Bäst i test: Bästa vibrationsplattan 2022

Ta del av vårt test och vår köpguide för att hitta marknadens bästa vibrationsplatta 2021.
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad maj 2022

En vibrationsplatta använder sig av intensiva vibrationer för att dina muskler ska dra ihop sig och sedan slappna av, det flera gånger under varje minut. Det gör att hela din kropp tränas på ett effektivt sätt med enbart ett redskap. De är inte bara enkla att använda utan du kommer också uppnå dina tränings- eller viktnedgångsmål mycket snabbare än vid traditionell träning på gymmet. En vibrationsplatta kan dessutom förbättra din balans och flexibilitet samt göra dig starkare.

Vi har testat ett flertal vibrationsplattor för att göra det enkelt för dig att hitta en som passar. Läs mer om testet nedan och få reda på varför FitnessPlate Future 3D blev vår vinnare.

Testvinnare - Bästa vibrationsplattan

 1. Bäst i test vibrationsplatta: FitnessPlate Future 3D
 2. Bästa premium vibrationsplatta: Fitnessplate 4D
 3. Bästa lilla vibrationsplattan: MiniPlate
 4. Bästa billiga vibrationsplattan: inSPORTline Julisa
 5. Bäsat vibrationsplatta med handtag: inSPORTline VibroGym
 1. Bäst i test vibrationsplatta: FitnessPlate Future 3D

  9,5/10
  Mycket prisvärd vibrationsplatta med flera hastighetsnivåer och både 3D-vibrationer och oscillation.
  FitnessPlate Future 3D
  Bäst i test
  Hastighetsnivåer
  20 st
  Vikt
  18 kg
  Dimensioner
  75x45x14 cm
  Max användarvikt
  120 kg
  Till Butik
  6244 kr
  Fördelar
  • 20 hastigheter
  • Både 3D-vibrationer och oscillation
  • Motståndsband ingår
  Nackdelar
  • Något stor
  • Något låg maxvikt (120 kg)

  FitnessPlate Future 3D är en vibrationsplatta som erbjuder både oscillerande och linjära vibrationer, samt en kombination av de båda. Den klarar av en maxvikt på 120 kg och tränar dig effekt på kort tid. Det finns tre förinställda intervallprogram som alla ligger på 15 minuter, vilket motsvarar 60 minuters cirkelträning. Yogamatta och motståndsband ingår vid köpet för att maximera användningen av musklerna. Den är något stor och har en vikt på 16,5 kg.

  Vi tycker verkligen om FitnessPlate Future 3D tack vare dess mångsidiga användning med olika intervallprogram. Den har 20 olika hastighetsnivåer och en lättanvänd handkontroll. Anledningen till att vi valde ut produkten till bäst i test är för dess höga kvalitet, effektivitet och bra pris.

  Läs mer
 2. Bästa premium vibrationsplatta: Fitnessplate 4D

  9,3/10
  En vibrationsplatta som fungerar till fettförbränning, träning och rehabilitering tack vare sina omfattande funktioner.
  Fitnessplate 4D
  Hastighetsnivåer
  60 st
  Vikt
  21 kg
  Dimensioner
  79x46x19 cm
  Max användarvikt
  130 kg
  Till Butik
  9944 kr
  Fördelar
  • Tre olika rörelsemönster
  • Hela 60 hastigheter
  • Motståndsband medföljer
  Nackdelar
  • Något högt pris

  FitnessPlate 4D är en vibrationsplatta som fungerar för allt från förbränning till värkbehandling. Den har tre olika rörelsemönster och kan därför användas till flera olika saker, såsom lymfsystemet och träning. Den är utrustad med tre motorer och du kan välja mellan sju olika program. Dessutom har den 60 olika hastigheter.

  Att välja FitnessPlate 4D till bästa premium var inte ett svårt beslut, tack vare dess mängd funktioner och många hastigheter. Dessutom är den utrustad med mikrovibrationer som kan avhjälpa värk. Enbart 10 minuters träning på denna vibrationsplatta är desamma som 60 minuters cirkelträning.

