Topp 4 bästa boxningshandskarna (nov. 2022)

Se vår stora genomgång av boxningshandskar för träning och tävling

Om du är intresserad av boxning är det viktigt att satsa på ett par bra boxningshandskar.Det gör att du kan njuta av träning, sparring och tävling på bästa sätt. Dessutom är de viktiga så att du kan träna rätt, inte minst för att skydda dina händer.

Vi har testat ett tjugotal olika boxningshandskar för både träning, sparring och tävling. Bäst av alla blev Gorilla Wear Montello. Ett par mycket sköna handskar som dämpar bra, är slitstarka och inte kostar särskilt mycket.

Testvinnare - Bästa boxningshandskarna 2022

Här är en överblick över årets bästa boxningshandskar.

 1. Bästa boxningshandskarna för allroundträning: Gorilla Wear Montello
 2. Bästa billiga boxningshandskarna: Gorilla Wear Mosby
 3. Bästa boxningshandskarna för säckträning: Master Fitness Slaghandske
 4. Bästa boxningshandskarna för sparring: Reebok Retail

Hur vi valde ut de bästa boxningshandskarna

 • Material på utsidan: Vad är utsidan på handskarna gjorda av? Är det äkta eller konstläder? Hur slitstarkt är materialet? Hur starka är stygnen som håller ihop handsken? Hur utnötta har de blivit efter tuff användning?
 • Material på insidan: Vad är det för material på insidan? Är det mjukt och skönt eller skaver det någonstans? Har insidan blivit märkbart sliten efter rejäl användning?
 • Dämpning: Vad har handskarna för dämpning? Är det skum, gel eller något annat? Hur bra dämpar dem vid lätta, medel respektive hårda slag?
 • Andningsförmåga: Hur bra andas handskarna vid låg-, medel- och högintensitetsträning? Fastnar svett och börjar lukta i dem? Blir hanskarna obekväma i slutet av ett långt pass på grund av svettbildning?
 • Komfort: Hur är den övergripande känslan av att använda handskarna? Märks de knappt eller är det jobbigt att ha de på sig?
 • Handledsstöd: Hur bra stödjer dem handleden vid olika typer av slag? Är det enkelt att dra åt snörningen eller knäppet?
 • Knäppning: Vad har handsken för knäppning? Är det enkelt att ta på sig dem själv? Sitter knäppningen fast bra eller finns det risk att den går upp?
 • Pris: Hur mycket kostar handskarna? Är de prisvärda i förhållande till komfort och kvalitet? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa dem?
 • Design: Vad tycker du om designen? Vad tycker du om färgen? Finns det flera olika färger att välja på? Har det skett någon designmiss som påverkar användningen negativt?

Så hittar du bästa Boxningshandskar

Så hittar du bästa boxningshandskarna

Boxning kan utövas inte bara i tävlingssammanhang utan även som ren träning på ett gym eller i egen lokal. Oavsett på vilket sätt du boxas behöver du bra boxningshandskar. Nedan följer några köpråd för att du ska kunna hitta en produkt som du blir riktigt nöjd med:

 • läder

  Material

  Du kan välja boxningshandskar av olika material. De flesta erfarna boxare anser att handskar i riktigt läder är att föredra. Det finns även andra billigare varianter i syntetiska material eller konstläder. Det finns dem i tyg också, men de är inte lika slitstarka utan kan spricka efter en kort tids användning.
 • boxningshandskar

  Utformning

  Boxningshandskar kan ha lite olika utformning. Vissa handskar för träning har förböjda fingrar. Du skall välja en handske så att handlederna skyddas och har stöd. Du låser ofta handsken med kardborreknäppning. Tävlingshandskar finns med klassisk snörning för att få perfekt passform. Vi rekommenderar att du hittar ett par med tumskydd och ventilation.
 • vikt

  Storlek och vikt

  Storleken på en boxningshandske anges oftast som vikt i ounce (oz). Det handlar främst om hur mycket de dämpar, sjävla storleken på handsken skiljer inte särskilt mycket. Det som gör skillnad är hur de är stoppade. Vilken vaddering du skall välja beror på om du ska boxa mot en motståndare eller mot boxsäck och mitsar.
 • boxningssack

