Bästa TENS-apparat 2023: Din guide till smärtfrihet

Senast uppdaterad:
Ta del av våra expertråd och tips för att hitta marknadens bästa tens apparat 2023.
TENS-apparat - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Beurer Digital TENS/EMS EM 49 Beurer Digital TENS/EMS EM 49
Bästa pris
799 kr
Till butik
betyg 4,3 Paingone AEGIS Paingone AEGIS
Bästa pris
999 kr
Till butik
betyg 4,1 Paingone Easy Paingone Easy
Bästa pris
499 kr
Till butik
betyg 3,9 Paingone Plus Paingone Plus
Bästa pris
599 kr
Till butik
betyg 3,7 Swedish Posture TENS-EMS Swedish Posture TENS-EMS
Bästa pris
1495 kr
Till butik
Se alla testvinnare

TENS-apparater (Transkutan Elektrisk Nervstimulering) har under de senaste åren ökat i popularitet tack vare deras effektivitet vid behandling av smärta och muskelstimulering. De används inte bara av professionella idrottare och fysioterapeuter utan har även blivit en vanlig del av många människors hemmabehandlingar. Med en uppsjö av modeller och märken på marknaden kan det dock vara svårt att veta vilken som är bäst för dina specifika behov.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom vad en TENS-apparat är, varför du skulle behöva en, samt ge dig en köpguide för att hjälpa dig att välja rätt produkt. Vi kommer också att dela med oss av våra tester och utvärderingar och recensioner av de 5 bästa TENS-apparaterna 2023.

Fitnessfrank är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

Vad är en TENS-apparat och varför behöver man en?

En TENS-apparat, eller Transkutan Elektrisk Nervstimulering, är en medicinsk enhet som används för att lindra smärta och stimulera muskler genom att skicka elektriska impulser via elektroder som fästs på huden. Dessa elektriska impulser stimulerar nervsystemet och hjälper till att blockera smärtsignaler som skickas till hjärnan, vilket i sin tur minskar upplevelsen av smärta. Samtidigt frigör stimuleringen endorfiner – kroppens naturliga smärtstillande ämnen – vilket kan ge ytterligare smärtlindring.

TENS-apparater används för att behandla olika typer av smärta, inklusive:

 • Akut smärta: TENS-apparater kan hjälpa till att lindra tillfällig smärta orsakad av skador, som till exempel stukningar, sträckningar eller inflammationer.
 • Kronisk smärta: Många människor med långvarig smärta, som till exempel ryggsmärta, nacksmärta, eller smärta orsakad av artrit, har funnit lindring genom att använda TENS-apparater regelbundet.
 • Muskelspänning: Användning av TENS-apparater kan hjälpa till att minska muskelspänning och öka blodflödet till området, vilket bidrar till att främja avslappning och återhämtning.
 • Fibromyalgi: Vissa personer med fibromyalgi har upplevt lindring av smärta och förbättring av muskelfunktionen genom regelbunden användning av TENS.
 • Rehabilitering efter skada eller operation: TENS-apparater kan också användas för att stimulera musklerna efter en skada eller operation, vilket kan förbättra återhämtningen och minska risken för komplikationer.

Användningen av TENS-apparater kan ge många fördelar, inklusive:

 • Icke-invasiv smärtlindring: TENS-apparater erbjuder en icke-invasiv och säker metod för smärtlindring utan behov av mediciner eller ingrepp.
 • Bärbarhet: De flesta TENS-apparater är små och bärbara, vilket innebär att de kan användas var som helst och när som helst för att ge omedelbar lindring.
 • Anpassningsbarhet: TENS-apparater kan anpassas efter individens behov och smärttolerans genom att justera intensitetsnivåerna och varaktigheten av behandlingen.
 • Färre biverkningar: Till skillnad från vissa smärtstillande läkemedel har TENS-apparater få biverkningar och kan användas säkert av de flesta människor.

