Bäst i test: Bästa gummibandet 2021

johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad september 2021

Gummiband är minst sagt underskattade som träningsredskap. Kan du tänka dig en maskin som får plats i fickan, knappt väger något och kan användas till att träna i princip vilken muskel som helst i kroppen? Vi har utsett det bästa gummibandet och vinnaren i testet är Better Bodies Resistance Mini Band.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Om vårt test av gummiband

Vi har granskat 5 populära gummiband och testat de efter följande parametrar:

 • Material: Hur hållbart är gummibandet? Vilken miljöpåverkan har materialet?
 • Motstånd: Hur tungt motstånd har gummibandet? Finns det i olika varianter med olika motstånd? Stämmer motståndet överens med vad tillverkaren anger?
 • Komfort: Är gummibandet bekvämt att använda eller skavar det någonstans vid olika övningar?
 • Pris: Hur prisvärt är gummibandet? Säljs det som ett paket med flera eller styckvis?

Jämför gärna själv bland produkterna vi testat och beställ det gummibandet som du tycker passar dig bäst.

Vilket gummiband är bäst?

Vi har testat många gummiband. Nedan följer våra testvinnare inom varje kategori, vad som är bra och dåligt med respektive produkt samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bästa korta gummibanden: Better Bodies Resistance Mini Band

  9,5/10
  Better Bodies Resistance Mini Band
  Bäst i test
  Material
  Latex
  Motstånd
  15 - 35 kg
  Längd
  -
  Antal band
  3 st
  249 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Stabila och tjocka band
  • Brett motståndsintervall
  • 4.8/5 kundbetyg Svenskt Kosttillskott

  Better Bodies är en populär tillverkare av träningskläder, träningsutrustning och accessoarer. Tillverkaren har sitt ursprung från New York. Där var Better Bodies på 1980-talet det första seriösa gymmet som välkomnade alla som var intresserade av gym och fitness. Det blev snart kultförklarat och har än idag ett mycket gott rykte i gym- och träningskretsar. Deras Resistance Mini Band är ett smidigt set med tre gummiband med olika motstånd. De är tillverkade i 100 procent latex vilket är ett slittåligt material som ger perfekt motstånd i dina övningar. De har lagt ner mycket tid på att ta fram träningsband av gummi som ger en perfekt träningskänsla. Det är en kort typ av gummiband som passar till en mängd olika övningar. Dessa gummiband passar perfekt för att göra olika former av benövningar, träna biceps, triceps och axlar. Det är egentligen bara din uppfinningsrikedom som sätter gränserna!

  Gummibanden har tre motståndsnivåer:

  • Mörkgrön färg: Lätt motstånd, 15 kg
  • Grå färg: Mellan motstånd, 25 kg
  • Grön färg: Tungt motstånd, 35 kg

  Den enkla konstruktionen är en fördel. Gummibanden väger nästan inget alls. Du kan lätt ta med dig dem till gymmet eller på resan. När du köper Better Bodies Resistance Mini Band får du en praktisk liten påse med på köpet. Den kan du försluta med en rem och den får lätt plats i ryggsäcken eller gymväskan. Enligt vissa kunder är Better Bodies Resistance Mini Band det bästa gummibandet att ha med sig i väskan och eftersom de är så lätta att ta med sig är det många som låter de följa med hela tiden. Får du en stund över kan du lätt köra ett träningspass! Du kan använda banden för att få extra motstånd när du tränar vissa övningar på gymmet. I andra övningar kan de fungera som stöd. Många väljer att göra de viktigaste övningarna endast med denna typ av gummiband. Du kan med andra ord få en intensiv träning utan att behöva använda vikter! Gummibanden ger mer motstånd och är mer flexibla än vad många anar! 

   

  Läs mer
 2. 2. MammaFitness MiniBand

  9,3/10
  MammaFitness MiniBand
  Material
  Naturgummi
  Motstånd
  -
  Längd
  30 cm
  Antal band
  1 st
  98 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • För nybörjaren
  • Breda band
  • Lågt motstånd

  MammaFitness MiniBand är ett gummiband för effektiv träning från omtyckta Olga Rönnbergs träningskollektion.
  MammaFitness MiniBand finns i två motstånd:

  • Orange färg: Lätt motstånd
  • Grön färg: Mellan motstånd

  Vilket motstånd är bäst? Det lättaste bandet (orange färg) är bra för dig som precis börjat träna. Det är också bra ifall du endast vill ha lite extra motstånd till dina vanliga övningar. Skillnaden mellan det lätta bandet och bandet med mellanstort motstånd (grönt band) är ganska stor. Det gröna bandet ger cirka 2,5 gånger större motstånd än det orangea.