  Läs mer
 3. Bästa lilla vibrationsplattan: MiniPlate

  9,1/10
  En högkvalitativ vibrationsplatta till ett fördelaktigt pris.
  MiniPlate
  Hastighetsnivåer
  30 st
  Vikt
  8 kg
  Dimensioner
  56x31x13 cm
  Max användarvikt
  100 kg
  Till Butik
  2995 kr
  Fördelar
  • Lågt pris 30 hastigheter
  • Styrkeband medföljer
  Nackdelar
  • Något låg maxvikt (120 kg)

  Det här är en vibrationsplatta i mindre format som är utmärkt för hemmabruk. Den är hälften så stor och hälften så tung som en normal vibrationsplatta. Den ger skonsam träning där 15 minuter motsvarar 30 minuters cirkelträning. Vibrationsplattan har fyra program och 30 hastighetsnivåer. Både styrkeband och fjärrkontroll medföljer vid köp.

  MiniPlate blir vårt val för bästa budgetprodukt då den till ett lågt pris erbjuder gott om träningsmöjligheter. Den är lätt att använda men är ändå utrustad med gott om hastigheter och fyra program.

  Läs mer
 4. Bästa billiga vibrationsplattan: inSPORTline Julisa

  8,9/10
  En mångsidig vibrationsplatta med många hastigheter att välja mellan.
  Vibrationsmaskin Julisa, inSPORTline
  Hastighetsnivåer
  60 st
  Vikt
  18 kg
  Dimensioner
  78x46x20 cm
  Max användarvikt
  120 kg
  Till Butik
  3999 kr
  Fördelar
  • 60 hastigheter
  • Tre typer av vibrationer
  Nackdelar
  • Något hög vikt (18 kg)

  Julisa är en vibrationsplatta med gott om funktioner och en smart LED-display där du kan se vilken hastighet samt vilket program du använder för tillfället. Den erbjuder tre olika vibrationer vilket gör den mångsidig. Dessutom har vibrationsplattan hela 60 hastigheter som du kan välja mellan. Den är kompakt men ändå stabil och robust.

  Julisa är mycket populär bland användarna och tack vare dess funktioner är den ett bra val enligt oss. Det är mycket tack vare dess tre vibrationssätt och de medföljande handtagen. Dessutom tar den inte alltför stor plats.

  Läs mer
 5. Bäsat vibrationsplatta med handtag: inSPORTline VibroGym

  8,7/10
  Vibrationsmaskin VibroGym Charles, inSPORTline
  Hastighetsnivåer
  60 st
  Vikt
  36 kg
  Dimensioner
  75x76x141 cm
  Max användarvikt
  120 kg
  Till Butik
  7999 kr
  Fördelar
  • 60 hastigheter
  • Tre olika vibrationsprogram
  Nackdelar
  • Hög vikt
  • Något dyr

  VibroGym Charles är en vibrationsplatta med handtag som möjliggör flera träningsövningar. Den har tre stycken program och en LED-display som visar tid, hastighet och program. Den erbjuder både linjär och 3D-vibration, samt en kombination av de båda. Dessutom kan du välja mellan hela 60 olika hastighetsnivåer.

  Anledningen till att den här plattan är ett bra val för oss är för dess olika vibrationsfunktioner och stora antalet hastigheter. Dessutom är de inbyggda handtagen en fördel.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa vibrationsplattan

Köpguide: Så hittar du bästa vibrationsplattan

Som vid alla inköp har du en del att tänka över innan du väljer en vibrationsplatta. Det finns en mängd olika varianter att välja mellan som passar för olika syften. Du kan till exempel plattor med olika vibrationstyp, intensitet i vibrationerna och extra funktioner. Det är viktigt att du gör din research för att du ska bli så nöjd som möjligt med ditt val. Nedan kommer vi att lista de viktigaste faktorerna att tänka på innan du bestämmer dig för en vibrationsplatta.