De 5 bästa TENS-apparaterna i mars 2023

 1. Beurer Digital TENS/EMS EM 49 Bäst i test: Beurer Digital TENS/EMS EM 49 4,7/5
 2. Paingone AEGIS Bästa för ryggen: Paingone AEGIS 4,3/5
 3. Paingone Easy Bästa billiga: Paingone Easy 4,1/5
 4. Paingone Plus Bästa TENS-penna: Paingone Plus 3,9/5
 5. Swedish Posture TENS-EMS Elterapi Smärtlindring Bästa premium: Swedish Posture TENS-EMS 3,7/5

1. Beurer Digital TENS/EMS EM 49

Bäst i test - Prisvärd digital TENS/EMS-apparat med 64 program som kan ställas in på mellan 5-100 minuter.
4,7
Totalt:
4,7/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • EMS: Ja
 • Batterityp: AAA
 • Kroppsområde: Helkropp
 • Behandlingslägen: 64 st

 Beurer Digital TENS/EMS EM 49 kombinerar både TENS (Transkutan Elektrisk Nervstimulering) och EMS (Elektrisk Muskelstimulering) i en användarvänlig och effektiv enhet som imponerar med sina funktioner och prestanda. Denna TENS-apparat är vår "Bäst i test"-vinnare och här är några av anledningarna till varför vi anser att den står ut från konkurrenterna:

Design och användarvänlighet

Beurer EM 49 har en kompakt och ergonomisk design som gör den lätt att bära med sig och använda under vardagliga aktiviteter. Den stora LCD-skärmen och de tydliga knapparna underlättar navigering och justering av enhetens inställningar. Dessutom kommer enheten med ett bältesclips för att enkelt kunna fästa den på kläderna när du är på språng.

Funktionalitet

EM 49 erbjuder både TENS- och EMS-funktioner, vilket gör den till en mångsidig enhet för smärtlindring och muskelstimulering. Den har 64 förinställda program, vilket ger användaren en stor variation av behandlingsalternativ för att passa sina individuella behov. Enheten är också utrustad med en timerfunktion som låter dig ställa in behandlingstiden mellan 5 och 100 minuter.

Effektivitet

Många användare rapporterar betydande smärtlindring och förbättrad muskelfunktion tack vare Beurer EM 49. Den kombinerade TENS- och EMS-tekniken möjliggör en mer omfattande behandling av smärttillstånd och muskelproblem.

Tillbehör och valuta för pengarna

Enheten levereras med 4 självhäftande elektroder, 2 anslutningskablar, en skyddande förvaringsväska och en detaljerad bruksanvisning. Med tanke på enhetens funktioner och prestanda, erbjuder Beurer EM 49 mycket valuta för pengarna och är en bra investering för dem som söker en effektiv och mångsidig TENS/EMS-apparat.

Sammanfattning

Beurer Digital TENS/EMS EM 49 är vår "Bäst i test"-vinnare tack vare dess användarvänlighet, mångsidighet och effektivitet. Om du letar efter en TENS-apparat som erbjuder både TENS- och EMS-funktioner, samt en stor variation av behandlingsprogram, är Beurer EM 49 ett utmärkt val för att uppnå smärtlindring och förbättrad muskelfunktion.

Fördelar

 • Prisvärd
 • 64 förinställda program
 • EMS + TENS

Nackdelar

 • Kontaktpadsen är kletiga och känns lite obekväma att sätta på till en början.
Produkten finns att köpa här:
799 kr
799 kr

2. Paingone AEGIS

Bästa för ryggen - Specifikt utvecklad för att användas på den nedre delen av ryggen och som har flera intensitetsnivåer och lägen
4,3
Totalt:
4,3/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • EMS: Nej
 • Batterityp: Laddbara litiumjon
 • Kroppsområde: Ryggen
 • Behandlingslägen: 12 st

Paingone AEGIS är vårt självklara val för ryggen. Den är specifikt anpassad för att avhjälpa vid ryggont. Elektroden är stor och anpassad för den nedre delen av ryggen, vilket passar utmärkt till exempel vid foglossning. Vid inköp medföljer en fjärrkontroll som gör det enkelt att styra den. Du justerar enkelt intensiteten för att stimuleringspulserna ska passa just dig. Den här tens apparaten är enkel att använda. Storleken gör dock att den är något klumpig att ta med sig, eftersom den har en stor elektrod istället för flera små. En fördel är att den är enkel att sätta på och den kan sitta under kläderna utan att störa eller ramla av. Enheten har tre olika behandlingslägen samt tolv nivåer av intensitet. Maskinen är uppladdningsbar och givetvis kan geldynorna bytas ut när de inte längre fäster. Du kan dock först fukta dem med vatten för att se om de fäster.

