Bäst i test: Bästa löpbandet 2022

Kom i form snabbt och smidigt med ditt egna träningsband hemma.
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad maj 2022

Att det är jobbigt att ta sig ut eller att åka till gymmet är för många en ursäkt god nog att inte träna. Ett löpband hemma gör det lättare att träna när man får en stund över och det blir svårare att hitta ursäkter att inte träna. Det behöver dessutom inte ens kosta särskilt mycket att införskaffa.

Vi har här testat ett 20-tal olika löpband och bäst av alla blev Titan Life Athlete T73. Ett mycket högkvalitativt löpband med många funktioner som det är riktigt kul att träna på. Läs vidare för att se våra vinnare i andra kategorier som bästa billiga löpbandet eller bästa premiumvalet.

Bästa löpbandet:

 1. Bäst i test: Titan Life Athlete T73
 2. Mest privärda löpbandet: Master FitnessT25
 3. Bästa premium löpband: AbilicaStream TM 40
 4. Bästa billiga löpband: Domyos Compact RUN 100E-A
 5. Bästa löpband med stark motor: Nordictrack commercial 1750
 6. Bästa löpbandet utan motor: Domyos W100
 1. 1. Bäst i test: Titan Life Athlete T73

  9,7/10
  Ett löpband som känns som ett premiumalternativ men kostar som ett i mellanklassen.
  Titan LIFE TITAN LIFE Athlete T73
  Bäst i test
  Storlek
  194x88x144 cm
  Maxhastighet
  22 km/h
  Lutning
  20 nivåer
  Program
  24 st
  Till Butik
  10990 kr
  Fördelar
  • Många program, lutningar och inställningar
  • Lägre ljudvolym än många konkurrenter
  • Kan vikas ihop när det inte används
 2. 2. Mest privärda löpbandet: Master FitnessT25

  9,5/10
  Ett högkvalitativt, stabilt och robust band som passar lika bra i hemmagymmet som hos professionella aktörer.
  Master FitnessT25, Löpband
  Storlek
  172 x 87cm
  Maxhastighet
  20 km/h
  Lutning
  0-15 %
  Program
  36 st
  Till Butik
  9886 kr
  Fördelar
  • Stor löpyta
  • Stort utbud av träningsprogram
  • Högt kundbetyg
  Nackdelar
  • Måste köpa till golvskydd

  Löpbandet Master T25 är ett kraftfullt löpband för hemmabruk. Det är också mycket prisvärt för sin klass och har hela 36 olika program. Du ändrar lätt programmen via displayen. Hastighetsintervallet är från 1 till 20 km/h vilket gör att det passar oavsett om du tänker springa, jogga eller ägna dig åt powerwalk hemma i vardagsrummet eller sovrummet. Den höga maxhastigheten möjliggör även för intervallträning. Om du vill få ökat motstånd kan du lätt öka lutningen på löpbandet. Det går att ändra vinkeln upp till 15 graders lutning. Dessutom finns stöd för trådlös pulstagning med hjälp av ett pulsbälte. Tänk bara på att pulsbältet inte ingår. 

  Master T25 har en stark motor på 2,5 hk, vilket garanterar en god funktion för personer med vikt på upp till 130 kg. Med en stark motor blir upplevelsen mycket bättre oavsett om du springer, promenerar eller joggar. Ett löpband med stark motor är särskilt viktigt om du tränar ofta. Är inte upplevelsen optimal finns risken att du tröttnar på träningen. Master T25 är ett relativt kompakt löpband med dimensionerna 172 x 87 x 137 cm. Det är lätt att fälla ihop löpbandet och ställa undan det då det inte används. Då är måtten istället 120 x 87 x 148 cm. T25 har transporthjul som gör att det är lätt att rulla undan löpbandet. Trots de kompakta måtten är löpytan stor med en längd på 140 cm och bredd på 51 cm.

