Topp 5 bästa vitlökskapslarna (nov. 2022)

Minska risken för sjukdomar och stärk immunförsvaret med hjälp av vitlökens positiva hälsoeffekter.

Vitlöken är en av de äldsta och mest använda ingredienserna inom folkmedicinen sedan antikens dagar. Den motverkar bland annat hjärt- kärlsjukdomar och är bra för människor med högt kolesterolvärde. Vi har testat de bästa vitlökskapslarna. Läs testet nedan och ta reda på varför Skip Vitlök Gold blev bäst i test.

Testvinnare - Bästa vitlökskapslarna 2022

Här är en överblick över årets bästa vitlökskapslar.

 1. Bäst i test vitlökskapslar: Skip Vitlök Gold
 2. Bästa vitlökskapslar med lagrat extrakt: Kyolic Original
 3. Bästa vitlökskapslar med mycket allicin: AllicinMAX
 4. Bästa vitlökskapslar med vitlöksoljemacerat: Wallda Vitlökskapslar
 5. Bästa vitlökskapslar med grapefruktsextrakt: Alpha Plus Vitlök Plus

Hur vi valde ut de bästa vitlökskapslarna

 • Innehåll: Hur mycket vitlök innehöll produkten? Hur mycket allicin och allin innehåller den? Innehåller den några andra verksamma ämnen? Innehåller den mycket "onödiga" tillsatser?
 • Användning: Var kapslarna små eller stora? Var de svåra att svälja? Hur många kapslar behövde man ta åt gången? Smakade kapslarna något? Fick du vitlöksandedräkt efter intag?
 • Effekt: Har du upplevt någon positiv effekt sedan du började använda produkten? Har du råkat du för några bieffekter?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per kapsel, portion och dag? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa Vitlökskapslar

Så hittar du bästa vitlökskapslarna

När du ska välja de vitlökskapslar som passar dig bäst, bör du fundera över följande punkter:

Innehåll

Först och främst är såklart innehållet viktigt att ta reda på. Här är det inte bara mängden vitlök utan kanske framförallt mängden av de verksamma ämnena i vitlök - i synnerhet allicin - du ska leta efter. Beroende på vilken metod man använder för framställningen kan mängden allicin skilja markant i samma mängd extrakt eller pulver. Ju mer allicin en produkt innehåller desto bättre.

Användning

Även om innehållet inte skiljer sig mycket åt kan storlek på kapslar, smak och antalet kapslar man behöver ta varje dag skilja sig åt. Vad gäller vitlökskaplar är mängden som är nödvändig så pass låg att det inte finns någon anledning att man ska behöva ta flera kapslar per dag. Det finns vissa produkter som har en stark eftersmak av vitlök medan andra som knappt smakar någonting alls. Tänk också på att många vitlökskapslar ger en andedräkt likt om du ätit mycket vitlök. Det finns dock tillskott som inte påverkar andedräkten alls.

Pris

När det kommer till priset på vitlökskapslar kan man inte bara jämföra priset per burk. Olika tillverkare har olika antal kapslar i burkarna och både mängden vitlökspulver och hur koncentrerat det är varierar. För att få ett bättre jämförelsetal bör du istället multiplicera priset per kapsel med mängden allicin per kapsel.

Ömdömen

Vissa punkter är oftast ganska enkla att läsa sig fram till. Det är framförallt saker som pris, innehåll och dosering. Andra punkter är desto svårare. Det rör sig då främst om smak, hur lättsvalda kapslarna är och hur man luktar efter intag. Här kan man istället ofta bilda sig en uppfattning genom att läsa kommentarer från tidigare kunder eller ta del av ett produkttest som det du finner här på sidan.