Fördelar

 • Tolv intensitetsnivåer
 • Uppladdningsbar
 • Optimalt anpassad för nedre delen av ryggen

Nackdelar

 • Enbart för ryggen
Produkten finns att köpa här:
999 kr
999 kr

3. Paingone Easy

Bästa billiga - En prisvärd och billig tens apparat som kan användas på stora delar av kroppen.
4,1
Totalt:
4,1/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • EMS: Nej
 • Batterityp: CR2032
 • Kroppsområde: Helkropp
 • Behandlingslägen: 3 st

Vinnaren i den här kategorin är Paingone Easy som är mycket enkel att använda samtidigt som den effektivt lindrar värkande muskler. Den kan användas på rygg, axlar, nacke och du sätter den enkelt på det smärtande området och sätter igång den. Du kan välja mellan tre behandlingslägen och även justera intensiteten för att få den behandling som passar just dig. Även den här apparaten från Paingone består av en lite större elektrod och du kan byta ut geldynorna vid behov. Den är väldigt tunn och enkel att använda, även under kläderna. Givetvis är den trådlös och därmed portabel, och eftersom den är relativt liten är den enkel att ta med i väskan när du ska iväg någonstans. Produkten är CE-märkt och säker att använda för att stimulera värkande och trötta muskler.

Fördelar

 • Lågt pris
 • Flera intensitetsnivåer
 • I trådlöst och diskret utförande

Nackdelar

 • Dynorna blir snabbt svåra att fästa
Produkten finns att köpa här:
499 kr
499 kr

4. Paingone Plus

Bästa TENS-penna - Tens apparati pennformat som fungerar utmärkt vid värk i händer och fingrar såväl som andra kroppsdelar.
3,9
Totalt:
3,9/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • EMS: Nej
 • Batterityp: AAA
 • Kroppsområde: Helkropp
 • Behandlingslägen: 1 st

Om du är ute efter en apparat som är otroligt liten och smidig att ta med sig ska du ta en titt på Paingone Plus, vårt val som bästa TENS-pennan. Den är inte större än en vanlig penna och behandlingen är klar på 30 sekunder. Den kan användas på de flesta områden på kroppen där du upplever smärta, såsom exempelvis nacke, knän, axlar och rygg. Dessutom är den mycket hjälpsam vid värk i fingrar och händer. Den drivs av ett vanligt AAA-batteri och ett sådant räcker i upp till 800 behandlingar. Här behöver du dessutom inte tänka på gelpads som ska bytas ut eftersom den helt enkelt inte har några. En fördel är att den kan användas både genom kläderna och direkt på huden. Den har bara ett läge och du behöver bara trycka på en knapp för att aktivera den. Du kan flytta runt den till olika områden efter varje aktivering för att behandla ett större område.

Fördelar

 • Liten och smidig
 • Lätt att använda
 • Automatisk penna

Nackdelar

 • Bara ett läge
Produkten finns att köpa här:
599 kr
599 kr

5. Swedish Posture TENS-EMS

Bästa premium - Unik tens apparat som även erbjuder EMS och som är både användarvänlig och smidig att ta med i väskan.
3,7
Totalt:
3,7/5
Till butiken
(Apotek Hjärtat)
 • EMS: Ja
 • Batterityp: laddningsbart lithiumjon
 • Kroppsområde: Helkropp
 • Behandlingslägen: 12 st

TENS-EMS från Swedish Posture är en unikt kombinerad apparat som ger avslappning till spända muskler och som lindrar smärta med hjälp av bioelektrisk teknik. Den ger inga biverkningar. Tens påverkar nerverna medan EMS arbetar med dina muskler. Den här produkten fungerar bland annat att använda vid ryggont, mensvärk, kronisk smärta, graviditet, migrän och ledvärk. Just den här tens apparaten har 12 program, där 6 är TENS-program och 6 är EMS-program. Medföljer gör två stora och två små gelpads som alla kan användas vardera 100 gånger innan de måste bytas ut. Vi älskar den här apparaten och av den anledningen var det inga konstigheter med att utse den till bäst i test. Den är enkel att använda, har ett hållbart, uppladdningsbart batteri och kombinerar tens med EMS, vilket är muskelåterhämtning. Produkten fungerar därmed oavsett om du har problem med smärta eller bara vill kunna slappna av i musklerna efter träning.

