Bäst i test: Bästa D-vitamin 2021

Ta dig igenom den mörka vintern med hjälp av vår topplista över de bästa D-vitamintillskotten.
robban
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad september 2021

När kalla och mörka dagar begränsar tiden i solen under vinterhalvåret begränsas mängden d-vitamin som kroppen kan producera med hjälp av solen. Då brist på d-vitamin kan kännetecknas vid en extrem trötthet vänder sig därför många människor till d-vitamintabletter som hjälp.

Vi har testat 7 vitamintabletter och vinnaren i testet är Healthwell Vitamin D3 5000 IE. Läs vidare vad du ska tänka på när du väljer d-vitamintillskott, hur vi gjorde vårt test och se alla testvinnande d-vitamintabletter.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Om vårt test av D-vitamin

Även om det kan vara svårt att hitta rätt produkt finns utmärkta D-vitamin-tillskott för nästan alla behov. Till ytan kanske de flesta tillskotten ser likadana ut fast innehållet skiljer sig åt. Men hur vet man då vilket tillskott man ska köpa?

Vi har testat ett tjugotal olika kosttillskott för att underlätta för dig som ska köpa D-vitamin. För att utvärdera D-vitamintillskotten har vi låtit vår testpanel testa produkterna och betygsätta dem efter följande punkter:

 • Innehåll: Hur mycket D-vitamin innehåller produkten? Hur koncentrerat är D-vitamin-tillskottet? Är biotillgängligheten bra? Innehåller det ämnen för att öka upptagningsförmågan? Innehåller det några konstgjorda tillsatser och fyllnadsämnen? Innehåller tillskottet D3 eller någon annan form av D-vitamin?
 • Kvalitet: Har tillverkaren gott rykte med bra standard för kvalitet och renhet? Innehåller kosttillskottet samma mängd D-vitamin som står på innehållsförteckningen?
 • Effekt: Upplever du någon positiv effekt av kosttillskottet? Har du upplevt några bieffekter? 
 • Användbarhet: Är kapslarna lätta att svälja? Hur många kapslar behöver man ta varje dag? 
 • Pris: Hur mycket kostar tillskottet? Vad blir priset per kapsel, dosering och dag? Är priset bra i förhållande till mängden D-vitamin det innehåller? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa produkten?
 • Kundbetyg: Vad tycker andra konsumenter som använt sig av produkten om den? Vad tycker de är bra och dåligt?
 • Ursprung: Vad är ursprunget till vitaminet? Är det fårull eller ett veganskt alternativ som lavar? I vilket land är det producerat? Är tillverkningen miljövänlig?

Vilket d-vitamin är bäst?

Vi har testat många D-vitamin. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive d-vitamin samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bäst i test D-vitamin: Healthwell Vitamin D3 5000 IE

  9,7/10
  Naturlig framtaget vitamin D3-tillskott från fårull
  Healthwell Vitamin D3 5000 IE
  Bäst i test
  Storlek
  120 st
  IE / kapsel
  5000 IE
  Pris / kapsel
  1,24 kr
  149 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • 4.9 / 5 kundbetyg Svenskt Kosttillskott
  • Reglerar kalcium
  • Från fårull
  Nackdelar
  • Lämpar sig inte för veganer

  Healthwell är Svensk Kosttillskotts eget varumärke som tillverkar en mängd olika produkter. Dessa brukar samtliga vara av bra kvalitet samt till ett mycket förmånligt pris. Detta är anledningarna till att vi sätter dem på förstaplatsen på vår lista över de bästa D-vitamintabletterna.

  Varje burk innehåller 120 kapslar och det finns 2 olika kapslar att välja mellan. En som innehåller 2500 IE och en annan som innehåller 5000 IE. En tablett räcker av båda i normalfallet. Har du d-vitaminbrist behöver du rådfråga med en läkare hur mycket D-vitamin du behöver få i dig men vi rekommenderar inte själva att överstiga 5000 IE per dag. Med det sagt räcker en burk i cirka 4 månaders tid.

  Priset ligger på 99 kronor/burk för den förstnämnda samt 149 kronor/burk för den sistnämnda. Detta ger då en totalkostnad om cirka 1 krona per dag.

