Bäst i test: Bästa kudden 2023

Senast uppdaterad:

Kudde - Bäst i test

Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 emma moln Emma Moln
Bästa pris
799 kr
Till butik
betyg 4,5 tempur cloud kudde Tempur Comfort Cloud
Bästa pris
2229 kr
Till butik
betyg 4,1 engmo dun cecilia dunkudde Engmo Dun Cecilia
Bästa pris
1105 kr
Till butik
betyg 4,1 mille notti sonno Mille Notti Sonno
Bästa pris
1211 kr
Till butik
betyg 4,1 cura hybrid Cura Hybrid
Bästa pris
1495 kr
Till butik

Kuddar är en viktig del av varje god natts sömn. Men med så många olika typer och märken på marknaden, kan det vara svårt att veta vilken kudde är bäst? I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad du ska leta efter när du handlar de bästa kuddarna 2022. Från material och storlek till fasthet och pris, vi täcker alla baser så att du kan hitta den perfekta kudden för dina behov.

Fitnessfrank är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

Testvinnare - Bästa kudden

 1. Bäst i test: Emma Moln
 2. Bästa kudden för nacken: Tempur Comfort Cloud
 3. Bästa mjuka kudden: Engmo Dun Cecilia
 4. Bästa dunkudden: Mille Notti Sonno
 5. Bästa ergonomiska kudden: Cura Hybrid

Det finns några viktiga faktorer du bör överväga när du ska välja rätt kudde.

När det gäller att välja en kudde som passar dig är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som kuddfyllning, storlek och form. En av de bästa mjuka kuddarna som finns för närvarande är Emma Moln. Denna kudde är gjord med ett lyxigt, svalkande skum och är designad för att ge överlägset nackstöd och komfort. Det är också dammkvalsterbeständigt och allergivänligt vilket betyder att det är perfekt för allergiker.

Att undersöka de olika typerna av kuddar som finns kan hjälpa dig att hitta den rätta som uppfyller dina individuella behov och preferenser. Med så många olika material, storlekar, fasthetsnivåer och design tillgängliga kan det vara en skrämmande uppgift att begränsa dina val. Lyckligtvis kan vår köpguide och lista över de bästa kuddarna 2022 hjälpa dig i din sökning. Oavsett om du letar efter en mjuk kudde som Emma Moln eller ett mer stödjande alternativ, hjälper vår köpguide dig att fatta ett välgrundat köpbeslut.

Att veta vilken typ av sovande du är (sida, rygg eller mage) kan också vägleda din kuddvalsprocess. Dessutom, när du letar efter nästa kudden, är det mycket viktigt att veta vilken typ av sovande du är (sida, rygg, eller mage). Detta kommer att hjälpa till att göra din beslutsprocess mycket enklare och du kan välja från listan med mer självförtroende.

Bäst i test: Emma Moln

4,7
Material
4,6
Komfort
4,8
Stöd
4,6
Pris
4,7
Totalt:
4,7
Till butiken
(Emma)

Bäst i test av kuddarna 2022 är Emma Moln. Denna lyxkudde tillverkad av Emma ger överlägset stöd tack vare en ventilerande AEROSoft. AEROSoft ger komfort och hjälper till att hålla en konstant sval temperatur. Silkesfibrerna fungerar som sensorer och reagerar omedelbart på kroppsvärme. Detta ökar komforten och avslappningen när du sover. Fodralet till Emma Moln är resistent mot dammkvalster och bakterier. Denna kudde är också hypoallergen och säker för dem med allergier.

Användare av Emma Moln älskar dess högkvalitativa konstruktion och säger att de upplever en djupare, mer vilsam sömn. Emma Moln är en ganska dyr kudde men dess överlägsna design och konstruktion gör den till en värd investering. Jag som sover på sidan älskar verkligen den här kudden.

Emma Moln fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Justerbar höjd och optimalt stöd för nacken
 • Kudden andas bra och blir inte för varm
 • Väldigt mjuk och skön
Nackdelar
 • Finns inte i standardmått 50x60 cm
Egenskaper
 • Storlek: 60x70 cm
 • Höjd: Justerbar
 • Material: AEROSoft
Produkten finns att köpa här:
799 kr
Till Emma

Bästa kudden för nacken: Tempur Comfort Cloud

4,5
Material
4,7
Komfort
4,5
Stöd
4,8
Pris
4,3
Totalt:
4,5
Till butiken
(Sova)

Tempur Comfort Cloud-kudden är det näst bästa valet i vår lista. Denna mjuka kudde är gjord av memoryskum med bra tryckavlastning. Skummet vaggar ditt huvud och nacke för maximal komfort och ger ett mycket bra stöd. Av alla kuddar vi testat är Comfort Cloud kudden bäst för nacken. Omslaget till Comfort Cloud är mjukt och andas. Kudden är lätt att underhålla och håller länge.