Fördelar

 • Uppladdningsbart batteri
 • Både TENS och EMS
 • Användarvänlig

Nackdelar

 • Tyvärr inte värd sitt pris
Produkten finns att köpa här:
1495 kr

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

TENS-apparat EMS Batterityp Kroppsområde Behandlingslägen Totalbetyg Pris
Beurer Digital TENS/EMS EM 49 Ja AAA Helkropp 64 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
799 kr
Paingone AEGIS Nej Laddbara litiumjon Ryggen 12 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
999 kr
Paingone Easy Nej CR2032 Helkropp 3 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
499 kr
Paingone Plus Nej AAA Helkropp 1 st Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
599 kr
Swedish Posture TENS-EMS Elterapi Smärtlindring Ja laddningsbart lithiumjon Helkropp 12 st Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris från
1495 kr
viktiga faktorer för att välja rätt tens-apparat

Hur man väljer rätt tens-apparat

När du ska köpa en TENS-apparat finns det flera faktorer att ta hänsyn till för att hitta den bästa apparaten för dina behov:

Intensitetsnivåer

Se till att apparaten har tillräckligt många intensitetsnivåer för att anpassa behandlingen efter dina behov och smärttolerans. En bra TENS-apparat bör erbjuda minst 10-20 olika intensitetsnivåer för att ge en bred variation och möjlighet att justera behandlingen.

Program och funktioner

Vissa apparater erbjuder förinställda program och funktioner som kan vara användbara för att behandla specifika smärttillstånd eller muskelgrupper. Fundera över vilka typer av program och funktioner som skulle vara viktigast för dig, såsom massage, muskelstimulering, eller anpassade program för olika typer av smärta.

Elektroder och tillbehör

TENS-apparater kräver elektroder som fästs på huden för att överföra de elektriska impulserna. Det är viktigt att välja en apparat som kommer med kvalitetselektroder och enkla alternativ för att köpa ersättningselektroder när de behöver bytas ut. Dessutom kan andra tillbehör, som till exempel bälten eller fästanordningar, göra användningen av TENS-apparaten mer bekväm och effektiv.

Batteriliv

Om du planerar att använda din TENS-apparat ofta är det viktigt att välja en modell med lång batteriliv och enkel laddning. Vissa apparater drivs av uppladdningsbara batterier, medan andra använder engångsbatterier. Uppladdningsbara batterier kan vara mer kostnadseffektiva och miljövänliga på lång sikt.

Användarvänlighet

En enkel och intuitiv design gör det lättare att använda apparaten korrekt och få maximal nytta av behandlingen. Välj en TENS-apparat med en tydlig display, enkla knappar eller pekskärm, och lättförståelig bruksanvisning.

Pris

Sätt en budget och jämför produkter inom din prisklass för att hitta den bästa kombinationen av funktioner och kvalitet. TENS-apparater varierar i pris från ca 500 kronor för enklare modeller upp till flera tusen kronor för mer avancerade apparater. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet som passar din situation och dina behov.

Storlek och portabilitet

Beroende på hur och var du planerar att använda din TENS-apparat kan storlek och portabilitet vara viktiga faktorer. Mindre, bärbara apparater kan vara smidigare att ta med sig och använda på resande fot, medan större apparater kan erbjuda fler funktioner och intensitetsnivåer.

Garanti och support

Kolla in vilken typ av garanti och kundsupport som erbjuds av tillverkaren. En längre garanti kan ge dig trygghet och skydd för din investering, medan tillgänglig kundsupport kan vara viktig om du har frågor eller behöver hjälp med din TENS-apparat.

Återkoppling från användare

Läs recensioner och åsikter från andra användare för att få en uppfattning om hur väl en viss TENS-apparat fungerar och hur användarvänlig den är. Detta kan hjälpa dig att få en bättre bild av apparatens prestanda och eventuella problem eller begränsningar som inte framgår av produktbeskrivningar eller tillverkarens information.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kommer du att kunna välja en TENS-apparat som passar dina behov och ger dig bästa möjliga resultat vid behandling av smärta och muskelstimulering. Kom ihåg att det är viktigt att följa bruksanvisningen noggrant och att konsultera en läkare eller fysioterapeut om du är osäker på hur du bäst använder TENS-apparaten för dina specifika problem.

