Bäst i test: Bästa koffeintabletterna 2022

Koffein är en naturlig stimulant och energiförstärkare. Med koffeintabletter kan du på ett smidigt sätt ta del av koffeinets effekter.
robban 1
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad maj 2022

Koffeintabletter ger dig en snabb boost av energi när du behöver, oavsett om du ska jobba, träna eller studera. Det är ett smidigt tillskott som många upplever som lindrigare för magen än till exempel kaffe. Vi har granskat och jämfört 5 koffeintabletter och brustabletter med koffein. Koffeintillskott innehåller oftast bara koffein och är lätt att dosera och ta med sig så att du när som helst kan få en extra kick av fokus och pigghet.

Testvinnare - Bästa koffeintabletterna

 1. Bäst i test koffeintabletter: Core Caffeine
 2. Bästa svensktillverkade koffeintabletterna: Skip Koffein Tabletter
 3. Bästa brustabletten med koffein: Self Omninutrition Sport Energy Drink
 4. Bästa lågdoserade koffeintabletterna: Meda Koffein
 5. Bästa billiga koffeintabletterna: SmartSupps Caffeine
 1. Bäst i test koffeintabletter: Core Caffeine

  9,7/10
  Prisvärda kapslar med höga betyg både av oss och andra kunder.
  Core Caffeine
  Bäst i test
  Koffein / tablett
  200 mg
  Pris / tablett
  0,79 kr
  Pris / 100mg
  0,40 kr
  Storlek
  100 st
  Till Butik
  79 kr
  Till Butik
  79 kr
  Fördelar
  • 4.6 / 5 betyg Svenskt Kosttillskott
  • Högkoncentrerad
  • Prisvärd
  Nackdelar
  • Något stora kapslar

  Core Caffeine från Svenskt Kosttillskott är ett högdoserat tillskott med koffein som endast innehåller koffein och hjälpmedel såsom kokosolja, isomalt och silica. Burkarna finns i tre storlekar – 100, 250 och 500 tabletter. Priset per tablett är lågt och det blir billigare ju större förpackning du väljer.

  Mängden koffein i varje tablett är 200 mg styck, det motsvarar ungefär två koppar kaffe. Fördelen med koffeintabletter är att du slipper eventuella problem med magen som kan uppstå vid ett högt intag av kaffe. En koffeintablett påverkar inte surhetsnivån i magen.

  De kundomdömen som finns om Core Caffeine är så gott som genomgående positiva. Snittbetyget är högt och de flesta som använt tillskottet upplever att de känner sig piggare och får mer ork. En del personer framhåller också fördelen med att ta detta koffeintillskott istället för till exempel energidrycker, som kan ha fler biverkningar och vara skadliga för hälsan på sikt.

  Vi uppfattade en märkbar effekt av tabletterna redan första dagarna. Framför allt gav de en pigghetskänsla som varade relativt länge. Det bästa användningsområdet för Core Caffeine är dock som ett tillskott att ta då och då. Vissa kunder upplever abstinensbesvär vid höga doser. 

  Omdömet som vi ger Core Caffeine är "bäst i test koffeintabletter". De är lätta att svälja och ger en god och snabb effekt. Priset är dessutom lågt.

  Läs mer
 2. Bästa svensktillverkade koffeintabletterna: Skip Koffein Tabletter

  9,5/10
  Svensktillverkat koffein i tablettform som är enkla att svälja.
  Skip Koffein Tabletter
  Koffein / tablett
  200 mg
  Pris / tablett
  0,65 kr
  Pris / 100mg
  0,33 kr
  Storlek
  100 st
  Till Butik
  65 kr
  Till Butik
  65 kr
  Fördelar
  • 4.6 / 5 betyg Svenskt Kosttillskott
  • Svensktillverkad
  • Erkänt märke
  Nackdelar
  • Löses snabbt upp på tungen om man inte lyckas svälja den och smakar då beskt

  Skip Koffein-Tabletter innehåller, precis som Core Caffein, 200 mg koffein per tablett. En burk kommer med 100 kapslar. Innehållet i tabletterna är endast koffein, vilket gör dem till ett rent koffeintillskott. Du tar en tablett dagligen tillsammans med någon form av måltid. 

