Topp 6 bästa Detox (nov. 2022)

Våra kroppar utsätts kontinuerligt för saker som påfrestarallt ifrån hud och hår till lymfsystem och blodkärl. Att skapa rätt förutsättningar för detoxifiering kan därför vara väldigt viktigt. Vi har tittat närmar på flera detoxalternativ.

Människokroppen har flera väldigt avancerade och sammanhängande system för att bearbeta det vi får i oss och för att rena kroppen. Levern och det lymfatiska systemet är i detta hänseende högst väsentliga.

Men detta betyder även att kroppen ständigt är under påfrestning. Särskilt i tider då det är svårt att undvika att få i sig restämnen från såväl kost som omgivningen. Därför kan den behöva hjälp på vägen. Att främja kroppens reningsprocess är ett historiskt beprövat sätt att minimera cellstress och maximera omsättning och rening.

Här är de tillskott som ger dig rätt förutsättningar för bästa detox.

Testvinnare - Bästa Detox 2022

Här är en överblick över årets bästa Detox.

 1. Bästa detox tabletter: Naturlig Detoxkur, 150 Kapslar
 2. Bästa detox pulver: Healthwell Detox Greens
 3. Bästa detox té: Healthwell Detox Te
 4. Bästa detox kur: Alpha Plus Detoxkur
 5. Bästa premium detox: Nordbo Rapid Cleanse
 6. Bästa billiga detox: GAAM Life Series Vegan Detox

Hur vi valde ut de bästa Detox

 • Sammansättning: Vad är den primära ingrediensen?
 • Effekt: Vilken effekt förväntades och vilket resultat uppstod?
 • Mängd: Hur mycket krävdes och hur lång var kuren?
 • Kostnad: Var prissättningen rimlig i förhållande till resultat?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa Detox

Så hittar du bästa Detox

Detox är ett väldigt omtalat ämne. Medan vissa svär vid dess nytta så är andra mer skeptiska. Oavsett var man står i frågan sår det svårt att neka att vissa ämnen såsom antioxidanter och jonfångare kan ha stor inverkan på den kroppsliga funktionen. För att få ut det mesta av sin detox är det därför viktigt att välja rätt. Nedan går vi igenom flera viktiga faktorer att tänka på när du ska välja vilken detoxmetod du ska använda samt köpa. 

Utförande

Det finns många sorts detox att välja mellan. Pulver, te, kapslar, tabletter, plåster och färdiga drycker är bara några av alternativen. Eftersom en lyckad detox kräver ihållighet och rutin så är det viktigt att välja ett utförande som passar just dina rutiner. Är du smakkänslig kan det vara en dålig idé att satsa allt på ett visst té eller särskild pulverblandning. Ogillar du tabletter kan plåster bli en spännande kompromiss.

Innehåll

Antalet ämnen med faktisk och påstådd avgiftningseffekt är många. Medan vissa har kliniskt bevisad effekt så är nyttan av andra på många sätt oklar. Är du osäker på vad du behöver kan det vara en bra idé att välja beprövade verksamma ämnen som förekommer i många olika populära produkter. Maskros och maskrosextrakt är ett exempel på vad som kan anses vara en standardkomponent i detox.

Dosering

Att kunna fullfölja en detoxkur är viktigt. I många fall rekommenderas fler än ett paket av många detoxprodukter. Ta därför en extra titt på doseringsrekommendationerna för att säkerställa att du har tillgång till den mängd som krävs för att få bästa möjliga resultat. Det är sällan en rolig upplevelse att inse att man har påbörjat en kur i onödan.

Särskilda rekommendationer

Då innehållet mellan olika produkter varierar stort är det viktigt att säkerställa att det inte finns någon särskild avrådan. Vissa detoxprodukter är inte lämpade för gravida, barn eller de som har hjärt- eller kärlproblem. För att minimera risken för oväntade effekter är det därför en bra idé att se igenom de särskilda rekommendationerna.

Pris

I många fall så måste man avgöra en avvägning mellan pris och nytta. Och det är absolut inte säkert att den dyrare produkten nödvändigtvis är bättre. I många fall kan det löna sig att titta mer på innehåll än prissättning. Då slipper du betala extra för innehåll som inte ger dig den förväntade effekten.

