Bästa proteinpulvret 2023: En omfattande guide till att välja rätt protein

Senast uppdaterad:
Följ våra expertråd för att hitta det bästa proteinpulvret inom flera kategorier.
Proteinpulver - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Core Protein Pro Core Protein Pro
Bästa pris
399 kr
Till butik
betyg 4,5 GAAM 100% Whey Premium GAAM 100% Whey Premium
Bästa pris
225 kr
Till butik
betyg 4,4 Core Whey Protein Core Whey Protein
Bästa pris
259 kr
Till butik
betyg 4,3 Micro Whey Active Micro Whey Active
Bästa pris
1379 kr
Till butik
betyg 4,3 Protein.se proteinpulver Protein.se proteinpulver
Bästa pris
349 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Proteinpulver har blivit alltmer populärt bland både idrottare och personer som vill förbättra sin hälsa, öka muskelmassan och stödja sina träningsmål. Med en mängd olika typer av proteinpulver att välja mellan, kan det dock vara överväldigande att avgöra vilket som är det bästa för dina individuella behov och mål. I den här artikeln kommer vi att djupdyka in i världen av proteinpulver och ge dig all den information du behöver för att göra ett välgrundat beslut.

Vi kommer att börja med att förklara vad proteinpulver är och varför det är en viktig komponent för många människors kost och träningsrutiner. Därefter kommer vi att utforska de olika typerna av proteinpulver och deras unika fördelar och nackdelar. Vi kommer även att undersöka hur man använder proteinpulver på rätt sätt för att uppnå optimala resultat, och gå igenom vanliga frågor och missförstånd som kan uppstå när man använder dessa produkter.

För att hjälpa dig att hitta det bästa proteinpulvret för dina behov kommer vi även att gå igenom de viktigaste faktorerna att överväga vid val av proteinpulver. Slutligen kommer vi att presentera hur vi utvärderade proteinpulvren för att ge dig en omfattande guide till de bästa produkterna på marknaden.

Vår målsättning är att göra det enklare för dig att välja det bästa proteinpulvret för dina individuella behov och mål, så att du kan uppnå optimal hälsa och prestationsförmåga. Låt oss börja vår resa genom att utforska de grundläggande koncepten kring proteinpulver och dess roll i en hälsosam livsstil.

Fitnessfrank är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

Varför du bör överväga proteinpulver

Proteinpulver är kosttillskott som innehåller en koncentrerad källa av protein från en eller flera proteinkällor, såsom mjölk, ägg, soja, ärtor eller ris. De finns i olika smaker och kan blandas med vatten, mjölk eller andra vätskor för att skapa proteinrika drycker som snabbt och enkelt kan konsumeras före eller efter träning eller som mellanmål under dagen.

Proteinpulver erbjuder en rad fördelar för människor med olika behov och träningsmål. Här är några av de viktigaste anledningarna till varför man kan överväga att använda proteinpulver:

Stödja muskeltillväxt och återhämtning

Efter träning behöver dina muskler protein för att reparera och bygga ny muskelvävnad. Proteinpulver ger en snabb och enkel källa till protein som hjälper till att främja muskeltillväxt och återhämtning efter träning.

Hjälpa till med viktminskning och viktkontroll

Protein hjälper till att öka mättnadskänslan och kan därför bidra till att minska kaloriintaget under dagen. Proteinpulver kan vara ett användbart verktyg för viktminskning och viktkontroll eftersom det kan hjälpa dig att känna dig mättare längre och minska frestelsen att äta onyttiga mellanmål.

Bekvämlighet och mångsidighet

Proteinpulver är enkla att förbereda och kan snabbt blandas med vatten eller andra vätskor för att skapa proteinrika drycker när du är på språng. Dessutom kan proteinpulver användas i en mängd olika recept, som smoothies, pannkakor och bakverk, för att öka proteininnehållet i dina måltider.

Komplettera proteinintaget för specifika dieter

För personer som följer en vegansk, vegetarisk eller annan diet med begränsat proteinintag kan proteinpulver vara ett användbart komplement för att säkerställa att de får tillräckligt med protein för att möta sina dagliga behov och stödja deras hälsa och träningsmål.

Förbättrad träning och sportprestanda

Protein är viktigt för att bygga och reparera muskelvävnad, samt för att producera energi och hormoner. Genom att använda proteinpulver kan idrottare och träningsentusiaster säkerställa att deras kroppar får den nödvändiga mängden protein för att upprätthålla och förbättra sin träning och sportprestanda.

Stödja immunfunktionen och allmän hälsa

Protein är en grundläggande byggsten för kroppens celler, inklusive de som utgör immunsystemet. Genom att konsumera tillräckligt med protein kan du hjälpa till att stödja din immunfunktion och upprätthålla en god allmän hälsa.

Åldersrelaterade muskelförluster

Proteinbehovet ökar för äldre individer på grund av åldersrelaterade muskelförluster, även kända som sarkopeni. Genom att använda proteinpulver kan äldre individer enkelt öka sitt proteinintag för att stödja muskelhälsa och upprätthålla fysisk funktion.

Genom att överväga dessa fördelar och dina individuella behov och mål kan du avgöra om proteinpulver är rätt val för dig. Kom ihåg att proteinpulver är ett komplement till en hälsosam och balanserad kost och inte ska ersätta hela måltider eller användas som en enskild näringskälla. Konsultera alltid en läkare eller näringsrådgivare innan du börjar använda proteinpulver eller gör stora förändringar i din kost.

De 12 bästa proteinpulvren i mars 2023

 1. Core Protein Pro Bäst i test: Core Protein Pro 4,7/5
 2. GAAM 100% Whey Premium 1 kg Godast: GAAM 100% Whey Premium 4,5/5
 3. Core Whey Protein Bästa whey 80: Core Whey Protein 4,4/5
 4. Micro Whey Active Bästa vassleisolat: Micro Whey Active 4,3/5
 5. protein se protein Bästa för tjejer: Protein.se proteinpulver 4,3/5
 6. Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard Vassleprotein 908 g Mest sålda: 100% Whey Gold Standard 4,2/5
 7. Self Omninutrition Soy Protein Bästa sojaprotein: Self Omninutrition Soy Protein 4,2/5
 8. Core Casein Bästa kasein: Core Casein 4,2/5
 9. Healthwell Vegan Protein Bästa veganska: Healthwell Vegan Protein 4,2/5
 10. Holistic Vassleprotein Bästa med äkta vanilj: Holistic Vassleprotein 4,1/5
 11. Star Nutrition Whey-80 Vassleprotein 1 kg Bästa utan sötningsmedel: Star Nutrition Whey-80 Vassleprotein 1 kg 4,0/5
 12. Healthwell Hampaprotein EKO Bästa hampaprotein: Healthwell Hampaprotein EKO 3,9/5

