Padelbollar - Bäst i test 2023

Senast uppdaterad:
Förhöj padelupplevelsen med de bästa padelbollarna.
Padelbollar - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Tretorn Serie + Padel Tretorn Serie + Padel
Bästa pris
79 kr
Till butik
betyg 4,5 Wilson Performance Speed X3 Wilson Performance Speed X3
Bästa pris
62 kr
Till butik
betyg 4,3 Bullpadel Premium Pro Bullpadel Premium Pro
Bästa pris
85 kr
Till butik
betyg 3,9 Wilson Performance X3 Wilson Performance X3
Bästa pris
85 kr
Till butik
betyg 3,7 RS Champions Choice RS Champions Choice
Bästa pris
99 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Padelsporten har växt explosionsartat i Sverige - och i takt med att efterfrågan ökat så har det tillkommit flera nya typer av padelbollar på marknaden. Även om padelbollar ser nästintill identiska ut som en tennisboll, så finns stora skillnader i bland annat dess tryck, studs, effekt och hållbarhet. Således är det viktigt att du har den rätta utrustningen och köper den padelbollen som passar för dina behov.

I vårt test satte vi några av de främsta padelbollarna från olika märken på test. Läs mer om vårt test nedan och ta reda på varför vi anser att Tretorn Serie + Padel är bäst i test.

Fitnessfrank är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa padelbollarna i mars 2023

 1. Tretorn Serie + Padel Bäst i test: Tretorn Serie + Padel 4,7/5
 2. Wilson Performance Speed Padel Ball X3 Bästa för snabbt spel: Wilson Performance Speed X3 4,5/5
 3. Bullpadel Premium Pro Bästa premium: Bullpadel Premium Pro 4,3/5
 4. Wilson Performance Padel Ball X3 Bästa för nybörjare: Wilson Performance X3 3,9/5
 5. RS Champions Choice Padel Ball Bästa för tävlingsspel: RS Champions Choice 3,7/5

1. Tretorn Serie + Padel

Bäst i test - En billigare padelboll med lägre studs, perfekt för nybörjare.
4,7
Totalt:
4,7/5
Till butiken
(Racketspecialisten)
 • Antal bollar: 3 st
 • Pris / boll: 26,33 kr

Den här prisvärda padelbollen kommer även den från den svenska tillverkaren Tretorn. I överlag består hela Trektorn serie+ av högkvalitativa tävlingsinriktade bollar. Vilket även gäller den här relativt billiga bollen.

Bollen har en lättare vävd filt och är utrustad med TRI-TEC™-teknologi som bekant ger en extra lång hållbarhet. I vårt test hade den bra tryck under hela spelets gång (ca 2 timmar). Vi anser att detta tillhör kategorin av "vanliga padelbollar" eftersom den har en längre filt och ett lite lägre tryck jämför mot Wilson Performance Speed Padel Ball X3. Vilket gör att den lämpar sig mer åt nybörjare.

En klar nackdel är att bollen kan kännas alltför mjukt. Av detta skäl är det svårt att komma upp i hög fart vid smasharna och studsen känns något svagt. Vilket kan vara viktigt att tänka på om du gillar ett fartfyllt spel eller är om du är en erfaren spelare.

Fördelar

 • Perfekt budgetalternativ
 • Väldigt lätthanterlig
 • Nybörjarvänlig

Nackdelar

 • Sämre studsförmåga
 • Långsammare hastigheter
Produkten finns att köpa här:
79 kr

2. Wilson Performance Speed X3

Bästa för snabbt spel - En padelboll perfekt för spel i ett högt tempo.
4,5
Totalt:
4,5/5
Till butiken
(Racketspecialisten)
 • Antal bollar: 3 st
 • Pris / boll: 20,67 kr

Vinnaren vad gäller snabbt spel är den nyutvecklade padelbollen, Wilson Performance Speed Padel Ball X3. Vi tycker bland annat att det här är en snabb padelboll utav den högsta kvalitén med hög premiumkänsla. Som namnet antyder är detta en boll särskilt framtagen för spelare som önskar fartfyllda och intensiva matchdueller.

Skillnaden mellan den här bollen och andra Wilson padelbollar är påtaglig. Vi tycker att studsen svarar alldeles utmärkt, samtidigt som det är enkelt att komma i ett högt tempo under spelet.

Wilson är allmänt känd för sina kvalitetsprodukter och har fått ett stadigt grepp om padelvärlden. För den som inte redan vet det så är Wilson även en officiell samarbetspartner med det Svenska Padelförbundet. Varav denna boll används på både SM- tävlingar och på SPT - Om inte något ger detta en indikation på att denna bollen är väl värd ett köp.

Även om bollen går snabbt på långsammare underlag och ger ett bra fart i slagen kan den kännas något svårhanterlig för nybörjare. I tillägg är hållbarheten något sämre än övriga märken i vårt test och redan efter 2 timmar av intensivt spelande förlorar den mycket tryck.

