Bästa personvågen - Bäst i test 2022 - Köpguide

Hitta den perfekta personvågen för dig med hjälp av vår stora genomgång!

Oavsett om du ska banta eller bygga muskler är det viktigt att hålla reda på vikten. Genom att skaffa en bra personvåg med med stöd för mätning av kroppssammansättningen kan du enkelt följa din utveckling över tid. De bästa vågarna mäter inte bara vikt utan kroppsvätska, fettprocent, muskelmassa och räknar ut din BMI.

Vi har här testat många olika personvågar, både digitala och analoga, och presenterar här vinnarna i fem olika kategorier. Bäst överlag blev Withings Body som är en prisvärd våg som håller koll på upp till 8 personer så att man enkelt kan följa sin viktutveckling.

Så hittar du bästa Personvåg

Viktigt att tänka på vid köp av personvåg

Vill du enbart hålla koll på din vikt eller vill du också veta hur mycket fett din kropp består av? Du kanske vill veta hur mycket av din kropp som är muskler eller vatten? Vill du veta var din vilopuls ligger? Allt detta kan du således även få reda via en smart digitalvåg. Det finns olika personvågar för olika ändamål som du kan välja mellan. Det finns också möjlighet att hålla reda på flera personers mätresultat i en och samma våg. Därtill kan du även följa med dina framsteg i en app som blir kopplad till din mobil eller ett aktivitetsarmband.

Här får du flera användbara tips om vad du bör tänka på när du köper en personvåg. Bland annat detta ska du tänka på:

 • Typ

  Det finns två huvudsakliga typer av personvågar: analoga och digitala. Den analoga personvågen är oftast billigare men är lite svårare att läsa av. En annan fördel med en analog våg är att det inte krävs några batterier. Den digitala personvågen är lättare att läsa av exakt värde. Den har också fördelen av att du oftast kan koppla ihop den med en app och se hur din vikt har utvecklats över tid, samt ofta fler mätvärden som BMI och kroppsfett.
 • Mätvärden

  För många är det viktigaste att bara se vikten. Men det finns många fördelar att se fler mätvärden om kroppssammansättningen som vattenprocent, muskelmassa och kroppsfett. Till exempel kan du genom att se att vattenprocenten är oförändrad, se att du gått ner i vikt på riktigt och inte bara har mindre vatten i kroppen för tillfället. Och att se muskelmassan är ju en väldigt bra funktion för dig som vill bygga muskler och gå upp i vikt.
 • Trådlös anslutning

  Genom att para ihop personvågen via bluetooth eller wifi kan du spara historiken på dina mätningar och se hur du utvecklas över tid. Det gör att du får en mer komplett överblick av din hälsa. Även om personvågarna idag har blivit ganska bra på att mäta kroppssammansättningen bör du kontakta vården för mer exakta mätningar. Tänk också på att alla vågar inte är kompatibla med alla enheter och vissa tillverkares appar är krångliga att installera och använda.
 • Maxvikt

  Personvågar finns i många olika varianter och med olika maxvikter för användare. Tänk efter innan vem som kommer att använda vågen och ungefär hur mycket den tyngsta personen väger. Generellt kan man också säga att ju högre maxvikt en våg har desto högre kvalitet har den i avseende på livslängd och hållbarhet.
 • Kvalitet

  Många billigare personvågar är inte särskilt noggranna och vikten kan ibland skilja med nästan 10 %. När det kommer till andra mätvärden inom kroppssammansättningen är det ännu värre - där kan man ibland inte alls lite på siffrorna. Bästa tipset här är att välja en av våra utvalda vågar eller läsa recensionerna från tidigare kunder då det brukar visa sig ganska snabbt om en våg mäter bra eller inte.

