Bäst i test: Bästa padelskorna 2023

Senast uppdaterad:
Se vår lista över de bästa padelskorna för dam, herr och junior 2023

Padelskor - Bäst i test

Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Babolat Movea Padel Green/Yellow 2021 Babolat Movea Padel 2021
Bästa pris
1099 kr
Till butik
betyg 4,7 Babolat Jet Ritma Women Padel 2021 Babolat Jet Ritma Women Padel 2021
Bästa pris
1795 kr
Till butik
betyg 4,7 Babolat Jet Premura Junior Babolat Jet Premura Junior
Bästa pris
995 kr
Till butik
betyg 4,5 Babolat Pulsa Men White/Blue Babolat Pulsa Men White/Blue
Bästa pris
749 kr
Till butik
betyg 4,5 Nike Air Max Volley Women Tennis/Padel Nike Air Max Volley Women Tennis/Padel
Bästa pris
995 kr
Till butik

Padeltennis är en rolig, enkel och konditionsintensiv sport som kombinerar vissa element från tennis, squash och badminton. Under det senaste årtiondet har intresset för sporten vuxit enormt och spridit sig från Spanien till resten av Europa och även andra världsdelar. Sporten är inte heller utrustningstung utan det räcker med ett padelracket, en padelboll samt ett par padelskor. Vi har tittat närmare på några av de mest populära padelskorna 2023. Ta reda på varför Babolat Movea Padel 2021 valdes ut som bäst i vårt test. 

Fitnessfrank är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

Testvinnare - Bästa padelskorna

 1. Bästa padelskorna för herrar: Babolat Movea Padel 2021
 2. Bästa padelskorna för dam: Babolat Jet Ritma Women Padel 2021
 3. Bästa padelskorna för junior: Babolat Jet Premura Junior
 4. Bästa billiga padelskorna för herr: Babolat Pulsa Men White/Blue
 5. Bästa billiga padelskorna för dam: Nike Air Max Volley Women Tennis/Padel

Bästa padelskorna för herrar: Babolat Movea Padel 2021

4,7
Totalt:
4,7
Till butiken
(Racketspecialisten)

Babolat Movea Padel blev bästa padelskor för herr på grund av dess stabila grepp i såväl sand som i gräs, speciellt utformade för just padel. Förutom att skorna har ett otroligt bra grepp, är de dessutom väldigt bekväma och följsamma. Detta på grund av att materialet är mjukt och flexibelt som dessutom andas bra. Skorna har en hög hälkäppa och två remmar som håller fast fotens mittpunkt. Det ger en stabilitet som är svår att konkurrera med, men skorna är dock ganska dyra.

Att spela padel innebär att röra sig snabbt och smidigt med hastiga rörelser och att vrida på fötterna. Därför är framdelen av undersulan utrustad med en extraflexibel framdel som är otroligt böjbar. Det hjälper spelaren att röra sig utmed padelns unika rörelsemönster utan problem. Gummit i sulan är dessutom väldigt hållbar och tillverkad av gummiexperten Michelin.

Är priset inget hinder för dig är Babolat Movea Padel ett par skor i hög kvalitet, speciellt utformade för padelspelare och svårt att hitta bättre på marknaden. Klart värt investeringen.

Babolat Movea Padel 2021 fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Power Straps-teknologi
 • 360° Flex-teknologin
 • Extra mycket support och stabilitet
Nackdelar
Egenskaper
 • Kön: Herr
 • Sula: Sicksack + dubb
 • Storlekar: 39-48
 • Support: 5 / 5
Produkten finns att köpa här:

Bästa padelskorna för dam: Babolat Jet Ritma Women Padel 2021

4,7
Totalt:
4,7
Till butiken
(Racketspecialisten)

Bästa padelskor för dam blev Babolat Jet Ritma. Likt Babolats skor för män, är dessa extremt bekväma och följsamma samt har ett otroligt stabilt grepp på såväl sand som på andra ytor. Undersulans mönster är dessutom 0,5 mm djupare än tidigare vilket resulterar i ett ännu bättre grepp. Det speciella med dessa skor är att det är utformade för just kvinnor med en mer slimmad design som gör skon smidigare och lättare och underlättar på så vis fotarbetet.