  Tabletterna tillverkas naturligt och vitaminet, bestående av Vitamin D3 kommer från fårull. Tabletterna är mycket lättupptagliga för kroppen och storleken på tabletten är liten vilket underlättar när man ska svälja dem. Summa summarum ger vi dem ett högt betyg. Tänk dock på att det i nuläget endast är Svensk Kosttillskott som säljer dem.  Värt att tänka på är att dessa inte fungerar för veganer.

  Läs mer
 2. 2. Bästa D-vitamintillskottet med kolin: Core Vitamin D3 5000 IE+

  9,5/10
  Högdoseradt D-vitamintillskott kombinerat med kolin
  Core Vitamin D3 5000 IE+
  Storlek
  120 st
  IE / kapsel
  5000 IE
  Pris / kapsel
  1,16 kr
  139 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • 4.7 / 5 kundbetyg Svenskt Kosttillskott
  • Högdoserat tillskott
  • Räcker med en kaps/dagen
  Nackdelar
  • Animalisk kapsel - Lämpar sig inte för veganer

  Core Vitamin D3 4000 IE med kolin är ett kosttillskott som bland annat innehåller vitamin D3 som bidrar till att reglera kalciumbalansen, upprätthållandet av skelett och tänder samt till immunsystemets normala funktion. 

  • Högkoncentrerat vitamin D 4000 IE
  • En kapsel om dagen räcker
  • Upprätthåller normalt skelett och tänder

  Core Vitamin D3 4000 IE innehåller förutom vitamin D även kolin, som behövs för en normal fettomsättning i cellerna. Kolin behövs även för att kunna ta upp kalcium samt för normal inlärnings- och prestationsförmåga.

  Läs mer
 3. 3. Bästa D-vitamin med kokosolja: Better You Vitamin D3

  9,3/10
  Svensktillverkade D-vitaminkapslar som har tillsats med kokosolja
  Better You Vitamin D3
  Storlek
  90 st
  IE / kapsel
  4000 IE
  Pris / kapsel
  2,21 kr
  199 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • 5 / 5 kundbetyg Svenskt Kosttillskott
  • Med kokosolja
  • Lättsvalda tabletter
  Nackdelar
  • Något dyra

  Better You har utvecklat ett D-vitamin av hög kvalitet med en utmärkt upptagningsförmåga. Priset är lite högre per tablett jämfört med många andra D-vitamin men vi ser det som ett premiumalternativ. Vad är då skillnaden mot övriga tillverkare? Den främsta skillnaden är att Better You har valt att blanda sitt D3-vitamin med kokosfett så att kroppen lättare ska kunna ta till sig det.

  Varje tablett innehåller 4000 IE (internationella enheter).

  Dessa D-vitamintabletter kommer från naturliga källor. Vitaminet är av typ D3 som även kallas för kolekalciferol och som främst bildas med hjälp av solen. Precis som de flesta andra D-vitamin på marknaden framställer Better You sina kapslar från fårull som innehåller stora mängder av detta ”solskensvitamin”. Själva kapseln är vegetabilisk och framställs av cellulosa.

  Det är inte bara mängden vitamin som räknas när du väljer kosttillskott. Hur lätt kroppen kan ta upp D-vitamin är minst lika viktigt. Better You Vitamin D3 är framtagna för att ge optimal upptagningsförmåga, eller biotillgänglighet som det också kallas. Detta har man löst genom att blanda D-vitaminet med MCT-fett från kokosnöt. Eftersom D3-vitamin är fettlösligt gör kokosfettet att kroppen lättare kan absorbera vitaminerna i kapslarna.

