Topp 10 bästa massagepistolerna (nov. 2022)

Vinn över såväl ömma muskler som ryggont med den bästa massagepistolen.

Om möjligheten att kunna ge dig själv en rejäl massage är något som låter tilltalande är den bästa massagepistolen kanske något för dig.

Dessa fantastiska små maskiner riktar in sig mot ömma muskler med snabba pulserande slag. De är bra mot muskelknutor, för att förbättra blodcirkulationen och minska muskelsmärta och ömhet.

Många gillar att ta fram den både efter träning och när man kommer hem från jobbet.

Och så länge de inte orsakar någon skada - vare sig för dig eller din plånbok - och om den får dig att må bättre, varför skulle du inte testa en massagepistol?

Men det finns väldigt många alternativ att välja på och kvaliteten skiljer sig avsevärt mellan olika märken. Så vilken massagepistol är egentligen bäst?

Vi beställde hem 23 av de mest populära massagepistolerna och testade dem. Och istället för att bara välja ut en modell som vinnare har vi valt ut flera som alla är bra för olika typer av användning och budgetar.

Testvinnarna består av olika modeller för den mest inbitne fantasten, extra små modeller som är smidiga att bära med sig, enklare modeller som inte kostar så mycket samt alternativ som inte väger och låter så mycket.

Läs vidare för att se vilka våra favoriter blev, vad man ska tänka på när man köper massagepistol, vad en de är bra för och när man inte ska använda dem.

 

Testvinnare - Bästa massagepistolen 2022

Här är en överblick över årets bästa massagepistoler.

 1. Bäst i test: Flowlife Flowgun GO 2.0
 2. Bästa premiumvalet: Flowgun PRO 2.0
 3. Bästa mini: Flowlife Flowgun Pocket
 4. Bäst på resan: Hyperice Hypervolt GO
 5. Bästa med lång slaglängd: TheraBody Theragun Massager Elite
 6. Bästa med stark motor: Hyperice Hypervolt Plus BT
 7. Bästa med lång batteritid: Titan Life Trigger Gun Black
 8. Bästa med låg vikt: Musclepain Pro
 9. Bästa budgetvalet: Rubicson Massagepistol Mini
 10. Bästa billiga: Careical Recovery Massagepistol

Hur vi valde ut de bästa massagepistolerna

 • Funktioner: Hur många vibrationsnivåer/hastigheter finns det? Går den att vinkla i olika lägen?  
 • Användning: Är det enkelt att komma igång? Kan du enkelt komma åt överallt du vill massera?
 • Effekt: Fungerar massagepistolen bra? Känns det bättre efter att du har använt den? Gör det ont när du använder den? Har du märkt av några bieffekter?
 • Kvalitet: Är konstruktionen robust eller känns den plastig? Har några fel eller förslitningar upptäckts efter lång tids användande? Finns det någon garanti?
 • Ljudnivå: Är den tystgående eller låter den mycket? Hur mycket låter den vid minsta respektive högsta effekt? Stör den andra i närheten?
 • Batteri: Hur länge räcker batteriet? Hur lång tid tar den att ladda? Har batteriet försämrats sedan du började använda produkten?
 • Vikt: Hur mycket väger produkten? Blir den jobbig att använda efter ett tag på grund av tyngden? Är den tung att använda i vissa ställningar?
 • Tillbehör: Hur många olika massagehuvuden medföljer? Går det att köpa till extra? Medföljer förvaringsväska?
 • Styrka: Vilken slaglängd eller amplitud har den? Hur många slag/minut? Hur stort tryck klarar den av innan motorn stannar eller saktar ner?
 • Pris: Vad kostar massagepistolen? Känns den prisvärd i förhållande till kvalitet och funktioner? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?

Så hittar du bästa Massagepistol

Så hittar du bästa massagepistolen

Nedan följer det viktigaste du ska tänka på för att hitta den bästa massagepistolen:

 • slag per minut

  Slag/minut

  Slag per minut är ett mått på hur snabbt massagehuvudet rör sig. De bästa massagepistolerna har hastigheter så höga som 3200 slag/minut. Det innebär att massagehuvuden rör sig fram och tillbaka hela 53 gånger på en sekund! Ju högre hastighet desto hårdare känns massagen. Vi rekommenderar att man väljer en pistol med en slaglängd på minst 2500 slag/minut.
 • massagepistol

  Slaglängd

  Värt att titta närmare på när man köper massagepistol är såklart vilken kraft den har. Här inkluderas både slag/minut, slaglängden och hur många olika hastigheter det finns att välja på. Slaglängden är ofta synonymt med hur hård massagen känns och hur djupt ner i musklerna den går, men även effekten på motorn spelar roll. Välj en slaglängd på minst 10 mm.