Enligt användarrecensioner ger Tempur Comfort Cloud överlägsen komfort och stöd. Det är ett utmärkt val för dem med nacke- och ryggsmärtor på grund av dess tryckavlastande design. Dess överlägsna komfort och att den ger ett bra stöd gör det dock till en värd investering för dem som behöver det. Prismässigt är detta en av de dyrare kuddarna.

Tempur Comfort Cloud fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Komfortkudde med extra mjukt material
 • Bra balans mellan komfort och stöd
 • Tempurmaterial som anpassas efter kroppen
Nackdelar
 • Kan bli lite varm
Egenskaper
 • Storlek: 50x60 cm
 • Höjd: Mellan
 • Material: Tempur
Produkten finns att köpa här:
2229 kr
Till Sova

Bästa mjuka kudden: Engmo Dun Cecilia

4,1
Material
4,5
Komfort
4,2
Stöd
4,1
Pris
3,9
Totalt:
4,1
Till butiken
(Sova)

Denna dunkudde från EngMo dun är gjord av 100% gåsdun. Kombinationen av högkvalitativt dun och ett medelviktigt tyg ger en supermjuk kudde som vaggar ditt huvud och nacke bekvämt. Kudden andas också mycket. Överdraget är tillverkat av laminerad bomull.

Användarrecensioner visar att EngMo Dun är supermjuk, bekväm och ger en god natts sömn. EngMo Dun är en medelpris kudde som ger överlägsen komfort och bra stöd.

Engmo Dun Cecilia fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Med en fast mitt och jättemjukt dun runt om
 • Perfekt om du sover på mage eller rygg
 • Med europeiskt anddun av klass 1
Nackdelar
 • Lite hårdare än andra dunkuddar
Egenskaper
 • Storlek: 50x60, 50x90 cm
 • Höjd: Låg - Hög
 • Material: Dun
Produkten finns att köpa här:
1105 kr
Till Sova

Bästa dunkudden: Mille Notti Sonno

4,1
Material
4,0
Komfort
4,3
Stöd
4,2
Pris
3,9
Totalt:
4,1
Till butiken
(Sova)

Mille Notti Sonno är en dunkudde gjord med 100 % dun. Kudden har ett 100% bomullsöverdrag som är avtagbart för tvätt. Fodralet har även en dragkedja för enkel åtkomst. Sonno finns i tre olika fasthetsalternativ: mjuk, medium och fast. Vår recension gäller alternativet med medelstora företag.

Sonno dunkudden ger komfort och stöd av en dunkudde utan risk för dammkvalster eller allergikomplikationer. Alternativet med medium fasthet passar alla sovande bra. Sonno är en stor långsiktig investering.

Mille Notti Sonno fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Lyxig kudde med anddun av högsta kvalitet
 • Otroligt mjuk och skön
 • Rekommenderad av Astma och allergiförbundet
Nackdelar
 • Lite dyrare än andra kuddar
Egenskaper
 • Storlek: 30x40 - 50x90 cm
 • Höjd: Låg - Hög
 • Material: Dun
Produkten finns att köpa här:
1211 kr
Till Sova

Bästa ergonomiska kudden: Cura Hybrid

4,1
Material
4,0
Komfort
4,4
Stöd
4,4
Pris
4,0
Totalt:
4,1
Till butiken
(Sängvaruhuset)

Cura Hybrid är en av de mest ergonomiska kuddarna på marknaden. Den har två olika sidor, på mjukare sida med dun och en fastare med memory foam som ger bra stöd, bra tryckavlastning och håller formen. Du kan enkelt justera höjden på kudden genom att ta bort en sektion i mitten. Cura Hybrid är ett utmärkt alternativ för de med ryggsmärtor eller som lider av sömnapné.

