Topp 5 bästa rosenrottillskotten (nov. 2022)

Öka ditt mentala och fysiska välmående med någon av dessa uppiggande adaptogener.

Rosenrot är en adaptogen ört som används som kosttillskott för att minska trötthet, öka energi och öka motståndskraften mot stressinducerad hälsa. Bland de adaptogena örter hör även till exempel schisandra och Ginseng. 

Vi har testat ett tjugotal olika rosenrottillskott för att komma fram till vilket som är bäst. Bäst av alla blev Healthwell Rosenrot Extrakt som är ett mycket prisvärt alternativ som ändå inte tummar på kvaliteten.

Testvinnare - Bästa rosenroten 2022

Här är en överblick över årets bästa rosenrot.

 1. Bäst i test rosenrot: Healthwell Rosenrot Extrakt
 2. Bästa premium rosenrot: Healthwell Fokus Premium
 3. Bästa rosenrot tabletter: Elexir Pharma Rosenrot
 4. Bästa rosenrot för energikick: Alpha Plus Mighty Brain
 5. Bästa rosenrot pulver: Rawpowder Ekologisk Rosenrotpulver

Hur vi valde ut de bästa rosenrottillskotten

 • Innehåll: Hur mycket rosenrot innehåller en tablett? Hur är upptagningsförmågan? Innehåller den några andra verksamma ämnen? Innehåller den mycket "onödiga" tillsatser?
 • Effekt: Har du känt av några uppiggande effekt? Har du märkt av några andra positiva effekter? Har du råkat ut för några biverkningar?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per tablett, portion och dag? Skulle du rekommendera den här produkten till en nära vän?
 • Kundbetyg: Vad tycker kunderna om produkten? Vad är bra och mindre bra? Vilket genomsnittbetyg har den fått hos återförsäljarna?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa Rosenrot

Så hittar du bästa rosenroten

Det finns ett par faktorer att fundera över innan man väljer att köpa rosenrotstillskott. De kanske viktigaste är följande: 

 • Innehåll

  När det kommer till innehållet i rosenrottillskott är det inte mängden rosenrot som spelar roll utan de verksamma ämnena rosaviner. Leta efter ett tillskott med så hög halt rosaviner som möjligt för bästa effekt. Rosenrot fungerar även väldigt bra i kombination med pantotensyra (vitamin b5). Produkter som innehåller svartpepparextrakt är också bra då det ökar biotillgängligheten hos rosenroten.
 • Pris

  Det finns kapslar med rosenrot som kostar allt från en krona till över 20 kronor. Mängden rosenrot per kapsel varierar även så det kan vara lite klurigt att få fram ett bra jämförelsepris. Ett bra rosenrottillskott innehåller minst 200mg rosenrot och kostar max 5 kr per kapsel.
 • Sjukdomar

  Vissa typer av sjukdomar kan påverkas negativt och förvärras av rosenrot. Exempel på detta är vissa psykiska sjukdomar såsom bipolära sjukdomar eller sjukdomar relaterade till högt blodtryck. Lider du av några sådana åkommor bör du rådfråga din läkare innan du konsumerar rosenrot.
 • Kombinationstillskott

  Många rosenrotstillskott innehåller även andra ämnen. Vi rekommenderar att alltid kolla igenom innehållsförteckningen innan du köper ett kosttillskott. Detta gäller alla typer av kosttillskott. 
 • Veganska kapslar 

  Är du vegetarian eller vegan vill du troligtvis undvika kapslar gjorda av exempelvis gelatin. Turligt är de flesta kapslar i dag gjorda på ett vegetabiliskt material.

