Bäst i test: Bästa proteinpulvret 2021

Följ våra expertråd för att hitta det bästa proteinpulvret inom flera kategorier.
robban
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad november 2021

Proteinpulver är ett av de mest köpta kosttillskotten och grunden för många tränandes kosthållning. Det är ett flexibelt kosttillskott som kan tas till frukost, som mellanmål eller tillsatt direkt i mat. Men allra vanligast är nog ändå som en shake.

Vi har testat en mängd olika proteinpulver och vinnaren i testet är Core Protein Pro. Det är ett lättblandat proteinpulver som smakar bra i både mjölk och vatten. Förutom att det smakar bra har det även det bästa innehållet för att bygga muskler.

Testvinnare - Bästa proteinpulvret

 • Bäst i test: Core Protein Pro
 • Godaste proteinpulvret: GAAM 100% Whey Premium 1 kg
 • Bästa billiga proteinpulvret: Core Whey Protein
 • Bästa premiumvalet: 100% Whey Gold Standard
 • Bästa vassleisolat: Micro Whey Active
 • Bästa långsamma proteinpulvret: Core Casein
 • Bästa sojaproteinet: Self Omninutrition Soy Protein
 • Bästa veganska proteinpulvret: Healthwell Vegan Protein
 • Bästa proteinpulvret för känslig mage: Healthwell Hampaprotein EKO
Filtrera
Specialkost
Proteintyp
Smak
Stäng
 1. 1. Bäst i test: Core Protein Pro

  9,5/10
  Högkvalitativt vasslekomplex som kombinerar vassleisolat med vasslehydrolysat och har en proteinhalt om hela 91 %.
  Core Protein Pro
  Bäst i test
  Proteinhalt
  89%
  Pris / kg
  374 kr
  Protein g/kr
  2,38
  Sockerhalt
  0,1%
  299 kr
  Till Butik
  299 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Proteinpulver av högsta kvalitet
  • Mycket låg sockerhalt
  • God upptagningsförmåga
  Nackdelar
  • Priset

  Den här kategorin är främst till för dig som söker det absolut bästa proteinpulvret men inte har några problem med att betala lite extra för det. Vi har lagt extra fokus på proteinhalt, upptagningsförmåga och aminosyraprofilen.

  Core Protein Pro är ett högkvalitativt vassleproteinisolat med hela 91 % fullvärdigt protein. Det innehåller nästan inget socker (0,1 %) och väldigt lite fett (1,6 %). Kombinationen av vassleproteinisolat och vassleproteinhydrolysat gör pulvret till ett av de allra bästa när det kommer till upptagningsförmåga. Att det dessutom även fungerar utmärkt för laktosintoleranta gör inte pulvret mindre attraktivt. Pulvret är lättblandat och klumpar sig inte alls - vare sig i mjölk eller vatten. Produkten finns i de klassiska smakerna choklad, jordgubb, naturell och även i bjönbär/vanilj.

  På det stora hela är Core Protein Pro ett utmärkt proteinpulver där det endast är priset som sticker ut som det negativa.

  Läs mer
 2. 2. Godaste proteinpulvret: GAAM 100% Whey Premium 1 kg

  9,4/10
  Proteinbolagets egna proteinpulver som får höga betyg för dess goda smaker.
  GAAM 100% Whey Premium 1 kg
  Proteinhalt
  74%
  Pris / kg
  179 kr
  Protein g/kr
  4,13
  Sockerhalt
  8%
  179 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Många goda smaker
  • Producerat i Sverige
  • 4/5 av användarna
  Nackdelar
  • Låg proteinhalt
  • Klumpar sig ibland
  • Mycket socker

  GAAM Nutrition 100% Whey är Proteinbolagets motsvarighet till Core Whey Protein med ganska liknande innehåll, men lite lägre proteinhalt. Det innehåller vasslekoncentrat och proteinhalten är 74%. Förutom protein innehåller det även 8% socker, vilket är bland de högsta bland de proteinpulver vi testat, och många tillsatser som emulgeringsmedel, färgämnen, sötningsmedel.

  En portion av GAAM 100% whey innehåller 133kcal bestående av 25,5 g protein, varav 5,5 g BCAA, 3,5g kolhydrater 2g fett och 2g kostfibrer.

