Bäst i test: Bästa boxningshandskarna 2021

Senast Uppdaterad: Juli 2021

Om du är intresserad av boxning är det viktigt att satsa på ett par riktigt bra boxningshandskar. Pålitliga boxningshandskar av hög kvalitet gör att du kan njuta av träning, sparring och tävling på bästa sätt. Dessutom är bra boxningshandskar viktiga så att du kan träna rätt, inte minst för att skydda dina händer. I artikeln nedan går vi igenom det du behöver ha koll på inför ditt köp. Dessutom jämför vi några av de mer populära boxningshandskarna. Läs mer om testet nedan och se vilka som utsågs till bäst i test 2021.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Köpguide: Så hittar du bästa boxningshandskarna

Boxning kan utövas inte bara i tävlingssammanhang utan även som ren träning på ett gym eller i egen lokal. Oavsett på vilket sätt du boxas behöver du bra boxningshandskar.

Här är några tips för hur du hittar de bästa boxningshandskarna för dig:

 • läderMaterial - Du kan välja boxningshandskar av olika material. De flesta erfarna boxare anser att handskar i riktigt läder är att föredra. Det finns även andra billigare varianter i syntetiska material eller konstläder. Boxningshandskar i tyg finns också, men de är inte lika slitstarka utan kan spricka efter en kort tids användning.
 • boxningshandskarUtformning - Boxningshandskar kan ha lite olika utformning. Vissa handskar för träning har förböjda fingrar. Du skall välja en handske så att handlederna skyddas och har stöd. Du låser ofta handsken med kardborreknäppning. Tävlingshandskar finns med klassisk snörning för att få perfekt passform. Bra boxningshandskar skall ha tumskydd och ventilation.
 • viktStorlek och vikt - Storleken på en boxningshandske anges, märkligt nog, oftast som vikt eller ounce (oz). De flesta boxningshandskar är inuti ungefär lika stora. Det som gör skillnad är hur de är stoppade. Vilken vaddering du skall välja beror på om du ska boxa mot en motståndare eller mot boxsäck och mitsar.
 • boxningssackBoxning mot boxsäck och mitsar - Denna typ av träning går ut på att träna kondition och snabbhet, men också styrka och precision i slagen. Du skall välja en typ av boxningshandskar som kallas säckhandske. Du rekommenderas då att välja storlek 12 oz. Dessa handskar använder du i första hand för att skydda dina egna handleder, knogar och händer.
 • sparringBoxning mot sparringpartner - Om du tänker boxa mot en sparringpartner kan du inte använda säckhandskar. De är för tunna och du riskerar att skada din motståndare eller dina egna knogar i onödan. Du skall därför välja boxningshandskar som är utformade för sparring. De har mer vaddering. Vilken storlek på handskar du skall välja för sparring beror på din egen vikt. Om du väger under 75 kilo skall du välja storleken 14 oz.
 • boxningsmatchTävlingsboxning - I detta fall ska du välja tunna och lätta boxningshandskar. Du vill träffa motståndaren hårt och med kraft och gärna med precision. Handskarna har en hårdare vaddering. För denna typ av boxning gäller boxningshandskar i storlek mellan 8 oz till 10 oz.
 • kostnadPris -Har du precis börjat med träning med boxsäck kan du välja handskar i en lägre prisklass. Ju mer avancerad boxning du kommer att ägna dig åt desto viktigare blir det att välja hållbara och bra boxningshandskar. Priset vid inköp blir högre, men handskarna håller längre.
Läs mer Minimera

Testvinnare - Boxningshandskar

 • Reebok Retail Boxing Gloves - Bäst i test boxningshandskar
 • Fighter Boxhandske Hook
 • Master Slaghandske läder - Bästa säckhandskarna
 • Fighter Boxhandske Pro-Laces - Bästa matchhandskarna
 • Abilica Säckhandske BagGloves
 • Fighter Säckhandskar Speed

Om testet av boxningshandskar

Vi på FitnessFrank.com har granskat en mängd olika boxningshandskar och vår recension följer nedan. Tänk på att det finns mängder av olika sorters handskar och vår rekommendation är att fatta ett eget slutgiltigt beslut för att bli så nöjd som möjligt med ditt köp. Vi hoppas däremot att vår hjälp kan ge dig en bra första vägledning!  Vår bedömning utgår från bland annat:

 • Produktens kvalitet
 • Produktens prisvärdhet
 • Produktens utseende
 • Produktens funktion

De bästa boxningshandskarna 2021

Vi har testat många boxningshandskar. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive boxningshandskar samt en recension av varje produkt. Vill du se en överblick över alla boxningshandskar som ingick i testet kan du göra det här.

