Bäst i test: Bästa träningstightsen 2023

Senast uppdaterad:
Snygga, bekväma, höga eller låga? Vi har hittat de bästa träningstightsen

Träningstights - Bäst i test

Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 ICIW Queen Mesh Seamless High Waist Tights ICIW Queen Mesh Seamless High Waist
Bästa pris
280 kr
Till butik
betyg 4,5 Womens Best High Waisted Exclusive Leggings Black Womens Best High Waisted Exclusive
Bästa pris
599 kr
Till butik
betyg 4,3 Relode Slipstream Tights Green Relode Slipstream Tights Green
Bästa pris
599 kr
Till butik
betyg 3,9 Gorilla Wear Annapolis Workout Leggings Black Gorilla Wear Annapolis Workout
Bästa pris
269 kr
Till butik

Träningstights har blivit ett allt vanligare fenomen i tränings- och sportsammanhang. Både tack vare deras funktion men kanske mest för dess läckra utseende.

Vi har testat ett 30-tal olika träningstights och bäst av alla blev ICIW Queen Mesh Seamless High Waist. Ett par riktigt snygga tights som sitter bra på många olika typer av kroppar.

Fitnessfrank är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

Testvinnare - Bästa träningstightsen

 1. Bästa träningstights på passformen: Womens Best High Waisted Exclusive
 2. Bästa träningstightsen på gymmet: Relode Slipstream Tights Green
 3. Bästa billiga träningstightsen: Gorilla Wear Annapolis Workout

Bäst i test träningstights: ICIW Queen Mesh Seamless High Waist

4,7
Totalt:
4,7
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)

Queen Mesh Seamless Tights är ett par snygga, högmidjade träningstights från det högt uppskattade företaget ICANIWILL. De har en mesh-design och fyrvägsstretch, vilket skapar större och bättre möjligheter för dig att vara i rörelse. Med mesh-detaljerna menas de dekorativa hål som du hittar på sidan av benen, och som gör det enklare för huden att få andas. Dessa tights är även utformade med den moderna seamless-teknologin. Tighsen finns normalt sätt i storlekarna XS till L.

Vi anser att dessa tights är mycket komfortabla och formar sig väl utefter din kropp. Passformen är enastående och materialet leder dessutom bort svett, vilket är ett stort plus när du tränar ordentligt. Detta såg vi som en stor anledning till att utse dessa tights till bäst i test.

Egenskaper
 • Storlekar: XS,S, M, L
 • Passform: 5/5
 • Hållbarhet: 4/5
 • Utseende: 4.5/5
Produkten finns att köpa här:

Bästa träningstights på passformen: Womens Best High Waisted Exclusive

4,5
Totalt:
4,5
Till butiken
(Proteinbolaget)

Dessa högmidjade tights är till för dig som är ute efter toppkvalitativa träningsbyxor. Womens Best High Waisted Exclusive Leggins är mycket lena, smidiga och elastiska. De har även mindre synbara fickor som kan vara praktiska att använda om du behöver bära med dig något mindre, såsom mobil eller nycklar. Tightsen finns i storlek XS till L.

Produkten har en passform som känns normal och de kan användas till vardags, inte endast när du tränar. Tightsen är anpassade för att fungera bra för de som har en bredare midja och de formar sig även snyggt över rumpan. Vi tycker att de är väldigt sköna och sitter perfekt runt midjan.

Egenskaper
 • Storlekar:
 • Passform:
 • Hållbarhet:
 • Utseende:
Produkten finns att köpa här:

Bästa träningstightsen på gymmet: Relode Slipstream Tights Green

4,3
Totalt:
4,3
Till butiken
(Proteinbolaget)

Relodes tilldragande träningstights Slipstream är ytterst bekväma och högmidjade. Materialet är särskilt mjukt mot huden. Det går att få tag på matchande överdelar i samma kollektion. Klädesplagget fungerar lika bra i vardagliga syften som vid träning. Träningstightsen finns att få tag på i storlek XS till XL.

Somliga påstår att dessa tights är stora i storlek medan andra tycker att de har en bra passform. Efter att ha testat dem själva skulle vi rekommendera att köpa dem i en storlek mindre än vad du vanligtvis brukar. Träningstightsen är dessvärre även något genomskinliga och har lite lägre kvalitet än ovanstående tights som vi har listat. Bortsett från detta anser vi att detta är några mycket behagliga träningstights som är värda att spendera pengar på.

Egenskaper
 • Storlekar:
 • Passform:
 • Hållbarhet:
 • Utseende:
Produkten finns att köpa här:

Bästa billiga träningstightsen: Gorilla Wear Annapolis Workout

3,9
Totalt:
3,9
Till butiken
(Proteinbolaget)

De stilenliga träningstightsen Annapolis Workout Leggins är högmidjeanpassade och enormt sköna. Tightsen är gjorda av polyester samt töjbart spandex vilket gör det möjligt för dig att röra dig relativt fritt i träningstightsen. Materialet är även mycket hållbart. Du kan få dessa tights i storlek XS till L.

Om du letar efter ett par träningstights med hög och god support kan dessa vara rätt sort för dig då tightsen har en hög linning samt sitter tajt. Vi kan även bekräfta att de har en god passform.

