Topp 5 bästa Tens apparat (nov. 2022)

Ta del av våra expertråd och tips för att hitta marknadens bästa tens apparat 2022.

TENS står för transkutan elektrisk nervstimulering och är för många till stor hjälp vid muskelsmärta. De används av såväl gravida kvinnor som sportutövare och många upplever apparaten som väldigt hjälpsam. Oavsett om du lider av lång- eller kortvarig smärta är den här typen av stimulering många gånger väldigt hjälpsam. Du kan också använda den här typen av apparat till att massera ömma muskler. Vi har testat flera tens apparater på marknaden och här nedan kan du läsa mer om vårt test. Där kan du också läsa om varför vi valt ut just TENS-EMS från Swedish Posture till bäst i test. Du får också mer information om de andra produkterna vi har testat och varför vi valt att ta med dem bland marknadens bästa alternativ.

Testvinnare - Bästa Tens apparat 2022

Här är en överblick över årets bästa Tens apparat.

 1. Bäst i test tens apparat: Beurer Digital TENS/EMS EM 49
 2. Bästa tens apparaten för ryggen: Paingone AEGIS
 3. Bästa billiga tens apparaten: Paingone Easy
 4. Bästa tens apparat penna: Paingone Plus
 5. Bästa premium tens apparaten: Swedish Posture TENS-EMS

Hur vi valde ut de bästa Tens apparat

Så hittar du bästa Tens apparat

Så hittar du bästa tens apparat

När du ska köpa en tens apparat är vissa faktorer viktiga att tänka på för att du ska få en produkt som passar dig bra. Det finns modeller med olika funktioner och du vet bäst vad du behöver. Pris och användarvänlighet är alltid väldigt viktigt, ingen vill ha en för dyr produkt som är mycket svår att använda. Vi kommer nedan gå igenom de allra viktigaste aspekterna när det kommer till just tens apparater, för att göra det enklare för dig när du ska göra just ditt val. Med hjälp av nedanstående punkter och medföljande information blir du guidad till rätt val.

 • Lägen - Olika typer av smärta reagerar på olika typer av elektroniska lägen, därför bör du kontrollera hur många lägen en apparat här innan du gör ditt val. De flesta maskinerna har flera lägen du kan välja mellan, dock finns det några lågprisalternativ som inte erbjuder detta. Ju fler lägen desto bättre.
 • Batteritid - När det kommer till vilket batteri tens apparaten har finns det alternativ både med uppladdningsbara batterier och de där du behöver byta batteri. Mest ekonomiskt är det med ett alternativ med uppladdningsbart batteri. Det är också bra att kontrollera hur lång tid batteriet gäller innan du måste ladda det.
 • Effekt - Tens apparaten ska kännas på ett intensivt sätt, men inte göra ont. Problemet med just den här faktorn är att alla har olika smärttröskel. Det är alltid bra att välja en med stor bredd på effekten så att du kan välja den effekt som är hjälpsam för dig.
 • Antalet elektroder - Olika tens apparater har varierande antal elektroder. Ju fler elektroder den har desto större område kan du behandla samtidigt. Om du har flera skador eller områden som behöver behandlas är det bra att välja en med fler elektroder.
 • Livslängden på elektroderna - Elektroder av hög kvalitet håller i flera månader även om du använder dem varje dag. Du bör alltid kontrollera hur mycket elektroderna kostar så att du vet hur mycket du kommer att behöva betala för nya när det är dags för sådana. Budgetvarianter är oftast av sämre kvalitet och du tjänar därför i längden på att köpa originalelektroder till högre pris.
 • Bärbar - Om du reser mycket är det givetvis en fördel att tens apparater är bärbara, dock kan storlekarna variera mycket. Om du vet med dig att du kommer att behöva ta med dig apparaten mycket är det bättre att satsa på en mindre modell som är lätt att ta med. Även om alla apparater är portabla ska de helst inte ta för stor plats.
 • Timer - Många tens apparater har en timerfunktion för specifika behandlingar, på så sätt behöver du inte själv tänka på hur lång tid du har använt produkten.
 • Användarvänlighet - Om du inte är van vid att använda en tens apparat kommer du att uppskatta en produkt som är lätt att använda. Det handlar inte enbart om enkelhet att välja program och effekt utan det ska även vara smidigt att fästa elektroderna på kroppen.