  GAAM 100% Whey kommer i över 20 olika smaker så det finns verkligen någon smak som passar alla. Från naturell, och de vanliga smakerna choklad, vanilj och jordgubb till de mer ovanliga tutti frutti och polkagris.Det som gör GAAM unikt i vårt test är att ingen i testpanelen har gett någon av smakerna ett riktigt dåligt betyg även om smakbetygen inte alltid varit det högsta.

  Det vi gillar mest med GAAM 100% Whey är variationen av smaker som samtliga är goda och att pulvret löser sig ganska lätt i vatten. Det som drar ner betyget är den lite lägre proteinhalten och sockerhalten.

  Läs mer
 3. 3. Bästa billiga proteinpulvret: Core Whey Protein

  9,3/10
  Prisvärt proteinpulver med över 10 olika fantastiska smaker.
  Core Whey Protein
  Proteinhalt
  80%
  Pris / kg
  179 kr
  Protein g/kr
  4,47
  Sockerhalt
  6,5%
  179 kr
  Till Butik
  179 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Rik på BCAA
  • Många goda smaker
  • 4,3/5 av användarna
  Nackdelar
  • Lite hög sockerhalt

  Om du vill bygga muskler och få ut så mycket som möjligt av din träning är vassleprotein det bästa valet. En av de största fördelarna med vassleprotein är att det innehåller ett brett spektrum av aminosyror som ofta saknas i växtbaserade proteiner som ärter och hampa.

  Core Whey Protein är ett vasslekoncentrat som finns att få i en mängd olika smaker och som har ett skarpt fokus på att använda svenska råvaror. Pulvret består av hela 80% protein och finns i mer än 10 olika smaker. Vad sägs till exempel om jordgubbsmilkshake, banana split eller kanelbulle? Till julen går det också att få med smak av lussebullar eller pepparkakor. Självklart finns även de klassiska smakerna som choklad, jordgubb och vanilj. Pulvret går lika bra att dricka som det är blandat med vatten eller mjölk som att blanda i smoothies eller i frukostgröten.

  Core är namnet på Svenskt Kosttillskotts egna produkter och det märks inte minst när det kommer till priset. Produkten är en av de mest prisvärda och kan jämföras med Gymgrossisten och Proteinbolagets egna märken där kilopriset är liknande men proteinhalten något lägre.

  Vi gillar att Core Whey Protein har en hög proteinhalt med bra aminosyraprofil, finns i många olika och inte minst goda smaker, och kanske framförallt att det kommer till ett väldigt bra pris. Det enda vi har att anmärka på är att sockerhalten kunde varit något lägre, samt att ett par smaker smakar lite för artificiellt.

  Läs mer
 4. 4. Bästa premiumvalet: 100% Whey Gold Standard

  9,1/10
  Ett av världens mest sålda och populära proteinpulver bestående av 4 olika former för optimalt upptag.
  100% Whey Gold Standard
  Proteinhalt
  78%
  Pris / kg
  332 kr
  Protein g/kr
  2,36
  Sockerhalt
  3,9%
  299 kr
  Till Butik
  299 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Mycket välsmakande
  • Många smaker att välja mellan
  • Välkänt märke
  Nackdelar
  • Dyrt

  Ett proteinpulver med hög proteinhalt som lätt blandas i shaken och fås till ett bra pris betyder mycket. Kan du däremot inte få i dig den på grund av att den smakar dåligt så är pulvret trots allt inte särskilt bra. Det finns dock en produkt som ingen i testpanelen tycker smakar dåligt.

  100% Whey Gold Standard är ett av världens mest sålda proteinpulver. Det är ett vassleblandprotein bestående av vassleproteinisolat och vasslekoncentrat. Produkten är över lag ganska dyr och det finns definitivt proteinpulver som både är mer prisvärda och bättre. Det som dock skiljer whey gold standard från mängden är smakerna. Många menar på att det är kanske världens godaste proteinpulver och även vi är villiga att hålla med. Det spelar ingen roll vilken av de 10 olika smaker du väljer då samtliga är mycket goda. 

  Är du ute efter ett gott proteinpulver som samtidigt har en hög proteinhalt är 100% Whey Gold standard det utmärkta valet för dig. 