 • hastighetsniva

  Hastighet

  Oftast känns det bättre med olika hastigheter på olika delar av kroppen. Munstycken som angriper en mindre yta på kroppen känns oftast lite för hårda på högsta hastigheten varför man gärna vill kunna anpassa hastigheten. Välj helst en massagepistol med minst 3 hastighetsnivåer.
 • kg

  Vikt

  En för tung apparat kommer bli jobbig att använda en längre tid. Det kan då också bli besvärlig att hålla i vissa ställningar. Tänk på att alltid kolla upp vad pistolen väger. Ett par kilo kanske inte låter särskilt mycket men när maskinen vibrerar och man ska hålla den bakom ryggen blir det snabbt jobbigt. Vi rekommenderar att välja en med en vikt på max 1 kg.
 • batteri

  Batteri

  Du vill såklart inte att massagepistolen ska dö under tiden du håller på att använda den. Inte heller att den ofta ligger urladdad när du glömt att ladda den. En lång batteritid säkerställer att den går att använda flera sessioner mellan varje laddning. Utbytbara batterier kan även vara bra att kolla efter som en backup. Vi rekommenderar att man hittar en produkt med minst 3 timmars batteritid.

 • öra

  Ljudnivå

  När man använder massagepistolen så vill man ofta titta eller lyssna på något samtidigt. Om den låter väldigt mycket är det svårt att njuta av underhållningen och den stör även personer i din närhet. I vårt test har vi utgått från en ljudmätare 30 cm från apparaten och mätt ljudnivån på högsta respektive lägsta nivån. Om ljudnivån är viktig för dig bör du köpa en med mindre än 60 dB ljudnivå.

 • väska

  Tillbehör

  Det finns ett antal olika tillbehör att välja på till massagepistoler men viktigast är såklar de olika massagehuvudena. Olika munstycken är anpassade för olika delar av kroppen och för bästa resultat vill du ha minst fyra olika massagehuvuden: en kula,  ett platt, en gaffel och en rund boll. Välj gärna ett alternativ där det ingår en väska, annars hamnar lätt munstyckena på vift.

Hur mycket kostar en massagepistol?

En massagepistol kan kosta allt från 300 kr till över 10 000 kr. De flesta kostar mellan 800 kr och 4 000 kr. Det som avgör priset är ofta kvaliteten, hur stark motorn är och hur bra batteriet är.

För att göra det lite enklare för dig att välja har vi grupperat in dem i tre prisklasser:

 • En massagepistol i budgetklassen kostar under 1000 kr.
 • En massagepistol i mellanklassen kostar mellan 1 000 kr och 3 000 kr.
 • En massagepistol i premiumklassen kostar mer än 3 000 kr.

Våra 10 bästa massagepistoler (november 2022)

1. Flowlife Flowgun GO 2.0 - Bäst i test

Flowlife Flowgun GO 2.0 - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Flowlife)

Flowgun Go från Flowlife är en fantastiskt prisvärd massagepistol som utan att tumma särskilt mycket på styrka, kvalitet eller batteri lyckats få ner prislappen rejält.

När du köper Flowgun Go ingår sex olika munstycken och en praktisk förvaringsväska. Och med tanke på att vikten endast uppgår till 790 g är det enkelt att ta den med sig. Det finns fem vibrationsnivåer att välja mellan och precis som övriga modeller från Flowlife gör den inte mycket väsen av sig när det kommer till ljudnivån.

Flowgun Go har en batteritid på ca 5 timmar vilket räcker gott och väl. Laddningstiden är kanske lite långsam och det tar nästan 4 timmar att ladda fullt. Flowlife erbjuder 2 års garanti och även fri frakt och fri retur om så skulle önskas, men det tvivlar vi på.

 

Egenskaper

 • Slaglängd: 10 mm
 • Batteritid: 5 tim
 • Ljudnivå: 50-60 db
 • Massagehuvuden: 6 st

Fördelar

 • Mest prisvärd
 • Bäst batteritid
 • 4,8/5 på Trustpilot

Nackdelar

 • Vissa vill ha ett starkare tryck än vad Go kan leverera. Välj då hellre Flowlife Pro

Omdöme

Flowlifes massagepistol i mellanklassen som levererar upp till 2800 slag per minut.

