Bäst i test: Bästa shakern 2021

johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad augusti 2021

En bra shaker ska vara smidig, lätt att tvätta samt lösa upp klumpar från pulvret snabbt. Funktioner såsom extra fack för pulver kan också uppskattas men gör shakern större och lite mer otymplig. Vi har kollat närmare på några av de mest populära shakers på den svenska marknaden. Läs mer om varför vi valde SmartShake Original2Go One till den bästa shakern 2021 längre ner på den här sidan.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Om vårt test av shakers

Några av de fokusområden vi haft när vi jämfört olika shakers är:

 • Funktion: Finns det flera fack? Hur praktisk är shakern? Hur stor är den?
 • Lösning: Hur bra löser sig lätt- och svårlösta pulver i shakren?
 • Kvalitet: Hur känns och verkar kvaliteten på produkten? 
 • Pris: Vad kostar shakern i förhållande till kvalitet och funktion?
 • Design: Är shakern mest utformad för praktiska funktionen eller har man lagt extra vikt vid att göra den snygg?

Testpanelen har sedan fått testa att blanda sina vanliga proteinpulver, PWOer och andra kosttillskott och göra en bedömning av hur bra shakern fungerar. Även ett utlåtande om hur snygg shakern är har tagits med. Slutligen har vi sammanställt panelens betyg, och tillsammans med priset kommit fram till ett slutbetyg som återspeglas i topplistan.

Vilken shaker är bäst?

Vi har testat många shakers. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive shaker samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bäst i test shaker: SmartShake Original2Go One

  9,5/10
  SmartShake Original2Go One
  Bäst i test
  Volym
  800 ml
  Material
  Plast
  Extra behållare
  1 st
  99 kr
  Till Butik

  Den här shakern är perfekt att ha till vardags. SmartShake Original2Go One har ett fack i botten av flaskan där du exempelvis kan förvara ett kosttillskott och slippa frukta att det ska läcka ut i din väska. Shakerns gängor är bredare än vanligt, i syfte att kunna skruva åt produkten till max. Den har även en karbinhake där du har möjlighet att fästa ditt gymkort, exempelvis. Shakern är av giftfri plast och du får plats med 800 ml i den. När det kommer till rengöring går det enkelt att diska denna shaker i diskmaskin. Denna shaker kan du köpa i ljusrosa, rosenfärgad, grå, militärgrön eller marinblå.

  SmartShake Original2Go One ser till att pulver och vätska inte spills ut. Den är mycket bra på att hålla tätt och konsumenter har yttrat att de tyckt att den varit riktigt praktisk. Vi anser att SmartShake Original2Go One är ett smidigt och kanonbra val för dig som är ute efter den bästa shakern.

  Läs mer
 2. 2. Bästa shakern i metall: BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel

  9,3/10
  BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel
  Volym
  770 ml
  Material
  Rostfritt stål
  Extra behållare
  0 st
  349 kr
  Till Butik

  Denna shaker består av stilrent rostfritt stål. Locket klarar av att diskas i diskmaskin men resten av shakern bör diskas för hand. Materialet på flaskan är även luktresistent, och det tycker vi är väldigt positivt. Shakern har en blandningsboll, BlenderBall Wire Whisk. Med hjälp av denna blir din shake fri från klumpar. BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel har också en skruvkork som är mycket smidig. Den har även ett bärhandtag som du kan välja att plocka bort. Du kan alternativt sätta fast din nyckelring i denna. Produkten har dessutom dubbla väggar och detta bidrar till att din dryck hålls kyld i ett dygn, samtidigt som du slipper någon kondensation. Det ryms 770 ml i flaskan och shakern existerar i färgerna koppar, vit svart och silver.

  Köpare ser positivt på denna produkt då den gör vad den ska och håller drycken kall. Denna shaker har både en häftig design och flera fina egenskaper som bidragit till att vi klassat den som den bästa shakern i metall.

  Läs mer
 3. 3. Bästa billiga shakern: Better You EKO-Shaker

  9,1/10
  Better You EKO-Shaker
  Volym
  700 ml
  Material
  Plast
  Extra behållare
  0 st
  49 kr
  Till Butik

  Better You är både en ekologisk och snygg shaker. Den kan du få tag på i färgerna ljusblå, rosa, svart och orange. Tack vare att shakern är gjord på miljövänlig plast, fri från DEHP och BPA, så är Better You en shaker du kan använda med mycket gott samvete. Flaskan rymmer 700 ml dryck. Dessutom tillkommer ett filter vars uppgift är att ta bort förekommande klumpar i din dryck. Flaskan är enkel att ta med dig när du är på språng. Du kan rengöra den i diskmaskin.