Det är en ergonomisk kudde som ger bra nackstöd och avlastning från påfrestningar. En av våra favoritegenskaper hos Cura hybrid är den unika kylningen. Inte nog med att den tar bort fukt, den leder även bort värme. Hybriden är en kombination av en dunkudde och en memory foam-kudde med bra stöd. Detta är en bra kudde oavsett om du sover på rygg eller inte, till ett mycket rimligt pris.

Cura Hybrid fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Justerbar höjd
 • 2-i-1 kudde
 • Innovativa funktioner
 • Svalkande gelplatta
Nackdelar
 • Dunsidan är lite väl mjuk
Egenskaper
 • Storlek: 50x60 cm
 • Höjd: Justerbar
 • Material: Dun/Skum
Produkten finns att köpa här:
välja rätt

Så väljer du kudde

En bra kudde är en investering som håller i flera år. När man ska välja en kudde är det viktigt att man inte väljer fel kudde för ens behov. En bekväm kudde kan vara gjord av både organiska och syntetiska material. Om du har tänkt att sova på mage är det bra att välja en mjukare kudde än om du sover på rygg eller sidan.

För att välja rätt kudde för dig finns det några faktorer du måste tänka på:

Komfort

Komfort är den viktigaste faktorn när det kommer till kudden, så se till att hitta en som passar din sovställning och ger rätt mängd stöd. Det bästa sättet att veta om en kudde är bekväm är att prova den, men att veta hur mycket stöd du behöver, vilken tjocklek och din sovställning hjälper mycket.

Oavsett om du gillar en stor kudde, en lite fastare eller en med extra stöd gäller det att den har rätt stöd och rätt tryckavlastning för dina behov.

En bekväm kudde är en som passar dina sovvanor. Vissa gillar en mjuk kudde, medan andra föredrar en fast kudde. Har du ont i nacken när du vaknar har du fel kudde! Kudden ska anpassa sig efter dig och inte tvärtom.

Stöd

Kuddar ska stödja ditt huvud, nacke och rygg utan att tvinga dig till en besvärlig position som kan orsaka smärtsamma muskelspänningar eller ledvärk. Medan alla gillar en kudde som är mjuk och skön, kan för mycket kudde orsaka mer skada än nytta.

Välj en kudde som ger den nivå av stöd som uppfyller din kropps behov. Om du vaknar upp och känner dig pigg och utan ryggsmärtor eller annat obehag gör kudden sitt jobb.

Sovställning

Medan olika människor har olika preferenser när det kommer till kudden, finns det vissa ställningar där vi sover mer, eftersom de är mer bekväma för oss. Det finns ryggsliprar, sidosliprar och magsliprar. Att känna till din sovställning hjälper dig att välja den mest lämpliga kudden. Sover du på sidan behöver du en medium fast kudde som både stöder huvudet och kompenserar vikten på armarna. Ryggsovare behöver en kudde som är medium till fast. Magsovarna klarar sig däremot bättre med en mjuk kudde som vaggar deras huvud.

Storlek och form

Kuddar finns i många olika storlekar och former, så det finns en kudde för alla. Standardstorleken är 50 x 60 cm, men du kan även hitta kuddar i resestorlek på 20 - 30 cm. Avlånga, fyrkantiga och runda kuddar är också en populär form. Var noga med att ta hänsyn till dina sängmått när du köper en kudde för att säkerställa att den passar. Är du osäker på vilken storlek du ska välja rekommenderar vi att du tar en standard kudde på 50 x 60 cm, gärna en som tar bort fukt.

En lite högre kudde kan vara till hjälp för personer som har smärta orsakad av att ligga i en position för länge eller som behöver extra stöd. En lägre kudde är bättre för personer som är yngre och mindre benägna att få ledvärk eller ryggsmärtor. Du bör också tänka på vilken typ av madrass du har när du köper en kudde – i synnerhet memory foam stöds bäst av en kudde med en mer rejäl känsla.

Material

Du bör överväga material som används i kudden och om de är allergivänliga och andas. Till exempel är Emma Moln-kudden ett bra alternativ eftersom den är tillverkad av material av hög kvalitet som är designade för att vara mjuka, andas och allergivänliga. Denna kudde erbjuder också överlägsen komfort och stöd tack vare sin överlägsna skumkonstruktion och är en av de bästa kuddarna på marknaden.