1. Core Protein Pro

Bäst i test - Högkvalitativt vasslekomplex som kombinerar vassleisolat med vasslehydrolysat och har en proteinhalt om hela 91 %.
4,7
Innehåll
5,0
Smak & Lösning
5,0
Pris
4,1
Kundbetyg
4,5
Totalt:
4,7/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Proteinhalt: 90%
 • Pris / kg: 499 kr
 • Protein g/kr: 1,80
 • Sockerhalt: 0,1%
 • Protein per portion: 38 g
 • Smaker: Björnbär/vanilj, Choklad, Hallon/Vit Choklad Stevia, Jordgubb, Naturell, Päron Stevia

Det bästa proteinpulvret 2023 är Core Protein Pro. Det är främst till för dig som söker det absolut bästa men inte har några problem med att betala lite extra för det. Vi har lagt extra fokus på proteinhalt, upptagningsförmåga och aminosyraprofilen. Här får du en produkt av högsta kvalitet med hela 38 gram protein per skopa.

Core Protein Pro är ett högkvalitativt vassleproteinisolat med hela 91 % fullvärdigt protein. Det innehåller nästan inget socker (0,1 %) och väldigt lite fett (1,6 %). Kombinationen av vassleproteinisolat och vassleproteinhydrolysat gör pulvret till ett av de allra bästa när det kommer till snabb viktökning av muskler. Att det dessutom även fungerar utmärkt för laktosintoleranta gör inte pulvret mindre attraktivt. Pulvret är lättblandat och klumpar sig inte alls - vare sig i mjölk eller vatten. Produkten finns i de klassiska smakerna choklad, jordgubb, naturell och även i bjönbär/vanilj.

På det stora hela är Core Protein Pro ett utmärkt proteinpulver där det endast är priset som sticker ut som det negativa.

Vi behöver faktiskt inte tveka länge för att inse att det här är en solklar kandidat till "bäst i test"-utmärkelsen.

Vi utsåg Core Protein Pro till det "bästa proteinpulvret" för att det är en högkvalitativ produkt med överhängande del fullvärdigt protein och en minimal mängd socker. Vi gillar verkligen att det faktiskt är en renodlad proteinprodukt nästan helt utan kolhydrater.

Fördelar

 • Av absolut högsta kvalitet
 • Mycket låg sockerhalt
 • God upptagningsförmåga

Nackdelar

 • Priset
Produkten finns att köpa här:
399 kr
399 kr

2. GAAM 100% Whey Premium

Godast - Proteinbolagets egna proteinpulver som får höga betyg för dess goda smaker.
4,5
Innehåll
4,3
Smak & Lösning
4,9
Pris
4,7
Kundbetyg
4,4
Totalt:
4,5/5
Till butiken
(Proteinbolaget)
 • Proteinhalt: 74%
 • Pris / kg: 225 kr
 • Protein g/kr: 3,29
 • Sockerhalt: 8%
 • Protein per portion: 25 g
 • Smaker: Semla, Chocolate Dream, Banana Chocolate, Birthday Cake, Blueberry Vanilla, Chocolate Coco, Chocolate Orange, Cinnamon Bun, Cookies & Cream, Double Rich Cocolate, Creamy Caramel, Chocolate Almond, Delicious Vanilla, Fresh Strawberry, Ice Coffee, Polkagris

GAAM Nutrition 100% Whey är Proteinbolagets motsvarighet till Core Whey Protein med ganska liknande innehåll, men lite lägre proteinhalt. Det innehåller vasslekoncentrat och proteinhalten är 74%. Förutom protein innehåller det även 8% socker, vilket är bland de högsta bland de proteinpulver vi testat, och många tillsatser som emulgeringsmedel, färgämnen, sötningsmedel.

En portion av GAAM 100% whey innehåller 133kcal bestående av 25,5 g protein, varav 5,5 g BCAA, 3,5g kolhydrater 2g fett och 2g kostfibrer.

GAAM 100% Whey kommer i över 20 olika smaker så det finns verkligen någon smak som passar alla. Från naturell, och de vanliga smakerna choklad, vanilj och jordgubb till de mer ovanliga tutti frutti och polkagris.Det som gör GAAM unikt i vårt test är att ingen i testpanelen har gett någon av smakerna ett riktigt dåligt betyg även om smakbetygen inte alltid varit det högsta.

Det vi gillar mest med GAAM 100% Whey är variationen av smaker som samtliga är goda och att pulvret löser sig ganska lätt i vatten. Det som drar ner betyget är den lite lägre proteinhalten och sockerhalten.

I vårt test blev GAAM 100% Whey Premium 1 kg utnämnt "bästa billiga proteinpulver". Ett budget proteinpulver vi uppskattar som finns tillgängligt i många smaker, och verkligen ger mycket protein för pengarna. Räcker länge och är bra för dig som prioriterar mängd.

Fördelar

 • Många goda smaker
 • Producerat i Sverige
 • 4/5 av användarna

Nackdelar

 • Låg proteinhalt
 • Klumpar sig ibland
 • Mycket socker
Produkten finns att köpa här:
225 kr

3. Core Whey Protein

Bästa whey 80 - Billigt proteinpulver med bra innehåll och över 10 olika fantastiska smaker.
4,4
Innehåll
4,3
Smak & Lösning
4,6
Pris
4,8
Kundbetyg
4,3
Totalt:
4,4/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Proteinhalt: 80%
 • Pris / kg: 259 kr
 • Protein g/kr: 3,09
 • Sockerhalt: 6,5%
 • Protein per portion: 26 g
 • Smaker: Banan Milkshake, Choklad Milkshake, Choklad Milkshake Lättsötad, Chokladboll, Cookies & Cream, Jordgubb Milkshake Lättsötad, Jordgubbar med grädde, Kaffe Latte, Neutral *utan sötning*, Päron Vanilj Split, Rabarber/Vanilj, Vanilj Milkshake, Vanilj Milkshak
IMG 20221026 140445 IMG 20221026 140509 IMG 20221026 140612 IMG 20221026 140715 IMG 20221026 140834

Om du vill bygga muskler och få ut så mycket som möjligt av din träning är vassleprotein det bästa valet. En av de största fördelarna med vassleprotein är att det innehåller ett brett spektrum av aminosyror som ofta saknas i växtbaserade proteiner som ärter och hampa.

Core Whey Protein är ett vasslekoncentrat som finns att få i en mängd olika smaker och som har ett skarpt fokus på att använda svenska råvaror. Pulvret består av hela 80% protein och finns i mer än 10 olika smaker. Vad sägs till exempel om jordgubbsmilkshake, banana split eller kanelbulle? Till julen går det också att få med smak av lussebullar eller pepparkakor. Självklart finns även de klassiska smakerna som choklad, jordgubb och vanilj. Pulvret går lika bra att dricka som det är blandat med vatten eller mjölk som att blanda i smoothies eller i frukostgröten.