  Läs mer
 4. 4. Bästa mellandoserade D-vitamintillskottet: Puori Vitamin D3

  9,1/10
  Naturligt D-vitamintillskott i mellandossegmentet fritt från lösningsmedel och genmodifierade ämnen
  Puori Vitamin D3
  Storlek
  120 st
  IE / kapsel
  2500 IE
  Pris / kapsel
  0,99 kr
  119 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Certifierad enligt IFIT
  • Fritt från lösningsmedel och genmodifierade ämnen
  Nackdelar
  • Innehåller gelatin - Ej lämpligt för veganer

  D-vitamin från Puori, tidigare Pure Pharma, som är ett danskt företag & tillverkar kosttillskott av hög kvalitet. Puori tillverkar vanligtvis mycket populära produkter och så är det även i detta fall.  Dessutom är tillskottet IFIT certifierat (International Fitness Ingridient Testing Program) vilket betyder att produkten är helt fri från genmodifierade ämnen och lösningsmedel. Externa kundrecensioner är positiva och vi, liksom dem, sätter ett högt betyg på kosttillskottet.

  Tillskottet finns tillgängligt med 2500 IE per kapsel och det rekommenderade dagliga intaget ligger på 1 kapsel per dag. Burken innehåller totalt 120 kapslar och kostar 135 kronor. Detta ger ett överkomligt pris på strax över 1 krona styck. Varje kapsel innehåller dessutom kallpressad kokosolja som hjälper kroppen att absorbera vitaminet på bästa sätt.

  Kapseln kan antingen tuggas eller sväljas hel och intas med fördel i samband med måltid. Produkten kan användas av både vuxna och barn över 12 år. D-vitaminet i denna produkt, liksom i produkten på första plats, kommer från den naturliga källan lanolin som är ett fett som finns i fårull.

  Läs mer
 5. 5. Bästa veganska D-vitamintillskottet: Healthwell Vitamin D3 Vegan 3000 IE

  9,1/10
  Prisvärt veganskt D-vitamintillskott med MCT-olja som ökar upptaget
  Healthwell Vitamin D3 Vegan 3000 IE
  Storlek
  100 st
  IE / kapsel
  3000 IE
  Pris / kapsel
  1,69 kr
  169 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • 4 / 5 kundbetyg Svenskt Kosttillskott
  • Med MCT-olja
  • Små, lättsvalda kapslar
  Nackdelar
  • Är du ej vegan finns det mer prisvärda alternativ

  Detta tillskott är anpassat för både veganer och vegetarianer. På grund av att de flesta D-vitaminprodukter på marknaden tillverkas av fårullsfett har efterfrågan när det gäller en motsvarighet för veganer och vegetarianer varit omfattande. Alla produkter från Healthwell tillverkas med HACCP- standard (Hazard Analysis and Critical Control Points) vilket betyder att man garanterar att de uppfyller högsta kvalitetskrav samt att de är 100 % konsumentsäkra.

  1 kapsel täcker dagsbehovet och kan tas på fastande mage eller i samband med mat.

  Healthwells veganska D-vitamin är helt fritt från animaliska ingredienser och kommer från vegetabilisk lav, en mossliknande svampväxt från skogen, och är således helt naturlig. Det finns bland annat friväxande skägglavar, bladlavar och busklavar att välja bland som har den unika förmågan att helt på egen hand bilda D-vitamin. Varje liten vegetabilisk kapsel innehåller 3000 IE.

   

  Läs mer
 6. 6. Bästa billiga D-vitamin: Body science D-vitamin

  8,9/10
  Testets mest prisvärda D-vitaminkapslar som räcker i över 3 månader
  Body science D-vitamin
  Storlek
  100 st
  IE / kapsel
  2000 IE
  Pris / kapsel
  0,52 kr
  52 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Oerhört prisvärda
  • Höga externa kundbetyg
  Nackdelar
  • Ej lämpligt för veganer

  Body science D-vitamin är kanske det mest prisvärda D-vitamintillskottet på marknaden. Billig och prisvärd produkt från Body Science. Innehåller 100 kapslar som var och en med råga tillgodoser dagsbehovet. Kapslarna är ganska små och väldigt lätta att svälja. Varje burk innehåller 100 st kapslar. Dessa består av 2000 IE/ 50 µg vitamin D3, vilket är den form kroppen enklas tar upp. Det räcker med en kapsel per dag för att täcka upp dagsdosen. Till skillnad från exempelvis Healthwell Vitamin D3 så saknar produkten dock MCT-olja som gör att produkten enklare tas upp. Se därför alltid till att du tar tabletterna i samband med en fettrik måltid. 

