Bästa Veganskt Kollagen: Naturliga och effektiva tillskott

Senast uppdaterad:
Veganskt kollagen - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Weight World Vegan Collagen Advanced Weight World Vegan Collagen Advanced
Bästa pris
209 kr
Till butik
betyg 4,5 Xlnt sports Veganskt Kollagen Xlnt sports Veganskt Kollagen
Bästa pris
279 kr
Till butik
betyg 4,4 Matters Vegan Collagen Booster Matters Vegan Collagen Booster
Bästa pris
223 kr
Till butik
betyg 4,2 Superfruit Vegan Collagen Builder Superfruit Vegan Collagen Builder
Bästa pris
259 kr
Till butik
betyg 4,1 Nordbo Vegan Kollagen Booster Nordbo Vegan Kollagen Booster
Bästa pris
279 kr
Till butik
Se alla testvinnare

I dagens hälsomedvetna samhälle är kollagen en av de hetaste ingredienserna på marknaden. Detta protein är en viktig byggsten i huden, håret, naglarna, benen och brosket, och kan ge en mängd hälsofördelar. Men för veganer och vegetarianer kan det vara svårt att hitta en kollagenprodukt som passar deras kostrestriktioner.

Lyckligtvis finns det nu en mängd veganska kollagenprodukter på marknaden som kan ge liknande fördelar som djurbaserat kollagen. I denna artikel kommer vi att undersöka de bästa veganska kollagenprodukterna på marknaden idag, inklusive deras fördelar, nackdelar och hur de fungerar.

Oavsett om du är vegan eller helt enkelt letar efter en hälsosam kollagenprodukt, kan denna artikel hjälpa dig att hitta den bästa produkten för dina behov.

Fitnessfrank är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa Veganskt kollagen i mars 2023

 1. Weight World Vegan Collagen Advanced Bäst i test: Weight World Vegan Collagen Advanced 4,7/5
 2. Xlnt sports Veganskt Kollagen Bästa pulver: Xlnt sports Veganskt Kollagen 4,5/5
 3. Matters Vegan Collagen Booster Bästa premiumvalet: Matters Vegan Collagen Booster 4,4/5
 4. superfruit vegan collagen Bästa kundbetyg: Superfruit Vegan Collagen Builder 4,2/5
 5. Nordbo Vegan Kollagen Booster Bästa med olivextrakt: Nordbo Vegan Kollagen Booster 4,1/5

1. Weight World Vegan Collagen Advanced

Bäst i test -
4,7
Innehåll
4,6
Användning
4,6
Pris
4,9
Totalt:
4,7/5
Till butiken
(Weight World)
 • Storlek: 180 kapslar
 • Verksamma ämnen: 13 st
 • Pris / portion: 2,32 kr

Weight World Vegan Collagen Advanced är en högkvalitativ produkt som är rik på växter, örter, mineraler och vitaminer ämnade att förbättra kollagenproduktionen. Produkten har fått höga betyg från användare som rapporterar om förbättrad hud, naglar och hår. Dessutom är priset rimligt och produkten är enkel att använda. Vi rekommenderar starkt detta veganska kollagen.

Produkten finns att köpa här:
209 kr

2. Xlnt sports Veganskt Kollagen

Bästa pulver -
4,5
Innehåll
4,7
Användning
4,6
Pris
4,3
Totalt:
4,5/5
Till butiken
(MM Sports)
 • Storlek: 400 gram
 • Verksamma ämnen: 10 st
 • Pris / portion: 9,30 kr

XLNT Sports Veganskt Kollagen är ett utmärkt alternativ för veganer som vill ha ett kollagen tillskott till ett rimligt pris. Denna produkt innehåller en hög dos av vitaminer och aminosyror. Användare har rapporterat om förbättrad hud, naglar och hår. Vi rekommenderar detta kollagen för veganer på en budget.

Produkten finns att köpa här:
279 kr

3. Matters Vegan Collagen Booster

Bästa premiumvalet -
4,4
Innehåll
4,8
Användning
4,5
Pris
4,0
Totalt:
4,4/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Storlek: 90 st
 • Verksamma ämnen: 11 st
 • Pris / portion: 4,96 kr

Matters Vegan Collagen är en högkvalitativ produkt med en unik sammansättning av aminosyror och växtbaserade ingredienser som hjälper till att stödja kollagenproduktionen i kroppen. Produkten har höga betyg från användare som har rapporterat om förbättrad hud, naglar och hår. Priset är dock högre än andra produkter på marknaden.