Core är namnet på Svenskt Kosttillskotts egna produkter och det märks inte minst när det kommer till priset. Produkten är en av de mest prisvärda och kan jämföras med Gymgrossisten och Proteinbolagets egna märken där kilopriset är liknande men proteinhalten något lägre. 

Vi gillar att Core Whey Protein har en hög proteinhalt med bra aminosyraprofil, finns i många olika och inte minst goda smaker, och kanske framförallt att det kommer till ett väldigt bra pris. Det enda vi har att anmärka på är att sockerhalten kunde varit något lägre, samt att ett par smaker smakar lite för artificiellt.

Vi bedömde att Core Whey Protein var det "bästa proteinpulvret med vaniljsmak". Vi uppskattar den finstilta balansen mellan smak och konsistens i kombination med många smakalternativ. Perfekt för alla som uppskattar smakmässig variation

Fördelar

 • Rik på BCAA
 • Många goda smaker
 • 4,3/5 av användarna

Nackdelar

 • Lite hög sockerhalt
Produkten finns att köpa här:
259 kr
259 kr

4. Micro Whey Active

Bästa vassleisolat - Lättlösligt proteinpulver i 6 olika smaker av högsta kvalitet.
4,3
Innehåll
4,7
Smak & Lösning
4,0
Pris
4,2
Kundbetyg
4,5
Totalt:
4,3/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Proteinhalt: 84%
 • Pris / kg: 345 kr
 • Protein g/kr: 2,44
 • Sockerhalt: 4%
 • Protein per portion: 25 g
 • Smaker: Jordgubb, Päron/vanilj, Skogsbär
IMG 20221025 132157 IMG 20221025 132204 IMG 20221025 132254 IMG 20221025 132508 IMG 20221025 132827 IMG 20221025 132754

Micro Whey Active är ett lättblandat vassleisolat. Vassleisolat är i stort sett är fritt från laktos och är mer skonsamt mot magen än vasslekoncentrat. Det har även generellt en högre proteinhalt, vilket även återspeglas i den här produkten med en proteinhalt på 84%. Översätter man till rent protein motsvarar det 25 gram protein per skopa.

Det här är ett lättblandat pulver som inte klumpar sig. En portion av Micro Whey Active innehåller endast 117 kcal i form av 25,2 g protein, 1,2 gram kolhydrater och 0,9 gram fett.

Vad gäller smaker gör Micro Whey Active dig inte besviken. Proteinpulvret finns i hela 6 varianter såsom banan/choklad, mintchoklad, vanilj, jordnötssmör/choklad, skogsbär och givetvis – naturell. Vissa i testpanelen hade lite svårt för naturellsmaken och blev en aning besvikna på en bitter eftersmak. Men för att vara naturell smakar den ändå helt ok och man slipper givetvis tillsatser som sötningsmedel.

Det vi gillar mest med Micro Whey Active är innehållet och funktion. Det som drar ner betyget är priset - i synnerhet priset om man inte köper hem 4 kg-variaten. Smakerna har fått lite blandade åsikter av testpanelen där vanilj, choklad och skogsbär har fått väldigt bra betyg, medan jordgubb, päron/vanilj och naturell har fått sämre betyg av några testare.

Vår testpanel utsedde Micro Whey Active till "bäst vassleisolat". Vi gillar att man får en proteinprodukt nästan helt fri från kolhydrater, fett och laktos. Att det är lättlösligt ger även plus i kanten.

Fördelar

 • Bra aminosyraprofil
 • Snällt för magen
 • 4,6/5 av användarna

Nackdelar

 • Dyrt om man inte köper storpack
Produkten finns att köpa här:
1379 kr
1379 kr

5. Protein.se proteinpulver

Bästa för tjejer - Läckert proteinpulver i många härliga smaker speciellt framtaget för effektiv viktnedgång
4,3
Innehåll
4,6
Smak & Lösning
4,3
Pris
3,9
Kundbetyg
4,4
Totalt:
4,3/5
Till butiken
(Protein.se)
 • Proteinhalt: 80 %
 • Pris / kg: 291 kr
 • Protein g/kr: 2,74
 • Sockerhalt: 3.7 %
 • Protein per portion: 25 g
 • Smaker: Äppelpaj, Belgisk Choklad, Jordgubb Banan, Pepparkaka, Choklad Banan, Chai Latte, Naturell, Salted Caramel, Vanilla Milkshake, Päronsplitt / Pear Vanilla
IMG 20221026 171835 IMG 20221026 171941 IMG 20221026 171950 IMG 20221026 172015 IMG 20221026 172513 IMG 20221026 173442 IMG 20221026 173105

Protein.se är ett företag som främst riktar sig till kvinnor. Deras produkter är designade för att vara hälsosamma, naturliga och framför allt välsmakande. Och det här är inget undantag.

Produkten innehåller yerba mate, koffein och l-karnitin som en effektiv viktminskningsformel. Dessa ingredienser samverkar för att främja fettförbränning.

Detta proteintillskott finns i en mängd olika smaker. Det är lågt i kalorier och innehåller hälsosamma näringsämnen.

En skopa innehåller 26 g protein och kostar knappt 10 kr. Det är inte ett av de billigaste alternativen, men med tanke på smaken och tillsatserna för viktkontroll är det ändå prisvärt.

Fördelar

 • Med koffein, yerba mate och karnitin
 • Hög proteinhalt och mycket fibrer
 • Innehållet 25 olika vitaminer och mineraler
 • Doseringsskopa ingår

Nackdelar

 • Dyrt
Produkten finns att köpa här:
349 kr

6. 100% Whey Gold Standard

Mest sålda - Ett av världens mest sålda och populära proteinpulver bestående av 4 olika former för optimalt upptag.
4,2
Innehåll
4,7
Smak & Lösning
4,2
Pris
3,7
Kundbetyg
4,3
Totalt:
4,2/5
Till butiken
(Gymgrossisten)
 • Proteinhalt: 78%
 • Pris / kg: 396 kr
 • Protein g/kr: 1,98
 • Sockerhalt: 3,9%
 • Protein per portion: 24 g
 • Smaker: Banana Cream, Cereal Milk, Chocolate Hazelnut, Chocolate Mint, Chocolate Peanut Butter, Cookies and Cream, Delicious Strawberry, Double Rich Chocolate, Extreme Milk Chocolate, French Vanilla, Vanilla Ice Cream, White Chocolate Raspberry
IMG 20221025 134909 IMG 20221025 134918 IMG 20221025 134931 IMG 20221025 134942 IMG 20221025 135015 BURST002 IMG 20221025 135255 IMG 20221025 135341

Här har vi en av världens mest sålda proteintillskott med hög proteinhalt som lätt blandas i shaken och fås till ett bra pris betyder mycket. Kan du däremot inte få i dig den på grund av att den smakar dåligt så är pulvret trots allt inte särskilt bra. Det finns dock en produkt som ingen i testpanelen tycker smakar dåligt.