Egenskaper
 • Storlekar:
 • Passform:
 • Hållbarhet:
 • Utseende:
Produkten finns att köpa här:
välja rätt

Så väljer du träningstights

För att hitta de träningstights som känns rätt för dig och som bassar dina behov bäst, har vi satt ihop en kort guide. Överväg gärna följande delar innan du väljer vilka tights du ska ha.

tyg

Tyget

Syntetiska fibrer som nylon och polyester är oftast bättre än bomull för träningstights eftersom de är bättre fuktavvisande, håller längre och har bättre stretch. Välj ett slätt glänsande tyg för högintensitetsträning för att minska skav. För lågintensitetstränings som exempelvis yoga passar ett mjukare tyg, som ser matt ut, bättre.

konstruktion

Konstruktionen

Sömmarna på insidan ska vara plana, inte upphöjda - det är bekvämare och hjälper till att minska irritation orsakad av svett och rörelse. Du bör också se till att det finns ett extra laget tyg i grenområdet. Det förhindrar tightsen från att glida upp, särskilt vid mycket rörelse.

vattenavvisande

Fuktavvisande

Gör ett s.k. svett-test. De flesta kläderna hävdar att de är fuktavvisande, men inte alla tyger klarade vårt test. För att se hur plagget hanterar fukt, placera en liten droppe vatten på insidan av benet. Den ska absorberas snabbt och spridas ut brett i stället för att "pärla upp".

genomskinlig

Genomskinliga

Försök att avgöra om du ser någon hud igenom tightsen när du böjer på knäna. Om du testar ett par tights bör du göra det i dagsljus för bästa resultat. Vissa tights är inte genomskinliga som nya men tappar förmågan efter några månaders användning. 

Olika typer av träningstights

Träningstights kan komma i olika varianter. Sommarsortimentet är gjort av tunnare material, medans höst- och vinterplaggen är anpassade efter dessa lite kyligare säsonger. I princip alla har en bra passform och är tillverkade av fukttransporterande funktionsmaterial. Följande huvudkategorier går att skilja åt:

Löpartights

Löpartights sitter bra om benen och är tillverkade av ett snabbtorkande material. Vissa modeller har tunnare områden i exempelvis knävecken som tillför extra ventilation. Löpartights kan även ha en liten förvaringsficka som rymmer bland annat nycklar och andra små föremål. En dragsko i midjan är också en vanlig detalj. Den hindrar tightsen från att glida ner.

Kompressionstights

Lita hårdare träningsformer såsom crossfit eller långdistanslöpning kräver kompressionstights. Dessa ger mer stöd åt musklerna för att underlätta långa träningspass.

Yogatights

Yogatights har en högre midja jämfört med andra modeller för att ge mer stabilitet under yogapassets alla positioner. Tightsen är också mjukare än övriga modeller. De har heller inga fickor eller dragkedjor, utan målet är att de ska kännas sköna mot kroppen oavsett kroppsposition.

vanliga frågor om Träningstights

FAQ

Vad är träningstights bra för?

Målet med träningstights är att göra din träning lättare, behagligare och smidigare. De ska inte värma kroppen utan låta den andas samt stimulera muskler och blodcirkulation. Därför är det extra viktigt att välja rätt tights som inte sitter varken för löst eller för hårt.

Vad används träningstights till?

Träningstights används för olika träningsformer. Bland de populäraste är löpning, yoga, crossfit,  men även annan fitness. Dessutom är det många som idag även gillar att använda dem som vardagsplagg.

Ska man ha speciella underkläder under träningstightsen?

Det viktigaste att tänka på är att träna med underkläder gjorda av material som andas, som till exempelvis bomull. De bör inte heller sitta för hårt och aldrig irriterar huden under träningspasset.

Vilka träningstights är bäst?

Det finns tyvärr inga magiska träningstights som är bäst för alla. Eftersom vi alla ser olika ut, har olika behov och ska använda dem till olika saker kommer de bästa tightsen att variera från person till person.

Baserat på kvalitet, pris och bekvämlighet utsåg vi ICIW Queen Mesh Seamless High Waist till testets vinnare. Ett par riktigt snygga, prisvärda tights som passar riktigt bra till många olika kroppsformer.

Hur testar vi träningstights på Fitnessfrank.se?

Träningstights finns i många olika former och med olika anvädningsområden. Vissa sitter väldigt hårt för att inte röra på sig medan andra sitter lite mer bekvämt men passar inte vid övningar med mycket rörelse. För att underlätta har vi valt att utse bästa tightsen i flera olika kategorier.

För att avgöra vilka tights som är bäst i varje kategori började vi med att beställa hem ett 30-tal olika produkter från olika tillverkare. De har sedan testats grundligt över tid och därefter betygsatts på en rad olika punkter:

 • Utseende: Hur ser träningstightsen ut? Är de snygga eller inte? Finns de att köpa i flera färger?
 • Hållbarhet: Hur hållbara är byxorna? Går de lätt sönder? Har någon form av slitage märkts efter en tids användning?
 • Passformen: Hur skönt sitter träningstightsen? Skaver de eller är de sköna att använda? Vilka storlekar finns de i?
 • Pris: Hur mycker kostar tighsten? Hur prisvärda känns de i förhållande till vad man får? Skulle du rekommendera dem till en vän?
 • Genomskinlighet: Ser man igenom tightsen? Ser man igenom när man böjer på sig och sträcker ut dem? Har genomskinligheten försämrats över tid?
 • Glid: Sitter tightsen på plats vid övningar där man rör mycket på sig eller hasar de lätt ner?
 • Fukt: Absorberas svetten som bildas från benen in i tyget eller bildas det som pölar på insidan? Andas tyget?
 • Värme: Blir du för varm eller för kall när du använder tightsen? Går de bra att använda både inomhus och utomhus?

Betygen har sedan sammanställts och vinnarna i de olika kategorierna är produkterna med högsta totalbetygen.

Senast uppdaterad: 17 januari 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
75 röster, Betyg: 4.7 / 5
maria andersson
Utbildning: