Regnjacka - Bäst i test 2023

Senast uppdaterad:
Klara dig igenom regn och rusk med någon av dessa vattentäta jackor.
Regnjacka - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Tretorn Wings Rainjacket Tretorn Wings Rainjacket
Bästa pris
548 kr
Till butik
betyg 4,5 Haglöfs Mila Rain Jacket Women Haglöfs Mila Rain Jacket Women
Bästa pris
748 kr
Till butik
betyg 4,3 Haglöfs L.I.M Jacket Men Haglöfs L.I.M Jacket Men
Bästa pris
1430 kr
Till butik
betyg 4,1 Marmot Precip Eco Jacket Marmot Precip Eco Jacket
Bästa pris
1032 kr
Till butik
betyg 3,9 Urberg Geiranger PU Parkas Unisex Urberg Geiranger PU Parkas Unisex
Bästa pris
298 kr
Till butik
Se alla testvinnare

 Stora delar av året är vädret något mellanting; varken riktigt varmt eller riktigt kallt, åtminstone i de mellersta och de södra delarna av Sverige. Därför är en riktigt bra regnjacka nödvändig att ha i garderoben! Oavsett om du älskar friluftsliv eller inte, behöver du regelbundet ta dig ut oavsett väder. Och som ordspråket lyder; det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder; som dessutom stämmer bra; bör väder faktiskt inte vara något hinder för dig så länge du har de rätta kläderna på. En bra regnjacka ska vara både vattentät och snygg enligt de flesta. Därför har vi testat våra regnjackor för att hjälpa dig hitta en ordentlig regnjacka; som klarar det regniga och ruskiga vädret som snart är här.

Läs mer om testet nedan; om hur vi valde ut de bästa regnjackorna som du utan tvekan bör klara dig med genom hela hösten. Och som dessutom är en bra investering som du kan använda år efter år.

Fitnessfrank är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa regnjackorna i mars 2023

 1. Tretorn Wings Rainjacket Bäst i test: Tretorn Wings Rainjacket 4,7/5
 2. haglofs mila rain jacket women true black magnetite Bästa för dam: Haglöfs Mila Rain Jacket Women 4,5/5
 3. Haglöfs L.I.M Jacket Men Bästa för herr: Haglöfs L.I.M Jacket Men 4,3/5
 4. Marmot Precip Eco Jacket Mest prisvärda: Marmot Precip Eco Jacket 4,1/5
 5. urberg geiranger pu parkas unisex black beauty Bästa billiga: Urberg Geiranger PU Parkas Unisex 3,9/5

1. Tretorn Wings Rainjacket

Bäst i test - En snygg och slitstark jacka som lever upp till förväntningarna.
4,7
Totalt:
4,7/5
Till butiken
(Outdoorexperten)
 • Kön: Unisex
 • Vattenpelare: 8000 mm
 • Material: Polyester, PU-beläggning
 • Valbara färger: 3 st

Tretorn Wings regnjacka är en snygg och bekväm regnjacka med bra passform som dessutom faller på ett fint sätt. Helt klart den snyggaste regnjackan på marknaden just nu. Förutom utseendet är den väl sydd och vattentätheten god. Öppningen på fickorna är dessutom vattentäta som gör det möjligt att förvara mobil i fickan utan att behöva oroa sig över att den tar skada, vilket är ett stort plus. Inte nog med det är modellen dessutom unisex vilket gör den ännu mer användbar som både män och kvinnor kan använda. För kvinnor kan det dock vara värt att fundera över storleken då storlekarna är lite större än vanliga storlekar för kvinnor. Allt detta, samt att den är gjord av en PVC-fri PU-beläggning, för ett helt överkomligt pris resulterade i att Treton Wings regnjacka fått höga betyg.

Tretorn Wings regnjacka är ett bra val för dig som söker en funktionell regnjacka i bra kvalité som dessutom är mångsidig och snygg på samma gång. Var snygg samtidigt som du håller dig torr när du utför dina vardagliga ärenden - dessutom för ett bra pris.

Fördelar

 • Vattentätheten god
 • Snygg, klassisk look
 • Fluorkarbonfri

Nackdelar

 • Ej optimal storlek för kvinnor
 • Ej dragkedja
Produkten finns att köpa här:
548 kr

2. Haglöfs Mila Rain Jacket Women

Bästa för dam - En tunn och vattentät regnjacka för den aktiva kvinnan som tränar i alla väder.
4,5
Totalt:
4,5/5
Till butiken
(Outnorth)
 • Kön: Kvinnor
 • Vattenpelare: 15000 mm
 • Material: Tvålagers återvunnen polyester
 • Valbara färger: 1 st