  De flesta anser att denna shaker fungerat mycket bra för dem och inte läckt. Det finns dock de som hävdar att shakern läckt för dem och att locket är svårt att stänga igen samt har en dålig passform. Vi anser dock att shakern är så pass billig att man får räkna med vissa smärre bagateller. Vi tycker även om faktumet att den är miljövänlig. Därför har vi utsett Better You EKO-Shaker till den bästa billiga shakern.

   

  Läs mer
 4. 4. Bästa lilla shakern: Star Nutrition Gear Star Nutrition Wave Shaker

  8,6/10
  Star Nutrition Gear Star Nutrition Wave Shaker
  Volym
  600 ml
  Material
  Plast
  Extra behållare
  0 st
  35 kr
  Till Butik

  Detta är en shaker av god kvalitet från Star Nutrition. Shakerns lock är mycket stabilt och ser till att flaskan hålls stängd vid användning. Produkten har kroniskt raster som förhindrar klumpar i din dryck och ser till att den behåller den rätta konsistensen. Detta ansåg vi var en trevlig egenskap hos shakern. Flaskan är avsedd för 600 ml dryck och är även fri från BPA, DEHP samt plast.

  Precis som många som provat denna produkt är vi väldigt nöjda med Star Nutritions shaker. Den känns mycket hållbar, samtidigt som den är enormt prisvärd. Därför tror vi att Gear Star Nutrition Wave Shaker är det bästa valet för dig som letar efter en välfungerande liten shaker.

  Läs mer
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

cocktail shaker

Köpguide: Så hittar du bästa shakern

För att hitta den bästa shakern för just dig måste du först fundera på vilken typ av shaker du vill ha. Även om själva grundprincipen för alla shakers är densamma, finns det olika modeller att välja på, både vad gäller design och pris. Vilken sort man föredrar beror på vad man kommer att tillreda, i vilka sammanhang du kommer att använda den och hur mycket du vill lägga på den. Tänk på att du egentligen bara behöver en shaker som dessutom kommer att hålla i många år. Se alltså till att du får precis den modell du tycker verkar mest praktisk och användarvänlig.

 • Den vanliga shakern: Den vanliga shakern i plast, med ett filter för att ta bort klumpar och ett hål för att dricka i toppen, är också den billigaste. De här modellerna passar särskilt bra för personer som planerar att ha med sig shakern till gymmet eller på vandringsturen, då man inte behöver öppna hela behållaren och därmed riskera stänk. I stället kan man dricka direkt ur öppningen och på så sätt håller man både sig själv och sin omgivning ren.
 • Tudelad shaker: Om du vill ha både vatten och något kosttillskott i din shaker så kan den tudelad modell passa dig allra bäst. Den här typen av shaker är vertikalt delad i två partier i olika färger, med två luckor på toppen så att du kan växla mellan att dricka exempelvis vatten och energidryck. Fördelen är att du slipper gå omkring med två olika behållare, nackdelen att du inte kan få med dig lika mycket.
 • Shaker med blandkula: En populär modell för personer som använder sin shaker för att blanda olika pulver, exempelvis proteinpulver eller vitamintillskott, i sin dryck är en shaker med blandkula. Vissa kosttillskott kan ibland vara lite svårupplösliga och det krävs att man står och skakar ganska länge tills drycken är helt klumpfri. Genom att introducera en blandkula i shakern har detta nu underlättats avsevärt, då kulan rör om inne i shakern. Kulan är oftast gjord av rostfritt stål och ser ut som en boll tillverkad av ståltråd, ungefär som ett löst och ihåligt nystan, vilket tillåter drycken att rinna igenom och vispas om.
 • Batteridriven shaker: Om du av någon anledning har svårt att skaka om en shaker eller om du använder kosttillskott som är svåra att lösa upp enbart genom skakande så kan du prova på en batteridriven shaker som gör jobbet åt dig på några sekunder. Den här modellen kostar lite mer och du måste byta ut batterierna då och då, men den sparar din energi och är skonsam mot värkande axlar och leder.
 • Shaker med förvaringsfack: Om du inte vill blanda drycken hemma men samtidigt inte heller vill gå omkring med dina kosttillskott i fickan så är en shaker med förvaringsfack en bra idé. Genom att ha ett lösbartaget parti på undersidan kan du fylla det med lämpligt pulver, fylla shakern när du vill och sedan göra blandningen.
 • Stålshaker: Denna modell passar dem som vill träna både ute och på gymmet samtidigt som de vill hålla sina drycker kalla. Det är både gott och uppfriskande med kalla klunkar. För det ändamålet är de här varianterna perfekta. De är gjorda av rostfritt stål och med samma princip som en termos, kan en sådan här shaker hålla drycken kylskåpskall i många timmar, och därför passar den också alldeles utomordentligt för strandbesök och sommar-picknickar ute i det gröna.