Memory foam: Detta material är känt för att vara hållbart och ge bra stöd och komfort. Memory foam är tillverkat av polyuretan och polyester och tillverkas i ett exakt mönster av åsar och dalar. Detta gör att åsar bildas när du lägger dig på kudden, vilket skapar stödjande ställen för huvudet att vila på. Åsarna hjälper också till att hålla huvudet rätt inriktat hela natten, vilket minskar snarkning och andra sömnproblem. Skummet ändras långsamt till sin ursprungliga form när du reser dig upp. Även om detta material är mycket hållbart, andas det inte och kan vara benäget att byggas upp.

Dun: Premiumdun är ett material som produceras av gås- och ankfjädrar. Dessa mjuka isolerande fjädrar är ett bra material för att skapa en kudde som hjälper till att hålla huvudet och nacken svalt. Även om de är extremt mjuka och bekväma, kan dunkuddar vara benägna att fälla små fjädrar med tiden.

Bomull: Detta material är mycket vanligare i vanliga kuddar än i resekuddar. Oavsett om du har ont i magen, ryggen eller nacken kan bomullskuddar vara ett utmärkt val då de är allergivänliga och väldigt hållbara.

Latex: Detta ger en medium känsla och mycket stöd. Det är ett bra material för dem med nacke- och ryggsmärtor eftersom det hjälper till att stabilisera din ryggrad. Men latexkuddar kan bli för fasta med åldern och de andas inte så bra.

Luftad järnoxid (AFO): Detta är lätt och ger bra stöd. Ventilationen gör att dessa kuddar är bekväma i varma klimat och de hjälper till att hålla vägglöss borta.

Mikrobelagd AFO: I likhet med den luftade järnoxiden som nämns ovan har detta material ett tunt lager av skum över sig för att hjälpa till med komfort och värme. Det är fortfarande bra för att lindra ryggsmärtor.

vanliga frågor om Kudde

FAQ

Vilken typ av fyllning är bäst för en kudde?

Generellt bör du leta efter en kudde som har en justerbar fyllning, oavsett om det är dun eller syntet. Emma Molns bästa mjuka kudde är en av de mest populära kuddarna som finns tillgängliga 2022 och är gjord med en hypoallergen polyestermikrofiberfyllning som gör den både bekväm och stödjande.

Om du letar efter de bästa kuddarna 2022, se till att kolla in vår köpguide och lista över fem bästa kuddar. Dessutom kan vår FAQ-del svara på alla frågor du kan ha om att välja den perfekta kudden.

Hur bestämmer jag rätt kuddstorlek för mig?

Att hitta rätt kuddstorlek är viktigt för att få en god natts sömn. Kuddens storlek bestäms till stor del av din längd och vilken typ av sovställning du föredrar. Om du är kortare än genomsnittet kan en mindre storlek fungera bättre för dig.

Dessutom bör sidosovare leta efter en tjockare kudde med mer kudde för att ge tillräckligt stöd för nacke och axlar. Människor som lider av nacksmärta eller spänningar bör leta efter en kudde speciellt utformad för nack- och axelstöd, som en Tempur-kudde.

Är det viktigt att tänka på trådantalet på en kudde?

Absolut! Om du letar efter de bästa kuddarna 2022 måste du hålla utkik efter antalet trådar. Ju högre trådantal, desto mjukare och mer hållbar blir kudden. Detta är viktigt när du överväger att köpa en kudde eftersom det avsevärt kan förbättra din sömnkvalitet och komfort.

Hur ofta ska jag byta ut min kudde?

Generellt rekommenderas att byta kuddar vartannat till vart tredje år. Detta kan variera beroende på kuddens kvalitet och användning. Om du har haft problem med sömn eller obehag och nyligen har bytt till en högkvalitativ kudde kan det ta några veckor för din kropp att anpassa sig till det nya stödet som kudden ger, så det är viktigt att ha tålamod och ge det lite tid.

Vilka är fördelarna med en bra kudde?

Fördelar? Det finns så många! En bra kudde kan hjälpa till att minska huvudvärk, nack- och ryggsmärtor samt snarkning. Förutom en Tempur-kudde (som hjälper till med andningsstörningar som sömnapné), kan en bra kudde öka blodflödet och syre till din hjärna, vilket leder till en känsla av klarhet och bättre fokus nästa dag.

Kuddar hjälper också till att justera musklerna och vävnaderna i ryggraden, vilket håller dig frisk och vältränad. Bra kuddar kan också förebygga åksjuka, vilket gör dem perfekta för resenärer.

Vilka är fördelarna med att köpa en hypoallergen kudde?

