Bästa trappmaskinen - Bäst i test 2022 - Köpguide

Förbättra din kondition och övergripande hälsa samt främja viktnedgång med en av dessa toplistade trappmaskiner.

Trappmaskiner är en av de bästa träningsutrustningarna på marknaden – oavsett om du tränar på gymmet eller hemma. Men vilken sorts trappmaskin ska man köpa och vad skiljer de olika moderllerna åt?

Vi har här testat ett 20-tal trappmaskiner för hemmabruk och vinnaren i testet är Abilica Corestep 360. En effektiv liten maskin som inte tar upp mycket plats men ändå ger fantastiskt resultat. Den kostar heller inte särskilt mycket.

Så hittar du bästa Trappmaskin

Viktigt att tänka på vid köp av trappmaskin

Trappmaskiner är enkla att installera och är lätta att förvara hemma. Gemensamt för alla är att de försöker efterlikna hur det är att gå i trappor. I övrigt har de lite olika finesser och funktioner. Vi har här sammanställt det viktigaste du behöver tänka på när du ska köpa trappmaskin:

Hållbarhet

Trappmaskiner är ofta små och billiga, men det betyder inte att de inte ska vara hållbara. Det bästa är en maskin som är tillverkad i någon lättmetall som aluminium. Men tyvärr är de flesta trappmaskinerna tillverkade i hårdplast. Leta också efter hydrualik av hög kvalitet, med robusta kolvar som rör sig enkelt och inte ger i från sig något oljud. En trappmaskin med en hög maxvikt för användaren är ofta betydligt mer robust.

Storlek

Eftersom trappmaskiner är gjorda för att vara små och smidiga är det viktigt att den inte tar för mycket plats. Men det är viktigt att den har en stabil bas så den inte rör sig när man tränar. Det är extra viktigt på maskinerna som inte har några handtag så du inte riskerar att ramla av. Försök hitta en maskin med bra balans av storlek, vikt och stabilitet. Om du har tänkt att använda trappmaskinen vid ett skrivbord bör trappmaskinen inte ha en steghöjd på mer än 30 cm.

Ljud

Som med alla träningsmaskiner för hemmabruk är det viktigt att trappmaskinen inte ger ifrån sig för mycket ljud. Vissa modeller ger ifrån sig ett störande surrande för varje steg du tar. Det beror ofta på att man använt sig av för dålig kvalitet på hydrauliken. Leta efter en modell med rejäla pistonger som inte väsnas.

Träningsdator

De flesta trappmaskiner har någon form av träningsdator där du kan följa din träning. Men eftersom träningsdatorn och displayen sitter nere vid fötterna är det viktigt med en stor display så du kan se resultatet utan att gå av maskinen och böja dig ner. Leta efter en trappmaskin med en stor och tydlig display där du kan se tid, antal steg, kalorier, sträcka och eventuellt pulsmätning.

Motstånd

Trappmaskiner har ofta något system där du kan ställa in motståndet. Det gör att du kan börja lite lugnare och sedan öka motståndet successivt ju bättre tränad du blir. Justeringen av motståndet ska gå jämnt och smidigt utan någon ryckighet. De bästa trappmaskinerna har många steglösa nivåer av motstånd.

Tillbehör

Vissa trappmaskiner kommer med handtag. Handtagen är bra för dig som har lite sämre balans, eller för dig som vill ha extra funktioner som pulsmätning. På många trappmaskiner med handtag kan man enkelt ta bort handtagen om man vill använda maskinen som en vanlig trappmaskin. 

Andra trappmaskiner har istället gummiband fästa i basen så att du kan träna både över- och underkroppen samtidigt. Det ger en helt annan träningsupplevelse och skillnaden i pris är oftast väldigt liten. 

Hur mycket kostar en trappmaskin?

Trappmaskiner kan kosta allt från 300 kr till över 20 000 kr. Anledningen till att prisskillnaden är så stor är att det är flera helt olika typer av maskiner som kallas för trappmaskiner. I den här guiden fokuserar vi på trappmaskiner med pedaler, ministeppers och vertikala trappmaskiner. Det är bra trappmaskiner för både yngre och äldre. Prisbilden på de ligger vanligtvis mellan 500 kr och 1000 kr.

En budgetmodell kostar under 500 kr.