Våra 5 bästa personvågar (oktober 2022)

 1. Bäst i test personvåg: Withings Body
 2. Bästa premium personvågen: Withings Body Plus
 3. Bästa billiga personvågen: Rubicson Digital personvåg
 4. Bästa personvågen på funktioner: Amazfit Smart Scale Personvåg
 5. Bäst designade personvågen: Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

1. Withings Body - Bäst i test personvåg

Withings Body Personvåg med wifi
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Kjell
Sammanfattning: En smart personvåg som registrerar upp till 8 personers viktutveckling.
Maxvikt
180 kg
Mätvärden
Vikt, BMI
Batteritid
4x AAA
Mått
33x33 cm
Fördelar
 • Mäter korrekt
 • Bra app
 • Graf på viktutvecklingen
 • Batterier ingår
Nackdelar
 • Fötter av plast som ibland kan vara hala
 • Kan inte väga till exempel en resväska
 • Visar reklam för andra produkter

Vi har testat Withings Body personvåg med wifi i svart och tycker härmed att denna våg är bäst i test. Vi gillade denna våg för du kan lätt följa med din personliga viktutveckling via en app. Däremot går det inte att väga till exempel din resväska, eftersom enbart registrerade personer kan bli vägda. Inga sker kan därmed bli mätta.

Detta är en digital personvåg med en inbyggd wifi. Den sparar dessutom mätvärden för upp till 8 personer. Mätresultatet kan du sedan läsa på displayen på vågen. Du får också reda på ditt BMI och allt detta kan du också läsa ut på en app i din telefon, den fungerar både för Android och iOS. Där kan du följa med din viktutveckling med en tydlig graf. Den drivs med 4 stycken AAA batterier, som dessutom följer med vågen, och de håller upp till 18 månader. Måtten på denna våg är 327 X 327 X 23 mm.

Vi valde just denna personvåg till bäst i test för att den är prisvärd, enkel att använda och att du lätt kan också följa med din viktutveckling i en tydlig app.

Var kan jag köpa produkten?

2. Withings Body Plus - Bästa premium personvågen

Withings Body+ Personvåg med wifi
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Köp nu
köp
på Kjell
Sammanfattning: Noggrann digital pesonvåg med enkel översikt i appen.
Maxvikt
180 kg
Mätvärden
6 mätvärden
Batteritid
4x AAA
Mått
33x33 cm
Fördelar
 • Mäter korrekt
 • Prisvärd
 • Snygg design
 • Enkel att använda
 • Bra och tydlig app
Nackdelar
 • Inga tydliga nackdelar

Vi har testat Withings Body+ personvåg med wifi vit och enligt oss är den här bästa premium. Vi tycker om denna våg för att den ger mycket tydliga resultat via appen och mäter därtill flera olika variabler i din kropp. Denna våg har inga tydliga negativa sidor.

Denna personvåg mäter förutom vikten också bland annat kroppsfett, vattenprocent och muskelmassa. En tydlig display visar således resultaten. Du kan även enkelt koppla den till en app på din telefon via trådlös wifi. Därtill kan du följa med din och upp till 8 personers viktutveckling via tydliga grafer. Du kan använda både Android och iOS. Denna våg kräver 4 stycken AAA batterier, som dessutom följer med i paketet. Batterierna håller upp till 18 månader. Maxvikten på denna våg är 180 kg. Måtten på denna personvåg är 327 X 327 X 23 mm.

Vi valde denna våg till bästa premium personvåg för att den har en tydlig app som visar din viktutveckling.

Var kan jag köpa produkten?

3. Rubicson Digital personvåg - Bästa billiga personvågen

Rubicson Digital personvåg
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på Kjell
Sammanfattning: Prisvärd våg i digitalt utförande med dold display som visar stora tydliga siffror.
Maxvikt
180 kg
Mätvärden
Vikt
Batteritid
3x AAA
Mått
30x30 cm
Fördelar
 • Tydliga siffror
 • Mäter korrekt
 • Stilren
Nackdelar
 • Känslig för ojämnt underlag

Vi har testat Rubicson digital personvåg vit och vi anser att den är den bästa billiga personvågen. Vi tycker särskilt om denna våg för den visar mycket tydligt och stort siffrorna på displayen och den har dessutom en belyst kant. Den kräver dock ett helt jämt golv för att visa ett korrekt mätresultat.