  • Stark motor
  • Många program
  • Stor löpyta

  För att sammanfatta är Master T25 ett bra mångsidigt löpband med en robust och anständig konstruktion. Prislappen är bra och man får definitivt valuta för pengarna. Den starka motor är både tyst och mjukgående och programinställningarna är av utmärkt kvalitet. På det stora hela är Master T25 det optimala alternativet för din hemmaträning och vi user löpbandet till bäst i vårt test. 

   

   

  Läs mer
 3. 3. Bästa premium löpband: AbilicaStream TM 40

  9,3/10
  Premiumband med stark motor, flera anslutningar och lutningsalternativ.
  AbilicaStream TM 40, Löpband
  Storlek
  191 x 85cm
  Maxhastighet
  22 km/h
  Lutning
  12 nivåer
  Program
  12 st
  Till Butik
  15300 kr
  Fördelar
  • Hög topphastighet
  • Stor löpyta
  • Utmärkt för intervallträning
  Nackdelar
  • Ganska dyrt

  Abilica Stream TM40 är ett löpband för dig som tar din löpträning på största allvar. Detta är en mycket robust maskin med kraftig stomme samt med en stark motor på 2,5 HK som gör att löpbandet kan användas av personer med en vikt på upp till 125 kg. Dämpningskuddar under löpplattan minskar risken för skador. Styrkan märks också på maxhastigheten som är hela 22 km/h, vilket är mycket snabbt för ett löpband. Löpytan är stor, 155 cm lång och 55 cm bred. Det gör att du obehindrat kan springa på bandet, även i högre hastigheter och i intensiv intervallträning. TM40 kan justeras i 15 olika höjdnivåer för träning i uppförsbacke. På displayen kan du följa det mesta som är relevant – puls, kaloriförbrukning, hastighet, sträcka och tid. Tack vare snabbknapparna kan du lätt ändra inställning utan att behöva pillra på displayen. En finess är de inbyggda högtalarna som du kan ansluta en musikspelare till. Löpbandet går att fälla ihop och har ett transporthjul så att du lätt kan flytta undan det.

  Vi tycker att Abilica Stream TM40 passar bäst för dig som har höga ambitioner med din löpträning och vill ha ett löpband som kan användas intensivt. Prislappen är kanske något saftigt vid första anblick men söker du ett premiumlöp av högsta kvalitet med flera olika funktioner är Abilica Stream TM40 väl värd att titta närmare på. 

  Teknisk specifikation från Abilica

  Läs mer
 4. 4. Bästa billiga löpband: Domyos Compact RUN 100E-A

  9,3/10
  Prispressat band som går att koppla upp till sina smarta enheter i hemmet som dessutom tar lite plats när det fälls ihop.
  Löpband RUN100E uppkopplat
  Storlek
  156 x 76 cm
  Maxhastighet
  14 km/h
  Lutning
  0 - 3 %
  Program
  30 st
  Till Butik
  4999 kr
  Fördelar
  • Prisvärt
  • Uppkopplat
  • Lite plats ihopvecklat
  Nackdelar
  • Känns lite plastigt

  RUN100E är ett mångsidigt löpband där man verkligen har storsatsat på portabilitet och enkel förvaring. Bland hopfällbara löpband är detta ett riktigt premiumalternativ med funktionalitet och komfort som tål att jämföras med avsevärt mycket mer skrymmande alternativ.

  Oavsett om du har ont om förvaringsutrymme eller bara ogillar att saker står i vägen så kommer RUN100E att lösa dina problem. I hopfällbart läge är det nästan helt platt och kan förvaras under en säng eller ståendes i ett smalt utrymme.

  Samtidigt som platsbesparing är ett den främsta anledning att välja RUN100E så har det även avancerad funktionalitet. En display med 30 program och app-anslutning är det även ett löpband som håller måttet i vår moderna samtid.

  Kostnadsmässigt ligger det lite över andra alternativ och man får faktiskt betala premium för smidigheten i att kunna fälla ihop löpbandet. Är detta något du värdesätter är priset däremot lågt för vad du får.