En trappmaskin i mellanklassen kostar 500 kr till 1 000 kr.

En premiummodell kostar över 1 000 kr.

Olika typer av trappmaskiner

Du måste såklart också fundera på vilken typ av trappmaskin som passar bäst för dig. Nedan följer de vanligaste typerna och vad som är bra och dåligt med respektive:

 • Trappmaskin med pedaler

  Trappstegsmaskiner med pedaler är den vanligaste varianten. Den passar bra för hemmabruk eftersom den inte tar så stor plats. På de här maskinerna trycker du ner stegen medan du håller kroppen relativt stilla. Det finns olika hastighet och motstånd så att du kan få variation och olika svårighetsgrad på din träning. Du kan ofta också ställa in höjden på stegen.
 • Ministepper

  En ministepper tar nästan ingen plats alls. Det är också en av de absolut enklaste trappmaskinerna. Vissa modeller har handtag för att du lättare ska kunna hålla balansen när du tränar. En del ministeppers har vajrar så att du lättare kan sätta armarna i arbete.
 • Vertikal trappmaskin

  En vertikal trappmaskin försöker med hjälp av de speciella arm- och benrörelserna efterlikna känslan av att klättra i berg. Den här trappmaskinen är någon halvmeter hög och du står på en utdragen stång med handtag att hålla i. De här maskinerna är faktiskt ganska krävande och de är vanligare på gym än hemma.
 • Stepmill

  Den maskin som kallas stepmill liknar en rulltrappa och påminner väldigt mycket om att gå i vanliga trappor. Med den här maskinen kan du anpassa hastigheten när du tränar och du kan ta mer än ett steg i taget. Denna typ av trappmaskiner är ofta mycket dyra och därför återfinns de oftast mest på gym.

Våra 5 bästa trappmaskiner (oktober 2022)

 1. Bäst i test trappmaskin: Abilica Corestep 360
 2. Bästa billiga trappmaskinen: Abilica MiniStep 2.0
 3. Bästa trappmaskinen med träningsband: Domyos MS500
 4. Bästa trappmaskninen med handtag: Stepmaskin MS120 Ivoire blå
 5. Bästa trappmaskin med vertikala steg: Titan LIFE MiniStepper

1. Abilica Corestep 360 - Bäst i test trappmaskin

Abilica Corestep 360
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Träningspartner
Sammanfattning: Pålitlig ministepper i ergonomiskt utförande och digital display.
Storlek
33x51x27 cm
Steghöjd
12 cm
Max vikt
100 kg
Vikt
12 kg

Som "bäst i test trappmaskin" utsåg vi Abilica Corestep 360. En på det stora hela funktionell och ändamålsenlig trappmaskin, tillverkad helt utifrån vad man kan förvänta sig av en kvalitetsprodukt. Bra justeringsmöjligheter och ergonomisk stegnivå gör att den blev en testfavorit.

Fördelar
 • Dator som visar mycket information
 • Går att vända helt i 360 grader
 • Effektiv core-träning
Nackdelar
 • Något dyr men högre kvalitet än de billigare modellerna

Corestep 360 är en liten trappmaskin för dig som vill träna runt 30 till 45 minuter per dag. Det är fullt tillräckligt för de flesta. Trots sin lilla storlek ger Corestep 360 bra träning för core-muskulaturen. Det innebär att ryggmusklerna och de sneda magmusklerna tränas vid sidan av benmuskulaturen. Denna varierade träning är det inte alla stepmaskiner som erbjuder.

Om du tränar med fitnesshantlar kan du uppnå en ännu högre effektivitet i träningen med denna trappmaskin. En dator håller koll på tid, hastighet, kaloriförbrukning och antal steg. Detta är en av våra favoriter bland de billigare trappmaskinerna med en bra balans mellan pris och funktion. Det kan ta ett tag att hitta rätt teknik och få in balansen i början när man använder maskinen. Detta går dock över efter ett tag och när man väl kommit över den tröskeln så fungerar träningen på trappmaskinen av bara farten. Tänk på att maxvikten endast är 100 kg.

Var kan jag köpa produkten?