  Boxning mot boxsäck och mitsar

  Denna typ av träning går ut på att träna kondition och snabbhet, men också styrka och precision i slagen. Du skall välja en typ av boxningshandskar som kallas säckhandske. Du rekommenderas då att välja storlek 12 oz. Dessa använder du i första hand för att skydda dina egna handleder, knogar och händer.
 • sparring

  Boxning mot sparringpartner

  Om du tänker boxa mot en sparringpartner kan du inte använda säckhandskar. De är för tunna och du riskerar att skada din motståndare eller dina egna knogar i onödan. Du skall därför välja boxningshandskar som är utformade för sparring. De har mer vaddering. Vilken storlek på handskar du skall välja för sparring beror på din egen vikt. Om du väger under 75 kilo skall du välja storleken 14 oz, annars rekommenderas 16 oz.
 • boxningsmatch

  Tävlingsboxning

  I detta fall ska du välja tunna och lätta boxningshandskar. Du vill träffa motståndaren hårt och med kraft och gärna med precision. Handskarna har en hårdare vaddering. För denna typ av boxning ska du välja mellan 8 oz till 10 oz.
 • kostnad

  Pris

  Har du precis börjat med träning med boxsäck kan du välja handskar i en lägre prisklass. Ju mer avancerad boxning du kommer att ägna dig åt desto viktigare blir det att välja hållbara och bra boxningshandskar. Priset vid inköp blir högre, men handskarna håller längre.

Vilken färg, material och storlek ska man välja?

Valet av material för boxningshandskarna är viktigt. Vilken färg man ska välja är mer en smaksak.

Om du är ute efter riktigt bra boxningshandskar bör du alltid leta efter läder — eller ett material som liknar läder. Billigare tyger kommer snabbt att spricka och flagna, vilket så småningom gör dem värdelösa. Vissa proffs kör enligt "treveckorsprovet." Enligt detta test är en produkt tillräckligt bra om den håller i tre veckor med tung användning.

Du bör också kontrollera att de väger vad de ska väga. De har en bestämd vikt i uns (eng: ounce) mätt. Det förkortas som ”oz”. Ett uns motsvarar runt 28,35 gram. En vanlig indelning av vikt är:

 • 8-10 oz: Tävlingshandskar. Lätta handskar ger snabbare och mer precisa rörelser.
 • 12 oz: Mits- och säckträning eller lätt sparrning
 • 14 oz: Sparrningshandskar
 • 16 oz: Tung sparrning

Vissa mindre seriösa företag säljer underviktiga handskar för att spara pengar. Du kan väga din handske för att försäkra dig om att dess vikt är vad som utannonserats. I allmänhet är de tyngre bättre för träning eftersom du på så sätt minskar skaderisken.

Färger är mer av en fråga om preferens än något annat. Röd, blå och svart är de vanligaste färgerna. Svart är särskilt populär för träning. Om du vill sticka ut bland mängden, kör på och välj en unik stil. Riktigt bra handskar kan köpas i alla slags färger.

Våra 4 bästa boxningshandskar (november 2022)

1. Gorilla Wear Montello - Bästa boxningshandskarna för allroundträning

Gorilla Wear Montello Boxing Gloves - Bästa boxningshandskarna för allroundträning
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Gorilla Wear Montello Boxing Gloves är ett givet val för dig som vill utvecklas till en bättre och skickligare boxare. För att du ska få allra bäst kraft i dina slag samtidigt som handskarna sitter bekvämt är dessa handskar anatomiskt böjda. Eftersom tummen dessutom är fäst intill handsken skyddar det dig mot att vrida den. Utöver det ger dessa handskar ett optimalt stöd åt din handled eftersom de är utrustade med kardborrestängning runt handleden.

Handskarna är tillverkade i ett slitstarkt PU-material med en unik skumfyllning som ger extra bra stötdämpning. De är även designade för att skydda händerna mot överhettning som annars är lätt hänt. Det finns nämligen lufthål och meshpartier på handflatan som hjälper handskarna att andas och ser på så sätt till att händerna inte blir för varma.

