Bäst i test: Bästa träningstightsen 2021

Snygga, bekväma, höga eller låga? Vi har hittat de bästa träningstightsen
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad augusti 2021

Träningstights har blivit ett allt vanligare fenomen i tränings- och sportsammanhang. Vi har granskat, jämfört och testat några av de mest populära tightsen. Läs mer om testet och ta reda på varför ICIW Queen Mesh Seamless High Waist Tights blev bäst i test.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

 

Så testade vi träningstightsen

När vi test och jämfört olika träningstights har vi fokusera på flera olika faktorer. Med anledning av att tightsen skiljer sig åt på flera håll och att man kan vara ute efter olika typer av tights valde vi att främst fokusera på generella parametrar. Tjockleken har vi exempelvis inte betygsatt eftersom vissa söker lite tjockare "vinterträningstights" medans andra istället är ute efter tunnare byxor. 

 • Utseende: Hur ser träningstightsen ut? Är de snygga eller inte?
 • Hållbarhet: Hur hållbara är byxorna? Går de lätt sönder?
 • Passformen: Hur sköntsitter träningstightsen? Skaver de eller är de sköna att använda? Vilka storlekar finns de i?
 • Pris: Hur prisvärda är byxorna i förhållande till vad man får?
 • Genomskinlighet: Ser man igenom tightsen när man böjer på sig och sträcker ut dem?
 • Glid: Sitter tightsen på plats vid övningar där man rör mycket på sig eller hasar de lätt ner?

Testvinnare - Bästa träningstightsen

 • ICIW Queen Mesh Seamless High Waist Tights - Bäst i test träningstights
 • Womens Best High Waisted Exclusive Leggings Black - Träningstights med bäst passform
 • Relode Slipstream Tights, Green - Bästa träningstightsen på gymmet
 • Gorilla Wear Annapolis Workout Leggings Black - Bästa billiga träningstightsen

Vilka träningstights är bäst?

Vi har testat många träningstights. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive träningstights samt en recension av varje produkt.

 1. 1. ICIW Queen Mesh Seamless High Waist Tights- Bäst i test träningstights

  9,7/10
  ICIW Queen Mesh Seamless High Waist Tights
  Bäst i test
  Storlekar
  XS,S, M, L
  Passform
  5/5
  Hållbarhet
  4/5
  Utseende
  4.5/5
  Till Butik
  350 kr
  Till Butik
  699 kr

  Queen Mesh Seamless Tights är ett par snygga, högmidjade träningstights från det högt uppskattade företaget ICANIWILL. De har en mesh-design och fyrvägsstretch, vilket skapar större och bättre möjligheter för dig att vara i rörelse. Med mesh-detaljerna menas de dekorativa hål som du hittar på sidan av benen, och som gör det enklare för huden att få andas. Dessa tights är även utformade med den moderna seamless-teknologin. Tighsen finns normalt sätt i storlekarna XS till L.

  Vi anser att dessa tights är mycket komfortabla och formar sig väl utefter din kropp. Passformen är enastående och materialet leder dessutom bort svett, vilket är ett stort plus när du tränar ordentligt. Detta såg vi som en stor anledning till att utse dessa tights till bäst i test.

  Läs mer
 2. 2. Womens Best High Waisted Exclusive Leggings Black- Träningstights med bäst passform

  9,5/10
  Womens Best High Waisted Exclusive Leggings Black
  Storlekar
  Passform
  Hållbarhet
  Utseende
  Till Butik
  599 kr

  Dessa högmidjade tights är till för dig som är ute efter toppkvalitativa träningsbyxor. Womens Best High Waisted Exclusive Leggins är mycket lena, smidiga och elastiska. De har även mindre synbara fickor som kan vara praktiska att använda om du behöver bära med dig något mindre, såsom mobil eller nycklar. Tightsen finns i storlek XS till L.

  Produkten har en passform som känns normal och de kan användas till vardags, inte endast när du tränar. Tightsen är anpassade för att fungera bra för de som har en bredare midja och de formar sig även snyggt över rumpan. Vi tycker att de är väldigt sköna och sitter perfekt runt midjan.

  Läs mer
 3. 3. Relode Slipstream Tights, Green- Bästa träningstightsen på gymmet

  9,3/10
  Relode Slipstream Tights, Green
  Storlekar
  Passform
  Hållbarhet
  Utseende
  Till Butik
  599 kr

  Relodes tilldragande träningstights Slipstream är ytterst bekväma och högmidjade. Materialet är särskilt mjukt mot huden. Det går att få tag på matchande överdelar i samma kollektion. Klädesplagget fungerar lika bra i vardagliga syften som vid träning. Träningstightsen finns att få tag på i storlek XS till XL.

  Somliga påstår att dessa tights är stora i storlek medan andra tycker att de har en bra passform. Efter att ha testat dem själva skulle vi rekommendera att köpa dem i en storlek mindre än vad du vanligtvis brukar. Träningstightsen är dessvärre även något genomskinliga och har lite lägre kvalitet än ovanstående tights som vi har listat. Bortsett från detta anser vi att detta är några mycket behagliga träningstights som är värda att spendera pengar på.