2. Abilica MiniStep 2.0 - Bästa billiga trappmaskinen

Abilica MiniStep 2.0
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Träningspartner
Sammanfattning: Testets kanske mest prisvärda stepmaskin baserat på pris i förhållande till kvalitet.
Storlek
43x48x23 cm
Steghöjd
18 cm
Max vikt
100 kg
Vikt
9 kg

Abilica MiniStep 2.0 var helt klart den "bästa billiga trappmaskinen". Låg vikt, smidiga förvaringsmöjligheter och ett pris som definitivt sticker ut gör att alla bör överväga den som instegsmodell. Lever upp till förväntningarna och är perfekt att ha till hands då träningsandan faller på.

Fördelar
 • Liten och smidig
 • Lätt att förvara
 • Visar tid, förbränning och antal steg
Nackdelar
 • Max 100 kilos användarvikt

Om du vill ha en liten men robust trappmaskin som lätt får plats i garderoben eller kanske till och med under soffan är MiniStep 2.0 ett bra val. Den väger endast 9 kg. Steghöjden är 18 cm.

Motståndet består av två hydraulpumpar. Trappmaskinen har en dator som visar antal steg, tid, hastighet och kaloriförbrukning. Här kan du även växla mellan maskinens olika funktioner.

Trappmaskinen passar dig som väger upp till 100 kg och som tränar upp till 45 minuter per dag. Det är en enkel och prisvärd trappmaskin som förvandlar tv-tittandet till ett effektivt träningspass.

Var kan jag köpa produkten?

3. Domyos MS500 - Bästa trappmaskinen med träningsband

Stepper MS500 elfenbensvit/rosa
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Decathlon
Sammanfattning: En kombinationstrappmaskin som utöver trappträningen även innehåller gummiband som sträcks när du tränar.
Storlek
43,5 x 34,5 cm
Steghöjd
16 cm
Max vikt
100 kg
Vikt
8 kg

Den "bästa trappmaskinen med träningsband" blev prisvärda Domyos MS500. En kombomodell som förenar konditionsträning med mild muskelträning. Praktiskt sätt att uppnå helkroppsträning utan att behöva ha tillgång till vare sig gym eller stora ytor.

Fördelar
 • Mycket prisvärd
 • Med gummiband inbyggt
 • 4 olika funktioner
Nackdelar
 • Tråkigt material under fötterna

STEPPER MS500 är en både klassisk och innovativ stepmaskin. Den kombinerar sedvanlig stegträning med dragremmar för optimal träning av såväl ben som överkropp. Jämfört med övriga stepmaskiner ger den därför ett stort antal valmöjligheter.

En stor fördel med denna stepmaskin är att den inte tar mer plats än nödvändigt. Samtidigt ger den väldigt mångfacetterad träning. En bra kompromiss för dig som tycker att en crosstrainer är för otymplig.

Den inbyggda displayen gör att du enkelt håller koll på dina framsteg. Du kan även välja bland ett flertal förprogrammerade träningspass. Vad som gör detta till ett bra val är främst portabiliteten. Få andra alternativ kan erbjuda så pass genomgående och gedigen träning utan att ta någon egentlig plats. Gummerade fötter och stor stegplattor säkerställer hög nivå av säkerhet och pålitlighet. Dragremmarna gör även träningen mer mångfacetterad jämfört med andra liknande alternativ.

Var kan jag köpa produkten?

4. Stepmaskin MS120 Ivoire blå - Bästa trappmaskninen med handtag

Stepmaskin MS120 Ivoire blå
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Decathlon
Sammanfattning: En maskin med handtag som gör det extra lätt för nybörjaren att komma igång.
Storlek
36x30x48 cm
Steghöjd
16 cm
Max vikt
100 kg
Vikt
9,7 kg

"Bästa trappmaskinen med handtag" ansåg panelen vara Stepmaskin MS120 Ivoire. En upprätt trappmaskin som avlastar armar och överkropp samtidigt som den ger gedigen träning. Kombinationen av ergonomiskt utförande och många träningsprogram gör den lätt att rekommendera för dig som vill ha bekvämlighet och effektivitet.

Fördelar
 • Med handtag
 • Bra för nybörjaren
 • Robust greppyta
Nackdelar
 • Plastiga pedaler

Om du gillar riktigt intensiv steppträning eller om du har balansproblem så är MS120 med styrstång en produkt som du bör överväga. Det som får den att sticka ut ur mängden är att den har grepphandtag som säkerställer både avlastning och korrekt hållning.