  Läs mer
 5. 5. Bästa löpband med stark motor: Nordictrack commercial 1750

  9,1/10
  Träningsband till kommersiella miljöer med flera funktioner och hög kvalitet.
  Nordictrack commercial 1750
  Storlek
  Maxhastighet
  Lutning
  Program
  Till Butik
  20990 kr
  Fördelar
  • Extra stark motor
  • Större motorutrymme för mindre vibrationer
  Nackdelar
  • Finns bättre alternativ för hemmamiljö

  Commercial 1750 är ett oerhört robust och stabilt löpband för professionell användning. Med innovativa funktioner som dynamisk lutningsjustering, stark motor och hela tre hundra program är det här ett löpband för dig med höga krav.

  Som löpband håller Commercial 1750 en helt annan nivå. Tekniska lösningar såsom högupplöst Android-baserad pekskärm gör det enkelt att integrera löpbandet med hälsoappar och få ut det mesta av sin träning.

  I grund och botten så väljer man ett professionellt löpband för att det är mer robust och kvalitativt. Vill du vara säker på att kunna maximera din träning och aldrig bli begränsad av utrustningens kvalitet bör du definitivt överväga Commercial 1750. Det går inte att hymla med att det kostar närmare fem gånger så mycket som att annat löpband. Men man får definitivt vad man betalar för.

  Läs mer
 6. 6. Bästa löpbandet utan motor: Domyos W100

  9,1/10
  Motorlöst träningsband som drivs genom en liten lutning som får bandet att rulla när du ställer dig på det.
  Löpband utan motor W100
  Storlek
  122 x 66 cm
  Maxhastighet
  N/A
  Lutning
  15 %
  Program
  0 st
  Till Butik
  2399 kr
  Fördelar
  • Prisvärt
  • Tar lite plats när man fäller ihop det
  Nackdelar
  • Utan motor

  W100 från Decathlon är ett löparband helt utan motor. Vad det betyder är att det bara är din egen ansträngning som driver bandet. Motståndet kommer främst från löpbandets lutning.

  Jämfört med motordrivna löpband innebär det en avsevärt mycket mer påtaglig känsla av motstånd. Många har fått erfara att träningen med dessa band blir mycket mer intensiva. Den digitala displayen ger dig översikt över tid, hur lång sträcka du har avverkat sam en uppskattning gällande antalet förbrukade kalorier.

  Även om det hade varit trevligt att kunna öka motståndet genom justerad lutning så är 15% lutning tillräckligt. Om hård träning är din nuvarande fokus så är det här ett väldigt smart val. Avsaknaden av motor säkerställer hög tillförlitlighet och att bandet kommer göra nytta under väldigt lång tid framöver. Riktigt bra valuta för pengarna.

  Läs mer
Se alla produkter
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa löpbandet

Köpguide: Så hittar du bästa löpbandet

Nedan hittar du de viktigaste punkterna att hålla utkik efter när du ska välja löpband. Väg in alla de olika delarna, och sätt dem i relation till varandra, för att på så vis hitta den produkt som passar dig bäst.   

meter

Storlek och vikt

Det finns en stor variation i hur mycket ett löpband väger. Vissa dyrare modeller väger uppåt 130 kg. Med en så stor vikt vill du säkert se till så att leveransen sker direkt till lägenheten så att du slipper transportera löpbandet, bära det uppför trappor och så vidare.Det första du bör överväga innan du köper ett löpband är om du har tillräckligt med plats hemma. Ett löpband kräver trots allt ett visst utrymme. Den genomsnittliga längden för löpband är cirka två meter. Bredden är mindre än en meter men du måste förstås ha gott om utrymme på sidorna och i ändan av bandet för att det ska vara säkert att använda det.

Det finns dock löpband som är betydligt lättare. Dessutom går det att vika ihop många löpband så att de lättare kan förvaras. Många modeller har hjul som gör att de lätt kan flyttas.