 1. 1. Reebok Retail Boxing Gloves - Bäst i test boxningshandskar

  9,7/10
  Reebok Retail Boxing Gloves
  Bäst i test
  Storlek
  12-16 oz
  Typ
  Sparring
  Till Butik
  388 kr

  Reebok Retail Boxing Gloves är ett givet val för en effektiv träning med största möjliga komfort. Handskarna har en 5 millimeters gel-stödabsorbering. Detta medför skydd och bekvämlighet för handen samt full slageffekt. Boxningshandskarna kommer även med ett handledsskydd som kan minska risken för skador. Dessutom ger skyddet ett utmärkt stöd för dina handleder. En annan intressant funktion är skumfyllningen. Den bidrar till att ge en bättre passform och gör det enkelt för dig att inrikta dig på slag mot boxningssäck, sparringpartner eller pad. Slutligen är ytan på handskarna difussionsöppen. Du kan få tag på Reebok Retail Boxing Gloves i storlekarna 12 OZ–16 OZ. Tack vare träningshandskarnas nerkylningseffekt blir också risken för svettdoft efter dina träningspass betydligt lägre.

  Dessa handskar anser vi ger en hög komfort och är mycket säkra att använda. Vi rekommenderar varmt att inhandla Reebok Retail Boxing Gloves om du är ute efter ett par givande och prisvärda boxningshandskar.

   

  Läs mer
 2. 2. Fighter Boxhandske Hook

  9,5/10
  Fighter Boxhandske Hook
  Storlek
  6-16 oz
  Typ
  Allround
  Till Butik
  395 kr

  Denna boxningshandske är speciell genom att den kombinerar det bästa från tre olika världar: de mexikanska och thailändska boxningshandskarna samt Fighter IMT. Passformen är perfekt, tummskyddet är gott och känslan är härlig. Handleddstödet är förlängt och har dessutom en rem. Handsken har även förstärkt träffpunkt och god ventilation. Finns i storlekar från 225 g till 450 g.

  Läs mer
 3. 3. Master Slaghandske läder - Bästa säckhandskarna

  9,4/10
  Master Slaghandske läder
  Storlek
  S-XL
  Typ
  Säckträning
  Till Butik
  475 kr

  Master Slaghandske Läder är i premiumsegmentet och har förböjda fingrar så att komforten ska bli maximal. Boxningshandskarna har en kraftig dämpning i latex. Trots detta blir inte handskarna för tunga utan sitter komfortabelt på dina händer. Dina handleder kommer att skyddas av ett rejält handledsstöd som du låser med hjälp av en kardborre. Handskarna är tillverkade av läder av hög kvalitet. Produktens tummar är öppna vilket skapar en god ventilering i insidorna. Du kan handla Master Slaghandske läder i storlekarna small, medium, large och extra large.

  När vi personligen provade Master Slaghandske Läder uppfattade vi att handskarna gav ett mycket bra stöd och var bekväma att använda. Vi ansåg även att de öppna tummarna gjorde användningen desto mer behaglig. Därmed konstaterar vi att Master Slaghandske Läder är rätt alternativ för dig som söker efter de bästa säckhandskarna.

  Läs mer
 4. 4. Fighter Boxhandske Pro-Laces - Bästa matchhandskarna

  9,3/10
  Fighter Boxhandske Pro-Laces
  Storlek
  12-14 oz
  Typ
  Boxning
  Till Butik
  850 kr

  Fighter Pro-Laces kommer med en mycket gammal teknik, närmare bestämt från rymdåldern, som kallas Injection Moulded Technology. Säkerhetsskummet i handskarna är injektionsgjutet med hjälp av denna teknik. Du som köper dessa boxningshandskar får även ett brett och hållbart tummnät. Handskarna är i läder och det ingår ett dubbelt fingertoppsskydd. Du kan handla produkten i storlekarna 12 OZ14 OZ.

