Topp 5 bästa fotmassageapparaterna (nov. 2022)

Vi går på våra fötter flera timmar om dagen och de blir både stela och trötta. Genom att massera dina fötter kommer du känna dig både piggare och mer avslappnad. Se de bästa fotmassagemaskinerna från vårt test nedan.

Att få en ordentlig fotmassage är inte bara skönt och avkopplande för kroppen, det kan behandla och lindra ett antal hälsoproblem. Bland annat stimulerar en fotmassage blodcirkulation och fotledernas rörlighet. Massage är dessutom bra för sinnet och har en lugnande effekt på hela kroppen, vid t.ex. stresspåslag.

Vi har utvärdet de mest populära fotmassagemaskinerna som säljs i Sverige. Läs mer om testet nedan och ta reda på varför vi valde Flowlife Flowfeet till bäst i vårt test 2022.

Testvinnare - Bästa fotmassageapparaten 2022

Här är en överblick över årets bästa fotmassageapparater.

 1. Bäst i test fotmassageapparat: Flowlife Flowfeet
 2. Fotmassageapparaten med bäst program: Zenkuru Fotmassage
 3. Fotmassageapparat med bäst värmefunktion: Beurer FM 90
 4. Bästa billiga fotmassageapparaten: Rubicson Fotmassageapparat värme
 5. Bästa fotmassageapparaten med öppen konstruktion: Beurer Shiatsu FM 60

Hur vi valde ut de bästa fotmassageapparaterna

 • Funktioner: Hur många olika massagetekniker erbjuder produkten? Finns det värme? Hur många massageprogram och intensitetsnivåer finns det? Finns det en funktion för luftrening?
 • Ljudnivå: Hur mycket låter maskinen under användning? Stör den exempelvis under tv-tittande? Hur mycket skiljer ljudnivån vid olika program och intensitetsnivåer?
 • Lukt: Hur luktar den efter en veckas, två veckors och en månads användning? Har den sugit åt sig någon äcklig lukt från fötterna eller inte? Går det ta loss och tvätta tygdelar?
 • Komfort: Är maskinen behaglig att använda eller gör det ont någonstans? Påverkas komforten av stora eller små fötter? Hur skiljer sig komforten mellan olika program?
 • Användarvänlighet: Är det enkelt att komma igång och använda den? Är det smidigt att ändra intensitet, program och värme under användning? Hur lång är sladden?
 • Pris: Hur mycket kostar den? Är priset rimligt i förhållande till kvalitet och funktioner? Skulle du rekommendera den här produkten till andra?
 • Kvalitet: Hur kvalitativt känns materialet? Känns det plastigt och billigt eller mer robust? Har maskinen blivit sämre efter en månads användning eller känns den som ny?
 • Kundbetyg: Vad säger andra personer som testat fotmassagemaskinen? Vad tycker de flesta är bra och dåligt med den?

Så hittar du bästa Fotmassage maskin

Så hittar du bästa fotmassageapparaten

Innan du köper din fotmassagemaskin finns det några punkter du bör tänka lite extra på. Till exempel är vissa maskiner utformade för en avslappnande massage medan andra ger fördelar som smärtlindring och förbättrad blodcirkulation.

Är du en fysiskt aktiv personer som går eller springer mycket känner du säkert igen dig i ömma fötter. I så fall bör du gå för en mer professionell maskin som stimulerar blodcirkulationen för att fötterna ska återhämta sig snabbare.

Nedan följer de 4 viktigaste faktorerna för att hitta en bra fotmassagemaskin:

 • functions1. Funktioner: Hur många program, inställningar och övriga funktioner är en indikator på hur mycket jobb som har lagts på att framställa produkten, och därmed även hur pass bra massagen kommer att bli. Ju fler programinställningar desto större är chansen att du kommer bli nöjd. Allt detta är ju dock en balansakt eftersom mer funktioner och inställningar brukar innebära ett högre pris. Om man nu vill sätta ett pris på sin komfort.
 • choice32. Konstruktionstyp: Det finns två sorters konstruktioner på fotmassagemaskiner. En omsluten konstruktion och en öppen. Den omslutna täcker hela foten medan den öppna endast verkar på undersidan av foten. Prisnivåerna varierar inte så mycket mellan produkter med samma konstruktion, men mellan sorterna är prisskillnaden och funktionerna stora. En sluten konstruktion kostar lite mer men har ofta fler och mer varierade funktioner medan en öppen konstruktion är billigare och kan mest massera undersidan av fötterna.
 • balance43. Pris: Alltid något som man måste överväga är huruvida massagemaskinen är värd priset. Detta blir ju väldigt individuellt, men om du verkligen vill ha ut det mesta av den tycker ändå vi att det är värt att investera lite mer pengar i den. Du får mer för pengarna, och som vi nämnde innan är frågan om du verkligen vill sätta ett pris på din komfort.
 • satisfaction4. Kundrecensioner: Något vi alltid tittar noga på när vi gör tester och ska välja ut produkter är vad andra konsumenter tycker och tänker. Vill du ha en indikation på kvalitén på en produkt är det alltid värt en titt på vad folk har lagt för betyg och vad de har kommenterat. Har man tagit sig tid att gå tillbaka till en produkt för att betygssätta och kommentera så har den verkligen gjort intryck på en, så kolla på vad andra konsumenter tycker.