Denna personvåg är gjord i härdat glas och har en stilren design. Den har också en upplyst kant, vilket är bra i ett lite mörkare rum. Displayen är helt osynlig då den inte är i användning, eftersom displayen finns under glasytan. Den ger därtill en varningssignal vid överbelastning och även då batterinivån är låg. Du behöver dessutom köpa 3 stycken AAA batterier för att vågen ska fungera. Maxvikt för denna våg är 180 kg och upplösningen är 100 g. Måtten på denna personvåg är 303 X 303 X 24 mm.

Vi valde denna våg till den bästa billiga för att den är mycket prisvärd.

Var kan jag köpa produkten?

4. Amazfit Smart Scale Personvåg - Bästa personvågen på funktioner

Amazfit Smart Scale Personvåg
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Kjell
Sammanfattning: En smartvåg som utöver vikt mäter ytterligare 15 olika värden såsom puls och BMI.
Maxvikt
180 kg
Mätvärden
16 mätvärden
Batteritid
4x AAA
Mått
32x32 cm
Fördelar
 • Mäter korrekt
 • Priset
 • Enkelt att följa med viktutvecklingen
 • Smartmätning av spädbarn
Nackdelar
 • Lite svår att koppla upp
 • Kompatibilitet
 • Batterier ingår inte

Vi har även testat Amazfit Smart Scale personvåg och vi tycket att denna våg är ett bra val. Vi tycker om denna personvåg för att den kan mäta din vilopuls och den ger även en smart hälsoanalys. Den kan dock vara lite svår att koppla upp till appen.

Denna personvåg mäter inte enbart din vikt. Den mäter därtill även bland annat din muskelmassa, kroppsvattenprocent, proteinprocent och benmassa. Därtill mäter den också din fysiska ålder, BMI och även din ideala kroppsvikt. Det går att hålla reda på upp till 10 olika personers vikter på denna våg. Du kan också koppla den till din telefon eller ditt Amazfit träningsarmband via trådlös wifi. Denna personvåg har smartvägning vid graviditet och kan också mäta spädbarn. Den kräver 4 stycken AAA batterier för att fungera, som du däremot måst köpa skilt. Maxbelastning för denna våg är 180 kg. Den kan mäta med 50 grams precision. Måtten på den här vågen är 320 X 320 X 25 mm.

Vi valde denna personvåg till vågen med bäst funktioner för att du kan enkelt kan följa med hela 16 olika variabler i din kropp.

Var kan jag köpa produkten?

5. Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 - Bäst designade personvågen

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Netonnet
Sammanfattning: Smart personvåg som mäter 10 vitala kroppsvärden.
Maxvikt
150 kg
Mätvärden
10 mätvärden
Batteritid
4x AAA
Mått
30x30 cm
Fördelar
 • Mäter korrekt
 • Stilren
 • Enkel att använda
Nackdelar
 • Mäter enbart upp till 150 kg

Vi har testat Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 och tycketr att den är ett bra val. Vi gillar denna personvåg för att den har ett stilrent och modernt utseende och mäter korrekt som den ska. Den mäter dock enbart upp till 150 kg, vilket är mindre än de flesta andra vågar.

Denna våg mäter förutom vikten även bland annat muskelmassa, benmassa, BMI och kroppsfett. Den har en dold LED-display som enbart syns då vågen är i användning. Det går att hålla reda på upp till 16 olika personprofiler. Du kan också läsa ut resultaten på en app på din mobil, både för Android och iOS. Den överför dessutom automatiskt resultaten till Mi Fit Appen. Med följer de 4 stycken AAA batterier som vågen behöver för att fungera. Maxvikten för denna våg är 150 kg. Måttet på denna våg är 300 X 300 X 20 mm.

Vi valde denna produkt till bäst designade personvågen för att förutom att den är en mycket enkel och prisvärd våg som ger data på hela 10 olika kroppsvärden är lite mindre och smidigare än de flesta andra vågarna. Dessutom tycker vi att den är riktigt snygg.