  Boxningshandskarna har en perfekt passform, vilket vi kan bekräfta efter att ha provat dem. Fighter Pro-Laces har blivit godkända av Swedish Pro Boxing Commission för svensk matchning i världsklass. Dessa kommer att behaga dig som är ute efter det bästa valet av slitstarka, njutbara matchningshandskar.

  Läs mer
 5. 5. Abilica Säckhandske BagGloves

  9,2/10
  Abilica Säckhandske BagGloves
  Storlek
  S-XL
  Typ
  Säckträning
  Till Butik
  749 kr

  Abilicas Säckhandske är för dig som vill träna på säck, mitts eller slagboll. Skinnet är mjukt. Denna säckhandske försluts med kardborrband runt handleden. Boxningshandsken är svart och säljs i storlekarna S, M, L och XL.

  Läs mer
 6. 6. Fighter Säckhandskar Speed

  9,1/10
  Fighter Säckhandskar Speed
  Storlek
  S-L
  Typ
  Säckträning
  Till Butik
  395 kr

  Denna säckhandske är i premiumsegmentet och har förböjda fingrar så att komforten ska bli maximal. Boxningshandsken har kraftig dämpning i latex. Trots det blir den inte för tung. Handlederna skyddas av det rejäla handledsstödet som du låser med kardborre. Handsken är tillverkad av läder av hög kvalitet. Insidan är ventilerad och tummen är öppen. Finns i storlekarna small, medium, large och extra large.

  Läs mer
Se alla produkter
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Visste du att
Tänk på ...
... att välja boxningshandskar utifrån din handstorlek. Storlekarna är ofta något små. Om du är osäker när det gäller storlek, bör du förmodligen välja en större storlek.

Olika typer av boxningshandskar

Till följd av boxningens stora popularitet och de olika behov dess utövare har finns det flera typer av boxningshandskar att välja mellan. Var och en av dessa typer har sina speciella fördelar. Vilka boxningshandskar som är bäst beror på hur du kommer att träna och vad du har för personliga preferenser.

Klassiska boxningshandskar

Klassiska boxningshandskar är nog vad de flesta tänker på när de tänker på boxningshandskar. Dessa handskar är vadderade och fodrade med läder. De är mycket slittåliga och kommer att hjälpa dig att rikta in många slag ett bra tag framöver.

Klassiska boxningshandskar är egentligen inte en speciell typ av boxningshandskar utan mer ett generellt begrepp. Den vanligaste indelningen av de klassiska boxningshandskarna är säckhandskar, sparringhandskar, träningshandskar och tävlingshandskar. Vi ska titta på dessa typer av boxningshandskar och ytterligare några varianter.

Säckhandskar

Om ditt främsta syfte är att träna med säcken eller mitsar passar vanliga säckhandskar bra. Det finns både ”klassiska” säckhandskar och moderna varianter. Välj den sistnämnda. De ger bättre stöd och minskar risken för skada i handlederna.

Träningsboxningshandskar

Ibland hamnar träningshandskar i samma kategori av boxningshandskar som säckhandskarna. Träningshandskar är, som namnet antyder, speciellt utformade för träning. Om du ska träna med en tung säck, och/eller ta lektioner, rekommenderas denna handsktyp. De är rätt så all-round, kan man säga. Träningshandskar är lätta att ta på och av. De är också tillverkade med komfort i åtanke. Detta gäller förvisso även för andra handskar, men komfort bortprioriteras ibland till fördel för precision.

I korthet är träningshandskar perfekta om du vill träna bekvämt och säkert. Vissa träningshandskar efterliknar tävlingshandskar, men de flesta boxar trots allt mest för skojs skull. Träningshandskar kan låta som en mindre ”äkta” boxningshandske, men faktum är att många före detta boxare kör med träningshandskar för att hålla formen.