  Läs mer
 5. 5. Bästa vassleisolat: Micro Whey Active

  8,9/10
  Lättlösligt proteinpulver i 6 olika smaker av högsta kvalitet.
  Micro Whey Active
  Proteinhalt
  84%
  Pris / kg
  345 kr
  Protein g/kr
  2,44
  Sockerhalt
  4%
  1379 kr
  Till Butik
  1379 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Bra aminosyraprofil
  • Snällt för magen
  • 4,6/5 av användarna
  Nackdelar
  • Dyrt om man inte köper storpack

  Micro Whey Active är ett lättblandat vassleisolat. Vassleisolat är i stort sett är fritt från laktos och är mer skonsamt mot magen än vasslekoncentrat. Det har även generellt en högre proteinhalt, vilket även återspeglas i den här produkten med en proteinhalt på 84%.

  Det här är ett lättblandat pulver som inte klumpar sig. En portion av Micro Whey Active innehåller endast 117 kcal i form av 25,2 g protein, 1,2 gram kolhydrater och 0,9 gram fett.

  Vad gäller smaker gör Micro Whey Active dig inte besviken. Proteinpulvret finns i hela 6 varianter såsom banan/choklad, mintchoklad, vanilj, jordnötssmör/choklad, skogsbär och givetvis – naturell. Vissa i testpanelen hade lite svårt för naturellsmaken och blev en aning besvikna på en bitter eftersmak. Men för att vara naturell smakar den ändå helt ok och man slipper givetvis tillsatser som sötningsmedel.

  Det vi gillar mest med Micro Whey Active är innehållet och funktion. Det som drar ner betyget är priset - i synnerhet priset om man inte köper hem 4 kg-variaten. Smakerna har fått lite blandade åsikter av testpanelen där vanilj, choklad och skogsbär har fått väldigt bra betyg, medan jordgubb, päron/vanilj och naturell har fått sämre betyg av några testare.

  Läs mer
 6. 6. Bästa långsamma proteinpulvret: Core Casein

  8,9/10
  Kaseinpulver till ett bra pris med flera goda smaker och dessutom låglaktos.
  Core Casein
  Proteinhalt
  80%
  Pris / kg
  199 kr
  Protein g/kr
  4,03
  Sockerhalt
  3,4%
  149 kr
  Till Butik
  149 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Hög proteinhalt
  • Låglaktos
  • 4,4/5 av användarna
  Nackdelar
  • Vissa av smakerna inte alls lika goda som andra

  Kasein är det bästa proteinet att ta innan du går och lägger dig. Dess långsamma upptagningsförmåga ger kroppen ett stadigt flöde av proteiner under hela natten och hjälper dig att undvika att vakna hungrig klockan 04. Kaseinprotein är också ett bra val för dig som vill gå ner i vikt eftersom det gör att du känner dig mätt med relativt få kalorier. Det förhindrar även muskelnedbrytning när du ligger på ett kaloriunderskott.

  Core Casein är ett micellärt kaseinpulver som finns att köpa i 9 olika smaker. En portion innehåller strax över 21 gram protein och proteinhalten är runt 80 % beroende på vilken smak man väljer. Kolhydratshalten på 3,4 % är betydligt lägre än Core Whey. Priset är dock något högre än Core Whey men ligger samtidigt lågt till när man jämför med andra kaseinpulver. Vissa utav våra testare gillade inte banana split, nötkräm och kanelbulle, men generellt så är de flesta smakerna uppskattade av testpanelen. Påsen känns också väl framtagen och enkel att öppna och återförsluta. 

  Läs mer
 7. 7. Bästa sojaproteinet: Self Omninutrition Soy Protein

  8,7/10
  Hög proteinhalt till lågt pris, men smaken lämnar mycket att önska.
  Self Omninutrition Soy Protein
  Proteinhalt
  91%
  Pris / kg
  199 kr
  Protein g/kr
  4,57
  Sockerhalt
  0,2%
  199 kr
  Till Butik
  199 kr
  Till Butik
  239 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • 100% vegetabiliskt
  • Hög proteinhalt
  • 3,6/5 av användarna
  Nackdelar
  • Aminosyraprofilen
  • Smaken

  När det kommer till den här kategorin har vi inte lagt så mycket fokus på om proteinpulvren är fullvärdiga eller om de innehåller mycket socker. Istället har vi tagit fram det mest prisvärda proteinpulvret när det kommer till hur mycket rent protein man faktiskt får per krona.

  Self Omninutrition Soy Protein är ett ypperligt proteinpulver för laktosintoleranta och vegetarianer då den utesluter animaliskt protein helt. Sojaproteinisolatet är dessutom helt fritt från fytoöstrogener, vilket gör det till ett fullgott pulver för båda könen. Isolat tas upp snabbare än andra former och ger således snabb effekt för dina muskler. En förpackning innehåller 1 kg proteinpulver och en portion (30 g) innehåller 113 kcal. Dessa består av 91% protein, 0,2 % socker och 0,3 % fett. 

