Topp 5 bästa kaseinpulvren (nov. 2022)

Hitta det bästa kaseinpulvret för just dig med hjälp av våra expertrekommendationer.

Kaseinprotein är ett populärt kosttillskott tillverkat av en biprodukt från ostproduktion. Proteinet är fullvärdigt vilket innebär att det innehåller samtliga essentiella aminosyror som kroppen behöver för att få igång muskelsyntesen. Den kanske största skillnaden mot andra proteinpulver är att kroppen tar upp kaseinproteinet mycket långsammare. Det är därför många muskelbyggare väljer att dricka kaseinpulver precis innan de går och lägger sig. Vi har här testat ett tjugotal olika kaseinpulver och bäst av alla blev Core Casein.

Testvinnare - Bästa kaseinproteinet 2022

Här är en överblick över årets bästa kaseinpulver.

 1. Bästa kaseinproteinet: Core Casein
 2. Bästa billiga kaseinproteinet: GAAM 100% Casein
 3. Bästa premium kaseinprotein: Optimum Nutrition 100% Casein
 4. Godaste kaseinproteinet: SSN Casein Protein
 5. Bästa kaseinpulvret med hög proteinhalt: Self Omninutrition Casein Premium 1 kg

Hur vi valde ut de bästa kaseinpulvren

 • Innehåll: Hur mycket protein innehåller kaseinproteinet? Vilken typ av kasein är det? Är övrigt innehåll bra?
 • Smak & lösning: Är kaseinpulvret gott? Finns det i flera olika smaker? Löser det sig enkelt i vatten och mjölk?
 • Pris: Hur mycket kostar kaseinet? Känns det värt sina pengar?
 • Kundbetyg: Har kaseinet fått bar betyg av tidigare kunder?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa Kaseinprotein

Så hittar du bästa kaseinproteinet

Det finns ett stort antal olika kaseiner på marknaden och det är inte enkelt att veta vilket som är bäst. För att du ska bli så nöjd som möjligt med ditt kaseinrprotein bör du fundera kring och kolla upp följande punkter innan du genomför ditt köp.

Typ av kasein

Det finns två huvudsakliga typer av kasein: kaseinat och micellärt kasein. Kaseinat brukar kännas lite tyngre att dricka och absorberas inte lika långsamt som det micellära kaseinet. Skillnaden ligger främst i tillverkningsprocessen där micellärt kasein görs genom en avancerad filtreringsprocess medan kaseinatet framställs genom en kemisk process. Kaseinatet har egentligen inga fördelar gentemot det micellära annat än att det är billigare.

Innehåll

Att läsa på om innehållet i produkten är för de flesta en självklarhet. Det viktigaste att granska, vad gäller kaseintillskotten, är proteinhalt och proteintyp (vissa kan ha en blandning av vassle och kasein och kaseinproteinet kan även skilja sig åt). Det är också helt naturligt att det kommer att finnas både fett och kolhydrater i proteinpulvret. Ett bra kaseinpulver har en fetthalt runt 3 % samt en kolhydratshalt under 5 %.

Smak

Det spelar ingen roll hur bra näringsvärdena är i ditt kaseinprotein om smaken är så dålig att du inte klarar av att få i dig shaken. Smaken är något av det viktigaste när det kommer till proteinpulver överlag (inte bara kaseinprotein). Se till att läsa om vad andra sagt om produkten och hur den smakar innan du väljer ut ett kaseinproteinpulver.

Pris

Eftersom att det finns så många olika sorter att välja mellan kommer vissa naturligt att vara mer prispressade än andra produkter. Detta är något du kan dra fördel utav om du lägger ner den tid det krävs för att hitta de mest prisvärda pulvren. Även en eventuell fraktkostnad bör du kolla upp innan du genomför din beställning. 

Allergener

Är du allergisk mot något? Kosttillskotten produceras oftast i större fabriker som även arbetar med framställning av andra varor. Är du allergisk mot något bör du se så att tillskotten inte innehåller spår av ämnet. Några exempel kan vara ägg, soja, havre eller jordnötter. 