För boxaren som vill bli skickligare och bättre i sporten rekommenderar vi dessa handskar. De ger ett optimalt skydd med ett hållbart material som dessutom andas och ökar således chanserna att få in riktigt bra slag.

Egenskaper

 • Storlek: 10-16 oz
 • Typ: Allroundträning
 • Varumärke: Gorilla Wear
 • Passform: 5 / 5

Fördelar

 • Både för proffs och nybörjare
 • Anatomiskt böjda
 • Maximalt handledsstöd

Nackdelar

 • Finns endast i svart färg

Omdöme

Slitstarka boxningshandskar med bra stötdämpning och lufthål som kyler dina händer.

Priser

Till butik
599 kr
Till butik
599 kr

2. Gorilla Wear Mosby - Bästa billiga boxningshandskarna

Gorilla Wear Mosby Boxing Gloves - Bästa billiga boxningshandskarna
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Gorilla Wear Mosby Boxing Gloves är ett självklart val för den mångsidiga fightern. Handskarna passar nämligen bra för flera olika typer av kampsporter - boxning, kickboxning och muay thai. De är bekväma och motståndskraftiga med hjälp av den mjuka skumfyllningen vilket skyddar både händerna och möjliggör hårda slag.

Handskarna har dessutom ett brett handledsband för att inge stabilitet och extra support till handleden. På så vis motverkar det skador. Alla som någon gång har boxats vet hur viktigt det är att handleden är stabil för att inte bryta handleden vid hårda slag. Därför är det en otroligt viktig egenskap hos ett par boxningshandskar att de ger ett bra stöd åt handleden.

För den mångsidiga fightern som söker ett par billiga och allsidiga handskar rekommenderar vi därför dessa boxningshandskar som ger ett bra skydd och håller handleden stabil oavsett vilken kampsport du håller på med. Dessutom till ett riktigt bra pris.

Egenskaper

 • Storlek: 10-16 oz
 • Typ: Allroundträning
 • Varumärke: Gorilla Wear
 • Passform: 4.5 / 5

Fördelar

 • Prispressade
 • Extra brett band runt handleden
 • Stabila handleder

Nackdelar

 • Händerna blir lätt varma

Omdöme

.

Priser

Till butik
399 kr
Till butik
399 kr

3. Master Fitness Slaghandske - Bästa boxningshandskarna för säckträning

Master Fitness Slaghandske Läder, Säck- & mittshandskar - Bästa boxningshandskarna för säckträning
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Träningsmaskiner)

Master Slaghandske Läder är i premiumsegmentet och har förböjda fingrar så att komforten ska bli maximal. Boxningshandskarna har en kraftig dämpning i latex. Trots detta blir inte handskarna för tunga utan sitter komfortabelt på dina händer. Dina handleder kommer att skyddas av ett rejält handledsstöd som du låser med hjälp av en kardborre. Handskarna är tillverkade av läder av hög kvalitet. Produktens tummar är öppna vilket skapar en god ventilering i insidorna. Du kan handla Master Slaghandske läder i storlekarna small, medium, large och extra large.

När vi personligen provade Master Slaghandske Läder uppfattade vi att handskarna gav ett mycket bra stöd och var bekväma att använda. Vi ansåg även att de öppna tummarna gjorde användningen desto mer behaglig. Därmed konstaterar vi att Master Slaghandske Läder är rätt alternativ för dig som söker efter de bästa säckhandskarna.

Egenskaper

 • Storlek: S-XL
 • Typ: Säckträning
 • Varumärke: Master Fitness
 • Passform: 3.5 / 5

Fördelar

 • Förböjda fingrar
 • Stadig i handleden
 • Öppen tumme för bättre ventilering

Nackdelar

 • Storleken står ej i oz

Omdöme

Snygga boxningshandskar i äkta läder lämpade både för säck- och mittsträning.