Var kan jag köpa produkten?
Så valde vi ut de bästa personvågarna

Så gjorde vi testet

Personvågar kommer i många olika utföranden, från simpla maskiner som mäter din vikt på ett ungefär till högteknologiska apparater som mäter en mängd olika mått på kroppssammansättningen. Man kan inte riktigt säga att den ena är bättre eller sämre än den andra då de snarare har olika användningsområden. Så för att göra det här testet så användbart som möjligt har vi här istället valt att utse bästa personvågen i flera olika kategorier.

Så för att göra själva testet började vi med att beställa hem ett 30-tal vågar som utmärkt sig lite extra när det kommer till kvalitet, precision, funktioner, popularitet samt omdömen från tidigare kunder. De har sedan testats grundligt och därefter betygsatts på följande punkter:

 • Precision: Hur noggrannt mäter vågen vikten? Mäter vågen lika bra på ett ojämnt golv?
 • Funktioner: Vilka mätvärden kan man se förutom vikten? Hur precisa är mätningarna av dessa? Sparas historik så att man kan se en graf på vikten över tid?
 • Användarvänlighet: Är det enkelt att använda sig av vågen? Var det problematiskt att installera och använda sig av eventuell medföljande app? Är det enkelt att läsa av resultatet? Är det svårt att se siffrorna i väldigt ljusa/mörka rum?
 • Batterier: Är det inbyggt eller utbytbara batterier? Medföljer batterier? Hur många vägningar räcker batterierna?
 • Pris: Vad kostar vågen? Är priset rimligt i förhållande till funktionerna och noggrannheten? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa produkten?
 • Kundbetyg: Vad tycker tidigare kunder som testat vågen? Är det mest positiva eller negativa omdömen?

Till sist har vi sammanställt alla betyg och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt personvågen med det högsta genomsnittsbetyget.

Vanliga frågor om bästa personvågen

Frågor och svar om personvågar

Vilken personvåg är bäst?

Withings Body är den personvåg som på det stora hela ger mest värde för pengarna. Mycket på grund av att den är väldigt rättvisande och säkerställer att enskilda personers mätvärden sparas. Perfekt för familjen. Då den även ger historisk viktutveckling är det enkelt att se förändring över tid.

Är det något särskilt man bör tänka på när man väljer personvåg?

Samtliga personvågar är på det stora hela väl lämpade för hemmaanvändning. Men det kan vara en bra idé att säkerställa att maxbelastningen täcker ens behov. Förslagsvis är det även en bra idé att säkerställa att vågen har en tydlig display. Särskilt om man har nedsatt syn. Genom att välja en våg med stöd för app kan man däremot minimera många praktiska problem.

Hur länge håller batteriet i en våg?

Hur ofta man behöver byta batteri i en personvåg varierar mellan såväl olika vågar som användningsmönster. Som tumregel kan du däremot förvänta dig att en modern personvåg har batteridrift motsvarande ungefär ett år.

Är alla personvågar digitala?

Rent krasst har det blivit väldigt svårt att hitta analoga personvågar. Vill du hitta en traditionell analog personvåg kan det vara vart att överväga att ta en titt på andrahandsutbudet. Värt att tänka på är att moderna digitala personvågar är avsevärt mycket mer rättvisande.

Jämför personvågar

Personvåg Maxvikt Mätvärden Batteritid Mått Totalbetyg Pris
Withings Body Personvåg med wifi 180 kg Vikt, BMI 4x AAA 33x33 cm Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
549 kr
Withings Body+ Personvåg med wifi 180 kg 6 mätvärden 4x AAA 33x33 cm Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
990 kr
Rubicson Digital personvåg 180 kg Vikt 3x AAA 30x30 cm Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
199 kr
Amazfit Smart Scale Personvåg 180 kg 16 mätvärden 4x AAA 32x32 cm Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
449 kr
Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 150 kg 10 mätvärden 4x AAA 30x30 cm Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
299 kr

Testvinnare - Bästa personvågen

 • Withings Body - Bäst i test personvåg
 • Withings Body Plus - Bästa premium personvågen
 • Rubicson Digital personvåg - Bästa billiga personvågen
 • Amazfit Smart Scale Personvåg - Bästa personvågen på funktioner
 • Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 - Bäst designade personvågen
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 11 maj 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
82 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5