Leveranstider

Att behöva vänta flera veckor på att få hem sina varor kan bli frustrerande. Sverige ligger dock långt fram vad gäller snabba leveranser och de flesta butiker skickar ut din beställning samma dag som du beställer dem. Det kan dock vara värt att dubbelkolla så att dina varor levereras snabbt. 

Våra 5 bästa kaseinpulver (november 2022)

1. Core Casein - Bästa kaseinproteinet

Core Casein - Bästa kaseinproteinet
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Core Casein är ett av de mest populära och prisvärda kaseinpulvren med upp till 82% långsamt verkande kasein per 100g. Fungerar lätt och smidigt att ha som ett mellanmål eller innan nån timme innan träningen. Det är enkelt att lösa upp i vatten, mjölk, smoothies, att pudra över gröten eller mueslin eller att ha i bakverk som proteinbars eller pannkakor. Beroende på aktivitetsnivå kan du ta 1-3 skopor jämt fördelade över dagen och pulvret passar lika bra innan träningen som efter.

Förutom det höga proteininnehållet och priset är den här produkten extra populär för sina smaker. Du kan välja mellan smaker som saltad karamell, vanilj, jordgubbar med mjölk, chocolate chips, bounty och banana split. Ännu godare blir det om du äter eller dricker blandningen kylskåpskall. Vi vill speciellt uppmärksamma hur god många av Core Caseins smaker är och att det låga laktosvärdet inte ställer till med problem för magen. Pulvret kommer i förpackningar om 750 g.

Vi var enhälliga i Core Casein är "det bästa kaseinpulvret". Precis som med övriga produkter från Core får man valuta för pengarna. Vi gillar att det har hög proteinhalt och finns i många smakvariationer. Bonus att det inte klumpar sig så lätt.

Egenskaper

 • Proteinhalt: 82%
 • Pris / kg: 305 kr
 • Protein g/kr: 2,69
 • Sockerhalt: 3.4%

Fördelar

 • Hög proteinhalt
 • Många goda smaker
 • Bra näringsinnehåll
 • 4,4/5 av användarna

Nackdelar

 • Finns billigare alternativ
 • Innehåller många tillsatser

Omdöme

Gott och prisvärt kaseinpulver med högt proteininnehåll och bra pris.

Priser

Till butik
229 kr
Till butik
229 kr

2. GAAM 100% Casein - Bästa billiga kaseinproteinet

GAAM 100% Casein Premium 750 g - Bästa billiga kaseinproteinet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Proteinbolaget)

GAAM 100% Casein premium är en av proteinbolagets egna produkter. Det är en mycket populär produkt med ett bra innehåll i flera olika smaker. Produkten består till stor del utav micellärt kasein och proteinhalten på produkten är cirka 77 g per 100 g. Det som utmärker produkten, utöver det exemplariska priset, är att det finns i flera olika spännande smaker. Mint Chocolate och Raspberry & White Chocolate är några av våra favoriter. 

Är du ute efter ett gott, billigt och framför allt prisvärt kaseinprotein är GAAM 100% Casein premium det bästa alternativet för dig. Vi uppskattade i synnerhet att proteinhalten per krona är den högsta av de kaseinproteinpulver som vi testade. Dessutom bidrar de 11 olika smakerna till att höja helhetsbetyget. 

Som "bästa billiga kaseinproteinet" var GAAM 100% Casein ett givet val. Det ger 77% rent kaseinprotein utan att kosta mer än nödvändigt. Vi gillar även att de testar nya smakgrepp med många spännande kombinationer.

Egenskaper

 • Proteinhalt: 77%
 • Pris / kg: 265 kr
 • Protein g/kr: 2,90
 • Sockerhalt: 4%

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Fantastiska smakkombinationer
 • 4/5 av användarna

Nackdelar

 • Vissa smaker är lite för söta

Omdöme

"Mint chocolate är det godaste kaseinet jag testat".