Våra 6 bästa Detox (november 2022)

1. Naturlig Detoxkur, 150 Kapslar - Bästa detox tabletter

Naturlig Detoxkur, 150 Kapslar - Bästa detox tabletter
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Protein.se)

Svenska Protein.se har med Naturlig Detoxkur lanserat en tablettbaserad detox som ger bra värde för pengarna. Med fokus på psylliumfröskal och högpotent tranbärsextrakt med tillskott av aloe vera, fänkål, probiotika och mycket annat är det en av testets mest brett verkande detox.

Vår testpanel upplevde att skillnaden märktes snabbt. Många upplevde känslan av ökad omsättning, och några övervägda att göra det till en rutinmässig del av sina övriga tillskott med några månaders intervall. Efter kuren upplevde samtliga en påtaglig känsla av lätthet.

Ett prisvärt detoxkomplex som sätter dig i kontroll över hur långa och omfattande kurer du vill ha.

Naturlig Detoxkur, 150 Kapslar utsågs till "bästa detox tabletter". Lättsvalda kapslar och en spännande blandning av verksamma extrakt och antioxidanter gör det till ett bra val för dig som vill vara säker på att få resultat. Då varje förpackning innehåller två till tre kurer får man även bra valuta för pengarna. Plus i kanten för tillsatt probiotika.

Egenskaper

 • Form: kapslar
 • Aktiva ämnen: 14 st
 • Räcker i : 1-2 veckor
 • Pris / dag: 12 kr

Fördelar

 • Många kurer per burk
 • Brett och varierat innehåll
 • Med gentianarot

Nackdelar

 • Kan ge gasbildning för den med känslig mage

Omdöme

Prisvärt tillskott med fokus på naturliga extrakt från psylliumfrön och tranbär.

Priser

Till butik
179 kr

2. Healthwell Detox Greens - Bästa detox pulver

Healthwell Detox Greens - Bästa detox pulver
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Detox Greens gör skäl för sitt namn. Med fokus på vetegräspulver, spirulina, spenat och broccoli så innehåller den flera i detoxhänseende beprövade alger och grönsaker. Med bidrottninggelé och ingefärsextrakt säkerställs även en antiinflammatorisk och allmänt hälsofrämjande effekt.

Testpanelen tyckte att den var enkel att dosera och att den även gav en påtaglig mättnadskänsla. Några tyckte att smaken påminde lite väl mycket om spenat, men tyckte samtidigt att den passade som smoothie. Efter avslutad kur upplevde alla en avsevärt förbättrad pigghet.

En detox utan tillsatser som ger ett ofta behövligt tillskott av de gynnsamma effekterna från grönsaker och alger.

Som "bästa detox pulver" blev Healthwell Detox Greens vårt främsta val. En både näringsrik och verksam blandning med påtaglig mängd antioxidanter och effektiva alger. Vi gillar särskilt att det är enkelt att dosera och anpassa utifrån eget tycke. Vi gillar att den saknar tillsatser.

Egenskaper

 • Form: Pulver
 • Aktiva ämnen: 17 st
 • Räcker i : 2 veckor
 • Pris / dag: 14 kr

Fördelar

 • Enkelt att justera dosen.
 • Helt utan tillsatser.
 • 100 % naturlig mix

Nackdelar

 • Intensiv smak.

Omdöme

Naturligt detoxpulver med fokus på alger och antioxidanter.

Priser

Till butik
199 kr
Till butik
199 kr

3. Healthwell Detox Te - Bästa detox té

Healthwell Detox Te - Bästa detox té
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Detox Te från Healthwell är en smidig detoxprodukt i formen av lösviktste. Med ett innehåll som till stor del bygger på naturliga grönsaker och växter är det ett enkelt sätt att få i sig många av de traditionella detoxifierande ämnena. Spenatpulver, maskros och nässlor är en klassisk kombination för att främja det lymfatiska systemets kroppsegna rening.

