Bäst i test: Bästa padelskorna 2021

johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad augusti 2021

Padeltennis är en rolig, enkel och konditionsintensiv sport som kombinerar vissa element från tennis, squash och badminton. Under det senaste årtiondet har intresset för sporten vuxit enormt och spridit sig från Spanien till resten av Europa och även andra världsdelar. Sporten är inte heller utrustningstung utan det räcker med ett padelracket, en padelboll samt ett par padelskor. Vi har tittat närmare på några av de mest populära padelskorna 2021. Ta reda på varför [TopProduct] valdes ut som bäst i vårt test. 

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Om vårt test av padelskor

När vi jämförde de olika padelskorna var det följande faktorer vi valde att främst fokusera på: 

 • Pris: (hur prisvärda var skorna, hur prisvärda var de i relation till andra skor vi också jämförde?)
 • Kvalitet: (vilket material används, vilket varumärke står bakom skorna?)
 • Externa betyg: (vilka betyg fick skorna i externa tester, vad har andra kunder skrivit om skorna?)
 • Övrigt: (leveranstider av skorna, ser skorna bra ut?)

Testvinnare - Bästa padelskorna

Vilka padelskor är bäst?

Vi har testat många padelskor. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive padelskor samt en recension av varje produkt.

Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Köpguide: Så hittar du bästa padelskorna

Att välja rätt sorts skor när man spelar padel är lika viktigt som i tennis, squash eller andra sporter. Skorna som är anpassade för den här sortens träning är utformade så att de klarar av alla utmaningar spelaren möter på banan. Rörelser i sidled, snabba start- och stopp på kort tid, intensiva ryck med flera korta löpningar är exempel på vad som sker under match och träning.

 • dissapointmentSeriositet: Spelar man för skojs skull, för sin kondition eller tävling? Ju mer seriös du är med ditt spel desto större värde finns det i att köpa de dyrare och mer kvalitativa skorna. Spelar du däremot bara ibland funkar de oftast med de billigare skorna, alternativt att använda vanliga inneskor som man normalt sett tränar med. 
 • weight scaleDin vikt och din fot: Din vikt och dina fötter påverkar valet av vilka skor som funkar bäst. Om man är tung behöver man en sko som är mer uppbyggd runt hälpartiet. Är man lite lättare byggd kan det räcka med en smidigare och mjukare sko. Tänk även på att om dina fötter är breda kan du behöva en bredare och mer stabil sko. 
 • shoes gripGrepp: Ett bra grepp är viktigt i padeltennis eftersom sporten är snabb och man behöver röra sig därefter. Tänk på att padelhallarna kan ha olika sorters golvmaterial som kan påverka greppet. Det kan såldes vara till fördel att kontrollera golvmaterialet på den hall man spelar på och sedan välja ett material på skorna som funkar bra till just de banorna. 
 • comfortable padel shoesPassform: Passformen är kanske det viktigaste att tänka på när det gäller att välja dina skor. Sitter de inte skönt blir det inte roligt att spela. Beställer man skor online är det således viktigt att i förväg kolla upp recensioner om skon och om andra personer tycker att de är bekväma. Man bör inte heller glida omkring i skon då det kan försämra ditt spel. 

Egenskaper hos padelskor

Det mest kännetecknande för en padelsko är att de har anpassats till underlaget, har hög stabilitet, är smidiga och mjuka.

Padelskor är indelade i de vanliga kategorierna precis som andra skor:

 • Herrskor
 • Damskor
 • Junior

Därefter följer skornas egenskaper:

 • Dämpning 
 • Komfort
 • Stabilitet
 • Hårdhet
 • Grepp
 • Förstärkningar
 • Material som andas
 • Design

Olika sorters underlag för padelskor

padel player sitting floor resting

Välj sulor utifrån det underlag du främst spelar på.

Utan bra sula och grepp på underlaget kommer ditt spel att försämras. Man sliter mer på kroppen, missar bollar och i slutändan förlorar man matcher. Tänk därför gärna på följande vad gäller sulor och grepp: 

 • Clay: När man söker en paddelsko kan man ta för vana att titta efter ordet ”Clay” i produktbeskrivningen. Ordet Clay signalerar att det är en sko som passar sig utmärkt för att få grepp om både grus och hala banor.
 • All court: "All court"-sulor sitter på en vanlig tennissko och lämpar sig bäst på mondogräs (WPT). Den är följaktligen mindre lämplig för padel.
 • Allroundsula: Sulor som passar alla padelunderlag har blivit populära hos dem som vill slippa ha olika skor till varierande underlag.

Olika sorters sulor för padelskor

Det finns ett par specifika sulor, dessa är: 

 • Herringbonesulan: Herringbonesulan, eller fiskbensmönstrad sula, är en sula med paralella zic-zac-mönster. Den ger en bättre glidning när man tar en boll och tillverkas vanligtvis av flera olika material som har en större slittålighet. Sulan passar såväl amatörer som avancerade spelare. Utbudet av skor med sulan är stor och livslängden är lång. 
 • Omnisulan: Denna sula går under benämningen OC som står för engelskans omnicourt. Den kallas även för pricksula då den består av just små prickar. Det lilla mösterdjupet gör att den är mycket lämplig för padel och ger ett bra grepp på padelbanor. De är dessutom extra bra vid sidoförskjutningar samt bra vid snabba svängningar. Priset är ofta lite lägre än exempelvis herringbonesulan och de är lämpliga för nybörjare. 
 • Mixade sulor: En blandning av omnisulan och herringbonesulan som ger bra grepp och stabilitet. Den passar de flesta på grund av den mixade stilen. 

Frågor och svar om padelskor

Varför är det viktigt med rätt padelskor?

Att ha rätt sorts padelskor är viktigt av flera anledningar. Först och främst för att få till ett bra spel, men också för att undvika skador. Alla tvära vändningar och upphopp kräver en bra och stabil sko. Det första man kanske ska ta i beaktning är underlaget. Det finns underlag som är hala och de som är mindre hala. Man kan följaktligen välja två eller flera olika sorters skor om man spelar på flera olika underlag, men det finns också de som är anpassade för att klara alla underlag. Tänk på att det finns flera sorters tennisskor som även kan användas i padel.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
38 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Senaste tester