Bästa handledsskyddet 2023 - Test av 7 handledsskydd

Senast uppdaterad:
Skydda handlederna och hitta de bästa skydden med hjälp av denna stora guide.
Handledsskydd - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,5 Vulkanskydd Elastic Vulkanskydd Elastic
Bästa pris
249 kr
Till butik
betyg 4,3 Schiek Power Lifting Straps Schiek Power Lifting Straps
Bästa pris
319 kr
Till butik
betyg 4,3 Mabs Handledsstöd Mabs Handledsstöd
Bästa pris
119 kr
Till butik
betyg 4,3 Rehband UD Wrist Brace Rehband UD Wrist Brace
Bästa pris
255 kr
Till butik
betyg 4,1 Better Bodies Gear Elastic Better Bodies Gear Elastic
Bästa pris
187 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Värker det i handleden när du försöker utföra enkla sysslor som att skriva eller diska? Får du ont när du tränar och ska göra armhävningar eller lyfta tyngder? Då kan det bero på att du har en skada eller en inflammation och då gäller det att agera så att problemen inte blir värre!

Fitnessfrank är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 7 bästa Handledsskyddena i mars 2023

 1. Vulkanskydd Elastic Handledsskydd Bäst i test: Vulkanskydd Elastic 4,5/5
 2. Schiek Power Lifting Straps Bäst för tunga lyft: Schiek Power Lifting Straps 4,3/5
 3. Mabs Handledsstöd Bäst för lättare avlastning: Mabs Handledsstöd 4,3/5
 4. Rehband UD Wrist Brace 5mm Left Black Large/Extra Large Bästa premium: Rehband UD Wrist Brace 4,3/5
 5. Better Bodies Gear Elastic Wrist Wraps Bästa för generell träning: Better Bodies Gear Elastic 4,1/5
 6. Futuro Comfort Handledsstöd med skena Bäst stöd: Futuro Comfort 4,1/5
 7. Back on Track Physio Handledsskydd Bäst i polyester: Back on Track Physio 3,7/5

1. Vulkanskydd Elastic

Bäst i test - Elastiskt handledsskydd med medium stöd för handled och tumme
4,5
Totalt:
4,5/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Material: NanoFlextra
 • Storlek: OneSize

Elastic Handledsskydd är ett mycket bekvämt stöd för dina ömma handleder. Det passar sig väl att använda vid stukning, förslitning eller någon form av överbelastning då skyddet jobbar för att motverka dessa problem. Tumgreppet på handledsskyddet känns stadigt och det flexibla funktionsmaterialet känns komfortabelt mot huden. Denna produkt säljs inte i flera storlekar utan kommer endast som one size.

Svenskt Kosttillskott erbjuder fria returer till och med 14 dagar efter inköp. Elastic Handledsskydd har fått mycket god kritik och har berömts för att vara till stor hjälp vid stukning samt träning för den som haft känsliga muskler. Vi har testat skyddet och anser att det är det mest bekväma av de vi valt att placera högt på vår lista. Därmed blev Elastic Handledsskydd utsedd till det bästa handledsskyddet.

Fördelar

 • Stödjande tumgrepp
 • Enkel att ta på och av
 • Slitstarkt funktionsmaterial

Nackdelar

 • Känns ovant och oskönt i början när man använder dem
Produkten finns att köpa här:
249 kr
249 kr

2. Schiek Power Lifting Straps

Bäst för tunga lyft - Tyngdlyftningsremmar med inbyggt handledsskydd för mer komfortabla lyft
4,3
Totalt:
4,3/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Material: Nylon, akryl
 • Storlek: OneSize

Schiek Power Lifting Straps är ett billigt skydd som passar perfekt för den som är aktiv. Skyddet har ett inbyggt handledsstöd som är tillverkat av neopren. Det här skyddet är perfekt för dig som till exempel styrketränar eller håller på med annan tung träning, eftersom det har remmar som du fäster det med. De här remmarna har en längd på 28 cm och är tillverkade av akryl och nylon för ett bättre grepp vid exempelvis tunga lyft.

