Topp 5 bästa ingefärakapslarna (nov. 2022)

Genomgående guide av de bästa ingefärakapslarna enligt testpanelen.

Ingefära har använts som en medicinsk ört över hela världen i tusentals år för förmågan att främja hälsosam tarmbakterie, förbättra matsmältningen, minska inflammation, stödja kardiovaskulär hälsa och lindra illamående för att nämna några. Under senare tid har ingefära i form av pulver eller kapslar blivit allt mer populärt. Vi har jämfört ingefära kapslar. Läs mer om testet nedan och se vilken produkt som blev bäst i vårt test.

Testvinnare - Bästa ingefärakapslarna 2022

Här är en överblick över årets bästa ingefära kapslar.

 1. Bäst i test ingefära: Healthwell Ingefära Premium
 2. Bästa billiga ingefära kapslar: Solgar Ginger Root
 3. Bästa lågdoserade ingefära: Healthwell Ingefära
 4. Bästa ingefära+gurkmeja: Skip Gurkmeja + Ingefära
 5. Bästa ingefära enligt kundomdömen: Weight World Ekologisk Ingefära

Hur vi valde ut de bästa ingefärakapslarna

 • Innehåll: Hur mycket ingefära innehåller kapslarna? Innehåller de några andra verksamma ämnen som till exempel gurkmeja? Innehåller de några ämnen för förbättrad biotillgänglighet? Innehåller de många "onödiga" tillsatser?
 • Användning: Är kapslarna stora eller svåra att svälja? Hur många kapslar behöver man ta per portion och dag? Ger de någon konstig bismak i munnen efteråt?
 • Effekt: Upplever du att du har fått några positiva effekt sedan du började använda tillskottet? Har du råkat ut för några tråkiga biverkningar?
 • Pris: Hur mycket kostar en förpackning? Vad blir priset per kapsel, portion och dag? Skulle du kunna tänka dig att själva köpa den här produkten?
 • Kundbetyg: Vad tycker tidigare kunder som använt produkten om den? Vad är bra dåligt? Vilket betyg har den fått i snitt hos återförsäljare?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

 

Så hittar du bästa Ingefära

Så hittar du bästa ingefärakapslarna

Ingefärans välgörande egenskaper har flera hälsofördelar, speciellt om den håller en hög kvalitet. När du väljer tillskott med ingefära gäller det alltså att välja det tillskott som har en hög kvalitet och ett bra pris.

Punkterna nedan är till för att vägleda dig till ett bättre väl: 

 • Innehåll

  Ingefära i sig har nödvändigtvis inte så positiva effekt som man kan tro, utan det är det aktiva ämnet gingerol man är ute efter. Se därför till att välja ett tillskott med högt innehåll av gingerol. Gurkmeja har visat sig fungera väldigt bra tillsammans med ingefära så vi rekommenderar att man väljer ett tillskott med tillsatt gurkmeja. För bästa upptagningsförmåga bör tillskottet även innehålla svartpepparextrakt (piperin).
 • Pris

  Priset varierar ganska mycket och om kosttillskottet inte innehåller något annat än ren ingefära är det onödigt att betala för mycket. Även mängden per kapsel varierar så se upp när du jämför priser på burkar och per tablett. Även mängden av de verksamma ämnena i samma mängd pulver skiljer sig ofta åt. Vi rekommenderar att man jämför vad priset per dag blir mellan olika alternativ och väljer det som fått bäst recensioner från olika användare. Alternativt så väljer man någon av våra testvinnare här på sidan.
 • Kundomdömen

  Vissa saker som mängden ingefära per kapsel och hur många kapslar man rekommenderas ta per dag kan man ganska enkelt ta reda på via innehållsförteckningen. Men all information är inte lika enkel att få tag på. Genom att läsa vad tidigare kunder har skrivit om ett ingefäratillskott kan man snabbt bilda sig en uppfattning om kapslarna är lätta att svälja, om de har någon tråkig bismak och om de flesta faktiskt upplever att de ger någon effekt eller inte. 

Våra 5 bästa ingefära kapslar (november 2022)

1. Healthwell Ingefära Premium - Bäst i test ingefära

Healthwell Ingefära Premium - Bäst i test ingefära
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Healthwell Ingefära Premium är ett tillskott som ska tas i samband med måltider på morgonen och på kvällen, en kapsel per tillfälle. Det här tillskottet innehåller förutom ingefäraextrakt även gurkmejaextrakt och svartpepparextraktet Bioperine.

Svartpeppar, som innehåller det aktiva ämnet piperin, ökar kroppens upptag av andra ämnen och föreningar. Upptaget av den starka antioxidanten curcumin, som finns i gurkmeja, ökar till exempel med upp till 2 000 % tillsammans med piperin. Priset per kapsel är något högre än andra alternativ. Detta kan dock motiveras genom att effekten är bra och att kvaliteten är hög. Speciellt eftersom kapslarna även innehåller gurkmeja. 