Hur man använder en TENS-apparat korrekt

För att få bästa möjliga resultat och smärtlindring från din TENS-apparat är det viktigt att använda den korrekt. Här är en steg-för-steg-guide för att använda en TENS-apparat på rätt sätt:

 1. Läs bruksanvisningen: Gå igenom bruksanvisningen noggrant för att bekanta dig med din specifika TENS-apparat, dess funktioner, säkerhetsföreskrifter och rekommendationer för användning.
 2. Förbered huden: Rengör området där elektroderna ska placeras med tvål och vatten eller en alkoholbaserad rengöringsservett. Torka huden torr och se till att det inte finns någon olja, smuts eller lotion på huden, eftersom detta kan minska elektrodernas vidhäftning och effektivitet.
 3. Placera elektroderna: Fäst elektroderna på huden enligt bruksanvisningen eller din vårdgivares rekommendationer. Elektroderna bör placeras på eller runt det smärtande området med en viss avstånd mellan dem för att säkerställa en jämn fördelning av de elektriska impulserna. För muskelstimulering kan elektroderna placeras över den specifika muskelgruppen som ska behandlas.
 4. Anslut elektroderna till TENS-apparaten: Anslut elektroderna till apparaten med hjälp av de medföljande ledningarna. Se till att anslutningarna är säkra och fästa ordentligt.
 5. Slå på TENS-apparaten: Slå på apparaten och välj det önskade programmet eller inställningarna enligt bruksanvisningen och dina behov. Om det är första gången du använder en TENS-apparat, börja med en lägre intensitetsnivå och öka gradvis tills du känner en behaglig och effektiv stimulering.
 6. Justera intensitetsnivåerna: Öka eller minska intensitetsnivåerna för att hitta den nivå som ger bästa smärtlindring och komfort. Det är viktigt att inte öka intensiteten så mycket att det orsakar obehag eller smärta. Stimuleringen ska kännas stark men behaglig.
 7. Behandlingstid: Följ rekommendationerna för behandlingstid enligt bruksanvisningen eller din vårdgivares råd. Vanligtvis varierar behandlingstiderna från 20 till 60 minuter, beroende på smärttillstånd och individuella behov.
 8. Stäng av apparaten och ta bort elektroderna: När behandlingen ärslut, stäng av TENS-apparaten och koppla loss elektroderna från apparaten. Ta försiktigt bort elektroderna från huden och rengör dem enligt tillverkarens anvisningar innan du förvarar dem på en sval och torr plats.
 9. Hudvård: Efter att ha tagit bort elektroderna, inspektera huden för eventuell irritation eller rodnad. Om du upptäcker några tecken på hudirritation, ta en paus från att använda TENS-apparaten. För att förhindra hudirritation, använd en fuktgivande lotion eller salva efter varje behandling för att återfukta huden och bibehålla dess integritet.
 10. Reglera användningen: Använd inte TENS-apparaten för ofta eller för länge, eftersom detta kan leda till att din kropp vänjer sig vid stimuleringen och effekten minskar. Följ din vårdgivares rekommendationer för hur ofta och hur länge du bör använda TENS-apparaten för optimal effekt och säkerhet.
 11. Övervaka dina resultat: Håll reda på dina behandlingar och hur de påverkar ditt smärttillstånd och muskelfunktion. Detta kan hjälpa dig att justera dina behandlingar för att uppnå bästa möjliga resultat och förstå hur effektiv TENS-terapi är för dina specifika behov.

Genom att följa dessa steg och använda din TENS-apparat korrekt kan du maximera effekten av behandlingen och uppnå bästa möjliga smärtlindring och muskelstimulering. Kom ihåg att alltid följa bruksanvisningen för din specifika TENS-apparat och att konsultera en läkare eller fysioterapeut om du är osäker på hur du bäst använder apparaten för dina behov.

vanliga frågor om TENS-apparat

FAQ: Vanliga frågor om TENS-apparater

I denna FAQ besvarar vi några vanliga frågor om TENS-apparater och deras användning för att ge dig ytterligare information och vägledning.

Är TENS-apparater säkra att använda?

Ja, TENS-apparater anses generellt säkra att använda för de flesta människor. Det är dock viktigt att följa tillverkarens anvisningar och konsultera en läkare eller fysioterapeut innan du börjar använda en TENS-apparat, särskilt om du har en medicinsk bakgrund eller befinner dig i en riskgrupp (t.ex. graviditet, pacemakeranvändare, epilepsi eller hjärtproblem).

Fungerar TENS-terapi för alla typer av smärta?