Handledsskyddet är "one size", vilket gör att passformen kan vara något sämre jämfört med andra liknande skydd med justerbara kardborreband. Men handledsskyddet är prisvärt och ett fullgott alternativ för de som önskar stöd vid fysiska aktiviteter.

Fördelar

 • Optimalt framtagna för tunga lyft
 • Inbyggd handledssupport
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Ej framtagna som vardagsskydd
Produkten finns att köpa här:
319 kr
319 kr

3. Mabs Handledsstöd

Bäst för lättare avlastning - Prispressade handledsskydd för dig som söker ett lättare vardagsstöd
4,3
Totalt:
4,3/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Material: NeoTex
 • Storlek: OneSize

Mabs Handledsskydd ger värme och ett utmärkt stöd för dig som är ute efter att inte anstränga dig för mycket. Skyddets huvudsakliga funktion är att försöka reducera smärta i dina handleder och produkten har en stödskena. Du kan själv anpassa handledsstödet så att formen fungerar bra till just din hand. Detta stöd passar dig som har ett handledsmått på 12-18 cm och det finns endast en storlek.

Det mindre positiva med denna produkt är att den bara säljs styckvis, istället för i par, så du behöver köpa två stycken om du vill ha stöd för vardera handled. I övrigt har stödet varit mycket uppskattat av de som testat produkten, och vi själva har känt samma sorts uppskattning.

Fördelar

 • För lättare avlastning
 • Kompression för stabilitet
 • 3.6/5 betyg Svenskt Kosttillskott

Nackdelar

 • Välj annan produkt om du söker mer stöd
Produkten finns att köpa här:
119 kr
119 kr

4. Rehband UD Wrist Brace

Bästa premium - Handlledsskydd från rehband utformat för att ge stöd och förhindra milda sträckningar och inflammationer.
4,3
Totalt:
4,3/5
Till butiken
(Apotek Hjärtat)
 • Material: Neopren
 • Storlek: 14-22 cm

UD Wrist Brace 5mm är ett värmande och lättare skydd för handleden som effektivt avlastar och förbättrar muskelkoordinationen. Dess unika materialval av neopren bidrar till att handledsskyddet är relativt flexibel och lätt. Något som i sin tur gör att skyddet är både enkelt att ta på och bekvämt att bära under längre tidsperioder. Därtill ger skyddet rätt mängd värme och tryck samt en hög stabilitet till handleden.

En klar fördel med UD Wrist Brace är att skyddet kommer med en avtagbar aluminiumskena. Det ger bland annat ökad stabilitet och bättre greppyta i handen. Förutom att stötta handleden, passar skyddet även perfekt till underarmen. Men jämfört med andra premium handledsskydd kan hållbarheten på det här tyget vara aningen sämre vid exempelvis sport och andra fysiska aktiviteter. Men i stort sett ger skyddet ger ett bra stöd och förhindrar inflammationer och passar bra till dig som önskar lindra handledssmärta och andra lindrigare skador.

Fördelar

 • Designad för att ge fri greppyta
 • Från välkända Rehband
 • Förhindrar sträckningar

Nackdelar

 • Något högt pris
Produkten finns att köpa här:
255 kr

5. Better Bodies Gear Elastic

Bästa för generell träning - Ett bra handledsskydd för dig som tränar frekvent och behöver lite extra stöd.
4,1
Totalt:
4,1/5
Till butiken
(Gymgrossisten)
 • Material: Bomull/Gummi
 • Storlek: OneSize

Elastic Wrist Wraps ger ett effektivt kvalitetsstöd för tränande atleter. De är också mycket prisvärda då handledsskydden, till skillnad från de andra skydden vi placerat högt på listan, kommer i par - för en billig kostnad. Skydden går enkelt att justera tack vare kardborrebandet som du kan stänga på passande vis. Dessa handledsskydd finns i storleken one size. Tumhål ingår och handledsskydden är 33 cm långa.