Våra 5 bästa vitlökskapslar (november 2022)

1. Skip Vitlök Gold - Bäst i test vitlökskapslar

Skip Vitlök Gold - Bäst i test vitlökskapslar
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Skip Vitlök Gold är prisvärda och högdoserade vitlökskapslar från Skip Nutrition, ett svenskt kosttillskottsföretag med mer än 50 års erfarenhet inom branschen. Varje burk innehåller 200 kapslar och varje kapsel innehåller 500 mg vitlökspulver och minst 3% alliin. Rekommenderat dagsintag ligger på 2 kapslar vilket gör att 1 burk räcker i cirka 3 månader. Det som utmärker dessa vitlökskapslar från andra, och som vi gillar, är att de är lätta att svälja, något som i vissa fall annars kan vara problematiskt. Ett exempel på detta är omega-3-kapslar som vissa kan ha problem med. Skip Vitlök Gold är betydligt mindre och inga problem att få ner tillsammans med ett glas vatten. Vidare gillar vi att dessa kapslar är doftfria, vilket innebär att de inte har någon efterföljande doft från när man exempelvis andas eller rapar. Kommer vi till det negativa kan nämnas att om du är ute efter vitlökskapslar med ett högt innehåll av allicin finns det andra bättre alternativ, exempelvis AllicinMax, vars innehåll är fyllt utav ämnet. Externa kundbetyg är överväldigande positiva och har samma känsla för produkten som vi själva har. 

Sammanfattningsvis kan nämnas att Skip Vitlök Gold är ett bra alternativ till dig som är ute efter högdoserade vitlökskapslar, som är lätta och svälja samt söker ett prisvärt alternativ. Vi betygsätter produkten högt och utser den på grund av tidigare nämnda anledningar till bäst i vårt test. 

De "bästa vitlökskapslarna" i vår test blev Skip Vitlök Gold. En svensk produkt med ett halvt gram vitlökspulver per kapsel. Vi gillar att man får tillgång till vitlökens svavelföreningar och övriga gynnsamma ämnen utan tillstymmelse till bismak.

Egenskaper

 • Storlek: 200 kaps
 • Pris / portion: 0,99 kr
 • Allicin / portion: 3 mg
 • Luktfri: Ja

Fördelar

 • Luktfria
 • 4.8/5 betyg Svenskt Kosttillskott
 • 500 mg / kapsel

Nackdelar

 • Något låg allicinhalt

Omdöme

Luktfria kapslar i storpack där varje kapsel innehåller pulver från 500 mg torkad vitlök.

Priser

Till butik
99 kr
Till butik
99 kr

2. Kyolic Original - Bästa vitlökskapslar med lagrat extrakt

Kyolic Original 600 mg - Bästa vitlökskapslar med lagrat extrakt
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Kyolic Original 600 mg är ett vitlöksextrakt som innehåller 600 mg extrakt per kapsel. Då det är tillverkat av långtidslagrad vitlök så maximers den mångfacetterade nyttan av vitlök.

Det låga priset i förhållandet till den stora mängden gör det till ett av de mest prisvärda vitlöksextrakten på marknaden. Ett riktigt bra val för dig som vill vara säker på att få i dig mängder som faktiskt gör skillnad.

Som "bästa vitlökskapslarna med lagrat vitlöksextrakt" blev Kyolic Original en testfavorit. En unik produkt som framställs av ekologisk vitlök som lagras. Detta framhäver de gynnsamma effekterna vilket resulterar i ett oerhört potent vitlöksextrakt.

Egenskaper

 • Storlek: 30 kaps
 • Pris / portion: 5,30 kr
 • Allicin / portion: ?
 • Luktfri: Ja

Fördelar

 • Från lagrad vitlök
 • Ekologisk
 • Vetenskapligt dokumenterad

Nackdelar

 • Dyrt

Omdöme

Kosttillskott från vitlök som kallagrats i hela 20 månader innan de extraherats till ett fint pulver.

