Bäst i test: Bästa padelracket 2021

johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad augusti 2021

Padel är en racketsport som kombinerar elementen i tennis, squash och badminton. Det spelas bara i dubbel och fungerar lika bra utomhus som inomhus. Under de senaste tio åren har padel börjat sprida sig snabbt från ursprungslandet Spanien till resten av Europa och USA. Vi har granskat och jämfört 10 olika padelrack. Läs mer om de bästa padelracketen nedan och se vilket vi valde ut som bäst i vårt test. 

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

 

Om vårt test av padelrack

Det finns flera parametrar att tänka på när man köper padelracket. Allt från hur duktig du är, hur snabbt du vill att racket ska vara kontra kontroll samt även hur mycket man vill betala för ett rack. Det vi fokuserat på är bland annat: 

 • Typ av racket - Är det utformat för nybörjare eller mer avancerade spelare, är det ett unixexracket eller specifierat mot män eller kvinnor?
 • Pris - Hur mycket kostar det? Är det billigare eller dyrare än liknande racketar?
 • Kundnöjdhet - Vad säger andra personer som testat racket?

Vi lät sedan vår testpanel av både nybörjare och mer erfarna padelspelare testa att spela en match med respektive racket för att se vad som var bra och dåligt med racketen. De fick även sätta ett betyg på helhetskänslan de fick av racketen. I kategorin bästa nybörjarracketen har vi tagit extra vikt vid vad nybörjarna hade att säga och i kategorin bästa avancerade racketen har vi lagt extra vikt vid vad de erfarna spelarna hade att säga om den. Vi har sedan vägt in betygen från testpanelen med priset på racketen samt racketens betyg hos återförsäljare för att komma fram till ett helhetsbetyg.

Vilket padelracket är bäst?

Vi har testat många padelrack. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive padelracket samt en recension av varje produkt.

Filtrera
Spelarnivå
Märke
Utformat för
Racketform
Stäng
 1. 1. Bästa padelracket för medelspelare: DUNLOP Boost Power 2.0 2021

  9,7/10
  DUNLOP Boost Power 2.0 2021
  Bäst i test
  Svårighetsgrad
  Nybörj./Medel
  Vikt
  365 g
  Racketform
  Droppformad
  Balans
  Hög
  1295 kr
  Till Butik

  Dunlop Boost Power 2.0 från 2021, är gjord för dig som vill ta steget vidare från ett instegsracket i padel. Den är droppformad och passar dig som vill ha kontroll, men ändå vill behålla farten i slagen. Balansen är centrerad i träffytan, vilket gör racketen smidig och lätt att hantera. Den låter dig hänga med även när spelet går snabbt. Det här är helt enkelt ett padelrack att utvecklas med när du är beredd att ta ditt nästa steg i padel. Balansen är medium och vikten är 365 gram, vilket är lite tyngre än ett lätt padelrack.

  Läs mer
 2. 2. Bästa padelracket för avancerade spelare: Babolat Viper Carbon

  9,7/10
  Babolat Viper Carbon
  Svårighetsgrad
  Avancerad
  Vikt
  370 g
  Racketform
  Diamant
  Balans
  Hög
  2095 kr
  Till Butik

  Viper Carbon är Barbolats kraftfullaste modell, som ger extrem fart. Modellen är diamantformad och passar vana padelspelare med en offensiv spelstil. Den ger nämligen extra fart i smashen. Tack vare HPS-teknologi (Hole Pattern Technology), som innebär att de borrade hålen är anpassade till racketens form och sweetspot, ger det med fart och bättre kontroll. Effekten i slagen blir bättre, ger högre fart och mer grepp i bollen för ökad spin. Vikten är 370 gram och balansen är topptung (270 mm), vilket innebär att modellen ligger åt det tyngre hållet på skalan och är mer avancerad. Det är dessutom det här padelracket som används av världsstjärnan Juan "El Lobo" Lebrón.