Priser

Till butik
1890 kr

2. Flowgun PRO 2.0 - Bästa premiumvalet

Flowlife Flowgun PRO 2.0 - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Bästa premiumvalet
Till butik
köp
(Flowlife)

Flowgun PRO från Flowlife är en tyst och kraftfull massagepistol som hjälper till att lösgöra spänningar och underlätta återhämtning, designad för både elitatleter och vardagsmotionärer. 

Genom 5 hastighetsnivåer, med som mest 3200 slag per minut, är detta ett kraftfullt och effektivt redskap, som både kan underlätta återhämtning och hjälpa dig att prestera bättre. För att variera massagen kan du enkelt prova ett annat av de 6 massagehuvudena som ingår. 

Med 6 timmars batteritid behöver du sällan oroa dig för att batteriet ska ta slut. Den låga vikten gör att den även är smidig att ta med sig. Trots den kraftfulla motorn är Flowgun en tyst och diskret maskin med en ljudnivå på 50-60 dB.

När du köper Flowgun från Flowlife får du 2 års garanti samt nöjd kundgaranti, fri frakt och retur. 

Egenskaper

 • Slaglängd: 10 mm
 • Batteritid: 5 tim
 • Ljudnivå: 30-60 dB
 • Massagehuvuden: 6 st

Fördelar

 • Bästa massagepistolen
 • Kraftfull motor
 • 4,9/5 på Trustpilot

Nackdelar

 • För dig som inte kommer använda massagepistolen allt för ofta eller som inte behöver hög massagestyrka rekommenderar vi Flowgun Go

Omdöme

Den kompletta massagepistolen med stark motor, lång batteritid och flera munstycken att välja mellan.

Priser

Till butik
2890 kr

3. Flowlife Flowgun Pocket - Bästa mini

Flowlife Flowgun Pocket - Bästa mini
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Flowlife)

Flowgun Pocket, även denna från Flowlife, är som en klassisk massagepistol, fast i miniformat. Den är faktiskt så liten att den till och med går att ha i fickan. Trots att den inte ser mycket ut för världen har den en förvånansvärt stark motor och slår många av konkurrenternas stora modeller. Även batteritiden på 4 timmar är väldigt bra, framförallt om man ser till storleken.

Detta lilla kraftpaket kommer med 4 olika munstycken så du enkelt kan behandla både små och stora muskelgrupper. Det medföljer även en praktisk förvaringsväska för maskinen och munstyckena. De har annars en tendens att lätt försvinna.

När det kommer till vikten är Flowgun Pocket med 495 g bland de lättaste vi testat. Det gör att man kan använda maskinen länge utan att bli trött i armen. Speciellt när man vill behandla lite svåråtkomliga områden som rygg och nacke.

Egenskaper

 • Slaglängd: 8 mm
 • Batteritid: 4 tim
 • Ljudnivå: 60 db
 • Massagehuvuden: 4 st

Fördelar

 • Liten och smidig massagepistol
 • Låter inte särskilt mycket
 • Förvånansvärt kraftfull

Nackdelar

 • Kunde varit lite bättre batteritid

Omdöme

Kraftfull massagepistol i miniformat.

Priser

Till butik
1590 kr

4. Hyperice Hypervolt GO - Bäst på resan

Hyperice Hypervolt Massagepistol GO - Bäst på resan
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Gymgrossisten)

Hyperice har sedan starten varit en av de mest kända och omtyckta tillverkarna av massagepistoler. Den här modellen är i deras mellansegment och har en bra kombination av prestanda och prisvärdhet.

Den har tre olika vibrationsnivåer och fem utbytbara munstycken så du kan variera massagen på många olika sätt. Ljudnivån är inte särskilt hög, men ändå lite högre än modellerna vi testat från Flowlife. Motorn är kraftfull och ligger på 60 W och maskinen väger ca 1,1 kg. Det är i det tyngre segmentet, men inte så tung att den blir besvärlig att använda.

Hyperice Hypervolt Go är utrustad med trycksensorer och talar om för dig på displayen om hur bra du använder produkten. Det är inte alldeles enkelt att veta hur hårt man ska trycka och för dig som är ovan är det förmodligen en väldigt uppskattad funktion.