Våra 5 bästa Tens apparat (november 2022)

1. Beurer Digital TENS/EMS EM 49 - Bäst i test tens apparat

Beurer Digital TENS/EMS EM 49 - Bäst i test tens apparat
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

 

Egenskaper

 • EMS: Ja
 • Batterityp: AAA
 • Kroppsområde: Helkropp
 • Behandlingslägen: 64 st

Fördelar

 • Prisvärd
 • 64 förinställda program
 • EMS + TENS

Nackdelar

 • Kontaktpadsen är kletiga och känns lite obekväma att sätta på till en början.

Omdöme

Prisvärd digital TENS/EMS-apparat med 64 program som kan ställas in på mellan 5-100 minuter.

Priser

Till butik
599 kr
Till butik
599 kr

2. Paingone AEGIS - Bästa tens apparaten för ryggen

Paingone AEGIS - Bästa tens apparaten för ryggen
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Paingone AEGIS är vårt självklara val för ryggen. Den är specifikt anpassad för att avhjälpa vid ryggont. Elektroden är stor och anpassad för den nedre delen av ryggen, vilket passar utmärkt till exempel vid foglossning. Vid inköp medföljer en fjärrkontroll som gör det enkelt att styra den. Du justerar enkelt intensiteten för att stimuleringspulserna ska passa just dig. Den här tens apparaten är enkel att använda. Storleken gör dock att den är något klumpig att ta med sig, eftersom den har en stor elektrod istället för flera små. En fördel är att den är enkel att sätta på och den kan sitta under kläderna utan att störa eller ramla av. Enheten har tre olika behandlingslägen samt tolv nivåer av intensitet. Maskinen är uppladdningsbar och givetvis kan geldynorna bytas ut när de inte längre fäster. Du kan dock först fukta dem med vatten för att se om de fäster.

Egenskaper

 • EMS: Nej
 • Batterityp: Laddbara litiumjon
 • Kroppsområde: Ryggen
 • Behandlingslägen: 12 st

Fördelar

 • Tolv intensitetsnivåer
 • Uppladdningsbar
 • Optimalt anpassad för nedre delen av ryggen

Nackdelar

 • Enbart för ryggen

Omdöme

Specifikt utvecklad för att användas på den nedre delen av ryggen och som har flera intensitetsnivåer och lägen.

Priser

Till butik
999 kr
Till butik
999 kr

3. Paingone Easy - Bästa billiga tens apparaten

Paingone Easy - Bästa billiga tens apparaten
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Vinnaren i den här kategorin är Paingone Easy som är mycket enkel att använda samtidigt som den effektivt lindrar värkande muskler. Den kan användas på rygg, axlar, nacke och du sätter den enkelt på det smärtande området och sätter igång den. Du kan välja mellan tre behandlingslägen och även justera intensiteten för att få den behandling som passar just dig. Även den här apparaten från Paingone består av en lite större elektrod och du kan byta ut geldynorna vid behov. Den är väldigt tunn och enkel att använda, även under kläderna. Givetvis är den trådlös och därmed portabel, och eftersom den är relativt liten är den enkel att ta med i väskan när du ska iväg någonstans. Produkten är CE-märkt och säker att använda för att stimulera värkande och trötta muskler.

Egenskaper

 • EMS: Nej
 • Batterityp: CR2032
 • Kroppsområde: Helkropp
 • Behandlingslägen: 3 st

Fördelar

 • Lågt pris
 • Flera intensitetsnivåer
 • I trådlöst och diskret utförande

Nackdelar

 • Dynorna blir snabbt svåra att fästa

Omdöme

En prisvärd och billig tens apparat som kan användas på stora delar av kroppen.

Priser

Till butik
499 kr
Till butik
499 kr

4. Paingone Plus - Bästa tens apparat penna

Paingone Plus - Bästa tens apparat penna
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Om du är ute efter en apparat som är otroligt liten och smidig att ta med sig ska du ta en titt på Paingone Plus, vårt val som bästa TENS-pennan. Den är inte större än en vanlig penna och behandlingen är klar på 30 sekunder. Den kan användas på de flesta områden på kroppen där du upplever smärta, såsom exempelvis nacke, knän, axlar och rygg. Dessutom är den mycket hjälpsam vid värk i fingrar och händer. Den drivs av ett vanligt AAA-batteri och ett sådant räcker i upp till 800 behandlingar. Här behöver du dessutom inte tänka på gelpads som ska bytas ut eftersom den helt enkelt inte har några. En fördel är att den kan användas både genom kläderna och direkt på huden. Den har bara ett läge och du behöver bara trycka på en knapp för att aktivera den. Du kan flytta runt den till olika områden efter varje aktivering för att behandla ett större område.