Samtidigt som gångträning i många fall är oerhört skonsam för kroppen, så finns det alltid en risk för dålig och icke-ergonomisk hållning. Med grepphandtag minimerar du denna risk och kan träna utifrån dina egna förutsättningar. Både bekvämt och hälsosamt.

Med MS120 får du betala en aningen mer än för övriga stepmaskiner. Men de ergonomiska fördelarna med styrstång kan definitivt vara värt merkostnaden. Om du har dåliga erfarenheter av övriga alternativ eller lider av åkommor som påverkar din balans så är det här ett sätt att säkerställa fullgod träning. Att den är lättmonterad är även en fördel.

Var kan jag köpa produkten?

5. Titan LIFE MiniStepper - Bästa trappmaskin med vertikala steg

Titan LIFEMini Stepper, Trappmaskin
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Köp nu
köp
på Träningsmaskiner
Sammanfattning: En ministepper som har stegengången vertikalt för att efterlikna trappor så bra som möjligt.
Storlek
44x30x20 cm
Steghöjd
12 cm
Max vikt
100 kg
Vikt
7,6 kg

Unika Titan LIFE MiniStepper fick titeln "bästa trappmaskin med vertikala steg". En mångfacetterad trappmaskin som minimerar felaktig belastning samtidigt som den maximerar effektiv träning. Ett bra alternativ för alla som vill lägga fokus på ren och skär effektivitet utan att behöva oroa sig för felaktig användning.

Fördelar
 • Lätt att förvara
 • Effektiv fettförbränning
 • Inkl expanderband för överkroppen
Nackdelar
 • De maskiner som har en svag rotation i stegen känns något mer ergonomiska

Om du är ute efter en riktigt seriös trappmaskin som har många funktioner och som erbjuder varierad träning är Sole SC 200 ett mycket intressant val. Denna trappmaskin har utvecklats för att ge en effektiv träning av både underkropp och överkropp samtidigt som belastningen på knäleder och höfter blir minimal. Tillverkarens idé var att skapa en maskin för intensiva och relativt korta träningspass.

Trappmaskinen väger 75 kg, vilket gör den till en av de mest stabila maskinerna för hemmabruk. Två rörliga handtag för tankarna till en crosstrainer, men det är fortfarande en trappmaskin det handlar om. Handtagen gör att du lättare kan hålla balansen och det förbättrar träningen av överkroppen.

Den inbyggda datorn har 10 olika träningsprogram i 20 motståndsnivåer. Med Sole SC 200 kan du träna intervallträning, fettförbränning och pulsträning. Du byter lätt program genom den bakgrundsbelysta displayen.

Pulsen kan du mäta via maskinens handtag eller genom att koppla in ett pulsbälte (säljs separat). Trappmaskinen har även finesser som hållare för vattenflaska, hylla för surfplatta eller bok, fläkt och högtalare.

Allt som allt gillar vi denna avancerade trappmaskin, som dessutom har fördelen att den tar en användarvikt på upp till 135 kg.

Var kan jag köpa produkten?
Så valde vi ut de bästa trappmaskinerna

Så gjorde vi testet

Som grund för det här testet valde vi ut ett 20-tal trappmaskiner som utmärkt sig lite extra när det kommer till design, pris, maxvikt, popularitet samt omdömen från tidigare kunder.

 • Kvalitet: Vilken är maxvikten för användaren? Har du märkt av någon form av slitage efter en tids användning? Hur hög är steghöjden?
 • Komfort: Är fotfästet bra? Gör det ont att stå på den utan skor? Känns det bra att träna på maskinen? Är rörelsen naturlig?
 • Smidighet: Är det enkelt att komma igång och träna med maskinen? Går den enkelt att flytta på? Är den stor och klumpig att förvara?
 • Pris: Hur mycket kostar trappmaskinen? Känns den prisvärd? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Funktion: Finns en display som visar data om din träning? Finns pulsmätning? 

Till sist har vi sammanställt alla betyg och vinnaren i varje kategori blir produkten med det högsta totalbetyget.

Vad är en trappmaskin bra för?