  Skip Nutrition är en klassiker bland svenska kosttillskott. Denna leverantör har försett den svenska marknaden med kosttillskott av hög kvalitet sedan 1971. Företaget har också ett stort antal kosttillskott utöver sina koffeintabletter. Man lägger också stor vikt vid utveckling och forskning. Kunderna återfinns både bland elitidrottare och motionärer. De kundomdömen som finns på Svenskt kosttillskotts hemsida, ger Skip Koffein-Tabletter ett bra betyg. Konsistensen på tabletterna är inte för hård och effekten motsvarar förväntningarna. Vi upplevde att vi blev piggare redan efter några dagar med den rekommenderade dagsdosen. Tabletterna gick också lätt att svälja ned.

  Som ett bra val kan vi alltså rekommendera Skip Koffein-Tabletter. Priset är mycket rimligt och tabletterna ger den effekt de utlovar.

  Läs mer
 3. Bästa brustabletten med koffein: Self Omninutrition Sport Energy Drink

  9,3/10
  Uppiggande brustablett i härligt uppfriskande smak.
  Self Omninutrition Sport Energy Drink
  Koffein / tablett
  120 mg
  Pris / tablett
  1,95 kr
  Pris / 100mg
  1,63 kr
  Storlek
  20 st
  Till Butik
  39 kr
  Till Butik
  39 kr
  Fördelar
  • 4.9 / 5 kundbetyg Svenskt Kosttillskott
  • Brustablett
  • Flera uppiggande ämnen
  Nackdelar
  • Något dyrare än tabletter/kapslar

  Self Omninutrition Sport Energy Drink är egentligen inte en vanlig koffeintablett. Det är en brustablett med koffein. Brustabletterna marknadsförs som energidryck eftersom de har ett motsvarande innehåll som flera av dessa drycker. Förutom koffein innehåller dessa brustabletter taurin, precis som många energidrycker och olika B-vitaminer som bland annat hjälper nervsystemet att fungera som det ska.

  De flesta koffeintabletter som säljs i Sverige innehåller 200 mg koffein. Om du tycker att det är för mycket kan dessa brustabletter vara ett bra alternativ. En brustablett innehåller nämligen ”bara” 120 mg koffein. Det är något mer än vad en kopp kaffe innehåller. Om du tar en dubbel dos på 240 mg ger det en bättre koffeinkick.

  En av anledningarna till att vi väljer ut Self Omninutrition Sport Energy Drink till bästa koffein-brustabletterna är att de är mycket smidiga. En annan anledning är att priset är förmånligt. Om du ska välja mellan att köpa energidrycker och dessa brustabletter, kommer tabletterna att bli märkbart billigare i längden. Vi uppskattade det faktum att det går att få brustabletter med koffein på ett välsmakande sätt, dessutom utan någon kolsyra. Smaken är dock inte fullt lika god som vissa av energidryckerna, men sett till det pris du betalar, så är vi ändå mycket positiva till Self Omninutrition Sport Energy Drink.

  Läs mer
 4. Bästa lågdoserade koffeintabletterna: Meda Koffein

  9,1/10
  En tablett som innehåller hälften så mycket koffein som de andra vi testade.
  Koffein Meda Tablett 100 mg 30 st
  Koffein / tablett
  100 mg
  Pris / tablett
  1,63 kr
  Pris / 100mg
  0,49 kr
  Storlek
  30 st
  Till Butik
  49 kr
  Fördelar
  • Lättsvalda
  • Lågdos
  Nackdelar
  • Ganska dyra

  Få ämnen är nog så nära förknippade med viktnedgång och prestationshöjning som just koffein. För dig som föredrar tabletter framför kaffe så erbjuder Meda ett högdoserat alternativ. Varje tablett har en koffeinmängd motsvarande ungefär två koppar kaffe. Ett givet alternativ för dig som vill ha en historiskt sett beprövad PWO som faktiskt gör skillnad. Kan med fördel även användas under vilopausen.