  Läs mer
 7. 7. Bästa flytande D-vitamin: Thorne D-vitamin flytande 500 IE

  8,7/10
  Flytande D-vitamintillskott som räcker under hela vintern
  Thorne D-vitamin flytande 500 IE
  Storlek
  59 ml
  IE / kapsel
  500 IE
  Pris / kapsel
  1,60 kr
  189 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Flytande alternativ
  • Naturligt konserveringsmedel
  • Helt veganskt
  Nackdelar
  • Gravida bör rådfråga läkare före användning

  Thorne erbjuder ett flytande D-vitamintillskott perfekt lämpat för dig som ogillar att svälja tabletter eller kapslar. Varje droppe innehåller cirka 500 IE/ 6,25 µg D-vitamin och rekommendationen är att ta mellan 1 och 6 droppar per dag. men du kan ta upp till sex droppar per dag. Produkten innehåller, utöver D-vitamin, naturligt konserveringsmedel i form av E-vitamin (tokoferoler) samt en fettsyra (medellånga triglycerider) som hjälper till med upptaget av D-vitaminet. En flaska består av 30 ml vätska och räcker i cirka 6 månaders tid. Det är med andra ord ett prisvärt alternativ till övriga D-vitamintillskott. 

  Läs mer
Se alla produkter
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Köpguide: Så hittar du bästa D-vitamin-tillskottet

Att få i sig tillräckligt med D-vitamin är viktigt för att flera av kroppens funktioner ska fungera normalt. Vitaminets kanske främsta uppgift är att främja kalciumabsorptionen vilket krävs för att bentillväxten ska fungera naturligt. Brist på D-vitamin leder således till att benen i kroppen blir mer sköra och att risken till att bryta benen ökar. För att hitta de bästa D-vitamin-tillskotten är det framför allt följande som är viktigt att känna till: 

 • vitamin dD2 och D3: Det finns 2 former av D-vitamin, D2 och D3, där D2 kommer från vegetabiliska källor och D3 kommer främst från animaliska källor. Kortfattat kan man säga att båda formerna fungerar på liknande sätt med att höja D-vitaminnivåerna men att D3 gör det mer effektivt. Kosttillskott med D3 är att rekommendera men håll utkik över vilken källa det kommer ifrån om du är vegetarian.
 • tabletterDosering: Doseringen av D-vitamin skiljer sig åt väldigt mycket mellan olika tillverkare och produkter. Livsmedelverket rekommenderar tillskott på mellan 400-800 IE. Den säkra övre gränsen enligt EU (EFSA) är 100 mcg eller 4 000 IE. Dock finns det mindre studier som visar på att tillskott på upp till 10 000 IE inte är skadligt. Anledningen till att det finns en övre gräns är att D-vitamin lagras i kroppen och för höga halter av D-vitamin över tid är skadligt.
 • olive oilUpptagningsförmåga: Om man vill jämföra olika d-vitamintillskott bör man inte bara titta på hur stor mängd D-vitamin de innehåller utan man borde även titta på dess upptagningsförmåga. D-vitamin är fettlösligt och bör intas tillsammans med någon form av fett. Därför har vissa tillverkare tillsatt olja i tabletterna för att optimera upptagningsförmågan. Även magnesium är viktigt för att upprätthålla D-vitaminnivåerna i kroppen.
 • affordablePriset: När det kommer till priset på D-vitamin så kan det skilja väldigt mycket mellan olika tillverkare och återförsäljare. Se därför till att kolla upp hur många tabletter en burk innehåller och hur många tabletter som behöver intas per dag i relation till priset.
 • instructionsLäs innehållsförteckningen: När det kommer till att köpa D-vitamin är det viktigt att tänka på att alltid läsa innehållsförteckningen så man ser koncentrationen av D-vitamin och även andra tillsatser som kan förekomma. Många tillskott innehåller till exempel gelatin vilket inte lämpar sig för veganer. Men det finns även veganska d-vitamintillskott med vegetabiliska kapslar där vitaminet kommer från lavar.
 • brand awarenessVarumärkeskännedom: För att vara på den säkra sidan bör man alltid köpa kosttillskott från en välkänd återförsäljare som till exempel Svenskt Kosttillskott eller Apotea. Därtill bör man välja ett kosttillskott från en välkänd tillverkare som exempelvis Healthwell, Holistic eller Puori. De stora tillverkarna har en mer tillförlitlig tillverkningsprocess så att du kan vara säker på att tabletterna innehåller precis det dem ska.