100% Whey Gold Standard är ett vassleblandprotein bestående av vassleproteinisolat och vasslekoncentrat. Produkten är över lag ganska dyr och det finns definitivt andra alternativ som både är mer prisvärda och bättre. Det som dock skiljer whey gold standard från mängden är smakerna. Många menar på att det är kanske världens godaste proteintillskott och även vi är villiga att hålla med om att det är gott. Det spelar ingen roll vilken av de 10 olika smaker du väljer då samtliga är mycket goda, men choklad får absolut högsta betyg från oss. 

Är du ute efter ett gott proteinpulver som samtidigt har en hög proteinhalt är 100% Whey Gold standard det utmärkta valet för dig. 

Vi kom fram till att 100% Whey Gold Standard är det "bästa proteinpulver med chokladsmak". Som ett av världens mest sålda proteinpulver sätter det verkligen standard för kvalitet. Vi gillar verkligen smaken och de höga proteinhalten.

Fördelar

 • Mycket välsmakande
 • Många smaker att välja mellan
 • Välkänt märke

Nackdelar

 • Dyrt
Produkten finns att köpa här:
356 kr
419 kr
419 kr

7. Self Omninutrition Soy Protein

Bästa sojaprotein - Hög proteinhalt till lågt pris, men smaken lämnar mycket att önska.
4,2
Innehåll
3,9
Smak & Lösning
3,7
Pris
4,9
Kundbetyg
3,6
Totalt:
4,2/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Proteinhalt: 91%
 • Pris / kg: 239 kr
 • Protein g/kr: 3,81
 • Sockerhalt: 0,2%
 • Protein per portion: 27 g
 • Smaker: Choklad, Vanilj

Blana sojaproteinerna hittar vi de mest prisvärda produkterna när det kommer till hur mycket rent protein man faktiskt får per krona.

Self Omninutrition Soy Protein är ett ypperligt sojaprotein som passar bra för veganer och vegetarianer då den utesluter animaliskt protein helt. Sojaproteinisolatet är dessutom helt fritt från fytoöstrogener, vilket gör det till ett fullgott pulver för båda könen. Isolat tas upp snabbare än andra former och ger således snabb effekt för dina muskler.

En förpackning innehåller 1 kg och en portion (30 g) innehåller 113 kcal. Dessa består av 91% protein, 0,2 % socker fk blir din gom betydligt mer tillfredsställd av Self Omninutrition Soy Protein. Den är sötad med stevia, vilket är ett naturligt och nyttigt alternativ till vanligt socker, och finns i de klassiska smakerna vanilj, choklad, jordgubb och naturell.

Vi utsåg Self Omninutrition Soy Protein 1 kg till "bästa sojaproteinet". Med hög proteinhalt och helt fritt från animaliska produkter.  Vi gillar särskilt att det är garanterat fritt från i sojaprotein annars vanligt förekommande växtbaserade östrogener.

Fördelar

 • 100% vegetabiliskt
 • Hög proteinhalt
 • 3,6/5 av användarna

Nackdelar

 • Aminosyraprofilen
 • Smaken
Produkten finns att köpa här:
239 kr
239 kr
249 kr

8. Core Casein

Bästa kasein - Kaseinpulver till ett bra pris med flera goda smaker och dessutom låglaktos.
4,2
Innehåll
4,5
Smak & Lösning
4,0
Pris
4,1
Kundbetyg
4,3
Totalt:
4,2/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Proteinhalt: 80%
 • Pris / kg: 305 kr
 • Protein g/kr: 2,62
 • Sockerhalt: 3,4%
 • Protein per portion: 20 g
 • Smaker: Chocolate Bounty, Choklad Stevia, Chokladboll, Chokladdröm, Jordgubbar med grädde, Mango/Kokos, Naturell *utan sötning*, Rabarber/Vanilj, Salty Caramel, Vaniljsås

Kasein är det bästa proteinet att ta innan du går och lägger dig. Dess långsamma upptagningsförmåga ger kroppen ett stadigt flöde av proteiner under hela natten och hjälper dig att undvika att vakna hungrig klockan 04. Kaseinprotein är också ett bra val för dig som vill gå ner i vikt eftersom det gör att du känner dig mätt med relativt få kalorier. Det förhindrar även muskelnedbrytning när du ligger på ett kaloriunderskott. Core Casein innehåller 20 g protein per skopa.

Core Casein är ett micellärt kaseinpulver som finns att köpa i 9 olika smaker. En portion innehåller strax över 21 gram protein och proteinhalten är runt 80 % beroende på vilken smak man väljer. Kolhydratshalten på 3,4 % är betydligt lägre än Core Whey. Priset är dock något högre än Core Whey men ligger samtidigt lågt till när man jämför med andra kaseinpulver. Vissa utav våra testare gillade inte banana split, nötkräm och kanelbulle, men generellt så är de flesta smakerna uppskattade av testpanelen. Påsen känns också väl framtagen och enkel att öppna och återförsluta.

Vi kom enhälligt fram till att Core Casein är det "bästa kaseinet". I sedvanlig Core-anda får man mycket för pengarna. Ett prisvärt alternativ för dig som vill slippa snabbupptagna proteiner. Vi gillar även de många smakalternativen.

Fördelar

 • Hög proteinhalt
 • Låglaktos
 • 4,4/5 av användarna

Nackdelar

 • Vissa av smakerna inte alls lika goda som andra
Produkten finns att köpa här:
229 kr
229 kr

9. Healthwell Vegan Protein

Bästa veganska - Fullvärdigt proteinpulver för veganer med protein från havre, ärta och ris.
4,2
Innehåll
4,4
Smak & Lösning
4,0
Pris
4,0
Kundbetyg
4,2
Totalt:
4,2/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Proteinhalt: 74%
 • Pris / kg: 224 kr
 • Protein g/kr: 3,31
 • Sockerhalt: 0,5%
 • Protein per portion: 21 g
 • Smaker: Naturell

Veganska proteinpulver har blivit allt mer populära och i samband med det så har alternativen även ökat markant. Tyvärr så saknar många pulver vissa essentiella aminosyror vilket drar ner betyget. Som tur är finns det produkter som står ut från mängden. 