Vissa i panelen hade svårt för smaken, men de i panelen som regelbundet drack örtte tyckte däremot att det var en god upplevelse. Jämfört med övriga te så dricker man med Healthwell Detox även upp själva innehållet. Då det löser sig smidigt i vatten är det inget problem. Samtliga i panelen upplevde att dagen kändes enklare om man började den med Detox Te.

Som bästa detox te tog Healthwell Detox Te en förstaplats. Ett praktiskt löspulverte som passar till såväl morgon som kväll. Väldigt enkelt att integrera i vardagsrutinen. Vi gillar särskilt att det är ett smidigt sätt att täcka grundnivån av ett stort antal gynnsamma ämnen.

Egenskaper

 • Form:
 • Aktiva ämnen: 5 st
 • Räcker i : 1-3 veckor
 • Pris / dag: 8 kr

Fördelar

 • Praktiskt att använda.
 • Helt utan tillsatser
 • Gott, renande och nyttigt

Nackdelar

 • Lågdoserad

Omdöme

Te som kombinerar extrakt av klassiskt grönt te med hälsofrämjande superfood.

Priser

Till butik
111 kr
Till butik
111 kr

4. Alpha Plus Detoxkur - Bästa detox kur

Alpha Plus Detoxkur - Bästa detox kur
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Svensk Hälsokost)

Alpha Plus Detoxkur är fyra olika produkter i ett och samma paket. Ultra clear plus, psylliumfröskal, Mighty Greens och örttet Pau D'Arco. Det ger ett heltäckande tillskott av vitaminer och mineraler, fibrer och gynnsamma naturämnen. Om du vill ha en riktigt intensiv detox-kur innebär det fjorton dagar av optimal kroppsrening.

Även om det blev en hel del att äta under kuren så upplevde alla i panelen att resultatet var värt det. Det gav inte bara mer energi under dagen, utan gav även en mer långvarig känsla av pigghet. Några tyckte att örttet inte var särskilt gott, men att lapachobarkens uppiggande effekt var värt obehaget.

Som "bästa detox kur" utsågs Alpha Plus Detoxkur till testets bästa kit. Ett perfekt val för dig som vill uppleva allt som detox har att ge. Vi gillar speciellt att man får möjligheten att pröva på olika varianter vilket gör det enkelt att hitta sin egen favorit.

Egenskaper

 • Form: Pulver & Kapslar
 • Aktiva ämnen: 14 st
 • Räcker i : ca 2,5 veckor
 • Pris / dag: 49 kr

Fördelar

 • Heltäckande innehåll.
 • Perfekt prova på-paket.
 • Shaker ingår

Nackdelar

 • Ganska kostsamt.

Omdöme

Stort detoxpaket med ett flertal olika produkter med flera nyttor.

Priser

Till butik
881 kr
Till butik
881 kr

5. Nordbo Rapid Cleanse - Bästa premium detox

Nordbo Rapid Cleanse - Bästa premium detox
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(MEDS)

Vad som får Nordbo Rapid Cleanse att sticka ut ur mängden är dess sammansättning av ett väldigt stort antal naturligt verksamma detoxifierare. Utöver beprövade maskros och gurkmeja innehåller den även rödbeta, kronärtskocka och den på senare tiden väldigt populära chlorella. Med påtagliga mängder är det en snabbväg till intensiv detox.

Testpanelen tyckte att resultatet var mer påtagligt än med övriga produkter. Halvvägs in i sjudagarskuren upplevde samtliga att de vaknade mer utvilade och med ny vigör. Samtliga tyckte att  den var väl värt sitt pris även om kostnaden var jämförligt högre.

Nordbo Rapid Cleanse 28 kapslar utsågs till testets bästa premium detox. En oerhört heltäckande blandning av väl beprövade växtbaserade ämnen i påtagliga mängder. En produkt som är lätt att rekommendera för djupgående och intensiv detox. 

Egenskaper

 • Form: Kapslar
 • Aktiva ämnen: 19 st
 • Räcker i : 1 veckor
 • Pris / dag: 33 kr

Fördelar

 • Väldigt brett innehåll.
 • Anti-inflammatorisk effekt.
 • 7-dagars intensivkur

Nackdelar

 • Räcker inte länge.