Mila Rain Jacket Woman har vi valt ut till bästa regnjacka för damer. En funktionell och vattentät jacka som är perfekt att träna i. Den är dessutom tunn och lätt med god andningsförmåga vilket minskar risken för att bli svettig i den, som du lätt kan bli i andra regnjackor och material. Andningsförmågan är bra eftersom regnjackan är gjord i två lager med Proof-tyg och är mesh-fordrad i bålpartiet. Jackan är dock ganska kort och täcker därför inte övre delen av låren som många andra regnjackor gör. Vilket är en egenskap som kanske inte är prisvärd sett till vardagsbruk men mycket prisvärd sätt till träningsbruk. Att ha en kortare jacka passar nämligen bättre för en person som är aktiv och tränar mycket. Utöver det har den dessutom många extrafunktioner som till exempel justerbar huva med förstärkt skärm och justerbar fåll med dragsko. Inte nog med det är den tillverkad i ett återvunnet material - vilket gör den till en klar vinnare som bästa damjacka.

Jackan innehåller även återvunnet material som bidrar till arbetet för en hållbar utveckling. Ett självklart alternativ för den moderna, miljömedvetna och aktiva kvinnan som söker en vattentät regnjacka i bra kvalité trots att prislappen är något högre än många andra regnjackor på marknaden.

Fördelar

 • Tillverkad av återvunnet material
 • God andningsförmåga

Nackdelar

 • Något dyr
Produkten finns att köpa här:
748 kr

3. Haglöfs L.I.M Jacket Men

Bästa för herr - Ett perfekt alternativ för den aktiva mannen som älskar att vara utomhus i alla möjliga väder.
4,3
Totalt:
4,3/5
Till butiken
(Outnorth)
 • Kön: Män
 • Vattenpelare: 28000 mm
 • Material: GORE-TEX, polyamid
 • Valbara färger: 6 st

L.I.M Jacket Men valde vi ut till den bästa regnjackan för män. Skaljackan är tillverkad för aktiva och rörliga män som älskar att vara ute i vildmarken. Den är lätt, tar liten plats i väskan och ger dessutom ett riktigt bra skydd mot både regn och vind. Eftersom det inte är en klassisk regnjacka utan en skaljacka som dessutom skyddar mot regn, tål den inte kraftiga regnskurar på samma nivå som de klassiska regnjackorna. Men eftersom rörligheten är optimal och då den har många extra funktioner såsom en tre-justerad huva med förstärkt skydd; valdes den ut till bästa regnjacka för män. Jackan har dessutom en reflexdetalj som är ett plus eftersom det är viktigt att synas ute i mörkret. Trots att den inte har sidofickor, lever jackan upp till förväntningarna och är perfekt för den aktiva mannen som behöver en bra, lätt och smidig regnjacka, redo för alla möjliga väder.

På grund av det sportiga utseendet samt det lätta materialet kan du med fördel använda jackan trots att det inte regnar. En mångsidig jacka med många extra funktioner blir därför det perfekta valet för dig trots att prislappen är något högre.

Fördelar

 • Många extrafunktioner
 • Lätt och smidig
 • Tar liten plats

Nackdelar

 • Dyr
Produkten finns att köpa här:
1430 kr

4. Marmot Precip Eco Jacket

Mest prisvärda - Ett prisvärt alternativ för den miljömedvetna och aktiva personen som söker en bra allround-jacka med slitstarkt material.
4,1
Totalt:
4,1/5
Till butiken
(Outdoorexperten)
 • Kön: Män
 • Vattenpelare: 10000 mm
 • Material: Återvunnen nylon
 • Valbara färger: 3 st

Marmot Precip Eco Jacket valde vi ut till den mest prisvärda jackan. En bra allround som är lätt att bära såväl på kroppen som i väskan. Jackan är dessutom tillverkad av hundra procent återvunnet material vilket innebär att det är ett miljövänligt val likaväl som det är ett skyddande val. Jackan finns bara i herrstorlekar men går att använda som kvinna också. Materialet är slitstarkt och skyddar väldigt bra mot regn med hjälp av dess tejpade sömmar. Jackan är perfekt att ha med sig i väskan då den till och med kan packas ner i sin egen ficka! Alltså tar den otroligt lite utrymme i väskan eller bagaget vilket är ett stort plus i kanten då man ofta vill kunna ta med sig sin jacka i packningen. Utöver det har den dessutom många extra funktioner såsom packbar huva, fukt-transporterande foder i kragen, justerbar fåll, justerbara ärmslut och mycket mer!

Att den dessutom har många extrafunktioner och tar otroligt liten plats i packningen är ett väldigt stort plus i kanten. Allt det, för endast tusenlappen, gör jackan till den mest prisvärda regnjackan.