En trappmaskin är en maskin som är byggd för att efterlikna hur det är att gå i en vanlig trappa. Den största skillnaden mellan en trappmaskin och en trappa är att stegen på maskinen aldrig tar slut. Trappmaskinen får dig att fortsätta klättra uppåt så länge som programmet varar eller tills du inte orkar mer.

En trappmaskin består vanligtvis av två fristående pedaler som rör sig upp och ner med hjälp av hydraulik. Trappmaskinens upprepade rörelser får hjärta och lungor att arbeta vilket på sikt är bra för hjärt- och kärlhälsan, konditionen och lungorna.

Trappmaskiner är förutom konditionsträning effektiva för att träna musklerna på ben, rumpa, lår och vader. 

Trots att trappmaskiner bygger på en så enkel idé som att gå i trappor finns det flera fördelar med denna typ av träning:

 • Enkel att använda: Det är enkelt för vem som helst att använda en trappmaskin. Även om du aldrig satt din fot i ett gym förut kommer du snabbt igång utan risk för att skada dig.
 • Skonsam för kroppen: Ett träningspass med en trappmaskin sliter inte på rygg och ben. Du kan träna intensivt utan att lederna tar skada. Detta är en viktig skillnad mot exempelvis löpning eller joggning.
 • Effektiv träning: En halvtimme på trappmaskinen räcker för att förbränna kalorier och stärka nederdelen av kroppen – bland annat knän, sätesmuskler (rumpan), lårmuskler och vaderna. Till och med magmusklerna tränas när du använder en trappmaskin.
 • Tar liten plats: Trappmaskinen är betydligt mindre än de flesta andra träningsmaskiner som man kan ha hemma, som till exempel motionscyklar och löpband.
 • Flexibel: Du kan alltid ändra hastighet och intensitet inför eller under träningspasset.
 • Flera träningsprogram: Trappmaskiner är ofta förprogrammerade med flera olika träningspass. På displayen ser du hastighet, avstånd och antal steg du tagit. Det är roligt och ökar motivationen!

Tränar du i 30 minuter på en trappmaskin kommer du att förbränna ca 250 kalorier om du väger ca 70 kg. Väger du mer kommer du att förbränna lite extra och väger du mindre gör du av med något färre kalorier.

Trappmaskinen är bra för dig som inte kommer ut och rör på dig så mycket och vill ha ett enkelt och smidigt sätt att träna hemma. Den passar extra bra om du inte har så mycket plats hemma eller inte vill ha massa stora träningsmaskiner. En annan fördel är att du kan använda den vid tillfällen när du annars inte hade tränat. Det går till exempel utmärkt att använda maskinen vid ett ståskrivbord eller framför TVn. Och eftersom den är liten och smidig att flytta runt är det ännu enklare att se till att träningen blir av.

Hur använder jag en trappmaskin?

Det är lätt att börja träna med trappmaskin. De allra flesta börjar med att helt enkelt bara sätta igång och ställa in maskinen på nybörjarnivån. Därefter finns det mängder med möjligheter att utöka träningen gradvis och göra den allt mer intensiv.

Det går snabbt att bli van vid maskinen och känna sig bekväm med den. När du känner dig hemma med träningen och funktionerna kan du öka kraven på dig själv och ändra dina klättringsvanor så att du inte blir uttråkad. De flesta trappmaskiner har olika program som du kan använda för att skapa variation i träningen.

Efter ett tag kan du kanske släppa taget om handtagen för att göra träningen ännu intensivare. Då får dina benmuskler arbeta hårdare och din form och hållning förbättras ytterligare. Det leder till större stabilitet och bättre balans. Dessutom förbränner du mer kalorier då.

Såhär använder man en trappmaskin på bästa sätt

På de flesta trappmaskiner finns det en hel del inställningar för att skapa variation i övningarna. Dessutom kan du själv anpassa dina steg på olika sätt för att påverka vilka muskler som tränas. Här är några tips på hur du kan påverka din träning i trappmaskinen:

 • Om du trycker med hälen när du tar nästa steg på maskinen stärker du musklerna på benets baksida.
 • Lårmusklerna tränar du genom att trycka ner trampdynorna istället för hälen.
 • Om du har en trappmaskin med handtag kan du hålla i det och testa att “sparka” upp ena benet bakåt efter att du tagit ett steg. Håll det uppe någon sekund innan du tar nästa steg. Upprepa rörelsen med det andra benet.
 • Det finns en träning för trappmaskiner som kallas dubbelsteg. Det innebär att du hoppar över ett trappsteg för varje steg du tar. Denna övning ger mer träning för rumpan och muskulaturen kring knäna. Det går dock inte att utföra på alla trappmaskiner.
 • Med korsstegsträning rör du dig sidledes med ett ben över det andra varje gång du tar ett steg.

