Recension av Collagen Plus från NaturaMed Pharma

#332

NaturaMed Pharma är ett företag som producerar kosttillskott som är utformade för att stödja en hälsosam livsstil. En av deras produkter är Collagen Plus, ett tillskott som är tänkt att stödja hälsan hos ditt brosk och leder. Men är Collagen Plus från NaturaMed Pharma faktiskt effektivt? Vi tog en närmare titt på produkten för att ge dig den information du behöver.

Viktigt – Köp inte den här produkten innan du har läst denna recension!

Vad är Collagen Plus?

Collagen Plus tillverkas av NaturaMed Pharma och ska inte förväxlas med andra produkter som exempelvis Healthwell Collagen Plus. NaturaMed Pharma är ett företag baserat i Norge. De tillverkar en rad kosttillskott och produkter för personlig vård. Ingredienserna i Collagen Plus finns att se på NaturaMed Pharmas webbplats collagenplus.se. Där finns även produkten att köpa.

På hemsidan står det att Collagen Plus stöder underhållet av ledbrosk och hjälper till att stärka lederna. Den innehåller kollagen typ I och typ II, som webbplatsen säger är en nyckelkomponent i ledbrosk. På hemsidan står det också att formulan innehåller en blandning av vitaminer och mineraler som stödjer ben- och ledhälsa.

Det innehåller även boswellia serrata, ett ört som tros hjälpa till att stärka lederna. På webbplatsen står det att formeln innehåller 320 IE vitamin D, som Livsmedelsverket rekommenderar för personer över 70 år. På hemsidan står det att formulan innehåller 1000 mg fiskolja, vilket också föreslås för att stödja ledfunktionalitet och vätskebalans.

Kollagenhalten är mycket mindre än vad vi förväntar oss i en ledstödsformel (endast 100 mg jämfört med standard på minst 1000 mg). Och medan vitaminerna och mineralerna som anges i formeln alla är fördelaktiga för ledhälsa, saknar denna formel tillräckligt med kollagen som mest effektivt stöder ledbrosk.

Collagen Plus ingredienser

Ingredienserna i Collagen Plus finns listade på NaturaMed Pharmas webbplats. Huvudingredienserna i formeln inkluderar:

Priset på Collagen Plus

En förpackning för 30-dagar av Collagen Plus kostar 199 kr. Detta är ett mycket högt pris när man tänker på det låga kollageninnehållet i denna formula. Den är också endast tillgänglig genom prenumeration och du kan inte köpa en enda flaska till detta pris.

Kosttillskott genom prenumeration är en röd flagga och signerar vanligtvis en produkt av låg kvalitet. När du klickar på "Beställ"-knappen på NaturaMed Pharmas webbplats kommer du till en sida där du kan starta en 30-dagars gratis provperiod, men se upp - detta kommer att registrera dig för prenumerationen på 4 förpackningar var 4 månad om du inte aktivt avslutar den.

Det tillkommer även en fraktkostnad på 79 kr per försändelse.

För- och nackdelar med Collagen Plus

Fördelar med kollagen plus:

Nackdelar med Collagen Plus:

Vår slutsats om Collagen Plus från NaturaMed Pharma

Denna formel har bara 100 mg kollagen (vilket är lågt), och även om det innehåller andra näringsämnen som stöder lederna, saknas det tillräckligt med kollagen som skulle göra detta till ett värdefullt köp.

Vi rekommenderar att du tittar på bättre formler som Healthwell, Elixir Pharma eller Matters Collagen.

För alla kollagentillskott, läs vår guide om de bästa kollagentillskotten.