Egenskaper

 • Slaglängd: 10 mm
 • Batteritid: 2.5 tim
 • Ljudnivå: 55-60 dB
 • Massagehuvuden: 2 st

Fördelar

 • En av de bästa
 • Kraftfull motor
 • 4,3/5 på Trustpilot

Nackdelar

 • Dålig batteritid

Omdöme

Liten och smidig massagepistol som enkelt rymmer i träningsväskan.

Priser

Till butik
1874 kr

5. TheraBody Theragun Massager Elite - Bästa med lång slaglängd

TheraBody Theragun Massager Elite - Bästa med lång slaglängd
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Till butik
köp
(Gymgrossisten)

Theragun Massager Elite är en lättviktig, knappt hörbar och högkvalitativt designad massagepistol med makalös kraft. Den kanske mest utmärkande detaljen här är det ergonomiska handtaget och roterbara huvudet. Det ger en mer ergonomisk hållning och du kommer enklare åt fler ställen att massera på utan att anstränga arm och handled.

Massager Elite kommer med fem olika massagehuvuden och du kan välja på tre hastighetsnivåer med som mest 2400 slag/minut. Motorn är urstark och med en slaglängd på hela 16 mm ger den den mest kraftfulla massagen av alla alternativ vi testat. Batteritiden drar tyvärr ner totalbetyget lite med en förbrukningstid på bara 2 timmar. Ett plus här är ändå den moderna trådlösa laddaren.

När det kommer till ljudnivån håller sig Massager Elite till de bättre och man behöver inte oroa sig för att störa varken sig själv eller omgivningen särskilt mycket.

 

Egenskaper

 • Slaglängd: 16 mm
 • Batteritid: 2 tim
 • Ljudnivå: 55 - 65 dB
 • Massagehuvuden: 5 st

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Mycket kraftfull
 • Innovativ design

Nackdelar

 • Ganska dyr i förhållande till många andra alternativ

Omdöme

Kraftfull och tystlåten massagepistol med hela 16 mm i slaglängd.

Priser

Till butik
3374 kr

6. Hyperice Hypervolt Plus BT - Bästa med stark motor

Hyperice Hypervolt Plus BT - Bästa med stark motor
Betyg 3,8/5
Betyg 3,8/5
Till butik
köp
(Apotek Hjärtat)

Detta är premiummodellen från Hyperice och den kanske mest utmärkande detaljen är den mycket kraftfulla motorn. Förutom motoreffekten på 90W har den en slaglängd på 13 mm vilket ger en väldigt djupgående massage. Den kommer med fem olika massagehuvuden och du kan välja på tre hastighetsnivåer med 3200 slag/minut som mest.

Hypervolt Plus är både kraftfull och tyst och går bra att använda över hela kroppen. Den använder sig också av trycksensorer som ger visuell feedback så att du enkelt kan behandla lagom hårt. Den starka motorn leder dock till en något sämre batteritid och du kan bara använda maskinen i 2,5 timmar innan du behöver ladda den.

HyperVolt plus använder sig av Quiet Glide™-teknologin som ger en tyst och diskret massage som sällan upplevs som störande av varken omgivning eller användare. 

Egenskaper

 • Slaglängd: 13 mm
 • Batteritid: 2,5 tim
 • Ljudnivå: 55 - 65 dB
 • Massagehuvuden: 5 st

Fördelar

 • Uppgraderad motor
 • Extra kraftfull effekt
 • Bluetooth-uppkopplad

Nackdelar

 • Kort batteritid

Omdöme

Premiumpistolen från Hyperice med 13 mm slaglängd, låg ljudnivå och 5 munstycken att välja mellan.

Priser

Till butik
4990 kr

7. Titan Life Trigger Gun Black - Bästa med lång batteritid

Titan LIFE Titan Life Trigger Gun Black - Bästa med lång batteritid
Betyg 3,5/5
Betyg 3,5/5
Till butik
köp
(Gymgrossisten)

Titan Life har här tagit fram en lite billigare massagepistol som på flera punkter i specifikationen matchar maskiner som är dubbelt så dyra. Den har fyra hastighetsnivåer med upp till 3300 slag/minut. Den kommer även med fyra olika munstycken. Motorn är dock inte jättestark och man känner att massagen inte tar lika djupt som på andra modeller.

När det kommer till batteriet klarar Trigger Gun av att användas i lite drygt 6 timmar på högstanivån. Den väger lite drygt 1 kg vilket är onödigt tungt för en modell i den här klassen. En liten annorlunda detalj med den här modellen är att den finns att köpa i två färger.

Värt att tänka på är att den här modellen låter också betydligt mer än många konkurrenter.