Priser

Till butik
159 kr
Till butik
159 kr

3. AllicinMAX - Bästa vitlökskapslar med mycket allicin

AllicinMAX - Bästa vitlökskapslar med mycket allicin
Betyg 4,4/5
Betyg 4,4/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

AllicinMAX är ett mycket bra val för dig som vill dra nytta av vitlökens mest omtalade beståndsdel: Allicin. Detta ämne har uppskattats i tusentals år på grund av dess antimykotiska och antiseptiska egenskaper som använts för allt från att bekämpa ohyra till att behandla sår. Med AllicinMAX får du det bästa av vitlöken i högkoncentrerad form. Allicinet i kapslarna är helt och hållet stabiliserade, vilket innebär att biotillgängligheten är hög. Kroppen kommer med andra ord att absorbera det verksamma ämnet snabbt.  

Varje kapsel innehåller 180 mg vitlöks-extrakt. Du kan alltså ta dessa ett par gånger om dagen i samband med måltider. Det rekommenderas att du tar en på morgonen och en på kvällen, så att ämnet fördelas så jämt och regelbundet som möjligt. Återfinn din styrka, bygg upp ditt försvar och njut av att ha en ökad motståndskraft. 

I vårt test av AllicinMAX uppskattade vi särskilt den tydliga effekt produkten hade. Genom att dosen är hög och att tillgängligheten också är hög, ger det ett mycket potent kosttillskott. Det "pris" vi betalade var att kapslarna inte är helt doftfria. Detta förväntade vi oss inte heller av en sådan produkt. En annan fördel med dessa kapslar är dock att de är lätta att svälja. Sammanfattningsvis anser vi inte att du behöver ta två doser per dag. Du klarar dig med en. Detta med tanke på att doseringen är så pass hög och att priset är högt per kapsel.

Vi valde AllicinMAX som "bästa vitlökskapslarna med mycket allicin". En nischad produkt för dig som vill maximera denna särskilt kärl- och blodfrämjande komponent av vitlöken. Ett bra val som är väldigt närliggande effekterna av att äta rå vitlök.

Egenskaper

 • Storlek: 30 kaps
 • Pris / portion: 4,77 kr
 • Allicin / portion: 180mg
 • Luktfri: Nej

Fördelar

 • Lättillgängligt allicin
 • 100 % stabiliserad allicin
 • Bioaktiv

Nackdelar

 • Dyrare än många andra alternativ

Omdöme

Patenterat tillskott med högst andel allicinhalt av de produkter vi granskade.

Priser

Till butik
143 kr
Till butik
143 kr

4. Wallda Vitlökskapslar - Bästa vitlökskapslar med vitlöksoljemacerat

Wallda Vitlökskapslar - Bästa vitlökskapslar med vitlöksoljemacerat
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Tänk att kunna äta massor med vitlök utan att få dålig andedräkt! Med den här produkten får du ett relativt högt koncentrat av vitlökens verksamma ämne allicin, utan att du behöver hålla andan när du hälsar på din omgivning. Hur funkar det? Enkelt: kapslarna är särskilt utformade att inte lösas upp förrän de har passerat magen och hamnat i tarmtrakten, vilket gör att du helt slipper den ökända odören.

Vår egen upplevelse av Wallda vitlökskapslar är att priset är bra i förhållande till vad du får. En nackdel kan dock vara att det verksamma ämnet allicin inte ingår i någon jättehög dos i varje kapsel. Detta behöver inte vara önskvärt heller, eftersom alla inte är ute efter en högdoserad produkt. Om du tar en kapsel till frukost, lunch och middag, ger det samma effekt som att äta 2-3 vitlöksklyftor om dagen. Potentialen i kapslarna är alltså hög och biotillgängligheten är också klart godkänd. Användarrecensionerna på Svenskt kosttillskott är klart positiva. Många vittnar om hur dessa kapslar hjälpt dem att slippa allt från fästingar till förkylningar. Vi ser alltså ingen anledning till att inte rekommendera Wallda vitlökskapslar. Kapslarna är lättsvalda, doftfira och ger ett önskat resultat. 

 

Som "bäst vitlöksoljemacerat" i vårt test valde vi Wallda Vitlökskapslar. En skonsam variant av extrahering som bevarar många av vitlökens gynnsamma beståndsdelar. Vi gillar särskilt att den är skonsam för magen.