Handledsskyddet är både enkelt att ta på och av och de sitter stabilt runt handlederna. Vi tyckte att det var behagligt och en trevlig detalj att kunna anpassa skydden med hjälp av kardborrebanden. Dessa handledsskydd kommer säkerligen vara ett bra och fyndigt val för dig som tränar, men också för dig som bara är ute efter ett skönt och stretchigt handledsstöd. Gymgrossisten har också fri retur, så om du inte känner dig nöjd är det bara att du skickar tillbaka produkten.

Fördelar

 • Skön elastiskt linda
 • Perfekt för pressövningar
 • Kardborrefästning

Nackdelar

 • Främst framtagna för träning
Produkten finns att köpa här:
187 kr

6. Futuro Comfort

Bäst stöd - Stabilt handledsskydd med inbyggd skena för extra stöd
4,1
Totalt:
4,1/5
Till butiken
(Apotek Hjärtat)
 • Material: ?
 • Storlek: OneSize

Futuro Comfort är ett handledsstöd med en skena som på ett bekvämt sätt stöttar handleden vid rörelser. Det här handledsstödet hjälper framförallt till att avlasta handleden vid exempelvis överbelastning eller förslitningsskador. Till skillnad från andra handledsskydd som oftast är otympliga och obekväma, går det att flytta skenan på detta stöd. Det innebär också att skyddet går att använda på bägge armarna och kan bäras under längre tidsperioder.

Stödet har dessutom en unik design med tre band för att smidigt kunna skapa en individuell passform och bestämma hur mycket tryck och stöd som ska ges. Precis som med andra stöd finns det en viss risk att få skavsår på insidan av armen efter en längre tids användning. Men med hjälp av den anpassningsbara passformen blir det lättare att förebygga det och samtidigt och få maximal komfort.

Futuro Comfort handledsstöd är ett bra val för den som har lite svårare skador som till exempel vrickningar, överansträngning eller symtom på karpaltunnelsyndrom. Tack vare de justerbara kardborrebanden passar stödet utmärkt till nästintill alla. På det stora hela är det här ett handledsskydd som ger bra stöd och bra komfort för lite allvarligare skador.

Fördelar

 • Extra stabilt handledsskydd
 • Med stödskena
 • Passar både vänster och höger arm

Nackdelar

 • Något obekväm i början av användningen
 • Svårt att hitta info om materialtyp
Produkten finns att köpa här:
379 kr

7. Back on Track Physio

Bäst i polyester - Smidiga allroundskydd med lätt stöd till bra pris framtagna av polyestermaterial
3,7
Totalt:
3,7/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Material: Polyester
 • Storlek: 16-25 cm

Back on Track är ett billigt handledsskydd som är speciellt utformat för att ge ett bekvämt och diskret stöd. Tack vare skyddets unika design, som inte går över själva handen, är det väldigt enkelt att diskret gömma skyddet bakom kläderna. Det som dessutom gör att produkten sticker ut är det tunna tyget. Skyddet är nämligen tillverkat av ett material med keramiskt pulver, vilket hjälper till att reflektera kroppens värmestrålning. Det stretchiga materialet ger också ett bekvämt tryck på handleden. Det både ökar blodcirkulation och minskar muskelstelhet samtidigt som det håller dig varm.

Sammanfattningsvis ger skyddet precis rätt tryck och värme, vilket gör att det här handledsskyddet passar perfekt för de som har skrivbordsarbete. Det passar också till de som har brutit handleden och behöver ett extra stöd eller avlastning.

Fördelar

 • Smidig att dra av och på
 • Värmereflekterande material
 • Återhämtande funktion

Nackdelar

 • Välj annan produkt om du vill ha mer stöd
Produkten finns att köpa här:
169 kr
169 kr

Jämför våra 7 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Handledsskydd Material Storlek Totalbetyg Pris
Vulkanskydd Elastic Handledsskydd NanoFlextra OneSize Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
249 kr
Schiek Power Lifting Straps Nylon, akryl OneSize Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
319 kr
Mabs Handledsstöd NeoTex OneSize Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
119 kr
Rehband UD Wrist Brace 5mm Left Black Large/Extra Large Neopren 14-22 cm Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
255 kr
Better Bodies Gear Elastic Wrist Wraps Bomull/Gummi OneSize Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
187 kr
Futuro Comfort Handledsstöd med skena ? OneSize Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
379 kr
Back on Track Physio Handledsskydd Polyester 16-25 cm Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris från
169 kr
viktiga faktorer för att välja rätt handledsskydd

Hur man väljer rätt handledsskydd

Här går vi igenom de viktigaste punkterna att tänka på om du funderar på att köpa handledsskydd.