  Läs mer
 5. Bästa billiga koffeintabletterna: SmartSupps Caffeine

  8,7/10
  Testets billigaste produkt som trots detta inte tummar på sin kvalitet.
  SmartSupps Caffeine
  Koffein / tablett
  200 mg
  Pris / tablett
  0,50 kr
  Pris / 100mg
  0,25 kr
  Storlek
  200 st
  Till Butik
  99 kr
  Fördelar
  • 4.3 / 5 kundbetyg
  • Mycket prisvärd
  • Populär produkt
  Nackdelar
  • Mosas lätt om man försöker dela dem för att få en mindre dos

  SmartSupps Caffeine innehåller 200 mg koffein per tablett, något som bidrar till ökat fokus och förbättrad prestationsförmåga. Tabletterna kan användas både för att ge mer energi i samband med träning och för att bli piggare och mer alert av.

  När du köper produkter från SmartSupps kan du vara säker på att få en vara av hög kvalitet till ett mycket bra pris. Eftersom SmartSupps kosttillskott köps in direkt från fabriken finns det inte några mellanhänder som driver upp priserna. När du väljer koffeintabletter från SmartSupps får du med andra ord en effektiv produkt till en låg kostnad.

  Varje förpackning av SmartSupps Caffeine innehåller 200 tabletter och kostar 89 kr per förpackning. Daglig dos är 1 till 2 tabletter och kapslarna tas med fördel i samband med ett träningspass. Tabletterna är enkla att svälja tillsammans med ett glas vatten och de bör sväljas hela.

  Kostnad per dag för koffeintabletterna blir antingen cirka 50 öre med 1 daglig tablett och knappt 1 krona med 2 dagliga tabletter. En förpackning räcker i antingen 200 dagar eller i 100 dagar beroende på det dagliga intaget. Den maximala dosen på 2 tabletter bör inte överskridas. Varje kapsel innehåller 200 mg koffein vilket motsvarar ungefär två koppar kaffe. Med andra ord är koffeintabletterna från SmartSupps mycket prisvärda och vi utser dem till "bästa billiga koffeintabletterna".

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa koffeintabletterna

Köpguide: Så hittar du bästa koffeintabletterna

coffee beans

 Koffeintabletter från olika tillverkare skiljer sig inte alltid mycket åt. Därför är det bra att titta på främst på innehåll och pris. Om innehållet består av rent koffein (och vissa fyllnadsmedel), är priset den främsta jämförelsefaktorn. Undersök då mg koffein per krona för att ta reda på vilken tablett som ger mest koffein för pengarna. När det kommer till brustabletter brukar innehållsförteckningen vara längre och mer intressant att studera. Titta på innehållet för att se om det förekommer onödiga fyllnadsingredienser och hur koffeinhalten står sig mot det övriga innehållet.

 • Tablett eller brustablett

  De flesta koffeintabletter är i vanlig tablettform. Det finns även brustabletter som är bra för dig som tycker det är obehagligt att svälja tabletter. Brustabletterna innehåller flera olika ämnen och kan ses som energidryck i tablettform. Vill du ha rent koffein så är tabletter ditt bästa alternativ.
 • Dos

  De flesta koffeintabletter innehåller 100-250 mg koffein per tablett. Välj en dos som passar dig och dina behov. En stark dos passar bra inför ett rejält gympass, men mindre doser är bättre för arbetsdagen eller löpturen. En onödigt hög dos gör sällan att effekten blir bättre men du ökar risken för biverkningar markant. 
 • Pris

  Detta är den största skillnaden mellan olika koffeintabletter. Jämför mg koffein per krona och inte per tablett så får du en mer rättvisande jämförelse. En stor förpackning blir generellt också mycket billigare än en liten förpackning. Högdoserade tabletter är billigast om du är ute efter en hög dos och vice versa.