Fördelar

 • Genomgående hög kvalité
 • Bra studs
 • För supersnabbt spel

Nackdelar

 • Lite svårhanterlig för nybörjare
 • Något sämre hållbarhet
Produkten finns att köpa här:
62 kr

3. Bullpadel Premium Pro

Bästa premium - Prisvärd padelboll med hög premiumkänsla.
4,3
Totalt:
4,3/5
Till butiken
(Racketspecialisten)
 • Antal bollar: 3 st
 • Pris / boll: 28,33 kr

Bullpadel Premium Pro är en otroligt bra premiumboll från den svenska tillverkaren Tretorn. Tretorn, som har en relativt lång historia av att producera bollar för andra racketsportar, har under de senare åren lanserat några väldigt bra padelbollar. I synnerhet är Bullpadel Premium Pro inget undantag.

Padelbollarna håller en hög kvalité och är något hållbarare än andra traditionella bollar som vi testat. Vilket vi kan tacka dess TRI-TEC™-teknologi som bidrar till en otroligt bra studs och ger en bra spelkänsla. Men bollen kan vara något svårkontrollerad, speciellt vid början av spelet tills du har vant dig med den eftersom den har en hög studs och kommer fort upp i en snabb fart. Men med tanke på vad du får för priset, är detta i överlag även en prisvärd boll.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Perfekt tränings- och tävlingsboll
 • TRI-TEC™-teknologin

Nackdelar

 • Lite svårhanterlig
 • För hög studs
Produkten finns att köpa här:
85 kr

4. Wilson Performance X3

Bästa för nybörjare - Stabil padelboll med lite mindre tryck för ett lugnare speltempo.
3,9
Totalt:
3,9/5
Till butiken
(Racketspecialisten)
 • Antal bollar: 3st
 • Pris / boll: 28,33 kr

Den andra bollen från tillverkaren Wilson i vårt test, Wilson Performance Padel Ball X3 är av en god kvalité och ger i överlag bra spelkänsla. Under spelets gång gav den bland annat en bra och stadig spelkänsla. Trots det lägre trycket går det relativt fort att komma upp i en snabb fart. Men vi gillade att den hade en bra studs, men ändå något som inte var alltför svårhanterligt. I överlag känns materialvalet bra och något du kan förvänta dig inom den här prisklassen.

Det som vi saknade är vi testade bollen var framförallt att hållbarheten är sämre än andra bollar i vårt test. Sammanfattningsvis känns det som en stabil boll med mindre tryck än exempelvis Wilson Performance Speed Padel Ball X3. Av detta skäl lämpar den sig mer för nybörjare.

Fördelar

 • Bra pris
 • Medium studs
 • Används på SM-tävlingar

Nackdelar

 • Mindre tryck
 • Hållbarheten
Produkten finns att köpa här:
85 kr

5. RS Champions Choice

Bästa för tävlingsspel - Fartfylld padelboll för dem som vill uppleva spel i världsklass med en uppdaterad teknologi i gummit.
3,7
Totalt:
3,7/5
Till butiken
(Racketspecialisten)
 • Antal bollar: 3 st
 • Pris / boll: 33,00 kr

Sist men inte minst har vi Rs Champions Choice Padel Ball som vi anser är ett bra val för erfarna spelare. För den som är bekant med padel, är detta Robin Söderlings egna padelboll. Den här nya modellen skiljer sig från föregående genom att den har en uppdaterad teknologi i gummit. Sålunda kände vi att detta gav oss både en skön och mjuk träffkänsla, utan att negativt inverka farten på bollen.

Som en följd av att bollen var speciellt framtagen för att vara den ultimata tävlingsbollen, är bollen vara något snabbare med något svårhanterlig studs jämfört mot andra bollar. Av detta skäl lämpar den sig bättre för mer erfarna spelare.

Fördelar

 • Skön träffkänsla
 • Ultimata tävlingsbollen
 • Framtagen tillsammans med tävlingsspelare

Nackdelar

 • Väldigt snabb
 • Svårhanterlig studs
 • Något dyrare
Produkten finns att köpa här:
99 kr

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Padelbollar Antal bollar Pris / boll Totalbetyg Pris
Tretorn Serie + Padel 3 st 26,33 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
79 kr
Wilson Performance Speed Padel Ball X3 3 st 20,67 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
62 kr
Bullpadel Premium Pro 3 st 28,33 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
85 kr
Wilson Performance Padel Ball X3 3st 28,33 kr Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
85 kr
RS Champions Choice Padel Ball 3 st 33,00 kr Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris från
99 kr
viktiga faktorer för att välja rätt padelbollar

Hur man väljer rätt padelbollar

Först och främst är det viktigt att veta skillnaderna mellan en padelboll och tennisboll eftersom många personer förväxlar dem med varandra. Trots att de till utseendet ser identiska ut ligger skillnaden främst i padelbollens tryck. Ju mer tryck du har i padelbollen - desto bättre studsar bollen och desto snabbare blir den.