  Om du är trött på beska vegetariska proteinpulver med hösmak blir din gom betydligt mer tillfredsställd av Self Omninutrition Soy Protein. Den är sötad med stevia, vilket är ett naturligt och nyttigt alternativ till vanligt socker, och finns i de klassiska smakerna vanilj, choklad, jordgubb och naturell.

  Läs mer
 8. 8. Bästa veganska proteinpulvret: Healthwell Vegan Protein

  8,7/10
  Fullvärdigt proteinpulver för veganer med protein från havre, ärta och ris.
  Healthwell Vegan Protein
  Proteinhalt
  74%
  Pris / kg
  374 kr
  Protein g/kr
  1,98
  Sockerhalt
  0,5%
  299 kr
  Till Butik
  299 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Smakar bra för att vara veganskt proteinpulver
  • Fullvärdigt protein för veganer
  • Extra vitaminer & mineraler
  Nackdelar
  • Smakar inte bra jämför med andra sorters protein
  • Dyrt

  Veganska proteinpulver har blivit allt mer populära och i samband med det så har alternativen även ökat markant. Tyvärr så saknar många pulver vissa essentiella aminosyror vilket drar ner betyget. Som tur är finns det produkter som står ut från mängden. 

  Healthwell Vegan Protein är ett fullvärdigt blandprotein som består av ärtprotein (73 %), havreprotein (15 %) samt risprotein (5 %). Dessutom har aminosyran glycin tillsatts för att optimera aminosyraprofilen. Det märks att proteinpulver har fokuserat fullt på den veganska målgruppen eftersom man även har adderat vitaminer och mineraler som veganer brukar ha svårt att få i sig. Proteinhalten ligger på 74 %, vilket står sig bra i jämförelse med andra veganska proteinpulver. Det som framförallt utmärker produkter är fokuset på att göra proteinet fullvärdigt.

  Testpanelen gillade att pulvret inte är så svårblandat som många andra veganska alternativ, men betyget på smaken varierade.

  Läs mer
 9. 9. Bästa proteinpulvret för känslig mage: Healthwell Hampaprotein EKO

  8,6/10
  Vegetabiliskt och ekologiskt hampaprotein fullt av fibrer, protein och nyttiga fettsyror.
  Healthwell Hampaprotein EKO
  Proteinhalt
  50%
  Pris / kg
  298 kr
  Protein g/kr
  1,68
  Sockerhalt
  7%
  149 kr
  Till Butik
  149 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • 25% kostfibrer
  • Diskret smak
  • 4,0/5 av användarna
  Nackdelar
  • Bara 50% protein
  • Lägst protein per krona

  I Healthwell Hampaprotein hittar du ett 100 % vegetabiliskt proteinpulver. I pulvret finns det främst protein (50 %), 10 essentiella fettsyror samt 25 % kostfibrer. Proteinhalten är betydligt lägre jämfört med andra sorters protein, men står sig bra jämfört med andra hampaproteinpulver.

  Healthwell hampaprotein är ekologiskt tillverkat och EU-certifierat. Pulvret är dessutom helt fritt från tillsatser. Hampaprotein passar främst för veganer, laktosintoleranta eller personer med känslig mage. För andra grupper finns det mycket bättre proteinpulver att välja på.

  Vissa tycker säkert att det känns lite tråkigt att bara ha tillverkat ett pulver utan smaksättning, och vi hade också gärna sett att det hade funnits några olika alternativ att välja mellan. Men den naturliga smaken från hampa är svår att få bort och skär sig lätt mot tillsatta smaker. Testpanelen gillar inte konsistensen när man blandar det till en shake och smaken får inte heller toppbetyg. Dock går det utmärkt att använda i matlagning eller i en smoothie.

  En av de stora fördelarna med Healthwell Hampaprotein, är att det är fullt av nyttigheter som är bra för din kropp. Förutom mycket protein och kostfibrer förser det dig också med omega-3 och mineraler som zink, järn och magnesium vilka hjälper din kropp med bland annat nerv- och muskelfunktionen. De förbättrar också immunförsvaret. 

  Det som är mindre bra med pulvret är smaken, konsistensen och proteinhalten.