Healthwell Vegan Protein är ett fullvärdigt blandprotein som består av ärtprotein (73 %), havreprotein (15 %) samt risprotein (5 %). Dessutom har aminosyran glycin tillsatts för att optimera aminosyraprofilen. Det märks att proteinpulver har fokuserat fullt på den veganska målgruppen eftersom man även har adderat vitaminer och mineraler som veganer brukar ha svårt att få i sig. Proteinhalten ligger på 74 %, vilket står sig bra i jämförelse med andra veganska proteinpulver. Det som framförallt utmärker produkter är fokuset på att göra proteinet fullvärdigt.

Testpanelen gillade att pulvret inte är så svårblandat som många andra veganska alternativ, men betyget på smaken varierade.

Vi upplever att Healthwell Vegan Protein är det "bästa veganska proteinpulvret". Något som särskilt uppskattades var att smaken vida överstiger vad vi förväntade oss av denna sorts proteinpulver. Vi uppskattar särskilt att blandningen havre, ärta och ris garanterar fullvärdighet.

Fördelar

 • Smakar bra för att vara veganskt proteinpulver
 • Fullvärdigt protein för veganer
 • Extra vitaminer & mineraler

Nackdelar

 • Smakar inte bra jämför med andra sorters protein
 • Dyrt
Produkten finns att köpa här:
179 kr
179 kr

10. Holistic Vassleprotein

Bästa med äkta vanilj - Fullvärdigt proteinpulver som absorberas snabbt med mild smak och helt utan sötningsmedel
4,1
Innehåll
4,5
Smak & Lösning
3,5
Pris
3,7
Kundbetyg
4,5
Totalt:
4,1/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Proteinhalt: 75 %
 • Pris / kg: 452 kr
 • Protein g/kr: 1,67
 • Sockerhalt: 1,5 %
 • Protein per portion: 23 g
 • Smaker: Choklad, Vanilj

Holistic är ett varumärke som har funnits ganska länge och deras vassleprotein är en av deras mest populära produkter.

Som namnet antyder är detta proteinpulver tillverkat av vassle. Vassle är ett protein som utvinns från ost. Som de flesta proteinpulver används detta för att öka proteinintaget för att bygga muskler eller gå ner i vikt. Detta pulver är tillverkat i Sverige och vasslet kommer från kor i Norden.

När det kommer till smak kommer detta proteinpulver att göra dig förvånad. Den finns i två smaker - choklad och vanilj - och den är fri från sötningsmedel. Vaniljsmaken kommer från äkta vaniljstång.

Prismässigt ligger det lite dyrare än liknande pulver, men med tanke på tillsatser av matsmältningsenzymer och att det är tillverkat i Sverige är ändå priset helt ok.

Fördelar

 • Helt utan sötningsmedel
 • Från kor på nordiska gårdar
 • Med äkta vanilj
 • Tillsatta matsmältningsenzymer

Nackdelar

 • Dyrt
Produkten finns att köpa här:
339 kr
339 kr

11. Star Nutrition Whey-80 Vassleprotein 1 kg

Bästa utan sötningsmedel - Ett klassiskt proteinpulver som är ett av de mest köpta i Sverige.
4,0
Innehåll
4,0
Smak & Lösning
4,2
Pris
3,9
Kundbetyg
4,0
Totalt:
4,0/5
Till butiken
(Gymgrossisten)
 • Proteinhalt: 74 %
 • Pris / kg: 229 kr
 • Protein g/kr: 0 kr
 • Sockerhalt: 3 %
 • Protein per portion: 37 g
 • Smaker: Banan, Belgian Chocolate, Blueberry Cheesecake, Caramel Latte, Chocolate Hazelnut Nougat, Chocolate Orange, Chocolate Peanut, Choklad, Choklad (less sweet), Chokladbanan, Chokladboll, Cinnamon bun, Cookies and Cream (Dessert), Double Rich Chocolate, Hallo

Whey 80 från Star Nutrition innehåller vassleproteinkoncentrat och ger en bra balans mellan protein och kolhydrater. Det är också lågt i fett och socker, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som vill skära bort ohälsosamma fetter och tillsatta sockerarter. En portion innehåller ca 25 gram protein.

Den är naturligt framställd och använder en kallbearbetad produktionsmetod, vilket innebär att den är mer miljövänlig och behåller mer av sina vitaminer och mineraler.

Du kan få Star Nutrition Whey 80 i mer än 20 olika smaker, inklusive Double Rich Chocolate, Banan, Cinnamon bun och Salted Caramel. Vi har valt att särskilt lyfta fram den naturella varianten helt utan sötningsmedel.

Produkten finns att köpa här:
229 kr

12. Healthwell Hampaprotein EKO

Bästa hampaprotein - Vegetabiliskt och ekologiskt hampaprotein helt utan tillsatser
3,9
Innehåll
4,1
Smak & Lösning
3,8
Pris
3,5
Kundbetyg
4,5
Totalt:
3,9/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Proteinhalt: 50%
 • Pris / kg: 298 kr
 • Protein g/kr: 1,68
 • Sockerhalt: 7%
 • Protein per portion: 15 g
 • Smaker: Naturell

I Healthwell Hampaprotein hittar du ett 100 % vegetabiliskt proteinpulver. I pulvret finns det främst protein (50 %), 10 essentiella fettsyror samt 25 % kostfibrer. Proteinhalten är betydligt lägre jämfört med andra sorters protein, men står sig bra jämfört med andra hampaproteinpulver.

Healthwell hampaprotein är ekologiskt tillverkat och EU-certifierat. Pulvret är dessutom helt fritt från tillsatser. Hampaprotein passar främst för veganer, laktosintoleranta eller personer med känslig mage. För andra grupper finns det mycket bättre proteinpulver att välja på.

Vissa tycker säkert att det känns lite tråkigt att bara ha tillverkat ett pulver utan smaksättning, och vi hade också gärna sett att det hade funnits några olika alternativ att välja mellan. Men den naturliga smaken från hampa är svår att få bort och skär sig lätt mot tillsatta smaker. Testpanelen gillar inte konsistensen när man blandar det till en shake och smaken får inte heller toppbetyg. Dock går det utmärkt att använda i matlagning eller i en smoothie.

En av de stora fördelarna med Healthwell Hampaprotein, är att det är fullt av nyttigheter som är bra för din kropp. Förutom mycket protein och kostfibrer förser det dig också med omega-3 och mineraler som zink, järn och magnesium vilka hjälper din kropp med bland annat nerv- och muskelfunktionen. De förbättrar också immunförsvaret. 

Det som är mindre bra med pulvret är smaken, konsistensen och proteinhalten.

Som"bästa proteinpulvret för känslig mage" lyfter vi fram Healthwell Hampaprotein EKO. Vi gillar särskilt att den stora mängden kostfibrer gör proteinet särskilt långsamt och även ger äkta mättnadskänsla. Plus i kanten för de många hälsofördelarna tack vare dess breda näringsprofil.