Egenskaper

 • Slaglängd: 11 mm
 • Batteritid: 6 tim
 • Ljudnivå: 70-80 dB
 • Massagehuvuden: 4 st

Fördelar

 • Bra pris
 • 4 hastighetsnivåer
 • Upp till 3300 slag per minut

Nackdelar

 • Ganska klen motor

Omdöme

Billig massagepistol med en batteritid upp emot 6 timmar.

Priser

Till butik
1650 kr

8. Musclepain Pro - Bästa med låg vikt

Musclepain Pro Massagepistol - Bästa med låg vikt
Betyg 3,7/5
Betyg 3,7/5
Till butik
köp
(Musclepain)

En massagepistol av låg vikt i normal storlek som ändå lyckas komma upp en ganska bra kraft eftersom att motorn är av hög kvalitet. En pistol som i övrigt känns kvalitativ och där du kan välja mellan 10 olika intensitetsnivåer. Denna produkt har liksom de flesta andra pistoler på marknaden 6 olika munstycken att välja mellan. Batteritid på 6 timmar samt en praktisk väska som medföljer gör detta till ett bra köp för dig som söker en pistol i mellansegmentet.

Tänk dock på att leveranstiden var något längre för oss mot Flowlife samt Kjell & co.

Vi utsåg MusclePain Pro till den "bästa med låg vikt". Det är en pistol av hög kvalitet med stark motor som ändå lyckas leverera en väldigt låg vikt på produkten.

 

Egenskaper

 • Slaglängd: 12 mm
 • Batteritid: 6 tim
 • Ljudnivå: 30-45 dB
 • Massagehuvuden: 6 st

Fördelar

 • Lättviktad
 • 6 massagehuvuden
 • LED-touchdisplay
 • CE-godkänd

Nackdelar

 • Flowlife Go känns som ett mer kvalitativt alternativ

Omdöme

Prisvärd massagepistol i mellanklassen som fokuserar på låg vikt och många olika hastigheter på massagen.

Priser

Till butik
1799 kr

9. Rubicson Massagepistol Mini - Bästa budgetvalet

Rubicson Massagepistol Mini - Bästa budgetvalet
Betyg 3,5/5
Betyg 3,5/5
Till butik
köp
(Kjell)

Ett budgetalternativ till flowlifes pocketmodell. Enkel att ta med sig och en batteritid som faktiskt förvånar åt det positiva hållet. De fyra utbytbara massagehuvudena gör att du enkelt kan välja vilken typ av massage du söker. De externa kundrecensionerna är liksom oss själva överväldigande positiva till produkten.

För dig som söker en massagepistol i mindre format till ett bra pris kan vi rekommendera Rubicson mini!

Rubicson Mini utsågs i vårt test till det "bästa budgetvalet".  Det är en liten, smidig och effektfull pistol som går att komma över till ett mycket förmånligt pris. Dessutom ingår det 4 munstycken som gör att du enkelt kan använda produkten på flera olika områden av kroppen.

Egenskaper

 • Slaglängd: 11 mm
 • Batteritid: 4 tim
 • Ljudnivå: 70-80 dB
 • Massagehuvuden: 4 st

Fördelar

 • Smidigt utförande
 • Bra pris
 • 4 utbyttbara massagehuvuden
 • Övervägande positiva externa kundbetyg

Nackdelar

 • Kan kännas lite svag i vissa fall

Omdöme

Liten och effektiv massagepistol till bra pris med 4 utbytbara massagehuvuden.

Priser

Till butik
499 kr

10. Careical Recovery Massagepistol - Bästa billiga

Careical Recovery Massagepistol för ömma muskler - Bästa billiga
Betyg 3,3/5
Betyg 3,3/5
Till butik
köp
(Kjell)

Ett mer prisvärt alternativ än många andra produkter ute på marknaden. Motorn är något klenare än de dyrare modellerna och massagepistolen låter även något högre. I övrigt masserar den på bra med samtliga 6 munstycken som medföljer och vi uppskattar även att det ingår en väska så att man praktiskt kan förvara den samt ha med den när man tränar.

Careical Recovery Massagepistol utågs till den "bästa billiga massagepistolen". Prisvärd produkt för dig som tränar någon gång i månaden och behöver stretcha ut muskler för och efter pass. Låter dock något mer än flera andra modeller i testet.

