Bäst i test: Bästa hopprepet 2022

De här fynden låter dig hoppa raka vägen till en bättre hälsa.
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad maj 2022

Hopprep av olika varianter har funnit med i många tusen år och det kan nästan verka lite svårt att föreställa sig att antikens egyptier, kineser och greker sysslade med detta, men så är det. Då som nu betraktades hopprepet både som ett lek- och träningsredskap, och även om man på den tiden tillverkade det av bambu så var hopptekniken i princip den samma.

Vi har här testat ett 20-tal olika hopprep och bäst av alla blev Burpee Speed Rope Pro 2.0

Testvinnare - Bästa hopprepet

 1. Bäst i test hopprep: Burpee Speed Rope Pro 2.0
 2. Bästa hopprepet för crossfit: Burpee Speed Elite 3.0
 3. Bästa justerbara hopprepet: Iron Gym Adjustable Speed Rope
 4. Bästa hopprepet i läder: GymstickLeather Jump Rope
 5. Bästa viktade hopprepet: Nordic Fighter Viktat Premium
 1. Bäst i test hopprep: Burpee Speed Rope Pro 2.0

  9,7/10
  Prisvärt rep med stålbelagd vajer som dessutom är utbytbart beroende på vilken tempo du vill hoppa i.
  Burpee Speed Rope Pro 2.0
  Bäst i test
  Längd
  300 cm
  Material
  Plastbelagd vajer
  Övrigt
  Utbytbar vajer
  Handgrepp
  Hårdplast
  Till Butik
  245 kr
  Till Butik
  245 kr
  Fördelar
  • Utbyttbara vajrar
  • Stark kullagring
  Nackdelar
  • Tänk på att skruven som fäster vajern bör kontrolleras så att den inte lossnar

  Ett justerbart hopprep särskilt framtaget för intensiv träning. Det går snabbt att anpassa replängden utifrån dina egna förutsättningar, och därefter är det bara att hoppa.

  Som speed rope är det här hopprepet särskilt framtaget för högt tempo. Tack vare kullager i repfästet så kan repet rotera fritt vilket gör att förutsättningarna för högt tempo blir som bäst.

  Om du vill börja med lite mer avancerad hopprepsträning eller ta saker till nästa nivå så är det här ett prisvärt alternativ.

  Läs mer
 2. Bästa hopprepet för crossfit: Burpee Speed Elite 3.0

  9,5/10
  Premiumhopprep med utbytbar vajer som kommer i en smidig tygpåse och underlättar förvaringen.
  Burpee Speed Elite 3.0
  Längd
  300 cm
  Material
  Plastbelagd vajer
  Övrigt
  Lång hållbarhet
  Handgrepp
  Hårdplast
  Till Butik
  445 kr
  Till Butik
  445 kr

  Burpee Speed Rope Elite 2.0 är ett hopprep med kullager och extra smalt snöre. Detta gör hopprepet särskilt lämpat för högintensiv precisionsträning. Ett måste för dig som vill ta saker till nästa nivå och verkligen öka tempot med så låga hopp som möjligt.

  Man märker direkt att repet är avsevärt mycket smalare. En fördel med detta är att du endast behöver hoppa med minimal höjd. Detta uppskattas av många då det möjliggör intensivare träning och flera hopp per varv. Ett bra val för högintensiv hopprepsträning.

  Läs mer
 3. Bästa justerbara hopprepet: Iron Gym Adjustable Speed Rope

  9,3/10
  Perfekt redskap där du har valmöjligheten att själv välja längden på repet.
  Iron Gym Adjustable Speed Rope
  Längd
  300 cm
  Material
  PVC
  Övrigt
  Justerbar längd
  Handgrepp
  PVC
  Till Butik
  239 kr
  Till Butik
  239 kr
  Fördelar
  • Justerbar längd
  • Tåligt material
  Nackdelar
  • Något plastig konstruktion

  Iron Gym Adjustable Speed Rope är ett klassiskt hopprep som helt enkelt fungerar. Utan kullager och övriga detaljer finns det ingen risk att hopprepet tar skada av att användas i regn eller under vinterhalvåret. Ett pålitligt val i alla lägen.

  Med fokus på tålighet är det här ett hopprep som kommer att överleva det mesta. Perfekt för dig som alltid vill kunna träna utan att behöva bekymra dig om huruvida rätt förutsättningar råder.

  En unik balans mellan kvalitet och prisvärdhet gör detta till ett givet val.