  Tänk på att du väljer vilket motstånd du vill ha när du köper gummibandet. Det är alltså inte ett set med gummiband.

  Dessa gummiband är utformade för att träs över knäna. Den typiska övningen är knäböj, men gummibanden kan även användas för sidosteg, höfthäv och sidolyft.

  Gummibanden är tillverkade i naturgummi. Det är ett miljövänligt material som bryts ner på naturlig väg.

  Det finns många fördelar med att använda MammaFitness MiniBand. De är bredare än många andra gummiband på marknaden. Med en bredd på hela 7,5 cm känns de aldrig påfrestande mot kroppen. Trycket mot huden blir mindre vilket gör att du kan fästa full fokus på övningen utan att besväras av bandet. Gummibandets omkrets är 30 cm.

  När du tränar med MammaFitness MiniBand varierar motståndet under övningen. Det leder till en flexibel och mjuk rörelse. Det är skonsamt för musklerna och minskar risken för skador. Detta träningsband är också bra för rumpans muskler som får sig en extra utmaning. Gummibandet passar även för dig som har knäproblem.

  Olga Rönnberg är en personlig tränare som upptäckte att det vara många nyblivna mammor som ville ha tips och råd om hur de kunde träna på bästa sätt. Då grundade Olga MammaFitness för att kunna erbjuda produkter till kvinnor som vill skapa sig ett hälsosammare liv.

  Läs mer
 3. 3. Bästa långa gummibanden: Abilica ExerTube ECO

  9,1/10
  Abilica ExerTube ECO
  Material
  Naturgummi
  Motstånd
  14 - 23 kg
  Längd
  130 cm
  Antal band
  1 st
  299 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Stabila handtag
  • Bra stretch
  • Miljövänlig produkt

  Abilica har utvecklat en serie med gummiband för helkroppsträning. Dessa gummiband är mycket mångsidiga och kan användas för ett flertal olika övningar. Abilica ExerTube är av typen mellanlånga träningsband. De finns i två längder: 120 cm och 140 cm. Om du är över 170 cm passar troligtvis det längre gummibandet bäst, men det beror på vilken typ av övningar du har tänkt köra. Dessa gummiband passar bra för träning av både underkropp och överkropp.

  Abilicas gummiband finns i tre olika motstånd:

  • Lila färg: Lätt motstånd, 3,5 – 14 kg
  • Grå färg: Mellan motstånd, 5 – 18 kg
  • Svart färg: Tungt motstånd, 6 – 23,5 kg

  Om du precis börjat träna rekommenderas det lättaste gummibandet. Har du tränat ett tag kan du nog välja bandet med mellan motstånd. Är du vältränad får du störst utmaning med det tunga motståndet. Tänk på att du köper gummibanden ett och ett – detta är alltså inget gummibandsset! Gummibanden har kraftiga handtag med förstärkning vilket gör att du kan träna många övningar som annars inte är lika lätta att göra med gummiband utan handtag. Ett exempel är bröstövningar där du fäster gummibandet vid en påle och trycker öglorna framför dig. Det liknar något i stil med stående kabelpress eller bröstpress.

  Abilicas gummiband är även ett perfekt val om du är miljömedveten. Materialet är till 100 procent naturgummi, ett helt naturligt och nedbrytbart material. De är tillverkade i gummins hemland, Thailand. Kvaliteten i tillverkningen garanteras genom rigorös kvalitetskontroll.

