Bästa shakern - Bäst i test 2022 - Köpguide

Stor, liten, extrafack, metallutförande eller plast. Vilken shaker passar dig bäst?

En bra shaker ska vara smidig, lätt att tvätta samt lösa upp klumpar från pulvret snabbt. Funktioner såsom extra fack för pulver kan också uppskattas men gör shakern större och lite mer otymplig. Vi har kollat närmare på några av de mest populära shakers på den svenska marknaden. Läs mer om varför vi valde SmartShake Original2Go One till den bästa shakern 2022 längre ner på den här sidan.

Så hittar du bästa Shaker

Viktigt att tänka på vid köp av shaker

För att hitta den bästa shakern för just dig måste du först fundera på vilken typ av shaker du vill ha. Även om själva grundprincipen för alla shakers är densamma, finns det olika modeller att välja på, både vad gäller design och pris. Vilken sort man föredrar beror på vad man kommer att tillreda, i vilka sammanhang du kommer att använda den och hur mycket du vill lägga på den. Tänk på att du egentligen bara behöver en shaker som dessutom kommer att hålla i många år. Se alltså till att du får precis den modell du tycker verkar mest praktisk och användarvänlig.

 • Den vanliga shakern

  Den vanliga shakern i plast, med ett filter för att ta bort klumpar och ett hål för att dricka i toppen, är också den billigaste. De här modellerna passar särskilt bra för personer som planerar att ha med sig shakern till gymmet eller på vandringsturen, då man inte behöver öppna hela behållaren och därmed riskera stänk. I stället kan man dricka direkt ur öppningen och på så sätt håller man både sig själv och sin omgivning ren.
 • Tudelad shaker

  Om du vill ha både vatten och något kosttillskott i din shaker så kan den tudelad modell passa dig allra bäst. Den här typen av shaker är vertikalt delad i två partier i olika färger, med två luckor på toppen så att du kan växla mellan att dricka exempelvis vatten och energidryck. Fördelen är att du slipper gå omkring med två olika behållare, nackdelen att du inte kan få med dig lika mycket.
 • Shaker med blandkula

  En populär modell för personer som använder sin shaker för att blanda olika pulver, exempelvis proteinpulver eller vitamintillskott, i sin dryck är en shaker med blandkula. Vissa kosttillskott kan ibland vara lite svårupplösliga och det krävs att man står och skakar ganska länge tills drycken är helt klumpfri. Genom att introducera en blandkula i shakern har detta nu underlättats avsevärt, då kulan rör om inne i shakern. Kulan är oftast gjord av rostfritt stål och ser ut som en boll tillverkad av ståltråd, ungefär som ett löst och ihåligt nystan, vilket tillåter drycken att rinna igenom och vispas om.
 • Batteridriven shaker

  Om du av någon anledning har svårt att skaka om en shaker eller om du använder kosttillskott som är svåra att lösa upp enbart genom skakande så kan du prova på en batteridriven shaker som gör jobbet åt dig på några sekunder. Den här modellen kostar lite mer och du måste byta ut batterierna då och då, men den sparar din energi och är skonsam mot värkande axlar och leder.
 • Shaker med förvaringsfack

  Om du inte vill blanda drycken hemma men samtidigt inte heller vill gå omkring med dina kosttillskott i fickan så är en shaker med förvaringsfack en bra idé. Genom att ha ett lösbartaget parti på undersidan kan du fylla det med lämpligt pulver, fylla shakern när du vill och sedan göra blandningen.
 • Stålshaker

  Denna modell passar dem som vill träna både ute och på gymmet samtidigt som de vill hålla sina drycker kalla. Det är både gott och uppfriskande med kalla klunkar. För det ändamålet är de här varianterna perfekta. De är gjorda av rostfritt stål och med samma princip som en termos, kan en sådan här shaker hålla drycken kylskåpskall i många timmar, och därför passar den också alldeles utomordentligt för strandbesök och sommar-picknickar ute i det gröna.

Förutom de praktiska aspekterna av en shaker, kan det också vara kul att ha en modell som ser snygg eller rolig ut. Det kan handla om din favoritfärg eller ett fint mönster, eller kanske till och med en särskild utformning som ser annorlunda ut. För de flesta brukar shakerns utseende inte spela så stor roll men det finns faktiskt anledning att välja en modell som är av rätt färg eller roligast design. Att ha med sig en shaker som ser fin ut kan kännas både kul och inspirerande, men är också praktiskt på gymmet då man kan råka ställa den ifrån sig men ändå komma ihåg vilken som är ens egen.