  Viper Carbons hela träffyta är tillverkad av styvt karbonmaterial, s.k. FcT-technology, som ger explosiv fart i slagen och bra touch. Även ramen är tillverkad av karbonmaterial. Kärnan är tillverkad av 38 mm EVA-skum som ger slag med toppfart, men också en ökad hållbarhet. För ytterligare effekt och spinn när man träffar bollen har träffytan ett räfflat överdrag som de kallar 3D-Spin-Technology. Det levereras med ett heltäckande fodral för längre hållbarhet.

  Läs mer
 3. 3. Bästa padelracket för nybörjare: Head Flash Pro 2021

  9,5/10
  Head Flash Pro 2021
  Svårighetsgrad
  Nybörj./Medel
  Vikt
  365 g
  Racketform
  Droppformad
  Balans
  Hög
  875 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Power foam
  • 38mm tjock
  • Lättspelat
 4. 4. HEAD Delta Elite Graphene 360+

  9,2/10
  HEAD Delta Elite Graphene 360+
  Svårighetsgrad
  Medel
  Vikt
  360 g
  Racketform
  Diamant
  Balans
  Medium
  1595 kr
  Till Butik
  1895 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Yta: grafen
  • Stor sweetspot
  • Lättspelat
 5. 5. HEAD Delta Hybrid Graphene 360+

  9,1/10
  HEAD Delta Hybrid Graphene 360+
  Bästa premiumvalet
  Svårighetsgrad
  Avancerad
  Vikt
  375 g
  Racketform
  Droppformad
  Balans
  Hög
  2045 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Yta: grafen
  • 38 mm tjock
  • Räfflad yta
 6. 6. Babolat Revenge

  9,1/10
  Babolat Revenge
  Svårighetsgrad
  Medel
  Vikt
  350 g
  Racketform
  Droppformad
  Balans
  Medium
  1495 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Yta: glasfiber
  • 38 mm tjock
  • Förstärkt hals
 7. 7. Bästa billiga padelracket: Babolat storm

  9,0/10
  Babolat storm
  Svårighetsgrad
  Medel/Nybörj.
  Vikt
  345 g
  Racketform
  Diamant
  Balans
  Hög
  995 kr
  Till Butik

  Babolat Storm är en ny modell från Babolat. Den passar dig som spelat lite padel och nu vill köpa ditt första racket. Den är lättmanövrerad och du får de där förlåtande egenskaperna som man som ny spelare kan behöva. Det gör att du snabbt kan förbättra ditt spel. Modellen är droppformad vilket gör att kombinationen av kraft och kontroll blir jämnt fördelad. Den är också bekväm och skonsam att använda tack vare att träffytan är i glasfiber.

   

   

  Läs mer
 8. 8. Head Flash 2021

  8,7/10
  Head Flash 2021
  Svårighetsgrad
  Medel/Nybörj.
  Vikt
  360 g
  Racketform
  Droppformad
  Balans
  Låg
  755 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Yta: glasfiber
  • 38 mm tjock
  • Slät yta
 9. 9. Wilson Blade Team Padel

  8,2/10
  Wilson Blade Team Padel
  Svårighetsgrad
  Medel/Nybörj.
  Vikt
  360 g
  Racketform
  Droppformad
  Balans
  Medium
  1195 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Yta: glasfiber
  • 38 mm tjock
  • Med wrist strap
 10. 10. Babolat Viper

  8,0/10
  Babolat Viper
  Svårighetsgrad
  Medel/Avanc.
  Vikt
  360 g
  Racketform
  Diamant
  Balans
  Hög
  1595 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Yta: glasfiber
  • 38 mm tjock
  • HPS-teknologi
Se alla produkter
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Köpguide: Så hittar du det bästa padelracket

Är du nybörjare, mittemellan eller en rutinerad spelare? Vilket padelracket man har är av stor betydelse för hur väl man lyckas i sporten. Att välja rätt sort kan däremot vara lättare sagt än gjort. Vid köp av ett nytt racket finns det ett antal olika variabler att ta hänsyn till - däribland form, vikt, ytprofil, träffyta och balanspunkt. Den egna spelstilen och vilken nivå man befinner sig på spelar förstås också en viktig roll för vilket racket som är att föredra. För att underlätta ditt val av ett nytt racket, kan det vara bra att först ha koll på följande parametrar:

 • ViktVikt: Padelrackets vikt är det första du ska titta på när du väljer racket. Vikten handlar om kontroll kontra kraft i slaget. Ett tyngre racket ger mer kraft men tenderar att känns lite klumpigare för snabba manövreringar. Ett lätt racket är enkelt att hantera men ger inte samma tryck i slaget. För herrar ligger vikten på 340-385 gram och för damer på mellan 330 och 360 gram. Damracket passar utmärkt även om du är man om du spelar på juniornivå eller inte använder så mycket kraft i slagen.
 • FormForm: Du har tre former att välja på: rund, diamant eller dropp. Ett runt racket handlar mycket om bollkontroll. Fokus ligger nära handtaget vilket gör att du får bra kontroll. Det gör att de runda racketen ofta används av spelare som står nära glaset och spelar mer defensivt. Diamantformen är motsatsen till de runda racketen. De tar bollen högre upp och levererar mer kraft men är svårare att manövrera. Sen har vi droppformen som är mellantinget. Med ett droppformat racket vill du ta bollen i mitten vilket resulterar i en balans mellan kraft och kontroll. Läs mer om form nedan.
 • balansBalans: Balansen i racketen handlar om vikt och form. En toppbalanserat racket har tyngd högre upp vilket skapar förutsättning för tunga och kraftfulla slag. Låg balans ger mer kontroll och manövrering. Diamantformade racket har generellt en hög balans och runda racket en låg balans. Men det finns rackets i alla former som har balansen på olika ställen, till exempel diamantformade racket som har lägre balans för mer kontroll.
 • externalYta: Materialet i ytan består av glasfiber eller kolfiber. Generellt kan man säga att billigare rackets har en yta av glasfiber medan dyrare racket har en yta av kolfiber. Det finns även andra mer exklusiva material för den som vill spendera mer pengar. En hård yta ger bra kontroll och kraft. För nybörjare fungerar glasfiber utmärkt men för dig som spelar ofta eller vill börja tävla så rekommenderar vi kolfiber eller grafen.
 • widthTjocklek: Här uppstår samma relation som med vikten. Ett tjockare racket är svårare att hantera om du är junior och ger inte samma kraft. Nästan alla racket för vuxna har är 38 mm tjocka och för junior 33 mm.
 • circumferenceRam - Ramen på padelracket tillverkas nästan uteslutande av kolfiber. De gör de väldigt slitstarka och tåliga. Om du vill höja kvaliteten ytterligare så kan du köpa ett ramskydd för att skydda ditt racket.

Vet du vilka av ovanstående faktorer som passar in på dig blir det lättare att minska ned urvalet och välja rätt kategori av racket att kika på. Har du däremot aldrig spelat padel tidigare kan det förstås vara svårt att veta huruvida du t ex föredrar ett racket som ger mer kontroll eller mer fart. I sådana fall kan det vara bra att be om råd hos en återförsäljare av racketar. Där kan du få bra hjälp att hitta ett padelracket som passar just dig.

Olika sorters padelracket

Att välja rätt padelracket handlar dels om på vilket nivå du spelar, men också om du är dam, herr eller junior. Din spelstil spelar också roll, olika rackets gynnar olika spelstilar och positioneringar.

