Topp 5 bästa Nackmasserarna (nov. 2022)

Nacken utsätts för många dagliga påfrestningar från såväl stillasittande som fysisk aktivitet. Här är de bästa nackmasserarna som främjar avkoppling och återhämtning.

Nackmassageapparater är särskilt framtagna för att ge en känsla av avslappning och lindring från nacksmärta. Främst genom att stimulera de muskler och den vävnad som finns kring nacken, men även ofta genom att tillföra värme.

Vad som i vissa fall gör saker och ting något komplicerade är att nackmasserare använder olika tekniska lösningar för att uppnå samma resultat. Vilket val som är bäst kan därför variera utifrån dina individuella förutsättningar. För att hjälpa dig göra rätt beslut har vi sållat ut årets bästa alternativen.

Här är de nackmasserare som visat sig vara bäst i test.

Testvinnare - Bästa Nackmasseraren 2022

Här är en överblick över årets bästa Nackmasserare.

 1. Bäst i test: Welify Nackmasserare
 2. Bästa heltäckande nackmasseraren: Zenkuru Nackmassage
 3. Bästa värmefunktionen: Flowlife Flowpillow Heat
 4. Bästa billiga nackmasseraren: Cleverio Intelligent Nackmassage
 5. Bästa premium nackmasserare: Beurer Nackmassage Shiatsu MG153

Hur vi valde ut de bästa Nackmasserarna

 • Massagesätt: Hur masserade apparaten?
 • Drift: Använde den batteri eller nätdrift?
 • Användningssätt: Hur skulle den användas?
 • Känsla: Hur upplevdes effekten?
 • Tid: Hur länge rekommenderas den att användas?
 • Pris: Var prissättningen rimlig?

Så hittar du bästa Nackmasserare

Så hittar du bästa Nackmasseraren

Det finns många fördelar som nackmassageapparater kan bjuda på. Däribland minskade spänningar i muskler, lindring av smärta till följd av stillasittande, avslappning av spända nackmuskler samt främjande av blodflöde och omsättning. Ibland är däremot specifika fördelar kopplade till en särskild massageapparats funktionalitet. Här är några saker att tänka på när du står inför ett köp.

TENS-funktion

Transkutan elektrisk nervstimulering (TENS) innebär att en svag elektrisk ström skickas via huden vidare till ytliga nerver. Detta aktiverar i sin tur musklerna vilket leder till en sorts automatiserad massage. Detta rekommenderas ibland för muskelvärk eller kronisk smärta till följd av inflammationer eller nervrelaterade åkommor.

Värmefunktion

Värme är ett beprövat sätt att främja muskelavslappning och påskynda återhämtning. Denna sorts massage är vanligt förekommande i samband med träning och har kommit att bli ett populärt val för att förbättra skelettmuskulaturen. IR-värme anses ofta ge särskilt djupgående värmebehandling.

Mekanisk massage

Mekanisk massage är traditionell massage där tryckpunkter vandrar över området som ska masseras. Den avser att i så stor utsträckning som möjligt efterlikna manuell massage, och används för att öka blodflödet till musklerna och främja återhämtning. Om du vill ha en typisk massageupplevelse är detta valet för dig.

Ström- eller batteridrift

Effektiv massage kräver energi, oavsett om det handlar om manuell massagekraft eller elektricitet. Därför är det även ett faktum att en starkare kraftkälla innebär mer kraftfull massage. Om du vill ha en påtagligt djupgående massage bör du överväga en nackmasserare  som ansluts till ett vägguttag. Batteridrift ger tvärtom större flexibilitet och begränsar dig inte avseende var du vill använda apparaten.

Våra 5 bästa Nackmasserare (november 2022)

1. Welify Nackmasserare - Bäst i test

Welify Nackmasserare - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Welify)

Welify Nackmasserare är en dubbelverkande batteridriven nackmasserare. Genom att kombinera TENS och värme får man det bästa av två världar. Man väljer själv huruvida man vill fokusera på ett läge eller aktivera bägge massagemetoder. Oerhört tystgående och ger effekt redan efter tio minuters användning.

Panelen uppskattade att man till skillnad från många andra produkter får tillgång till såväl värme som TENS. Även om TENS definitivt blev panelens favoritläge så tyckte alla att det var behändigt att kunna aktivera värme vid behov. De som testade att använda den ute bland folk uppskattade att den till skillnad från mekaniska massageapparater är helt tystgående.