Våra 5 bästa shakers (oktober 2022)

 1. Bäst i test shaker: SmartShake Original2Go One
 2. Bästa shakern i metall: BlenderBottle Radian Stainless Steel
 3. Bästa billiga shakern: Better You EKO-Shaker
 4. Bästa stora shakern: Gorilla Wear XXL Black
 5. Bästa lilla shakern: Star Nutrition Wave

1. SmartShake Original2Go One - Bäst i test shaker

SmartShake Original2Go One
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Smart produkt i 5 olika färger utvecklad i Sverige och med extrafack där du kan separera 2 portioner.
Volym
800 ml
Material
Plast
Extra behållare
1 st
Färger
5 st
Fördelar
 • Bra pris
 • Extrafack
 • Med praktisk karbinhake
Nackdelar
 • Volymmarkeringarna kunde vara mer tydliga

Den här shakern är perfekt att ha till vardags. SmartShake Original2Go One har ett fack i botten av flaskan där du exempelvis kan förvara ett kosttillskott och slippa frukta att det ska läcka ut i din väska. Shakerns gängor är bredare än vanligt, i syfte att kunna skruva åt produkten till max. Den har även en karbinhake där du har möjlighet att fästa ditt gymkort, exempelvis. Shakern är av giftfri plast och du får plats med 800 ml i den. När det kommer till rengöring går det enkelt att diska denna shaker i diskmaskin. Denna shaker kan du köpa i ljusrosa, rosenfärgad, grå, militärgrön eller marinblå.

SmartShake Original2Go One ser till att pulver och vätska inte spills ut. Den är mycket bra på att hålla tätt och konsumenter har yttrat att de tyckt att den varit riktigt praktisk. Vi anser att SmartShake Original2Go One är ett smidigt och kanonbra val för dig som är ute efter den bästa shakern.

Var kan jag köpa produkten?

2. BlenderBottle Radian Stainless Steel - Bästa shakern i metall

BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Högkvalitativ stålshaker med en smidig stålboll som enkelt blandar bort klumparna.
Volym
770 ml
Material
Rostfritt stål
Extra behållare
0 st
Färger
4 st
Fördelar
 • Rostfri stål
 • Stålbollen blandar ut klumpar riktigt bra
 • Snygg design
Nackdelar
 • Dyr

 Denna shaker består av stilrent rostfritt stål. Locket klarar av att diskas i diskmaskin men resten av shakern bör diskas för hand. Materialet på flaskan är även luktresistent, och det tycker vi är väldigt positivt. Shakern har en blandningsboll, BlenderBall Wire Whisk. Med hjälp av denna blir din shake fri från klumpar. BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel har också en skruvkork som är mycket smidig. Den har även ett bärhandtag som du kan välja att plocka bort. Du kan alternativt sätta fast din nyckelring i denna. Produkten har dessutom dubbla väggar och detta bidrar till att din dryck hålls kyld i ett dygn, samtidigt som du slipper någon kondensation. Det ryms 770 ml i flaskan och shakern existerar i färgerna koppar, vit svart och silver.

Köpare ser positivt på denna produkt då den gör vad den ska och håller drycken kall. Denna shaker har både en häftig design och flera fina egenskaper som bidragit till att vi klassat den som den bästa shakern i metall.

Var kan jag köpa produkten?

3. Better You EKO-Shaker - Bästa billiga shakern

Better You EKO-Shaker
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på MEDS
Sammanfattning: Prisvärd budgetshaker i snyggt utförande.
Volym
700 ml
Material
Plast
Extra behållare
0 st
Färger
1 st
Fördelar
 • Mycket prisvärd
 • Snygg design
 • Miljövänligt tillverkad
Nackdelar
 • Krävs att man skakar den rätt länge för att blanda ut alla klumpar med vissa pulver

Better You är både en ekologisk och snygg shaker. Den kan du få tag på i färgerna ljusblå, rosa, svart och orange. Tack vare att shakern är gjord på miljövänlig plast, fri från DEHP och BPA, så är Better You en shaker du kan använda med mycket gott samvete. Flaskan rymmer 700 ml dryck. Dessutom tillkommer ett filter vars uppgift är att ta bort förekommande klumpar i din dryck. Flaskan är enkel att ta med dig när du är på språng. Du kan rengöra den i diskmaskin.

De flesta anser att denna shaker fungerat mycket bra för dem och inte läckt. Det finns dock de som hävdar att shakern läckt för dem och att locket är svårt att stänga igen samt har en dålig passform. Vi anser dock att shakern är så pass billig att man får räkna med vissa smärre bagateller. Vi tycker även om faktumet att den är miljövänlig. Därför har vi utsett Better You EKO-Shaker till den bästa billiga shakern.

 

Var kan jag köpa produkten?

