Bäst i test: Bästa K2-vitamin 2021

robban
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad augusti 2021

Vitamin K, liksom vitamin D, är svårt att få i sig tillräckligt av via maten. Därför väljer många att ta vitamintillskott med dessa vitaminer. Vi har jämfört 9 kosttillskott med Vitamin K2. Läs mer om testet här nedan och ta reda på varför vi valde Healthwell Vitamin K2 200 som bäst i vårt test.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Om vårt test av K2-vitamin

De faktorer vi vägt in i vår jämförelse av de bästa vitamin K2-tillskotten är följande:

 • Innehåll: (hur mycket vitamin k2 innehöll produkten, innehåller produkten något mer utöver K2)
 • Pris: (hur prisvärd var produkten)
 • Övrigt: (hur snabb var leveranstiden, vad säger externa kunder om produkten)

Vilket k2-vitamin är bäst?

Vi har testat många K2-vitamin. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive k2-vitamin samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bästa högdoserade Vitamin K2: Healthwell Vitamin K2 200

  9,7/10
  Bästa högdoserade Vitamin K2
  Healthwell Vitamin K2 200
  Bäst i test
  Storlek
  90 kaps
  K2 / kapsel
  200 µg
  Pris / kapsel
  1,99 kr
  179 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • 4.8 / 5 kundbetyg Svenskt Kosttillskott
  • 1 kaps om dagen
  • K2-vitamin i form av menakinon-7

  Healthwells K2 200 tillhör de billigare vitamin K2-tillskotten du kan hitta. Koncentrationen är dessutom hög, 200 µg/kapsel, vilket ger en mycket prisvärd produkt. Healthwells kosttillskott håller en hög kvalitet generellt sett, vilket även gör att vi har högt förtroende för deras K2-vitamintillskott. K2-vitamin i sig bidrar till bättre tand- och benhälsa. Även immunförsvaret påverkas positivt. Healthwells K2-vitamin framställs genom naturlig fermentering och kokosolja är tillsatt för att förbättra näringsupptaget.

  Den naturliga framställningsprocessen bidrar, förutom Healthwells kvalitetsstämpel, till att vi betraktar detta tillskott som ett mycket bra val för den som vill ha ett högdoserat K2-vitamintillskott. Tabletterna är dessutom lättsvalda och en tablett, som tas i samband med måltid, täcker dagsbehovet av vitamin K2.

  Läs mer
 2. 2. Bästa Vitamin K2 och D: Better You Vitamin D3 + K2

  9,5/10
  Bästa Vitamin K2 och D
  Better You Vitamin D3 + K2
  Storlek
  60 kaps
  K2 / kapsel
  90 µg
  Pris / kapsel
  4,15 kr
  249 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • 4.5 / 5 kundbetyg Svenskt Kosttillskott
  • Med blåbärspulver
  • 1 kaps om dagen

  Detta högkvalitativa tillskott från Better You innehåller både K2-vitamin och D-vitamin. Koncentrationen av K-vitamin är relativt hög, 90 µg, och D3-vitamininnehållet är 2 800 IE. Detta täcker dagsbehovet utan några problem. Genom att tillskottet innehåller både vitamin D och K2, innebär det att du får i dig två vitaminer som skapar synergieffekter i kroppen. De kompletterar varandra och samverkar för att ge bland annat starkare ben, tänder och immunförsvar. Kapslarna innehåller dessutom kokosolja, som påskyndar upptagningen av andra ämnen i kroppen, samt blåbärspulver som är naturligt rikt på K-vitamin. 

  En kapsel täcker dagsbehovet och kapslarna i sig är lätta att svälja. Vi uppskattar kombinationen av det naturliga innehållet av kokosolja och blåbärspulver med tillskotten av D3-vitamin och K2. Tillsammans ger detta en premiumprodukt som vi ger vår utmärkelse "bästa Vitamin K2 och D". Detta trots att priset är högre än andra K2-vitamintillskott. 

  Produkten är tillverkad enligt kvalitetsstandarden HACCP och GMP standard, vilket gör märket tillförlitligt.

  Läs mer
 3. 3. Holistic K2

  9,3/10
  Holistic K2
  Storlek
  60 kaps
  K2 / kapsel
  90 µg
  Pris / kapsel
  2,65 kr
  159 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • 4.7 / 5 kundbetyg
  • 1-2 kaps / dagen
  • Med kalcium

  Holistic är ett mycket omtyckt märke när det kommer till hälsokost och kosttillskott. Det utvecklar och säljer produkter av mycket hög kvalitet vilket har gjort Holistic till en mycket uppskattad tillverkare. Varje kapsel innehåller dagsbehovet av vitamin K2.

