4,2
Innehåll
4,5
Smak & Lösning
4,0
Pris
4,1
Kundbetyg
4,3
Totalt:
4,2

Recension av Core Casein

Core Casein är ett kaseinproteinpulver som har blivit populärt bland hälsomedvetna individer. Proteinpulvret är tillverkat av mjölkproteinkoncentrat, vassleproteinkoncentrat och tillsatta aminosyror som är en perfekt blandning för att bygga muskler.

Men vad får Core Casein att sticka ut från mängden? I den här recensionen kommer vi att utforska ingredienserna, näringsfakta och potentiella fördelar med Core Casein, samt svara på alla frågor du kan ha om produkten.

 

Vad är Core Casein?

Core Casein är ett proteinpulver som är gjort med kaseinprotein, vassleprotein och aminosyror. Enligt produktwebbplatsen skapar kombinationen av dessa ingredienser ett "superprotein" som ger långvarig muskeluppbyggnad och återhämtningsfördelar.

Kaseinproteinet i denna blandning sägs hjälpa till att bygga muskler medan du sover. Samtidigt är vassleproteinet ett snabbt smältande protein som ska ge en omedelbar energikick.

 

Innehåll

Ingredienserna i Core Casein är: mjölkproteinkoncentrat, vasslekoncentrat, aminosyror och några tillsatser för färg och smak. Näringsvärdena för en portion på 25g ser ut så här:

92 kalorier

20g protein

1,2 g kolhydrater (1,2 g socker)

0,8 g fett (0,4 g mättat fett)

Allergeninformationen för denna produkt anger att den innehåller mjölk och soja. Det kan också innehålla spår av ägg och havre. Smaker sötade med aspartam innehåller en källa för fenylalanin.

 

Smaker

Detta proteinpulver finns i tio olika smaker:

Smaksättningen är mycket bra och alla de vi provade vi njöt av. Men som med de flesta kaseinproteiner har de en ganska grov eftersmak som dröjer sig kvar ett tag. Detta är särskilt märkbart om du använder den naturliga smaken som inte har några tillsatta sötningsmedel.

Vi provade Chocolate Bounty, Chokladdröm, Rabarber/Vanilj och det helt naturliga.

 

Choklad Bounty 7/10

The Chocolate Bounty smakade som ett vanligt chokladproteinpulver. Det var inte för sött vilket var trevligt och det blandade väl med vatten.

 

Chokladdröm 7/10

Chokladdrömmen var lite sötare än bountyen och hade en lätt mjölkaktig smak. Liksom bountyen blandade den väl med vatten.

 

Helt naturligt 6/10

Detta smakade ganska dåligt att dricka som en proteinshake. Vi gillade det verkligen inte. Den hade en mycket stark och torr smak. Vi tror inte att den här smaken är för oss. Men det var bra att blanda i en smoothie utan att lägga till en massa konstgjorda smaker.

 

Rabarber/Vanilj 9/10

Detta var överlägset vår favoritsmak. Det smakade ungefär som en rabarberpaj. Den var söt men inte för söt. Jag skulle definitivt köpa denna igen.

 

Pris & Kvalitet

Ett paket med 750 g (30 portioner) Core Casein kostar 229 kr. Detta är lite dyrare än de flesta vassleproteiner, men är ett bra pris jämfört med mycket kaseinproteinpulver.

Core Casein är ett proteinpulver av god kvalitet. Chokladbounty och rabarber/vanilj smakerna var båda väldigt trevliga och vi kände oss mätta efter att ha druckit dem.

 

Vad det är bra för

Core Casein är ett bra protein för människor som vill bygga muskler och behålla dem.

Du bör ta kasein innan du lägger dig som ett långvarigt protein. Det hjälper dig att bygga muskler medan du sover.

Blandningen av två olika mjölkproteiner, samt laktasenzym gör detta till ett hållbart alternativ även för personer med känsliga magar.

 

Nackdelar och klagomål

Huvudproblemet vi har med Core Casein är eftersmaken som dröjer sig kvar ett bra tag, speciellt med den naturliga varianten. Detta är dock ett vanligt problem med kaseinproteiner.

 

Hur använder man Core Casein?

Vi tar vanligtvis 25 g Core Casein med 300-500 ml vatten, beroende på hur tjock du vill ha din drink. Du kan också kombinera det med andra proteiner eller ta det före sänggåendet.

Vi gillar verkligen att blanda detta proteinpulver i en smoothie. Det tillför mycket smak och förtar inte de andra ingredienserna.

 

Vem ska använda detta protein?

Alla som letar efter ett bra nattprotein som hjälper dem att bygga muskler och återhämta sig bör prova kasein. Men om du har en extremt känslig mage kanske du vill prova vassle eller ett växtbaserat fiberrikt protein som hampa istället.

 

Slutats

Vi gillade verkligen Core Casein. Det är ett bra proteinpulver för att bygga muskler och det kommer att hålla dig mätt ett tag efter att du har druckit det. Rabarber/vaniljsmaken var vår favorit. Vi tycker inte att det är det bästa valet om du har en intensiv kost då det tar ett tag att smälta och kan orsaka magproblem om du lider av IBS.

I så fall rekommenderar vi ett fiberrikt proteinpulver som Core Hemp protein.

Titta gärna in vår lista över proteinpulver bäst i test för att se hur Core Casein placerade sig.

Senast uppdaterad: 2 februari 2023
4,2
Innehåll
4,5
Smak & Lösning
4,0
Pris
4,1
Kundbetyg
4,3
Totalt:
4,2