Priser

Till butik
199 kr

3. Optimum Nutrition 100% Casein - Bästa premium kaseinprotein

Optimum Nutrition 100% Casein - Bästa premium kaseinprotein
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Optimum Nutrition 100% Casein består av Micellärt kaseinpulver som innehåller ungefär 75% protein beroende på vilken smak man väljer. Ett pulver med långsam tillförsel som passar för återhämtning och mellanmål och som kommer i smakerna choklad, vanilj, banan och jordgubbe. Ger god mättnad och innehåller även natrium, kalcium och järn. En förpackning innehåller strax under ett kilo pulver. Produkten finns dock i storpack på 1,8 kilo där kilopriset blir något bättre. 

Den fungerar mycket bra som dryck (via shaker) men ska inte heller underskattas i pudding och pannkakor som ger en tillfredsställande mättnadskänsla. Vissa i testpanelen tyckte dock att konsistensen var lite grynig.

Optimum Nutrition 100% Casein utseddes i vårt test till "bästa premium kaseinprotein". Vi gillar samtliga smaker samt ger produkten extrapoäng för att det är en av de mer lättlösliga produkterna.

Egenskaper

 • Proteinhalt: 75%
 • Pris / kg: 417 kr
 • Protein g/kr: 1,80
 • Sockerhalt: 6%

Fördelar

 • Micellärt kasein
 • Lättblandat proteinpulver
 • 4,4/5 av användarna

Nackdelar

 • Dyrt
 • Låg proteinhalt

Omdöme

Högkvalitativt kaseinproteinpulver med micelär tillverkningsprocess.

Priser

Till butik
379 kr
Till butik
379 kr

4. SSN Casein Protein - Godaste kaseinproteinet

SSN Casein Protein - Godaste kaseinproteinet
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Svensk Sport Nutrition)

Det här är en av Svensk Sport Nutritions premiumprodukter, där priset ligger på samma nivå som de flesta liknande produkter. Det här proteinpulvret innehåller mjölkprotein, varav 80 % är kaseinprotein. Kaseinprotein är en långsam proteinkälla som minskar muskelnedbrytningen. Förutom den höga proteinhalten innehåller produkten de viktiga mineralämnena kalium, kalcium, magnesium och fosfor. De hjälper kroppen att bygga muskler.

När du tar en närmare titt på innehållsförteckningen innehåller den två sötningsmedel. Ett litet minus för en i övrigt bra produkt. Casein Protein kommer i tre olika chokladsmaker samt en vaniljsmak. Ibland kan det vara svårt att få till en god och naturlig smak i proteinpulver, men här har företaget verkligen lyckats bra med alla smakerna.

Dessutom klumpar sig inte pulvret och du kan använda pulvret både till shakes och göra pudding. Kombinationen av ett riktigt bra proteinpulver och de goda smakerna som finns att välja på gör Casein Protein till ett bra val.

Som det "godaste kaseinproteinet" blev SSN Casein Protein något utav testpanelens favorit. Det har goda smaker som man inte tröttnar på. Vi gillar att det i stort sett är helt utan bismak.

Egenskaper

 • Proteinhalt: 72 %
 • Pris / kg: 332 kr
 • Protein g/kr: 2,17
 • Sockerhalt: 5 %

Fördelar

 • Oerhört gott kaseinproteinpulver
 • Enkelt att blanda
 • Gott både med vatten, mjölk och havremjölk

Nackdelar

 • Något låg proteinhalt hos vissa av smakerna

Omdöme

Supergott kaseinprotein som finns i 4 olika smaker.

Priser

Till butik
299 kr

5. Self Omninutrition Casein Premium 1 kg - Bästa kaseinpulvret med hög proteinhalt

Self Omninutrition Casein Premium 1 kg - Bästa kaseinpulvret med hög proteinhalt
Betyg 3,7/5
Betyg 3,7/5
Till butik
köp
(Proteinbolaget)

Self Omninutrion Casein Premium kommer i förpackningar på 1 kg och innehåller ett av marknadens högsta proteinkoncentrat - 92%. En skopa om dagen räcker och blandas i valfri dryck. En portion av SO Casein innehåller 107 kcal och består av 25g protein, 1 g kolhydrater, 0,5g salt och 0,4 g fett. Det innehåller alltså mindre än 0,2% fett och inget tillsatt socker. Produkten är även fri från gluten och är berikad med glutamin, tryptofan och teanin.