Fördelar

 • 25% kostfibrer
 • Proteinpulver utan smak
 • Fritt från tillsatser
 • 4,5/5 av användarna

Nackdelar

 • Bara 50% protein
 • Lägst protein per krona
Produkten finns att köpa här:
149 kr
149 kr

Jämför våra 12 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Proteinpulver Proteinhalt Pris / kg Protein g/kr Sockerhalt Sockerhalt Totalbetyg Pris
Core Protein Pro 90% 499 kr 1,80 0,1% 38 g Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
399 kr
GAAM 100% Whey Premium 1 kg 74% 225 kr 3,29 8% 25 g Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
225 kr
Core Whey Protein 80% 259 kr 3,09 6,5% 26 g Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
259 kr
Micro Whey Active 84% 345 kr 2,44 4% 25 g Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
1379 kr
Proteinpulver - Fettförbrännande 80 % 291 kr 2,74 3.7 % 25 g Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
349 kr
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard Vassleprotein 908 g 78% 396 kr 1,98 3,9% 24 g Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
356 kr
Self Omninutrition Soy Protein 91% 239 kr 3,81 0,2% 27 g Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
239 kr
Core Casein 80% 305 kr 2,62 3,4% 20 g Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
229 kr
Healthwell Vegan Protein 74% 224 kr 3,31 0,5% 21 g Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
179 kr
Holistic Vassleprotein 75 % 452 kr 1,67 1,5 % 23 g Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
339 kr
Star Nutrition Whey-80 Vassleprotein 1 kg 74 % 229 kr 0 kr 3 % 37 g Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
229 kr
Healthwell Hampaprotein EKO 50% 298 kr 1,68 7% 15 g Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
149 kr
viktiga faktorer för att välja rätt proteinpulver

Hur man väljer rätt proteinpulver

För att hitta det bästa proteinpulvret för dina behov och mål är det viktigt att överväga flera faktorer. Här är några nyckelaspekter att tänka på när du väljer ett proteinpulver:

Dina individuella mål

Dina träningsmål och hälsobehov kommer att påverka vilket proteinpulver som passar dig bäst. Om du vill bygga muskler kan du överväga ett proteinpulver med hög biologisk tillgänglighet, som vassleprotein. Om du vill gå ner i vikt eller bibehålla din vikt kan ett proteinpulver med lågt kaloriinnehåll och lågt sockerinnehåll vara ett bättre alternativ.

Aminosyraprofil

Aminosyraprofilen är en annan viktig faktor att överväga när du väljer ett proteinpulver. Det är viktigt att välja ett proteinpulver som innehåller alla nio essentiella aminosyror, vilka är nödvändiga för att bygga och reparera muskler. Vissa proteinpulver kan också vara rika på specifika aminosyror, som leucin, som är särskilt viktig för muskeltillväxt och återhämtning.

Smak och konsistens

Smak och konsistens är viktiga faktorer att tänka på när du väljer proteinpulver, eftersom de kan påverka hur nöjd du är med produkten. Det finns en mängd olika smaker att välja mellan, så prova några olika alternativ för att hitta en smak som passar dig. Konsistensen på proteinpulver varierar också, så det kan vara värt att prova några olika märken för att hitta en som du tycker om.

Pris och värde

Priset på proteinpulver varierar beroende på märke, kvalitet och storlek. Det är viktigt att överväga pris och värde i relation till dina behov och mål. Tänk på att det billigaste alternativet kanske inte alltid är det bästa valet när det gäller kvalitet och effektivitet. Jämför priser och kvalitetsfaktorer för att hitta ett proteinpulver som erbjuder bäst värde för pengarna.

Kostrestriktioner och allergier

Om du är laktosintolerant, vegan eller har allergier bör du välja ett proteinpulver som passar dina behov. Veganska proteinpulver, som ärtprotein eller risprotein, är bra alternativ för dem som följer en vegansk eller vegetarisk kost. Leta också efter proteinpulver som är fria från allergener som gluten, soja och nötter om du är känslig för dessa ingredienser. Om du är laktosintolerant kan du antingen välja ett laktosfritt proteinpulver, eller en proteinkälla som inte kommer från mjölk, till exempel äggprotein.

Ingredienser och renhet

När du väljer ett proteinpulver är det viktigt att läsa etiketterna noggrant för att säkerställa att produkten innehåller högkvalitativa ingredienser och är fri från onödiga tillsatser, som konstgjorda smaker, färgämnen och sötningsmedel. Välj proteinpulver som är gjorda av högkvalitativa proteinkällor och som har transparenta etiketter som visar deras ingredienser och tillverkningsprocesser.

Tillverkarens rykte och kundrecensioner

När du väljer ett proteinpulver är det viktigt att undersöka tillverkarens rykte och kundrecensioner. Läs recensioner från andra användare för att få en uppfattning om produkten och företaget bakom det. Sök efter proteinpulver från välrenommerade företag som har god kundsupport, en lång historia av kvalitetsprodukter och är engagerade i forskning och utveckling.

Genom att överväga dessa faktorer kan du hitta det bästa proteinpulvret för dina individuella behov och mål, vilket hjälper dig att uppnå optimal hälsa och prestation.

Olika typer och källor

Att förstå de olika typerna av proteinpulver och deras källor är viktigt för att kunna göra ett informerat val som passar dina behov och mål. Här är en översikt över några av de mest populära proteinpulvertyperna och deras fördelar och nackdelar.

Vassleprotein

Vassleprotein är en av de mest populära proteinpulvertyperna och är en biprodukt från osttillverkning. Det är snabbt och enkelt för kroppen att ta upp, vilket gör det till ett utmärkt val för att främja återhämtning efter träning. Vassleprotein är rikt på aminosyror och har en hög biologisk tillgänglighet. Nackdelen är att det kan orsaka magproblem hos personer med laktosintolerans.

Kaseinprotein

Kaseinprotein utvinns från mjölk och har en långsammare upptagningstakt än vassleprotein, vilket gör det till ett bra alternativ för att främja muskelreparation under längre tid, till exempel under natten. Nackdelen är att det också kan orsaka problem för personer med laktosintolerans och har en lägre biologisk tillgänglighet jämfört med vassleprotein.

Ärtprotein

Ärtprotein är ett populärt veganskt alternativ till animaliska proteinkällor. Det är allergivänligt och lätt att smälta. Även om ärtprotein inte har en aminosyraprofil som är lika komplett som vassleprotein, är det fortfarande en bra proteinkälla, särskilt för dem som följer en vegansk eller vegetarisk kost.

Sojaprotein

Sojaprotein är ett annat populärt veganskt alternativ. Det är ett komplett protein, vilket innebär att det innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver. Det är också lätt att smälta och har en hög biologisk tillgänglighet. Nackdelen med sojaprotein är att det kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa personer och har varit föremål för debatt om dess påverkan på hormoner.