Fördelar

 • Återvunnet material
 • Tar liten plats i packningen

Nackdelar

 • Något dyr
Produkten finns att köpa här:
1032 kr

5. Urberg Geiranger PU Parkas Unisex

Bästa billiga - En sportig regnjacka för dig som söker en billigare jacka som trots det ger ett gediget skydd mot regn.
3,9
Totalt:
3,9/5
Till butiken
(Outnorth)
 • Kön: Unisex
 • Vattenpelare: 5000 mm
 • Material: Polyester
 • Valbara färger: 7 st

Geiranger PU Parkas Unisex valde vi ut till det bästa budgetvalet. För sitt billiga pris är det en väldigt bra jacka som skyddar mot regn som dessutom har svetsade sömmar för att öka vattentätheten. Ett plus är att PU-beläggningen är tillverkad av återvunnet material, vilket är imponerande för en jacka i den prisklassen. Jackan är även lite längre och ger därför ett bra skydd mot regn. Både män och kvinnor kan dessutom köpa jackan då modellen är unisex. Gillar du regnjackor som är sportiga i utseendet men tycker andra märken är lite för dyra i den modellen; är denna jacka ett väldigt bra alternativ då designen är sportig. Den är även mer vattentät än andra sportiga modeller, vilket är bra för dig som gillar sportiga modeller men vill ha samma skydd som de klassiska regnjackorna som finns ute på marknaden. En sportig regnjacka som helt klart är värt sitt pris och lever upp till förväntningarna.

En sportig regnjacka för dig som söker en billigare jacka som trots det ger ett gediget skydd mot regn. För sitt billiga pris är denna jacka ett riktigt kap. Den skyddar mot regn samtidigt som du kan få den sportiga looken utan att behöva betala en dyr peng. Passar bra att använda vardagligt till och från jobbet.

Fördelar

 • Har reflex
 • Bra pris

Nackdelar

 • Saknar dragkedja
Produkten finns att köpa här:
298 kr

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Regnjacka Kön Vattenpelare Material Valbara färger Totalbetyg Pris
Tretorn Wings Rainjacket Unisex 8000 mm Polyester, PU-beläggning 3 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
548 kr
Haglöfs Mila Rain Jacket Women Kvinnor 15000 mm Tvålagers återvunnen polyester 1 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
748 kr
Haglöfs L.I.M Jacket Men Män 28000 mm GORE-TEX, polyamid 6 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
1430 kr
Marmot Precip Eco Jacket Män 10000 mm Återvunnen nylon 3 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
1032 kr
Urberg Geiranger PU Parkas Unisex Unisex 5000 mm Polyester 7 st Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
298 kr
viktiga faktorer för att välja rätt regnjacka

Hur man väljer rätt regnjacka

När du köper en regnjacka är det givetvis viktigt att se till materialet. Vattentäthet beror dock inte bara på materialet, utan även på andra aspekter som är bra att ta hänsyn till när du köper en regnjacka. Utöver vattentäthet är det viktigt att tänka på vilken funktion du vill att regnjackan ska uppfylla. Bor du i storstaden och endast har på dig jackan under kortare stunder vid regnskurar när du åker till och från jobbet? Eller bor du ute i bushen och måste färdas längre sträckor utomhus, oavsett om du vill det eller inte? Här är några saker att tänka på innan du köper regnjacka:

Syfte

Vilket syfte ska regnjackan uppfylla? Fundera på när du ska använda regnjackan. Ska du endast använda jackan kortare stunder när det inte går att undvika regn såsom till och från bilen eller till och från busshållplatsen. Eller ska du använda regnjackan längre stunder när du dessutom är fysiskt aktiv? Är du exempelvis aktiv och ute mycket när det regnar är det nämligen viktigt att välja en jacka som är vattentät. Viktigt att tänka på gällande just vattentätheten är hur sömmarna är och hur bra sömmarna håller borta regn ifrån att läcka in. Det har alltså inte bara med materialet att göra. Fickornas konstruktion kan även vara värt att se över lite extra då det är avgörande för hur bra skyddad din mobil ligger. Är du fysiskt aktiv och ute i längre stunder? Då är det extra viktigt att ta hänsyn till sömmar och fick-konstruktionen när du undersöker hur vattentät regnjackan är. Medan om du endast planerar använda jackan kortare stunder är sömnads- och fickkonstruktionen inte en lika avgörande faktor. Och då kan till exempel priset vara mer avgörande än själva funktionen.

Pris

Priset är alltid en viktig del när du köper något nytt, vilket leder till frågan du bör ställa dig innan du köper en ny regnjacka; är det värt investeringen? Kommer du bara använda jackan kortare stunder är det kanske inte värt att lägga en tusenlapp på en regnjacka. Speciellt inte när du kan hitta något för hälften av priset som uppfyller det syfte du behöver jackan till och vice versa. Det handlar alltså inte bara om kvalité och funktion utan även om hur prisvärt ditt val är för just dig.