  Läs mer
 4. 4. Bästa gummibandet för nybörjaren: Abilica RubberBands ECO

  9,0/10
  Abilica RubberBands ECO
  Material
  Naturgummi
  Motstånd
  15 - 34 kg
  Längd
  -
  Antal band
  2 st
  183 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Perfekt för nybörjaren
  • Lätta att använda
  • Miljövänlig produkt

  Abilica RubberBand är ett mångsidigt träningsband som är lätt att ta med sig. Varje förpackning innehåller två stycken gummiband med en särskilt motstånd.
  Gummibanden finns i tre olika motstånd:

  • Sand färg: Lätt motstånd, 4,5 – 15 kg
  • Brun färg: Mellan motstånd, 6 – 25 kg
  • Grå färg: Tungt motstånd, 8 – 34 kg

  Vilket motstånd som passar dig bäst beror bland annat på hur vältränad du är och vilka övningar du tänker göra. Om du precis börjat träna rekommenderar vi de lätta gummibanden (gul färg). Har du tränat ett tag kan du prova med mellan motstånd (orange färg). Är du vältränad kan du säkert välja det tyngsta motståndet på gummibanden (blå färg).

  Du kan använda dessa gummiband till en lång rad olika övningar. Trä dem över benen strax under knähöjd för att göra knäböj med extra motstånd. Du kan stärka sätesmuskulaturen genom att fästa gummibandet vid knäna och göra sidledsgång.

  Om du vill få ett långt gummiband kan du lätt fästa de två gummibanden vid varandra för att få dubbel längd. Praktiskt! När du gör det kan du till exempel göra en sittande rodd genom att trä ena änden över fötterna och ro med hjälp av armarna och ryggen.

  Armhävningar med motstånd gör du genom att fästa ihop gummibanden och lägga dem över axlarna. Kör därefter armhävningar som vanligt. Andra övningar som du kan göra med Abilica RubberBand är höfthäv och sidolyft, bara föra att nämna ett par.

  Abilica RubberBand är ett gummiband av helt naturligt material. Det tillverkas av 100 procent naturgummi och innehåller inga syntetiska material. Naturgummi bryts ned av naturen och det finns inga plastrester som kan bli kvar. Ursprungslandet är Thailand som många anser är naturgummits hemland. Abilica garanterar en mycket god kvalitet genom en gedigen kvalitetskontroll i fabriken där gummibanden tillverkas.

  Läs mer
 5. 5. Casall Exetube

  8,7/10
  Casall Exetube
  Material
  Latex
  Motstånd
  -
  Längd
  120 cm
  Antal band
  1 st
  179 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Bra kundomdömen
  • Robusta och sköna handtag
  • Mycket bra pris

  Casall Exetube har utvecklat ett mångsidigt gummiband som passar bra för att träna både överkropp och underkropp. Genom de elastiska rörelserna tränar du lätt de större musklerna samtidigt som stabiliteten i varje liten muskel byggs upp.

  Detta gummiband har två sköna handtag som gör att du kan få ett bra grepp. Kunderna uppskattar att greppet förblir gott även när man blir svettig.
  Detta gummiband finns i tre motståndsnivåer:

  • Lätt motstånd, 3 kg
  • Mellan motstånd, 5 kg
  • Tungt motstånd, 7 kg

  Vilken motståndsnivå ska man välja? Utgå från det lättaste gummibandet ifall du nyss har börjat träna. Sedan kan du successivt arbeta dig uppåt. Vissa väljer att köpa flera gummiband och använder olika band för olika övningar. Med tanke på det låga priset är det ändå ingen stor investering.

  Med Casall Exetube kan du utföra flera utmanande men skonsamma muskelövningar. Längden är 120 cm. Genom att kliva på ena sidan av gummibandet och greppa det ena handtaget med bägge händerna och dra det uppåt i en roterande rörelse kan du träna både mage och axlar. Justera motståndet genom att välja var på bandet du sätter ner foten.

  Du kan göra en kombinerad benböj och axelpress genom att stå på bandet axelbrett, föra handtagen uppåt medan du böjer på benen.

  Roddövning gör du lätt genom att snurra bandet runt fötterna tills det får önskad längd. Greppa handtagen och dra dem mot dig.

  Eftersom Casall Exetubes gummiband är så pass litet är det mycket lätt att ta med sig, till exempel när du är ute och reser. Tänk dig att alltid kunna ha med dig gymmet vart du än åker! Gummibandet väger endast 0,20 – 0,25 kg beroende på motstånd!

  Gummibandet är tillverkat i latex, NBR gummi och polypropen.

  Läs mer
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

pilates

Köpguide: Så hittar du bästa gummibandet

Det finns gummiband av olika längd. Längden avgör hur du kan använda gummibandet – till vilken typ av träning och till vilka muskler. Bandet har även olika motstånd eller viktklass så att du kan öka svårighetsgraden allteftersom. Bredden varierar mellan olika gummiband. Dessutom finns det specialgummiband för rehab eller gummiband med handtag.