Priser

Till butik
390 kr

4. Reebok Retail - Bästa boxningshandskarna för sparring

Reebok Retail Boxing Gloves, Boxnings- & Thaihandskar - Bästa boxningshandskarna för sparring
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Träningsmaskiner)

Reebok Retail Boxing Gloves är ett givet val för en effektiv träning med största möjliga komfort. Handskarna har en 5 millimeters gel-stödabsorbering. Detta medför skydd och bekvämlighet för handen samt full slageffekt. Boxningshandskarna kommer även med ett handledsskydd som kan minska risken för skador. Dessutom ger skyddet ett utmärkt stöd för dina handleder. En annan intressant funktion är skumfyllningen. Den bidrar till att ge en bättre passform och gör det enkelt för dig att inrikta dig på slag mot boxningssäck, sparringpartner eller pad. Slutligen är ytan på handskarna difussionsöppen. Du kan få tag på Reebok Retail Boxing Gloves i storlekarna 12 OZ–16 OZ. Tack vare träningshandskarnas nerkylningseffekt blir också risken för svettdoft efter dina träningspass betydligt lägre.

Dessa handskar anser vi ger en hög komfort och är mycket säkra att använda. Vi rekommenderar varmt att inhandla Reebok Retail Boxing Gloves om du är ute efter ett par givande och prisvärda boxningshandskar.

 

Egenskaper

 • Storlek: 12-16 oz
 • Typ: Sparring
 • Varumärke: Reebok
 • Passform: 4.5 / 5

Fördelar

 • Gel-stödabsorbering
 • Förstärkta handledsskyddet
 • Nerkylningseffekt i handsken

Nackdelar

 • storlek 10 oz finns inte

Omdöme

Högkvalitativa boxnings- och thaihandskar optimalt framtagna för sparring.

Priser

Till butik
365 kr

Jämför de bästa boxningshandskarna i testet

Boxningshandskar Storlek Typ Varumärke Passform Totalbetyg Pris
Gorilla Wear Montello Boxing Gloves 10-16 oz Allroundträning Gorilla Wear 5 / 5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
599 kr
Gorilla Wear Mosby Boxing Gloves 10-16 oz Allroundträning Gorilla Wear 4.5 / 5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
399 kr
Master Fitness Slaghandske Läder, Säck- & mittshandskar S-XL Säckträning Master Fitness 3.5 / 5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
390 kr
Reebok Retail Boxing Gloves, Boxnings- & Thaihandskar 12-16 oz Sparring Reebok 4.5 / 5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
365 kr

Visste du att
Tänk på ...
... att välja boxningshandskar utifrån din handstorlek. Storlekarna är ofta något små. Om du är osäker när det gäller storlek, bör du förmodligen välja en större storlek.

Vanliga frågor om bästa boxningshandskarna

Frågor och svar om boxningshandskar

Sk jag linda händerna när jag tränar med boxningshandskar?

Förmodligen inte. Boxningsproffs lindar sina händer före tävling och vid tung sparring, men de allra flesta boxare gör det inte under vanliga träningspass. Använd istället en tyngre boxningshandske som ger ett bättre stöd för handen.

 

Borde jag boxas utan boxningshandskar?

Nej. Det är lätt för boxare att bryta handen om de inte skyddar dem med boxningshandskar. Även bareknuckle-boxare bär handskar under träning. I Sverige finns det dessutom inga förbund som arrangerar tävling utan handskar.

 

Ska jag välja MMA-handskar eller boxningshandskar?

MMA-handskar används bara om du tävlar i MMA. Även MMA-fighters bär oftast vanliga boxningshandskar under träning och inte MMA-handskar.

Hur tränar man med boxningshandskar?

Det finns flera olika träningsalternativ du kan använda dina boxningshandskar till. Några av de vanligaste är följande: 

 • Boxningslektioner: Boxningslektioner gör att du snabbare kan utvecklas och optimera träningen. Du får även lära dig hur du undviker skador.
 • Träning med sandsäck: Om du vill öva och träna på egen hand är sandsäcken ett bra sätt att bränna kalorier och bli av med stress.
 • Boxercise: Påminner om boxningslektioner men här prioriteras motion framför boxning.
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och länkar

 

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
147 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5