  Läs mer
 4. Bästa hopprepet i läder: GymstickLeather Jump Rope

  9,3/10
  Massivt läderrep med ett bekvämt skumgrepphandtag.
  Gymstick Leather Jump Rope
  Längd
  275 cm
  Material
  Läder
  Övrigt
  Justerbar längd
  Handgrepp
  Skumgummi
  Till Butik
  127 kr
  Till Butik
  159 kr
  Fördelar
  • Massivt och robust
  • I läder
  Nackdelar
  • Mindre tåligt än exempelvis stålvajer

  Leather Jump Rope är både ett traditionellt och modernt hopprep. Den robusta läderremmen säkerställer hög kvalitet och bra känsla, medan kullagret minimerar risken att repet trasslar sig.

  Ett bra val för dig som gillar intensiv konditionsträning eller som vill ha ett hopprep som är enkelt att använda utan onödiga kompromisser. Tyngden i snöret gör att det är väl lämpat för hög hastighet och fungerar för både intensiv och vardaglig träning.

  Oavsett om du har tidigare erfarenheter eller är nybörjare så kommer du inte att bli besviken.

  Läs mer
 5. Bästa viktade hopprepet: Nordic Fighter Viktat Premium

  9,2/10
  Viktat hopprep till ett oemotståndligt pris.
  Nordic FighterViktat Hopprep Med Kullager Premium, Hopprep
  Längd
  280 cm
  Material
  Stålvajer
  Övrigt
  Löstagbara vikter
  Handgrepp
  Viktad plast
  Till Butik
  60 kr
  Fördelar
  • Mycket prisvärt
  • Stålvajer
  Nackdelar
  • Ganska tråkiga handtag

  Ett förvånansvärt prisvärt hopprep som kombinerar viktat rep med kullager. I praktiken betyder det att det går att hålla väldigt högt tempo samtidigt som repets vikt ger riktigt bra känsla.

  Om du aldrig tidigare testat lite mer intensiv hopprepsträning är det här ett riktigt bra val. Särskilt då repets tyngd gör det oerhört enkelt att öka tempot.

  Är du osäker på om hopprep är rätt träningsform för dig, eller om du bara vill testa ett lite mer kvalitativt hopprep, så är det här rätt val för dig.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa hopprepet

Köpguide: Så hittar du bästa hopprepet

Det finns flera olika typer av hopprep att välja mellan och alla har sina egna specifika fördelar. Det är inte lätt som nybörjare att veta skillnaderna mellan olika typer av hopprep och vilket man ska välja. När du väljer ett hopprep ska du tänka på din erfarenhetsnivå och vilken träning du planerar att göra. Letar du efter det bästa hopprepet för nybörjare? Eller vill du kanske veta skillnaden mellan ett speed rope och ett viktat rep?

Den här köpguiden innehåller allt du behöver veta för att hitta det bästa hopprepet för dig.

Typer av hopprep

 • vanligt hopprep

  Vanligt hopprep

  De vanliga hopprepen är inriktade mot nybörjare som främst vill lära sig och hålla sig till grunderna. Det här är de billigaste valen men de kan faktiskt ändå ge en effektiv träning. Vanliga hopprep är tjockare än speed ropes men lättare än viktade. De flesta vanliga tillverkas i PVC-plast och handtagen är oftast tillverkade i gummi eller skum för att du ska få ett bättre grepp. 
 • speed rope

  Speed rope

  Meningen med ett speed rope hörs på namnet. Speed ropes är väger minst av alla varianter och är gjorde för att hoppa så snabbt som möjligt. De tillverkas allt som oftast av en tunnt vinylrep och bör främst användas inomhus för att minska slitaget som blir mot hårda ytor. Att hoppa med speed rope är den mest intensiva träningen med hopprep. Därför passar de bäst för dig som vill förbättra kondition och fotarbete.
 • viktat hopprep

  Viktat hopprep

  Viktade hopprep är bra för dig som vill träna armar och axlar mer. Den extra vikten kräver mer ansträngning och energi för att hoppa. Viktade hopprep väger i regel mellan 300 g och 3 kg. Mer erfarna hoppare brukar föredra dessa, men det finns egentligen inga hinder för en nybörjare att använda dem. Tack vare vikten blir hoppningen lite långsammare och är därför bra om du vill öva upp din hoppteknik.
 • segmenterat hopprep

  Segmenterade hopprep

  Segmenterade hopprep är mest kända från rytmisk gymnastik och det höga ljudet från att de små segmenten som träffar golvet. De här hopprepen består av ett nylonrep som är täckt av massa små bitar av plast eller trä. Fördelen med segmenterade hopprep är att de sällan trasslar ihop sig och att bitarna ger lite extra vikt. Nackdelen är att de låter väldigt högt när du hoppar. Det går bra att använda segmenterade hopprep både inom- och utomhus.

Hopprep i andra material

 • läder

  Läder

  Läderhopprep är inte så vanliga som andra typer av hopprep, men har faktiskt vissa fördelar. Många gillar de typiska trähandtagen och framförallt att de är mycket tystare än andra hopprep. Repet är ofta betydligt tjockare vilket leder till att det väldigt sällan trasslar ihop sig. Nackdelen med läderhopprep är att de är betydligt dyrare än andra alternativ, men det betalar oftast tillbaka sig i längden tack vare längre livslängd.
 • tyg

  Tyg

  Tyghopprep är väldigt lätta och ett av de billigare alternativen. Är du bara ute efter att träna enkelt och med lite press på armar och axlar kan ett tyghopprep vara ett bra val för dig. Tyghopprep har också fördelen att de låter minst av alla typer, men bör inte användas utomhus då de lätt nöts ut snabbt.

Hur långt ska hopprepet vara?

Längden på hopprepet är av yttersta betydelse för att du ska kunna hoppa rätt. För att se om hopprepet har rätt längd ska du ställa dig på mitten av det och dra upp handtagen mot axlarna. Änden på repet (inte handtagen) ska sluta vid armhålan.

Nu för tiden har nästan alla hopprep justerbara handtag för att ställa in längden. Men försäkra dig om att så är fallet så slipper du beställa hem ett hopprep med fel längd. 

Din längd  Hopprepets längd
120 - 145 cm 210 cm
146 - 160 cm  240 cm
161 - 180 cm 270 cm
181 cm - 195 cm 300 cm
195+ cm  330 cm
Så valde vi ut de bästa hopprepen

Hur vi utsåg bästa hopprepen

Det finns mängder av olika sorters hopprep och även om syftet i stort sett är detsamma så skiljer de sig väsentligt åt på några punkter. För att underlätta ditt val har vi här valt att utse det bästa valet i fem kategorier.

Som grund för testet valde vi ut ett 30-tal hopprep som utmärkte sig lite extra när det kommer till pris, material, kundbetyg samt popularitet. För att sedan avgöra vilket som var bäst i varje kategori testade vi varje produkt grundligt och därefter betygsattes de på följande punkter:

 • Komfort - Känns handtagen sköna? Får du ont någonstans när använder hopprepet? Låter det mycket när repet slår mot golvet?
 • Användning - Känns det bra att träna med produkten? Hur är din övergripande känsla? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa det? 
 • Livslängd - Hur många hopp klarar det av innan någon del går sönder? Kan man byta ut handtag och rep eller måste man köpa ett helt nytt?
 • Längd - Hur långt är hopprepet? Går längden att justera, och i så fall är det enkelt? Kan man justera längden utan att kapa av repet?
 • Pris -  Vad kostar det? Är det dyrare eller billigare än liknande produkter? Känns det prisvärt i förhållande till kvalitet och funktion?
 • Omdömen - Har hopprepet fått bra eller dåliga omdömen av användarna? Vad tycker folk är positivt och negativt med produkten?

Betygen har sedan sammanställts och vinnaren i respektive kategori blir hopprepet med det högsta totalbetyget.

Vanliga frågor om bästa hopprepet

Vanliga frågor och svar om hopprep?

Hur använder man ett hopprep?

Det grundläggande och absolut enklaste sättet att hoppa rep på är att stå på en platt yta och hoppa jämfota. Det är mest skonsamt för knäna och höfterna att hoppa på den främre delen av fötterna, och många föredrar att hoppa med ett litet "gung" i knäna för att dämpa stötarna. Man kan börja med att hoppa i en lugn och stadig takt och allteftersom man blir säkrare kan man öka hastigheten och lära sig andra tekniker.

Den andra tekniken, som också är mycket vanlig, är att man hoppar på omväxlande fötter och det är framförallt det sättet som proffsen väljer för att slipa på fotarbetet. Vid tävlingar är det också den föredragna metoden och man kan få upp en riktigt snygg och snabb teknik med lite träning. Ju snabbare och självsäkrare man blir kan man också börja "leka" med olika metoder, till exempel att köra två varv med repet på hoppet eller att korsa armarna lite då och då. Det är inte alls så enkelt som det ser ut men går, det gör det!

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
127 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5

Bäst i test - Bästa Hopprep enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test hopprep: Burpee Speed Rope Pro 2.0
 2. Bästa hopprepet för crossfit: Burpee Speed Elite 3.0
 3. Bästa justerbara hopprepet: Iron Gym Adjustable Speed Rope
 4. Bästa hopprepet i läder: GymstickLeather Jump Rope
 5. Bästa viktade hopprepet: Nordic Fighter Viktat Premium

Hopprep finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Svenskt Kosttillskott , Gymgrossisten och Träningsmaskiner .