Nedan hittar du vår guide som är till för att hjälpa dig att välja rätt gummiband:

 • Långa gummiband: Dessa gummiband har en längd på över 200 cm och passar fint för både stretchning och träning. Du kan använda ett lite bredare långt gummiband som assistens på gymmet, t.ex. när du kör dips, pull-ups eller chins. I hemmet kanske du klarar dig med ett smalare band. Läs mer: Vilken chinsstång är bäst i test?
 • Korta gummiband: Den typiska längden för ett kort gummiband är 60 cm. Bredden varierar. De korta gummibanden passar främst för att träna rumpa och ben. Det finns även andra övningar där du kan använda kort gummiband. Motståndet är betydligt lägre jämfört med de långa gummibanden. Vanligtvis ligger motståndet på något eller några kg men det finns korta gummiband med över 20 kg motstånd.
 • Rehab-gummiband: Dessa gummiband har lågt motstånd och används för att rehabilitera musklerna efter en skada för att de ska återfå sin rörlighet, funktion och stabilitet. Genom att träna återfår musklerna snabbare sin kapacitet. Samtidigt är det viktigt att träna försiktigt i början. Här hjälper ett rehab-gummiband dig att träna musklerna och öka belastningen gradvis.
 • Gummiband med handtag: Om du vill träna överkroppen med gummiband kan ett som har handtag göra träningen lättare. Längden brukar ligga på en dryg meter men tjockleken varierar.
 • Yogaband: Ett yogaband är egentligen inget gummiband men hamnar ibland i samma kategori. Yogabandet hjälper dig att genomföra svåra rörelser och kan vara till hjälp i din stretching. Läs även: Bästa yogamattan 2020

Efter att du har bestämt dig för vilken typ av gummiband du behöver finns det ett antal punkter värda att tänka lite extra på:

 • Längd: Gummiband av alla typer finns i olika längder. De minsta går inte sträcka längre än en arm medan andra går att stäcka flera meter. Är du osäker på hur långt det ska vara är det oftast bättre att välja ett längre. Det går alltid att vika, knyta eller klippa av ett längre om det är nödvändigt, men kortare band går inte att få längre.
 • Material: Även om alla gummiband är gjorda av någon slags plast eller gummi kan materialet variera kraftigt. Dåliga material töjer lätt ut sig och tappar sin spänst eller kan till och med gå av. Genom att välja ett gummiband med äkta gummi/latex kan du va säker på att få en högkvalitativt produkt.
 • Handtag: Först och främst gäller det här att bestämma sig för om man vill ha handtag eller inte. Sen gäller det att veta vilken typ av handtag man ska välja. Om du ska göra hantelövningar med gummibandet vill du definitivt ha ett gummiband med handtag. Därefter ska du se hur mjuka och greppbara handtagen är. Om du inte har tränat mycket med gummiband tidigare rekommenderar vi ett mjukt handtag för att slippa få förhårdnader på händerna.

Det bästa gummibandet enligt oss är den produkt som håller högst prisvärdhet i förhållande till kvalitet och egenskaper. 

Säkerhet och tips för träning med gummiband

Även om gummiband generellt är mycket säkrare än att träna med vikter måste du vara försiktig, precis som vid all form av träning. Genom att vara försiktig med gummibanden minskar du risken för skador och når dina träningsmål snabbare.