Tänk på att din längd kan påverka valet av det bästa löpbandet. Om du är lång har du längre steg och vissa löpband kan då vara för små om du vill kunna springa fritt. Det är aldrig fel att provspringa i en butik innan du köper löpband för att få en känsla för vilken längd som passar dig bäst.

price

Kostnad

Det går att hitta löpband för under 3 000 kronor, men i denna prisklass är det svårt att hitta riktigt god kvalitet. Just kvaliteten är viktig för hållbarheten. Om ni är många som ska använda löpbandet och speciellt om det kommer att användas för löpning (inte bara promenader) är det extra viktigt att satsa på kvalitet.

Vissa dyrare modeller kostar uppåt 30 000 kronor. Det som främst skiljer de dyrare varianterna från de billigare är att de är tyngre och mer robusta, samt innehar flera funktioner såsom TV-skärm med internet samt att man kan ändra lutning på bandet.

treadmill 1

Två typer av löpband

Man kan grovt räknat dela in löpband i två typer:

 • Fällbara löpband: Spar utrymme när du inte använder dem. Om du har ont om plats hemma eller om du inte vill att löpbandet ska stå framme när du inte använder det kan en hopfällbar modell vara det bästa valet. Tyvärr är de lite kortare och passar därför bäst för dig som tänker använda löpbandet för att gå.
 • Icke-fällbara löpband: En variant som ofta är robustare och tyngre. Bandet är längre vilket gör att det är lättare att springa på det. Denna variant passar även bättre för tyngre personer. Nackdelen är att de tar lite mer plats och att de i allmänhet är dyrare.
function

Funktioner

Fundera över vilka funktioner du vill att ditt löpband ska ha. Satsa gärna på ett lite dyrare löpband för att få de funktioner som underlättar din träning, men det är inte säkert att löpbandet med flest funktioner är bäst. Det är förstås dumt att betala extra för specialfunktioner som du inte har någon nytta av.

Bland de vanligaste funktionerna hör:

 • Förinställda träningspass: Det kan exempelvis handla om träningspass som automatiskt varierar hastigheten på bandet och lutningen.
 • Internet: Vissa maskiner kommer med internetanslutning så att du kan se dina träningspass via en app på din telefon eller på maskinens display.
 • Säkerhet: Alla maskiner kommer med en magnetisk säkerhetsnyckel som ska fästas på dina kläder när maskinen används. Om du faller, kopplas nyckeln ur och bandet stannar. Du kan också ta bort nyckeln så att barn inte kan starta bandet av misstag.

När det gäller funktioner kan man sammanfatta det som att det som hjälper dig att hålla motivationen uppe kan vara värt de extra kronorna som det kostar.

code

Träningsprogram

Inbyggda träningsprogram kan ge dig variation i din träning och hjälpa dig att utmana dig själv till att prestera bättre. Du kan själv välja mellan olika träningspass eller manuellt justera hasigheten och lutningen.

Till de vanligaste träningspassen för löpband hör:

 • Fartlek: En fartlek är en form av intervallträning som är idealisk för distanslöpare som tränar inför en tävling. Denna träning innehåller bestämda tider för löpning i både snabbt och långsammare tempo. Börja till exempel med en 10-minuters joggning som uppvärmning, följt av snabb löpning (över tävlingshastighet) i 75 sekunder, jogga i 150 sekunder, snabb löpning i 60 sekunder och jogga slutligen i 120 sekunder. Upprepa denna sekvens några gånger, beroende på din förmåga. Slutligen kan du värva ner i 10 minuter.
 • Progressionslöpning: När du tränar progressionslöpning blir träningspasset tuffare allteftersom, men det är förstås du själv som sätter takten. Börja med en uppvärmning och dela sedan upp tiden i tredjedelar. Om du planerar ett 30-minuters träningspass, bör de första 10 minuterna vara i en lätt takt, nästa 10 minuterna ska vara i en snabbare men ändå bekväm takt och de sista 10 minuterna ska vara i hård takt. Var noga med att varva ner avslutningsvis.
 • Kullar: Detta träningspass kan köras med vilken hastighet som helst, vilket gör det idealiskt för dig som gillar att träna genom att promenera men vill ha en extra utmaning. Börja med en fem minuters uppvärmning vid 0 procent lutning. Öka sedan lutningen till 2 procent i en minut. Därefter ökar du lutningen med ytterligare 2 procent för varje minut som går. När du når 8 procents lutning varvar du ner med en procentenhet i minuten. Upprepa detta mönster 2-3 gånger innan du varvar ner i fem minuter.
Så valde vi ut de bästa löpbanden