Egenskaper

 • Storlek: 100 kaps
 • Pris / portion: 2,37 kr
 • Allicin / portion: 0.7mg
 • Luktfri: Ja

Fördelar

 • Magsaftresistent
 • Omtyckt produkt
 • Högdoserad

Nackdelar

 • Ej lämpligt för veganer

Omdöme

Luktfritt och prisvärt vitlökstillskott från vitlöksoljemacerat.

Priser

Till butik
79 kr
Till butik
79 kr

5. Alpha Plus Vitlök Plus - Bästa vitlökskapslar med grapefruktsextrakt

Alpha Plus Vitlök Plus - Bästa vitlökskapslar med grapefruktsextrakt
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Den här produkten är som att äta rå vitlök, med alla de hälsofördelar som det innebär. Varje kapsel motsvarar ungefär en vitlöksklyfta och den rekommenderade dosen är man tar två kapslar upp till tre gånger om dagen.

Alpha Plus Vitlök är en särskilt populär produkt i vintertider när man vill bygga upp ett extra skydd mot förkylningar och den innehåller även extrakt från grapefruktkärnor och rosmarin, som motverkar infektioner och inflammationer och dessutom stimulerar minnet. 

Alpha Plus Vitlöks Plus blev utsedd till testets "bästa kombotillskottet med vitlök". En särskild högdoserad blandning av vitlök, rosmarin och grape. Vi gillar att man får mångfacetterad valuta för pengarna.

Egenskaper

 • Storlek: 60 kapslar
 • Pris / portion: 5,97 kr
 • Allicin / portion: 2 mg
 • Luktfri: Nej

Fördelar

 • Med rosmarinextrakt
 • 1000 mg / kapsel
 • Smakfri

Nackdelar

 • Ej ekologiskt

Omdöme

Vitlökstillskott som kombineras med rosmarin och grapefruktsextrakt.

Priser

Till butik
179 kr
Till butik
179 kr

Jämför de bästa vitlökskapslarna i testet

Vitlökskapslar Storlek Pris / portion Allicin / portion Luktfri Totalbetyg Pris
Skip Vitlök Gold 200 kaps 0,99 kr 3 mg Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
99 kr
Kyolic Original 600 mg 30 kaps 5,30 kr ? Ja Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
159 kr
AllicinMAX 30 kaps 4,77 kr 180mg Nej Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
143 kr
Wallda Vitlökskapslar 100 kaps 2,37 kr 0.7mg Ja Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
79 kr
Alpha Plus Vitlök Plus 60 kapslar 5,97 kr 2 mg Nej Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
179 kr

Vanliga frågor om bästa vitlökskapslarna

Frågor och svar om vitlökskapslar

Vad är vitlökskapslar bra för?

Man har länge sagt att vitlök renar blodet och är bra mot förkylningar – både för att slippa dem och för att behandla och lindra sjukdomsutvecklingen om man ändå smittas.

Det har även visat sig kunna ha viss effekt på att förebygga och hjälpa mot cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

Vem ska inte ta vitlökskaplar?

Är du allergisk mot vitlök eller om du går på blodförtunnande medel liksom mediciner mot förhöjda halter av blodfetter bör du undvika vitlökskapslar.

Finns det några risker med vitlökskapslar?

Det finns inga dokumenterade biverkningar av att äta för mycket vitlök eller vitlökskapslar men vissa människor upplever den efterföljande andedräkten som obehaglig. Genom att ta kapslar kan man undvika just den ”biverkningen” då det finns särskilt utformade sådana som löses upp efter att de passerat magtrakten, varav andedräkten inte påverkas alls. 

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och länkar

"Vitlök - en illaluktande välgörare" - Netdoktor

"11 bevisade hälsofördelar med vitlök" - Healthline

"Vitlök: en genomgång av potentiella terapeutiska effekter" - NCBI

"8 fördelar med att äta en vitlöksklyfta om dagen" - Steg för hälsa

"Vilka fördelar har vitlök?" - Medical News Today

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
228 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5