Våra 5 bästa rosenrot (november 2022)

1. Healthwell Rosenrot Extrakt - Bäst i test rosenrot

Healthwell Rosenrot Extrakt - Bäst i test rosenrot
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Det rosenrottillskott som vi valt till bäst i test är Healthwell Rosenrot Plus. Motiveringen är att Healthwell håller en hög kvalitet på sina tillskott överlag, att vårt test uppvisade ett bra resultat och att användarrecensionerna är mycket positiva. Extrakt från rosenrot används främst för att att ge en uppiggande effekt både mentalt och fysiskt. Dessa kapslar från Healthwell är lätta att svälja och ska främst användas under kortare perioder när du kan känna stress eller trötthet.

Vårt test av rosenrotkapslarna visade efter ett par veckor, med 2 kapslar om dagen, på ett positivt resultat. Det vi främst märkte av var att känslan av pigghet ökade och att vi kände oss mer välmående. Välmåendet kan dock ha att göra med att vi kände oss mer energifyllda, vilket kan ha en effekt på hela kroppen och allmäntillståndet. När vi jämför vår testupplevelse med olika användarrecensioner, ser vi snabbt att kunderna är mycket nöjda med Healthwell Rosenrot Plus. Tillskottet får högsta betyg av hela 75 % av de 54 omdömena.

Sammantaget gör detta att vi utan tvekan utnämner Healthwell Rosenrot Plus till bäst i test och till det mest prisvärda alternativet.

Vi kom fram till att "bästa kosttillskottet med rosenrot" var Healthwell Rosenrot Plus. En verksam blandning av rosenrot och pantotensyra skapar bra förutsättningar för hög effekt. Vi gillar att kapslarna har väl tilltagna mängder rosenrot.

Egenskaper

 • Storlek: 80 kaps
 • Rosenrot / kapsel: 300 mg
 • Pris / kapsel: 1,29 kr
 • Aktiva ämnen: 2 st

Fördelar

 • Med pantotensyra
 • 4.6/5 betyg Svenskt Kosttillskott
 • Hög halt rosenrot

Nackdelar

 • Något svårsvalda kapslar

Omdöme

Prisvärt högdoserat rosenrottillskott som även innehåller pantotensyra.

Priser

Till butik
103 kr
Till butik
103 kr

2. Healthwell Fokus Premium - Bästa premium rosenrot

Healthwell Fokus Premium - Bästa premium rosenrot
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Fokus Premium är till tillskott som utöver rosenrot även innehåller extrakt av schisandra och ashwagandha. En på många sätt unik blandning som skapar rätt förutsättningar för god allmänhälsa. Tillskottet av svartpepparextrakt säkerställer även hög biotillgänglighet.

Ett på det stora hela mångfacetterat tillskott för dig som vill minimera mängden stress, främja återhämtning och säkerställa effektiv sömn. Den synergistiska effekten av de olika preparaten bäddar även för starkare effekt jämfört med om de användes fristående var för sig. 

Som "bästa rosenrotkapslarna" fick Healthwell Rosenrot Premium en särställning i testet. Som särskild blandning av rosenrot, ashwagandha och schisandra ger det en särskilt påtagligt adaptogen effekt. Vi gillar definitivt mångfacetteringen.

Egenskaper

 • Storlek: 60 kaps
 • Rosenrot / kapsel: 300 mg
 • Pris / kapsel: 3,98 kr
 • Aktiva ämnen: 6 st

Fördelar

 • Komplex med adaptogener
 • Med schisandra och ashwagandha
 • Helt vegansk

Nackdelar

 • Något dyra

Omdöme

Högdoserat rosenrotstillskott som även kombineras med schisandra och ashwagandha.

Priser

Till butik
239 kr
Till butik
239 kr

3. Elexir Pharma Rosenrot - Bästa rosenrot tabletter

Elexir Pharma Rosenrot - Bästa rosenrot tabletter
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Rosenrottillskottet från Elexir Pharma kommer i burkar om 80 tabletter. Dessa tar du 1 eller 2 gånger om dagen tillsammans med någon form av måltid. På detta sätt får du bäst effekt och upptaget i kroppen ökar. Tillskottet innehåller förutom rosenrotextrakt även Bioperin, som är ett svartpepparextrakt. Det aktiva ämnet som svartpeppar innehåller kallas piperin och används tillsammans med andra livsmedel för att öka upptaget av nyttiga ämnen och föreningar. Detta rosenrottillskott från Elexir Pharma blir alltså mer potent och biotillgängligt genom att det innehåller Bioperin.

