Bäst i test: Bästa personvågen 2022

Hitta den perfekta personvågen för dig med hjälp av vår stora genomgång!
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad december 2021

Oavsett om du ska banta eller bygga muskler är det viktigt att hålla reda på vikten. Genom att skaffa en bra personvåg med med stöd för mätning av kroppssammansättningen kan du enkelt följa din utveckling över tid. De bästa vågarna mäter inte bara vikt utan kroppsvätska, fettprocent, muskelmassa och räknar ut din BMI.

Vi har här testat många olika personvågar, både digitala och analoga, och presenterar här vinnarna i fem olika kategorier. Bäst överlag blev Withings Body Personvåg med wifi som är en prisvärd våg som håller koll på upp till 8 personer så att man enkelt kan följa sin viktutveckling.

Testvinnare - Bästa personvågen

 • Bäst i test: Withings Body Personvåg med wifi
 • Bästa premium personvågen: Withings Body+ Personvåg med wifi
 • Bästa billiga personvågen: Rubicson Digital personvåg
 • Personvågen med bäst funktioner: Amazfit Smart Scale Personvåg
 • Bäst designade personvågen: Xiaomi Mi Body Composition Scale 2
 1. 1. Bäst i test: Withings Body Personvåg med wifi

  9,7/10
  En smart personvåg som registrerar upp till 8 personers viktutveckling.
  Withings Body Personvåg med wifi
  Bäst i test
  Maxvikt
  180 kg
  Mätvärden
  Vikt, BMI
  Batteritid
  4x AAA
  Mått
  33x33 cm
  549 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Mäter korrekt
  • Bra app
  • Graf på viktutvecklingen
  • Batterier ingår
  Nackdelar
  • Fötter av plast som ibland kan vara hala
  • Kan inte väga till exempel en resväska
  • Visar reklam för andra produkter

  Vi har testat Withings Body personvåg med wifi i svart och tycker härmed att denna våg är bäst i test. Vi gillade denna våg för du kan lätt följa med din personliga viktutveckling via en app. Däremot går det inte att väga till exempel din resväska, eftersom enbart registrerade personer kan bli vägda. Inga sker kan därmed bli mätta.

  Detta är en digital personvåg med en inbyggd wifi. Den sparar dessutom mätvärden för upp till 8 personer. Mätresultatet kan du sedan läsa på displayen på vågen. Du får också reda på ditt BMI och allt detta kan du också läsa ut på en app i din telefon, den fungerar både för Android och iOS. Där kan du följa med din viktutveckling med en tydlig graf. Den drivs med 4 stycken AAA batterier, som dessutom följer med vågen, och de håller upp till 18 månader. Måtten på denna våg är 327 X 327 X 23 mm.

  Vi valde just denna personvåg till bäst i test för att den är prisvärd, enkel att använda och att du lätt kan också följa med din viktutveckling i en tydlig app.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premium personvågen: Withings Body+ Personvåg med wifi

  9,5/10
  Noggrann digital pesonvåg med enkel översikt i appen.
  Withings Body+ Personvåg med wifi
  Maxvikt
  180 kg
  Mätvärden
  6 mätvärden
  Batteritid
  4x AAA
  Mått
  33x33 cm
  799 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Mäter korrekt
  • Prisvärd
  • Snygg design
  • Enkel att använda
  • Bra och tydlig app
  Nackdelar
  • Inga tydliga nackdelar

  Vi har testat Withings Body+ personvåg med wifi vit och enligt oss är den här bästa premium. Vi tycker om denna våg för att den ger mycket tydliga resultat via appen och mäter därtill flera olika variabler i din kropp. Denna våg har inga tydliga negativa sidor.

  Denna personvåg mäter förutom vikten också bland annat kroppsfett, vattenprocent och muskelmassa. En tydlig display visar således resultaten. Du kan även enkelt koppla den till en app på din telefon via trådlös wifi. Därtill kan du följa med din och upp till 8 personers viktutveckling via tydliga grafer. Du kan använda både Android och iOS. Denna våg kräver 4 stycken AAA batterier, som dessutom följer med i paketet. Batterierna håller upp till 18 månader. Maxvikten på denna våg är 180 kg. Måtten på denna personvåg är 327 X 327 X 23 mm.

  Vi valde denna våg till bästa premium personvåg för att den har en tydlig app som visar din viktutveckling.