Hälpartiet är dessutom utrustat med ett specialtillverkat dämpningssystem. Det minskar stötar och blir således ett av de mest bekväma padelskor på marknaden. Priset är högt, men med tanke på att de är speciellt utformade för kvinnor och med förbättringar är de klart värda sitt pris.

Är du beredd att lägga ned ett högre pris; är dessa specialutformade padelskor för kvinnor med extremt bra grepp och högkvalitativa material rätt val för dig.

Babolat Jet Ritma Women Padel 2021 fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Otroligt lätt design
 • Små dubbar samt sicksackmönster
 • Tillverkad med MatrYx2.0
Nackdelar
 • Ganska dyra
Egenskaper
 • Kön: Dam
 • Sula: Sicksack + dubb
 • Storlekar: 36,5-41
 • Support: 3.5 / 5
Produkten finns att köpa här:

Bästa padelskorna för junior: Babolat Jet Premura Junior

4,7
Totalt:
4,7
Till butiken
(Racketspecialisten)

För små spelare är lättheten på skorna kanske det viktigaste, därför utsågs Babloat Jet Premura Junior till bästa padelskorna för juniorspelare. De är billigare än versionerna för män och kvinnor men har dock inte lika avancerad undersula. För små spelare är däremot lättheten på skon viktigare då underlättar nämligen fotarbetet för juniorer som inte är lika tunga och inte lika utvecklade i muskulaturen som vuxna spelare. Skorna har dessutom Babolats eget dämpningssytem för att säkerställa stödet för småspelarnas fötter.

Babloat Jet Premura Junior är ett par gedigna skor för juniorer speciellt designade för att vara lätta på foten.

Babolat Jet Premura Junior fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Babolats egna dämpningssystem för hälen
 • Mycket låg vikt på skon
Nackdelar
 • Minsta storleken är 36
Egenskaper
 • Kön: Junior
 • Sula: Fiskben
 • Storlekar: 36-39
 • Support: 3.5 / 5
Produkten finns att köpa här:

Bästa billiga padelskorna för herr: Babolat Pulsa Men White/Blue

4,5
Totalt:
4,5
Till butiken
(Racketspecialisten)

För sitt billiga pris och grymma egenskaper är Babolat Pulsa de bästa billiga padelskor för män. Skorna greppar på ytor med både mycket och lite sand på grund av att undersulan både har ett sicksackmönster och dubbar likt vinnarskorna. Framdelen på undersulan är dessutom extraflexibel på grund av 360° Flex-teknologin. Sulan är otroligt hållbar då den är tillverkad av gummiexperten Michelin och är även utrustad med KPRS-X dämpningssystemet som gör skorna väldigt bekväma och dämpar stötar.

Den största skillnaden mellan Babolat Pulsa och Babolat Movea Padel är således att de inte har två remmar som håller fast mittpartiet av foten. Men utöver det har de alla egenskaper en padelspelare söker. De är stabila, har bra grepp på olika ytor, är sköna och följsamma med bra stöd.

Alltså ett par otroligt bra padelskor för personen som ännu inte är redo att lägga ner ett högre pris. Perfekta skor för dig som är ny i sporten.

Babolat Pulsa Men White/Blue fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Hälpartiet med KPRS-X
 • Ultraflexibel och böjbar undersida
Nackdelar
 • 2020 års modell
Egenskaper
 • Kön: Herr
 • Sula: Sicksack + dubb
 • Storlekar: 40-48
 • Support: 4 / 5
Produkten finns att köpa här:
895 kr
Till Tengo

Bästa billiga padelskorna för dam: Nike Air Max Volley Women Tennis/Padel

4,5
Totalt:
4,5
Till butiken
(Racketspecialisten)

Nike Air Max Volley Women Tennis/Padel blev bästa billiga padelskor för kvinnor. Trots att de är speciellt utformade för tennisspelare är de likaså passande för padelspelare. De är bekväma och speciellt utformade för att stödja fötterna på bästa sätt vid snabba rörelser med fötterna. Dämpningen i skorna som dämpar stötar vid snabba vändningar är således ett perfekt val för en padelspelare också. Förutom att undersulan är väldigt hållbar är ovansidan likaså tillverkat av ett slitstarkt material.