Vårt tests "bästa ingefäratillskottet" blev Healthwell Ingefära Premium. Ett högdoserat kosttillskott som är berikat med biotillgänglighetsfrämjande svartpepparextrakt. Vi gillar särskilt att man får långsiktigt värde för pengarna.

Egenskaper

 • Storlek: 90 kaps
 • Ingefära / kaps: 500 mg
 • Pris / kaps: 3,10 kr
 • Med gurkmeja: Ja

Fördelar

 • Mycket prisvärt
 • Högdoserat
 • Innehåller svartpepparextrakt

Nackdelar

 • Dyrare än rena ingefärakapslar

Omdöme

Högdoserade ingefäratillskott med gurkmeja och piperin.

Priser

Till butik
279 kr
Till butik
279 kr

2. Solgar Ginger Root - Bästa billiga ingefära kapslar

Solgar Ginger Root - Bästa billiga ingefära kapslar
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Svensk Hälsokost)

Solgar Ginger Root är ett mycket billigt ingefäratillskott, men som ändå håller en god kvalitet. Innehållet i kapslarna är hela 505 mg/kapsel. Av detta är 500 mg rotpulver och resten rotextrakt. Överlag brukar det hävdas att du bör välja extrakt, om det är möjligt. Det kan vara kraftfullare och mer potent än pulver, eftersom det är mer koncentrerat. Båda kommer dock från växten, eller roten, men framställningen skiljer sig åt. Det faktum att man använt pulver, istället för huvudsakligen extrakt, återspeglas i priset.

Kvaliteten är bra på Solgar Ginger Root, men om du betalar lite mer för ett tillskott som även innehåller gurkmeja kan du få en bättre effekt.

Vi utsåg Solgar Ginger Root till testets "bästa billiga ingefära kapslar". Ett kvalitativt tillskott med väl tilltagen mängd gingeroler. Vi gillar särskilt att Solgar säkerställer labbtestad kvalitet.

Egenskaper

 • Storlek: 100 kaps
 • Ingefära / kaps: 505 mg
 • Pris / kaps: 1,79 kr
 • Med gurkmeja: Nej

Fördelar

 • Prisvärt tillskott
 • Högdoserat
 • Uppskattat märke

Nackdelar

 • Lite sämre upptagningsförmåga

Omdöme

Prispressat kosttillskott från ingefärapulver.

Priser

Till butik
179 kr
Till butik
179 kr

3. Healthwell Ingefära - Bästa lågdoserade ingefära

Healthwell Ingefära - Bästa lågdoserade ingefära
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Det är inte alltid nödvändigt, eller lämpligt, att köpa de kosttillskott som är högdoserade. Den mängd av något ämne som du behöver kan vara svårt att avgöra. Detta gör det extra viktigt att det även finns kosttillskott som är lågdoserade. Den produkt som vi utvalt till det bästa lågdoserade ingefäratillskottet är Healthwell Ingefära. Genom att ta den rekommenderade dosen om 1-2 kapslar om dagen i samband med mycket vatten, får du en bra boost för immunförsvaret, bättre matsmältning och flera andra fördelar. Extraktet innehåller även flera vitaminer såsom C, E och B6, och mineraler som magnesium.

Testet av denna produkt visade att även en lägre dos kan ha en mycket positiv effekt. Flera testdeltagare ansåg att magen lugnade ner sig och att de på så vis mådde bättre i allmänhet. Priset på en burk med Healthwell Ingefära är bland de bättre du kan hitta och du får då hela 100 kapslar. Om du är ute efter ett lågdoserat tillskott till bra pris är Healthwell Ingefära det bästa alternativet.

Som "bästa lågdoserade ingefära" valde vi Healthwell Ingefära. Ett smidigt val för dig som inte vill ha högra doser än nödvändigt. Vi gillar att man får bättre kontroll över hur mängden ingefära man vill dosera.

Egenskaper

 • Storlek: 100 kaps
 • Ingefära / kaps: 200 mg
 • Pris / kaps: 1,49 kr
 • Med gurkmeja: Nej

Fördelar

 • Goda kundomdömen
 • Bra pris
 • Anpassningsbart tillskott

Nackdelar

 • Vi upplevde bättre effekt med starkare kapslar

Omdöme

Lågdoserat ingefäratillskott som är helt veganskt.

Priser

Till butik
149 kr
Till butik
149 kr

4. Skip Gurkmeja + Ingefära - Bästa ingefära+gurkmeja

Skip Gurkmeja + Ingefära - Bästa ingefära+gurkmeja
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Skip Gurkmeja + Ingefära är ett perfekt kosttillskott för alla som vill tillgodogöra sig de välgörande egenskaperna från de båda gyllene rotväxterna. Kosttillskottet kan användas i flera syften. Både mot olika typer av ledåkommor och för dess antiinflammatoriska egenskaper. 

