Topp 5 bästa Massagebänkarna (nov. 2022)

En riktigt bra massagebänk är en i många fall ett måste för att maximera nyttan av massage. Vi har tittat närmare på alternativen.

Massage är ett tidsbeprövat sätt att främja muskelavslappning, säkerställa god cirkulation och motverka såväl mental som fysisk stress och smärta. Utan en bra massagebänk kan det däremot vara svårt att ordna att få ut det mesta av massagestunden.

På sätt och vis behöver massagebänken ingen närmare introduktion. Till det yttre sätt är det en bänk  som används av såväl yrkesmässiga terapeuter som privatpersoner för att säkerställa bra och ändamålsenlig massage. De är vanligtvis gjorda av trä eller metall och har en vadderad yta för bekvämlighet. Men skenet kan bedra, för bänkarna varierar stort avseende allt ifrån komfort till stabilitet och förvaringsmöjligheter. Vi har testat flera olika bänkar. Här kan du läsa om våra testmetoder och vilka bänkar vi fördrog.

Testvinnare - Bästa Massagebänken 2022

Här är en överblick över årets bästa Massagebänkar.

 1. Bäst i test massagebänken: RESTPRO® Classic 2
 2. Mest prisvärda massagebänken: RESTPRO® Classic Oval 3
 3. Bästa premium massagebänk: Bärbar höjdjusterbar massagebänk
 4. Bästa billiga massagebänken: Eden
 5. Bästa massagebänken med aluminiumram: Verona Alu

Hur vi valde ut de bästa Massagebänkarna

 • Ändamålsenlighet: Vilken sorts massage är bänken mest lämpad för?
 • Kapacitet: Hur mycket vikt tål bänken? Finns det marginal för vikten som massören tillför?
 • Portabilitet: Hur enkel är bänken att förvara och förflytta?
 • Material: Skapas rätt förutsättningar för hög nivå av hygien? Är materialet lättskött?
 • Funktioner: Har bänk några särskilda funktioner som gör den till ett extra bra val?
 • Pris: Hur mycket kostar bänken? Är de värd sitt pris?

Så hittar du bästa Massagebänk

Så hittar du bästa Massagebänken

När du väljer massagebänk är det oerhört viktigt att redan i förväg veta vad du har för behov och önskemål. På så sätt kan du välja en bänk vars funktionalitet gör den lämpad till ditt tänkta användningsområde. Har du ont om plats? Då bör du välja en hopfällbar eller platsoptimerad bänk. Är smärtlindring en viktig del av massagen? Då blir istället komfort och bekvämlighet avgörande saker. Här kommer några tips på vägen till ett bättre val av massagebänk.

Komfort

När det handlar om massagebänkar så är komfort på sätt och vis ett tveeggat svärd. För det handlar nämligen om komfort för såväl massören som för den som tar del av behandlingen. Därför är det viktigt att inte glömma att möjligheten att justera bänkens höjd blir en avgörande komfortfråga för massören, medan bänkens faktiska bekvämlighet blir avgörande för den som masseras. Är komfort och ergonomi avgörande bör du se till att samtliga delar av massagebänken får att justeras utifrån behov. På så sätt skapar du perfekta förutsättningar för en bra upplevelse för alla inblandade.

Hygien

I dessa dagar går det nog inte att understryka vikten av hygien. När det kommer till massagebänkar är det avgörande att de är enkla att hålla rena. Det blir en trygghet för såväl den som masserar som den som tar del av behandlingen. Är hygien viktigt för dig så bör du kontrollera att bänkens ytbehandling och vadderade ytor är icke-porösa och består av material som tål att desinfekteras. 

Välj bänk utifrån din teknik 

Att utföra massage är både en teknisk och individuell sak. I många fall så är massagebänkar särskilt framtagna för att främja en viss teknisk inriktning. Det gör att en bänk med fokus på helkroppsmassage inte nödvändigtvis har samma stöd och utformning som en bänk särskilt framtagen för ben- och underkroppsmassage. Handlar det om massage där kraft och massörens kroppsvikt är viktiga inslag så är det även viktigt att säkerställa att bänken har tillräckligt hög maxvikt.

Mobil eller stationär massagebänk 

I tider av höga förväntningar på flexibilitet så har mobila massagebänkar blivit ett sätt att erbjuda massage i alla lägen. Har du ont om plats eller vill kunna förflytta bänken till den plats där den behövs som mest är det en bra idé att välja en mobil bänk. Dessa har särskilda funktioner såsom fällbara ben, rullskenor och annat som gör att de är enkla att både förvara och flytta. Kom däremot ihåg att de i många fall har lägre maxvikt och att en stationär massagebänk nästan alltid är ett mer robust val.

Kapacitet utifrån verkliga behov

Även om kroppsvikt kan vara en känslig fråga så är det en väldigt viktig del av att välja ändamålsenliga massagebänkar. Särskilt när det kommer till shiatsu-massage där man måstes ha extra marginal för massörens tyngd. Att välja en bänk som har både marginal och som skapar trygghet är väldigt viktigt. Se därför till att kasta ett extra noggrant öga på bänkens kapacitet.