Våra 5 bästa fotmassageapparater (november 2022)

1. Flowlife Flowfeet - Bäst i test fotmassageapparat

Flowlife Flowfeet - Bäst i test fotmassageapparat
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Flowlife)

Flowlife Flowfeet är den perfekta maskinen för dig som är ute efter en värmande och djupgående massage. De tre nivåerna och programmen främjar blodcirkulationen, piggar upp trötta fötter och lindrar värken efter en lång dags gående och stående. Den är dessutom utrustad med luftrenare så du slipper den obehagliga lukten som lätt sprider sig från fötterna.

För nya användare kan det kännas lite märkligt att använda den till en början, men man vänjer sig snabbt och snart blir den en mycket uppskattad del av vardagen. Den är lätt att tvätta och kan användas av alla i hushållet då den fungerar bra för såväl små som stora fötter.

Som "bäst i test fotmassageapparat" blev Flowlife Flowfeet testvinnare. Stabil konstruktion, tre styrkenivåer samt kombinerad IR-värme och mekanisk massage gör att den är enkel att rekommendera för alla som vill uppleva en alltigenom gedigen fotmassage.

Egenskaper

 • Program: 3 st
 • Värme: Ja
 • Styrka: 3 nivåer
 • Luftrening: Ja

Fördelar

 • Skön massage med flera program
 • Lätt att underhålla och rengöra
 • Skönt innertyg och behaglig värme

Nackdelar

 • Något dyr i jämförelse med vissa andra modeller

Omdöme

Högkvalitativ fotmassagemaskin med 100 dagars nöjdkundgaranti och 2 års garanti.

Priser

Till butik
1890 kr

2. Zenkuru Fotmassage - Fotmassageapparaten med bäst program

Zenkuru Fotmassage - Fotmassageapparaten med bäst program
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(CoolStuff)

Med Zenkurus fotmassagemaskin får du tre fantastiska program med stor variation. Tack vare detta tröttnar man aldrig på att använda den och istället för att den blir stående i ett förråd blir den en naturlig del av vardagen. Zenkuru håller en hög kvalitet och de olika nivåerna på styrka fungerar bra för såväl avslappnande som djupgående massage. Den har dessutom en värmefunktion, perfekt för trötta och kalla fötter efter en lång dag utomhus.

Ett stort utrymme för fötterna gör att hela familjen kan utnyttja apparaten utan att behöva ändra på några inställningar. Med avtagbart innertyg och en odörneutraliserande funktion behöver du heller inte oroa dig för att maskinen ska börja lukta illa.

Vi tyckte att Zenkuru Fotmassage definitivt var "fotmassageapparaten med bäst program". En praktisk produkt med anatomiskt utformade massagefickor. Välj mellan djupgående massage, wellness och allmän avslappning. Plus i kanten för inbyggd jonisator som motverkar dålig lukt.

Egenskaper

 • Program: 3 st
 • Värme: Ja
 • Styrka: 2 nivåer
 • Luftrening: Ja

Fördelar

 • Program för alla
 • Odörneutraliserande funktion
 • För fötter upp till str 46

Nackdelar

 • Endast 2 styrkenivåer

Omdöme

Välfungerande fotmassagemaskin med flera förinställda program och värmefunktion.

Priser

Till butik
1795 kr

3. Beurer FM 90 - Fotmassageapparat med bäst värmefunktion

Beurer Fotmassage FM 90 - Fotmassageapparat med bäst värmefunktion
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Detta är en fotmassageapparat från tyska företaget Beurer som både masserar och värmer trötta fötter. Med tre olika inställningar kan du välja mellan en lättare behandling för att exempelvis värma kalla eller stela fötter, en medelbehandling som ger en skön massage och ett intensivprogram för en mer djupgående session, även om det intensiva helst kunde varit lite starkare.

De roterande massagehuvudena stimulerar blodcirkulationen och ger snabbt lindring för trötta fötter. Kombinationen av värme och blodcirkulationen gör att fötterna snabbt blir varma och värmen håller i sig även efter du är klar med behandlingen. Apparaten kan användas av personer med skostorlek upp till 46 och den väger ca 5 kg, vilket ger en bra stabilitet. 