Passform

Passform och bekvämlighet är också viktigt att ta hänsyn till när du ska köpa en regnjacka. Du kan exempelvis behöva ta på dig regnjackan över en tjock tröja när en oväntad regnskur inträffar. Då är det bra att välja en jacka med lite extra utrymme för att du lätt ska kunna ta på dig regnjackan över. Det kan också vara bra att prova jackan i den position du kommer vara i när du använder den så att den känns bekväm och sitter bra i just den positionen. Prova regnjackan tillsammans men din ryggsäck om du brukar ha ryggsäck. Gå runt och rör på armarna om du ofta är ute i skogen och vandrar. Eller sätt dig i en cyklande position och se hur det känns när du har på dig jackan ifall du cyklar mycket.

Slitstyrka

Slitstyrkan kan också vara bra att undersöka. Speciellt för dig som är aktiv, eller för dig som vill att din jacka ska hålla i mer än ett år. Att köpa en lite dyrare jacka som har bättre slitstyrka och som kommer hålla i flera år kan således vara värt investeringen. Men för dig som är aktiv kan slitstyrkan vara avgörande i valet. Kolla därför på om jackan är förstärkt på områden där det lätt blir slitage. Samt undersök sömmarna eftersom sömmarna är avgörande för hur snabbt regnjackan kommer gå sönder.

vanliga frågor om Regnjacka

FAQ: Vanliga frågor om regnjackor

Vilken regnjacka är bäst?

Wings Rainjacket från Tretorn håller högst kvalitet i samtliga hänseenden. En slitstark kvalitetsjacka med hög vattenpelare och PVC-fri yta. Trots detta kostar den faktiskt inte särskilt mycket. Det gör den till vår främsta rekommendation för alla som vill ha en riktigt bra regnjacka. Antagligen en av de mest prisvärda alternativen.

Är alla regnjackor lika bekväma?

Nej. Det skiljer sig stort mellan de olika regnjackornas bekvämlighet. Kanske mest påtagligt är skillnaderna i axelpartiet. Vill du vara säker på högsta möjliga bekvämlighet bör du därför se till att välja en regnjacka vars axelutförande motsvara ditt eget. I många fall är detta även den mest betydande skillnaden mellan regnjackor för damer och herrar.

Är alla regnjackor kroppssäkra?

De flesta regnjackor tillverkas numera i kvalitetssäkrade material utan skadliga tillsatser. Anledningen är att det på senaste tiden har uppmärksammats potentiella risker med vattenavvisande syntetmaterial. Är du osäker kan du med fördel kontakta tillverkaren.

Är alla regnjackor lika vattentäta?

Vattentät är tyvärr ett ganska luddigt begrepp. I många fall så likställs vattenavvisande egenskaper med vattentäthet. Därför bör du alltid kontrollera att regnjackan har en vattenpelare som motsvarar eller överstiger 4000 mm. Då kan du vara säker på att den hanterar regn utan att föra fukt vidare till dina övriga plagg.

Så gjorde vi testet

Det finns många regnjackor i olika modeller och material som är bra för olika syften i olika prisklasser. De uppfyller olika syften och man kan inte riktigt jämföra alla mot varandra. Istället har vi här valt att utse bästa alternativet i flera olika kategorier. Det gör att du enklare kan hitta bästa regnjackan för just dig.

För att göra själva testet började vi med att beställa hem ett 30-tal regnjackor som utmärkt sig lite extra baserat på vattentäthet, design, material, popularitet och pris. De har sedan testats grundligt över tid och därefter betygsatts på följande punkter:

 • Vattentäthet: Eftersom vattentätheten är det specifika för just regnjackor är det en av de viktigaste faktorerna att testa och ta hänsyn till för att hitta den bästa regnjackan. Hur bra skyddar jackan faktiskt för regn?
 • Passformen: Att jackan sitter bra på kroppen och är bekväm är den andra viktigaste faktorn för att ett klädesplagg ska klassas som bra. Därför var även det en viktig del i testet - hur snygg är jackan och hur god är passformen?
 • Slitstyrka: Hållbarheten på en jacka är för många viktig och ses ofta som ett plagg som man vill kunna använda i flera år. Får jackan lätt slitage? Hur är sömmarna? Och är den förstärkt på känsliga områden?
 • Rörlighet: Eftersom regnjacka är ett plagg som är eftertraktat av aktiva personer som gillar att vara utomhus oavsett väder; togs även extra hänsyn till hur bra rörligheten är. Går det att träna i jackan? Hur lätt är jackan?
 • Omdömen: Viktigt att ta hänsyn till är vad kunderna tycker om jackan. Har jackan fått bra omdömen? Vad säger kunderna om jackan? Vad är positivt respektive negativt?

Till sist har vi sedan sammanställt alla betyg och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt regnjackan med det högsta genomsnittsbetyget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
62 röster, Betyg: 4.9 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.