Egenskaper

 • Slaglängd: 12 mm
 • Batteritid: 5 tim
 • Ljudnivå: 50 dB
 • Massagehuvuden: 6 st

Fördelar

 • Prisvärd
 • Större modell
 • Hela 6 massagehuvuden
 • Förvaringsväska medföljer

Nackdelar

 • Låter ganska mycket

Omdöme

En billigare massagepistol med hyffsad styrka i motorn men låter en del.

Priser

Till butik
799 kr
Se alla produkter

Jämför de bästa massagepistolerna i testet

Massagepistol Slaglängd Batteritid Ljudnivå Massagehuvuden Totalbetyg Pris
Flowlife Flowgun GO 2.0 10 mm 5 tim 50-60 db 6 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
1890 kr
Flowlife Flowgun PRO 2.0 10 mm 5 tim 30-60 dB 6 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
2890 kr
Flowlife Flowgun Pocket 8 mm 4 tim 60 db 4 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1590 kr
Hyperice Hypervolt Massagepistol GO 10 mm 2.5 tim 55-60 dB 2 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
1874 kr
TheraBody Theragun Massager Elite 16 mm 2 tim 55 - 65 dB 5 st Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
3374 kr
Hyperice Hypervolt Plus BT 13 mm 2,5 tim 55 - 65 dB 5 st Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Pris från
4990 kr
Titan LIFE Titan Life Trigger Gun Black 11 mm 6 tim 70-80 dB 4 st Betyg 3,5 / 5
3,5 / 5
Pris från
1650 kr
Musclepain Pro Massagepistol 12 mm 6 tim 30-45 dB 6 st Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris från
1799 kr
Rubicson Massagepistol Mini 11 mm 4 tim 70-80 dB 4 st Betyg 3,5 / 5
3,5 / 5
Pris från
499 kr
Careical Recovery Massagepistol för ömma muskler 12 mm 5 tim 50 dB 6 st Betyg 3,3 / 5
3,3 / 5
Pris från
799 kr

 

Vad är en massagepistol?

En massagepistol är ett batteridrivet redskap med en stötande arm som man förser med olika massagehuvuden anpassade efter kroppens olika delar.

När man sätter på pistolen börjar så armen att pulserande stöta och vibrera beroende på den styrka man valt. Den stimulerar och behandlar ömmande punkter på kroppen likt en vanlig massage.

Genom att man kan variera vibrationernas styrka efter behov är det ett av de snabbaste och mest effektiva sätten att komma åt precis de punkter som ömmar.

Vad är en massagepistol bra för?

Massagepistolen är bra som uppvärmning inför ett träningspass, för återhämtning efter träning eller för att behandla värk och stela muskler. Den kan även användas för avslappning, mot stress, för att sova bättre och för att ge ökat fokus.

När man använder den ökar blodflödet i kroppen. Ett bra blodflöde gör att kroppen kan förse sig själv med den syre och näring den behöver.

Nedan följer sex fördelar med att använda en massagepistol:

 1. musklerPrestanda, skadeförebyggande och återhämtning: En massagepistol stärker musklerna genom att framkalla muskelsammandragningar. Detta har en lugnande effekt på nervsystemet som hjälper till att förhindra överträning. Men huvudsyftet med en massage är ändå att slappna av i musklerna och minska spänningen i kroppen, vilket också leder till att återhämtningstiden förkortas mellan träningspassen då slaggprodukter rensas bort kontinuerligt. Även musklernas prestanda ökar då musklerna blir mer flexibla och effektiva.
 2. muskelsmärtaVibrationshelande och smärtlindrande: Vibrationshelande är en form läkning baserad på vibrationer och subtila energier. Det baserar sig på varje persons unika energifält och är känt för att vara mycket effektivt. En massagepistol ger samma effekt då massagehuvudena tränger djupt ner i musklerna. Vibrationerna hjälper till att förbättra blodcirkulationen och lymfsystemet i kroppen. Det leder till att öka syresättningen och näringsämnen i musklerna. Resultatet blir en snabb återhämtning med mindre smärta, ömhet och muskeltrötthet.
 3. rehabiliteringRehabilitering: Massage är känt för att vara en av de mest effektiva metoderna för rehabilitering. Det påskyndar inte bara återhämtningsprocessen utan minskar även risken för att skada sig på nytt. En massagepistol förbättrad cirkulationen i musklerna och hjälper de skadade områdena att bli mer flexibla och läka snabbare.
 4. ärrvävnadLäker ärrvävnad: Ärrvävnad består av kollagenfibrer som hjälper till att laga skadade muskelfibrer i kroppen. Men dessa fibrer kan tyvärr inte mäta sig med våra vanliga muskelfibrer. Massagepistoler ger massage på djupet som hjälper till att bryta ner dessa ärrvävnader och minskar på så sätt smärta och begränsad rörlighet. Det är inte bara vid sportskador och träningsvärk som den kan hjälpa till utan den kan faktiskt snabba på läkningstiden efter en operation.
 5. häslaHälsofördelar: Det finns många andra fördelar med en massagepistol än att bara slappna av i musklerna och att lindra smärta. Detta inkluderar ökad rörlighet, förbättrad sömn och ett starkare immunförsvar. Den kan även hjälpa mot depression och ångest, fibromyalgi och matsmältningsstörningar.
 6. stressStresslindring: Vi blir alla stressade då och då och att inte hantera denna stress korrekt kan skada hälsan över tid. En massagepistol kan vara ett lifehack för att hantera stress så snabbt och smidigt som möjligt.