Det finns flera fördelar att köpa en hypoallergen kudde. För det första är dessa kuddar bra för personer med allergier eftersom de är designade för att inte utlösa några allergiska reaktioner.

De hjälper också till att hålla ditt huvud och nacke perfekt i linje, så det är inte bara ett bra alternativ för de med allergier, utan också de som letar efter korrekt ryggstöd.

Utöver detta kan allergivänliga kuddar hålla länge, så det är också ett ekonomiskt val. Sammantaget gör fördelarna med att köpa en hypoallergen kudde den till ett av de bästa alternativen när du ska köpa en ny kudde.

Genom att köpa ett kuddfodral från Astma och allergiförbundet kan du undvika många av allergiproblemen kopplade till kudden.

Vad är en ergonomisk kudde?

En ergonomisk kudde är designad för att ge det stöd ditt huvud och nacke behöver för att förhindra smärta och bibehålla en god hållning. De kan vara kuddar av memory foam eller Ergocheap kuddar.

En ergonomisk kudde är annorlunda än en vanlig kudde och beroende på din sovställning kan du ha nytta av en kilformad eller U-formad ergonomisk kudde. Utöver detta kan sidoslipare ha nytta av en kudde med svankstöd.

Ergonomiska kuddar är ett av de bästa alternativen när du handlar efter kuddar för sömn, eftersom de kan bidra till att förbättra kvaliteten på din sömn samt lindra smärta och obehag. Ergonomiska kuddar finns med flera olika material, men memory foam är det säkraste kortet.

Vilken kudde är bäst om man sover på rygg?

Om du är en av de miljontals människor som sover på rygg, upplever du sannolikt smärta i nedre delen av ryggen och nacken, samt domnade händer eller fötter. Ryggkuddar är designade för att stödja nedre och övre delen av ryggen när du sitter eller ligger.

De är bra på att minska ryggsmärtor och förbättra ryggradens inriktning. Utöver detta har ryggkuddarna en perfekt längd för att stödja ditt huvud och nacke i en bekväm position, så att du inte behöver röra dig för att justera kudden.

Personer som sover på rygg bör leta efter en medelhård kudde som ger stöd för huvud och nacke. En ryggkudde bör också vara tillräckligt lång för att stödja din ryggrad.

Hur vet jag om jag har rätt kudde?

Alla är olika, så det finns ingen som passar alla när det kommer till kuddar. Du kanske upptäcker att rätt kudde för dig är väldigt annorlunda än den din partner gillar, även om ni båda har liknande sömnvanor.

Oavsett om du sover på sidan, magen, ryggen eller byter position under natten, finns det en kudde för dig som förbättrar din sömn och lindrar smärta.

Sover du på sidan har du i allmänhet nytta av en U-formad kudde som kan stödja huvudet och nacken i en rak linje. En kudde som är för fast kan orsaka mycket smärta, samt spänningar i armarna. En kudde som är för mjuk gör att huvudet faller framåt, vilket också orsakar obehag och smärta.

Om du sover på rygg behöver du i allmänhet inte extra nackstöd – de klarar sig med en platt kudde. Det rekommenderas dock att ryggsovarna har en fast kudde för att bibehålla en sund ryggradsjustering.

Om du sover på mage behöver i allmänhet en mjuk, smal kudde för att stödja sina huvuden. Många magsovande gillar också lite fasthet mot kudden för att hålla huvudet upprätt. En för mjuk kudde orsakar nack- och ryggsmärtor samt huvudvärk.

Hur vet jag om jag har en dålig eller bra kudde?

Det finns några tecken som du bör hålla utkik efter för att avgöra om en kudde ger tillräckligt stöd. Dessa inkluderar:

Huvudet sjunker för långt ner i kudden - Kudden är förmodligen för mjuk. Du bör kunna stödja huvudet på en platt kudde. En U-formad kudde ska stödja ditt huvud och nacke i en rak linje.

Huvudet lutar åt sidan när du ligger på kudden - Kudden är för fast, så du måste luta huvudet åt sidan för att lägga dig på den.

Smärta när du ligger eller sitter upp - Det är kuddens uppgift att lätta på trycket på ditt huvud och axlar, och om du upplever smärta så gör den inte sitt jobb.

Du måste luta huvudet åt sidan för att vila på kudden - Du ska kunna lägga dig på din kudde med ryggraden i en rak linje. En bra kudde kommer att stödja din nacke i denna position.