Vad gäller smaken finns Casein Premium i tre smaker: choklad, vanilj och jordgubb. Testpanelen gillade inte smakerna alls, men där vanilj får högst betyg och choklad lägst. Vi gillade inte alls konsistensen på shaken heller. Men produkten håller vad den lovar i avseende på mättnadskänsla och funktion.

Den stora fördelen med Casein Premium är givetvis den höga proteinhalten. Nackdelen är det höga priset och de, i vårt tycke, anskrämliga smakerna.

Som det kaseinpulver med "högst proteinhalt" har self Omninutrition Casein 1 kg en särställning. Vi gillar att det saknar tillsatt socker och är en långsam fullvärdig proteinkälla med hög procentuell proteinhalt.

Egenskaper

 • Proteinhalt: 92%
 • Pris / kg: 350 kr
 • Protein g/kr: 2,63
 • Sockerhalt: 0%

Fördelar

 • Mycket hög proteinhalt
 • Inget tillsatt socker
 • 3,9/5 av användarna

Nackdelar

 • Dyraste produkten i vårt test

Omdöme

Bästa innehållet men sämsta smaken.

Priser

Till butik
350 kr

Jämför de bästa kaseinpulvren i testet

Kaseinprotein Proteinhalt Pris / kg Protein g/kr Sockerhalt Totalbetyg Pris
Core Casein 82% 305 kr 2,69 3.4% Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
229 kr
GAAM 100% Casein Premium 750 g 77% 265 kr 2,90 4% Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
199 kr
Optimum Nutrition 100% Casein 75% 417 kr 1,80 6% Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
379 kr
SSN Casein Protein 72 % 332 kr 2,17 5 % Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
299 kr
Self Omninutrition Casein Premium 1 kg 92% 350 kr 2,63 0% Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris från
350 kr

kasein proteinpulver

Vad är kasein?

Kasein är ett mjölkprotein och utgör 80 % av allt protein i mjölk, resten utgörs av vassle. Vassle är den flytande delen av mjölken och kasein är ostmassan som bildas när mjölken surnar.

Om du till exempel tänker på hur en keso eller vissa yoghurtar kan se ut när man öppnar den med ett lager vätska ovanpå så är vassle vätskan och kasein resten.

Kaseinprotein görs från skummad mjölk, men först ser man till att avlägsna vasslen. Det som blir kvar tvättas och sedan torkas för att slutligen malas till ett pulver.

Micellärt kasein är den vanligaste typen av kaseinprotein och har en proteinhalt på ca 80 %.

kasein viktnedgång

Fördelar med kasein

Flera studier har gjorts på kaseintillskott med följande signifikanta resultat:

 • Långsam nedbrytning - Den största fördelen med kasein är att kroppen tar längre tid på sig att bryta ner kasein än vassle. Det gör det till ett bra mellanmål eller kvällsmål. Din kropp får då en långvarig och stadig tillgång på protein.
 • Muskellagring - I en studie om idrottare som kompletterar sina dieter med ytterligare protein så har kasein visat sig ge den största fördelen för ökning av proteinsyntesen under en längre tid.
 • Ökad muskelmassa - Flera studier har visat att proteintillskott ökar muskelmassan i kombination med styrketräning. En del av dem visar även på nyttan med ett kontinuerligt intag av protein inte bara i nära anslutning till träning.
 • Proteinsyntesen - Studier har visat att proteinsyntesen efter styrketräning är större när protein intas efter träningen. Dessa studier fann ingen skillnad i nivåer av muskelproteinsyntes mellan vassleprotein och kaseinprotein.
 • Fullvärdigt protein - Kasein innehåller alla essentiella aminosyror du behöver. Det har dessutom ett av de bästa biologiska värdena av alla proteinkällor (ett mått på hur bra kroppen kan ta tillvara på innehållet).
 • Viktnedgång - Tack vare den långsamma nedbrytning gör kasein att du känner dig mätt väldigt länge efter intag. Att äta mat som bryts ned långsamt har visat sig effektivt för att gå ner i vikt.

kasein kcal

Hur många kalorier innehåller kasein?

