Bästa Detoxplåstret 2022

Bäst i test: Bästa Detoxplåstret
Senast uppdaterad i december 2022
Den här artikeln ger dig de 3 bästa Detoxplåstren och förklarar vad var och en är bäst för.

Även om kroppen är väldigt bra på att rena sig själv så kan den ibland behöva hjälp. Med detoxplåster så skapar man bra förutsättningar för att främja hudens utsöndring av toxiner och skadliga ämnen.

För att få bästa möjliga resultat är det viktigt att välja plåster som har rätt sammansättning och är tillräckligt pålitliga för att göra nytta så länge man har dem på sig. Inte minst om man vill få så mycket valuta som möjligt för pengarna.

Här är de plåster som ordnar bästa möjliga detox.

Nummer 2
Global Healing Center Detox Foot Pads
Global Healing Center Detoxplåster
Ett lättanvänt, naturligt och GMO-fritt detoxplåster med certifierade högkvalitativa ingredienser.
 • Storlek: 10 plåster
 • Räcker i: 5 dagar
 • Pris / dag: 80 kr
 • Aktiva ingredienser: 10 st
 
Se bästa pris
Nummer 3
Weight World Detox Fotplåstar
Weight World Detox Fotplåstar
Prisvärda detoxplåster som sitter bra och har spännande sammansättning.
 • Storlek: 30 plåster
 • Räcker i: 15 dagar
 • Pris / dag: 13 kr
 • Aktiva ingredienser: 7 st
 
Se bästa pris

Detoxplåster - Bäst i test

De bästa Detoxplåstren är:

 1. Bäst i test: China Dragon Detoxplåster
 2. Bästa premium detoxplåster: Global Healing Center Detoxplåster
 3. Bästa billiga detoxplåster: Weight World Detox Fotplåstar
Du kan läsa mer om hur vi testar och utvärderar produkter här.

Nedan följer en fullständig recension av de bästa Detoxplåstren vi rekommenderar samt vad som är viktigt att tänka på vid köp av detoxplåster.

Bäst i test: China Dragon Detoxplåster

4,7
Totalt:
Betyg 9.7/5
4,7/5

China Dragon Detoxplåster fördelar och nackdelar

Fördelar med China Dragon Detoxplåster
 • Beprövat val
 • Stor täckyta
 • Bärs under natten
Nackdelar med China Dragon Detoxplåster
 • Lite kladdiga

China Dragon Detoxplåster är ett fotplåster som innehåller antioxidanter, vinäger, turmaliner och diverse växtbaserade ämnen. Genom att applicera plåstret på fötterna och låta det sitta över natten så ska det främja kroppens utsöndring av toxiner och uppmuntra cirkulation.

Testpanelen tyckte att plåstren var väldigt enkla att använda. Några tyckte däremot att de var en aningen klibbiga och svåra att ta av på morgonen. Vissa i panelen upplevde mindre ömmande fötter. Enkelheten gjorde att alla tyckte det var väl värt att prova.

Ett standardalternativ bland detoxplåster som har blivit mångas favorit.

Egenskaper

 • Storlek: 10 plåster
 • Räcker i: 5 dagar
 • Pris / dag: 40 kr
 • Aktiva ingredienser: 8 st

Bästa premium detoxplåster: Global Healing Center Detoxplåster

4,5
Totalt:
Betyg 9.5/5
4,5/5

Global Healing Center Detoxplåster fördelar och nackdelar

Fördelar med Global Healing Center Detoxplåster
 • Ekologiskt innehåll
 • Bekväma
 • Flera örter och bambu
Nackdelar med Global Healing Center Detoxplåster
 • Kostsamma

Detox Foot Pads från Global Healing Center är högkvalitativa fotplåster med särskilda aktiva ämnen som främjar kroppslig avgiftning. Kombinationen av bindande zeoliter, vinäger och antioxidativa örter skapar bra förutsättningar för detox.

Testpanelen tyckte att plåstrena var enkla att använda och satt bra under hela natten. På morgonen såg alla en tydlig svärta på plåstrena när de togs bort. Vissa tyckte att huden kände lenare och att de vaknade med en känsla av mer påtaglig pigghet.

Egenskaper

 • Storlek: 10 plåster
 • Räcker i: 5 dagar
 • Pris / dag: 80 kr
 • Aktiva ingredienser: 10 st

Bästa billiga detoxplåster: Weight World Detox Fotplåstar

4,3
Totalt:
Betyg 9.3/5
4,3/5

Weight World Detox Fotplåstar fördelar och nackdelar

Fördelar med Weight World Detox Fotplåstar
 • Prisvärda även i längden
 • Storpack
 • Enkla att applicera
Nackdelar med Weight World Detox Fotplåstar
 • Något otympliga

Detox Foot Pads från Weightworld är detoxplåster särskilt utformade för att användas på fötterna. Med ett stort antal aktiva ingredienser skapar de bra förutsättningar för detox. Med vinäger, turmalin, malört och vitamin C kombineras antioxidanter med cirkulationsfrämjande och extraherande ämnen.