  Läs mer
 4. 4. Gorilla Wear Annapolis Workout Leggings Black- Bästa billiga träningstightsen

  8,9/10
  Gorilla Wear Annapolis Workout Leggings Black
  Storlekar
  Passform
  Hållbarhet
  Utseende
  Till Butik
  269 kr

  De stilenliga träningstightsen Annapolis Workout Leggins är högmidjeanpassade och enormt sköna. Tightsen är gjorda av polyester samt töjbart spandex vilket gör det möjligt för dig att röra dig relativt fritt i träningstightsen. Materialet är även mycket hållbart. Du kan få dessa tights i storlek XS till L.

  Om du letar efter ett par träningstights med hög och god support kan dessa vara rätt sort för dig då tightsen har en hög linning samt sitter tajt. Vi kan även bekräfta att de har en god passform.

  Läs mer
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Köpguide: Så hittar du de bästa träningstightsen

För att hitta de träningstights som känns rätt för dig och som bassar dina behov bäst, har vi satt ihop en kort guide. Överväg gärna följande delar innan du väljer vilka tights du ska ha.

 • tygTyget: Syntetiska fibrer som nylon och polyester är oftast bättre än bomull för träningstights eftersom de är bättre fuktavvisande, håller längre och har bättre stretch. Välj ett slätt glänsande tyg för högintensitetsträning för att minska skav. För lågintensitetstränings som exempelvis yoga passar ett mjukare tyg, som ser matt ut, bättre.
 • konstruktionKonstruktionen: Sömmarna på insidan ska vara plana, inte upphöjda - det är bekvämare och hjälper till att minska irritation orsakad av svett och rörelse. Du bör också se till att det finns ett extra laget tyg i grenområdet. Det förhindrar tightsen från att glida upp, särskilt vid mycket rörelse.
 • vattenavvisandeFuktavvisande: Gör ett s.k. svett-test. De flesta kläderna hävdar att de är fuktavvisande, men inte alla tyger klarade vårt test. För att se hur plagget hanterar fukt, placera en liten droppe vatten på insidan av benet. Den ska absorberas snabbt och spridas ut brett i stället för att "pärla upp".
 • genomskinligGenomskinliga: Försök att avgöra om du ser någon hud igenom tightsen när du böjer på knäna. Om du testar ett par tights bör du göra det i dagsljus för bästa resultat. Vissa tights är inte genomskinliga som nya men tappar förmågan efter några månaders användning. 

Läs mer: Test: Vilken är den bästa sport-BHn?

Vad finns det för olika typer av träningstights?

Träningstights kan komma i olika varianter. Sommarsortimentet är gjort av tunnare material, medans höst- och vinterplaggen är anpassade efter dessa lite kyligare säsonger. I princip alla har en bra passform och är tillverkade av fukttransporterande funktionsmaterial. Följande huvudkategorier går att skilja åt:

 • Löpartights: Löpartights sitter bra om benen och är tillverkade av ett snabbtorkande material. Vissa modeller har tunnare områden i exempelvis knävecken som tillför extra ventilation. Löpartights kan även ha en liten förvaringsficka som rymmer bland annat nycklar och andra små föremål. En dragsko i midjan är också en vanlig detalj. Den hindrar tightsen från att glida ner.
 • Kompressionstights: Lita hårdare träningsformer såsom crossfit eller långdistanslöpning kräver kompressionstights. Dessa ger mer stöd åt musklerna för att underlätta långa träningspass.
 • Yogatights: Yogatights har en högre midja jämfört med andra modeller för att ge mer stabilitet under yogapassets alla positioner. Tightsen är också mjukare än övriga modeller. De har heller inga fickor eller dragkedjor, utan målet är att de ska kännas sköna mot kroppen oavsett kroppsposition.

Frågor och svar om träningstights

Nedan följer vanliga frågor och svar om träningstights

Vad är träningstights bra för?

Målet med träningstights är att göra din träning lättare, behagligare och smidigare. De ska inte värma kroppen utan låta den andas samt stimulera muskler och blodcirkulation. Därför är det extra viktigt att välja rätt tights som inte sitter varken för löst eller för hårt.

Vad är träningstights?

Träningstights är ett träningsplagg som passar alla sporter som kräver följsamma rörelser och kläder fria från dragkedjor och sömmar. Idag finns de i olika säsongsanpassade modeller, klädmärken, färgskalor och storlekar.

Vad används träningstights till?

Träningstights används för olika träningsformer. Bland de populäraste är löpning, yoga, crossfit,  men även annan fitness. Dessutom är det många som idag även gillar att använda dem som vardagsplagg.

Ska man ha speciella underkläder under träningstightsen?

Egentligen finns det ingen grundregel om vilka underkläder som ska bäras under tightsen. Välj sådana som du trivs bäst i. Många föredrar däremot att ha på sig underkläder som syns mindre eller inte alls. Det viktigaste att tänka på är att träna med underkläder gjorda av material som andas, som till exempelvis bomull. De bör inte heller sitta för hårt och aldrig irriterar huden under träningspasset.

Hur ska de sitta?

Det finns ingen regel för hur tightsen ska sitta, utan det är något som du själv bestämmer. En del tycker exempelvis att det är skönare att träna i tights med hög midja. Andra har däremot upptäckt fördelarna med tights med en lägre sådan. Idag är det rätt populärt med plagg som formar rumpan, men återigen är det långt ifrån alla som väljer en sådan modell. Det viktigaste är att de sitter bra, följer kroppen och inte förhindrar dina rörelser.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
45 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Senaste tester