 1. Håll kroppen i rätt ställning - Vissa övningar kräver att man hukar sig ner, men man ska aldrig hålla kroppen i en ohållbar ställning - även om det ger dig mer styrka. Se till att alltid hålla knäna lite böjda istället för att låsa dem. Håll höfterna och axlarna i linje, och låt ryggraden vara i sin naturliga position.
 1. Börja göra övningen utan gummibandet - Innan du börjar köra en övning för fullt med gummibandet, framförallt om du gör en övning för första gången, bör du göra övningen utan gummiband. Det gör att du får in rätt rörelse utan att belasta musklerna. När övningen känns bekväm och du är säker på att du gör på rätt sätt kan du sedan göra den med gummibandet
 2. Lås inte lederna - Om du märker att armbågarna eller knäna låser sig när gummibandet är fullt utsträckt använder du förmodligen för hårt motstånd. Du bör aldrig sträcka ut lederna så långt att de låser sig. Annars riskerar du att få en sträckning i musklerna eller att skada leden.
 3. Öka inte motstånd för snabbt - Byt inte för snabbt till band med större motstånd. Det kan i värsta fall leda till överansträngning eller skador. Ta istället god tid på dig och se till att du verkligen behärskar det nuvarande innan du går på nästa färg. Som en tumregel bör du klara av 3 set av 10-15 repetitioner av en övning innan du ökar motståndet.
 4. Sträck inte ut gummibandet för långt - Om du sträcker ut gummibandet till bristningsgränsen riskerar du att det tappar sin elastiska förmåga eller i värsta fall spricker. Maxgränsen på ett gummiband brukar vara ungefär 2,5 gånger längden. Släpp aldrig heller taget om ett utsträckt gummiband. Det är inte särskilt roligt att bli snärtad i ansiktet av ett handtag.
 5. Inspektera gummibandet innan anvädning - Innan du börjar träna med gummibandet bör du alltid kontrollera så att det inte har några revor eller har fransat sig. Ett skadat gummiband går lätt av och om oturen är framme riskerar du allvarliga skador. 
 6. Förvara gummibandet rätt - Förvara inte gummibandet på ställen där gummit riskerar att expandera eller få bakterier. För att maximera livslängden bör du istället förvara gummibandet på en sval torr plats.

Fördelar med att använda gummiband i träningen

Det finns flera fördelar med att använda gummiband när du tränar. Vissa använder uteslutande gummiband i sin träning. Andra använder dem som ett komplement till andra träningsredskap eller på gymmet.

 • Lätt att ta med: Ett gummiband väger inte många gram. Det får lätt plats i ryggsäcken, väskan eller till och med i fickan. Vi kan inte komma på något träningsredskap som är lättare att ta med sig än ett gummiband!
 • Billigt: Ett kort gummiband kostar inte mer än några tior. Ett långt gummiband får du för någon hundralapp. Yogaband och rehab-band är inte heller dyrare än så. Ett flerpack kan du hitta för några hundra upp till runt 1 500 kronor. Det är med andra ord mycket billigt att träna med gummiband.
 • Mångsidigt: Du kan använda gummiband för att träna i princip vilken muskel eller muskelgrupp i kroppen som helst. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Det kan fungera som assistens för att göra en övning lättare eller som resistens för att bjuda på extra motstånd. Dessutom är de ett perfekt redskap för att du ska återhämta dig efter en skada.
 • Låg skaderisk: Gummiband är förknippade med en mycket låg skaderisk. Intensiteten i träning med gummiband är vanligtvis inte lika stor som när du lyfter vikter eller tränar i maskin på ett gym. Dessutom känns motståndet i gummibandet naturligt. Elasticiteten gör att dina muskler skonas i det ögonblick då de är som mest känsliga, det vill säga i utdraget läge.
 • Jämna ut belastningen: Gummiband är ett bra komplement i gymmet. De kan användas för att tillföra en extra utmaning för muskeln i slutet av en rörelse. Gummibandets motstånd blir nämligen större ju mer uttöjt det är. Därför är gummiband en bra följeslagare i vissa övningar på gymmet.
kvinna gor pull ups

Ett gummiband kan användas både som hjälp och motstånd

Vad används gummiband till?

Det finns gummiband för muskelträning, stretchning och för rehabilitering från diverse skador. De kan även användas som assistens för att förbereda musklerna för tyngre träning senare.

Vi har sammanställt en liten guide om träning med gummiband. Här går vi igenom vilka typer av gummiband som finns, hur de används och vad du behöver veta för att hitta rätt gummiband för din träning.

Så fungerar gummiband som träningsredskap

Med ett gummiband använder du din egen kropp som träningsredskap. Gummibandet fungerar som motstånd eller så kan du använda det för att hjälpa till i en viss rörelse. Du kan trä gummibandet över en eller bägge fötterna. Hålla det mellan händerna eller fästa det i en stolpe. Gummibandet har ett motstånd som inte är linjärt, vilket innebär att motståndet blir större och större mot slutet av rörelsen. Du utgår i princip från gummibandets längd och motstånd för att hitta ett som passar just den övning du tänker göra.