Egenskaper

 • EMS: Nej
 • Batterityp: AAA
 • Kroppsområde: Helkropp
 • Behandlingslägen: 1 st

Fördelar

 • Liten och smidig
 • Lätt att använda
 • Automatisk penna

Nackdelar

 • Bara ett läge

Omdöme

Tens apparati pennformat som fungerar utmärkt vid värk i händer och fingrar såväl som andra kroppsdelar.

Priser

Till butik
599 kr
Till butik
599 kr

5. Swedish Posture TENS-EMS - Bästa premium tens apparaten

Swedish Posture TENS-EMS Elterapi Smärtlindring - Bästa premium tens apparaten
Betyg 3,7/5
Betyg 3,7/5
Till butik
köp
(Apotek Hjärtat)

TENS-EMS från Swedish Posture är en unikt kombinerad apparat som ger avslappning till spända muskler och som lindrar smärta med hjälp av bioelektrisk teknik. Den ger inga biverkningar. Tens påverkar nerverna medan EMS arbetar med dina muskler. Den här produkten fungerar bland annat att använda vid ryggont, mensvärk, kronisk smärta, graviditet, migrän och ledvärk. Just den här tens apparaten har 12 program, där 6 är TENS-program och 6 är EMS-program. Medföljer gör två stora och två små gelpads som alla kan användas vardera 100 gånger innan de måste bytas ut. Vi älskar den här apparaten och av den anledningen var det inga konstigheter med att utse den till bäst i test. Den är enkel att använda, har ett hållbart, uppladdningsbart batteri och kombinerar tens med EMS, vilket är muskelåterhämtning. Produkten fungerar därmed oavsett om du har problem med smärta eller bara vill kunna slappna av i musklerna efter träning.

Egenskaper

 • EMS: Ja
 • Batterityp: laddningsbart lithiumjon
 • Kroppsområde: Helkropp
 • Behandlingslägen: 12 st

Fördelar

 • Uppladdningsbart batteri
 • Både TENS och EMS
 • Användarvänlig

Nackdelar

 • Tyvärr inte värd sitt pris

Omdöme

Unik tens apparat som även erbjuder EMS och som är både användarvänlig och smidig att ta med i väskan.

Priser

Till butik
1495 kr

Jämför de bästa tens apparat i testet

Tens apparat EMS Batterityp Kroppsområde Behandlingslägen Totalbetyg Pris
Beurer Digital TENS/EMS EM 49 Ja AAA Helkropp 64 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
599 kr
Paingone AEGIS Nej Laddbara litiumjon Ryggen 12 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
999 kr
Paingone Easy Nej CR2032 Helkropp 3 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
499 kr
Paingone Plus Nej AAA Helkropp 1 st Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
599 kr
Swedish Posture TENS-EMS Elterapi Smärtlindring Ja laddningsbart lithiumjon Helkropp 12 st Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris från
1495 kr

Vanliga frågor om bästa tens apparat

Frågor och svar om tens-apparater

Vilken tens-apparat är bäst?

Beurer Digital TENS/EMS EM 49 har såväl förinställda program som väldigt många möjligheter till anpassning och individualisering. Det är en prisvärd TENS-apparat som ger väldigt mycket mervärde och valuta för pengarna. En prisvärd kvalitetsmaskin som stödjer både EMS och TENS.

Är det viktigt med olika program?

Numera har de flesta TENS-apparater ett flertal olika förinställda program. Tanken är att det ska vara enkelt att växla mellan lång djupgående behandling, och kortare intensiva pass. Är man inte bekant med TENS och dess egenheter är det därför en bra idé att välja en apparat med många förinställningar.

Behöver man timer?

En stor fördel med timer är att du inte behöva oroa dig för att behandlingstiden ska bli för lång. Det gör att du får möjligheten att slappna av och fokusera på här och nu. Många föredrar timer då det gör att man utan problem kan använda sin utan att bekymra sig för huruvida man somnar eller slumrar till.

Finns det risker med TENS?

Moderna TENS-apparater följer de riktlinjer sin finns för elektrostimulering. Det innebär att de är konstruerade för att inte ge för stark ström eller felaktig behandling. Trots detta rekommendera vissa att man inte använder sin apparat mer än en timme om gången.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
52 röster, Genomsnitt: 5 / 5