Produkten finns att köpa här:
223 kr
223 kr

4. Superfruit Vegan Collagen Builder

Bästa kundbetyg -
4,2
Innehåll
4,5
Användning
4,1
Pris
4,0
Totalt:
4,2/5
Till butiken
(MEDS)
 • Storlek: 60 kapslar
 • Verksamma ämnen: 5 st
 • Pris / portion: 8,63 kr

Superfruit Vegan Collagen Builder är en populär produkt med höga betyg från användare som rapporterar om förbättringar i hår och hud. Produkten innehåller en blandning av aminosyror och antioxidanter för att stödja kollagenproduktionen i kroppen. Priset är rimligt, och produkten är enkel att använda.

Produkten finns att köpa här:
259 kr

5. Nordbo Vegan Kollagen Booster

Bästa med olivextrakt -
4,1
Innehåll
4,3
Användning
4,3
Pris
3,9
Totalt:
4,1/5
Till butiken
(Bodystore)
 • Storlek: 60 kapslar
 • Verksamma ämnen: 4 st
 • Pris / portion: 9,30 kr

Nordbo Vegan Collagen Booster är en unik produkt som innehåller olivextrakt, Gotu kola-extrakt, C-vitamin och biotin för att stödja kollagenproduktionen och i kroppen och förbättra hår, hud och naglar. Produkten har höga betyg från användare som har rapporterat om förbättringar i hud och naglar. Priset är högre än vissa andra produkter på marknaden, men den höga kvaliteten gör det till ett premiumval för veganer som vill ha ett högpresterande kollagentillskott.

Produkten finns att köpa här:
279 kr

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Veganskt kollagen Storlek Verksamma ämnen Pris / portion Totalbetyg Pris
Weight World Vegan Collagen Advanced 180 kapslar 13 st 2,32 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
209 kr
Xlnt sports Veganskt Kollagen 400 gram 10 st 9,30 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
279 kr
Matters Vegan Collagen Booster 90 st 11 st 4,96 kr Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
223 kr
Superfruit Vegan Collagen Builder 60 kapslar 5 st 8,63 kr Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
259 kr
Nordbo Vegan Kollagen Booster 60 kapslar 4 st 9,30 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
279 kr
viktiga faktorer för att välja rätt veganskt kollagen

Hur man väljer rätt veganskt kollagen

Att välja en vegansk kollagenprodukt kan vara överväldigande, särskilt när det finns så många alternativ att välja mellan. Men med våra experttips kan du göra ett informerat val och hitta rätt produkt för dina behov. Nedan följer några fördelar att tänka på när du väljer en vegansk kollagenprodukt:

 1. Kvaliteten på ingredienserna: En viktig faktor när man väljer en vegansk kollagenprodukt är att kontrollera kvaliteten på ingredienserna. Det är viktigt att produkten innehåller högkvalitativa, naturliga och rena ingredienser för att ge optimala resultat. Du vill undvika produkter som innehåller onödiga tillsatser eller konstgjorda smaker och färger. Läs igenom produktetiketten noggrant för att se till att ingredienserna är av högsta kvalitet.

 2. Innehåll av aminosyror: Kollagen består huvudsakligen av aminosyror, så det är viktigt att välja en produkt som innehåller dessa näringsämnen. Vissa aminosyror, såsom glycin, prolin och hydroxiprolin, är nödvändiga för att kroppen ska kunna producera kollagen. Se till att produkten innehåller aminosyror som är viktiga för bildandet av kollagen i kroppen.

 3. Effektivitet: För att säkerställa att du väljer en produkt som ger önskade resultat är det viktigt att läsa användarrecensioner för att se hur effektiva produkterna har varit för andra kunder. En hög betygning för effektivitet kan vara ett bra tecken på att produkten kan hjälpa dig att uppnå dina mål. Tänk på att resultaten kan variera mellan individer och att det kan ta tid innan du ser en märkbar skillnad.

 4. Prisvärdhet: Priserna på veganska kollagenprodukter kan variera mycket. Det är viktigt att välja en produkt som passar din budget, men tänk på att de billigaste produkterna kanske inte alltid ger det bästa värdet för pengarna. En högre prislapp kan ibland återspegla en högre kvalitet på ingredienserna eller en mer effektiv produkt. Överväg att investera i en högre prissatt produkt om du tror att det kan ge bättre resultat i det långa loppet.

 5. Pulver vs kapslar: När du väljer en vegansk kollagenprodukt har du möjlighet att välja mellan kollagenkapslar och -pulver. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar, och det är viktigt att välja den typ som passar dina behov och preferenser. Veganskt kollagenpulver är en populär form av kollagentillskott eftersom det är enkelt att använda och kan blandas i en mängd olika drycker och recept. Pulvret kan också ge högre doser av aminosyror och andra näringsämnen som behövs för kollagenproduktionen. Veganskt kollagen i kapselform är ett annat alternativ för dem som föredrar en bekväm och lättanvänd form av kosttillskott. Kapslar kan vara ett bättre alternativ för dem som inte gillar smaken av veganskt kollagenpulver eller om du behöver en snabb och enkel dos av kollagen.

