Topp 5 bästa mobilhållarna för cykel (nov. 2022)

Det finns många anledningar att ha med sig mobiltelefonen på cykelturen. Men utan en bra hållare blir tillgängligheten lidande. Här är de bästa mobilhållarna för din cykel.

Med en mobilhållare för cykeln så ser man till att få ut det mesta av cykelturen. Det är ett enkelt sätt att ständigt ha tillgång till allt ifrån GPS-navigation till musikutbud och samtalsmöjligheter. I många fall ger de även extra skydd som hållare telefonen fri från eventuell fukt och smuts.

För att största möjliga nytta av din mobiltelefon när du cyklar är det viktigt att välja en mobilhållare som är både funktionell och håller hög kvalitet. Vi har gjort en djupdykning bland mobilhållare och valt ut de fem modeller som håller högst nivå.

Här är de alternativ som segrade i vårt test.

Testvinnare - Bästa mobilhållaren för cykel 2022

Här är en överblick över årets bästa mobilhållare för cykel.

 1. Bäst i test mobilhållare cykel: Lifeproof Lifeactiv QuickMount
 2. Bästa billiga mobilhållare för cykel: Smartphonehållare i metall för cykel
 3. Bästa mobilhållare cykel enligt kundbetygen: Linocell Mobilhållare för cykel
 4. Bästa mobilhållare för ramen: Linocell Cykelväska med telefonficka
 5. Bästa vattentäta mobilhållare för cykel: Smartphonehållare 900 L vattentät

Hur vi valde ut de bästa mobilhållarna för cykel

 • Stabilitet: Möjliggjorde hållaren vinkling samtidigt som telefonen var kvar i position?
 • Robusthet: Säkerställde hållaren skydd mot stötar? Vilket material är hållaren tillverkad av?
 • Regn- och fukt: Var telefonen skyddad mot regn, fukt och väta?
 • Passform: Var passformen universell och lämpad för samtliga telefoner?
 • Montering: Hur enkel var den att montera?
 • Pris: Gav produkten valuta för pengarna?

Så hittar du bästa Mobilhållare för cykel

Så hittar du bästa mobilhållaren för cykel

Att vara säker på att mobiltelefonen har en säker plats kan göra cykelturen till en avsevärt mycket bättre upplevelse. Detta gäller oavsett huruvida man cyklar för nöje eller träning. Men med ett stort antal mobilhållare att välja mellan är det inte alltid uppenbart vilken som är bäst. Vill du ha en hållare med regnskydd? Behöver du extra skydd för telefonen? Här är några förslag på hur du väljer rätt mobilhållare.

Passform och kompatibilitet

Det kanske allra mest väsentliga är att se till så hållaren faktiskt passar den mobiltelefon eller enhet som du planerar att använda den med. Här har du att välja mellan de som är särskild utformade för just din telefon, eller de som har universell passform. Väljer du en produktspecifik hållare så får du perfekt passform men behöver köpa en ny ifall du byter till en annan telefon.

Justeringsmöjligheter

Att kunna vinkla mobiltelefonen utifrån situationens särskilda krav är ofta ett måste. Därför föredrar många hållare med 360 graders rotation. Samtidigt så har vissa av denna sort hållare en tendens att vara mer lättpåverkade av vibrationer med följd att de tappar position. Därför handlar det ofta om en avvägning mellan enkel justering och konsekvent vinke.

Vikt

I många fall kan även den allra minsta ökningen av antalet vikt på den totala belastningen påverka cykelupplevelsen. Särskilt om man cyklar i krävande miljöer eller fokuserar på bästa möjliga prestanda. Vill du vara säker på minsta viktpåverkan bör du välja en hållare som är tillverkad i aluminium eller plast.

Skyddsfaktor

Att vara säker på att telefonen är skyddad är ett måste om man ska kunna fokusera på att cykla eller prestera sitt bästa. Därför bör du se till att hållaren ger tillräckligt med skydd för din telefon. Stöttålighet och vattentäthet är två saker som många värdesätter. Men då många telefoner numera har befintlig IP-klassning och stöttålighet så är det inte alltid en nödvändighet.

Fästmekanism

Det finns ett flertal olika mekanismer för hur hållarna griper tag om mobiltelefonen. Allt ifrån manuell skruvtving till snäppfäste. Vill du vara säker på att telefonen hålls på plats så bör du välja en produkt som har ett låsfäste vilket ger hög nivå av säkerhet.

Våra 5 bästa mobilhållare för cykel (november 2022)

1. Lifeproof Lifeactiv QuickMount - Bäst i test mobilhållare cykel

Lifeproof Lifeactiv QuickMount Cykelfäste - Bäst i test mobilhållare cykel
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Kjell)

Otterbox är kända för att leverera riktigt bra produkter. Deras hållare Lifeproof Lifeactiv QuickMount är framtagen för att monteras på styret och har ett särskilt snabbfäste för telefonen. Till skillnad från andra hållare så monteras telefonen inte i ett särskilt grepp, utan fästs med hjälp av en magnet. Då magneten är oerhört stark så sitter telefonen däremot väldigt bra.