  Läs mer
Se alla produkter

Proteinpulver köpguide

När du ska köpa proteinpulver bör du först och främst kolla på hur mycket protein pulvret innehåller - det är det allra viktigaste. Sedan bör du även kolla på koncentrationen och profilen av aminosyror. Det bästa är ett proteinpulver som innehåller alla nio essentiella aminosyror och gärna extra mycket lysin. Du bör även kolla på hur mycket kolhydrater, fett och socker det finns i pulvret. De värdena behöver vara i linje med din generella approach till diet. Till sist bör du också kolla igenom innehållsförteckningen efter tillsatser som sötningsmedel, förtjockningsmedel och fyllnadsmedel. Ju färre av dessa desto bättre.

Olika sorters proteinpulver

Det finns också flera olika sorters proteinpulver att välja mellan. Vissa är veganska/vegetariska, andra riktar sig mot laktosintoleranta och några har fullt fokus på att vara ett fullvärdigt protein med en så hög proteinhalt som möjligt. Nedan går vi in på vilka alternativ som finns och när respektive alternativ kan vara ett bra val för dig. Är du osäker på vilket proteinpulver du ska välja rekommenderar vi definitvt att du väljer ett vassleprotein.

 • whey protein

  Vassleprotein:

  Den vanligaste formen av proteinpulver är helt klart den som är tillverkad på vassle, även kallat whey protein. Vassleprotein tas upp snabbt av kroppen, vilket är en bidragande faktor till att det är så populärt. Att få i sig protein snabbt efter träningen som tas upp snabbt är det viktigaste i matväg för att bygga muskler.
 • casein protein

  Kaseinprotein:

  Precis som vassleprotein utvinns kaseinprotein ur mjölk. Den enda skillnaden är att man i detta pulver använder sig av kaseinet i stället för vasslet. Detta typ av proteintillskott är bra att ta innan du går och lägger dig då det tas upp långsammare än vad vassleproteinet gör. Den långsamma upptagningsprocessen bidrar också till att du känner dig mätt längre.

 • egg

  Äggprotein:

  Äggproteinpulver delas upp i 2 olika sorter, heläggsproteinpulver och äggviteproteinpulver. Skillnaden är ganska enkel att lista ut då det hörs tydligt på namnet. Heläggsproteinpulvret tillverkas av både äggvitan och äggulan medans äggvitepulvret endast använder äggvitan. Båda alternativen är bra animaliska substitut till människor som är allergiska mot laktos.
 • meat

  Biffprotein:

  Den här typen av pulver, med biffprotein, är ganska nytt på marknaden. Det är som namnet antyder baserat på nötkött och har fördelar som en komplett aminosyraprofil samt en hög biotillgänglighet. Biffproteinet har dessutom ett naturligt högt koncentrerat innehåll av BCAA och kreatin. Även detta är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant då det är fritt från laktos. Priserna brukar dock vara högre än exempelvis vassleproteinpulver. Läs mer: Vilket är det bästa kreatinet?
 • protein

  Blandprotein:

  I denna variant ingår det flera olika sorters proteinkällor, precis som namnet avslöjar. Detta för att uppnå en mer skräddarsydd effekt. En noga utformad blandning av kasein och vassle är det absolut vanligaste blandproteinet. Kaseinet har en långsam upptagningsförmåga och vasslet en snabb, vilket ger en utsöndring som varar både direkt och under tid.
 • soy

  Sojaprotein:

   Sojaprotein utvinns, precis som det låter, ur sojabönor och är främst framtaget som ett alternativ för de vegetarianer eller veganer som vill variera sitt intag av proteiner. Proteinet kan ha en viss östrogenverkan men det sker endast vid enormt hög konsumtion. Priset är normalt sett förmånligt i förhållande till proteinhalten som brukar ligga kring 90-95 %. Sojaproteinpulver är även ett bra alternativ för de som lider av laktosintolerans.

 • hampaprotein2

  Hampaprotein:

   Hampaprotein är ett bra val av för dig som är vegan. De stora fördelarna är att det naturligt innehåller bra fibrer, fetter, mineraler och vitaminer och är ett fullvärdigt protein. Dock har det några nackdelar. Det har dels en låg proteinhalt på endast 50 % och kostar ganska mycket, precis som de övriga veganska kosttillskotten.