Vill du veta mer om vad detta massageverktyg är bra för? Läs artikeln: Vad är en massagepistol bra för?

Hur använder jag en massagepistol?

kvinna använder en massagepistolOm du är ny användare av en massagepistol så är det viktigt att du börjar lite mjukt och försiktigt så att du lär känna både redskapet och din kropps respons på pistolen. Börja gärna med det runda eller platta munstycket som är mer allmäntäckande än kulan eller gaffeln, och sätt igång pistolen på den lägsta vibrationsnivån

Många upplever den första gången att det känns lite märkligt med en så pass snabb vibration, inte olikt den första eltandborsten, men man vänjer sig snart och kan då dra upp styrkan och använda de mer specifika punktmunstyckena.

Veteraner gillar att köra ganska hårt, men man bör hela tiden vara noga med att smärtan inte blir skarp.

Eftersom tanken med en massagepistol är att behandla olika kroppspartier djupt och grundligt kan det kännas obehagligt när man börjar använda den. Det är helt normalt och sker även vid vanlig massage, men det gäller att vara lyhörd mot vad som är lite ömmande värk och vad som är verklig smärta.

Kortfattad video som tydligt beskriver hur en massagepistol fungerar.

För bästa resultat bör du använda den några minuter varje dag. Det räcker ofta att köra 30 - 60 sekunder per muskelgrupp för att se resultat.

Och eftersom den har sådan kraft bör man inte massera mer än ett par minuter åt gången per muskelgrupp. Du bör heller inte använda den oftare än 2-3 gånger per dag.

Finns det några risker med att använda en massagepistol?

Precis som med alla andra verktyg så är säkerheten direkt beroende av dig som användare. Använder du den som den är tänkt är det ingen fara, men gör du inte det finns det risker för allvarliga komplikationer. Följ alltid tillverkarens instruktioner!

För att undvika risk för skador bör du inte använda massagepistolen för länge på samma ställe. Du ska heller inte massera på något ställe som inte är en muskel. Undvik att massera huvud, hals och organ. Var även försiktig i nacken så att du inte kommer åt blodkärl och nerver.

Om du känner att det gör ont (=skarp smärta) när du använder den bör du genast sluta.

När ska man inte använda en massagepistol?

Det finns tillfällen då man ska inte ska använda en massagepistol. Om du har någon typ av skada eller inflammation kan man göra den värre.

Nedan följer de viktigaste tillfällena då du ska inte ska använda massagepistolen:

 • muskelbristningMuskelsträckning: Har du dragit på dig en muskelbristning eller sträckning bör du inte använda en massagepistol. De kraftiga slagen kan orsaka ytterligare skador på området och det tar längre tid för muskeln att läka. 
 • stukad fotStukningar/vrickningar: Till skillnad från sträckningar så är en vrickning en skada på ligamentet i muskeln. I det här fallet kan pistolen hjälpa till senare i läkningsprocessen, men använd den inte när du nyligen skadat dig.
 • inflammationInflammationer: Massage innebär i grunden en stimulation i ett område. En inflammation innebär att området är överstimulerat. Den kombinationen går inte så bra ihop.
 • åderbråckÅderbråck: Blodådrorna i åderbråck är väldigt sköra. Det upprepande hamrandet från massagepistolen kan få dem att brista eller koagulera och bilda klumpar.
 • feberFeber: Massage kan leda till att temperaturen i kroppen ökar. Har du feber och mer än 1 grad från din normala kroppstemperatur bör du avstå från att använda den.
 • ödemÖdem: Ödem innebär att man har överflödig vätska i vävnaderna. Även om vissa former av massage kan förbättra ödem är det inget man bör experimentera med hemma.
 • gravidGraviditet: Även om massage kan vara väldigt positivt för gravida så måste man veta exakt vad man gör och det är lätt att göra fel. Vi avråder därför gravida att använda massagepistoler.