Risprotein

Risprotein utvinns från brunt ris och är allergivänligt och lätt att smälta. Det är inte ett komplett protein, men när det kombineras med andra proteinkällor, som ärtprotein, kan det ge en fullständig aminosyraprofil. Det är en bra proteinkälla för dem som följer en vegansk eller vegetarisk kost.

Hampa- och blandade proteinpulver

Hampaprotein är en annan vegansk proteinkälla som är rik på omega-3 och omega-6 fettsyror samt kostfiber. Det är inte ett komplett protein men kan kombineras med andra proteinkällor för att skapa en fullständig aminosyraprofil. Blandade proteinpulver kombinerar flera proteinkällor, såsom ris-, ärt- och hampaprotein, för att erbjuda en komplett aminosyraprofil och ett balanserat näringsinnehåll. Detta är särskilt användbart för personer som följer en vegansk eller vegetarisk kost och vill ha en proteinkälla som liknar vassle- eller kaseinprotein i näringsvärde.

Läs mer: Test av veganska proteinpulver

Fördelar och nackdelar med varje typ av protein

Varje typ av proteinpulver har sina fördelar och nackdelar. Vassleprotein och kaseinprotein är populära val på grund av deras höga biologiska tillgänglighet och aminosyraprofiler, men de kan orsaka problem för personer med laktosintolerans. Veganska alternativ som ärt-, soja-, ris- och hampaprotein erbjuder allergivänliga och lättsmälta proteinkällor som passar för dem som följer en vegansk eller vegetarisk kost. Blandade proteinpulver kan ge en komplett aminosyraprofil och ett balanserat näringsinnehåll för dem som vill ha en mångsidig proteinkälla.

När du väljer vilken typ av proteinpulver som passar dig bäst är det viktigt att ta hänsyn till dina individuella behov och mål, såväl som eventuella allergier eller intoleranser. Genom att förstå de olika typerna av proteinpulver och deras källor kan du göra ett välgrundat val som hjälper dig att uppnå dina tränings- och hälsomål.

Nedan följer en tabell med det biologiska värdet i olika proteinkällor. Lite förenklat kan man säga att det är ett mått på hur lätt kroppen har att ta tillvara på innehållet.

Biologiskt värde i olika proteinkällor
ProteinkällaBiologiskt värde
Vassle 104
Kasein 77
Biff 80
Ägg 100
Soja 74
Hampa 87
Ärta 65
Ris 77

 

Hur man använder proteinpulver på rätt sätt

För att få ut det mesta av ditt proteinpulver är det viktigt att veta hur och när du ska använda det för att stödja dina träningsmål och hälsobehov. Här är några riktlinjer för att använda proteinpulver på rätt sätt.

När man ska ta proteinpulver

Det finns flera nyckeltillfällen då det kan vara fördelaktigt att konsumera proteinpulver:

 • Efter träning: Att inta protein inom 30 minuter till en timme efter träning hjälper till att reparera och återuppbygga muskler, vilket främjar återhämtning och muskeltillväxt.
 • Mellan måltider: Att dricka en proteinshake mellan måltider kan hjälpa dig att hålla dina proteinnivåer konstanta och förhindra överdriven hunger.
 • Före sänggåendet: Att konsumera en långsamt smältande proteinkälla, som kaseinprotein, innan du går och lägger dig kan hjälpa till att reparera muskler och bevara muskelmassa medan du sover.

Hur man blandar proteinpulver med olika drycker och recept

Proteinpulver kan enkelt blandas med vatten, mjölk eller växtbaserade mjölkalternativ, som mandel- eller havremjölk. För att förbättra smak och näringsinnehåll kan du också lägga till frukt, grönsaker, yoghurt eller nötter i din proteinshake. Proteinpulver kan dessutom användas i bakverk, pannkakor, smoothies och många andra recept för att öka proteinhalten i din kost.

Dosering och säkerhet

Det är viktigt att följa rekommendationerna på proteinpulvrets etikett för rätt dosering. Generellt sett behöver en person som tränar regelbundet cirka 1,2-2,0 gram protein per kilo kroppsvikt per dag, beroende på träningsintensitet och mål. Det är dock viktigt att inte överkonsumera protein, eftersom det kan leda till negativa hälsoeffekter, som njurproblem och benskörhet.

Kom ihåg att proteinpulver inte är en ersättning för en balanserad kost. Det är viktigt att du fortfarande äter en näringsrik kost bestående av hela livsmedel, såsom frukt, grönsaker, fullkorn och magra proteinkällor. Proteinpulver ska användas som ett komplement för att hjälpa dig att uppnå dina dagliga proteinbehov och stödja dina träningsmål.

vanliga frågor om Proteinpulver

FAQ: Vanliga frågor om proteinpulver

Det finns många frågor och missförstånd kring användningen av proteinpulver. I den här sektionen tar vi upp några av de vanligaste frågorna och klargör några vanliga missförstånd.

Är proteinpulver nödvändigt för träning?

Proteinpulver är inte nödvändigt för träning, men det kan vara ett praktiskt och effektivt sätt att öka ditt proteinintag och stödja dina träningsmål. Det är viktigt att komma ihåg att proteinpulver är ett komplement till en balanserad kost och inte en ersättning för hela livsmedel.

Kan man få för mycket protein?

Även om protein är viktigt för att bygga och reparera muskler, kan överkonsumtion av protein leda till negativa hälsoeffekter, såsom njurproblem och benskörhet. Det är därför viktigt att följa rekommendationerna för proteinintag och inte överdriva konsumtionen av proteinpulver eller andra proteinkällor.

Är alla proteinpulver likvärdiga?

Nej, alla proteinpulver är inte likvärdiga. Olika typer av proteinpulver har olika näringsprofiler, smaker och konsistenser. Det är viktigt att välja ett proteinpulver som passar dina individuella behov, mål, smakpreferenser och eventuella allergier eller intoleranser.

Kan proteinpulver orsaka viktuppgång?

Proteinpulver i sig självt orsakar inte viktuppgång, men om du konsumerar för många kalorier i förhållande till ditt energibehov kan det leda till viktuppgång. Det är viktigt att se till att du balanserar ditt proteinintag med andra näringsämnen och håller koll på ditt totala kaloriintag.

Är proteinpulver säkert för gravida och ammande kvinnor?

Det är viktigt att rådgöra med en läkare eller en näringsexpert innan du använder proteinpulver under graviditet eller amning. Många proteinpulver anses vara säkra för gravida och ammande kvinnor, men det är viktigt att välja ett proteinpulver utan skadliga tillsatser och att inte överstiga rekommenderade doser.

Kan barn och tonåringar använda proteinpulver?