Våra 5 bästa Massagebänkar (november 2022)

1. RESTPRO® Classic 2 - Bäst i test massagebänken

RESTPRO® Classic 2 - Bäst i test massagebänken
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(swemed)

En oerhört robust bänk som samtidigt är hopfällbar och förvånansvärt stabil trots att den har rörliga delar. Det första som man lägger märke till är att materialet ger en känsla kvalitet. Den har robusta och solida träkomponenter som går att lita på. Om du har upplevt att andra träbänkar gnekar så kommer RESTPRO® Classic 2 att ge dig en positiv förvåning. Den är nämligen helt tyst.

Bänken är lämpad för allmän massage Med en maxvikt på 250 kg lever den upp till rådande viktstandard avseende massagebänkar. Vad som verkligen förvånar är att den som hopfälld inte tar mer plats än en väldigt smal resekoffert.

Tack vare olje- och vattenbeständigt icke-porös vinylklädsel är den lätt att torka av och desinfektera. Ett bra val om du använder mycket olja i samband med massage. Prismässigt hamnar den förvånansvärt i det läger spannet och ger därför oerhört mycket valuta för pengarna. Man får en professionell produkt till väldigt låg kostnad. Att den går att fälla ihop gör en perfekt för behovsanvändning. Är du osäker på vad du behöver, behöver en extrabänk eller bara vill prova på så kan det inte bli fel med RESTPRO® Classic 2.

Egenskaper

 • Belastningsvikt: 250 kg
 • Vikt: 13 kg
 • Hopfällbar: Ja
 • Storlek: 192 x 70 cm

Fördelar

 • Tar knappt någon plats som hopfälld.
 • Mer robust än många stationära alternativ.
 • Tåligt och beständigt ytmaterial.

Nackdelar

 • Ej lämpad för shiatsu.

Omdöme

Robust och hopfällbar bänk i träställning med bekvämt material som är lätt att torka av.

Priser

Till butik
1990 kr

2. RESTPRO® Classic Oval 3 - Mest prisvärda massagebänken

RESTPRO® Classic Oval 3 - Mest prisvärda massagebänken
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(swemed)

Ytterligare en pålitlig bänk i RESTPRO-serien. Trots budgetpris erbjuder den väldigt omfattande funktionalitet som gör att den tål att jämföras med professionella alternativ. Då den är hopfällbar är den enkel att förflytta mellan platser. Precis som andra bänkar från RESTPRO har den en stabiliserande mittsektion som gör att bänken blir väldigt stabil.

Ett givet val för dig som vill kunna erbjuda ett stort antal massagealternativ. Med särskilt stöd för ansikte, armar och fötter blir den perfekt för både allmän och specialiserad massage. Den olje- och vattenbeständiga vadderingen säkerställer att bänken är enkel att hålla ren och fräsch.

Om du har begränsad budget men ändå vill ha en bänk som gränsar till premiumsegmentet kommer det här definitivt att bli ett bra val.

Egenskaper

 • Belastningsvikt: 250 kg
 • Vikt: 19 kg
 • Hopfällbar: Ja
 • Storlek: 192 x 70 cm

Fördelar

 • Väldigt många funktioner för priset.
 • Både robust och hopfällbar.
 • Ovalformad design

Nackdelar

 • Inte lika stabil som dyrare alternativ.

Omdöme

En bänk som ger mest valuta för pengarna i budgetsegmentet.

Priser

Till butik
2490 kr

3. Bärbar höjdjusterbar massagebänk - Bästa premium massagebänk

Bärbar höjdjusterbar massagebänk - Bästa premium massagebänk
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(swemed)

En kvalitativ hopfällbar träbänk som är förvånansvärt multifunktionell. Den tar väldigt lite plats so hopfälld, men har i uppfällt läge väldigt imponerande stabil och väl tilltagen maxvikt. Då den är tillverkat i massivt trä blir den ett bra val även för krävande massage och behandlingar.

Med nio olika lägen är det här en oerhört mångfacetterad bänk. Den möjliggör tillämpning av ett stort antal massagetekniker, och tack vare ansiktshålet säkerställer den även högsta möjliga komfort. Den vadderade ytan är tillverkad av ett särskilt slittåligt material som även är beständigt och inte påverkas av vare sig oljor eller vatten. Som icke-poröst material är det även enkelt att hålla rent och hygieniskt.

Om du vill ha en bänk som är kvalitativ på alla sätt och vis så är det här ett riktigt br val.

Egenskaper

 • Belastningsvikt: 250 kg
 • Vikt: 13 kg
 • Hopfällbar: Ja
 • Storlek: 186 x 70 cm

Fördelar

 • Oerhört stabil och kvalitativ.
 • Enkel att fälla ihop och förvara.
 • Mångfacetterad för många användningsområden.

Nackdelar

 • Mycket dyrare än många andra modeller

Omdöme

Premiumvalet med mängder av justeringsmöjligheter och stabila fötter.