  Läs mer
 4. 4. Bästa lågdoserade Vitamin K2: Healthwell Vitamin D+K

  9,2/10
  Bästa lågdoserade Vitamin K2
  Healthwell Vitamin D+K
  Storlek
  90 kaps
  K2 / kapsel
  45 µg
  Pris / kapsel
  1,66 kr
  149 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • 4.5 / 5 kundbetyg
  • 1 kaps om dagen
  • Med kokosolja

  Healthwells Vitamin D+K innehåller två mycket viktiga vitaminer som flera människor i västvärlden har brist på. Det kompletterande innehållet av D-vitamin bidrar tillsammans med K2-vitaminet till bland annat en normal hälsa och ämnesomsättning. Koncentrationen av K2 är relativt lågt, vilket passar den som endast vill få i sig en lägre dos. Priest är även det jämförelsevis lågt och en tablett räcker som komplement till en varierad och hälsosam kost. 

  Vi ger Healthwell Vitamin D+K utmärkelsen "bästa lågdoserade vitamin K2", eftersom priset är mycket rimligt och kvaliteten på Healthwells produkter hög. Kapslarna är dessutom lättsvalda. Tillsammans skapar detta ett prisvärt K2-vitamintillskott.  

  Läs mer
 5. 5. Helhetshälsa K2-Vitamin

  9,0/10
  Helhetshälsa K2-Vitamin
  Storlek
  60 kaps
  K2 / kapsel
  100 µg
  Pris / kapsel
  2,78 kr
  167 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • 1 kaps om dagen
  • Vegansk
  • Lättsvalda kapslar

  Helhetshälsas K2-tillskott är relativt dyrt men produkten är bra och omtyckt. Kapslarna är lättsvalda och ska tas i samband med måltid. Förpackningen innehåller 60 kapslar och bör tas dagligen, men tillskottet är ett bra komplement även om det bara tas varannan dag.

  Läs mer
 6. 6. Bättre Hälsa K2 Green Line

  8,8/10
  Bättre Hälsa K2 Green Line
  Storlek
  60 kaps
  K2 / kapsel
  120 µg
  Pris / kapsel
  3,25 kr
  195 kr
  Till Butik

  En produkt från Bättre Hälsa som är dyr men högkoncentrerad. Du får gott och väl i dig ditt dagsbehov av bara en kapsel. Om du tar en kapsel varannan dag så blir produkten mycket prisvärd. Vitaminet i kapslarna kommer från fermenterade sojabönor.

  Läs mer
 7. 7. Elexir K2+D3 200 mcg 60 kapslar

  8,7/10
  Elexir K2+D3 200 mcg 60 kapslar
  Storlek
  60 kaps
  K2 / kapsel
  200 μg
  Pris / kapsel
  2,65 kr
  159 kr
  Till Butik

  Med 200 μg / kapsel så är Elixirs K2 en av marknadens mest högkoncentrerade produkter. Basen i kapslarna är olja vilket gör vitaminet mer biotillgängligt.

  Läs mer
 8. 8. Great Earth Vitamin D3/K2

  8,6/10
  Great Earth Vitamin D3/K2
  Storlek
  90 kaps
  K2 / kapsel
  45 µg
  Pris / kapsel
  1,77 kr
  159 kr
  Till Butik

  Great Earth Vitamin K2

  Läs mer
 9. 9. Body science wellness series Vitamin D3+K2

  8,4/10
  Body science wellness series Vitamin D3+K2
  Storlek
  100 kaps
  K2 / kapsel
  45 μg
  Pris / kapsel
  1,19 kr
  119 kr
  Till Butik
  357 kr
  Till Butik

  D3+K2 från Body Science innehåller bra doser av två viktiga och ofta bristfälliga vitamin. Pris och koncentration är genomsnittliga och duger väl. Om du vill ha extra tillskott av K2 så är det bättre att välja en annan produkt.