Egenskaper

 • Energikälla: Integrerat batteri
 • Värme: Ja
 • TENS: Ja
 • Massagelägen: 5 st

Fördelar

 • Väldigt smidig
 • Justerbar effektnivå
 • Värme och TENS

Nackdelar

 • Något lång laddtid

Omdöme

Behändig apparat med dubbel verkan som använder sig av TENS.

Priser

Till butik
799 kr

2. Zenkuru Nackmassage - Bästa heltäckande nackmasseraren

Zenkuru Nackmassage - Bästa heltäckande nackmasseraren
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(CoolStuff)

Zenkuru Nackmassage är en strömdriven massageapparat som kombinerar mekanisk massage med värmefunktion. Utöver nackmassage så kan den även användas för att massera rygg, ben och fötter.

Tack vare fyra roterande massagekulor ger den en effekt som på många sätt påminner om en traditionell massageupplevelse. Helt klart den massageapparat med flest användningsområden.

Samtliga testpersoner imponerades över hur många användningsområden som Zenkuru faktiskt har. När den används för nackmassage ger den även avlastning för armar, och den fungerar minst lika bra för rygg- och benmassage. Många upplevde att den jämfört med batteridrivna alternativ gav en mycket mer intensiv massage. Däremot var det ingen som övervägde att ta den med sig ut, då den faktiskt var testets minst portabla nackmasserare.

Som den "nackmasserare med bästa heltäckande effekt" stack Zenkuru Nackmassage ut ur mängden. En mångfacetterad apparat som går att använda på såväl nacken som axlar, ben, lår och fötter. Värmefunktion och mekanisk massage gör den till en avslappnande upplevelse.

Egenskaper

 • Energikälla: Sladdbunden
 • Värme: Ja
 • TENS: Nej
 • Massagelägen: 3 st

Fördelar

 • Kan även användas för resten av kroppen
 • Avlastar armarna
 • Värmefunktion

Nackdelar

 • Något otymplig

Omdöme

Bekväm heltäckande nackmasserare som även kan användas på andra kroppsområden.

Priser

Till butik
599 kr

3. Flowlife Flowpillow Heat - Bästa värmefunktionen

Flowlife Flowpillow Heat - Bästa värmefunktionen
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Flowlife)

Flowpillow Heat är en batteridriven nackmassage som utöver mekanisk massage även använder sig av IR-teknik för att ge värmebehandling. En väldigt praktisk massagekudde som fungerar lika bra för nacke som för ben, armar och rygg.

Med tre hastighetslägen och valbart värmeläge har man full kontroll över upplevelsen. Med upp till två timmars drifttid per laddning är den enkel att ta med sig för massage vid behov.

Många i panelen gillade särskilt Flowpillow Heat för att den var testets mest kraftfulla batteridrivna nackamasserare. Möjligheten att aktivera särskild IR-värme gjorde även att den gav testets mest intensiva värmeupplevelse.

Kombinationen behändigt utförande, starkt batteri och mekanisk massage gjorde att panelen var överens om att den var perfekt för punktmassage i samband med återhämtning efter träning.

Som "bästa värmefunktionen hos en nackmasserare" utsågs Flowpillow Heat till det givna valet. En mekanisk massagekudde som även tillämpar IR-teknik för att ge väldigt påtaglig och riktad värme. Väldigt enkel att använda för såväl avkoppling som återhämtning.

Egenskaper

 • Energikälla: Integrerat batteri
 • Värme: Ja
 • TENS: Nej
 • Massagelägen: 3 st

Fördelar

 • Lång drifttid
 • IR-massage
 • Väldigt behändig

Nackdelar

 • Lång laddtid

Omdöme

Mekanisk mångsidig massagekudde med IR-värme och 100 dagars nöjdkundgaranti.

Priser

Till butik
890 kr

4. Cleverio Intelligent Nackmassage - Bästa billiga nackmasseraren

Cleverio Intelligent Nackmassage med TENS - Bästa billiga nackmasseraren
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Kjell)

Cleverio Intelligent Nackmassage med TENS är en batteridriven nackmassage som kombinerar kraftfull TENS med värmeläge. Det inbyggda batteriet säkerställer hela fem dagars behandling om man använder standardprogrammet motsvarande två femtonminutersbehandlingar per dag. Smidig helhetsdesign med inbyggd magnetförvaring för fjärrkontrollen gör den till en given resefavorit.

Testpanelen imponerades över att den trots det ringa priset gav testets i särklass mest intensiva TENS-upplevelse. IR-värmen gav även bekväm omväxling för muskelåterhämtning. Några i panelen tyckte däremot att nackkragen var ovanligt hård, vilket gjorde upplevelse liten obekväm.  Alla upplevde däremot att den definitivt gav valuta för pengarna.