  Läs mer
 3. 3. Bästa billiga personvågen: Rubicson Digital personvåg

  9,3/10
  Prisvärd våg i digitalt utförande med dold display som visar stora tydliga siffror.
  Rubicson Digital personvåg
  Maxvikt
  180 kg
  Mätvärden
  Vikt
  Batteritid
  3x AAA
  Mått
  30x30 cm
  149 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Tydliga siffror
  • Mäter korrekt
  • Stilren
  Nackdelar
  • Känslig för ojämnt underlag

  Vi har testat Rubicson digital personvåg vit och vi anser att den är den bästa billiga personvågen. Vi tycker särskilt om denna våg för den visar mycket tydligt och stort siffrorna på displayen och den har dessutom en belyst kant. Den kräver dock ett helt jämt golv för att visa ett korrekt mätresultat.

  Denna personvåg är gjord i härdat glas och har en stilren design. Den har också en upplyst kant, vilket är bra i ett lite mörkare rum. Displayen är helt osynlig då den inte är i användning, eftersom displayen finns under glasytan. Den ger därtill en varningssignal vid överbelastning och även då batterinivån är låg. Du behöver dessutom köpa 3 stycken AAA batterier för att vågen ska fungera. Maxvikt för denna våg är 180 kg och upplösningen är 100 g. Måtten på denna personvåg är 303 X 303 X 24 mm.

  Vi valde denna våg till den bästa billiga för att den är mycket prisvärd.

  Läs mer
 4. 4. Personvågen med bäst funktioner: Amazfit Smart Scale Personvåg

  9,1/10
  En smartvåg som utöver vikt mäter ytterligare 15 olika värden såsom puls och BMI.
  Amazfit Smart Scale Personvåg
  Maxvikt
  180 kg
  Mätvärden
  16 mätvärden
  Batteritid
  4x AAA
  Mått
  32x32 cm
  449 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Mäter korrekt
  • Priset
  • Enkelt att följa med viktutvecklingen
  • Smartmätning av spädbarn
  Nackdelar
  • Lite svår att koppla upp
  • Kompatibilitet
  • Batterier ingår inte

  Vi har även testat Amazfit Smart Scale personvåg och vi tycket att denna våg är ett bra val. Vi tycker om denna personvåg för att den kan mäta din vilopuls och den ger även en smart hälsoanalys. Den kan dock vara lite svår att koppla upp till appen.

  Denna personvåg mäter inte enbart din vikt. Den mäter därtill även bland annat din muskelmassa, kroppsvattenprocent, proteinprocent och benmassa. Därtill mäter den också din fysiska ålder, BMI och även din ideala kroppsvikt. Det går att hålla reda på upp till 10 olika personers vikter på denna våg. Du kan också koppla den till din telefon eller ditt Amazfit träningsarmband via trådlös wifi. Denna personvåg har smartvägning vid graviditet och kan också mäta spädbarn. Den kräver 4 stycken AAA batterier för att fungera, som du däremot måst köpa skilt. Maxbelastning för denna våg är 180 kg. Den kan mäta med 50 grams precision. Måtten på den här vågen är 320 X 320 X 25 mm.

  Vi valde denna personvåg till vågen med bäst funktioner för att du kan enkelt kan följa med hela 16 olika variabler i din kropp.

  Läs mer
 5. 5. Bäst designade personvågen: Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

  9,1/10
  Smart personvåg som mäter 10 vitala kroppsvärden.
  Xiaomi Mi Body Composition Scale 2
  Maxvikt
  150 kg
  Mätvärden
  10 mätvärden
  Batteritid
  4x AAA
  Mått
  30x30 cm
  299 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Mäter korrekt
  • Stilren
  • Enkel att använda
  Nackdelar
  • Mäter enbart upp till 150 kg

  Vi har testat Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 och tycketr att den är ett bra val. Vi gillar denna personvåg för att den har ett stilrent och modernt utseende och mäter korrekt som den ska. Den mäter dock enbart upp till 150 kg, vilket är mindre än de flesta andra vågar.

  Denna våg mäter förutom vikten även bland annat muskelmassa, benmassa, BMI och kroppsfett. Den har en dold LED-display som enbart syns då vågen är i användning. Det går att hålla reda på upp till 16 olika personprofiler. Du kan också läsa ut resultaten på en app på din mobil, både för Android och iOS. Den överför dessutom automatiskt resultaten till Mi Fit Appen. Med följer de 4 stycken AAA batterier som vågen behöver för att fungera. Maxvikten för denna våg är 150 kg. Måttet på denna våg är 300 X 300 X 20 mm.

  Vi valde denna produkt till bäst designade personvågen för att förutom att den är en mycket enkel och prisvärd våg som ger data på hela 10 olika kroppsvärden är lite mindre och smidigare än de flesta andra vågarna. Dessutom tycker vi att den är riktigt snygg.