För dig som är padelspelare och vill ha ett par skor som är designade för kvinnor men inte beredd att lägga ut en större summa är dessa alltså ett riktigt bra val.

Nike Air Max Volley Women Tennis/Padel fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Stödjande passform
 • Två uppsättningar band som omsluter fot
Nackdelar
 • Framtagen både för tennis och padel
Egenskaper
 • Kön: Dam
 • Sula: Sicksack
 • Storlekar: 35,5-43
 • Support: 3.5 / 5
Produkten finns att köpa här:
välja rätt

Så väljer du padelskor

Att välja rätt sorts skor när man spelar padel är lika viktigt som i tennis, squash eller andra sporter. Skorna som är anpassade för den här sortens träning är utformade så att de klarar av alla utmaningar spelaren möter på banan. Rörelser i sidled, snabba start- och stopp på kort tid, intensiva ryck med flera korta löpningar är exempel på vad som sker under match och träning.

 • dissapointment

  Seriositet

  Spelar man för skojs skull, för sin kondition eller tävling? Ju mer seriös du är med ditt spel desto större värde finns det i att köpa de dyrare och mer kvalitativa skorna. Spelar du däremot bara ibland funkar de oftast med de billigare skorna, alternativt att använda vanliga inneskor som man normalt sett tränar med. 
 • weight scale

  Din vikt och din fot

  Din vikt och dina fötter påverkar valet av vilka skor som funkar bäst. Om man är tung behöver man en sko som är mer uppbyggd runt hälpartiet. Är man lite lättare byggd kan det räcka med en smidigare och mjukare sko. Tänk även på att om dina fötter är breda kan du behöva en bredare och mer stabil sko. 
 • shoes grip

  Grepp

  Ett bra grepp är viktigt i padeltennis eftersom sporten är snabb och man behöver röra sig därefter. Tänk på att padelhallarna kan ha olika sorters golvmaterial som kan påverka greppet. Det kan såldes vara till fördel att kontrollera golvmaterialet på den hall man spelar på och sedan välja ett material på skorna som funkar bra till just de banorna. 
 • comfortable padel shoes

  Passform

  Passformen är kanske det viktigaste att tänka på när det gäller att välja dina skor. Sitter de inte skönt blir det inte roligt att spela. Beställer man skor online är det således viktigt att i förväg kolla upp recensioner om skon och om andra personer tycker att de är bekväma. Man bör inte heller glida omkring i skon då det kan försämra ditt spel. 

Olika sorters sulor för padelskor

Det finns ett par specifika sulor, dessa är: 

 • Herringbonesulan

  Herringbonesulan, eller fiskbensmönstrad sula, är en sula med paralella zic-zac-mönster. Den ger en bättre glidning när man tar en boll och tillverkas vanligtvis av flera olika material som har en större slittålighet. Sulan passar såväl amatörer som avancerade spelare. Utbudet av skor med sulan är stor och livslängden är lång. 
 • Omnisulan

  Denna sula går under benämningen OC som står för engelskans omnicourt. Den kallas även för pricksula då den består av just små prickar. Det lilla mösterdjupet gör att den är mycket lämplig för padel och ger ett bra grepp på padelbanor. De är dessutom extra bra vid sidoförskjutningar samt bra vid snabba svängningar. Priset är ofta lite lägre än exempelvis herringbonesulan och de är lämpliga för nybörjare. 
 • Mixade sulor

  En blandning av omnisulan och herringbonesulan som ger bra grepp och stabilitet. Den passar de flesta på grund av den mixade stilen. 

Egenskaper hos padelskor

Det mest kännetecknande för en padelsko är att de har anpassats till underlaget, har hög stabilitet, är smidiga och mjuka.