Då den är särskilt framtagen för impulsiva cykelturer ligger stor fokus på enkelheten i att placeras telefonen i fästet. Ett perfekt val för dig som inte vill hindras i din spontanitet. På det stora hela en väldigt prisvärd produkt som är särskilt framtagen för att minimera steget till att göra mobiltelefonen till en given del av cykelupplevelsen.

Väl lämpad för de flesta mobiltelefoner och styren med diameter motsvarande 20,3 till 32,5 mm.

Som "bäst i test mobilhållare cykel" var Lifeproof Lifeactiv QuickMount testpanelens allmänna favoritval. En kvalitetsprodukt som kombinerar enkelhet med hög nivå av pålitlighet. Magnetfäste och robust fäste minimerar risken att något oväntat händer. Bra val även vid tuffa turer.

Egenskaper

 • Material: Hårdplast
 • Passar för mobiler: Alla
 • Justerbar: Ja
 • Stabilitet: 4.2 / 5

Fördelar

 • Snabbfäste för direktplacering.
 • Beprövad konstruktion.
 • QuickMount-adapter

Nackdelar

 • Något krånglig att montera på cykeln.
 • Inget skydd för telefonen.

Omdöme

Förvånansvärd kvalitativ hållare som håller hög nivå.

Priser

Till butik
449 kr

2. Smartphonehållare i metall för cykel - Bästa billiga mobilhållare för cykel

Smartphonehållare i metall för cykel - Bästa billiga mobilhållare för cykel
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Decathlon)

Decathlon kännetecknas av förmågan att kombinera prisvärdhet med kvalitet. Deras smartphonehållare är en ultralätt universalhållare som passar samtliga telefoner på marknaden. Den monteras på styret och håller fast telefonen med hjälp av en manuell skruv.

Jämfört med övriga alternativ så tar det ganska lång tid att såväl fästa den på cykeln som att hitta optimalt läge för telefonen. Men när allt väl är klart så får man en väldigt pålitlig lösning som säkerställer tryggt grepp om telefonen.

Något som gör den till ett bra köp är att den har såväl ett väldigt lågt pris som marknadens i särklass mest universella passform. Är du osäker på en mobilhållare är något för dig så är det här produkten du bör testa.

Passar samtliga telefoner och styren motsvarande 22,2, 25,4, eller 31,8 mm.

Testets absolut "bästa billiga mobilhållare för cykel" visade sig vara pålitliga smartphonehållare i metall för cykel. En hållare där all fokus ligger på ren och skär robusthet. Även om den tar sin tid att montera så blir resultatet en mobilhållare som fungerar i alla lägen. Väl värd att titta närmare.

Egenskaper

 • Material: Aluminium
 • Passar för mobiler: 50 - 100 mm
 • Justerbar: Nej
 • Stabilitet: 4.5 / 5

Fördelar

 • Ger bra stadga för telefonen.
 • Väldigt hög kompatibilitet.
 • Går att vinkla på flera olika sätt

Nackdelar

 • Tar tid att montera och justera.
 • Ej särskilt justerbar.

Omdöme

Ultralätt hållare för dig med strikt budget.

Priser

Till butik
249 kr

3. Linocell Mobilhållare för cykel - Bästa mobilhållare cykel enligt kundbetygen

Linocell Mobilhållare för cykel - Bästa mobilhållare cykel enligt kundbetygen
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Till butik
köp
(Kjell)

Linocell Mobilhållare för cykel är en hållare för dig som vill att saker och ting bara ska fungera. Den är särskilt framtagen för att monteras på styret och har en universell passform för såväl telefoner som för styren. Detta betyder att den är kompatibel med i stort sett alla cyklar och telefoner på marknaden.

Hållaren är tillverkad i hårdplast och har en kulled som gör att den kan justeras fritt utifrån tycke. På så sätt är det enkelt att få det skärmperspektiv man önskar. Kulleden är även tillräckligt stabil för att inte påverkas av vibrationer. Jämfört med många andra hållare är den här även lämpad för lite mer intensiv cykling.

Linocell Mobilhållare för cykel fick en särskild plats som "bästa mobilhållare cykel enligt kundbetygen". En styrmonterad favorit som enligt de flesta är en självklarhet om man värdesätter enkelhet och funktionalitet. Bred universell passform gör att den passar alla modeller.

Egenskaper

 • Material: Hårdplast
 • Passar för mobiler: 50 - 90 mm
 • Justerbar: Ja
 • Stabilitet: 4.5 / 5

Fördelar

 • Passar samtliga styren.
 • Väldigt lätt att montera.
 • Justerbar men robust.

Nackdelar

 • Kan endast monteras på styret.

Omdöme

Väldigt prisvärd justerber mobilhållare för styret.

Priser

Till butik
299 kr

4. Linocell Cykelväska med telefonficka - Bästa mobilhållare för ramen

Linocell Cykelväska med telefonficka - Bästa mobilhållare för ramen
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Kjell)

För dig som cyklar i terräng eller har en tendens att hamna i regn och svåra väder är det här ett givet val. Det är en hållare som består av en särskild skyddsficka som säkerställer att telefonen är skyddad samtidigt som pekskärmen är synlig och åtkomlig.