Med testets bästa instruktioner och mest lättanvända plåster så tyckte samtliga i panelen att de var väldigt enkla att använda. Trots det förmånliga priset får man många plåster med ett på många sätt unikt innehåll. Några tyckte att plåstrena lätt släppte, men att de satt på plats om man sov med strumpor.

Egenskaper

 • Storlek: 30 plåster
 • Räcker i: 15 dagar
 • Pris / dag: 13 kr
 • Aktiva ingredienser: 7 st

Hur vi valde ut och testade Detoxplåstren

Vi kom fram till vår lista över de bästa Detoxplåstret genom att överväga följande faktorer:

 • Innehåll: Vad innehöll plåstrena? Var det beprövade ämnen?
 • Resultat: Upplevdes någon skillnad i samband med användning?
 • Enkelhet: Var de lätta att använda?
 • Problem: Var det något som var krångligt med plåstrena?
 • Kostnad: Gav de valuta för pengarna?

Så väljer du rätt detoxplåster

Många väljer att med viss regelbundenhet utföra detox för att hjälpa kroppen bli av med gifter som vi kommer i kontakt med via såväl kost som miljö. Huruvida intern eller extern detox är rätt val är däremot inte alltid helt och hållet uppenbart. Detoxplåster är en enkel utvärtes detox som kräver minimal ansträngning. Men sammansättning och effekt kan skilja sig stort.

Här är några saker att tänka på när du väljer detoxplåster.

Användningssätt

De flesta detoxplåster är särskilt framtagna för att användas på fötterna över natten. I vissa fall krävs även att man sover med strumpor för att plåstrena ska sitta på plats. Är du väldigt sensoriskt känslig kan detta bli ett problem. Se därför till att plåstrets användningssätt motsvarar något som du upplever fungerar för dig.

Innehåll

Det finns ett stort antal verksamma ämnen som är populära för detox. Vissa är mer beprövade än andra. Olika former av vinäger och vitamin C anses i många fall vara något utav en grundstomme i extern detox. Vill du vara säker på att få ett beprövat val bör du därför se till att välja plåster som bland annat innehåller dessa ämnen. För dig som gillar att testa sig fram finns det däremot många andra spännande aktiva ämnen.

Antal per förpackning

Det är viktigt att kunna säkerställa en tillräckligt lång kur för att man ska få effekt. Handlar det om fotplåster så går det av naturlig skäl åt två plåster per användning. Därför kan det vara missvisande när förpackningen anger en mängd som måste halveras för att få rättvisande detoxlängd. Se därför till att förpackningen har åtminstone tio plåster för en femdagarskur.

Hälsotillstånd

I vissa fall kan de aktiva ämnena leda till korsreaktioner om du äter medicin. Ofta avråds personer som äter blodförtunnande eller medicin för hjärt- och kärlrelaterade problem att ge sig på alltför intensiv detox. Är du osäker bör du därför diskutera frågan med din läkare för att helt och hållet utesluta risken för problem.

Pris

Kostnaden kommer i många fall vara avgörande för huruvida du kan få en kur som är tillräckligt lång för att ge resultat. Har du inte använt detoxplåster tidigare kan det vara en bra idé att välja det billigaste alternativ för att se om det är något för dig. Därför kan du utöka kuren utifrån önskemål och behov.

Bästa Detoxplåstret: Vanliga frågor

Vilka detoxplåster är bäst?

China Dragon Detoxplåster är en beprövad favorit som ofta dyker upp som standardvalet när det gäller detox med plåster. De sätter även standarden för vinägerbaserad detox.

Är det någon skillnad mellan olika detox plåster?

Skillnaden mellan olika plåster för detox är faktiskt väldigt stor. Även om vissa ingredienser är återkommande så är variationen stor när det kommer till helheten. Därför finns det stora möjligheter att individualisera sitt val av plåster för att få den effekt man önskar sig. Många rekommenderar även att man periodvis använder olika sorts plåster för att få bästa möjliga effekt.

Är plåster bättre än vanlig detox?

Huruvida det är bäst att välja intern systemisk detox via kost och kosttillskott eller extern detox med hjälp av plåster eller liknande produkter är nog omöjligt att säga. I slutändan handlar det nog om vad man vill uppnå, och med största sannolikhet så kompletterar de olika detoxvarianterna varandra.

Fungerar detoxplåster?

Även om det ofta påstås att svärtan som uppstår är ett resultat på framgångsrik detox så är det inte nödvändigtvis en felsäker markör. I många fall så är svärtan ett resultat av kolbindningar snarare än gifter. Däremot innehåller plåstrena många ämnen som är etablerade antioxidanter och har beprövad effekt när det kommer till att främja cirkulation.

johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan har arbetat med kost och hälsa sedan 2009. Han skrev sin första artikel på Fitnessfrank.se när sidan grundades i början av 2017. Han brinner för fettsnål matlagning med mycket frukt och grönt och har gymmat så länge han kan minnas. Johan arbetar för närvarande med ett projekt som undersöker kosttillskottens påverkan på kroppen. Hittar du honom inte på gymmet befinner han sig nog ute i skogen där han spenderar mycket av sin lediga tid.


Se alla artiklar