Antalet kalorier i ett kaseinpulver beror såklart på exakt vad det innehåller. Mängden socker och protein kan variera beroende på tillverkningen.

De flesta kaseinen innehåller ungefär 350 kcal per 100 g eller ca 115 kcal per portion.

Kan man använda kasein som laktosintolerant?

Ja, kasein är en form av mejerivara som oftast kan konsumeras även av de som lider av laktosintolerans. Faktum är att dess långsamma matsmältning och höga mättnadsvärde är fördelaktigt för dig som försöker gå ner i vikt.

Alla mejeriprodukter innehåller en viss mängd laktos, det enda naturliga sockret som finns i mjölk. Mejeriprodukter undviks normalt av personer med fullskalig laktosintolerans, eftersom deras kroppar inte kan tolerera ens små mängder laktos.

Kasein innehåller viss mängd laktos, det är alltså inte laktosfritt. Detta borde dock inte vara ett problem för dig med låg till måttlig intolerans. Dess långsamma matsmältning gör det snällare mot känsliga personer.

Vissa kaseinpulver innehåller även laktas som gör det ännu mer tillgängligt för laktosintoleranta.

Ska jag välja kasein eller vassle?

Två proteinpulver som länge har varit de mest populära är kasein och vassle (även kallat whey). Eftersom båda två kommer från mjölk kan man lätt tänka att det inte spelar någon större roll vilket man väljer, men faktum är att de nästan är varandras motsatser.

Vassleprotein har en mycket snabb upptagningsförmåga och bidrar bättre till proteinsyntesen efter träning. Det är också rikare på vissa aminosyror som leucin som till störst del sätter igång proteinsyntesen.

Kaseinprotein har en långsam upptagningsförmåga och är bäst på att motverka muskelnedbrytning emellan träningspassen.

vassle vs kasein

Skärmdump från Foodspring som visar skillnaden i upptagning mellan vassle och kasein


De två varianterna kompletterar varandra och det bästa är att använda både och. Är du inte helt säker på vilket du ska välja och bara har tänkt att köpa ett tillskott är det vassle som är det bättre alternativet.

Är du på jakt efter ett vassleprotein har vi testat de bästa proteinpulvren här.

när man ska ta kasein

Dosering

För att få bästa resultat av din träning är det bäst att ta 1–2 skopor (20–40 gram) högkvalitativt protein som kasein före eller efter ditt träningspass.

Även om det är fördelaktigt att konsumera protein runt träningen, tyder forskning på att ditt totala dagliga proteinintag är en bättre indikator för muskelstyrka och storlek. Så länge du får i dig en optimal mängd protein varje dag, blir tidpunkten mindre viktig.

Det rekommenderade dagliga intaget är ungefär 0,8 gram per kg kroppsvikt. Detta är den uppskattade mängd som behövs för att förhindra en brist – inte vad som är optimalt för kroppssammansättning eller hälsa.

Om du tränar regelbundet kan du behöva två eller till och med tredubbla rekommenderade intaget, alltså 1,6–2,4 gram per kg, för att optimalt stödja muskeltillväxt och återhämtning. För en person som väger 70 kg motsvarar detta 112 - 168 gram protein per dag.

Du kan nå en del av dina dagliga proteinmål genom att konsumera 1–2 skopor (20–40 gram) kaseinprotein före sänggåendet för att minska nedbrytningen av muskelprotein medan du sover.

När det blandas kan kasein vara tjockt, så se till att använda minst 2 dl vatten per skopa och blanda eller skaka det tills det är slätt. Du kan också blanda pulvret med mjölk för extra protein och smak om så önskas.

Förutom proteintillskott kan du optimera muskeluppbyggnaden genom att få i dig tillräckligt med kalorier och protein från näringstäta hela livsmedel som nötter, magert kött, fisk, grönsaker, fullkorn och frukt.

kasein farligt

Finns det några risker med kaseinprotein?