Sparringhandskar

Sparringhandskar är boxningshandskar som är utformade speciellt för sparring. Dessa tighta, kompakta och mycket pålitliga handskar är för dig som vill förbereda dig på bästa sätt inför ringen. De är dock inte gjorda för att slåss på riktigt. De har mer vaddering än säckhandskarna. De liknar träningshandskarna men stoppningen är ofta anpassad för att distribuera kraften bättre. Sparringhandskar kan också vara snäppet mjukare än träningshandskar. Sparringhandskar passar även för säck och mitsar.

De flesta boxningshandskar är robusta och ger gott stöd åt dina händer och handleder. Sparringhandsken går ett steg längre och ger bästa möjliga stöd. Orsaken är att intensiteten i sparring annars lätt kan leda till handskador.

Moderna boxningshandskar

Moderna boxningshandskar är ett samlingsnamn för olika moderna egenskaper som tillverkarna förser handskarna med. Handskarna kan ha en extra böjning längst fram för optimal fingerkomfort. Det kan finnas särskilt bra handledsstöd och vaddering för översidan av handen. Kuffarna kan vara låga för att ge hög komfort. Moderna handskar kan även ha bättre ventileringsförmåga. Med konturerat handområde och fixerad tumme minskar risken för kramper och muskelspänningar.

Boxningshandskar för amatörtävling

I amatörtävlingar används ofta röda eller blå boxningshandskar. Ibland är även området kring knogen markerad i en viss färg för att göra jobbet för domarna lättare. Det är sällan man själv behöver köpa boxningshandskar om man sysslar med amatörboxning. Istället är det organisatören som förser de tävlande med lämpliga handskar.

Professionella boxningshandskar

blaa boxningshandskar

Det finns flera olika sorters boxningshandskar så se till att välja rätt från början

Om du boxar på elitnivå behöver du professionella boxningshandskar. När du väl kommit till den nivån behöver du knappast några tips på bästa boxningshandskar men det kan vara kul för övriga att känna till vad som skiljer dessa handskar från resten. Professionella boxningshandskar gör avkall på komfort och skydd till fördel för precision och kraft. Vadderingen är som regel mycket hårdare vilket gör att handsken blir mindre och mer kompakt.

Oavsett om du tränar för skojs skull eller siktar på en proffskarriär bör du inte träna med professionella handskar. Under träning behöver du bättre stöd och komfort för att undvika skador.

Tänk på att det finns flera företag på marknaden som marknadsför sina handskar som ”professionella” men i själva verket handlar det om vanliga träningshandskar. En riktig professionell handske kostar flera tusen kronor.

Mexikanska boxningshandskar

De mexikanska boxningshandskarna är egentligen en typ av professionella handskar. De har ofta en tightare passform för handen. Vissa tillverkare av mexikanska boxningshandskar utformar dem så att passformen uppnås först efter att du ”slagit in” handsken. Dessa handskar är ännu mer kompakta än ”vanliga” professionella handskar. Handledsstödet är också längre.

Muay Thai-handskar

Muay Thai är egentligen en helt annan sport än boxning, men vi bör likväl nämna denna handske som trots allt också är en slags boxningshandske. Inom kickboxning behövs en mycket större flexibilitet och mångsidighet än i boxning. Denna typ av handske har en vaddering som är bredare fördelad över handsken, till exempel för att ge bättre skydd åt handens ovansida. Vissa tillverkare har även extra vaddering vid handflatan för att bättre kunna ta emot sparkar. Just för att kunna ta emot sparkar brukar det också vara lättare att öppna handen med Muay Thai-handskar jämfört med vanliga boxningshandskar.

MMA-handskar

MMA – Mixed Martial Arts – är ett annat exempel på en sport som skiljer sig ganska mycket från klassisk boxning. Den främsta skillnaden mellan MMA-handskar och andra boxningshandskar är att MMA-handsken saknar fingertoppar för att utövaren lättare ska kunna greppa sin motståndare. Köp inte MMA-handskar om du tränar boxning eller Muay Thai!

Karatehandskar

Karate kräver en annan typ av handske än vid boxning. De hamnar någonstans mittemellan boxningshandskar och MMA-handskar i sin utformning. De har långt ifrån den stoppning som finns i boxningshandskar. Skyddet är minimalt. En bra karatehandske bör uppfylla kraven från WKF. Du ska inte använda denna typ av handske för boxning.