  Läs mer

Personvåg köpguide

Vill du enbart hålla koll på din vikt eller vill du också veta hur mycket fett din kropp består av? Du kanske vill veta hur mycket av din kropp som är muskler eller vatten? Vill du veta var din vilopuls ligger? Allt detta kan du således även få reda via en smart digitalvåg. Det finns olika personvågar för olika ändamål som du kan välja mellan. Det finns också möjlighet att hålla reda på flera personers mätresultat i en och samma våg. Därtill kan du även följa med dina framsteg i en app som blir kopplad till din mobil eller ett aktivitetsarmband.

Här får du flera användbara tips om vad du bör tänka på när du köper en personvåg. Bland annat detta ska du tänka på:

 • Typ - Det finns två huvudsakliga typer av personvågar: analoga och digitala. Den analoga personvågen är oftast billigare men är lite svårare att läsa av. En annan fördel med en analog våg är att det inte krävs några batterier. Den digitala personvågen är lättare att läsa av exakt värde. Den har också fördelen av att du oftast kan koppla ihop den med en app och se hur din vikt har utvecklats över tid, samt ofta fler mätvärden som BMI och kroppsfett.
 • Mätvärden - För många är det viktigaste att bara se vikten. Men det finns många fördelar att se fler mätvärden om kroppssammansättningen som vattenprocent, muskelmassa och kroppsfett. Till exempel kan du genom att se att vattenprocenten är oförändrad, se att du gått ner i vikt på riktigt och inte bara har mindre vatten i kroppen för tillfället. Och att se muskelmassan är ju en väldigt bra funktion för dig som vill bygga muskler och gå upp i vikt.
 • Trådlös anslutning - Genom att para ihop personvågen via bluetooth eller wifi kan du spara historiken på dina mätningar och se hur du utvecklas över tid. Det gör att du får en mer komplett överblick av din hälsa. Även om personvågarna idag har blivit ganska bra på att mäta kroppssammansättningen bör du kontakta vården för mer exakta mätningar. Tänk också på att alla vågar inte är kompatibla med alla enheter och vissa tillverkares appar är krångliga att installera och använda.
 • Maxvikt - Personvågar finns i många olika varianter och med olika maxvikter för användare. Tänk efter innan vem som kommer att använda vågen och ungefär hur mycket den tyngsta personen väger. Generellt kan man också säga att ju högre maxvikt en våg har desto högre kvalitet har den i avseende på livslängd och hållbarhet.
 • Kvalitet - Många billigare personvågar är inte särskilt noggranna och vikten kan ibland skilja med nästan 10 %. När det kommer till andra mätvärden inom kroppssammansättningen är det ännu värre - där kan man ibland inte alls lite på siffrorna. Bästa tipset här är att välja en av våra utvalda vågar eller läsa recensionerna från tidigare kunder då det brukar visa sig ganska snabbt om en våg mäter bra eller inte.

Så gjorde vi testet

När vi gör våra tester utgår vi alltid i från dig som kund och vad du kan behöva veta. Det finns en mängd olika faktorer som du kan se på då du vill välja en ny personvåg. Dessa faktorer kan vara förutom viktmätningen också mätning av en mängd olika andra variabler i din kropp. Det kan vara fråga om till exempel fettmängden, muskelmassa, benmassa eller vattenprocenten i din kropp. Förutom de tekniska aspekterna har vi tagit med vanliga faktorer som folk irriterar sig på som till exempel krångliga appar, fult utseende och dålig användarvänlighet.

För att hitta den bästa personvågen beställde vi hem ett tjugotal personvågar och lät vår testpanel granska och betygsätta dessa efter följande kriterier:

 • Precision: Hur noggrannt mäter vågen vikten? Mäter vågen lika bra på ett ojämnt golv?
 • Funktioner: Vilka mätvärden kan man se förutom vikten? Hur precisa är mätningarna av dessa? Sparas historik så att man kan se en graf på vikten över tid?
 • Användarvänlighet: Är det enkelt att använda sig av vågen? Var det problematiskt att installera och använda sig av eventuell medföljande app? Är det enkelt att läsa av resultatet? Är det svårt att se siffrorna i väldigt ljusa/mörka rum?
 • Batterier: Är det inbyggt eller utbytbara batterier? Medföljer batterier? Hur många vägningar räcker batterierna?
 • Pris: Vad kostar vågen? Är priset rimligt i förhållande till funktionerna och noggrannheten? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa produkten?
 • Kundbetyg: Vad tycker tidigare kunder som testat vågen? Är det mest positiva eller negativa omdömen?

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
51 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5
Senaste tester