 • green pea

  Ärtprotein:

   Ett biologiskt värde på 65 gör att detta typ av kosttillskott bör ses som ett komplement till andra proteinkällor, precis som sojaproteinpulver och andra tillskott för veganer. Det består av isolat av ärtprotein och har en proteinhalt på cirka 75-85 %. Det är vanligt att kombinera ärtprotein med risprotein.

 • rice

  Risprotein:

  Ett av de dyraste proteinpulvret för veganer på den svenska marknaden just nu är risproteinpulvret. Förutom detta är det dock en riktigt bra proteinkälla. Det är rikt på vitaminer och mineraler och har ett biologiskt värde på ungefär 77. Risken för allergier är låg och det är dessutom snällt mot magen.

Så gjorde vi testet

När vi gör våra tester utgår vi som vanligt alltid från vad som är bäst för dig som slutkonsument. Det finns många olika aspekter att tänka på när du ska välja ett proteinpulver - alltifrån proteinkälla och proteinhalt till mer subjektiva bedömningar som smak och lukt. Vi har läst igenom hundratals kommentarer från olika användare av proteinpulver och kommit fram till att det de allra flesta tycker är viktigt när det kommer till att välja proteinpulver är:

 • Hur hög är proteinhalten?
 • Hur mycket socker innehåller produkten?
 • Är det ett fullvärdigt protein?
 • Hur mycket kostar det?
 • Finns det i många olika smaker och smakar det bra?
 • Är proteinpulvret lättlösligt i vatten?
 • Är tillverkningen miljövänlig?

Därefter har vi låtit vår testpanel på 10 personer testa de olika proteinpulvren och sätta ett betyg 1-10 för var och en av dessa punkter. Helhetsbetyget är sedan satt genom en sammanvägning av dessa punkter och ett betyg på näringsinnehåll och prisvärdhet. Testvinnaren inom varje kategori blir således produkten med det högsta helhetsbetyget.

Vanliga frågor och svar om proteinpulver

Vad är proteinpulver?

Proteinpulver är en typ av kosttillskott med en hög proteinhalt. Pulvret kan blandas med dryck såsom vatten och mjölk eller i en smoothie eller gröt. Det är populärt bland de som gymmar, utövar idrott och motionerar mycket och kommer i en mängd olika varianter. Det är dessutom en av de billigaste proteinkällorna som finns att få tag på och har därför kommit att bli otroligt populärt.

Hur mycket protein behövs?

Hur mycket protein som behövs varierar på vem du frågar. Livsmedelsverkets rekommendation är att 10-20 % av våra dagliga kalorier vi får i oss ska vara protein. Detta ska motsvara ungefär 50-70 gram protein. Vissa studier menar på att man behöver 1,3-1,8 gram protein per kilo kroppsvikt för att bygga muskler.

Vilken tid på dygnet ska proteinpulver tas?

Det finns inget rätt eller fel här utan är helt upp till dig. Vad som rent generellt kan sägas däremot är:

 • Efter ett träningspass är det viktigt att snabbt få i sig protein
 • Vissa har svårt att sova kort efter de ätit och bör således inte ta det innan sänggång

Kan proteinpulver ge några biverkningar?

Generellt sett nej. Så länge du håller dig inom "lagens ramar", inte äter överdrivet mycket eller dricker vassleprotein trots att du är laktosintolerant så ska det inte vara några problem. Läs innehållsförteckningen innan du äter något och ta inte mer än rekommenderat intag. Man kommer långt med ett sunt förnuft helt enkelt.

Läs mer: FitnessFranks test av laktosfria proteinpulver

Vilken effekt ger proteinpulver?

När du tar proteinpulver får du i dig en större mängd protein som tas upp genom din mag- och tarmkanal som sedan höjer aminokoncentrationen i blodet och ökar muskeluppbyggnaden. Har du däremot redan fått i dig tillräckligt mycket protein som behövs för ett ultimat muskeluppbyggande kommer proteinpulver inte göra någon skillnad.

Vilket proteinpulver ska man välja för viktnedgång?

Vill du gå ner i vikt ska du välja ett proteinpulver utan tillsatt socker och sötningsmedel från stärkelse (maltodextrin). Du bör även undvika pulver med extra tillsatt BCAA.

Vilket proteinpulver är bäst för att bygga muskler?

För att bygga muskler ska du välja ett proteinpulver med högt biologiskt värde (ett värde på hur bra kroppen kan ta upp proteinet). Vasslekoncentrat och vassleisolat är de bästa alternativen här.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
189 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5
Senaste tester