinriktade bollar. Vilket även gäller den här relativt billiga bollen.

  Bollen har en lättare vävd filt och är utrustad med TRI-TEC™-teknologi som bekant ger en extra lång hållbarhet. I vårt test hade den bra tryck under hela spelets gång (ca 2 timmar). Vi anser att detta tillhör kategorin av "vanliga padelbollar" eftersom den har en längre filt och ett lite lägre tryck jämför mot Wilson Performance Speed Padel Ball X3. Vilket gör att den lämpar sig mer åt nybörjare.

  En klar nackdel är att bollen kan kännas alltför mjukt. Av detta skäl är det svårt att komma upp i hög fart vid smasharna och studsen känns något svagt. Vilket kan vara viktigt att tänka på om du gillar ett fartfyllt spel eller är om du är en erfaren spelare.

  Läs mer
 4. 4. Wilson Performance Padel Ball X3- Bra val

  8,9/10
  Stabil padelboll med lite mindre tryck för ett lugnare speltempo
  Wilson Performance Padel Ball X3
  Antal bollar
  3st
  Pris / boll
  26,33 kr
  Till Butik
  79 kr
  Fördelar
  • Bra pris
  • Medium studs
  Nackdelar
  • Mindre tryck
  • Hållbarheten

  Den andra bollen från tillverkaren Wilson i vårt test, Wilson Performance Padel Ball X3 är av en god kvalité och ger i överlag bra spelkänsla. Under spelets gång gav den bland annat en bra och stadig spelkänsla. Trots det lägre trycket går det relativt fort att komma upp i en snabb fart. Men vi gillade att den hade en bra studs, men ändå något som inte var alltför svårhanterligt. I överlag känns materialvalet bra och något du kan förvänta dig inom den här prisklassen.

  Det som vi saknade är vi testade bollen var framförallt att hållbarheten är sämre än andra bollar i vårt test. Till exempel fick vi känslan att trycket så småningom minskade efter 2 timmars spel. Sammanfattningsvis känns det som en stabil boll med mindre tryck än exempelvis Wilson Performance Speed Padel Ball X3. Av detta skäl lämpar den sig mer för nybörjare.

  Läs mer
 5. 5. RS Champions Choice Padel Ball- Bra val

  8,7/10
  Stabil padelboll för dem som vill uppleva spel i världsklass
  RS Champions Choice Padel Ball
  Antal bollar
  3 st
  Pris / boll
  29,67 kr
  Till Butik
  89 kr
  Fördelar
  • Skön träffkänsla
  • Ultimata tävlingsbollen
  Nackdelar
  • Väldigt snabb
  • Svårhanterlig studs
  • Något dyrare

  Sist men inte minst har vi Rs Champions Choice Padel Ball som vi anser är ett bra val för erfarna spelare. För den som är bekant med padel, är detta Robin Söderlings egna padelboll. Den här nya modellen skiljer sig från föregående genom att den har en uppdaterad teknologi i gummit. Sålunda kände vi att detta gav oss både en skön och mjuk träffkänsla, utan att negativt inverka farten på bollen.

  Som en följd av att bollen var speciellt framtagen för att vara den ultimata tävlingsbollen, är bollen vara något snabbare med något svårhanterlig studs jämfört mot andra bollar. Av detta skäl lämpar den sig bättre för mer erfarna spelare.

  Läs mer
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Köpguide - Såhär väljer man bästa padelbollarna

Först och främst är det viktigt att veta skillnaderna mellan en padelboll och tennisboll eftersom många personer förväxlar dem med varandra. Trots att de till utseendet ser identiska ut ligger skillnaden främst i padelbollens tryck. Ju mer tryck du har i padelbollen - desto bättre studsar bollen och desto snabbare blir den.

I synnerhet finns det två typer av padelbollar, de vanligaste är gasfyllda (som har en kärna bestående av kväve eller luft under tryck) och de mindre vanligare är trycklösa padelbollar (med en tjockare gummikärna). Varav sde gasfyllda kan kategoriseras i bland annat "snabba padelbollar" och "normala padelbollar".

 • Trycklösa eller gasfyllda padelbollar: De trycklösa padelbollarna har en bland annat en bättre hållbarhet och en sämre studsförmåga än de gasfyllda. Medan de gasfyllda padelbollar väger mindre och är bekvämare att spela med
 • Snabba padelbollar: De snabbare bollarna har både kortare filt och ett högre tryck. Vilket framförallt ger bra med fart och studs och gillas av mer erfarna spelare.
 • Vanliga padelbollar: De vanliga bollarna har ett lägre tryck och längre filt. I synnerhet lämpar sig dessa till dem som önskar en lägre fart, exempelvis nybörjare.
 • Pris: De billigare varianterna av padelbollar brukar ha en sämre studs förmåga och en lägre hållbarhet.
 • Hållbarheten: Trycket i padelbollen minskar efter cirka 2-3 timmars spel. Förlorar den för mycket tryck medför det till att studsen blir sämre och slagen sämre.
 • Övrigt: En tryckbehållare hjälper dig att återskapa det ursprungliga trycket i dina padelbollar så att de får bättre studs.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
24 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senaste tester