 • tick

  Material

  Överväg att köpa ett alternativ med ett material som håller länge och är lämpligt för det väder du utsätter produkten för. Om det är varmt kan du behöva gå efter lätt och andningsbart material. För kallare väder är tjocka material idealiska eftersom de ger mer skydd.
 • tick2

  Flexibilitet och passform

  Du vill ha ett handledsskydd som är bekvämt att bära och tillräckligt flexibelt för att träna musklerna kring handledsregionen. Den ska passa ordentligt och helst ha remmar för justering. Mät din handledsstorlek och välj ett skydd i enlighet med detta.
 • tick3

  Olika sorter

  Det finns olika sorters handledsskydd. Enkla vriststöd, handledsbandage, handledsstöd med skena samt handledsvärmare (som mer finns till för att värma handen och handleden). Välj den som känns bekväm samt stabiliserar tillräckligt.
 • tick4

  Hållbarhet

  Handledsskydd är vanligtvis supertåliga och är utformade för att klara av vardagen. De håller däremot längre om de används korrekt. 
 • tick5

  Budget

  Handledsskydd kostar vanligtvis några hundralappar. Priset kan skilja sig åt till viss del men då kostnaden är förhållandevis låg jämfört med hur bra de kan fungera för dina handleder rekommenderar vi dig att välja de som är mest lämpliga sitt syfte. 

Olika sorters handledsskydd

Det finns flera sorters handledsskydd som hjälper dig. Nedan går vi igenom de fyra vanligaste:

Enkelt vriststöd

hand med handledsskydd

Handledsskydd verkar stabiliserande och förebygger skador

Den allra vanligaste typen av handledsskydd ser ut som en liten tubsocka i elastiskt material som man antingen enkelt drar över handleden eller virar runt leden och fäster med kardborrband. De här skydden kommer i olika färger och storlekar, och det är alltid viktigt att de varken sitter för löst eller för hårt. Tanken är hela tiden att de ska ge en känsla av stöd och stabilitet. De fungerar utmärkt i många sammanhang, till exempel vid träning eller om man skriver mycket på datorn.

Den här sortens stöd fungerar också som en kompressionsstrumpa, det vill säga den håller om handleden och motverkar på så sätt svullnad och ger leden värme; alla viktiga faktorer för att handleden ska vara så frisk som möjligt.

Enkla vriststöd är ofta mycket tunna, bara några millimeter, och fungerar även som en påminnelse om att man ska vara försiktig med sina handleder. Inför ett riktigt tungt lyft eller en rad armhävningar, till exempel, kan den här typen av skydd dels ge support, dels fungera som en liten varningslampa att den som bär det ska värna om sina handleder.

Handledsbandage

handledsbandage

Handledsbandaget är vanligtvis mer ergonomiskt än handledsskyddet

Boxare och andra atleter har länge virat in sina händer och handleder i bandage för att ge styrka och stabilitet åt dem, och det finns till och med bilder på antika idrottare som gjorde just det. Idag behöver man inte längre stå och linda in sig vid varje träningstillfälle, utan istället kan man ta på sig handledsbandage som sitter enligt samma princip.

Det här handledsskyddet sitter framförallt om två områden: handleden och diagonalt över själva handen, samtidigt som det lämnar tummen och fingrarna fria. Ett fäste gör att man kan anpassa storleken efter sina egna mått, och som alltid är det viktigt att skyddet inte sitter för löst eller för hårt.

Den här typen av handledsskydd passar särskilt bra när olyckan har varit framme och man nu är inne i rehabiliteringsfasen. Då skyddet tillåter rörelse kan man utföra de övningar som man behöver göra, samtidigt som rörelsen till viss del hindras så att man inte gör illa sig igen. Kompressionen motverkar den svullnad som inflammationer ofta innebär, stimulerar blodtillförsel och ger bäraren en skön och trygg känsla.