I det genomförda testet av Elexir Pharmas rosenrottillskott lät vi vår testpanel ta 2 tabletter per dag i 2 veckor. Den effekt som de upplevde var främst en minskning av tröttheten, framför allt på morgonen. De kände sig mer utvilade och uppladdade. Vissa kände även ett ökat fokus och en förmåga att fokusera något längre. Generellt sett gäller att kosttillskott kan ha en tydligare effekt ju längre tid de används. Rosenrot är dock potent och flera deltagare märkte en uppiggande effekt relativt snabbt.

Med tanke på vad vårt test visade och vilken effekt rosenrot har generellt sett, kan vi utan problem rekommendera Elexir Pharma Rosenrot som ett bra val. Priset är dessutom fullt rimligt, sett till andra produkter. 

De "bästa tabletterna med rosenrot" utsågs Elexir Pharma Rosenrot till. Blandningen rosenrot och svartpepparextrakt säkerställer hög biotillgänglighet, samtidigt som kapslarna är berikade med Vitamin B5. Vi gillar att det ger mycket värde för pengarna.

Egenskaper

 • Storlek: 80 kaps
 • Rosenrot / kapsel: 300 mg
 • Pris / kapsel: 1,44 kr
 • Aktiva ämnen: 3 st

Fördelar

 • Med svartpepparextrakt
 • Vitamin B5
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Var svåra att dela om man ville ha en halv dos.

Omdöme

Kapslar i vegetabiliskt format som även innehåller vitamin B5.

Priser

Till butik
115 kr
Till butik
115 kr

4. Alpha Plus Mighty Brain - Bästa rosenrot för energikick

Alpha Plus Mighty Brain - Bästa rosenrot för energikick
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(MEDS)

Alpha Plus Mighty Brain är ett kosttillskott som är framtaget för att främja den kognitiva funktionen. Kosttillskottet är ett pulver som är gjort av bland annat bacopa, blåbär, L-serin, nyttiga fosfolipider-fettsyror och zink. Det innehåller ca 12 % Bacopa monnieri, eller Litet tjockblad som växten heter på svenska. Denna lilla växt innehåller kraftfulla antioxidanter som skyddar cellerna mot fria radikaler.

Genom en dagsdos Alpha Plus Mighty Brain får du i dig 50 % av det dagliga behovet av zink. Detta mineral hjälper kroppens immunförsvar att alltid ligga på topp. Zink kan förkorta och mildra förkylningar enligt vissa studier. Dessutom behövs zink för en frisk hud och för att sår ska läka snabbt.

Allt sammantaget är Alpha Plus Mighty Brain ett rejält kraftpaket som hjälper din hjärna att ligga på topp. Dessutom kan både humör och kroppens energinivåer påverkas positivt med ett intag av Alpha Plus Mighty Brain.

Vi utsåg Alpha Plus Mighty Brain till testets "bästa pulvermix med rosenrot". Vi gillar särskilt att man får full kontroll över doseringen, samtidigt som tillsatt blåbärsextrakt och zink ger helhetseffekt. Extra poäng för kosttillskottets mångsidighet då innehållet är både nyttigt och energirikt.

Egenskaper

 • Storlek: 228 g
 • Rosenrot / kapsel: 180 mg
 • Pris / kapsel: 22,46 kr
 • Aktiva ämnen: 24 st

Fördelar

 • Med zink
 • Pulverform
 • Tillsatt blåbärsextrakt

Nackdelar

 • Låg andel rosenrot i tillskottet

Omdöme

Pulvermix gjord på bland annat rossenrot, bacopa, blåbär, L-serin, nyttiga fosfolipider-fettsyror och zink.