Omdöme

Intensiv detox med ett väldigt brett innehåll.

Priser

Till butik
229 kr

6. GAAM Life Series Vegan Detox - Bästa billiga detox

GAAM Life Series Vegan Detox 60 caps - Bästa billiga detox
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Proteinbolaget)

Från GAAM kommer Vegan Detox som är en detox helt och hållet baserad på naturliga produkter. Jämfört med övriga alternativ så täcks dagsbehovet av förhållandevis få kapslar. Därför är det ett bra val för såväl dig som ogillar att svälja många kapslar, som för dig som vill ha valuta för pengarna. Med maskros, uva ursi, spenat och chlorella innehåller den fyra av de numera mest populära naturprodukterna för detox.

Många i testpanelen tyckte att kuren gav en känsla av mindre svullnad i kroppen. Särskilt bland de som någon gång har upplevt vätskeretention. Vissa upplevde att den även främjade en god natts sömn. Alla tyckte att den definitivt var värd sitt pris.

Som "bästa billiga detox" valde vi GAAM Life Series Vegan Detox 60 caps. En prisvärd detox som är tillgänglig i flera förpackningsstorlekar. Praktiska tabletter och en särskild kombination av uppiggande och omsättningsfrämjande effekt gör den till ett pålitligt alternativ. 

Egenskaper

 • Form: Kapslar
 • Aktiva ämnen: 4 st
 • Räcker i : 4 veckor
 • Pris / dag: 2 kr

Fördelar

 • Smidiga kapslar.
 • Billig även i längden.
 • Helt tillverkad i Sverige

Nackdelar

 • Innehåller främst maskros.

Omdöme

En praktisk uppiggande detox med lättsvalda kapslar.

Priser

Till butik
74 kr
Se alla produkter

Jämför de bästa Detox i testet

Detox Form Aktiva ämnen Räcker i Pris / dag Totalbetyg Pris
Naturlig Detoxkur, 150 Kapslar kapslar 14 st 1-2 veckor 12 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
179 kr
Healthwell Detox Greens Pulver 17 st 2 veckor 14 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
199 kr
Healthwell Detox Te 5 st 1-3 veckor 8 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
111 kr
Alpha Plus Detoxkur Pulver & Kapslar 14 st ca 2,5 veckor 49 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
881 kr
Nordbo Rapid Cleanse Kapslar 19 st 1 veckor 33 kr Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
229 kr
GAAM Life Series Vegan Detox 60 caps Kapslar 4 st 4 veckor 2 kr Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
74 kr

Vanliga frågor om bästa detox

FAQ: Vanliga frågor om detox

Vi har samlat de svaren på de frågor som vi upplever vara återkommande gällande just detox. Med lite tur kommer detta att hjälpa dig göra ett bättre val.

Vilken detox är bäst?

Naturlig Detoxkur, 150 Kapslar från svenska Protein är den detox som på det stora hela är bäst. Mångfacetterat innehåll och tillskott av probiotika gör den till ett effektivt och spännande val.

Är inte alla detox egentligen samma sak?

Även om det finns vissa saker som är återkommande bland många detox så är det väldigt stor skillnad mellan de olika produkternas sammansättning. Såväl mängd av verksamma ämnen som innehåll kan vara högst omväxlande. Därför har man stora möjligheter att välja en detox som passar ens egna önskemål och behov.

Vilken sorts detox bör man välja?

Vilken detox som är rätt för dig beror lite på dina egna förutsättningar. Vill du ha ett säkert kort bör du välja något som innehåller maskros. Men många uppskattar även spenat och ett brett spektrum av antioxidanter. Är det svårt att välja är det en bra idé att välja en så mångfacetterad detox som möjligt.

Fungerar detox?

Det finns ett flertal ämnen som har visat sig främja kroppen när det kommer celltillväxt, proteinsyntes, metabolism och bearbetning av kroppsfrämjande toxiska ämnen. Att visa ämnen även motverkar de skadliga effekterna av oxidanter och gifter är väl etablerat. Därför finns det goda skäl att anta att detox faktiskt kan göra skillnad.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Genomsnitt: 5 / 5