Som "fotmassageapparat med bäst värmefunktion" klättrade Beurer FM 90 till toppskiktet. Unik massageapparat som kombinerar tryckluftsmassage med valbar värme. Kraftfull motor ger en djupgående massageupplevelse.

Egenskaper

 • Program: 3 st
 • Värme: Ja
 • Styrka: 3 nivåer
 • Luftrening: Nej

Fördelar

 • Utmärkt för hälarna
 • Shiatsu och tryckluftsmassage
 • Höjder cirkulationen i fötterna

Nackdelar

 • Passar fötter upp till storlek 46

Omdöme

Värmande fotmassagemaskin som gör underverk för dina trötta fötter och även masserar hälarna.

Priser

Till butik
1999 kr
Till butik
1999 kr

4. Rubicson Fotmassageapparat värme - Bästa billiga fotmassageapparaten

Rubicson Fot- och ryggmassage med värme - Bästa billiga fotmassageapparaten
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Kjell)

Kjell & Company’s egna varumärke Rubicson har ett flertal elektronikprylar som samtliga kännetecknas av fokus på prisvärdhet och funktionalitet.

Deras fotmassageapparat med värme lever upp till konceptet och kombinerar beprövad mekanisk djupmassage med effektiv värmebehandling. Löstagbart fotöverdrag gör att den med fördel även kan användas för ryggmassage, samt blir enkel att tvätta och hålla ren. Prisvärd fotmassage med plus i kanten för mångfacetterad funktionalitet och stark massagemotor.

Lägg dock märke till att det inte går att använda värmebehandlingen fristående, utan endast som komplement i samband med mekanisk massage.

Som "bästa billiga fotmassage" placerade Rubicson Fotmassageapparat med värme sig i testets toppskikt. En kombinationsapparat som blandar värme med klassisk mekanisk massage via massagekulor. Behändigt utförande och bra effekt gör den till ett perfekt standardval.

Egenskaper

 • Program: 1 st
 • Värme: Ja
 • Styrka: 1 nivå
 • Luftrening: Nej

Fördelar

 • Mycket prisvärd modell
 • Med värmefunktion
 • Shiatsu-inspirerad djupgående massage

Nackdelar

 • Massagen från kulorna kunde vara något mer heltäckande

Omdöme

Prispressad fotmassagemaskin med Shiatsu-inspirerad djupmassage och med värme.

Priser

Till butik
499 kr

5. Beurer Shiatsu FM 60 - Bästa fotmassageapparaten med öppen konstruktion

Beurer Shiatsu fotmassage FM 60 - Bästa fotmassageapparaten med öppen konstruktion
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(MEDS)

Även denna maskin är från tyska företaget Beurer men är istället av en öppen konstruktion. Den har i första hand en avslappnade funktion än att massera på djupet. Med tre roterande massagehuvuden med tre triggerpunkter vardera gör den snabbt jobb av att behandla hela fötterna. Den är också utrustad med värmefunktion, perfekt för dig med kalla och frusna fötter.

FM 60 går enkelt att ändra lutningen med justerbara fötter för att ställa in maskinen i just din favoritvinkel. Den stora fördelen är kanske ändå storleken på maskinen då den tar upp väldigt lite plats och med enkelhet kan ställas under soffan när den inte används. 

Utnämningen "bästa fotmassageapparaten med öppen konstruktionen" gick till Beurer Shiatsu FM 60. Zonbaserad massageterapi och värmefunktion i kombination med plan massageyta gör den lättanvänd och oerhört okomplicerad.

Egenskaper

 • Program: 1 st
 • Värme: Ja
 • Styrka: 2 nivåer
 • Luftrening: Nej

Fördelar

 • Många funktioner
 • Stor anpassningsbarhet
 • Zon- och värmemassage

Nackdelar

 • De omslutande modellerna masserar bättre och mer omfattande

Omdöme

Fotmassagemaskin i öppet utförande med 18 massagehuvuden och lugnande värmefunktion.

Priser

Till butik
839 kr

Jämför de bästa fotmassageapparaterna i testet

Fotmassage maskin Program Värme Styrka Luftrening Totalbetyg Pris
Flowlife Flowfeet 3 st Ja 3 nivåer Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
1890 kr
Zenkuru Fotmassage 3 st Ja 2 nivåer Ja Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1795 kr
Beurer Fotmassage FM 90 3 st Ja 3 nivåer Nej Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
1999 kr
Rubicson Fot- och ryggmassage med värme 1 st Ja 1 nivå Nej Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
499 kr
Beurer Shiatsu fotmassage FM 60 1 st Ja 2 nivåer Nej Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
839 kr

Vilken typ av fotmassage ska jag leta efter?