Form

Padelracketar finns i tre olika typer eller former, vilka samtliga har olika egenskaper och lämpar sig olika väl beroende på hur du spelar och hur du prioriterar kontroll kontra fart. De tre olika formerna och dess specifika egenskaper är:

padelracketrundRund: Racketens balanspunkt är placerad lite närmare handtaget, vilket ger spelaren mer kontroll i spelet men något mindre fart. Den förlåtande ytan, eller sweetspot som det också kallas, är större vilket gör att man inte måste träffa exakt mitt i för att få till ett bra slag.

Lättspelad variant som lämpar sig utmärkt för nybörjare.

padelracketdiamantDiamant: Diamantformade padelracketar har, i motsats till de runda modellerna, balanspunkten placerad långt fram. Detta ger i regel mycket bra fart i slagen, men innebär också att spelaren får lite sämre kontroll i svingen.

Denna typ av racket lämpar sig bäst för en aggressiv och nät-nära spelstil.

padelracketdroppDroppform: Kallas ofta för en hybrid mellan rund och diamant, med balanspunkten placerad ungefär i mitten. Ett bra mellanting för spelare som vill ha mer fart i slagen än vad som är möjligt med ett runt racket, men som också vill ha mer kontroll än vad man får vid spel med ett diamantformat racket. 

Lämpar sig väl för alla spelstilar.

Vikt

Näst efter formen är också vikten bra att tänka till kring. Padelracketar väger i regel mellan 330 och 395 gram - ett spann som kan tyckas innebära en liten och obetydlig skillnad, men som faktiskt spelar större roll än vad många tror. Ett tyngre racket ger mer kraft i slagen men kan samtidigt upplevas svårare att hantera. Av den anledningen lämpar sig tyngre racketar bäst för erfarna spelare, medan nybörjare och framförallt juniorer istället bör satsa på ett lättare racket. Generellt sett rekommenderas en racketvikt på mellan 330-360 gram för damer och juniorer, och 355-395 gram för herrar och professionella spelare. Vid smärta i handleder eller problem med tennisarmbåge är också ett lättare racket att föredra.

Yta

Ytan på ett padelracket kan variera från modell till modell. Till billigare och enklare modeller används i regel kolfiber som ytmaterial, medan dyrare varianter oftare har glasfiber eller en kombination av kolfiber/glasfiber. Vidare talar man också om hård respektive mjuk yta samt slät respektive ruggad yta. En hård yta ger lite mindre kraft i slagen och mer kontroll, medan en mjukare yta då istället ger mer fart men mindre kontroll över slaget och hur det träffar. Är du nybörjare rekommenderas därför att du satsar på ett racket med en hård yta tills du fått in lite mer vana för spelet. 

Huruvida slät eller ruggad yta gör någon skillnad för hur väl du får in dina träffar råder det ännu delade meningar om. Somliga menar att en lätt ruggad yta ökar chanserna att få in en bra träff och dessutom få till en skruv, medan andra anser att träffytans struktur varken gör till eller från. Bästa sättet att ta reda på vad som fungerar för dig, är således att testa bägge sorterna och själv avgöra. 

Frågor och svar om padelrack

Ungefär hur mycket kostar ett padelracket?

Padelracketar finns att hitta i alla möjliga olika prisklasser - från plånboksvänliga budgetvarianter till riktiga dyrgripar. Det ungefärliga prisspannet ligger på mellan 500-5000 kronor. Hur mycket ett racket kostar beror dels på vilket märke det rör sig om, men kanske framförallt också på konstruktionen och materialen. Enklare och mer lättspelade varianter ligger i regel lägre i pris och passar utmärkt att börja med för ovana spelare. Är du däremot ett padelproffs med högre krav på precision, träffsäkerhet och kraft kan det vara värt att lägga några extra slantar på ett lite dyrare racket. För ett vettigt nybörjarracket kan du behöva lägga omkring 800-1500 kronor, medan ett mer avancerat racket av bra kvalitet kan fås för runt 2500-3500 kronor. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
102 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Senaste tester