Olika motstånd, olika färg

Tillverkarna brukar använda sig av olika färger för att skilja på det motstånd som gummibandet ger. Motståndet mäts i kg och varierar från något kg upp till runt 100 kg. Därmed finns det ett gummiband som passar nästan varje person.

En intressant detalj som många glömmer är att det går att kombinera olika gummiband för att få exakt det motstånd du behöver. Det innebär också att du kanske inte behöver köpa ett nytt gummiband för att uppnå ett visst motstånd utan kan klara dig med dem som du redan har. Tipset är att köpa ett flerpack med gummiband för att kunna kombinera fritt.

Frågor och svar om gummiband

Nedan har vi listat de vanligaste frågorna om gummiband vi får inskickade till oss

Varför är träning med gummiband bra?

Med hjälp av gummiband får du en mångsidig träning. Du kan träna nästan alla muskler i kroppen och skaderisken är låg. Att köpa ett set med gummiband kostar inte mycket och du kan ta med dig din ”träningsutrustning” var du än åker. Du kan kombinera olika gummiband för att få önskat motstånd. Du kan även ge ett och samma gummiband olika motstånd genom att spänna det, till exempel genom att variera bredden mellan fötterna.

 

Hur ofta kan jag träna med gummiband?

Riktlinjen är att dina muskler bör vila i minst 72 timmar (tre dygn) efter ett träningspass. Det innebär att du kan träna samma muskel 2 till 3 gånger per vecka. Om du vill träna mer intensivt kan du dela upp träningen så att du under ett pass till exempel kör överkropp och under nästa tränar underkroppen.

 

Vilket gummiband ska jag välja?

Om du vill träna hela kroppen bör du köpa både korta och långa gummiband. De korta gummibanden är främst bra för rumpa och lår medan de längre fungerar för övriga muskler och stretching. Se till att även köpa gummiband med olika motstånd eftersom du är olika stark i olika övningar. Köp gärna ett flerpack för att få ett antal gummiband med olika motstånd.

 

Räcker det att träna med gummiband?

I princip ja. Du kan träna nästan alla muskler i kroppen med gummiband. På så vis är det ett mycket versatilt träningsredskap. Givetvis behöver du komplettera muskelträningen med konditionsträning också. Du kan även använda gummiband som komplement och stöd till annan träning, till exempel på gymmet.

 

Vilka övningar kan jag göra med gummiband?

Det går att utföra ett helt träningspass enbart med hjälp av gummiband som ”vikt”, eller snarare motstånd. Skaffa dig ett set med gummiband. Tre stycken räcker långt för de flesta. Här är några förslag på övningar:

 • Ben och rumpa med gummiband: Sätt gummibandet runt vaderna och gör sidosteg. Nedgångarna ska vara djupa. Denna övning tränar underkroppen samtidigt som rumpan också får viss träning.
 • Rygg och axelns baksida: Sätt dig på golvet och håll ihop benen. Trä gummibandet över bägge fötterna. Sitt med rak rygg, greppa gummibandet med ena handen. Dra det bakåt genom att använda ryggmusklerna. Sikta mot midjan. Håll kvar i tre sekunder innan du återgår till ursprungsläget med en kontrollerad rörelse. Du bör även spänna magmusklerna under denna övning.
 • Utsidan av lår, höft och rumpa: Lägg dig sidledes och fäst gummibandet mellan vaderna. Ta stöd av den ”undre” armbågen i matten. Du kan luta huvudet i handen. Den andra handen kan fungera som stöd/balans genom att du håller den mot golvet. Lyft det övre benet så mycket du kan. På väg tillbaks håller du tillbaks så att rörelsen får ta lite tid.
 • Tricepsträning med gummiband: Håll fast gummibandet med den ena handen bakom ryggen. Med den andra handen greppar du gummibandet ovanifrån. Använd dina triceps för att ”dra ut” den övre armen uppåt så att armen blir rak. Därefter återgår du till ursprungsläget med en kontrollerad rörelse.
 • Bicepsträning med gummiband: Träna biceps genom att trä bandet över fötterna när du står upp. Greppa bandet med en eller bägge händerna. Bandet ska vara sträckt när biceps är i avslappnat läge. Justera avståndet mellan fötterna för att få rätt motstånd. Gör en bicepscurl genom att böja armbågen. Endast överarmen ska röra på sig. Utför rörelsen långsamt och kontrollerat och återgå därefter till startposition på samma sätt.

 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
82 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5
Senaste tester