Bästa vätskedrivande kosttillskott - Bäst i test 2022 - Köpguide

Vätskedrivande kosttillskott är inte bara bra för den som idrottar, det kan även vara bra att använda för dig som lätt känner dig vätskefylld och svullen. Det kan även vara bra att använda för dig som går på en detox och vill bli av med toxiner från kroppen. Ett vätskedrivande kosttillskott hjälper dig att bli av med både överflödigt vatten och natrium i kroppen.

Vi har här testat en rad olika vätskedrivande kosttillskott och bäst av alla blev Waterloss. Det är ett prisvärt kosttillskott med växt- och örtextrakt som är fritt från koffein.

Så hittar du bästa Vätskedrivande

Viktigt att tänka på vid köp av vätskedrivande

Det finns en rad anledningar till varför du samlar på dig vätska. Det kan vara mediciner som är anledningen eller att du äter för mycket salt. Vätskedrivande kosttillskott hjälper dig att bli av med ditt överflödiga vatten som kroppen håller på. Ett vätskedrivande kosttillskott kan vara en bra hjälp för dig som ska tävla eller vara med på en fotografering. Det finns en rad naturliga råvaror som är vätskedrivande och många av dem hittar du som ingredienser i kosttillskotten. Tranbär, maskros, enbär och svart eller grönt te är bara några av de naturliga råvarorna som är vanliga att se i vätskedrivande kosttillskott. Marknaden för vätskedrivande kosttillskott är stor vi har därför listat sex saker du bör tänka på innan du väljer ditt kosttillskott.

 • Dosering

  Värt att tänka på när du köper ett vätskedrivande kosttillskott är hur doseringen ser ut. Behöver du ta många kapslar under dagen och behöver du ta dem flera gånger. Behöver du ta många kapslar kanske det kan vara mer ekonomiskt att välja ett annat märke.
 • Koffein

  Eftersom koffein är vätskedrivande finns det i en hel del vätskedrivande kosttillskott. Det kan även finns olika substitut för koffein. Det kan vara bra att tänka på ifall du är en person som har svårt att sova eller helt enkelt vill kunna fortsätta dricka ditt dagliga intag av kaffe.
 • Kapslarna

  Det kan vara fördelaktigt att ta reda på priset per kapsel innan du köper kosttillskottet. Men det kan även vara bra att kolla upp hur stora kapslarna är och om dem känns enkla att svälja. Du bör även ta reda på vad kapslarna är gjorda av, speciellt om du är vegan då en del kapslar är gjorda av gelatin.
 • Innehåll

  Läs innehållsförteckningen för att ta reda på vilka ingredienser som finns i kosttillskottet. Det kan vara bra att leta efter mineraler och vitaminer med egenskaper som tar hand om njurar, urinblåsa och urinvägar.
 • Kundbetyg

  En bra sak att kolla upp innan du väljer ditt vätskedrivande kosttillskott är vad tidigare kunder haft för erfarenheter och åsikter om det. Det är ett enkelt och smidigt sätt att samla på dig mer information.
 • Varumärke

  Välkända varumärken är ofta välkända av en anledning. De levererar bra produkter till sina kunder. Det kan vara värt att ha i åtanke när du väljer ett nytt vätskedrivande kosttillskott.

Våra 5 bästa vätskedrivande kosttillskott (oktober 2022)

 1. Bäst i test vätskedrivande kosttillskott: Waterloss
 2. Bästa högdoserade vätskedrivande tillskottet: Xlnt sports Water Cut
 3. Bästa premium vätskedrivande: Self Omninutrition Waterloss
 4. Bästa vätskedrivande kosttillskottet enligt kundbetygen: Weight World Water Away
 5. Bästa vätskedrivande tillskott med få ingredienser: GAAM Health Series Waterloss

1. Waterloss - Bäst i test vätskedrivande kosttillskott

Waterloss
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Ett högdoserat kosttillskott med både ört- och växtextrakt.
Storlek
120 kaps
Kr / kapsel
2,08 kr
Antal ämnen
8 st
Kapslar / dag
2 st

Vi har utsett Core Waterloss till det "bästa vätskedrivande kosttillskottet". Vi gillar sammansättningen av de aktiva ämnena i produkten men uppskattar även att det räcker med 2 kapslar per dag. 