Frågor och svar om D-vitamin

Vad gör jag om jag tror jag har D-vitaminbrist?

Är man orolig över att man lider av brist på D-vitamin så ska man uppsöka en läkare. Då kontrolleras nivåerna av olika vitaminer och ämnen i kroppen via ett enkelt blodprov. På så sätt kan man lätt ta till åtgärder för att bygga upp vitaminerna till rätt nivå igen. Det man själv kan göra för att inte drabbas av D-vitaminbrist är att försöka vara ute så mycket som möjligt i dagsljus och inte heller ha heltäckande kläder på sig när man väl är ute. Under vintern vill man gärna klä på sig lite mer men man kan åtminstone låta ansiktet njuta av solens sken. 

Vad är D-vitamin bra för?

 • human bodyStärker dina ben: D-vitamin är känt för att stärka och bygga upp kroppens ben. Detta sker genom vitaminet gör det möjligt för kroppen att förse benen med de mineraler (kalcium) som de behöver.
 • muscle2Stärker musklerna: Precis som för benhälsan har D-vitamin en förmåga att stärka musklerna. Detta är inte minst viktigt för den äldre befolkningen som annars ökar risken för att ramla och i värsta fall slå sig illa.
 • virusFörbättrar immunförsvaret och bekämpar virus: D-vitamin har förmågan att förbättra immunförsvaret genom att bekämpa skadliga bakterier och virus.
 • mouthKan förbättra munhälsan: Eftersom D-vitamin hjälper till med absorptionen av kalcium tror forskare att att det även spelar en roll för den övergripande munhälsan. Detta genom att minska risken för att få hål i tänderna samt problem med tandköttet. 
 • depression2Kan hjälpa till vid trötthet och depressioner: Trötthet är ett av de mest kända symtomen vid D-vitaminbrist. Viss forskning tyder också på att det finns ett signifikant samband mellan depression och D-vitaminbrist.

Behöver jag D-vitamin-tillskott?

Normalt sett behöver man inte extra tillskott av D-vitamin eftersom kroppen själv skapar vitaminet med hjälp av solen. Men det finns vissa fall då tillskott av D-vitamin rekommenderas:

 • Spädbarn som ammar: Bröstmjölk innehåller nästan alla vitaminer och mineraler som små barn behöver, men tyvärr inte D-vitamin. Livsmedelsverket rekommenderar att nyfödda fram till 2 års ålder får 10 mcg D-vitamin per dag i form av D-vitamin-droppar.
 • Låg exponering av solljus: Arbetar du nattskift eller täcker huden av religiösa skäl så får du förmodligen inte den solexponering du behöver för att skapa D-vitamin. Även människor som bor i kallare klimat som här i Sverige kan få för lite solljus under vintermånaderna.
 • Äldre personer: Äldre personer som tillbringar mycket av sin tid inomhus kan vara i riskzonen för för lågt intag av D-vitamin. Många äldre personer som kommer in till vården med höftbensfrakturer har visat sig ha låga nivåer av D-vitamin.
 • Mörkhyade: Mörkare hudtoner innehåller mer melanin, vilket kan minska mängden D-vitamin som huden tillverkar från solen. Man har dock inte kommer fram till om detta har några hälsokonsekvenser eller inte. 
 • Fetma: Att ha ett BMI på 30 eller över är förknippat med lägre nivåer av D-vitamin. Individer som har genomgått "gastrisk bypass"-operation kan också behöva mer D-vitamin.

Vad händer vid brist på D-vitamin?

Om man har drabbats av brist på D-vitamin finns det en mängd olika symtom som kan visa sig. Dessa symtom är ofta även förknippade med andra sjukdomar vilket kan göra det svårt att få en diagnos om just brist på D-vitamin. Misstänker man att man lider av D-vitaminbrist kan man själv kontakta sjukvården för att göra en bedömning och för att kunna få ett receptbelagt tillskott för att öka upp nivåerna av D-vitamin igen. 

