Bäst i test: Bästa shakern 2022

Stor, liten, extrafack, metallutförande eller plast. Vilken shaker passar dig bäst?
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad maj 2022

En bra shaker ska vara smidig, lätt att tvätta samt lösa upp klumpar från pulvret snabbt. Funktioner såsom extra fack för pulver kan också uppskattas men gör shakern större och lite mer otymplig. Vi har kollat närmare på några av de mest populära shakers på den svenska marknaden. Läs mer om varför vi valde SmartShake Original2Go One till den bästa shakern 2022 längre ner på den här sidan.

Testvinnare - Bästa shakern

 1. Bäst i test shaker: SmartShake Original2Go One
 2. Bästa shakern i metall: BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel
 3. Bästa billiga shakern: Better You EKO-Shaker
 4. Bästa stora shakern: Gorilla Wear XXL Black
 5. Bästa lilla shakern: Star Nutrition Wave
 1. Bäst i test shaker: SmartShake Original2Go One

  9,5/10
  Smart produkt i 5 olika färger utvecklad i Sverige och med extrafack där du kan separera 2 portioner.
  SmartShake Original2Go One
  Bäst i test
  Volym
  800 ml
  Material
  Plast
  Extra behållare
  1 st
  Färger
  5 st
  Till Butik
  99 kr
  Till Butik
  99 kr
  Fördelar
  • Bra pris
  • Extrafack
  • Med praktisk karbinhake
  Nackdelar
  • Volymmarkeringarna kunde vara mer tydliga

  Den här shakern är perfekt att ha till vardags. SmartShake Original2Go One har ett fack i botten av flaskan där du exempelvis kan förvara ett kosttillskott och slippa frukta att det ska läcka ut i din väska. Shakerns gängor är bredare än vanligt, i syfte att kunna skruva åt produkten till max. Den har även en karbinhake där du har möjlighet att fästa ditt gymkort, exempelvis. Shakern är av giftfri plast och du får plats med 800 ml i den. När det kommer till rengöring går det enkelt att diska denna shaker i diskmaskin. Denna shaker kan du köpa i ljusrosa, rosenfärgad, grå, militärgrön eller marinblå.

  SmartShake Original2Go One ser till att pulver och vätska inte spills ut. Den är mycket bra på att hålla tätt och konsumenter har yttrat att de tyckt att den varit riktigt praktisk. Vi anser att SmartShake Original2Go One är ett smidigt och kanonbra val för dig som är ute efter den bästa shakern.

  Läs mer
 2. Bästa shakern i metall: BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel

  9,3/10
  Högkvalitativ stålshaker med en smidig stålboll som enkelt blandar bort klumparna.
  BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel
  Volym
  770 ml
  Material
  Rostfritt stål
  Extra behållare
  0 st
  Färger
  4 st
  Till Butik
  349 kr
  Till Butik
  349 kr
  Fördelar
  • Rostfri stål
  • Stålbollen blandar ut klumpar riktigt bra
  • Snygg design
  Nackdelar
  • Dyr

   Denna shaker består av stilrent rostfritt stål. Locket klarar av att diskas i diskmaskin men resten av shakern bör diskas för hand. Materialet på flaskan är även luktresistent, och det tycker vi är väldigt positivt. Shakern har en blandningsboll, BlenderBall Wire Whisk. Med hjälp av denna blir din shake fri från klumpar. BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel har också en skruvkork som är mycket smidig. Den har även ett bärhandtag som du kan välja att plocka bort. Du kan alternativt sätta fast din nyckelring i denna. Produkten har dessutom dubbla väggar och detta bidrar till att din dryck hålls kyld i ett dygn, samtidigt som du slipper någon kondensation. Det ryms 770 ml i flaskan och shakern existerar i färgerna koppar, vit svart och silver.

  Köpare ser positivt på denna produkt då den gör vad den ska och håller drycken kall. Denna shaker har både en häftig design och flera fina egenskaper som bidragit till att vi klassat den som den bästa shakern i metall.