Hållaren har även förvaringsfack för smarta tillbehör till såväl cykel som telefon. Ett optimalt sätt att ha med batteripack, förvara betalkort eller annat som kan tänkas behövas. Värt att nämna är att denna hållare är avsevärt mycket större än övriga produkter. Men den ger även en hel del mervärde.

En kombinerad hållare och förvaringslösning som både skyddar och säkerställer tillgänglighet. Passar de flesta stänger och mobiltelefoner som inte överstiger 80x160 mm.

Den "bästa mobilhållare för cykelramen" var Linocell Cykelväska med telefonficka. Ett smidigt sätt att uppnå vattentäthet samtidigt som skärmen förblir fullt brukbar. Perfekt val för dig som ofta är ute och cyklar i krävande terräng och under svåra väderförhållanden. Ger skydd och funktionalitet i en smidig förpackning.

Egenskaper

 • Material: Plast
 • Passar för mobiler: 0 - 80 mm
 • Justerbar: Nej
 • Stabilitet: 3.5 / 5

Fördelar

 • Smidigt ramfäste.
 • Vattentålig och ger extra skydd.
 • Smidigt hörlursuttag.

Nackdelar

 • Försämrar synligheten på displayen.

Omdöme

Stabil hållare och skyddsficka för montering på ramen.

Priser

Till butik
199 kr

5. Smartphonehållare 900 L vattentät - Bästa vattentäta mobilhållare för cykel

Smartphonehållare cykel vattentät 900 L - Bästa vattentäta mobilhållare för cykel
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Decathlon)

Denna hållare är en av de minsta hållare som samtidigt säkerställer fullgott stöt- och vattenskydd. Utan att försämra pekskärmens funktionalitet får du såväl skydd som tillgänglighet. Tack vare ett kulledsfäste går telefonen även att vinkla för att du ska få perfekt synfält i alla lägen.

Ett bra val för dig med ett styre eller ram på 2-3,5 cm och en telefon vars mått inte överstiger 15,5 x 8 x 0,8 cm. På det stora hela en av de bästa vattentäta hållarna som finns tillgängliga.

Panelen kom fram till att Smartphonehållare 900 L var den "bästa vattentäta mobilhållare för cykel". En strömlinjeformad mobiltelefonhållare som gör telefonen vattentät och samtidigt har minimalt negativ inverkan på användbarhet och funktionalitet. Plus i kanten för att den passar både styre och ram.

Egenskaper

 • Material: Plast
 • Passar för mobiler: 0 - 80 mm
 • Justerbar: Nej
 • Stabilitet: 4 / 5

Fördelar

 • Vattentät och oerhört smidig.
 • Väldigt låg vikt.
 • Passar både styren och ramar.

Nackdelar

 • Sitter något sämre än de bästa.

Omdöme

En smidig och optimerad vattentät hållare.

Priser

Till butik
299 kr

Jämför de bästa mobilhållarna för cykel i testet

Mobilhållare för cykel Material Passar för mobiler Justerbar Stabilitet Totalbetyg Pris
Lifeproof Lifeactiv QuickMount Cykelfäste Hårdplast Alla Ja 4.2 / 5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
449 kr
Smartphonehållare i metall för cykel Aluminium 50 - 100 mm Nej 4.5 / 5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
249 kr
Linocell Mobilhållare för cykel Hårdplast 50 - 90 mm Ja 4.5 / 5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
299 kr
Linocell Cykelväska med telefonficka Plast 0 - 80 mm Nej 3.5 / 5 Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
199 kr
Smartphonehållare cykel vattentät 900 L Plast 0 - 80 mm Nej 4 / 5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
299 kr

Vanliga frågor om bästa mobilhållaren för cykel

Vanliga frågor om mobilhållare

Här hittar du några ofta återkommande frågor om mobilhållare. Vår förhoppning är att svaren kommer hjälpa dig att ta rätt beslut.

Vilken mobilhållare är bäst?

Linocell Mobilhållare för cykel är en lättmonterad och justerbar lågviktshållare. Den passar samtliga styren och ger väldigt mycket valuta för pengarna.

Är alla mobilhållare lika bra?

Nej. De olika hållarna skiljer sig väldigt mycket åt gällande såväl smidighet som ren och skär funktion. Vissa kan till och med vara skadliga för din telefon då de inte ger stabilitet och stadga.

Vilket material på mobilhållare är bäst?

De flesta efterfrågar produkter som kombinerar låg vikt med hög stabilitet och hållbarhet. Därför har mobilhållare av hårdplast eller aluminium blivit ett förstahandsval.

Är en roterbar mobilhållare bättre?

Om du värdesätter bra synvinkel så är en roterbar mobilhållare ett måste. Men om du cyklar i krävande miljöer där vibrationerna blir påtagliga så riskerar hållaren att tappa den valda positionen.

Ska man välja en mobilhållare med styr- eller stångfäste?

Var du bör placera telefonen handlar mycket om hur du använder den. Värdesätter du åtkomst och synlighet bör du överväga en hållare som fäster på styrstången.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
35 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5