Hur länge och ofta behöver jag träna?

För att ta del av trappmaskinens alla fördelar vad gäller kondition, hjärta och lungor behöver du träna ca 150 min per vecka. Du kan själv välja hur långa pass du vill köra och vilka dagar du vill träna. Det spelar ingen roll om du kör flera pass på en dag heller. Det viktiga är att du kommer upp i tillräckligt mycket tid under hela veckan. Varje pass får heller inte vara kortare än 10 minuter.

För att gå ner i vikt med trappmaskinen kommer du få bättre resultat ju mer du tränar. En bra start är att försöka köra ett pass på 15-30 minuter varannan dag och sedan öka successivt och försöka köra 20-30 minuter varje dag.

Även om du inte kommer upp i rätt tid så är det alltid bättre att träna lite än ingenting alls.

Vanliga frågor om bästa trappmaskinen

FAQ - Vanliga frågor och svar om trappmaskiner

Hur får jag ut det mesta av en trappmaskin?

Se till så att du går med rak rygg. Luta dig inte framåt. Knäna får inte komma längre fram än tårna. Håll en jämn takt i stegen och följ gärna något av de träningsprogram som finns i maskinen för att hålla disciplinen.

Kan man skada lederna när man använder en trappmaskin?

Det är inte särskilt troligt, men om du inte har rak hållning kan det hända att du belastar kroppen fel.

Vilken hastighet bör jag ha när jag tränar trappmaskin?

Du kan gå hur snabbt eller långsamt du vill på trappmaskinen. Med en snabbare takt får du mer konditionsträning. Ett ganska vanligt tempo är 60 till 80 steg per minut.

Kan en trappmaskin träna överdelen av kroppen lika bra som underdelen?

Trappmaskinen tränar främst rumpa, lår- och benmuskler samt vader. Man får även lite träning av magmusklerna. Har du en trappmaskin med gummiband kan du även träna överkroppen.

Hur mycket får man väga på en trappmaskin?

Maxvikten för användaren skiljer sig mellan olika tillverkare. Det är ovanligt att maxvikten är under 100 kg. 

Jämför trappmaskiner

Trappmaskin Storlek Steghöjd Max vikt Vikt Totalbetyg Pris
Abilica Corestep 360 33x51x27 cm 12 cm 100 kg 12 kg Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1599 kr
Abilica MiniStep 2.0 43x48x23 cm 18 cm 100 kg 9 kg Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
799 kr
Stepper MS500 elfenbensvit/rosa 43,5 x 34,5 cm 16 cm 100 kg 8 kg Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
699 kr
Stepmaskin MS120 Ivoire blå 36x30x48 cm 16 cm 100 kg 9,7 kg Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
899 kr
Titan LIFEMini Stepper, Trappmaskin 44x30x20 cm 12 cm 100 kg 7,6 kg Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
705 kr

Testvinnare - Bästa trappmaskinen

 • Abilica Corestep 360 - Bäst i test trappmaskin
 • Abilica MiniStep 2.0 - Bästa billiga trappmaskinen
 • Domyos MS500 - Bästa trappmaskinen med träningsband
 • Stepmaskin MS120 Ivoire blå - Bästa trappmaskninen med handtag
 • Titan LIFE MiniStepper - Bästa trappmaskin med vertikala steg
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och länkar

Senast uppdaterad: 29 september 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Om skribenten
johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan har arbetat med kost och hälsa sedan 2009. Han skrev sin första artikel på Fitnessfrank.se när sidan grundades i början av 2017. Han brinner för fettsnål matlagning med mycket frukt och grönt och har gymmat så länge han kan minnas. Johan arbetar för närvarande med ett projekt som undersöker kosttillskottens påverkan på kroppen. Hittar du honom inte på gymmet befinner han sig nog ute i skogen där han spenderar mycket av sin lediga tid.


Se alla artiklar
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
130 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5