Trycklösa eller gasfyllda padelbollar

I synnerhet finns det två typer av padelbollar, de vanligaste är gasfyllda (som har en kärna bestående av kväve eller luft under tryck) och de mindre vanligare är trycklösa padelbollar (med en tjockare gummikärna). De trycklösa padelbollarna har en bland annat en bättre hållbarhet och en sämre studsförmåga än de gasfyllda. Medan de gasfyllda padelbollar väger mindre och är bekvämare att spela med. Gasfyllda bollar tappar sin förmåga över tid även om de inte används. De blir med andra ord lite mera kostsamma för dig som inte spelar så ofta. De gasfyllda kan sedan kategoriseras in ytterligare i "snabba padelbollar" och "vanliga padelbollar".

Snabba padelbollar

De snabbare bollarna har både kortare filt och ett högre tryck. Vilket framförallt ger bra med fart och studs och gillas av mer erfarna spelare. Tyvärr blir det svårare att kontrollera de här bollarna och farten gör det svårare att hinna med vilket inte lämpar sig särskilt bra för dig som nybörjare.

Vanliga padelbollar

De vanliga bollarna har ett lägre tryck och längre filt. Ett lågt tryck gör att bollen inte får lika mycket fart när man slår till den och längre filt gör att den bromsar upp mer när den träffar marken. Det gör att de vanliga padelbollarna passar väldigt bra för dig som nybörjare.

Pris

När det kommer till priset på padelbollarna är det inte bara prislappen på paketet eller priset per boll du ska hålla koll på. En boll som håller längre och du kan spela flera gånger med gör såklart att den blir billigare i längden även om priset per boll är något högre. Självklart väger även känslan in och de flesta kan tänka sig att betala några kronor extra för att få en bra boll som det är roligare att spela med.

Hållbarhet

Trycket i padelbollen minskar efter cirka 2-3 timmars spel. Förlorar den för mycket tryck medför det till att studsen blir sämre och slagen sämre. Även om bollen tappar lite i tryck går det i de flesta fallen att fortsätta spela, även om det inte är riktigt samma känsla som en ny. Man brukar här prata om hur lång tid det tar innan bollen har tappat så mycket att det inte längre går att spela med den.

Tryckbehållare

En tryckbehållare hjälper dig att återskapa det ursprungliga trycket i dina padelbollar så att de får bättre studs. Spelar du mycket kan en tryckbehållare betala tillbaka sig ganska snabbt då bollarna får längre hållbarhet och priset per boll därmed sjunker. En bonus är att bollarna håller högre kvalitet och spelet blir bättre ända fram tills de blir uttjänta.

vanliga frågor om Padelbollar

FAQ: Vanliga frågor om padelbollar

Vilka padelbollar är bäst?

Det är en inte alldeles enkel fråga att svara på. Svaret kommer skilja sig från person till person då ett proffs inte har samma preferenser som en nybörjare på en bra bolls egenskaper. I vårt test har Tretorn Serie + Padel blivit utsedd till bäst i test då de fungerar bra för de allra flesta. Den är dessutom mycket prisvärd.

Vad är det för skillnad på en tennisboll och en padelboll?

Tennisbollar och padelbollar är väldigt snarlika och får man en i handen är det inte alldeles enkelt att avgöra vilken som är vilken. Den stora skillnaden är att tennisbollar har ett högre tryck, vilket gör att bollen blir något större, eventuellt studsar lite högre samt får en högre hastighet vid slag.

Så gjorde vi testet

Många amatörspelare tänker att vilka bollar man har inte spelar någon större roll. Men faktum är att det är minst lika viktigt för amatörer som för proffs att välja rätt bollar. Genom att välja en boll som är anpassad för din förmåga kommer du få ett roligare spel. Vi har här valt att utse bästa alternativet i flera olika kategorier - allt för att det ska bli enklare för dig att hitta rätt.

För att hitta de bästa bollarna i varje kategori började vi med att beställa hem ett 20-tal produkter från olika tillverkare. De har sedan testats grundligt av flera personer och därefter betygsatts enligt följande kriterier:

 • Studs: Hur hög är studsen? Är studsen lagom hög för den målgrupp bollarna inriktar sig mot? Hur mycket har studsen påverkats efter en tids användning?
 • Fart: Hur fort går det att komma upp i snabb fart? Måste man slå riktigt hårt eller hjälper bollen till? Har farten försämrats efter några timmars spel? 
 • Hållbarhet: Hur länge kan man spela med bollarna innan de blir dåliga? Blir de snabbt sämre än som nya? Blir de sämre även om de förvaras en tid utan att användas?
 • Användning: Hur är den övergripande känslan när du spelar med bollarna? Skulle du rekommendera den här produkten till en vän?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per boll? Tycker du att de känns prisvärda i förhållande till känslan och hållbarheten?

Betygen har sammanställts och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt produkten med det högsta genomsnittsbetyget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
55 röster, Betyg: 4.8 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.