Padelskor är indelade i de vanliga kategorierna precis som andra skor:

 • Herrskor
 • Damskor
 • Junior

Därefter följer skornas egenskaper:

 • Dämpning 
 • Komfort
 • Stabilitet
 • Hårdhet
 • Grepp
 • Förstärkningar
 • Material som andas
 • Design

Olika sorters underlag för padelskor

 

Utan bra sula och grepp på underlaget kommer ditt spel att försämras. Man sliter mer på kroppen, missar bollar och i slutändan förlorar man matcher. Tänk därför gärna på följande vad gäller sulor och grepp: 

 • Clay

  När man söker en paddelsko kan man ta för vana att titta efter ordet ”Clay” i produktbeskrivningen. Ordet Clay signalerar att det är en sko som passar sig utmärkt för att få grepp om både grus och hala banor.
 • All court

  "All court"-sulor sitter på en vanlig tennissko och lämpar sig bäst på mondogräs (WPT). Den är följaktligen mindre lämplig för padel.
 • Allroundsula

  Sulor som passar alla padelunderlag har blivit populära hos dem som vill slippa ha olika skor till varierande underlag.
vanliga frågor om Padelskor

FAQ

Varför är det viktigt med rätt padelskor?

Att ha rätt sorts padelskor är viktigt för att få till ett bra spel, men också för att undvika skador. Alla tvära vändningar och upphopp kräver en bra och stabil sko.

Tänk på att det finns flera sorters tennisskor som även kan användas i padel.

Vilka padelskor är bäst?

Vilka padelskor som är bäst för dig är ytterst individuellt och baseras på vilket underlag du spelar på, hur pass seriöst du spelar och många andra faktorer. De padelskor du kan se i vår lista är samtliga av hög kvalitet och har fått höga betyg både från oss och externa tester. 

Hur testar vi padelskor på Fitnessfrank.se?

Vill du lyckas väl på padelbanan räcker det inte med ett bra racket och bra bollar. Det är också viktigt att tänka på vad du har på fötterna. Med bra padelskor får du bättre grepp, blir rörligare på banan och minskar även risken för förslitningsskador. Men vad skiljer egentligen mellan padelskorna? Måste man ha skor designade specifikt för padel?

För att komma underfund med vilka padelskor som egentligen är bäst beställde vi hem ett tjugotal av de mest populära produkterna. Vi lät sedan vår testpanel, bestående av både killar och tjejer i olika åldrar, testa och betygsätta dem efter följande parametrar:'

 • Komfort: Är skorna sköna att ha på sig under en hel match? Skaver de någonstans? Hur bra är dämpningen?
 • Passform: Hur bra sitter skorna på fötterna? Klämmer de åt eller sitter för löst någonstans?
 • Grepp: Hur bra fäste har skon mot marken? Är greppet bra även vid kraftiga inbromsningar?
 • Hållbarhet: Har skorna fått några skador under testet? Har någon del blivit uttänjd? Har sulan slitits ut något?
 • Design: Är skorna snygga? Skulle du kunna tänka dig att använda dig av dem efter testet? Finns det flera färger att välja på?

Vi har sedan vägt samman testpanelens betyg med våra egna bedömingar av:

 • Pris: Hur mycker kostar skorna? Hur prisvärda var de i relation till andra skor som testades?
 • Kvalitet: Vilka material används? Vilket varumärke står bakom skorna?
 • Kundbetyg: Vad har kunder som köpt skorna skrivit om dem? Vad tycker de är bra och dåligt med dem?
Senast uppdaterad: 26 januari 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
68 röster, Betyg: 4.8 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan har arbetat med kost och hälsa sedan 2009. Han skrev sin första artikel på Fitnessfrank.se när sidan grundades i början av 2017. Han brinner för fettsnål matlagning med mycket frukt och grönt och har gymmat så länge han kan minnas. Johan arbetar för närvarande med ett projekt som undersöker kosttillskottens påverkan på kroppen. Hittar du honom inte på gymmet befinner han sig nog ute i skogen där han spenderar mycket av sin lediga tid.