TENS-terapi kan vara effektivt för att lindra många typer av smärta, inklusive muskel-, led- och nervsmärta. Resultaten kan dock variera beroende på individens specifika smärttillstånd och kroppens respons på behandlingen. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar och att arbeta tillsammans med en vårdgivare för att hitta den bästa behandlingsstrategin för ditt smärttillstånd.

Hur ofta och hur länge ska jag använda en TENS-apparat?

Användningsfrekvensen och behandlingstiden för en TENS-apparat varierar beroende på ditt specifika smärttillstånd och individuella behov. Generellt kan TENS-behandlingar utföras en till flera gånger per dag, med varaktigheter från 20 till 60 minuter per behandling. Det är viktigt att följa rekommendationerna från din vårdgivare och tillverkarens anvisningar för att säkerställa att du använder apparaten på ett säkert och effektivt sätt.

Kan jag använda en TENS-apparat tillsammans med andra smärtlindringsmetoder?

Ja, TENS-terapi kan användas tillsammans med andra smärtlindringsmetoder, såsom läkemedel, massage, värme-/kylbehandling och fysioterapi. Kombinationen av olika smärtlindringsstrategier kan bidra till att förbättra dina resultat och ge en mer omfattande behandling av ditt smärttillstånd. Diskutera med din läkare eller fysioterapeut för att utarbeta en individualiserad behandlingsplan som kombinerar TENS-terapi med andra smärtlindringsmetoder.

Hur länge håller elektroderna och när behöver jag byta dem?

Livslängden på elektroderna varierar beroende på kvalitet, användningsfrekvens och skötsel. Generellt kan elektroder användas i flera veckor till några månader innan de behöver bytas ut. När elektrodernas vidhäftningsförmåga minskar eller om de börjar bli obekväma att använda, är det dags att byta ut dem. För att förlänga elektrodernas livslängd, rengör huden ordentligt innan applicering, förvara elektroderna på en sval och torr plats och följ tillverkarens skötselanvisningar.

Så gjorde vi testet

För att ge dig den mest omfattande och användbara informationen om de bästa TENS-apparaterna 2023 genomförde vi en grundlig utvärdering och testning av flera populära modeller på marknaden. Här är en översikt över vår process:

 • Research och förberedelse: Vi började med att undersöka de mest populära och välrenommerade TENS-apparaterna som finns tillgängliga. Vi granskade produktspecifikationer, funktioner, certifieringar och kundrecensioner för att skapa en lista över potentiella kandidater för testning.
 • Testpanel: Vi samlade en testpanel bestående av personer med olika bakgrunder och behov, inklusive personer med kronisk smärta, idrottare, och personer som nyligen genomgått en operation eller skada. Detta säkerställde att våra tester skulle täcka ett brett spektrum av användningsområden och förutsättningar.
 • Funktionstestning: Vi testade varje TENS-apparat noggrant för att utvärdera dess funktioner, intensitetsnivåer, program och användarvänlighet. Vi bedömde hur enkelt det var att använda apparaten och hur effektivt den kunde anpassas efter olika behov och smärttillstånd.
 • Prestanda och effektivitet: Vi bedömde hur effektivt varje TENS-apparat lindrade smärta och stimulerade musklerna under olika förhållanden. Detta inkluderade att testa apparaterna på olika kroppsdelar, vid olika intensitetsnivåer och under olika tidsperioder. Vi samlade in återkoppling från testpanelen om deras upplevelse av smärtlindring och förbättring av muskelfunktionen.
 • Kvalitet och hållbarhet: Vi utvärderade kvaliteten på varje TENS-apparat, inklusive material, konstruktion, elektroder och tillbehör. Vi granskade även garantiinformation och kundsupport för att säkerställa att produkten var värd sin investering.
 • Prisjämförelse: Vi jämförde priset på varje TENS-apparat i förhållande till dess funktioner, prestanda och kvalitet för att säkerställa att vi rekommenderade produkter som erbjöd bästa värde för pengarna.
 • Slutsatser och rangordning: Efter att ha sammanställt och analyserat all information från våra tester och utvärderingar, rangordnade vi de fem bästa TENS-apparaterna 2023 baserat på deras övergripande prestanda, kvalitet och användarvänlighet.

Genom att följa denna noggranna process kunde vi erbjuda en omfattande och välgrundad rekommendation för de bästa TENS-apparaterna på marknaden. Vi hoppas att vår guide hjälper dig att hitta en bra TENS-apparat för dina behov.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
64 röster, Betyg: 4.9 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.