  Läs mer
 3. Bästa billiga shakern: Better You EKO-Shaker

  9,1/10
  Prisvärd budgetshaker i snyggt utförande.
  Better You EKO-Shaker
  Volym
  700 ml
  Material
  Plast
  Extra behållare
  0 st
  Färger
  1 st
  Till Butik
  69 kr
  Fördelar
  • Mycket prisvärd
  • Snygg design
  Nackdelar
  • Krävs att man skakar den rätt länge för att blanda ut alla klumpar med vissa pulver

  Better You är både en ekologisk och snygg shaker. Den kan du få tag på i färgerna ljusblå, rosa, svart och orange. Tack vare att shakern är gjord på miljövänlig plast, fri från DEHP och BPA, så är Better You en shaker du kan använda med mycket gott samvete. Flaskan rymmer 700 ml dryck. Dessutom tillkommer ett filter vars uppgift är att ta bort förekommande klumpar i din dryck. Flaskan är enkel att ta med dig när du är på språng. Du kan rengöra den i diskmaskin.

  De flesta anser att denna shaker fungerat mycket bra för dem och inte läckt. Det finns dock de som hävdar att shakern läckt för dem och att locket är svårt att stänga igen samt har en dålig passform. Vi anser dock att shakern är så pass billig att man får räkna med vissa smärre bagateller. Vi tycker även om faktumet att den är miljövänlig. Därför har vi utsett Better You EKO-Shaker till den bästa billiga shakern.

   

  Läs mer
 4. Bästa stora shakern: Gorilla Wear XXL Black

  9,1/10
  Extra stor med ett utrymme upp till hela 1 liter samt fri från BPA och DEHP.
  Gorilla Wear Shaker XXL Black
  Volym
  1000 ml
  Material
  Plast
  Extra behållare
  Nej
  Färger
  1 st
  Till Butik
  89 kr
  Fördelar
  • Extra stor
  • Bra pris
  Nackdelar
  • Inga extrafack
  • Plastigt budgetutförande

  Detta är en extra stor shaker från Gorilla Wear som rymmer upp till 1 liter. Produkten är tillverkad av plast som är helt fri från både BPA och DEHP, något som uppskattas av den miljömedvetna människan. När det kommer till diskning kan den både handdiskas och maskindiskas. Locket är enkelt att ta av och på och den håller tätt på ett bra sätt. 

  På det stora hela är Gorilla Wears XXL rätt val för dig som är ute efter en enkel men större shaker till ett bra pris. Produkten saknar övriga finesser såsom extrafack eller ett mer robust metallutförande. 

  Läs mer
 5. Bästa lilla shakern: Star Nutrition Wave

  8,6/10
  En liten budgetshaker från Gymgrossistens egna varumärke.
  Star Nutrition Gear Star Nutrition Wave Shaker
  Volym
  600 ml
  Material
  Plast
  Extra behållare
  0 st
  Färger
  1 st
  Till Butik
  39 kr
  Fördelar
  • Prisvärd
  • Lite och smidig
  Nackdelar
  • Skruvkorken kan ibland stängas snett och då sipprar eventuell vätska lätt ut

  Detta är en shaker av god kvalitet från Star Nutrition. Shakerns lock är mycket stabilt och ser till att flaskan hålls stängd vid användning. Produkten har kroniskt raster som förhindrar klumpar i din dryck och ser till att den behåller den rätta konsistensen. Detta ansåg vi var en trevlig egenskap hos shakern. Flaskan är avsedd för 600 ml dryck och är även fri från BPA, DEHP samt plast.

  Precis som många som provat denna produkt är vi väldigt nöjda med Star Nutritions shaker. Den känns mycket hållbar, samtidigt som den är enormt prisvärd. Därför tror vi att Gear Star Nutrition Wave Shaker är det bästa valet för dig som letar efter en välfungerande liten shaker.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa shakern

Köpguide: Så hittar du bästa shakern

För att hitta den bästa shakern för just dig måste du först fundera på vilken typ av shaker du vill ha. Även om själva grundprincipen för alla shakers är densamma, finns det olika modeller att välja på, både vad gäller design och pris. Vilken sort man föredrar beror på vad man kommer att tillreda, i vilka sammanhang du kommer att använda den och hur mycket du vill lägga på den. Tänk på att du egentligen bara behöver en shaker som dessutom kommer att hålla i många år. Se alltså till att du får precis den modell du tycker verkar mest praktisk och användarvänlig.