Protein är viktigt för barn och tonåringar eftersom det stöder tillväxt och utveckling. Det är dock viktigt att rådgöra med en läkare eller näringsexpert innan du ger proteinpulver till barn eller tonåringar. Generellt sett bör barn och tonåringar få sina näringsämnen från en balanserad kost bestående av hela livsmedel, och proteinpulver bör endast användas som ett komplement vid behov.

Är proteinpulver lämpligt för äldre vuxna?

Äldre vuxna kan ha ett ökat proteinbehov på grund av minskad muskelmassa och förändringar i ämnesomsättningen. Proteinpulver kan vara ett praktiskt och effektivt sätt för äldre vuxna att öka sitt proteinintag och stödja muskelhälsa. Det är dock viktigt att rådgöra med en läkare eller näringsexpert för att säkerställa att proteinpulver är lämpligt och att rekommenderade doser inte överskrids.

Så gjorde vi testet

För att hjälpa dig att hitta det bästa proteinpulvret för dina behov och mål har vi utvärderat en mängd olika produkter på marknaden. Här är en översikt över de kriterier och metoder vi använde för att bedöma proteinpulvren:

 • Ingredienser och näringsprofil: Vi granskade ingredienslistorna och näringsprofilerna för varje proteinpulver för att säkerställa att de innehåller högkvalitativa proteinkällor och är fria från onödiga tillsatser och skadliga ämnen.
 • Aminosyraprofil: Vi kontrollerade aminosyraprofilerna för varje proteinpulver för att säkerställa att de innehåller alla nio essentiella aminosyror och har en balanserad fördelning av aminosyror som stöder muskelbyggande och återhämtning.
 • Smak och konsistens: Vi tog hänsyn till smak och konsistens för varje proteinpulver, eftersom dessa faktorer är viktiga för användarupplevelsen. Vi samlade in åsikter från användare och experter för att få en uppfattning om hur väl smakerna och konsistensen uppfyllde förväntningarna. Vi har såklart även testat proteinpulvren själva för att se vad vi tycker om smaken och konsistensen.
 • Pris och värde: Vi jämförde priset på olika proteinpulver och utvärderade det totala värdet för pengarna, med hänsyn till faktorer som kvalitet, mängd protein per portion och näringsprofil.
 • Kundrecensioner: Vi undersökte tillverkarens rykte och kundrecensioner för varje proteinpulver, för att säkerställa att produkterna kommer från pålitliga källor och att de uppfyller kundernas förväntningar.

Genom att använda dessa kriterier och metoder har vi sammanställt en omfattande utvärdering av proteinpulver på marknaden, vilket gör det enklare för dig att välja det bästa proteinpulvret för dina individuella behov och mål.

Källor

För att hjälpa dig att fördjupa dig ytterligare i ämnet och förståelse kring proteinpulver och dess användning har vi sammanställt en lista över referenser och resurser som kan vara till nytta:

 1. Hoffman, J.R. & Falvo, M.J. (2004). Protein – Which is Best?. Journal of Sports Science and Medicine, 3(3), 118–130. Länk

 2. Pasiakos, S.M., McLellan, T.M., & Lieberman, H.R. (2015). The Effects of Protein Supplements on Muscle Mass, Strength, and Aerobic and Anaerobic Power in Healthy Adults: A Systematic Review. Sports Medicine, 45(1), 111–131. Länk

 3. Morton, R.W., Murphy, K.T., McKellar, S.R., et al. (2018). A systematic review, meta-analysis and meta-regression of the effect of protein supplementation on resistance training-induced gains in muscle mass and strength in healthy adults. British Journal of Sports Medicine, 52(6), 376–384. Länk

 4. Livsmedelsverket. Protein. Länk

 5. Campbell, B., Kreider, R.B., Ziegenfuss, T., et al. (2007). International Society of Sports Nutrition position stand: protein and exercise. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 4, 8. Länk

 6. Tarnopolsky, M. (2004). Protein Requirements for Endurance Athletes. Nutrition, 20(7–8), 662–668. Länk

 7. Jäger, R., Kerksick, C.M., Campbell, B.I., et al. (2017). International Society of Sports Nutrition Position Stand: Protein and exercise. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 14, 20. Länk

 8. Phillips, S.M. (2014). A Brief Review of Higher Dietary Protein Diets in Weight Loss: A Focus on Athletes. Sports Medicine, 44(Suppl 2), S149–S153. Länk

I tillägg till dessa vetenskapliga källor kan följande resurser vara användbara för att lära sig mer om proteinpulver, träning och näringslära:

 • Bodybuilding.com - Hur man väljer det perfekta proteinpulvret
 • Labdoor.com - Ranking av proteinpuvler baserat på kvalitet och renhet
 • Healthline: En artikel som jämför de 7 bästa typerna av proteinpulver och deras fördelar.

Sammanfattning och slutsats

I denna artikel har vi gått igenom olika aspekter av proteinpulver, deras användning och fördelar. Vi har också jämfört och betygsatt de bästa proteinpulvren på marknaden för att hjälpa dig att göra ett välgrundat val. Här är en sammanfattning av de viktigaste punkterna vi har täckt:

 1. Proteinpulver är kosttillskott som hjälper till att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad, återhämtning och övergripande hälsa.
 2. Det finns flera typer av proteinpulver, inklusive vassle, kasein, soja, ärtprotein och hampaprotein. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar.
 3. Proteinpulver kan användas på många sätt, bland annat i shakes, smoothies, bakverk och matlagning.
 4. Det är viktigt att använda proteinpulver på rätt sätt och att inte överdosera, eftersom överdriven konsumtion av protein kan leda till negativa hälsoeffekter.
 5. Det finns många vanliga frågor och missförstånd kring proteinpulver, som vi har besvarat och klargjort i artikeln.
 6. När man väljer ett proteinpulver bör man ta hänsyn till faktorer som proteininnehåll, aminosyraprofil, smak, kostpreferenser, pris och renhet.
 7. Vi har utvärderat och rangordnat de bästa proteinpulvren för 2023 baserat på kvalitet, smak, näringsinnehåll och kundrecensioner.
 8. Det bästa proteinpulvret överlag 2023 är Core Protein Pro.

Som slutsats är proteinpulver ett värdefullt verktyg för att stödja muskeluppbyggnad, återhämtning och övergripande hälsa. Genom att ta hänsyn till de faktorer vi har diskuterat och jämföra de bästa proteinpulvren på marknaden kan du hitta det bästa proteinpulvret som passar dina behov och mål. Förhoppningsvis har denna artikel varit till stor nytta och hjälpt dig att fatta välgrundade beslut om proteinpulver och deras användning.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
27 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Grundare och nutritionist
Utbildning: Linköpings universitet

Robin är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.