Det finns många olika typer av massage fotmassagemaskiner kan ge och de skiljer sig ganska mycket åt. Nedan följer de vanligaste typerna och vad de är bra för:

 • Vibrerande fotmassage: De flesta öppna konstruktionerna är av den här sorten. När du lägger fötterna på den så vibrerar triggerpunkterna under fötterna. Passar bra för en lätt avslappnande massage.
 • Lufftrycksmassage: De flesta maskinerna med sluten konstruktion använder sig av den här tekniken. Stora luftpåsar fylls upp så fötterna kläms ihop ovanifrån och från sidan. Passar bra för avslappning av musklerna i sidan på foten.
 • Knådande fotmassage: En av de vanligaste formerna av fotmassage. Massagehuvuden som roterar under foten för att ge en rejäl massage. Finns i många olika varianter med små och stora massagehuvuden som snurrar åt olika håll. Ofta i kombination med någon annan fotmassageteknik.
 • Shiatsu fotmassage: Även denna massageteknik är återkommande i flera olika typer av massagemaskiner. Fungerar genom att lägga ett tryck på särskilda punkter i foten för att stimulera blodcirkulationen.
 • Uppvärmd fotmassage: Förr en ganska ovanlig funktion som nu är betydligt vanligare. Många upplever den här funktionen som väldigt behaglig, framförallt här i Sverige under vinterhalvåret. Bör inte användas av personer med nedsatt känsel i fötterna.

Ska jag välja en fotmassageapparat med öppen eller sluten konstruktion?

Om du väljer en öppen eller sluten konstruktion kommer påverka din upplevelse avsevärt. Nedan går vi kort igenom vad som skiljer de olika varianterna åt och vilka för- och nackdelar de har.

Öppen konstruktion

De flesta fotmassagemaskinerna är tillverkade med en öppen konstruktion. En fördel med den öppna konstruktionen är att man enkelt bara kan vila fötterna på apparaten utan att slå på den. Några andra typiska funktioner hos den öppna konstruktionen är:

 • Mindre och lättare så att du enkelt kan flytta runt den eller till exempel ta med dig den till jobbet.
 • Tystgående, så de stör vare sig dig eller din omgivning.
 • Masserar oftast bara under foten, dvs inte på sidan eller ovanpå foten
 • Solida maskiner med lång hållbarhet.

Sluten konstruktion

 • De här maskinerna masserar inte bara bara under fötterna utan ofta även hälarna, anklarna och ibland till och med vaderna.
 • Fler massagetekniker ger en mer övergripande massage
 • Oftast fler inställningar för flera intensitetsnivåer och olika massageprogram
 • Passar inte alltid så bra för dig med stora fötter
Vanliga frågor om bästa fotmassageapparaten

Vanliga frågor om formassagemaskiner

Är en fotmassagemaskin effektiv?

Det varierar lite från produkt till produkt, men överlag ja. De stimulerar fötterna och musklerna i den, vilket har en avslappande effekt och ökar blodcirkulationen i fötterna och resten av kroppen. Hur skön en massagemaskin känns är vitt skilt men dessa primära effekter består.

Vilken fotmassagemaskin är bäst?

Vi rekommenderar Flowlife Flowfeet, vi tycker den har de bästa funktionerna och effekt på fötterna. Den eller produkter med liknande egenskaper är alltså vad du borde leta efter.

Vad ger en fotmassagemaskin för effekt?

Den förbättrar mjukar upp fötterna och förbättrar blodcirkulationen i kroppen. Dessutom är det avslappnande och skönt med en massage.

Kan jag använda en fotmassagemaskin om jag är gravid?

Ja, det ska definitivt inte vara någon fara. Lider du dessutom av uppsvullna fötter är en fotmassage till och med att rekommendera.

Vad är en fotmassageapparat bra för?

En fotmassage behöver inte bara vara otroligt skönt, det finns faktiskt förvånadsvärt många hälsofördelar med en fotmassage:

 • heartbeatFörbättrad blodcirkulation - En god fotmassage stimulerar musklerna i foten och förbättrar därmed blodflödet.
 • calmAvslappning - Det vi oftast njuter av mest med en fotmassage är den avslappande effekten den kan ha.
 • pedicureStärkta och oömma fötter - Är du trött eller har lite ont i fötterna är en fotmassage ofta ett bra sätt att lindra smärta på.
 • pregnancyGraviditet -  Fotmassage kan hjälpa med mot både svullnaden och ömheten i fötterna vid graviditet.
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och länkar

 • Oxford Academic - Metaanalys på den positiva inverkan massage har mot smärta.
 • ScienceDirect - Studie som visar på positiv effekt av ångestlindring hos patienter med hjärtsjukdom.

 

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
148 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5