Vilka olika typer av kuddar finns det?

När du handlar en kudde kommer du att stöta på många olika typer av kuddar, och varje typ är designad för att ge stöd och komfort på olika sätt. Vilken typ av kudde du ska använda beror på din sömnposition.

Sova på rygg: standardkuddar, tunna kuddar, fasta kuddar

Sova på sidan: tjockare, mjuka eller medelfasta kuddar

Sova på magen: tunna, mjuka eller medelfasta kuddar, kroppskuddar

Nacksmärta: kroppskuddar, nackrulle med memory foam

Vad är en hotellkudde?

En hotellkudde är en kudde i större storlek som mäter 50 x 90 cm, eller 70 x 110 cm. De främsta fördelarna med en hotellkudde är stöd och komfort, och dessa tillhandahålls vanligtvis av en kombination av en fast kudde och en mjuk kuddinlägg. Hotellkuddar är vanligtvis vita, men du kan även köpa dem från hemkomforthandlare.

Vad är en resekudde?

En resekudde är mindre än en hotellkudde och varierar vanligtvis i storlek från 20 x 30 cm till 30 x 45 cm. Resekuddar ger stöd för huvud och nacke, och vikningsalternativet eftersom du kan ta mindre plats när du reser.

Vilken kudde som passar mig bäst?

Du bör kunna handla en kudde i fyra steg:

 1. Mät kuddens bredd.
 2. Testa kuddens fasthet genom att trycka ner handen på mitten av kudden. Håll handen i den positionen i cirka 10 sekunder. Om du fortfarande kan röra fingrarna efter den tiden är kudden förmodligen för mjuk. Leta efter en medelhård fasthet, känns mer som en tennisboll.
 3. Välj en typ av kudde som passar dina sovvanor.
 4. Känn hur mjukt material det är med handryggen.

Jag känner att jag sjunker ner i min kudde, vad kan jag göra?

Om du sjunker ner i kudden börjar den tappa ludd och volym. Det finns några saker du kan göra för att återställa den till sin forna glans.

Lägg till lite torrt ris i kuddfodralet och lägg det i torktumlaren (inte tvättmaskinen). Detta kommer att lägga till lite bullighet tillbaka i din kudde och värmen från riset kommer att förstärka effekten.

Kontrollera att din kudde inte är för gammal. Med tiden tappar kuddar sin fasthet och bör bytas ut. Kudden håller inte för evigt!

Lägg till några tennisbollar inuti din kudde innanför överdraget för att ge lite fasthet och för att hålla huvudet högt.

Är Jysk-kuddar bra?

ja! Jysk erbjuder en kudde av god kvalitet till mycket rimliga priser med livstidsgaranti. Tänk på att du bör byta ut din kudde vart 2-3 år för att hålla huvudet bekvämt och stöttat.

Det finns bättre kuddar än de flesta på Jysk, men de kostar mer.

Vad är de gula fläckarna på min kudde?

Med tiden kan din kudde börja utveckla gula fläckar. Detta är helt normalt och påverkar inte kuddens kvalitet eller livslängd på något sätt.

Fläckarna orsakas av att ditt huvud släpper olja och det kan minimeras genom att täcka din kudde med ett skydd.

Jag behöver mycket nackstöd, vad ska jag leta efter?

Om du har problem med nacksmärtor eller skador som kräver mycket stöd bör du leta efter en u-formad kudde. Dessa kuddar låter dig hålla din nacke i en mer naturlig position och de hjälper också till att hålla din ryggrad i linje.

Hur testar vi kudde på Fitnessfrank.se?

 • Material: Vilka material är kudden tillverkad av? Är den ekologisk?
 • Komfort: Hur skön är kudden att ligga på?
 • Stöd: Ger kudden utlovat stöd?
 • Pris: Är kudden värd sina pengar?
Senast uppdaterad: 17 januari 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
14 röster, Betyg: 4.8 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan har arbetat med kost och hälsa sedan 2009. Han skrev sin första artikel på Fitnessfrank.se när sidan grundades i början av 2017. Han brinner för fettsnål matlagning med mycket frukt och grönt och har gymmat så länge han kan minnas. Johan arbetar för närvarande med ett projekt som undersöker kosttillskottens påverkan på kroppen. Hittar du honom inte på gymmet befinner han sig nog ute i skogen där han spenderar mycket av sin lediga tid.