 • Vibrationstyp

  Alla vibrationsplattor vibrerar inte på samma sätt. Det finns främst två varianter; linjär vibration och svängningar. Den svängande (oscillerande) vibrationen rör sig från sida till sida, likt en gungbräda. Det ger en rörelse likt den när du joggar, promenerar eller löper. Svängande vibration ger mer dynamisk träning än linjär vibration. De fungerar utmärkt för viktminskning och är dessutom tystare än vibrationsplattor med linjära vibrationer. Plattor med linjär vibration rör sig uppifrån och ner. De har en högre hastighet än oscillerande vibrationsplattor vilket medför att de ofta låter mer. Den här typen av vibrationer kallas även 3D-vibrationer och de är bland annat bra för att ge bättre spänst och hoppförmåga, bygga muskler och minska celluliter. Ett fåtal vibrationsplattar har sidorörelser.
 • Storleken

  Storleken på plattan är också av stor vikt. Den ska vara tillräckligt stor för att du ska kunna göra de övningar du planerar att göra. Samtidigt ska den få plats i ditt hem.
 • Intensiteten

  Vibrationernas intensitet varierar också mellan de olika modellerna av vibrationsplattor. Det är bra att välja en med relativt stor bredd för att du ska kunna utöka intensiteten efter hand och utifrån vilka övningar du ska göra. Intensitetens styrka beror på motorns kraft.
 • Förinställda program

  En del vibrationsplattor har förinställda program för olika typer av träning, så som fettförbrännande övningar eller balansövningar.
 • Användarvänlighet

  Det är alltid fördelaktigt med produkter som är enkla att använda. Du vill inte behöva läsa igenom en tjock instruktionsbok bara för att lära dig hur du sätter igång produkten. Om du önskar en vibrationsplatta med en del extra funktioner och träningsprogram kan du dock inte räkna med att den är lika enkel att använda som en som du bara behöver sätta igång med ett knapptryck. Är du nybörjare är det bättre att satsa på en enkel modell, så du slipper spendera timmar på att lära dig hur den används.
 • Design

  Eftersom en vibrationsplatta ofta står framme bör den ha en fin design. Den ska smälta in med resten av din inredning. Om du inte har så stort hem kan du välja en av de mindre varianterna som går att dölja. Vilken design som passar dig beror på dina preferenser.
 • Priset

  Priset är en faktor som påverka alla inköp, oavsett vad det gäller. En vibrationsplatta kan komma i en mängd olika prisklasser och det är viktigt att du väljer en som passar just din budget. Du behöver också tänka över hur ofta du kommer att använda den. Det är onödigt att lägga jättemycket pengar på en vibrationsplatta med en massa funktioner om du bara ska använda den några gånger per månad.
Så valde vi ut de bästa vibrationsplattorna

Hur vi utsåg bästa vibrationsplattorna

När vi testar produkter utgår vi alltid från dig som konsument och vi undersöker omdömen för att se vad som är viktigt för köparna. Sedan testar vår panel på 10 personer de olika alternativen, och betygsätter dem med poäng mellan ett och tio. Produkten med högst sammanlagda poäng blir den som utses till bäst i test.

Bland de faktorer vi tittat på för vibrationsplattor finns:

 • Antalet hastigheter
 • Storlek och vikt
 • Vilka vibrationsprogram som finns
 • Maxvikt för användaren

Det är nämligen ovanstående aspekter som visat sig vara viktigast för konsumenterna. Dessutom har vi vägt in priset i det slutliga betyget, eftersom prisvärdheten såklart också är viktig.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
92 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5

Bäst i test - Bästa Vibrationsplatta enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test vibrationsplatta: FitnessPlate Future 3D
 2. Bästa premium vibrationsplatta: Fitnessplate 4D
 3. Bästa lilla vibrationsplattan: MiniPlate
 4. Bästa billiga vibrationsplattan: inSPORTline Julisa
 5. Bäsat vibrationsplatta med handtag: inSPORTline VibroGym

Vibrationsplatta finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är TrendRehab och Sportgymbutiken .