Hur vi utsåg bästa löpbanden

Vi har gått igenom de mest populära löpbandet och valt ut 6 som vi anser vara värda att titta lite extra på. Vi har bland annat kollat närmare på kvalitet och funktioner, vilken tillverkare det är och även vad andra människor tycker och har skrivit om produkterna. Detta har vi testat: 

 • Funktion: Hur många olika hastigheter finns det? Hur mycket går det att luta? Hur många träningsprogram finns det? Ingår pulsmätning?
 • Kvalitet: Känns maskinen robust? Vad är maxvikten för användaren? Ingår det någon garanti? Har du märkt av någon form av slitage efter en tids användning?
 • Komfort: Hur känns att använda löpbandet? Känns löpningen naturlig? Hur bra grepp får du? Sviktar den för mycket under löpning? Låter maskinen mycket? Finns det ställ för vattenflaska?
 • Storlek: Hur stort är löpbandet? Blir det svårt att få plats med i ett "normalt" hem? Går det vika ihop för enklare förvaring? Väger det mycket? Är det enkelt att flytta på? Är det tillräckligt brett för att inte begränsa löpningen?
 • Pris: Hur mycket kostar löpbandet? Tycker du att det känns prisvärt? Skulle du själva kunna tänka dig att köpa den här produkten?

Betygen har till sist sammanställts och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt produkten med det högsta totalbetyget?

Vanliga frågor om bästa löpbandet

Vanliga frågor om löpband

Nedan kommer en genomgång av de vanligaste frågorna och svaren gällande inköp av löpband

Hur mycket underhåll behöver ett löpband?

Ett löpband kräver inte särskilt mycket underhåll. Det som är viktigt är att du rengör ledstänger och bandet efter användning för att ta bort svett som kan ha droppat under träningspasset. Damma av displayen ibland och dammsug under bandet regelbundet så att damm inte fastnar i löpandet. Vissa modeller kan kräva mer underhåll – läs tillverkarens instruktioner!

Hur mycket plats tar ett löpband?

Löpband har olika dimensioner men bredden brukar vara mindre än en meter och längden ligger i snitt på runt två meter. Det brukar rekommenderas att du har minst 0,5 meter öppet utrymme på varje sida av löpbandet. Bakom bandet bör du ha minst en meter fritt utrymme. Tänk också på att du behöver ha minst 30 cm utrymme över huvudet när löpbandet är inställt på den högsta lutningen.

Kommer löpbandet att fungera om det står på en heltäckningsmatta?

Ja, men det kan orsaka skador. Köp en underläggsmatta för att hålla heltäckningsmattan ren och för att minska att det bildas damm. Se också till så att ditt löpband står jämnt på golvet.

Hur länge håller ett löpband?

En budgetmodell håller vanligtvis inte lika länge som en dyrare variant. Med korrekt underhåll bör även de enklaste maskinerna hålla i många år. De dyrare varianterna är dimensionerade för att användas av många personer under långa träningspass. En sådan maskin kommer troligtvis att hålla mycket länge.

Vilket löpband är bäst?

I mellansegmentet utsåg vi [TopProdukt] till testets vinnare. Detta baserades bland annat på funktioner, program, ergonomi och kvalitet.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
131 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5

Bäst i test - Bästa Löpband enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test: Titan Life Athlete T73
 2. Mest privärda löpbandet: Master FitnessT25
 3. Bästa premium löpband: AbilicaStream TM 40
 4. Bästa billiga löpband: Domyos Compact RUN 100E-A
 5. Bästa löpband med stark motor: Nordictrack commercial 1750

Löpband finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Gymgrossisten , Träningsmaskiner , Decathlon och Träningspartner .