  Läs mer
Se alla produkter
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Köpguide: Så hittar du bästa vitamin K2

K2-vitamin var länge känt för att det hjälper mot att blodet levrar sig. Men nu vet man att det även har en viktig roll för kroppen förmåga att lagra kalcium. Det är alltså ett viktigt vitamin både för benens hälsa och hjärtats funktion. På lång sikt bör man försöka få i sig så mycket K2 som möjligt via maten, men för vissa kan det vara lämpligt att använda sig av tillskott. Innan du beställer K2-tillskott finns det några saker du bör känna till:

 • vitaminerTyp: Vitamin K2 finns i två olika former, MK-4 och MK-7. MK-4 tas snabbt upp av kroppen i vävnader, organ och hjärnan. MK-4 är den mest aktiva formen av vitamin K2 i kroppen. MK-7 kommer från bakterier och man vet inte riktigt hur kroppen hanterar det. Mest sannolikt tas det upp i ben och lever. Det bästa är ett kosttillskott med både MK-4 och MK-7.
 • d-vitamin från solenD3 och K2: Kombinationen av vitamin D3 och K2 är särskilt gynnsam för kroppen, men viss forskning tyder på att effekten av D3 kan minska om man intar bägge vitaminerna samtidigt. Vi rekommenderar att man tar ett D3-tillskott på morgonen och ett K2-tillskott på kvällen istället för ett kombinationstillskott.
 • kK1: Vitamin K1 är sällan nödvändigt att ta som tillskott och ytterst få människor har brist på vitamin K1. Ett K1+K2 tillskott är således inte bättre än ett K2-tillskott, snarare tvärtom.
 • hjartaMedicin: Vissa mediciner motarbetar effekterna av K2. Tar du till exempel blodförtunnande läkemedel bör du vara försiktig med att ta vitamin K2-tillskott då tillskottet kan försvaga effekten av läkemedlet.

Vad är vitamin K2 bra för?

Både vitamin K1 och K2 är bra för normal blodkoagulering för att undvika kraftiga blödningar och blåmärken när blodkärl brister. Men ny forskning visar på att K1 inte har vissa hälsofördelar som man tidigare trodde utan de kan bara fås från K2.

 • hjärtaHjärtat: Vitamin K bryter ner kalcium i kroppen och det hjälper till att motverka åderförkalkning. Lena och fina ådror leder till förbättrad blodcirkulation och minskad risk för blodproppar och hjärtåkommor.
 • bröst cancerCancer: Vissa studier har visat på att vitamin K2 kan sakta ned eller stoppa spridningen av cancer i kroppen. Andra studier har även visat att det kan minska dödligheten och risken för att cancern ska komma tillbaka. Hur som helst är dessa studier inte särskilt omfattande och betydligt mer forskning behövs på området.
 • benStarka ben: Våra kroppar behöver kalcium för att upprätthålla en stark benstomme. När vitamin K2 hjälper till att bryta ner kalcium aktiverar det även ett protein som hjälper till att binda kalciumet till skelettet.

Vilka livsmedel innehåller vitamin K2?

Vitamin K finns i många former, men det är framförallt vitamin K1 från olika växter vi får i oss. Här är åtta livsmedel som innehåller mycket vitamin K2 för att balansera intaget bättre:

Natto
(108 mcg/100g)
Natto är en japansk rätt som består av fermenterade sojabönor. Innehåller många nyttiga ämnen för magen och är den mest vitamin K2-rika maten.
Ål
(63 mcg/100g)
Ål är ett av näringsämnena som är allra mest näringsrika på vitamin K2.
Ost
(~50 mcg/100g)
Ost innehåller inte bara protein, kalcium och vitamin A utan faktiskt även en hel del vitamin K2. Munster, Camembert, Edamer och lagrad Gouda är exempel på K2-rika ostar.
Kyckling
(10 mcg/100g)
Kyckling innehåller ca 5-10 gånger mer vitamin K2 än nöt- och griskött. 

 

Frågor och svar om vitamin K2

Hur mycket vitamin k2 behöver man?

Det rekommenderade dagliga intaget är cirka 200 mikrogram dagligen för vuxna och barn över 12 år. För yngre barn räcker det med 45 mcg per dag.

Tar du vitamin D3-tillskott bör du ta ca 45 mcg K2 för varje 1000 IE D3, eftersom D3-tillskott kan skapa ett behov i kroppen för extra K2.

Vad är Vitamin K2?

Vitamin K (Även känd som: fyllokinon (K1), menakinoner (K2), Menadion (K3)) är en av de viktigaste vitaminerna för våra ben, men är också en av de enklaste att förbise. K-vitamin är även kallad den glömda vitaminen, men är ett av de näringsämnen som bland annat hjälper vårt blod att koagulera så mycket som behövs. Detta hjälper till att skydda oss när immunsystemet är försvagat och hjälper även till att hålla blodflödet på normala nivåer. K-vitamin är också avgörande för att bygga upp och upprätthålla starka ben. Det är ett av de bästa näringsämnen för att skydda mot benförsvagning och frakturer och finns rikligt i naturen. Brist på vitamin K2 brist är trots detta vanligare än många tror.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
184 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senaste tester