 6. Tillverkarens rykte: Se till att välja en produkt från en tillverkare med ett gott rykte och som har god kundservice. Det är viktigt att läsa om tillverkarens bakgrund och produktionsprocess för att se till att de använder högkvalitativa ingredienser i sina produkter. En tillverkare med ett gott rykte och god kundservice kan hjälpa dig att känna dig trygg i ditt val och kan också ge dig tillgång till ytterligare information eller stöd vid behov.

Sammanfattningsvis är det viktigt att noggrant överväga varje aspekt av en vegansk kollagenprodukt innan du köper den. Genom att välja en produkt med högkvalitativa, naturliga ingredienser och de nödvändiga aminosyrorna för att stödja kroppens produktion av kollagen, och genom att välja en produkt med hög effektivitet, prisvä

Fördelar med veganskt kollagen: Experttips för hälsa och välbefinnande

Veganskt kollagen är en populär produkt för dem som vill stödja sin hud, hår och naglar, samt för att hjälpa till att stödja ben, leder och brosk. Nedan följer några fördelar med att använda veganskt kollagen:

 1. Hjälper till att stödja kroppens produktion av kollagen: Veganskt kollagen innehåller aminosyror som är nödvändiga för att stödja kroppens produktion av kollagen, vilket är en viktig komponent för att hålla huden, håret och naglarna friska. Genom att ta en vegansk kollagenprodukt kan du hjälpa till att stödja din kropp att producera mer kollagen naturligt.

 2. Kan hjälpa till att minska rynkor och fina linjer: Kollagen är en viktig komponent i huden, och när produktionen minskar kan det leda till rynkor och fina linjer. Genom att ta en vegansk kollagenprodukt kan du hjälpa till att öka kroppens produktion av kollagen och därmed minska tecken på åldrande i huden.

 3. Kan hjälpa till att stärka ben, leder och brosk: Kollagen är också en viktig komponent i ben, leder och brosk. Genom att ta en vegansk kollagenprodukt kan du hjälpa till att stärka dessa delar av kroppen och minska risken för skador och smärta.

 4. Kan förbättra hårets hälsa: Kollagen är viktigt för att stödja hälsosamt hår, och en vegansk kollagenprodukt kan hjälpa till att öka produktionen av kollagen i kroppen. Detta kan leda till friskare och starkare hår som är mindre benägna att brytas eller falla av.

 5. Kan förbättra naglarnas hälsa: Kollagen är också viktigt för att stödja hälsosamma naglar. Genom att ta en vegansk kollagenprodukt kan du hjälpa till att stärka dina naglar och minska risken för skador och sprickor.

Sammanfattningsvis kan veganskt kollagen hjälpa till att stödja kroppens produktion av kollagen, minska tecken på åldrande i huden, stärka ben, leder och brosk, förbättra hårets och naglarnas hälsa. Genom att ta en vegansk kollagenprodukt kan du hjälpa till att uppnå hälsa och välbefinnande på olika områden i kroppen.

Nackdelar med veganskt kollagen: Vad du behöver veta

Precis som med alla kosttillskott finns det vissa nackdelar med att ta veganskt kollagen. Nedan följer några av dessa nackdelar:

 1. Det är inte en naturlig källa till kollagen: Veganskt kollagen är inte en naturlig källa till kollagen. Istället innehåller produkten aminosyror som är nödvändiga för att stödja kroppens produktion av kollagen. Det är viktigt att förstå att veganskt kollagen inte innehåller samma typ av kollagen som finns i djurbaserade kollagenprodukter.

 2. Kan vara dyrare än andra kosttillskott: Veganskt kollagen kan vara dyrare än andra kosttillskott, vilket kan vara en nackdel för dem som har en stram budget. Det är viktigt att undersöka olika märken och priser för att hitta en produkt som passar din budget och dina hälsobehov.

 3. Kan ta tid att se resultat: Precis som med alla kosttillskott kan det ta tid att se resultat med veganskt kollagen. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar och vara tålmodig när du tar produkten. Det kan ta flera veckor eller till och med månader innan du märker en märkbar skillnad i din hälsa och ditt välbefinnande.

 4. Kan orsaka allergiska reaktioner: Vissa personer kan vara allergiska mot vissa ingredienser som finns i veganskt kollagenprodukter. Det är viktigt att läsa igenom produktetiketten noggrant och rådgöra med din läkare om du är osäker på om du kan ta en viss produkt.