Fördelar
 • Koffeinfri
 • Innehåller vitamin C och B6
 • Med utvalda örter som verkar vätskedrivande
Nackdelar
 • Många kapslar krävs - två stycken två gånger om dagen
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Pris:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Effekt:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Dosering:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Ursprung:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Core Waterloss är ett kosttillskott består av en högdoserad blandning av både örtextrakt och växtextrakt. För att hjälpa kroppen med utrensning har tillverkarna lagt till både maskros och tranbär i kosttillskottet. Även fikonkaktusextrakt finns i kapslarna vilket har visat sig ha en aptitdämpande effekt. Vitamin C och vitamin B6 är några av de utvalda vitaminer som är tillagda i kosttillskottet för att hjälpa kroppen med ämnesomsättningen och metabolismen.

Kosttillskottet innehåller inget koffein vilket gör att du kan fortsätta dricka ditt kaffe, te och andra koffeindrycker som vanligt även när du äter kapslarna. Doseringen på kosttillskottet är rekommenderat till två kapslar två gånger om dagen. Gärna en kapsel på morgonen och sedan en kapsel på kvällen. Du kan även ta en kapsel mitt på dagen om du behöver utöka intaget av kosttillskottet under ett tag för att bli redo för en boxningsmatch eller fitnesstävling.

Var kan jag köpa produkten?

2. Xlnt sports Water Cut - Bästa högdoserade vätskedrivande tillskottet

Xlnt sports Water Cut
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Köp nu
köp
på MM Sports
Sammanfattning: Bra billigt alternativ inför invägningen.
Storlek
125 kapslar
Kr / kapsel
1,59 kr
Antal ämnen
14 st
Kapslar / dag
5 st

Vi har valt att utse Xlnt Sports Water Cut till det "bästa högdoserade vätskedrivande kosttillskottet". Vi uppskattar att de primärt fokuserar på växtbaserade vätskedrivande ämnen såsom mjölon och maskros samtidigt som de använder sig av flera vitaminer och mineraler som även de hjälper till att minska dina vätskenivåer. 

Fördelar
 • Koffeinfritt
 • Innehåller magnesium
 • Billigt
Nackdelar
 • 5 kapslar om dagen
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Pris:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Effekt:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Dosering:
Betyg 4.2/5
4,2/5
Ursprung:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,5/5
4,5/5

XLNT Water Cut är ett kosttillskott som är speciellt framtaget för idrottare och modeller som behöver bli av med överflödig vätska från kroppen. För att du ska ha en fortsatt naturlig funktion på urinblåsan innehåller kosttillskottet mjölon. Tillverkarna har även valt att fylla kapslarna med ett gäng mineraler och vitaminer. Vi kan bland annat hitta kalcium, B6 och magnesium i kosttillskottet. Kalciumet hjälper kroppen att bibehålla en normal muskelfunktion. B6 minska risken för trötthet, utmattning och håller dina hormonaktivitet på en bra nivå.

En rubbad hormonaktivitet kan störa salt - och vattenbalansen i kroppen. Magnesium är tillagt i kapslarna för att hjälpa till med elektrolytbalansen. Den rekommenderade dosen av kosttillskottet är fem kapslar om dagen. Gärna tre på morgonen och sedan två på kvällen. För att få det bästa resultatet bör du börja ta kapslarna tre till fem dagar innan dina tävling eller fotografering.

Var kan jag köpa produkten?

3. Self Omninutrition Waterloss - Bästa premium vätskedrivande

Self Omninutrition Waterloss
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Spännande vätskedrivande formula som innehåller bland annat hallonketon och Yerba mateextrakt.
Storlek
120 kaps
Kr / kapsel
2,49 kr
Antal ämnen
6 st
Kapslar / dag
3 st

Vi har gett Self Omninutrition Waterloss utmärkelsen "bästa premiumvalet". Kombinationen av hallonketon, schizandra och fikonkaktusextrakt fungerar verkligen bra och vi gillar även att de adderat Yerba mateextrakt till blandningen. 

Fördelar
 • Koffeinfri
 • Innehåller hallonketon
 • Starka extrakt
Nackdelar
 • Bör inte ta innan läggdags
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Pris:
Betyg 4/5
4,0/5
Effekt:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Dosering:
Betyg 4.2/5
4,2/5
Ursprung:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Self Omninutrition Waterloss är ett kosttillskott med en spännande formula som består av sex olika komponenter. Det här är ett kosttillskott som passar utmärkt för dig som tävlar i sporter där du behöver bli av med oönskad vätska. Exempelvis sporter med olika viktklasser eller kroppsbyggning där en definierad muskelmassa är att föredra. I kosttillskottet kan vi även hitta maskrosextrakt som hjälper till med vätskedrivande egenskaper. Det innehåller även extrakt från fikonkaktus samt hallonhallonketon som är ett termogent ämne.