Handledsstöd med skena

Ett mycket stabilt och bra skydd för den som har allvarligare problem med handleden och verkligen behöver hålla allt på plats. Skyddet ser ut som en lång handske som börjar en bit upp på armen och slutar mitt på handen, strax under fingrarna och man tar det på sig genom att vira det runt handen.

De som framförallt får hjälp av den här typen av skydd är de som håller på att återhämta sig efter en svår stukning eller har karpaltunnelsyndrom men samtidigt behöver ha rörliga fingrar. Skenan, som är löstagbar, gör att handleden hålls helt rak och därför passar den även personer som fått problem efter att hela tiden hållit sina händer i en viss vinkel när de exempelvis skriver på datorn. Allteftersom handleden blir starkare genom en kombination av vila och övningar kan man ta bort skenan och på så sätt få större rörelsefrihet, utan att man för den delen saknar stöd.

handledsvarmare

Handledsvärmare används mer för att de är sköna än i rehabiliteringssyfte

Handledsvärmare

Om du inte har något allvarligt problem med handlederna utan snarare känner dig lite trött, kall eller öm just där så kan handledsvärmare vara svaret för dig! De här skydden ser ut som långa, mjuka vantar med hål för tummen och fingrarna och de är tillverkade i material som tillåter full rörelsefrihet, samtidigt som de ger en viss kompression.

Jättesköna skydd som kan användas hemma eller på jobbet och som göra allt lite enklare. De här skydden bör inte användas i medicinskt syfte utan här handlar det snarare om lite lätt lindrig vid mindre besvär samt att det är mycket skönt.

 

vanliga frågor om Handledsskydd

FAQ: Vanliga frågor om Handledsskydd

Vem behöver handledsskydd?

Handledsskydd är precis som det låter bra för dig som har fått problem i handlederna. Generellt kan det hjälpa vid:

 • Skada – man har stukat handleden eller slagit sig
 • Överbelastning – man har utfört för tunga eller repetitiva rörelser
 • Sjukdom – man lider av artros eller någon annan ledsjukdom.

Vilket är det bästa handledsskyddet?

Vilket handledsskydd som är bäst är inte helt enkelt att avgöra då olika produkter med olika syften är bäst för olika personer. Bäst överlag i vårt test är dock Vulkanskydd Elastic som ger ett behagligt stöd för många olika tillfällen och kommer med en mycket rimlig prislapp.

Så gjorde vi testet

Handledsskydd används av många olika anledningar. Det kan vara för att stötta handleden efter skador eller förslitningar, stötta den under tynga lyft på gymmet, som skydd vid fall för skateboardåkare eller bara för behaglig värme. Dessa produkter med olika syften går såklart inte att jämföra med varandra. Därför har vi beslutat att hitta det bästa handledsskyddet i fem olika kategorier.

För att avgöra vilket handledsskydd som är bäst har vi beställt hem minst fem olika produkter inom varje kategori. Produkterna har sedan testats och betygsatts efter följande kriterier:

 • Funktion: Hur fungerar det? Ger det tillräckligt med stöd? Sitter det rätt och ger stöd på rätt ställen? 
 • Material: Vilket eller vilka material är skyddet tillverkat av? Går de att tvätta i maskin? 
 • Passform: Hur bra sitter skydden på handleden? Går de enkelt att justera för optimal passform? Finns de i olika storlekar?
 • Komfort: Hur känns det? Skaver det någonstans? Är det för mjukt eller hårt? Är det för varmt eller för kallt?
 • Hållbarhet: Har det visat någon form av slitage efter en månads användning? Fungerar det som när det var nytt? Har det dragit åt sig någon otrevlig lukt?
 • Pris: Vad kostar produkten? Känns den prisvärd? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa det här skyddet?
 • Kundbetyg: Vad har tidigare kunder som köpt produkten sagt om den? Vad är bra och dåligt med den?

Källor

Källor och länkar

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
76 röster, Betyg: 4.7 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.