 

Så valde vi ut de bästa koffeintabletterna

Hur vi utsåg bästa koffeintabletterna

Koffeintabletter från olika tillverkare skiljer sig inte så mycket åt. De innehåller generellt bara rent koffein och inget annat förutom några enstaka fyllnadsmedel och liknande. Därför blir just priset per tablett och per g koffein det mest avgörande i det här fallet.

För att hitta de bästa koffeintabletterna beställde vi ändå hem ett 20-tal olika produkter som utmärkte sig särksilt bra i bland annat kundernas ömdömen och pris. Vi testade därefter varje produkt och betygsatte den efter följande kriterier:

 • Innehållet: Hur mycket koffein innehåller varje tablett? Innehåller de mycket onödiga tillsatser? Innehåller de några andra aktiva ämnen för energinivån? Är innehållet veganskt?
 • Priset: Hur mycket kostar en förpackning? Vad blir priset per tablett och per g rent koffein? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Kvalitet: Vem har tillverkat produkten och var är den tillverkad? Är den tillverkad enligt någon standard som HACCP eller GMP? Vilken miljöpåverkan har den? Kan man lita på att varje tablett innehåller angiven mängd koffein?
 • Effekt: Vilken effekt upplever du av produkten? Får du ökad energi? Har du råkat ut för några bieffekter?
 • Kundbetyg: Vad tycker tidigare kunder som köpt produkten om den? Vad är bra och dåligt? Vilket genomsnittsbetyg har den fått hos olika återförsäljare?

Vi sammanställde sedan alla betyg och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt produkten med det högsta totalbetyget.

Vanliga frågor om bästa koffeintabletterna

Fler frågor och svar om koffeintabletter

Nedan följer svar på några vanliga frågor vi får inskickade till oss om koffeintabletter

Vilka koffeintabletter är bäst?

Vilka koffeintabletter som är bäst för just dig är inte alldeles enkelt att veta. Olika personer har olika behov av dosering och våra olika preferenser spelar också roll.

I vårt test valde vi Core Caffeine till bäst överlag. Det är lagom starka tabletter för de allra flesta och de är dessutom väldigt prisvärda. 

Är koffeintabletter farligt?

Nej. För de flesta individer krävs ett intag på över 70 tabletter för att det ska vara livsfarligt. En normal dos brukar ligga på 1, max 2 tabletter. De flesta upplever bara positiva effekter av en sådan dos.

Gravida, ammande och barn bör givetvis undvika koffein!

Vad är koffeintabletter bra för?

Korrekt dos av koffein kan hjälpa dig att:

 • Förbättra din prestation vid träning
 • Bli piggare och mer alert
 • Höja din koncentrationsförmåga
 • Gå ner i vikt

När börjar koffeintabletter verka?

Koffein verkar snabbt. De flesta upplever en effekt redan efter 20 till 30 minuter. Inom 45 minuter har 99 procent av koffeinet tagits upp av kroppen.

Upptaget tar längre tid om du har mat i magen.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
249 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5

Bäst i test - Bästa Koffeintabletter enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test koffeintabletter: Core Caffeine
 2. Bästa svensktillverkade koffeintabletterna: Skip Koffein Tabletter
 3. Bästa brustabletten med koffein: Self Omninutrition Sport Energy Drink
 4. Bästa lågdoserade koffeintabletterna: Meda Koffein
 5. Bästa billiga koffeintabletterna: SmartSupps Caffeine

Koffeintabletter finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Svenskt Kosttillskott , MEDS och Gymgrossisten .