Förutom de praktiska aspekterna av en shaker, kan det också vara kul att ha en modell som ser snygg eller rolig ut. Det kan handla om din favoritfärg eller ett fint mönster, eller kanske till och med en särskild utformning som ser annorlunda ut. För de flesta brukar shakerns utseende inte spela så stor roll men det finns faktiskt anledning att välja en modell som är av rätt färg eller roligast design. Att ha med sig en shaker som ser fin ut kan kännas både kul och inspirerande, men är också praktiskt på gymmet då man kan råka ställa den ifrån sig men ändå komma ihåg vilken som är ens egen.

Vad är en shaker bra för?

2 shakers

Shakers har flera användningsområden, inte minst för att ta med sig som mellanmål efter ett träningspass

Det fiffiga med en shaker är att man kan hälla i flera olika ingredienser, skaka om ett tag och sedan få en härlig dryck eller soppa. Det behövs ingen el eller motor, och man kan ta med sig shakern överallt. Den är lätt att diska och den kan användas om och om igen, och man kan göra både varma och kalla drycker. Man kan hitta både billiga och dyra shakers så det finns varianter för alla plånböcker, och om man gillar design finns det både roliga och snygga modeller.

I träningssammanhang är en shaker nästan ett måste då det är viktigt att få i sig energi och protein innan, under eller efter passet – eller alla tre. Genom att skaka ihop en enkel blandning kan den som tränar få optimala resultat och göra återhämtningen kortare, och det finns massor av bra pulver som man kan skaffa hem som innehåller precis det man behöver.

En shaker är också en bra assistent för den som vill genomföra en fasta eller en viktnedgång genom att ersätta vissa måltider med en mättande men kalorifattig dryck. Många gånger uppfattas kalorisnåla recept som lite omständliga, och även om man absolut måste äta bra och nyttiga måltider varje dag så kan en proteindryck fungera som en bra ersättningsmåltid en gång om dagen.

Man bör heller inte glömma tidsfaktorn. En av de främsta lyxvarorna idag är tid då många människor lever hektiska och ofta stressfulla liv. Det gör att saker som matlagning ibland inte prioriteras som den borde, varav den enkla lösningen blir snabbmat som inte är speciellt nyttig och ofta mycket kaloririk. Om man istället satsar på åtminstone ett hemlagat mål mat om dagen och sedan ersätter ett annat med en nyttig proteindryck i shakern, full av vitaminer och mineraler, så har man sparat in den där tiden som behövs för matlagningen utan att för den sakens skull har kompromissat med sin hälsa. Ett smart alternativ till burgaren eller snabbmackan!

Vad kan man använda shakern till?

Börja dagen eller gör ett smarrigt mellanmål med en god proteinshake: blanda det pulver som du gillar bäst med vatten eller mjölk, skaka om och så är det klart. Ett mycket enkelt sätt att få i dig precis den näring som du behöver som sparar tid och energi. Det finns massor med bra blandningar som du kan köpa färdiga, både som måltidsersättning, energigivande träningssupplement eller vitaminkickar, för att inte tala om alla goda soppor och drycker som till exempel blåbärs- eller lingondricka, tomat- eller krämig champinjonsoppa eller varför inte en vanilj- eller jordgubbsshake?

Du kan också göra egna blandningar om du vill, till exempel genom att blanda en god juice med lite kefir eller havremjölk, ha i ett par mintdroppar i en chokladmjölk eller blanda en färskpressad citron med vanligt vatten och lite stevia eller honung. En bra och smakrik vätskeersättning kan göras genom att man blandar en halv tesked salt, en halv tesked socker med en pressad apelsin och vatten – börja med att lösa upp sockret och saltet i hett vatten och häll sedan i kallt eller ljummet vatten och skaka om - passar bra under löprundan eller en långpromenad, särskilt när det är varmt.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
78 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senaste tester