 5. Kan innehålla höga doser av vissa näringsämnen: Veganskt kollagen kan innehålla höga doser av vissa näringsämnen som är nödvändiga för kollagenproduktionen. Det är viktigt att inte överdosera med produkten och följa tillverkarens rekommendationer för dosering.

Sammanfattningsvis är det viktigt att förstå att det finns nackdelar med att ta veganskt kollagen. Det är viktigt att vara medveten om dessa nackdelar och göra en informerad beslut om du väljer att ta en vegansk kollagenprodukt. Det är också viktigt att rådgöra med din läkare innan du börjar ta någon form av kosttillskott.

vanliga frågor om Veganskt kollagen

FAQ: Vanliga frågor om Veganskt kollagen

Vad är veganskt kollagen?

Veganskt kollagen är en kollagenprodukt som är gjord av vegetabiliska ingredienser istället för djurprodukter. Produkten innehåller aminosyror som är nödvändiga för att stödja kroppens produktion av kollagen.

Hur fungerar veganskt kollagen?

Veganskt kollagen fungerar genom att ge kroppen de aminosyror som behövs för att producera kollagen naturligt. Genom att ta en vegansk kollagenprodukt kan du hjälpa till att stödja kroppens produktion av kollagen och därmed förbättra din hud, hår, naglar, ben, leder och brosk.

Är veganskt kollagen lika effektivt som djurbaserat kollagen?

Veganskt kollagen är inte en naturlig källa till kollagen, utan innehåller istället aminosyror som hjälper till att stödja kroppens produktion av kollagen. Djurbaserat kollagen innehåller kollagenprotein direkt från djurkällor, vanligtvis bovint eller marint kollagen. Båda typerna kan ha positiva effekter på kroppen, men det är viktigt att välja en produkt som passar dina preferenser och hälsobehov.

Vilka är de vanligaste ingredienserna i veganskt kollagen?

Veganskt kollagen innehåller vanligtvis aminosyror som är nödvändiga för kollagenproduktionen, såsom glycin, prolin och hydroxiprolin. Andra ingredienser kan inkludera vitaminer, mineraler och växtbaserade extrakt som stödjer hälsan och välbefinnandet.

Finns det några biverkningar med veganskt kollagen?

Veganskt kollagen är vanligtvis säkert att använda för de flesta människor, men det finns en liten risk för biverkningar, särskilt om du är allergisk mot någon av ingredienserna. Vanliga biverkningar kan inkludera illamående, magbesvär och hudutslag. Om du upplever några ovanliga symptom eller reaktioner, bör du sluta ta produkten och rådgöra med din läkare.

Så gjorde vi testet

Vårt test av veganskt kollagen är en omfattande och grundlig undersökning av de mest populära produkterna på marknaden. Vi utförde detta test för att hjälpa dig att göra ett informerat val när det gäller att välja en vegansk kollagenprodukt. Vårt test utvärderade produkterna från användarens perspektiv, vilket ger dig en god förståelse för hur produkterna faktiskt presterade i verkligheten.

Totalt sett har vi utvärderat över 30 olika veganska kollagen genom omfattande och grundlig efterforskning av varje produkt och dess ingredienser. Vi använde vår kunskap om kosttillskott och näring för att bedöma varje produkt och dess potentiella fördelar för hälsa och välbefinnande.

Efter utvärderingen kom vi fram till 10 produkter som stod ut från mängden. Dessa har vi testat genom att mäta prestandan inom olika kategorier, vilket ger dig en tydlig uppfattning om hur produkterna presterar på följande områden:

 • Innehåll: Vad innehåller produkten? Hur bra är effekten på kollagenproduktionen? Innehåller den några andra ämnen som ger liknande effekt som kollagen? Är doseringen av respektive ämne bra?
 • Användning (kapslar): Hur många kapslar måste man ta per dag? Är de lätta att svälja? Ger de någon tråkig bismak?
 • Användning(pulver): Löser sig pulvret enkelt i vatten? Hur smakar det? Är det enkelt att dosera önskad mängd?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per dosering och dag? Är produkten prisvärd?

Vi presenterar här de produkter som fått högsta sammanlagda betygen. Vi beskriver även fördelar och nackdelar med varje produkt baserat på vår egen analys, vilket ger dig en heltäckande och balanserad bedömning av varje produkt. Sammanfattningsvis är vårt test av veganskt kollagen en omfattande och grundlig undersökning som hjälper dig att göra ett informerat val när det gäller att välja en vegansk kollagenprodukt.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Betyg: 0 / 5
robban 1
Robin Johansson
Grundare och nutritionist
Utbildning: Linköpings universitet

Robin är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.