4. Gorilla Wear XXL Black - Bästa stora shakern

Gorilla Wear Shaker XXL Black
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Proteinbolaget
Sammanfattning: Extra stor med ett utrymme upp till hela 1 liter samt fri från BPA och DEHP.
Volym
1000 ml
Material
Plast
Extra behållare
Nej
Färger
1 st
Fördelar
 • Extra stor
 • Bra pris
 • Klarar maskindisk och micro
Nackdelar
 • Inga extrafack
 • Plastigt budgetutförande

Detta är en extra stor shaker från Gorilla Wear som rymmer upp till 1 liter. Produkten är tillverkad av plast som är helt fri från både BPA och DEHP, något som uppskattas av den miljömedvetna människan. När det kommer till diskning kan den både handdiskas och maskindiskas. Locket är enkelt att ta av och på och den håller tätt på ett bra sätt. 

På det stora hela är Gorilla Wears XXL rätt val för dig som är ute efter en enkel men större shaker till ett bra pris. Produkten saknar övriga finesser såsom extrafack eller ett mer robust metallutförande. 

Var kan jag köpa produkten?

5. Star Nutrition Wave - Bästa lilla shakern

Star Nutrition Gear Wave Shaker Svart 600 ml
Betyg 3,6/5
Betyg 3,6/5
Köp nu
köp
på Gymgrossisten
Sammanfattning: En liten budgetshaker från Gymgrossistens egna varumärke.
Volym
600 ml
Material
Plast
Extra behållare
0 st
Färger
1 st
Fördelar
 • Prisvärd
 • Lite och smidig
 • Robust lock
Nackdelar
 • Skruvkorken kan ibland stängas snett och då sipprar eventuell vätska lätt ut

Detta är en shaker av god kvalitet från Star Nutrition. Shakerns lock är mycket stabilt och ser till att flaskan hålls stängd vid användning. Produkten har kroniskt raster som förhindrar klumpar i din dryck och ser till att den behåller den rätta konsistensen. Detta ansåg vi var en trevlig egenskap hos shakern. Flaskan är avsedd för 600 ml dryck och är även fri från BPA, DEHP samt plast.

Precis som många som provat denna produkt är vi väldigt nöjda med Star Nutritions shaker. Den känns mycket hållbar, samtidigt som den är enormt prisvärd. Därför tror vi att Gear Star Nutrition Wave Shaker är det bästa valet för dig som letar efter en välfungerande liten shaker.

Var kan jag köpa produkten?
Så valde vi ut de bästa shakers

Så gjorde vi testet

Det finns många olika sorters shakers och att jämföra alla rakt av mot varandra blir svårt och inte heller särskilt rättvist. Vi har här därför valt att utse det bästa alternativet i fem olika kategorier.

Som grund för testet valde vi ut ett 20-tal shakers som utmärkt sig lite extra när det kommer till utseende, pris, material, funktion, populartiet och betyg från tidigare kunder. De har sedan testats noggrant och därefter betygsatts enligt följande kriterier.

 • Funktion: Finns det flera fack? Hur praktisk är shakern? Hur stor är den? 
 • Lösning: Hur bra löser sig lätt- och svårlösta pulver i shakern?
 • Kvalitet: Hur känns och verkar kvaliteten på produkten? Har du märkt av någon form av slitage?
 • Pris: Hur mycket kostar shakren? Känns den prisvärd i förhållande till kvalitet och funktion? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här shakern?
 • Design: Är shakern mest utformad för praktiska funktionen eller har man lagt extra vikt vid att göra den snygg?

Slutligen har alla betygen sammanställts och vinnaren i varje kategori blir produkten med det högsta totalbetyget.

Jämför shakers

Shaker Volym Material Extra behållare Färger Totalbetyg Pris
SmartShake Original2Go One 800 ml Plast 1 st 5 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
109 kr
BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel 770 ml Rostfritt stål 0 st 4 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
379 kr
Better You EKO-Shaker 700 ml Plast 0 st 1 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
69 kr
Gorilla Wear Shaker XXL Black 1000 ml Plast Nej 1 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
89 kr
Star Nutrition Gear Wave Shaker Svart 600 ml 600 ml Plast 0 st 1 st Betyg 3,6 / 5
3,6 / 5
Pris från
39 kr

Testvinnare - Bästa shakern

 • SmartShake Original2Go One - Bäst i test shaker
 • BlenderBottle Radian Stainless Steel - Bästa shakern i metall
 • Better You EKO-Shaker - Bästa billiga shakern
 • Gorilla Wear XXL Black - Bästa stora shakern
 • Star Nutrition Wave - Bästa lilla shakern
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 20 maj 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Om skribenten
johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan har arbetat med kost och hälsa sedan 2009. Han skrev sin första artikel på Fitnessfrank.se när sidan grundades i början av 2017. Han brinner för fettsnål matlagning med mycket frukt och grönt och har gymmat så länge han kan minnas. Johan arbetar för närvarande med ett projekt som undersöker kosttillskottens påverkan på kroppen. Hittar du honom inte på gymmet befinner han sig nog ute i skogen där han spenderar mycket av sin lediga tid.


Se alla artiklar
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
128 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5