Vi utsåg Cleverio Intelligent Nackmassage med TENS till den "bästa billiga nackmasseraren". Det är en både kraftfull och prisvärd produkt. Med såväl TENS- som värmefunktion ger den definitivt valuta för pengarna. Praktisk design med fäste för fjärrkontroll gör den väl lämpad för resor.

Egenskaper

 • Energikälla: Integrerat batteri
 • Värme: Ja
 • TENS: Ja
 • Massagelägen: 6 st

Fördelar

 • Många olika lägen
 • Kraftfull TENS
 • Praktisk fjärrkontroll

Nackdelar

 • Något obekväm

Omdöme

Behändig nackmassage för dig med strikt budget.

Priser

Till butik
449 kr

5. Beurer Nackmassage Shiatsu MG153 - Bästa premium nackmasserare

Beurer Nackmassage Shiatsu MG153 - Bästa premium nackmasserare
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Beurer Nackmassage Shiatsu MG153 är en strömdriven nackmassage som med hjälp av fyra rullar och två roterande bollar ger en oerhört påtaglig och djupgående mekanisk massageupplevelse.

Man väljer själv nivå och möjligheten att aktivera värmeläge skapar riktigt bra förutsättningar för muskelåterhämtning och allmän avkoppling.

Panelen var helt enhällig i att den gav testets mest påtagliga klassiska massageupplevelse. Många jämförde det med ett besök på en professionell inrättning. Kombinationen av intensiv massage och värme resulterade för många i en unikt avkopplande upplevelse.

De som tränade tyckte att den på många sätt främjande återhämtning, och gjorde det enklare att komma igång snabbare.

Som "bästa premium nackmasseraren" blev Beurer Nackmassage Shiatsu MG153 ett uppskattat alternativ. Den ger en kraftfull mekanisk massageupplevelse som verkligen når de djupa musklerna. Plus i kanten för att den har en oerhört bekväm utformning som skapar bra förutsättningar för långvarigt bruk.

Egenskaper

 • Energikälla: Sladdbunden
 • Värme: Ja
 • TENS: Nej
 • Massagelägen: 2 st

Fördelar

 • Intensiv massage
 • Unikt avkopplande
 • Avlastar armarna

Nackdelar

 • Kräver strömkälla

Omdöme

Intensiv och avlastande nackmassage med 2 hastigheter och lugnande värmefunktion.

Priser

Till butik
1199 kr
Till butik
1199 kr

Jämför de bästa Nackmasserarna i testet

Nackmasserare Energikälla Värme TENS Massagelägen Totalbetyg Pris
Welify Nackmasserare Integrerat batteri Ja Ja 5 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
799 kr
Zenkuru Nackmassage Sladdbunden Ja Nej 3 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
599 kr
Flowlife Flowpillow Heat Integrerat batteri Ja Nej 3 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
890 kr
Cleverio Intelligent Nackmassage med TENS Integrerat batteri Ja Ja 6 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
449 kr
Beurer Nackmassage Shiatsu MG153 Sladdbunden Ja Nej 2 st Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
1199 kr

Vanliga frågor om bästa nackmasseraren

FAQ: Vanliga frågor om nackmasserare

Här är några av de frågor som ofta dyker upp när det gäller massageapparater för nacken. Med lite tur hjälper svaren dig att hitta rätt val för just dig.

Vilken nackmasserare är bäst?

Welify™ Nackmasserare är en smidig TENS-baserad nackmassserare som är lätt att använda och praktisk att förvara. Bra resultat och hög kvalitet gör den till ett givet val.  Oerhört tystgående och effektiv.

Fungerar verkligen nackmasserare?

Såväl TENS som manuell och värmebaserad massage har visat sig ha många fördelar för allt ifrån muskelavslappning till återhämtning och minskning av inflammationer. Därför finns det bra skäl att anse att samtliga nackmasserare faktiskt fungerar. Vilken som är bäst skiljer sig däremot utifrån ens egna behov.

Kan barn använda nackmasserare?

Den forskning som finns kring massageapparater är i stort sett uteslutande fokuserad på vuxna. Och då barn typiskt sett är mer känsliga så måste det anses vara oklart huruvida det är en bra idé att använda nackmasserare för barn.

Påskyndar nackmasserare återhämtning?

Om man tränar en sport eller gör övningar som belastar nacken så kan en nackmasserare definitivt bidra till snabbare återhämtning och minimera risken för skador. Om återhämtning är en prioritet så är det en bra idé att välja en värmebaserad eller mekanisk massageapparat.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5