Vill du veta mer om riskerna? Läs artikeln: Kan det vara farligt att använda en massagepistol?

Vilken massagepistol är bäst?

Den bästa massagepistolen ska ha stor kraft, flera inställningar på hastigheter, minst 4 utbytbara massagehuvuden, en lång batteritid och inte väga för mycket. Därtill bör det ingå en förvaringsväska så man slipper tappa bort munstyckena. Den får förstås heller inte kosta orimligt mycket pengar.

Med det sagt rekommenderar vi Flowlife Flowgun GO 2.0 som din nästa massagepistol. Det är en kraftfull apparat med 5 olika hastigheter, 6 munstycken och en stark motor med upp till 134 W effekt. Vi gillar att den inte låter så mycket och att man får med en snygg förvaringsväska av hög kvalitet.

Flowlife Flowgun GO 2.0 har en batteritid på upp till 3 timmar så du behöver sällan oroa dig för att den ska vara urladdad. Flowlife erbjuder även en 100 dagars nöjd kund garanti och 2 års garanti mot fabriksfel.

Vanliga frågor om bästa massagepistolen

Vanliga frågor om massagepistoler

Kan alla använda en massagepistol?

Ja, det finns inga grupper som direkt avråds från att använda en massagepistol. Det är tvärtom ett mycket populärt verktyg bland alla typer av människor. Vem uppskattar inte en avslappnande massage?

Tänk dock på att det kan kännas lite obehagligt i början, så börja gärna lite mjukt och försiktigt. Se till att välja en maskin med ett stort munstycke som en kula eller ett platt och börja köra med den lägsta hastigheten.

Hur lång är batteritiden på en massagepistol?

Batteritiden på en massagepistol kommer variera beroende på vilken modell du väljer. De sämre har bara 30 min batteritid medan toppmodellerna har uppemot 8 timmar. 

Hur längre batteriet räcker beror också på vilken hastighet du väljer och hur hårt du trycker.

Hur lång tid tar det att ladda en massagepistol?

Hur lång tid det tar att ladda en massagepistol är olika mellan olika modeller eftersom storleken på batteri skiljer sig.

De flesta modellerna tar ungefär lika lång tid att ladda som du kan använda dem innan batteriet är slut.

Är massagepistoler bättre än traditionella massageapparater?

Det finns både för- och nackdelar med en massagepistol och traditionella massageapparater.

Fördelen med pistolen är att den jobbar mer intensivt och du behöver inte använda den lika länge. Det är även lättare att massera precis där man vill.

Nackdelen är att den ofta kostar lite mer pengar.

Kan en massagepistol hjälpa mot celluliter?

Ja, en massagepistol kan faktiskt hjälpa mot celluliter. Genom att den stimulerar blodflödet i området kan kroppen lättare göra sig kvitt dem.

Kan man använda massagepistol när man är gravid?

Det finns ingen forskning som tyder på att det skulle vara farligt att använda en massagepistol vid graviditet. Men det finns ingen forskning som visar på att det är säkert heller.

Massage är generellt bra vid graviditet, men det är väl dumt att ta några risker.

Vilken flowgun är bäst?

En av de mest populära massagepistolerna är Flowgun som finns i 3 varianter: Pro, Go och Pocket.

Flowgun Pro är premiummodellen och riktar sig främst mot elitatleter.

Flowgun Go är alternativen i mellanklassen och räcker gott åt de flesta till ett lägre pris.

Flowgun Pocket är en minimodell som är smidig att bära med sig och kompletterar de andra.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

 • Massagegunfight - Vad som är viktigt att tänka på när man ska köpa massagepistol
 • NIH - Effekten av vibrationsmassage mot träningsvärk
 • Northwestcareercollege - Redogörelse för om massagepistoler fungerar
 • Menshealth - Information om när du ska använda massagepistol
 • Flowlifesweden - Stort utbud av högkvalitativa massagepistoler
 • Återförsäljare av massagepistoler: Vi har hämtat information om massagepistoler och kundernas omdömen från bl.a. Flowlife, MusclePain, Elgiganten, Clas Ohlson, Netonnet, XXL, Kjell & Co och Jula.
Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
242 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5