Kosttillskottet är helt koffeinfritt men innehåller både schisandraextrakt och yerba mateextrakt. De båda ämnena används ofta som substitut för koffein och har därför en uppiggande effekt. Det här gör att du inte bör ta kosttillskottet precis innan du ska sova på kvällen. Den rekommenderade dosen är antingen två till tre kapslar vid måltid tre dagar innan din tävling. Eller tre till fyra kapslar dagligen under en längre tid.

Var kan jag köpa produkten?

4. Weight World Water Away - Bästa vätskedrivande kosttillskottet enligt kundbetygen

Weight World Water Away
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Weight World
Sammanfattning: Ett naturligt alternativ som stärker njurfunktionen.
Storlek
180 kaps
Kr / kapsel
1,38 kr
Antal ämnen
11 st
Kapslar / dag
2 st

Efter en genomgång av externa tester och kundupplevelser rekommenderar vi Weightworld Water Away och ger produkten utmärkelsen "bästa vätskedrivande tillskottet från externa kundbetyg". Denna utmärkelse kombinerar vårt egna test med vad andra kunder sagt om produkten. Vi gillar att de valt att fokusera mer på växtbaserade extrakt framför tillsatta vitaminer och mineraler. Vidare uppskattar vi den veganska kapseln.  

Fördelar
 • Naturligt
 • Innehåller elva olika mineraler, vitaminer och växtextrakt
 • Räcker i hela 3 månader
Nackdelar
 • Bör intagas 30 minuter innnan måltid
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4/5
4,0/5
Pris:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Effekt:
Betyg 4/5
4,0/5
Dosering:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Ursprung:
Betyg 3.9/5
3,9/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Water Away är ett naturligt kosttillskott som hjälper njurfunktionen. Kosttillskottet innehåller elva olika växtextrakt, mineraler och vitaminer som alla bidrar med olika effekter och egenskaper. Du kan bland annat hitta tranbär som hjälper urinblåsan och urinvägarna. Äppelcidervinäger hjälper kroppen bli av med slaggprodukter samt bibehåller en god mineralbalans i kroppen. Även grönt te, enbär och vattenmelon finns att hitta i kosttillskottet där deras främsta egenskaper är att de är vätskedrivande men de har alla fler egenskaper som bidrar till kosttillskottet. Många av de ingredienser som finns i kapslarna har egenskaper som tar hand om njurar, urinblåsa samt urinvägar. Kosttillskottet är inte bara vätskedrivande utan är även framtaget för att kunna motverka uttorkning under vätsketömingen. Den rekommenderade dosen är en till två kapslar dagligen. Kapslarna ska intas minst 30 minuter innan din måltid och bör sväljas ner med ett glas vatten.

Var kan jag köpa produkten?

5. GAAM Health Series Waterloss - Bästa vätskedrivande tillskott med få ingredienser

GAAM Health Series Waterloss 90 caps
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Köp nu
köp
på Proteinbolaget
Sammanfattning: Ett kosttillskott från naturliga växtextrakt.
Storlek
90 kaps
Kr / kapsel
2,77 kr
Antal ämnen
4 st
Kapslar / dag
3 st

Vi valde att ge GAAM Health Series Waterloss utmärkelsen "bästa vätskedrivande kosttillskottet med få ingredienser". Detta baserade vi på en sammanställning av de produkter vi testat och där vi sedan valde ut den bästa produkten med få ingredienser som fortfarande gav bra resultat. Vi gillar att de valt att fokusera på ett tunnare innehåll men där varje ämne har en positiv effekt på att driva ut vätska ur kroppen. 

Fördelar
 • Naturligt växtextrakt
 • Skonsamt alternativ
 • Bara 4 aktiva ämnen
Nackdelar
 • Innehåller inga vitaminer och mineraler
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 3.7/5
3,7/5
Pris:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Effekt:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Dosering:
Betyg 3.9/5
3,9/5
Ursprung:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Helhetsbetyg:
Betyg 3,9/5
3,9/5

GAAM Waterloss är ett kosttillskott med naturliga växtextrakt som ger en skonsam effekt på kroppen. Det här är ett kosttillskott för dig som strävar efter en torr och hård fysisk. Det kan passa bra för dig som ska göra en fotografering eller är aktiv i en sport med kroppsbygge. Kosttillskottet hjälper dig att bli av med vätska som lätt lagras under din hud och därmed gör det svårt att se definitionerna av dina muskler.