Vad är boxningshandskar gjorda av?

Valet av material för boxningshandskarna är viktigt. Vilken färg man ska välja är mer en smaksak.

Om du är ute efter riktigt bra boxningshandskar bör du alltid leta efter läder — eller ett material som liknar läder. Billigare tyger kommer snabbt att spricka och flagna, vilket så småningom gör dina boxningshandskar värdelösa. Vissa proffs kör enligt "treveckorsprovet." Enligt detta test är en boxningshandske bra om den håller i tre veckor med tung användning.

Du bör också kontrollera att dina boxningshandskar väger vad de ska väga. Varje boxningshandske har en bestämd vikt i uns (eng: ounce) mätt. Det förkortas som ”oz”. En uns motsvarar runt 28,35 gram. En vanlig indelning av boxningshandskarnas vikt är:

 • 8-10 oz: Tävlingshandskar. Lätta handskar ger snabbare och mer precisa rörelser.
 • 12 oz: Mits- och säckträning eller lätt sparrning
 • 14 oz: Sparrningshandskar
 • 16 oz: Tung sparrning

Vissa mindre seriösa företag säljer underviktiga handskar för att spara pengar. Du kan väga din handske för att försäkra dig om att dess vikt är vad som utannonserats. I allmänhet är tyngre boxningshandskar bättre för träning eftersom du på så sätt minskar skaderisken.

Färger är mer av en fråga om preferens än något annat. Röd, blå och svart är den "normala" boxningshandskens färger. Svart är särskilt populär för träning. Om du vill sticka ut bland mängden, kör på och välj en unik stil. Riktigt bra handskar kan köpas i alla slags färger.

Hur tränar man med boxningshandskar?

När du har köpt dina handskar, har du ett antal träningsalternativ att välja mellan.

 • Boxningslektioner: Det förmodligen bästa sättet att börja träna boxning är genom att ta boxningslektioner. Här får du lära dig sportens tips och tricks från kvalificerade proffs. Du kommer också att kunna skaffa nya vänner. Boxningslektioner gör att du snabbare kan utvecklas och optimera träningen. Du får även lära dig hur du undviker skador.
 • Träning med sandsäck: Om du vill öva och träna på egen hand är sandsäcken ett bra val. Du kommer lätt igång med hjälp av onlineguider eller en kort vägledning av någon som kan boxning. Träning med sandsäck är ett bra sätt att bränna kalorier och bli av med stress.
 • Boxercise-lektioner: Påminner om boxningslektioner men här prioriteras motion framför boxning. Med triggande musik i bakgrunden kör du på under uppmuntran av en instruktör. Detta är ett perfekt val om du vill få motion – inte teknisk boxningskunskap.

Även när det gäller professionell boxningsträning tränar de flesta boxare med kombinationer av säck och sparring. Korrekt form är allt, men jabbar, raka slag och krokar måste tränas in. På så sätt tränar nybörjarboxare och proffs till stora delar på samma sätt. När du lär dig grunderna, handlar allt om att ge träningen den tid den behöver för att du ska utvecklas som boxare.

Frågor och svar om boxningshandskar

Borde jag linda in mina händer?

Förmodligen inte. Boxningsproffs lindar sina händer före tävling och vid tung sparring. Men de allra flesta boxare gör det inte under vanliga träningspass. Använd istället en tyngre boxningshandske, som ger ett bättre handskydd.

 

Borde jag boxas utan boxningshandskar?

Nej. Det är lätt för boxare att bryta handen om de inte skyddar dem med boxningshandskar. Även bareknuckle-boxare bär handskar under träning. I Sverige finns det dessutom inga förbund som arrangerar tävling utan handskar.

 

MMA-handskar eller boxningshandskar?

MMA-handskar används bara om du tävlar i MMA. Dagens ledande MMA-fighters bär faktiskt vanliga boxningshandskar under boxningsträning och inte MMA-handskar. Det är inte utan anledning.

 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
37 röster, Genomsnitt: 4.2 / 5