Kasein ett väldigt säkert kosttillskott och få människor får några problem när det tas i så lång tid som 12 månader.

kasein biverkningarMen kasein är inte riktigt så hälsosamt som man en gång trodde. Det innehåller flera olika proteiner som kallas för kaseinmiceller. Micellerna är αs1-, αs2- and beta-kaseiner (A1 and A2) som var och en har sina egna biokemiska egenskaper.

I en studie från 2016 såg man att mjölk som innehåller både A1 och A2 ger större problem med matsmältningen och inflammation i magen än mjölk som bara innehåller A1. Det ökar även tiden det tar för kroppen att bryta ner kaseinet och kan påverka kognitiva funktioner.

Kasein kan även ge kraftfulla symtom med allvarliga magsmärtor och gastrointestinala problem hos personer med hög laktosintolerans.

Eftersom kasein bryts ner långsamt att kroppen kan det leda till problem med gaser i magen, förstoppning och svullen mage.

Man kan även vara allergisk mot kasein. Vanliga symtom vid kaseinallergi är kliande, nysningar, hosta och svullnad i hals och ansikte.

Vilket kaseinprotein är bäst?

 Det bästa kaseinpulvret ska ha en hög proteinhalt, vara biotillgängligt, ha en långsam upptagningsförmåga, smaka gott och lösa sig bra i både vatten och mjölk.

Med det sagt rekommenderar vi Core Casein. Det är ett högkvalitativt kaseinpulver med 80 % protein. Och med 10 olika smaker plus en naturell variant finns det en variant som passar alla. Pulvret löser sig mycket enkelt i shake.

Tittar man på vad kunderna säger vittnar de om både ökad muskeltillväxt och att smaken verkligen är fantastisk. Speciellt chokladdröm har fått extra fina omdömen.

Vanliga frågor om bästa kaseinproteinet

Frågor och svar om kaseinprotein

Nedan följer några av de vanligaste frågorna om kaseinprotein

Vad är det för skillnad på kaseinprotein och vassleprotein?

Priset på kaseinprotein är vanligtvis dyrare men den stora skillnaden ligger i hur snabbt kroppen tar upp proteinet. Vassleprotein tas upp väldigt snabbt av kroppen medan kasein finns kvar i kroppen länge och ger en mindre koncentrerad men stadigvarande effekt.

Finns det några bieffekter med kaseinprotein?

Höga doser av kaseinpulver kan orsaka illamående, uppblåsthet, ökad frekvens av tarmtömningar, törst, kramper, minskad aptit, trötthet och huvudvärk. Om biverkningarna kvarstår rekommenderas att du lägger ner konsumptionen samt kontaktar sjukvårdspersonal för rådgivning.

Vilken är den bästa tiden på dygnet att ta kaseintillskott?

Kaseintillskott är optimalt att ta innan man går och lägger sig. Detta på g rund av dess långsamma nedbrytningsprocess vilket, till skillnad mot många andra proteinsorter, kan förse kroppen men aminosyror under hela sömnen.

Hur mycket kasein ska man ta per dag?

Det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av protein enligt livsmedelsverket, för friska vuxna, är 50-70 g. Men protein blir ännu viktigare när vävnader delas upp i en mer accelererad takt, vilket sker under träning.

Många inom fitnessindustrin rekommenderar ett proteinintag av åtminstone 1 g/kg kroppsvikt och dag. Hur mycket kasein just du behöver beror på hur du äter i övrigt och hur mycket du tränar. Är du osäker brukar det fungera bra att dosera enligt tillverkarens instruktioner för en portion.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

 • Healthline: The 12 best Casein Protein Powders of 2022 - En välrenommerad amerikansk sidas utvärdering av de bästa kaseinpulvren.
 • U.S national library of medicineProtein – Which is Best? - En studie som jämför olika proteinkällor samt tagit fram biologiska värden för dessa. 
 • U.S national library of medicineCasein Protein Supplementation in Trained Men and Women: Morning versus Evening - En studie som testat skillnaden mellan att använda kaseinpulver på morgonen och kvällen
 • Science.gov: Casein micelle structure -  En djupgående studie och micellärt kasein och hur det absorberas av kroppen.

   
Senast uppdaterad: 22 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
148 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5