Det är väldigt vanligt att svenskar lider av D-vitaminbrist eftersom att största källan till denna vitamin är solen. Under vinterhalvåret får inte de som bor så högt upp på norra halvklotet så mycket sol och dagsljus och det är därför svårt att tillgodose behovet. 

Vilka är symtomen på D-vitaminbrist?

Det allra vanligaste och starkaste symptomet som man kan känna av är en enorm trötthet. Tröttheten kan också utvecklas till en djupare depression där man känner sig nedstämd och totalt orkeslös. Till det kommer också humörsvängningar och att man ofta kan uppleva känslor som ilska och irritation.

Man kan också få en allmän värk i så väl skelett som muskler och leder. Det kan vara värk som sätter sig i ländryggen, bäckenet och lårbenet eller skuldran, överarmen, höfter och lår. Smärtan kan bli så intensiv att det medför stora problem för den drabbade att utföra vardagliga sysslor och man kan till och med få problem med att ta sig fram obehindrat till fots. 

Andra kroppsliga symtom som kan yttra sig är att man sover oroligt, svettas mer trots mindre ansträngning och håravfall men också att man oftare blir sjuk. Vid brist på D-vitamin så försämras immunförsvaret vilket gör att man lättare drabbas av olika sjukdomar, så väl förkylningar som influensa och ofta är det mer långdraget än vanligt då kroppen har svårare att hantera detta och bli frisk igen.

Hur mycket D-vitamin behöver man?

Den rekommenderade dagliga intaget för D-vitamin är för närvarande 400-800 IE / dag (1 IE = 0,025 µg), men detta är för lågt för vuxna. Den säkra övre gränsen enligt Livsmedelsverket är 4 000 IE / dag. Forskning tyder dock på att den sanna säkra övre gränsen är 10 000 IE / dag. För måttligt tillskott är en 1000-2000 IE -dos av D3-vitamin tillräcklig för att tillgodose behoven hos de flesta människor. Detta är det lägsta effektiva dosintervallet. 

D3-vitamin-tillskott rekommenderas framför D2-tillskott, eftersom D3 används mer effektivt i kroppen. D-vitamin ska tas dagligen, med mat eller fettkälla, som exempelvis fiskolja. Det är ovanligt att man överdoserar D-vitamin men om det skulle ske kan man känna sig illamående och få sämre matlust.

Vilken mat innehåller D-vitamin?

Även om solen är vår främsta källa till att få i sig D-vitamin finns det ett par olika livsmedelskällor som innehåller höga mängder av ämnet. Några av dessa är: 

 • Fet fiskFet fisk: Fet fisk är en utmärkt källa för D-vitamin. Makrill, lax, sill, öring och sardin är exempel på feta fiskar. Är du osäker, fråga i fiskhandeln. Enligt Livsmedelsverket är abborren den fisk som ger mest D-vitamin per portion. Andra listor säger att ål är den bästa fisken i detta avseende. Slutligen får vi heller inte glömma bort gösen som även den innehåller rikliga mängder D-vitamin.
 • egg2Ägg: Ett kokt ägg innehåller 3,33 µg D-vitamin och ett stekt ägg 3,67 µg. Det är främst äggulan som är innehållsrik på vitaminet. Ägget är dessutom rikt på flera andra olika vitaminer såsom vitamin A, vitamin B2, vitamin E, vitamin K2 samt vissa mineraler, där selen, fosfor, jod, zink och järn är de vanligaste. 
 • milkMjölk: Mjölken i Sverige är vanligtvis berikad med D-vitamin, vilket gör den till en enkel källa för att snabbt få i sig lite extra. 100gram (cirka 1 dl) innehåller 1 µg D-vitamin. 
 • chanterelleKantareller: Svenska skogens guld, kantarellen, innehåller höga halter av D-vitamin.  Äter du 100 gram stuvade kantareller får du i dig mer än 8 µg D-vitamin.
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
173 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Senaste tester