 • Den vanliga shakern

  Den vanliga shakern i plast, med ett filter för att ta bort klumpar och ett hål för att dricka i toppen, är också den billigaste. De här modellerna passar särskilt bra för personer som planerar att ha med sig shakern till gymmet eller på vandringsturen, då man inte behöver öppna hela behållaren och därmed riskera stänk. I stället kan man dricka direkt ur öppningen och på så sätt håller man både sig själv och sin omgivning ren.
 • Tudelad shaker

  Om du vill ha både vatten och något kosttillskott i din shaker så kan den tudelad modell passa dig allra bäst. Den här typen av shaker är vertikalt delad i två partier i olika färger, med två luckor på toppen så att du kan växla mellan att dricka exempelvis vatten och energidryck. Fördelen är att du slipper gå omkring med två olika behållare, nackdelen att du inte kan få med dig lika mycket.
 • Shaker med blandkula

  En populär modell för personer som använder sin shaker för att blanda olika pulver, exempelvis proteinpulver eller vitamintillskott, i sin dryck är en shaker med blandkula. Vissa kosttillskott kan ibland vara lite svårupplösliga och det krävs att man står och skakar ganska länge tills drycken är helt klumpfri. Genom att introducera en blandkula i shakern har detta nu underlättats avsevärt, då kulan rör om inne i shakern. Kulan är oftast gjord av rostfritt stål och ser ut som en boll tillverkad av ståltråd, ungefär som ett löst och ihåligt nystan, vilket tillåter drycken att rinna igenom och vispas om.
 • Batteridriven shaker

  Om du av någon anledning har svårt att skaka om en shaker eller om du använder kosttillskott som är svåra att lösa upp enbart genom skakande så kan du prova på en batteridriven shaker som gör jobbet åt dig på några sekunder. Den här modellen kostar lite mer och du måste byta ut batterierna då och då, men den sparar din energi och är skonsam mot värkande axlar och leder.
 • Shaker med förvaringsfack

  Om du inte vill blanda drycken hemma men samtidigt inte heller vill gå omkring med dina kosttillskott i fickan så är en shaker med förvaringsfack en bra idé. Genom att ha ett lösbartaget parti på undersidan kan du fylla det med lämpligt pulver, fylla shakern när du vill och sedan göra blandningen.
 • Stålshaker

  Denna modell passar dem som vill träna både ute och på gymmet samtidigt som de vill hålla sina drycker kalla. Det är både gott och uppfriskande med kalla klunkar. För det ändamålet är de här varianterna perfekta. De är gjorda av rostfritt stål och med samma princip som en termos, kan en sådan här shaker hålla drycken kylskåpskall i många timmar, och därför passar den också alldeles utomordentligt för strandbesök och sommar-picknickar ute i det gröna.

Förutom de praktiska aspekterna av en shaker, kan det också vara kul att ha en modell som ser snygg eller rolig ut. Det kan handla om din favoritfärg eller ett fint mönster, eller kanske till och med en särskild utformning som ser annorlunda ut. För de flesta brukar shakerns utseende inte spela så stor roll men det finns faktiskt anledning att välja en modell som är av rätt färg eller roligast design. Att ha med sig en shaker som ser fin ut kan kännas både kul och inspirerande, men är också praktiskt på gymmet då man kan råka ställa den ifrån sig men ändå komma ihåg vilken som är ens egen.

Så valde vi ut de bästa shakers

Hur vi utsåg bästa shakers

Det finns många olika sorters shakers och att jämföra alla rakt av mot varandra blir svårt och inte heller särskilt rättvist. Vi har här därför valt att utse det bästa alternativet i fem olika kategorier.

Som grund för testet valde vi ut ett 20-tal shakers som utmärkt sig lite extra när det kommer till utseende, pris, material, funktion, populartiet och betyg från tidigare kunder. De har sedan testats noggrant och därefter betygsatts enligt följande kriterier.

 • Funktion: Finns det flera fack? Hur praktisk är shakern? Hur stor är den? 
 • Lösning: Hur bra löser sig lätt- och svårlösta pulver i shakern?
 • Kvalitet: Hur känns och verkar kvaliteten på produkten? Har du märkt av någon form av slitage?
 • Pris: Hur mycket kostar shakren? Känns den prisvärd i förhållande till kvalitet och funktion? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här shakern?
 • Design: Är shakern mest utformad för praktiska funktionen eller har man lagt extra vikt vid att göra den snygg?

Slutligen har alla betygen sammanställts och vinnaren i varje kategori blir produkten med det högsta totalbetyget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
128 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5

Bäst i test - Bästa Shaker enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test shaker: SmartShake Original2Go One
 2. Bästa shakern i metall: BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel
 3. Bästa billiga shakern: Better You EKO-Shaker
 4. Bästa stora shakern: Gorilla Wear XXL Black
 5. Bästa lilla shakern: Star Nutrition Wave

Shaker finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Svenskt Kosttillskott , MEDS , Proteinbolaget och Gymgrossisten .