Priser

Till butik
393 kr

5. Rawpowder Ekologisk Rosenrotpulver - Bästa rosenrot pulver

Rawpowder Ekologisk Rosenrotpulver - Bästa rosenrot pulver
Betyg 3,6/5
Betyg 3,6/5
Till butik
köp
(Bodystore)

Rawpowder har ett stort antal pulver i sitt sortiment. Deras ekologiska rosenrotpulver är en spännande adaptogen som har uppmärksammats för dess förmåga att minska fysisk och mental stress.

Jämfört med övriga färdigdoserade alternativ så kan du med detta pulver själv dosera utifrån tycke och smak. På växande marknaden för ekologiska alternativ fortsätter Rawpowder att leverera högkvalitativa alternativ.

Som "bästa pulver med rosenrot" blev Rawpowder Ekologisk Rosenrotpulver en testfavorit. Perfekt om man vill ha full kontroll över hur mycket rosenrot man får i sig. Vi gillar särskilt att det är helt ekologiskt.

Egenskaper

 • Storlek: 100 g
 • Rosenrot / kapsel: 200 mg
 • Pris / kapsel: 2,86 kr
 • Aktiva ämnen: 1 st

Fördelar

 • Smidigt pulver
 • Ekologiskt
 • Billigare än kapslar

Nackdelar

 • Vissa har svårt för smaken

Omdöme

Ekologiskt rosenrotpulver som passar perfekt i shaken.

Priser

Till butik
143 kr

Jämför de bästa rosenrottillskotten i testet

Rosenrot Storlek Rosenrot / kapsel Pris / kapsel Aktiva ämnen Totalbetyg Pris
Healthwell Rosenrot Extrakt 80 kaps 300 mg 1,29 kr 2 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
103 kr
Healthwell Fokus Premium 60 kaps 300 mg 3,98 kr 6 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
239 kr
Elexir Pharma Rosenrot 80 kaps 300 mg 1,44 kr 3 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
115 kr
Alpha Plus Mighty Brain 228 g 180 mg 22,46 kr 24 st Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
393 kr
Rawpowder Ekologisk Rosenrotpulver 100 g 200 mg 2,86 kr 1 st Betyg 3,6 / 5
3,6 / 5
Pris från
143 kr

 

Vanliga frågor om bästa rosenroten

Frågor och svar om rosenrot

Nedan följer några vanliga frågor och svar om rosenrot

Hur snabbt verkar rosenrot?

Rosenrot är relativt snabbverkande och redan inom mindre än en timma kan man känna av dess uppiggande effekt och uppleva en bättre mental skärpa.

Vilket rosenrottillskott är bäst?

I vårt test utsåg vi Healthwell Rosenrot Extrakt till vinnare. Detta baserades på effekt, pris och innehållet. Att kapselskalet var vegetabiliskt var även det ett extra plus.

Vad är rosenrot bra för?

Dessa är några av fördelarna med rosenrottillskott:

 • Mental förmåga: Rosenrot fungerar som en så kallad "adaptogen" som hjälper kroppen att anpassa sig till och motstå fysisk, kemisk och miljömässig stress. 
 • Graviditet: Kan hjälpa dig att lättare bli gravid. Huruvida det är placebo eller har någon faktiskt effekt låter vi vara osagt. 
 • Energi & uthållighet: Rosenrot används både för att öka energin, uthålligheten och styrkan.
 • Utmattning & Stress: Kan minska trötthet och öka välbefinnandet hos studenter med utmattningssyndrom.
 • Depressioner: Rosenrot fungerar i vissa fall vid depressioner..  
 • Sexlust: Kan förbättra din sexuell funktion. .  

Vilka bör inte äta rosenrottillskott?

De personer som avråds från att äta rosenrotstillskott är:

 • Gravida och ammande
 • Diabetiker
 • Psykiska sjukdomar
 • Högt blodtryck
 • Inför operation
 • Barn under 10 år
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och länkar

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
253 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5