Det här är ett kosttillskott med extremt få ingredienser. Huvudingredienserna är nämligen maskros, mjölon, brännässla och grönt te. Det finns en rad utfyllnads ingredienser också såsom färgämnen och gelatin till kapseln men även magnesiumsterat och kiseldioxid. Den rekommenderade dosen för kosttillskottet är tre kapslar om dagen. Det rekommenderas även att du dricker rikliga mängder vätska för att skölja ner kapslarna. Kosttillskottet är även koffeinfritt vilket gör att du kan dricka kaffe och te som vanligt under dagen.

Var kan jag köpa produkten?
Så valde vi ut de bästa vätskedrivande kosttillskott

Så gjorde vi testet

Vi är alla olika och att hitta en produkt som är perfekt för alla är svårt och marknaden för vätskedrivande kosttillskott är idag stor.

Vi valde därför ut en rad olika vätskedrivande kosttillskott som stack ut på marknaden och jämförde dem i olika kategorier.

 • Innehåll: Vilka verksamma ingredienser innehåller produkten? 
 • Pris - Vad får du för pengarna? Hur mycket kostar produkten? Känns den värd sitt pris för dig? Vad är priset per tablett?
 • Effekt - Tycker du att den fungerade bra? Hur lång tid tog det tills du märkte någon effekt? Tillkom några bieffekter?
 • Dosering - Vad är den rekommenderade doseringen per dag? Behöver du ta många kapslar under dagen?
 • Ursprung - Vart är produkten tillverkade och vem står bakom den? Vad är kapslarna gjorda av? Innehåller de gelatin?

Avslutningsvis så sammanställde vi alla betyg och poäng för att få fram en vinnare i varje kategori.

Vanliga frågor om bästa vätskedrivande kosttillskott

Vanliga frågor om vätskedrivande kosttillskott

Vilket vätskedrivande kosttillskott är bäst?

Waterloss blev det vätskedrivande kosttillskottet som vi ansåg var bäst i test överlag. Det är ett koffeinfritt kosttillskott med en blandning av både växt - och örtextrat. Kosttillskottet innehåller en rad olika vitaminer och mineraler för att hjälpa kroppen. Det är ett utmärkt alternativ för dig som som behöver bli av med vätska innan en tävling. Den rekommenderade dosen är två kapslar två gånger om dagen.

Vem behöver ta vätskedrivande kosttillskott?

Om du tävlar i en sport där definierade muskler är att föredra kan vätskedrivande kosttillskott vara bra. Eller för dig som tävlar i en sport med viktklasser som exempelvis boxning.

Leder vätskedrivande till frekventa toalettbesök?

Vätskedrivande kosttillskott hjälper kroppen att bli av med överflödig vätska. Det här gör att du kan förvänta dig att dina toalettbesök kommer bli fler under tiden du äter kosttillskottet.

Går man ner i vikt av vätskedrivande?

Eftersom att vätskedrivande kosttillskott hjälper din kropp att bli av med vatten kan du se en skillnad i vikt. Det här beror på att du blir av med vattnet och därmed av med vattenvikten.

Jämför vätskedrivande kosttillskott

Vätskedrivande Storlek Kr / kapsel Antal ämnen Kapslar / dag Totalbetyg Pris
Waterloss 120 kaps 2,08 kr 8 st 2 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
249 kr
Xlnt sports Water Cut 125 kapslar 1,59 kr 14 st 5 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
199 kr
Self Omninutrition Waterloss 120 kaps 2,49 kr 6 st 3 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
299 kr
Weight World Water Away 180 kaps 1,38 kr 11 st 2 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
249 kr
GAAM Health Series Waterloss 90 caps 90 kaps 2,77 kr 4 st 3 st Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
249 kr

Testvinnare - Bästa vätskedrivande kosttillskott

 • Waterloss - Bäst i test vätskedrivande kosttillskott
 • Xlnt sports Water Cut - Bästa högdoserade vätskedrivande tillskottet
 • Self Omninutrition Waterloss - Bästa premium vätskedrivande
 • Weight World Water Away - Bästa vätskedrivande kosttillskottet enligt kundbetygen
 • GAAM Health Series Waterloss - Bästa vätskedrivande tillskott med få ingredienser
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 29 september 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5