Ingefära och gurkmeja har dessutom flera fördelar för hälsan. Gurkmeja är en mycket kraftfull antioxidant och det sägs att den är ännu mer potent än antioxidanterna i vitaminer. Detsamma gäller faktiskt gingerolet, vilket gör att Skips tillskott är en riktig boost för immunförsvaret.

Skip är ett svenskt företag med lång erfarenhet i branschen och de är kända för sina rena och högkvalitativa kosttillskott. Ett minus i kanten får produkten för att tabletterna är något stora och kan vara svåra att svälja. Men den höga kvaliteten i produkten gör ändå tillskottet till ett bra val. Tabletterna är dessutom veganska.

Vi valde att utnämnda Skip Gurkmeja + Ingefära till "bästa ingefära+gurkmejatillskottet". Detta svenska varumärke har gjort sig känt för bra valuta för pengarna. Ett smidigt kombinationstillskott för dig som vill ta del av förmånliga synergieffekter.

Egenskaper

 • Storlek: 100 kaps
 • Ingefära / kaps: 225 mg
 • Pris / kaps: 1,35 kr
 • Med gurkmeja: Ja

Fördelar

 • Med både Gurkmeja och Ingefära
 • Naturliga ingredienser
 • Komplement till kosten

Nackdelar

 • Stora svårsvalda kapslar

Omdöme

Stora kapslar med mycket ingefära och gurkmeja.

Priser

Till butik
135 kr
Till butik
135 kr

5. Weight World Ekologisk Ingefära - Bästa ingefära enligt kundomdömen

Weight World Ekologisk Ingefära - Bästa ingefära enligt kundomdömen
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Weight World)

Letar du efter ett kosttillskott utan onödiga tillsatser och konserveringsmedel? Då rekommenderar vi Ekologisk Ingefära i lättsvalda kapslar från Weightworld. Kapslarna innehåller en hög dos på 650 mg per kapsel, vilket innebär att du endast behöver ta en kapsel per dag för att tillgodogöra dig alla fördelar.

Tack vare den exceptionella kvaliteten rekommenderar vi Weightworlds tillskott som bästa produkten i sin kategori och det enda negativa vi kan kommentera på är egentligen att produkten är dyrare än genomsnittet. Men du får å andra sidan väldigt mycket för pengarna. Kapslarna är helt fria från tillsatser och fyllnadsmedel. Innehållet är också ekologiskt framställt. 

Den produkt med "bästa ingefäratillskottet från externa kundomdömen" var Weight World Ekologisk Ingefära. Med särskilt hög dosering och helt utan animaliska produkter är den förståeligt populär. Vi gillar själva definitivt att det är ett av de få ekologiska alternativen på marknaden.

Egenskaper

 • Storlek: 90 kaps
 • Ingefära / kaps: 650 mg
 • Pris / kaps: 2,43 kr
 • Med gurkmeja: Nej

Fördelar

 • Hela 650 mg ingefära / kapsel
 • Lätta att svälja
 • 4,5/5 av användarna

Nackdelar

 • Ingefäradoft när man rapar

Omdöme

Ekologiska högdoserade ingefärakapslar gjorda på vegansk kapsel.

Priser

Till butik
219 kr

Jämför de bästa ingefärakapslarna i testet

Ingefära Storlek Ingefära / kaps Pris / kaps Med gurkmeja Totalbetyg Pris
Healthwell Ingefära Premium 90 kaps 500 mg 3,10 kr Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
279 kr
Solgar Ginger Root 100 kaps 505 mg 1,79 kr Nej Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
179 kr
Healthwell Ingefära 100 kaps 200 mg 1,49 kr Nej Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
149 kr
Skip Gurkmeja + Ingefära 100 kaps 225 mg 1,35 kr Ja Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
135 kr
Weight World Ekologisk Ingefära 90 kaps 650 mg 2,43 kr Nej Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
219 kr

Vanliga frågor om bästa ingefärakapslarna

Vanliga frågor om ingefära

Vilka ingefärakapslar är bäst?

I vårt test har vi utsett Healthwell Ingefära Premium till bästa ingefärakapslarna. Det är en produkt som innehåller en bra mängd ingefära samt lite gurkmeja och piperin för att maximera upptagningsförmågan. Kapslarna är lätta att svälja och mycket prisvärda.

Vad är ingefärakapslar bra för?

 • Lindrar illamående och yrsel - Ingefära har länge använts för att bekämpa sjösjuka, illamående och yrsel.
 • Minskar Inflammationer - Ingefära har en potent anti-inflammatorisk effekt.
 • Lindrar muskelsmärta - Ingefära kan minska träningsvärk och muskelsmärta. Det hjälper både till att minska smärtans uppkomst och mot själva värken.
 • Verkar slemlösande - Ingefära är naturligt slemlösande, vilket innebär att den löser upp slem i lungorna och luftvägarna. 
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och länkar

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
278 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5