Priser

Till butik
7490 kr

4. Eden - Bästa billiga massagebänken

Eden - Bästa billiga massagebänken
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(swemed)

Smidig och billig bänk som imponerar med många justeringsmöjligheter. Gör det möjligt att erbjuda massage i tio positioner och skapar rätt förutsättningar för ändamålsenlig massage, oavsett inriktning.

Trots att den är hopfällbar så går den att anpassa på ett sätt som annars mest förekommer med stationära alternativ. Det gör EDEN till ett av de mer mångfacetterade alternativen och gör det enkelt att erbjuda allt ifrån ansikts- och fotmassage till helkroppsmassage.

Med en maxvikt på 250 kilogram så lever den upp till förväntningar avseende viktkapacitet. Ramen är tillverkad i bokträ och skumvadderingen säkerställer hög bekvämlighet även vid långvarig användning och tidskrävande massage.

Egenskaper

 • Belastningsvikt: 250 kg
 • Vikt: 15,8 kg
 • Hopfällbar: Ja
 • Storlek: 184 x 64 cm

Fördelar

 • Många justeringsmöjligheter.
 • Ansiktshål för hög bekvämlighet.
 • Mycket prisvärt alternativ

Nackdelar

 • Lite krånglig att fälla ihop.

Omdöme

Prisvärt alternativ med möjligheten till 10-positionsjusteringar av ryggstödet.

Priser

Till butik
1790 kr

5. Verona Alu - Bästa massagebänken med aluminiumram

Verona Alu - Bästa massagebänken med aluminiumram
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(swemed)

Efterfrågan på massagebänkar i aluminium har ökat. Mycket på grund av att de är enkla att flytta. VERONA är en aluminiumbänk som har marknadsledande maxvikt som tål att jämföras med många avsevärt mycket tyngre alternativ. Trots att den bara väger 11,5 kilogram så har den en maxvikt mellan 250 och 900 kilogram. Det gör den till en av de mest robusta massagebänkar som finns att köpa.

En riktigt bra allt-i-allo-bänk som faktiskt inte kostar särskilt mycket. Jämfört med övriga aluminiumbänkar är den tillräckligt hållfast för att ersätta tunga träbänkar. Som hopfälld tar den väldigt lite plats, och den nätta vikten gör den enkel att transportera.

Om du behöver en bänk att ta med dig för massage på plats kommer VERONA att vara ett perfekt val. Förmodligen marknadens i särklass smidigaste portabla alternativ.

Egenskaper

 • Belastningsvikt: 250 kg
 • Vikt: 10.5 kg
 • Hopfällbar: Ja
 • Storlek: 184 x 71 cm

Fördelar

 • Bra pris.
 • Hållfast klädsel.
 • 3 kraftiga gångjärn på bordsskivan.

Nackdelar

 • Hade önskat att den var något mer stabil vid sidopress.

Omdöme

Smidig och lättflyttad aluminiumbänk som har flera olika justeringsmöjligheter.

Priser

Till butik
1990 kr

Jämför de bästa Massagebänkarna i testet

Massagebänk Belastningsvikt Vikt Hopfällbar Storlek Totalbetyg Pris
RESTPRO® Classic 2 250 kg 13 kg Ja 192 x 70 cm Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
1990 kr
RESTPRO® Classic Oval 3 250 kg 19 kg Ja 192 x 70 cm Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
2490 kr
Bärbar höjdjusterbar massagebänk 250 kg 13 kg Ja 186 x 70 cm Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
7490 kr
Eden 250 kg 15,8 kg Ja 184 x 64 cm Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
1790 kr
Verona Alu 250 kg 10.5 kg Ja 184 x 71 cm Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
1990 kr

Vanliga frågor om bästa massagebänken

FAQ: Vanliga frågor om massagebänkar

Här är några av de vanligt förekommande frågor som i många fall dyker upp när det man ska välja massagebänk. Förhoppningsvis hjälper de dig att göra rätt val.

Spelar det någon roll vilken massagebänk man väljer?

Ja! De skiljer sig åt i såväl material som ytbehandling och konstruktion. Det innebär att bänkarna även skiljer sig åt i hur enkla de är att flytta, vilken massage de är lämpade för och hur lättskötta de är.

Hur hittar men rätt bänk för shiatsu?

Det som särskiljer shiatsu är att vikten hos den som utför massagen kommer med i bilden. I många fall är det svårt att hitta bänkar med så stor kapacitet. Därför rekommenderar de flesta att man använder handtag i taket för att minimera belastningen.

Vad är det viktigaste när man väljer massagebänk?

Vad som är viktigast kommer att bero helt och hållet på dina behov och ambitioner. Är du osäker så bör du sikta på att välja en så universell och mångfacetterad massagebänk som möjligt.

Hur viktigt är det med zoner på massagebänken?

Zoner säkerställer stora möjligheter till anpassning. Vill du erbjuda särskild massage för ansikte, fötter, armar och så vidare bör du överväga en massagebänk med fristående justerbara zoner.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
51 röster, Genomsnitt: 5 / 5